app za izdavanje reversa
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

app za izdavanje reversa


20.07.2016 | 20:45
treba mi app koji radi sljedece:
unosim za jednu stavku 3 ili 4 polja, taj unos dobiva svoj redni broj (n+1...), datum kada je unos napravljen, sprema sve u bazu (koja se kasnije moze pregledavati), i opcija print sa nekakvim zeljenim parametrima (datum, neke od unesenih stavki, redni broj).
jos kada bi se print mogao prilagoditi, pa da printa na A6 npr, jedan primjerak koji ide stranci, jedan koji ostaje meni.

imam program koji koji super radi, ali komplicirano mi ga je povlaciti za sobom kako mijenjam opremu jer je pisan 1994. u DOS-u. imam na njemu 35k unosa nikada greske, ali eto razmisljao sam da ga posaljemo u zasluzenu mirovinu.

mac, win, svejedno.
mozda da probam sam sloziti nesto? savjeti?
20.07.2016 | 22:39
Zvuči kao nešto što se u Filemakeru složi za sat vremena. Samo, za tako jednostavnu aplikaciju možda ti je malo puno platiti 350 EUR za licencu FileMakera...
20.07.2016 | 23:29
kinsif kaže:
mozda da probam sam sloziti nesto? savjeti?


Prijedlog spartanskog, ali besplatnog (i brzog) rješenja: Google Sheets.

Dvije tablice, u prvu spremaš ulazne podatke po nekom ključu (npr. redni broj kojeg spominješ), kao što bi spremao u bazu, a drugu koristiš za formatiranje A6 stranice na način da utpikaš u neko njeno polje redni broj, a ona povuče ostatak podataka iz prve tablice.

Možeš prenijeti i svih 35K unosa koje imaš od ranije, ne ovisi o platformi (Mac/Win pa čak i mobilno), dostupno je u cloudu, a na raspolaganju ti je i kompletan API pa ako sve to želiš nadograditi s nečim kompleksnijim (počevši od formi, ako te unos izravno u spreadsheet ne zadovoljava), možeš i to.
21.07.2016 | 08:45
Nešto slično je i meni palo na pamet, ali sam pomislio da je previše rudimentarno. No - ako bi i išao na to, zašto Google Sheets, a ne OpenOffice/LibreOffice? Tako da mu dokumenti budu nedostupni ako slučajno nema internetsku vezu?
21.07.2016 | 09:13
to mi je malo "pjesadija"
radje bi nesto automatizirano, di imam formu u kojoj ubacujem podatke, i nakon toga mi odmah ponudi print npr, ovako upisi sirovo u tablicu, zapamti broj, odi na drugi list,upisi broj pa print. ok brze je to izvest nego napisat, ali sada imam elegantno rjesenje, cilj mi je da bude mrvu bolje kad vec idem na nesto novo.
ima neka jeftinija varijanta filemakera?

a i ne znam kakve su licence tih google docsa. nema dva mjeseca da su su opalili dosta kazni po rijeci jer su ljudi na poslu imali ne licencirani winrar! :/
21.07.2016 | 10:00
smayoo kaže:
No - ako bi i išao na to, zašto Google Sheets, a ne OpenOffice/LibreOffice? Tako da mu dokumenti budu nedostupni ako slučajno nema internetsku vezu?


Google Docsi (pa tako i Sheets) rade i off-line (u Chromeu). Prednost nad raznim Office rješenjima je prvenstveno u API-ju s kojim se mogu čuda raditi, a da je i dalje maksimalno dostupno (cloud + različite platforme) i za nula kuna.


kinsif kaže:
to mi je malo "pjesadija"
radje bi nesto automatizirano, di imam formu u kojoj ubacujem podatke, i nakon toga mi odmah ponudi print npr, ovako upisi sirovo u tablicu, zapamti broj, odi na drugi list,upisi broj pa print.


Možeš dodati gumb za print u svaki redak prve tablice, a možeš dodati i samo jedan, da printa redak u kojem se nalazi "kursor". U tom slučaju bi skripta koja se pokrene mogla proslijediti podatke u tablicu 2 (služi samo kao izlazna forma) i od tamo na printer.

ima neka jeftinija varijanta filemakera?


Ako znaš točno što treba raditi app (a čini se da znaš) i nemaš volje/vremena (što u konačnici i košta) učiti FileMaker da bi napravio to što ti treba, vjerojatno je jednostavnije/jeftinije kupiti taj program od nekoga tko će ga napraviti u FileMakeru ili čemu god. Time (vjerojatno) gubiš mogućnost potencijalne (besplatne) dorade, ali ako 20+ godina nisi imao problem s DOS verzijom i potrebu dorađivati je, čini se smisleno.

a i ne znam kakve su licence tih google docsa.


Zadnje kad sam provjeravao licencu bila je free i za tvrtke dok god uslugu koristi do 10 zaposlenika.
21.07.2016 | 13:58
Bilo što od googlea je "besplatno" u smislu da ne traže novac, ali ti "naplate" štošta više. Samim tim što si instaliraš Chrome, platio si poprilično skupo.
Kinsif, to je najniža cijena licenca za Filemaker. Ima samo skuplje. Ovo što Đipi piše, ne kužim kako je zamislio, jer FileMaker nema neki posebni runtime kojeg korisnik aplikacije ne bi morao platiti. Ako koristiš aplikaciju složenu u Filemakeru, moraš imati Filemaker licencu, bez obzira na to što ti je netko drugi posložio aplikaciju.
Sličan, ali neusporedivo lošiji alat je OpenOffice Base. On je besplatan, ali toliko je loš, bugovit i nestabilan da apsolutno ne dolazi u obzir čak ni za neozbiljno korištenje, a kamoli za ozbiljno.
Ovakva jednostavna aplikacija se, naravno, da napisati u bilo kojem temeljnom programskom jeziku, "od nule". Na primjer u Objective-C unutar Xcode, ili u Free Pascal Compileru unutar Lazarus okoline. Samo, čini mi se da nećeš lako naći nekog da ti to napravi za manje od spomenutih 350€.
21.07.2016 | 15:27
smayoo kaže:
Ovo što Đipi piše, ne kužim kako je zamislio, jer FileMaker nema neki posebni runtime kojeg korisnik aplikacije ne bi morao platiti. Ako koristiš aplikaciju složenu u Filemakeru, moraš imati Filemaker licencu, bez obzira na to što ti je netko drugi posložio aplikaciju.


Zapravo ne moraš - FileMaker Pro Advanced može producirati standalone verziju aplikacije.

Ovakva jednostavna aplikacija se, naravno, da napisati u bilo kojem temeljnom programskom jeziku, "od nule". Na primjer u Objective-C unutar Xcode, ili u Free Pascal Compileru unutar Lazarus okoline. Samo, čini mi se da nećeš lako naći nekog da ti to napravi za manje od spomenutih 350€.


Opisana aplikacija (barem u dijelu koji smo do sada dotakli) je bazični CRUD koji se može složiti i kao web aplikacija (HTML+PHP+MySQL, lokalno ili na webu). Potencijalno najkompleksniji dio joj je printanje odnosno formatiranje dokumenta tako da se uredno isprinta. Prednost predloženog Google Sheets rješenja je u tome što korisnik može sam skrojiti i provjeriti layout koji će na printeru ispasti kako je zamislio te ga mijenjati (kao i samu "aplikaciju") kako mu se mijenjaju potrebe, printeri ili štogod.

Naravno, gotovo rješenje i plaćano održavanje istog (kad/ako se za tim pojavi potreba) je uvijek komotnija opcija. Zato i košta.
21.07.2016 | 22:07
Djipi kaže:
FileMaker Pro Advanced može producirati standalone verziju aplikacije


A. Hvala na ispravku. To nisam znao. Ali moram reći - nije baš da su se potrudili to naglasiti...
22.07.2016 | 12:00
Da možda uzmeš moj Bouquet koji ima i reverse između ostalog? Postoje reversi i povrati kad se nešto uzima na revers i kad se izdaje na revers pa onda gledaš stanje.

Unutra onda možeš sve na nekoliko načina gledati, svaki dokument i (skoro) svaka lista se može direktno u clipboard pa u excel ili nešto treće.

U programu postoje razne tabele, brzi pregledi neke vrste događaja u kojima odmah lociraš stvari koje te zanimaju. Npr u nekom pregledu za artikl, na dvoklik na riječ Otp, oznaku za otpremnice odmah eliminira redove koji nisu Otp, isto tak i dvoklik na bilo što drugo, recimo datum, ostavlja samo redove s tim datumom, ili na količinu pa vidiš same takve količine. Ak držiš tipku alt, onda radi suprotno, tj. zadržava redove koji ne sadrže ono na što si dvokliknuo.

U sve rubrike iznosa ili količine možeš upisati formule. Npr, 2+5/2 i onda se to izračuna. U sve rubrike iznosa možeš upisati cifru u valuti, npr. 100EUR pa kad stisneš Tab, on pretvori u valutu dokumenta, recimo u kune. Kasnije na desni klik na taj iznos vidiš tečajeve i protuvrijednosti u svim korištenim valutama u programu.

Ak ti paše, jedan dan se spojim TeamViewerom i sve ti pokažem pa ti probavaj tjedan-dva. Ak ti trebaju samo ti reversi, za njih ti pošaljem račun na 750 kuna + pdv, ak ti trebaju i fakture i plaćanja, roba i tak, bez materijala, sastavnica, proizvodnje i uvoza i knjigovodstvenih stvari u programu, za gore spomenutih 350 € godišnje dobiješ program, a onda jednog dana možeš imati i fiskalizaciju i e-račun za koje mislim da niko drugi nema na Macu unutar desktop aplikacije.

Plus, ak ti dojadi Mac, iduće godine možeš preć na Windowse i imaš identičan program i sve podatke u 15 minuta.

Iz moje perspektive, ne vidim zašto bi se iko mučio u nekom drugom programu.


Igor
22.07.2016 | 12:33
gledao sam ti aplikaciju na webu pa sam vidio 990€... trebaće i meni slično... ima neka pay monthly opcija?
22.07.2016 | 14:22
havdic kaže:
gledao sam ti aplikaciju na webu pa sam vidio 990€... trebaće i meni slično... ima neka pay monthly opcija?


990 je za ful verziju sa knjigovodstvom - knjiženjima i glavnom knjigom. To ti treba?

Inače, neka elementarna verzija za izdavanje računa, vođenje zalihe i evidencije plaćanja je 350€ godišnje. U toj cijeni je i prilagodba ispisa računa da gore imaš logo i rubrike po želji. To je razalog da mi je malo nezgodno ić nekom radit ispis računa za 200 kuna prve mjesečne rate i onda on nestane. Uzmi godinu, može i po pola, a onda iduće godine može i mjesečno.

igor
22.07.2016 | 18:02
Ok, vidim da je dogovorljivo! Hvala ti
22.07.2016 | 21:29
IgorD kaže:
Iz moje perspektive, ne vidim zašto bi se iko mučio u nekom drugom programu.


Igor


Slažem se. Žao mi je, ja bi te prvi spomenuo, ali mislio sam da je tvoj softver *SAMO* za računovodstvo.
24.07.2016 | 22:18
Da, nisam baš nešto ažuran sa web stranicom tak da je teško dokučiti što i kako. Jednog lijepog dana...
26.07.2016 | 13:02
@igor gledao sam vec ranije tvoju ponudu, ali kako mi bliski prijatelj ima firmu koja radi bas te stvari, duze koristim njihova riješenja za kasu, skladiste itd, tako da sam tu na miru. napravili bi mi i ovo za reverse (na kraju ce ispast da ce tako i biti ), ali imao sam neku ideju da to bude neki moj mali side project, jer em me motivira, em mogu kroz vrijeme modificirati stvar po zelji, kako vidim potrebu da se nesto novo doda, ili nesto staro oduzme.
nije neko skrtarenje, da znam da se mogu dobro nositi sa filemakerom, radje bi platio licencu nego gotov program.

hvala na ponudi u svakom slucaju.

za foru sam izveo nesto u numbersima, cak se moze i pristojno koristiti, nadogradjivati u hodu, ali izgledom mi je to tako grubo, ne mogu se pomiriti sa time.

hvala vam na prijedlozima, gledam malo tutoriale za fm da vidim koliko bi mi se dalo igrati sa time.
26.07.2016 | 18:29
FileMaker je vrlo pogodan baš za ljude s nultim predznanjem iz područja baza podataka. Krivulja učenja je jako povoljna (brza) za postizanje čak vrlo solidnih rezultata (osobito u vizualnom smislu). Imaš neki trial period, skini si ga, probaj...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 20 sati
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)
  • imjasminh: Mobitel prodan useru s Jabučnjaka :)
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: Jel zna netko bez googlea odakle to?
  • Zdravac: ...Galebi, oj beli tići, poletite dole k jugu, ter moju pozdravite majku...
  • Gjuroo: Moj talent za poeziju nije skriven :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO