Forum
Dobrodošao, Gost
Molimo Prijava ili Registracija.    Izgubljena lozinka?
iTunes - kako automatski ispraviti nazive pjesama
Idi na dno Označenih tema: 0
TEMA: iTunes - kako automatski ispraviti nazive pjesama
Poruka: 278
graphgraph

iTunes - kako automatski ispraviti nazive pjesama prije 1 Godina, 1 Mjesec Karma: 11  
Evo, kako i naslov kaže. Htio bih nekak automatski ispraviti podatke o pjesmama, jer neeeeda mi se ići jednu po jednu, a i to bi traaajalo.

Ima li kakav software koji to napravi za mene? (OS X Lion)

EDIT: TuneUP mi se čini OK plugin, ali nemam iskustva s time, pa nebih htio ništa instalirati dok ne čujem par mišljenja i iskustava...
EDIT2: Ali hebemu miša, pa košta 40 (!!!!) usd
| Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
Poruka: 3095
graphgraph

iTunes - kako automatski ispraviti nazive pjesama prije 1 Godina, 1 Mjesec Karma: 39  
Ja sam u Google upisao #auto correct itunes songs# i izbacio mi je brdo programa. Probaj s nekim.
Smrt fašizmu i komunizmu. I MMF-u!
Moderator
Poruka: 2775
graphgraph

iTunes - kako automatski ispraviti nazive pjesama prije 1 Godina, 1 Mjesec Karma: 201  
"I najduže putivanje započinje prvim korakom" - Laozi
graphgraph

iTunes - kako automatski ispraviti nazive pjesama prije 1 Godina, 1 Mjesec Karma: 11  
zabac kaže:
Ja sam u Google upisao #auto correct itunes songs# i izbacio mi je brdo programa. Probaj s nekim.

HE HE HE, i ja sam upisao i izbacilo je brdo toga. Zato sam i tražio iskustvo nekoga ko je to već radio, jer ne želim isprobavati i ići metodom pokušaja i pogrešaka. Za to imam PC
graphgraph

iTunes - kako automatski ispraviti nazive pjesama prije 1 Godina, 1 Mjesec Karma: 39  
Ja sam nedavno ponovno izripao kolekciju i posložio kako spada. Sve dopunio i onu sliku dodao. Na iPad-u to izgleda vrlo solidno. Na iPhonu nije loše.
graphgraph

Evo, Tagalicius je odradio posao. Nije kompliciran, i stvarno automatski ide. Thank's!
Poruka: 40
graphgraph

iTunes - kako automatski ispraviti nazive pjesama prije 9 Mjeseci, 1 Tjedan Karma: 0  
Da ne otvaram drugu temu ... A da li postoji program kao Tagalicious ali da ne moraju pesme da budu u iTunes - u ? Da ispravi podatke u nazivu pesama koje su na nekom drugom HDD u nekom folderu ! Naravno mislim na automatiku preko neta kao Tagalicious ! Pozdrav !
Moderator
graphgraph

iTunes - kako automatski ispraviti nazive pjesama prije 9 Mjeseci, 1 Tjedan Karma: 201  
Mislim da boljeg od ovog nećeš naći za Mac OS X, akompatibilan je sa OS X 10.4 i više, ali samo za intel cpu:

musicbrainz.org/doc/MusicBrainz_Picard

Ja inače koristim Tagalicious, ali on radi samo sa muzikom iz iTunesa, dok Picard radi i bez iTunesa, a čak koristi dio pjesme da pronađe info.
graphgraph

iTunes - kako automatski ispraviti nazive pjesama prije 9 Mjeseci, 1 Tjedan Karma: 39  
Pa to onda dugo traje ako koristi dio pjesme.
Moderator
graphgraph

iTunes - kako automatski ispraviti nazive pjesama prije 9 Mjeseci, 1 Tjedan Karma: 201  
iz iskustva s Tagaliciousom koji koristi sličan sistem ne traje dugo ili barem ne predugo, a i nema drugog načina da prepozna pjesmu ako joj prilikom skidanja sa CDa nije odmah upisan barem naziv, već samo npr. Track 01.

Ako MP3 već ima nekakav info u tagu onda korsisti barem naziv pjesme, a ponudi sve albume u kojima se pojavljuje pa sam korisnik treba odabrati kojem će ju albumu dodijeliti.

Dakle, brzina ovisi o tome koliko od izvornih informacija već postoji u samom MP3.
Poruka: 1083
graphgraph

iTunes - kako automatski ispraviti nazive pjesama prije 9 Mjeseci, 1 Tjedan Karma: 16  
koliko dobro Tagalicious skida riječi pjesama?
koristio sam vrlo zgodan program Lyrica za tu namjenu, ali nije pronalazio puno toga, barem 30% toga nije uspijevao pronaći.
Moderator
graphgraph

Koliko sam do sada vidio, ni Tagalicious nije puno uspješniji, no nisam baš računao postotak pronađenih. Mislim da je kod starijih albuma, kao npr. Beatlesa, Rolling Stonesa i sličnih uspješnost puno veća nego kod novijih albuma, no morao bih to provjeriti detaljnije da bih mogao sa sigurnošću tvrditi.
Poruka: 100
graphgraph

iTunes - kako automatski ispraviti nazive pjesama prije 9 Mjeseci, 1 Tjedan Karma: 1  
da pitam ...mozda malo glupo zvuci ...ali to vrijedi samo za "engleske pjesme" kaj se hrvatskoga tice tu je nula?
graphgraph

iTunes - kako automatski ispraviti nazive pjesama prije 9 Mjeseci, 1 Tjedan Karma: 11  
"Tagalicious gets info from the Gracenote database"

Znači, ako je pjesma u toj bazi, on će ju prepoznati.
Inaće, zato kažu da je Tagalicius jedan od najboljih jer koristi upravo tu bazu podataka. Sad, za hrvatske nijedan baš nije "savršen", zapravo uglavnom je to krivo prepoznavanje... Nažalost
graphgraph

iTunes - kako automatski ispraviti nazive pjesama prije 9 Mjeseci, 1 Tjedan Karma: 39  
Da nešto pitam. A zašto su tagovi nesređeni? Ja kad konvertiram CD, tada iTunes posauga imena pjesama i album, a cover ili s neta ili skeniram. Imam osjećaj kako je ovdje pitanje o povećoj kolekciji piratluka koju je gotovo nemoguće dovesti u red, pa se tražu automatika i naravno opet da se ne plati ni lipa.
graphgraph

iTunes - kako automatski ispraviti nazive pjesama prije 9 Mjeseci, 1 Tjedan Karma: 11  
zabac kaže:
Da nešto pitam. A zašto su tagovi nesređeni? Ja kad konvertiram CD, tada iTunes posauga imena pjesama i album, a cover ili s neta ili skeniram. Imam osjećaj kako je ovdje pitanje o povećoj kolekciji piratluka koju je gotovo nemoguće dovesti u red, pa se tražu automatika i naravno opet da se ne plati ni lipa.

Što se tiće pjesama, ja osobno smatram da nikako ne mogu vrijediti ista pravila za software i za pjesme. Podržavam skidanje i slušanje pjesama (ne i daljnju distribuciju) na kompu bez plaćanja, jer ionako za svaki kupljeni prazni DVD, pa makar na njega spržio svoje slike s ljetovanja, nove Win 8 trial, ili nešto treće, svejedno plaćaš pokvareni namet šugavom ZAMPU (Huljiću, Rozgi,raznim Jambrošićima...
Dakle, zašto bi onda plaćao 2 puta istu stvar? Čovjeka to frustrira!!!

No, sa softwareom je potpuno druga stvar...

PS
Moja "kolekcija" sastoji se od cca 30-ak aktualnih pjesama, i to samo na iPhoneu, kojeg spojim u autu na audio sustav. Na kompu brišem sve jer ak mi se sluša koja pjesma, poslušam ju online!

Zato Zabac, nema potrebe skretati temu na pitanje piratluk ili ne, jer bi tema bila kilometarski dugačka
graphgraph

I za tih 30-ak trazis program za ppsloziti tagove?
graphgraph

zabac kaže:
I za tih 30-ak trazis program za ppsloziti tagove?

DA, jer će sljedeći mjesec biti drugih 30-ak! I tak...
No, meni tagalicius dovoljno dobro obavlja posao, i više ne tražim! Drugi kolega je postavio pitanje!
Poruka: 875
graphgraph

iTunes - kako automatski ispraviti nazive pjesama prije 9 Mjeseci, 1 Tjedan Karma: 55  
Ja koristim TuneUp: www.tuneupmedia.com/download/246-mac-update.php i super je sve radi sam i automatski, samo gurneš red pjesama u njega i sve on odradi.
A IVolumen koristim da mi prilagod jačinu zvuka svih pjesama, tako da kad slušam nije jedna skroz tiha a druga mi izbije bubnjić. www.mani.de/en/ivolume/index.html
Tomo Vinković, stillovka nova novcata, bager gusjeničar veliki
www.facebook.com/pages/Honeybunch/490572127620898
Moderator
graphgraph

Mislim da je Tagalicious ipak 30$ jeftiniji od TuneUp, a sasvim uredno radi ono što se od njega i očekuje, da sredi nazive pjesama, autore, izvođače, albume, riječi (lyrics) i omote. TuneUp ima dodatnu mogućnost brisanja duplikata kao i nekakav Tunivers društvenu mrežu, što meni osobno ne vrijedi 30$ više, a govorimo o cijeni na App Storeu, dok direckte, za lifetime updates košta čak 50$, way too much.

iVolume pak se čini jako korisnim alatom i taman mu je cijena u razlici između Tagaliciousa i TuneUpa Hvala tino, nešto o čemu vrijedi razmisliti.
Poruka: 147
graphgraph

iTunes - kako automatski ispraviti nazive pjesama prije 9 Mjeseci, 1 Tjedan Karma: 7  
Ako nemaš 30 min mjesečno za složit tagove...
Moderator
graphgraph

Bez obzira na tagove u MP3 kad se dodaju u iTunes, a nisu ripani sa iTunes često to sve skupa ne ispadne dobro i potrebna je pomoć programa kao što su Tagalicious ili slično. Nije problem sve to raditi i ručno, ali na iTunesima za windowse to može potrajati i više od 30 minuta jer znaju biti jako spori kod ispravljanja infoa, a ni na Macu nije puno brže ako se medijateka drži na vanjskom disku.

EDIT
I sve bi bilo puno lakše kad bi naš predsjednik i ZAMP radili ono što treba i dozvolili da se i kod nas otvori iTunes store da se muzika može kupovati on line, ili barem napravili neki naš servis sličnog sadržaja, a ne prodavali CeDeje sa 12 pjesama za 120kn od kojih samo dvije nešto vrijede, a ostalo je da se popuni slobodan prostor.
Idi na vrh

Novo na Jabučnjaku

Prijava

Vikalica™

Poruka primljena: pred 7 sati, 38 min
  • Sank: @radar ako ripaš s DVD svakako prvo obriši sve packe od prstiju, gore su od ogrebotina. Za ripanje ja koristim FabDVD i nađe se pokoji da neće čak i ako je čist
  • Slava: hvala momci na odgovorima
  • radar: fala Sank, ne znam, mozda je naletio na bad track pa ga procitao kao ok, no dogadja mi se da mi neki crtic "kao" prebaci za 4min i naravno imam 9min crtanog :) nema veze, koji ne idu ne idu
  • kinsif: pa kada ga ne koristis par sati, zasto ne bi isao u sleep? "probudi" se u 2 sekunde kad ti ponovno zatreba...
  • dCakmak: Ja svoj MacPro vec godinama drzim, samo u sleep modu, takodjer i iMac koji isto imam u stanu
  • Slava: jedno pitanje,imama mac pro računar da li da ga držim stalno upaljenim i li da ide u sleep kada je moguće
  • Sank: @radar ja koristim iVI Pro i nisam primjetio nikakvih problema sa chapterima nakon konverzije onih video datoteka koje ih imaju
  • radar: dali je moguce da mi appletv chaptere u filmu razbacuje kao muziku na shuffle i kako to rijesiti, ili je do iVI Pro programa, tx
  • john_st: ja sam siguran da je Apple prekršio neki zakon da bi IRS to već davno promptno riješila, al prelukavi su to igrači. posebice me se dojmila ideja da umjesto isplate dividende na X dionica lijepo dignu kredit i kupe tih X dionica pri čemu im je kamata manja od iznosa dividende. formidable!!
  • scarface32: prati li iko ovo saslusanje u vezi ne placanja poreza?
  • smayoo: :roll: kakva morbidna ideja...
  • john_st: jaadan :( »Klikni!«
  • JCM: Ma super, dobro da je i tako kako je. SL zvuci sasvim dovoljno. Smayoo, zvucis pero lako, britko i jasno. Pozz svima :)
  • Defou: Ako zelis raditi development za iOS SL nije podrzan vec par verzija Xcode-a...
  • rusty: @JMC ja sam rekao SL zato jer si pitao što od to dvoje (SL ili ML) staviti na White iz 2009. Osobno ne bi išao sa Mlom na stroj star 4 godine pogotovo ako nije upgradan. Također slažem se sa navedenim, da ako po pitanju opcija nema toga što SL ne može i time zadovoljava potrebe zašto onda i ići na nešto turbo novo? Osobno sam na ML i nemam ništa protiv fuzije iOSa i OS X, ali to je moje osobno mišljenje. SL bi po meni bio puno bolji izbor za White seriju iz 2009
  • smayoo: Dobro, to je i zato što su Windows korisnici više prisiljeni kemijati inače, pa su tako iskemijali i (neslužbene) instalacije da omoguće XP na novijem hardveru (najprije je bila SATA podrška, onda dual core pa quad core procesori...). Da se Mac korisnicima hoće toliko kemijati (tj. onima kojima se hoće), imali bi hackintosh... 8)
  • drlovric: Sumnjam da ce ijedan OS ikada skinuti sa trona duzinu trajanja XP :) 12-13 godina ako se ne varam i jos se neda, i ako je Win 7 vise nego dobar OS. Mada si u pravu za 10.6. Ne vole svi korisnici to forsiranje iOS u OS X :/
  • smayoo: Da? Ne znam... Možda zato što imam 140 kg... :D
  • JCM: Smayo tvoje riijeci uvijek imaju tezinu :)
  • smayoo: 10.6 Snow Leopard je de facto postao Macov Windows XP - sve što je Apple napravio nakon toga je krenulo nizbrdo, tako da je puno korisnika ostalo na 10.6 iako su mogli dalje. Pa onda i developeri to uvažavaju. Ja sam na 10.6 i do sad nisam osjetio problem zbog toga. Jedna jedina aplikacija koja meni treba - nije dostupna na 10.6. A i taj mi nije nešto osobito važan.
  • JCM: To je tako ali kako ne znam previse o trajanju apple softvrea zanimalo me da li ce bar jos dvije godine trajati. Ne isplati se placati za nesto sto ce ubrzo biti beskorisno (npr ovaj white)
  • drlovric: JCM: Zar to nije dubina svakog racunala? I potrosacke elektronike opcenito :)
  • JCM: Da li to znaci da ima rok trajanja obzirom na software? Znam da ima (sve ima) ali da li ce se nakon nekog vremena (skorijeg?) baciti u smece jer nece biti kompatibilan sa hrpom stvari?
  • rusty: osobno ne bi išao preko SLa (10.6.4)
  • JCM: Još jedno pitanje: Da li se može i koji software se preporucuje za nadogradnju MB White 2009? Sada je na 10.5.8. Snow ili Mountain?
  • smayoo: U slučaju nužde, najmanje 20% manje ;)
  • john_st: ma ne prodajem ga, previše sam emotivno vezan za nj :) al čisto me zanima, u slučaju nužde, koliko mogu dobit za njega
  • Sin: @mario.zg: nedovoljno pojasnih: SSD je cca 650-700, a HD postojeći od 160 ili 250gb, prodam ili zamjenim uz nadoplatu za SSD razlika mi je bila 400-450 kn za upgrade ....
  • mario.zg: Može link do tih diskova SSD 128 za 400 kn?
  • Sin: @john_st: eh da... Slican unibody sam prije cca 1,5 god kupio za 3k i uredno prodao za 4k 6 mj. kasnije...bez SSDa; sada SSD 128 malo rabljeni idu po cca 400-450, znaci ako hoces prodati cijena bi bila cca 3.5-4 k, ili visa ako ti je hobi prodavati pola godine 8)

Moraš biti prijavljen!

Anketa

Koji vas je novi Apple hardver najviše dojmio?

Apple novosti

0.4481