E-romobili
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

E-romobili


15.08.2019 | 09:59
Jeste sužili koliko ima ovih e-romobila po Zagrebu? Baš je taj kompa uzeo jednog za 3,500 kuna. Malo đubre ima dvije brzine, može preći 20 km s jednom full napunjenom baterijom, maksimalna brzina 25 km/h. S tim da gas daješ palcem stišćući neku plastiku kraj ručke (ne samu ručku kao na motorima) koja me podsjetila na mjenjače brzina na biciklima - samo ova klizi prema dolje, nema zubce kao ove na biciklima.
A brzinu mijenjaš na gumbiću koji ti je smješten na okomitom dijelu romobila, okrenut prema unutra (vozaču).
Ima ih i po 20000 kuna, ti idu i do 38 km/h.
Nemreš vjerovat.
Ne znam kako je u drugim gradovima, ali kada je u ZG nešto "in" - onda to imaju SVI.
Inače, ovo je kao najbolji dućan za sve te e-pizdarije u Zagrebu. Imaju hovercrftove, e-romobile i e-bicikle od najjeftinijih do najskupljih...
e2go.eu
15.08.2019 | 10:06
Bnet ih je (pro)davao uz produljenje ugovora po 2000kn na 24 obroka.
Znam ih par koji su kupili tako.
Treba jedino paziti na nosivost, oni jeftini su do 90kg mislim.
15.08.2019 | 10:12
Točno, Žabac. Ovaj njegov je bio do 100 kg i nekako imam osjećaj da je to najveća nosivost koju ti romobili mogu izdržati. Frend je viši od mene, ima 193 cm, 80 kg - i to mu je super. Ali dao mi je đir, iako ja na 184 cm imam 101 kg. Sve pet prošlo...
EDIT:
S tim da svi ti romobili imaju jedan veliki feler. Ne možeš ih zaključati sa nekom šifrom, lancem kada ulaziš u zatvoreni prostor. Oni se daju sklopiti, Gornji dio se spusti na donji i dvije kvačice se zakače jedna za drugu, ali u principu ga moraš nositi sa sobom.
Hovercrafti imaju svoje torbe (to su kao oni skateboardi, samo imaju kotače)...
Tako da je to baš ljetna stvar. Ali je, po meni barem, PUNO bolja od bicikla (naravno, ne u smislu sporta nego manjka biciklističkih staza i vožnje po pločnicima), jer lakše zaobiđu pješake i manja je mogućnost sudara s istima...
No, ukoliko se i desi sudar, pješak neće zadobiti ozljede kao da ga istom brzinom grune biciklista. Manja jer masa ovog tijela, čista fizika - kaj ne?
15.08.2019 | 10:27
Pogledajte ovo đubre: stoji malo manje od 13000 kuna.
e2go.eu/shop/e-romobili/egret/egret-ten-v3/
Ovako izgledaju sklopljeni:

Egret-Ten-V3-Electric-Scooter-UK-Black-folded-detail.jpg


A ovako kada je u voznom stanju izgleda trenutno najskuplji u ponudi:


New-Egret-TEN-v2-electric-scooter.jpgOvoga je kupio frend:
e2go.eu/shop/e-romobili/xiaomi/xiaomi-mijia/
Kuži se da je jeftiniji i po izgledu

elektricni-romobil-xiaomi-mijia-best-buy-premium-kvaliteta-slika-98700561.jpg

- no već mu je pukla kvačica na zadnjem blatobranu jer je plastična. Kao, zamjenit će mu je, ali to će ziher pucati stalno ako mu je rikla nakon 14 dana...
- i nekako mi se čini da baš ovakav model, bio crno ili bijelo sivi, ima cijeli grad Zagreb. Od ljudi u odijelima koji ujutro "jure" na posao, preko cura u ljetnim haljinama (e to je melem za oči ), do sportski obučenih likova koji idu s tim na kavu. Stvar je baš ono - "IN". Ovaj prijetalj, kako je sada u tome, veli da ih u Sloveniji nabrijavaju već, znači dečki ih kupe, pa zajebu garanciju nego ih idu rastavljati i pojačavati pogon. To će Smayoo znati šta i kako. Ja sam samo skužio da imaju zadnji pogon. I zanimljiva informacija, pokreću se kao klasični romobili - staneš jednom nogom na njega, drugom daš zalet i on se prebaci u "drive" mod a ti fino staviš drugu nogu na postolje i ideš kamo hoćeš...
15.08.2019 | 11:00
Ja bi rađe one tenisice s mlazno-raketnim pogonom koje je imal Kojot kad je u jednom crtiću probal uloviti Trkačicu....
15.08.2019 | 17:50
Kloba kaže:


....
Tako da je to baš ljetna stvar. Ali je, po meni barem, PUNO bolja od bicikla (naravno, ne u smislu sporta nego manjka biciklističkih staza i vožnje po pločnicima), jer lakše zaobiđu pješake i manja je mogućnost sudara s istima...
No, ukoliko se i desi sudar, pješak neće zadobiti ozljede kao da ga istom brzinom grune biciklista. Manja jer masa ovog tijela, čista fizika - kaj ne?


Ono što ja vidim kao problem kod eRomobila (isto važi i za one skateove, pa i segwaye) je nedefiniranost zakona - gdje se kreću ta vozila i tko njima smije upravljati?

Pločnikom se kreću pješaci, sav ostali promet ide nekom vrstom cesta, odnosno kolnikom. Biciklisti imaju staze (ako imaju) koje nisu dio pločnika, ako nemaju, onda su dužni ići kolnikom kao i automobili.

Romobil koji razvija brzinu kao i moped nije nešto što možeš pustiti na pločnik, a isto tako ni na biciklističku stazu. Ostaje jedino kolnik, a tamo se kreću (uglavnom) motorna vozila kojima upravljaju vozači sa položenim ispitom prometnih pravila. Za romobiliste ne postoji definirano gdje se kreću i što od prometnih pravila/propisa moraju poznavati.
15.08.2019 | 19:40
Daddo, ti se zamaraš zakonskom regulativom za romobile, pa baci oko na temu o autima i one YT videe koje sam postao, u jednoj se baš lijepo vidi kako bakica od cca 65-70 godina samouvjereno sa stavom boli me kuka za zakon, super brzim hodom (za 7 banki) kreće na pješački prelaz (i prelazi ga) kad se vozilima već upalilo zeleno (fale samo ona dva klinca iz jedne epizode Johnny Logana kaj stoje na nogostupu i klade se koga će pobrati auto dok pretrčava cestu)... tako da se ne isplati zamarati prometnim propisima kad ih nitko ne poštuje.
Usput, ja na vozače bicikla i romobila u ZG gledam kao na krdo donatora svih organa osim mozga (jer ga većina nema).
16.08.2019 | 02:06
U mnogim gradovima romobili postaju veliki problem upravo zbog toga sto nije definirano di smiju i gdje ne smiju kao ni nosenje kacige.

U Aucklandu postoje 2 firme koje ih imaju rastrkane po gradu (Lime i neka druga). U prvih godinu dana nakon uvodjenja usluge ( iznajmljuju se i placaju preko aplikacije) bilo je 400 nesreca. Nakon toga su softverski ogranicili brzinu na 15km/h.
U veljaci ove godine imali su firmware update koji je pak bio odgovoran za 100njak nesreca jer su poceli naglo kocit kako im se prohtje...

U mene se zaletio u vrijeme kad nisu imali ogranicenje jedan kad sam izlazio sa djetetom iz ducana da nas je obojicu oborio na pod. Vozaca sam balkanski osamario jer je pokusao pobjec i drzao dok murija nije dosla. Ne znam sto je bilo poslije sa njim, ali znam da prijavu jest dobio makar smije bit na plocniku.

Opet raspravljaju da ih ukinu jer smo imali smrtni slucaj prosli mjesec, makar se nesreca dogodila zbog mozebitnog srcanog udara vozaca romobila.

Kao vozac auta ih ne volim jer stvarno iskacu odasvud. Jedino ih na autocesti nema...


Kolicina privatnih je isto u porastu.
16.08.2019 | 05:35
U RH romobil mora po nogostupu. Nadam se da budu dopinili zakon.
16.08.2019 | 06:10
Sreća i bog pa sam u Rijeci gdje im se to zbog konfiguracije terena neće baš pokazati kao to prijevozno sredstvo.
U Hamburgu me neki dan jedan za dlaku nije pogodio, ja se izmakao i okrznu me samo malo. Ali tip se prosuo po nogostupu i dobrano se ogrebo. Ti ga ne čuješ, a on je i do 25 km/h brz.
Pitam se koji je to koncept mobilnosti? Ideš autobusom i za zadnji kilometar staneš na romobil? Stvarno dekadentno! Pa što ti fali da taj kilometar prohodaš?
16.08.2019 | 06:14
Daddo, oni skateovi se u dućanima zovu hovercraft, mada veze nemaju s pravim hovercraftovima (valjda imaš osjećaj da lebdiš pa su ih tako nazvali, nemam pojma).
A ovo je čisti napredak tehnike naspravam legislative. To se nikada neće uskladiti. Uvijek će prvo nešto izbaciti, pa se tek onda pisati zakon. Koliko ja znam, ovi na roobilima bi trebali imati neku kacigu, kao i ekipa na hovercraftovima.
16.08.2019 | 06:16
tino1 kaže:
Sreća i bog pa sam u Rijeci gdje im se to zbog konfiguracije terena neće baš pokazati kao to prijevozno sredstvo.
U Hamburgu me neki dan jedan za dlaku nije pogodio, ja se izmakao i okrznu me samo malo. Ali tip se prosuo po nogostupu i dobrano se ogrebo. Ti ga ne čuješ, a on je i do 25 km/h brz.
Pitam se koji je to koncept mobilnosti? Ideš autobusom i za zadnji kilometar staneš na romobil? Stvarno dekadentno! Pa što ti fali da taj kilometar prohodaš?

Istina, ne možeš s time ići uzbrdo. Preslab je motor. Čak niti slabija "uzba" nije savladiva ukoliko romobil vozi tip između 80-100 kg...
Zagreb je zato što je ravan postao prepun tih romobila (doduše nisam čuo za neku nesreću još)...
16.08.2019 | 06:41
Sad si čuo za dvije. Ovaj tip u Hamburgu koji je mene zamalo oborio bi, da nije imao tako male kotače, uspio i stabilizirati vožnju ali kotačići su mu bili premali i prevrnuo se preko prednje osovine.
16.08.2019 | 06:56
Tino, pričam za Zagreb, da nisam čuo da su se tu desile
16.08.2019 | 08:45
[quote="Kloba" post=179080]tino1 kaže:
Sreća i bog pa sam u Rijeci gdje im se to zbog konfiguracije terena neće baš pokazati kao to prijevozno sredstvo....


Auckland je brdovit.. prosjecno manje strm manje strm od Rijeke... i zuje bestije uzbrdo bez beda..
16.08.2019 | 09:47
Kloba kaže:
Tino, pričam za Zagreb, da nisam čuo da su se tu desile


To je samo pitanje vremena. U Zagrebu su i biciklisti dovoljno drski da se voze nogostupom kad nema biciklističke staze, a kamoli neće ovi romobilisti kojima to čak nije ni zabranjeno.

U Skandinaviji imaju puno pragmatičnije načelo uneseno u zakon. Kad dođe do nezgode, automatski se pretpostavlja da je kriv onaj koji je "jači", jer je on dužan paziti na "slabije" od sebe. A u nekim iznimnim situacijama, taj je dužan onda dokazati da nije mogao učiniti ništa. Uglavnom, vozači automobila jako dobro paze i na pješake, i na bicikliste, i na sve ostale, a ovi opet na pješake. I uopće nije potrebno propisivati tko se smije voziti nogostupom, jer nitko ne želi riskirati da sruši pješaka pa odgovara kazneno.
16.08.2019 | 12:26
Kloba kaže:
... (doduše nisam čuo za neku nesreću još)...


Evo onda jedne od prije cca 2-3 mjeseca... malo prije mosta Mladosti (Holjevčeva) u smjeru grada istočnim nogostupom (gdje ima biciklistička staza - sad se taj nogostup renovira no tada je još bio u funkciji) dvije žene (vjerojatno mama i kći po godinama) voze se na biciklima u smjeru sjevera jedna pored druge (ok, trebale su možda voziti jedna iza druge ali nema nikoga ispred njih) i dolazi lik na romobilu njima s leđa i kako je brži i nema vremena, odluči proći između njih i naravno zapne za lijevu koja potom zajedno s biciklom padne na cestu i razbije se ko pi*** i imala je zapravo ludu sreću da je nismo pokupili autom (svaka čast liku kaj je vozio ispred mene na brzini reakcije). Stali smo i pomogli ženi, a lik s romobilom je naravno odjurio dalje

Drugi primjer par dana kasnije (koji nije završio nesrećom - hvala onome tko je napravio Ferodo DS2500 pločice) sam doživio osobno kad mi je lobotomirani kreten u odijelcu prošao kroz križanje na 10 cm od auta iako je dolazio sa sporedne ceste (ja sam bio na glavnoj).

Naleta na pješake po centru grada sam vidio još barem desetak, a solo padanja e-romobil rejsera još barem tri puta više.

Jednostavno ne razumijem da ljudi ne razumiju da u srazu 1300 kg i 100 kg nema šanse da ovaj sa 100 kg prođe dobro.
16.08.2019 | 13:45
A onda ne znam što učiniti.
Zabraniti ih, totalna je glupost.
No treba ih regulirati zakonom
16.08.2019 | 16:22
Bertone kaže:
Kloba kaže:
... (doduše nisam čuo za neku nesreću još)...


Ferodo DS2500 pločice)

Šta je to?
16.08.2019 | 17:23
Pakne za kočnice na autu. Hoće reći da bi zgazio romobilista da nije imao sportske kočnice.
16.08.2019 | 18:39
DS3500 su za sport, ove 2500 su za obične aute... ali da bi ga sa tvorničkim kočnicama pokupio bi.
16.08.2019 | 18:44
Kloba kaže:
A onda ne znam što učiniti.
Zabraniti ih, totalna je glupost.
No treba ih regulirati zakonom


Ne treba ih zabraniti nego samo dozvoliti da smiješ bez sankcije išamarati budaletine
16.08.2019 | 19:20
Ja to radim ionako. Kad mi se biciklist nagurava po pločniku, dobije lakat u zube.
17.08.2019 | 07:16
Debilni vozaci su jednako zastupljeni u svim prijevoznim sredstvima... s romobilima je problem jer se ne zna di im je mjesto. Po meni bi trebali biti u kategoriji biciklista, na cesti ili biciklistickoj stazi.
Pa da i njih Smayoo moze laktom ako ih sretne na tratoaru.
17.08.2019 | 07:27
Ali čekajte ljudi, znači prošlog ljeta se baš ne sjećam da sam ih sretao. Ovog ljeta im ih di god hodaš (po pločnicima). A kako hodam svaki dan, svaki dan ih vidim barem desetak. Više manje, da budemo iskreni - doduše.
U drugim gradovima? Ništa?
17.08.2019 | 09:25
U Rijeci ni ovi mali benzinski skuteri od 49 ccm nisu od koristi nikom tko ima više od 70 kila, tako da nije čudo što nije za vidjeti električnih romobila.
Neki dan smo šetali po Zadru, vidim da ih netko iznajmljuje, ima ih po centru grada dosta. I isto prave pizdarije.
Što se tiče toga što se "ne zna kamo spadaju", nije to mene briga. Ako mi naleti, dobit će on lakat u zube kako god. Pa neka on zove policiju ako hoće.
17.08.2019 | 09:32
A Smayoo, lud si - samo tako! (to je ono - pozitivno ovdje u ZG)

Nego, baš si mislim ako to govance od e-romobila može doseći cijenu od 20.000 kuna, pa onda si onaj tko si može odvojiti toliko za e-skuter, može odvijit za Greyp od Rimca. Ovaj novi je đubrence samo takvo. Mada, istina - namijenjen je off-road vožnji.
Greyp G 6.3 je trenutno najjači model - i taj može po svakakvim terenima.
Postoje i G 6.1, te G 6.2. Razlika u bateriji i brzini, koliko sam pohvatao...

EDIT:
Vidim da nisam napisao koliko ovaj najskuplji G 6.3 košta. Ima u ovom videu iznad - mislim da je tip rekao oko 50.000 kuna.
17.08.2019 | 09:42
Ovo je najbrži e-romobil na svijetu - doduše mislim da je dotični vlasnik nabrijao. Pa ide 90 km/h koliko sam shvatio.
17.08.2019 | 09:43
Evo mu specifikacije, da se ne zamarate gledanjem komplet videa:

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1ea5.jpg
17.08.2019 | 09:50
A ovo je top 10 e-romobila na svijetu:

Kome se neda gledati cijeli clip (pretpostavljam većini vas), preporučam vam da pogledate barem prva tri, od 8:03 minute pa nadalje.

CycleBoard.png

CycleBoard 07:58 min

CycleBoard.png


Nanrobot D5+ 09:51 min

SegwayKickScooter.png


Segway KickScooters 10:35 min
Prilozi:
 • Stranica:
 • 1
 • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 21 sati
 • JOHN: Upload slika preko iphone ne radi
 • zabac: Ne radi stabilno. Musicava aplikacija. Koji puta kad kliknes na sliku, ne mozes natrag.
 • JOHN: Mada se zna tu i tamo srušit nakon više listanja
 • JOHN: Na 12.3.1 radi normalno
 • m@xym: radi
 • marvin: Da li netko može provjeriti na iPhoneu da li mu radi aplikacija Njuškalo? Meni stalno vrti kružić i ne ulazi u nju.
 • abajo: iDefrag je bezveze, jer to na os x nema smisla, iPartition je odličan alat
 • zabac: Da li vrijede te aplikacije?
 • smayoo: To su one aplikacije iDefrag i iPartition koje su ljudi dali badava na download jer više ne rade na Mojave
 • Daddo: [link]
 • Daddo: kaže kernel panic nešto Coriolis Systems?
 • energyman: [link]
 • energyman: Moze li tko iz ovoga dekodirati koji kext/software mi je izazvao kernel panic i nemogucnost bootanja sustava?
 • stefanjos: tko je mene bio pitao za apple cinema display? nasao sam jedan za 2600kn pa nek se javi proyvani da proslijedim detalje
 • smayoo: :)
 • Daddo: Eid mubarak i tebi smayoo....
 • smayoo: Svima koji ga slave čestitam Kurban-bajram! :)
 • Daddo: sredstva su upravo to - sredstva. služe nekoj svrsi. Ali velim, mene ne čudi da su rekli ok evo vam i kartica. Ako je mogao I.T. što ne bi mogao Tim C.? :D
 • Riba: Sredstva plaćanja me ne fasciniraju, neovisno od koga dolaze.
 • Daddo: mislim, ako možedu kriptovalute bez kartica, a zašto ne bi jedna tvrtka sa stvarnim kapitalom napravit karticu i čitav sustav plaćanja?
 • smayoo: Zar je to neka veća glupost od raznih điđimiđi bankarskih kartica? Prozirnih, s nekakvim plutajućim ribicama, zlatnim, srebrnim, crnim... :)
 • Riba: Bože ja sam već zaboravio na tu glupost. :(
 • energyman: [link]
 • Riba: Koristis li originalni punjac? Meni na Androidu na nekim srot punjacima ne radi dobro touch screen dok se puno, mozda je do uzemljenja (?)
 • smayoo: Piši u forum
 • big_mac: ajfon 8 dok se puni otisak prsta ne otkljucava odmah nego treba cekat i ponovo stavljat prst na citat ili ne zeli otkljucat uredaj pa moram lozinku upisivat.Cim ga maknem sa punjaca sve ok radi iz prve.Ima neko slicno iskustvo?
 • zabac: BUG nije referenca. Poznato je kako ne vole Apple jer. Ih valjda ne financira. Nikad pozitivna inisu pisali, vise je bilo rezervirano. Zasto se tako ne osnose prema autima “za suplo manje se sobije brzi auto”.
 • Dijete: al ponavljam se...
 • Dijete: nadam se da novi Mac Pro, revizija 2 dolazi sa Apple Arm Cpu
 • Soffoklo: Novi Mac Pro koji još nije ni krenuo u prodaju već je zastario - [link]
 • smayoo: :D
 • Gjuroo: Ko? Hypo banka?
 • smayoo: Zanimljivo. Između redaka one hrpe PR bullshita čitam da su popušili ružan gubitak tržišta pa se sad grčevito bore protiv toga tzv. "rebrandingom" (čitaj: promijenili smo ime i ništa više i sad se nadamo da ćete to popušiti";) :)
 • ping: Filemaker se ponovno zove Claris.
 • zabac: Od sada jos je nekoliko firmi koje sakupljaju vase navike.
 • zabac: Ja sam primjerio kako keš nikad ne odbijaju. Bilo ili nebilo struje, interneta, dizela ili sunca, keš prolazi.
 • Yonkis: drlovric, zar se nismo za to borili (pod utjecajem Oluje sam)? /s
 • drlovric: Blago vama, sad cete jos lakse i brze moci trositi novce :)
 • erseticmatej: Takoder uspio preko pbz aplikacije, ali moze se direkt i iz waletta, napokon????????
 • big_mac: Uspio sam dodati preko pbz aplikacije
 • big_mac: Zasto ja i dalje imam samo opciju monese i revoult?
 • Yonkis: Evo, tko ima PBZ karticu može je dodati u ApplePay: [link]
 • smayoo: Ma šalio sam se... :)
 • zabac: Ako ne moze kupiti golo kuciste, neka kupi cijeli G5 i izvadi sve iz urtobe.
 • smayoo: Zar G5 ima visak u sebi? Zašto? Mora idealno okomito stajati? ;)
 • zabac: Kupi cijeli komp i izvadi visak.
 • smayoo: piši u forum, ili u oglasnik
 • icolada: bok, zanima me gdje se kod nas moze nabaviti kuciste od powermaca g5? planiram stavljati atx maticnu u njega
 • Daddo: ja vam uz smayine želje kojima se pridružujem želim i sretan dan hrvatskih branitelja.
 • smayoo: Svima želim sretan Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Novo u Appleu

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 0.95 Seconds

Provided by iJoomla SEO