Kupnja MBP (hopefully, vani)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupnja MBP (hopefully, vani)


23.07.2018 | 10:25
Cijena rada je niska zbog drugova i drugarica
23.07.2018 | 10:44
Sami ste si krivi. Nitko drugi. Najlakse je traziti krivca u nekom deugom za nerad, nesposobnost i lijenost. Dobar dio djelatnika je takav. Naravno, sto imaju manje skole to su pametniji i treba ih puno platit. Za takve mi nije zao sto odu u Irsku jer tamo nije sramota raditi ono sto u RH jeste (sramota je priznati da u Irskij rade ono sto doma ne bi).
Neke struke "drze cijenu" i ne daju se zajebavari od strane polusposobnih u bransi.
23.07.2018 | 13:55
Već sam počeo pisati odgovor zabcu, ali eto - pobrisao sve jer - ne dam se isprovocirati od, očito - dežurnog provokatora ovdje na forumu.
...Koji, usput rečeno - prima plaću od poreznih obveznika, - tih istih po kojima pljuje! (ok, malo se ipak dam isprovocirati)



Ali da ne fulam temu - ti, koji su otišli raditi u Irsku ("sa manje škole"), će kupiti MBP od jedne neto plaće. !
23.07.2018 | 15:04
zabac,

m@xym
To svi rade, najbolje vidis u ducanuma gdje su neki proizvodi navlakuse i debelo ispod cijene (mozda ne i nabavne) kako bi povecali prodaju ostalih proizvoda. Dao sam primjer Müllera i Lego kockica gdje su kockice usputni proizvod i nije im osnovni artikal ali sluzi za namamiti klince i roditelje u ducan.
Po tebi onda nitko ne bi ulagao u reklame jer je to gubitak novaca a praksa pokazuje drugacije. Razni su kanali i nacini oglasavanja i privlacenja kupaca u ducane.



Sve to što kažeš je manje-više točno.

Trgovački centri su poznati po razno raznim navlakušama i prevarama (sniženja cijena i sl.) mada se i tome nastoji stati u kraj. I ne gube oni ništa, gube dobavljači jer im je to na dugi rok jedini način da opstanu na tržištu.

Ali to opet ne mijenja na stvari činjenicu da se prodajom nečega ispod cijene ne može direktno zaraditi. Naravno, može indirektno, ali pod uvjetom da će netko tko je kupio proizvod 'ispod cijene' od istog tog trgovca kupiti i određeni iznos drugih, obično vezanih, proizvoda čime će prodavač ipak ostvariti dobit.

Problem damping cijena je nešto što se obično događa na međunarodnom nivou, kada neki strani trgovac dolazi u neku novu zemlju, i nudi svoje proizvode po dampinškim cijenama (kinezi su obično poznati po tome, ali ni drugim državama nije strana ta strategija osvajanja tržišta), a u cilju osvajanja tržišta, te nakon uspješnog osvajanja većine tržišta dolazi do naglog rasta cijena. Dampinške cijene nisu nužno niže od nabavnih, ali su znatno niže od tržišnih, a proizvođači obično namiruju razliku u cijeni do tržišne u vidu državnih poticaja, i kasnijeg ostvarivanja extra profita.

Mobitela 'za 1 kunu' ima i danas, ali to je, po mom skromnom mišljenju čista prevara (naivnijeg dijela) kupaca jer taj iznos plaćaš prilikom same kupnje, a kasnije tijekom 'ugovora' de facto otplatiš cijeli uređaj.

U zadnje vrijeme nisam pratio kako se kreću cijene, ali prije dvije-tri godine, osim možda jednog ili dva modela, svi teleoperateri koji su nudili takve aranžmane, su ustvari naplaćivali skoro punu cijenu mobitela, tako da, onome tko zna 'zbrojiti dva i dva' takva kupnja nije bila isplativa. Drugim riječima, čak i onaj tko nema novaca za plaćanje mobitela odmah, mogao je kupiti isti uređaj po tržišnoj cijeni uz otplatu i od istih teleoperatera uzeti uslugu koja zadovoljava njegovu mjesečnu potrošnju i u konačnici (nakon dvije godine koliko ugovor traje) proći znatno jeftinije nego da je kupio mobitel 'za 1 kunu'.

Zašto još uvijek ima 'ovaca za šišanje' nije mi jasno, valjda je Einstein bio u pravu kada je rekao ono o svemiru i gluposti.
23.07.2018 | 15:06
Ja im zelim svu srecu na ovom svijetu.
Za rasliku od tebekoji se sprdas s gradskom upravom ja rintam 10 sati dnevno i sam Bog zna koliko sam sato poklonio radeci. Smatram kako su korisnici (vrtici osnovne i srednje skole) na prvomemjestu zajedno s djecom koja koriste te ustanove.
Mislim kako pljujem po "neradnicima, lijenima i nesposobnima" a TI si ih nasao braniti.
23.07.2018 | 17:03
Žabac, poslodavcu daješ svaki dan dva sata gratis? Sad si ga zasro! A privatnicima spotičeš niske cijene.? Nekaj mi tu ne štima.

Svaka čast na trudu, ali bojim se da tvoja žrtva nije vidljiva niti će doći do izražaja u silnoj masi neradnika.
23.07.2018 | 19:17
Da, jer imam savjest jer nema/ne želi tko napraviti posao, a ne želim da klinci trpe tromost sustava.
Nije žrtva i nije važnoda li će itko to vidkjeti. Očito mi je tu zadaću netko dao i ja je moram odraditi.

Ne spočitavam ja niske cijene jer u svom poslu za malo novaca dobijem drek od posla.
Kad mi majstor kaže: "Što bi Vi htjeli za tu cijenu?" ili "Nisu to Vaši novci, od Grada su." Znam mu reći:"Raskid ugovora mogu bez problema ishoditi!".
Usvojio sam ja bauštelski vokabular, kažem im u lice što ih ide.
Ja sam od onih koji žele pošteno platiti, ali tražim i pošteno odrađen posao.
23.07.2018 | 20:35
vidis zabac ja imam jednu izreku koje se uvijek drzim:" ako znam sto radim i radim to kvalitetno, nikada to ne radim besplatno"
ali da, ja sam besploslicar koji radi 42 sata tjedno u normalnoj i uredenoj drzavi gdje se svaki sat prekovremenog placa 150% od moje cijene i gdje ja ne moram ni pratiti koliko imam prekovremenih vec je to zadatak mojih poslodavaca... a ako ti darujes svom poslodavcu besplatne radne sate znaci da ili ti ne odradis to na vrijeme sto bi trebao pa ostajes duze na poslu ili tvoj poslodavac ne zna organizirati posao i ne cijeni tebe kao radnika...
24.07.2018 | 07:05
A gdje ti radis?
24.07.2018 | 07:40
Ne bi vjerovao, ali kod privatnika (ali u uredenoj drzavi koja se zove VB)
Ovdje im ne pada na pamet zakinuti radnike za placu, zakinuti ih za njihova prava, tjerati ih da rade prekovremeno osim ako oni to ne zele, a za to jos dobijes 150% od svoje satnice...
24.07.2018 | 08:05
Sve 5!
Slobodu koju imam ne moze nadoknaditi 150% veca prekovremena satnica.
Bitan je fer odnos poslodavca i zaposlenika.
24.07.2018 | 08:19
Da, ali ti tu slobodu gubis ako moras ostajati dodatno i gubiti jos barem 2 sata dnevno neplaceno, znaci da tebe tvoj poslodavac ne stiti i ne cijeni... I do da li zelim ili ne raditi dodatno i prekovremeno je samo na meni, na nikome drugome...
P.S. radim samo 4 dana u tjednu, ali od 8:30-19, s tim da svaka 4 sata sto radis u komadu imas OBAVEZNIH 30 minuta odmora x2 u danu + sat vremena pauzu za rucak... Ovdje se cijeni i postuje rad za razliku kod nas (na zalost)
24.07.2018 | 09:54
zabac kaže:
Sve 5!
Slobodu koju imam ne moze nadoknaditi 150% veca prekovremena satnica.
Bitan je fer odnos poslodavca i zaposlenika.


Zabac, nisam siguran da razumijem na kakvu slobodu misliš?
24.07.2018 | 10:23
Skoboda je kad imas otvorene ruke za raditi posao.
24.07.2018 | 10:46
A ti ih kod svog poslodavca imaš?
24.07.2018 | 12:23
mmesko kaže:
Ne bi vjerovao, ali kod privatnika (ali u uredenoj drzavi koja se zove VB)
Ovdje im ne pada na pamet zakinuti radnike za placu, zakinuti ih za njihova prava, tjerati ih da rade prekovremeno osim ako oni to ne zele, a za to jos dobijes 150% od svoje satnice...


Nisam znao da je uređena, možda je uređenija od hrvatske.
24.07.2018 | 12:25
mmesko kaže:
Da, ali ti tu slobodu gubis ako moras ostajati dodatno i gubiti jos barem 2 sata dnevno neplaceno, znaci da tebe tvoj poslodavac ne stiti i ne cijeni... I do da li zelim ili ne raditi dodatno i prekovremeno je samo na meni, na nikome drugome...
P.S. radim samo 4 dana u tjednu, ali od 8:30-19, s tim da svaka 4 sata sto radis u komadu imas OBAVEZNIH 30 minuta odmora x2 u danu + sat vremena pauzu za rucak... Ovdje se cijeni i postuje rad za razliku kod nas (na zalost)


Zanimljivo radno vrijeme. Oprosti na izrazu ali meni je to nakaradno. Koji posao radiš, ako nije tajna? Koliko možeš biti koncentriran na to što radiš u okviru tih 11h. 6-7h? Imaš li obitelj(žena, djeca i tako to)? Ako imaš, kakav je to život? Ako nemaš, dali si sretan što 4 dana u tjednu praktički ne vidiš sunca? Smatraš li da je zdrav takav način rada?
24.07.2018 | 14:39
Čovjek je veterinar, ako se dobro sjećam (iz threada o cijepljenju ).
JOHN, čudiš se bez veze. Što misliš kako ljudi kod nas rade? Ako ti ne radiš tako baš nikad, ili vrlo rijetko, onda si ti iznimka od pravila.
Četvrtina grada Rijeke živi tako što im hranitelj obitelji plovi na nekom brodu ili radi na nekoj naftnoj platformi, u 12h šihtama, nema ga doma mjesecima i viđa svoju obitelj na komade od po par tjedana svakih par mjeseci. Kakav je to život?
Još petina grada živi tako što majka njeguje imućne starce po Italiji, nema je doma duplo mjeseci (u odnosu na ljude s brodova i platformi) i viđa svoju obitelj na komade od po par dana. Kakav je TO život?
Svi tvoji kolege po struci koji rade po bauštelama. Jel ti trebam opisivati njihovo radno vrijeme?
Itd...

Daj, fakat ssss....
24.07.2018 | 15:16
Aj šta si se sad ti digao na zadnje noge.
Od kuda da ja znam da je on terenac? Pretpostavio sam da radi u uredu. I nisam fulao. Radi u ambulanti. Samo ostaje nepoznanica dali je više u ambulanti ili na terenu.
Moj posao se nebi mogao radit 11h dnevno, 4x tjedno. Jer ga nemože nitko normalan radit. Onaj tko kaže da bi mogao tako radit, sigurno sere govna a pola svog radnog vremena tada sigurno provodi na na kaficama i cigaretama, mlaćenju prazne slame itd.
Zna biti situacija da radim i preko 24h u komadu, al kad gori.
Bauštela je sasvim druga stvar, ima tu dosta praznog hoda.
24.07.2018 | 16:20
Kao sto je smayoo odg, veterinar sam po struci i radim samo male zivotinje... Ne znaci to da "radim" svih tih 11 sati, nekad imas i duze pauze jer nema nikog od klijenata i drugaciji je nacin rada nego u hr,a nekad se ubijes od posla i ne stanes gotovo cijeli dan... Sestre su ovdje super osposobljene raditi gotovo sve
24.07.2018 | 16:28
Od tih 11h, koliko efektivno u prosjeku radiš a da si pri sebi?
24.07.2018 | 19:11
Kazem opet, ovisi od dana do dana, nekad je ludnica da ne stanes, nekad imas i po sat-sat i pol bez ikoga... Ali u pravilu barem 7-8 sati, ukljucujuci i operacije...

EDIT: moram napomenuti da se oduvijek kljukam kavom (crna, bez mlijeka i secera) i tijekom dana uvijek pijem 2-3-4 salice dnevno
24.07.2018 | 20:10
Znam da je off topic, ali jače je od mene...

Sad se sjetih onog vica o veterinaru koji je došao u doktora.

I tako uđe veterinar u ordinaciju:

"Dobar dan" - kaže doktor.
"Dobar dan" - odgovori veterinar.
"Gdje vas boli" - pita doktor.
A veterinar na to odmahne rukom:"Ehhhhh, lako je tako..."

24.07.2018 | 20:43
mmesko kaže:
Kazem opet, ovisi od dana do dana, nekad je ludnica da ne stanes, nekad imas i po sat-sat i pol bez ikoga... Ali u pravilu barem 7-8 sati, ukljucujuci i operacije...

EDIT: moram napomenuti da se oduvijek kljukam kavom (crna, bez mlijeka i secera) i tijekom dana uvijek pijem 2-3-4 salice dnevno

Znači radiš 7-8h od 11h plaćenih? Samo me to zanimalo.
Nadam se da se neće sada javit još neki kvazi manager, poljoprivrednik i sl. koji rade po 16h-19h dnevno.
24.07.2018 | 20:48
Pa tako nesto, zasto?
24.07.2018 | 20:56
JOHN kaže:
Znači radiš 7-8h od 11h plaćenih? Samo me to zanimalo.
Nadam se da se neće sada javit još neki kvazi manager, poljoprivrednik i sl. koji rade po 16h-19h dnevno.


Kakav ti je to komentar, pa nismo radnici na traci u začecima industrijske revolucije.

Ja evo efektivno radim možda 2-3 sata dnevno od 8 "za koje sam plaćen". To je zato jer znam svoj posao i efikasan sam, i poslodavac mi ne broji sate koje provedem na poslu već gleda rezultat mog rada. Znam ljude koji rade tih osam sati a ne naprave ništa, i još ostaju prekovremeno. Isto kao i njemu ima dana kada ne stajem tih osam sati, pa i više ako je potrebno.

Priroda posla nam ej takva da cvikanje kartele ujutro i popodne nema više nekog smisla, ali što je tu je.
24.07.2018 | 21:01
Šta, kakav mi je komentar? Neznam što te točno muči? Probaj polovit konce.
Pa komentar mi je takav što se sve više ljudi kurči na sve strane da rade po 10-16h dnevno.
24.07.2018 | 21:06
JOHN kaže:
Nadam se da se neće sada javit još neki kvazi manager, poljoprivrednik i sl. koji rade po 16h-19h dnevno.


Pozdrav, ja svakodnevno radim na poljoprivredi, živimo na selu te uzgajamo namirnice isključivo za osobne potrebe, bavimo se svinjogojstvom, voćarstvom i vinom, uzgajamo i povrće u staklenicima. Iz osobnog iskustva ti mogu potvrditi da se tokom cijele godine radi teško, jako teško, gotovo po cijeli dan. Radimo samo ja i supruga, usput imamo i malo dijete o kojem treba brinuti, odgajati ga. Kod nas nema radnog vremena. Ja sam silom prilike umirovljen pa si mogu priuštiti taj "luksuz", dok supruga radi svojih 8 sati, a poslije posla radi još i kod kuće, pomaže oko svega. Ipak, to me čini sretnim i ispunjenim te ne bih mijenjao svoj način života.
24.07.2018 | 22:04
JOHN, tako bi netko mogao reći kako se ti kurčiš na sve strane kako radiš 8 sati (ili koliko već). Molim te, malo stani pa pokušaj sagledati kako tvoje riječi zvuče nekom "s druge strane".
I pokušaj se suzdržati ciničnih komentara o poslovima koje nisi nikad radio i koje zapravo ne poznaješ.
Na primjer, kad komentiraš managerske poslove. Pretpostavljam (ispravi me ako griješim) da taj jedan naglašeno prezrivi stav imaš radi vlastitog šefa ili poslodavca (sadašnjeg ili bivšeg). Ne znam kakav je taj čovjek (bio) kao osoba, no budi uvijek svjestan da si plaću zaradio ako si posao odradio, ali da ne bi ni došao u priliku taj posao odraditi da ga netko nije ugovorio. Pa tako, kad pričaš o sjedenju i "laprdanju" po birtijama, sjeti se da (a) u 90% slučajeva to nije nikakav užitak niti odmor, već je najčešće itekakav psihički napor i ozbiljan posao i (b) da netko ne laprda po birtijama, ti bi sam to morao raditi da dođeš do "pravog" posla. Pa, ako misliš da je to luftanje i laprdanje, a ti probaj. Daj otkaz, otvori svoju firmu, pa kreni.

Drugo, to što netko ima praznog hoda u svom radnom vremenu (spomenuo si u tom kontekstu svoje kolege na gradilištima) ne mora nužno biti (i najčešće nije) njegova krivnja i gotovo nikad nije dovoljno čvrsto vremenski definirano da čovjek može otići spavati/prošetati/proveseliti se s društvom nekamo, nego zuji po gradilištu i čeka da se pomakne ono što ga koči. To što ne radi ništa konkretno u principu još više iscrpljuje, osobito kad se radi o inženjerskom poslu. No, to što netko ima praznog hoda i dalje ne mijenja na stvari da mu je posao takav da ne vidi svoju obitelj, zar ne?

I meni je moja obitelj važna i stalo mi je da se kvalitetno družim sa svojom suprugom i djecom (skoro) svaki dan pa sam zato i odabrao takav profesionalni razvoj gdje sam birao poslove koji su mi to omogućavali više od nekih drugih. To jest, radio sam poslove gdje su radni dani trajali i 12, i više od 12 sati, ali SAM BIO DOMA, a ne mjesecima na brodu, platformi, terenu, itd. Ne vidim da je ili zašto je to "kurčenje" kad kažem da su mi dani (bili) takvi. Nekad je bilo praznog hoda, nekad i nije, no gotovo nikad to nije bilo radi moje odluke ili izbora, a u najvećem se postotku radi o vremenu provedenom na putu.
24.07.2018 | 22:56
Aj polako, opušteno. Bespotrebno si nabrijan. Počelo je sve kako zabac daje ekstra dva sata rada(ja ih ne dajem ako nije ugovoreno, nema ništa badava, uprotivnom se prostituiram jer se od tapšanja ne živi), a mmesko se pohvalio da radi 11h. Ti si sada uletio sa 12h, sutra bi moglo biti i 16h. Dakle, utvrdili smo da ne radi 11h jer radi 7-8h. Dakle primjereno jer reči da radi 7-8h ako se htio nečime pohvaliti. Oba su se izrazila načinom kao da daju nešto do znanja! Jel tako? Je.
Smayoo, probaj shvatit da netko ne može niti je normalno da radi u kontinuitetu 11h-19h(ima i takvih sprdačina). Može ali onda svi moraju loviti taj ritam od kojeg niš koristi.
Ostalo neću komentirat, jer su to samo tvoji hvalospjevi. Dobro da nisi zašao u sfere tko ima veči pimpek.
Al ajd da i ja kojeg dobacim
U firmi gdje radim, ugovaram poslove i realiziram ih (izrade elaborata, izrade projekata, nadzor nad građenjem, nadzor nad istraživanjem, terenska/laboratorijska ispitivanja itd.). Evo danas sam ugovorio dva posla, razradio proračunski zaštitu iskopa građevne jame, složio 3 računa, napisao dva izvještaja, isprintao tri primjerka elaborata, obavio 5-6 poziva sa suradnicima u projektu, otišao si po gablec). I sve to odradim unutar uobičajenih 8h. A mogao sam to odradit kroz laganicu do nekih 18h. Nisam, jer ne želim nekog maltretirat iza 16h.
Iznad mene je samo vlasnik, a ispod 10 ljudi, ponekad i 20-30. I šta sad? Ko na kraju ima veči pimpek? Ima ga onaj tko ne maltretira ostale iza 16h jer nema jebenog života.
Poanta cijele priče je da ne tlačim nikoga sa zadacima ili podacima iza 16h jer to nebi htio ni za sebe. Očekujem da suradnici zaista rade do nekih 16h ili 17h i odu doma ili kamo več. Iskreno nemam dobro mišljenje o ljudima koji rade kakti 10-16h dnevno jer me njihov ritam (kavice, ručkovi, zujanje) NE zanima, niti bi IKOG trebalo zanimati. Takvi se ne snalaze ni u vremenu ni prostoru i često narušavaju produktivnost.
Na gradilištima je riječ najčešće o izrabljivanju, to su druge sfere. Kod normalnih poslodavaca gradilište se zatvara u 17h.
Probaj se koncentrirat da ja pričam o ljudima koji stalno mlate slamu kakti 10-16h dnevno, a ne o nekim tvojim ili mojim momentima kada smo ponekad odradili aktivno 12 ili više sati dnevno.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 9 minuta
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)
  • imjasminh: Mobitel prodan useru s Jabučnjaka :)
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: Jel zna netko bez googlea odakle to?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.38 Seconds

Provided by iJoomla SEO