Java na OS X
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Java na OS X

25.04.2012 | 21:19
Da li "instalirati" javu ili ne. Za što je ona korisna, i koliko bi bio ograničen rad bez jave?

Dvoumim se da li instalirati ili ne. Flash sam imao, sad ga nemam i mogu reći da mi baš i ne fali...
Jednostavno pokušavam izbjegavati sve što koristi flash na net-u, a tako bi htio i s javom, pa me zanimaju vaša mišljenja. Po ostalim temama vidim da većina i nisu baš ljubitalji jave... (najblaže rečeno...)
  • mileni
  • Posjetitelj
25.04.2012 | 22:50
Ni sam nisam ljubitelj jave, dapace. No silom prilika par aplikacija sam prisiljen koristiti u javi, cak sam sitno koda u istoj napisao. Samim time ja izbora nemam.
No da nema tih aplikacija (i pod macom i pod win racunalom), javu ne bih uopce koristio jer mi ne bi bila ni potrebna.

Nedavno sam malo provjeravao javu7, i zanima me dal su barem malo garbage collectore popravili. Katastrofalni su.
A najgore od svega, kad programiras u javi, memory managment ne mozes rucno odradjivati (sto bi rijesilo problem koji java ima sa dosta velikim zauzecem memorije kod aplikacija napisanih u javi), vec mozes samo prizvati gc koji moze doci pocistiti, ali i ne mora. Dakle ne znas na cemu si.
Mrzim javu, iako recimo za web rjesenja play framework + java nije toliko lose rjesenje, dapace
25.04.2012 | 23:41
Kako to misliš - da li "instalirati" javu? Ona ti pod normalno dolazi s Mac OS X, odn. (nisam pratio pa nisam 100% siguran) možda sad odnedavno na lionu više ne dolazi?

Ja java apliikacije izbjegavam jer rade sporije i troše više resursa, ali (barem na 10.6) bez jave ne ide. Čak i dio funkcionalnosti u Mail.app radi preko Jave (prikaz i rukovanje attachmentima), OpenOffice treba Javu. Ima još nekih popularnih aplikacija koje rade na Javi - npr. Jubler.
25.04.2012 | 23:54
...Naime, nije mi vrag dao mira, a s obzirom da uvijek volim nešto čačkati, išao sam obrisati Liona i ponovo ga instalirati, frišku kopiju. (MB Air, zadnja verzija)
Naravno, sve je prošlo izuzetno glatko i bez ikakvih problema (osim što imam spoooru vezu pa se dugo download-o).

Htio sam instalirati Vodafone mobile connect software, i javilo mi je da nema Javu runtime. Nisam htio instalirati, i odatle ideja za pitanjem.

Mala digresija - Radi Carnet i bez tog glupog softwarea koji samo papa memoriju... http://www.jabucnjak.hr/media/kunena/attachments/legacy/images/2012_04_25_22_56_12.jpeg
26.04.2012 | 01:18
Bez jave ti taj program neće raditi. Instaliraš i gotovo.
  • mileni
  • Posjetitelj
26.04.2012 | 01:38
Java ne dolazi defaultno na 10.7 OS-u. Znam to jer sam nedavno procitao neki clanak koji objasnjava zasto je Apple izbacio defaultno javu sa macos-a. Cak nije bilo ni jave 7 za download za macos, iako je ista postojala za linux i winze. Mozda trenutacno ima, nisam provjeravao.
Valjda ce na java7 malo srediti stvari, mada iskreno sumnjam.
26.04.2012 | 09:50
Zdravac, ako ti treba za pokretanje nekih programa instaliraš, ako ne onda ne. Bitno je da ako nemaš pokrenut Java program Java runtime ne radi ništa i ne uzima nikakve resurse.
26.04.2012 | 19:59
Onda zasada NEinstaliram.
...jer mi je proradio Carnetov Vip stick bez tog njihovog šugavog softwarea!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 41 minuta
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.
  • drlovric: Moj kolega koristi Cowork sa M5 Pro sa 64GB, i nema tih problema... Ocigledno ti je taj Air preslab za tu specificnu namjenu :/

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.61 Seconds

Provided by iJoomla SEO