Kako vam se sviđa govor predsjednice?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako vam se sviđa govor predsjednice?


07.08.2019 | 12:29
NAPOMENA MODERATORA 12.08.2019. 00:20
Tko bude kasnije pratio ovu temu, činit će mu se da je komunikacija nepovezana. To je zato što je @zabac sam izbrisao sadržaj svih svojih postova (tj. zamijenio ga vulgarnim piktogramom) pa sam ja onda počistio smeće i skratio temu za tri stranice. Dijelovi njegovih postova koje je kasnije izbrisao sačuvani su u citatima, untar postova drugih članova, tako da se uglavnom dade razabrati tok diskusije.youtu.be/XwanTMiabc0
07.08.2019 | 15:47
Sjajno, ovakvi daveži ti se obično nakače oko fajronta za šankom i grle te. Ali neka je i ona čovjek.
07.08.2019 | 16:09
20+ minuta? Nema šanse da to slušam... Na odmoru sam
07.08.2019 | 16:52
smayoo kaže:
Na odmoru sam


I ona je
07.08.2019 | 18:34
neko kaže da je pijana, jeli?
07.08.2019 | 20:00
tino1 kaže:
neko kaže da je pijana, jeli?


Ili je bila nacvrcana ili je nešto drugo u pitanju. Nećemo nikada saznati.
Svejedno se još dobrano mora potruditi da nadmaši onaj Miletićev "intervju" od prije par mjeseci
07.08.2019 | 21:10
Aj ne mučite me sad da moram ići slušati to. Internet je slab, buffering je užasan. O čemu se radi? Pleo joj se jezik? Ili što, rekla je nešto neprimjereno? Ako joj se samo pleo jezik, jaka stvar, čak i da je malo popila. Posebna je prigoda, ljeto je, vrućina. Možda žena inače ne pije, bila je neka zdravica, i šta sad...
07.08.2019 | 21:31
Nemoj se muciti, Smayoo, nije vrijedno truda.
08.08.2019 | 00:17
Njeno višegodišnje građenje licemjerne reputacije, gafovi i sramoćenja, samoživost šiparice koja si je ostvarila san, sve to je meni dovoljno da ne želim slušati što je "novo" rekla jer njene riječi ionako nemaju gotovo nikakvu težinu. Vrlo slično kao kod njenog prethodnika. Žalosno da u tri milijuna preostalih ovdje nemamo nekog pristojnog i normalnog da obavlja tu funkciju. Neki koji bi rubno došli u obzir, nemaju šanse za dobiti ikakav značajan broj glasova jer će primitivno plemensko glasačko tijelo odraditi dužnost iz svojih osobnih interesa, a preostali će rezignirano ignorirati izbore i dalji put u još dublju močvaru. We are doomed, zemlja smo bez nade.
08.08.2019 | 07:44
meni se čini da je ipak malo popila i da joj se razvezala usta o svom doprinosu u domovinskom ratu. Pogotovo je naglašavala beskrajnu ljubav prema domovini. Zaboravila je, do duše, spomenuti kad je napustila bez zamjene mjesto veleposlanika u USA da postane sekretar NATO-a, i njena ljubljena Hrvatska ostala bez najvažnijeg Veleposlanika na dugo vrijeme. Osim toga je zaboravila spomenuti da namjerava razgliti odmah nakon mandata.
08.08.2019 | 09:01
Ajde, ako Škoro postane predsjednik bar će dobro pjevati na takvim eventima
08.08.2019 | 10:15
Škoro će dobro pjevati?
Što se tiče njenog napuštanja mjesta veleposlanice u USA, koliko sam ja pratio (a možda mi je nešto promaklo), bila je u nemilosti kod Ćaće, još dok je Ćaća bio MVP, tako da je HR veleposlanstvo u USA besprizorno propadalo njegovom zaslugom, više nego njenom. Naravno, ne mislim da joj to daje za pravo pričati o ljubavi prema domovini, ali eto, kad već izvlačimo iz prašine...
Inače, mislim da, kad pričamo o funkciji Predsjednika/ce RH, naše nezadovoljstvo značajnim dijelom proizlazi i iz pogrešno postavljenih očekivanja. Ustavne ovlasti te funkcije su, osim u slučaju rata, takve da je zapravo jedina relevantna uloga Predsjednika/ce u svakodnevnom političkom životu - predstavljanje i promicanje Hrvatske u nekim društveno-ekonomskim odnosima s drugim zemljama. U tom smislu, kad sve zbrojim i oduzmem, iako je i dalje ne simpatiziram (i ne bih glasao za nju), mislim da taj posao OK radi.
08.08.2019 | 13:52
Meni je žao što je ona imala predispozicije biti odlična državnica, a sve je sama zeznula:

- ne možeš držati ljestve ustašama u antifašističkoj Europi,
- ne možeš se družiti s kriminalcima,
- ne možeš tolerirati nacionalizam i onda s čuditi kada kreten napadne radnika iz Srbije,
- ne možeš nas sramotiti ispred ograde Bijele kuće,
- ne možeš biti toliko samoživ da upadaš na pozornicu kazališne predstave,
- ne možeš se laktariti da budeš blizu Trumpa i da to svima ne izgleda jadno,
- ne možeš pričati očigledne besmislice u koje dijete ne bi povjerovalo i očekivati da te se shvaća ozbiljno.

Žena nema potrebnu finesu i samokontrolu za biti prava dama, a to bi jedna državnica trebala imati.
08.08.2019 | 15:17
dpasaric kaže:
Meni je žao što je ona imala predispozicije biti odlična državnica, a sve je sama zeznula:

- ne možeš držati ljestve ustašama u antifašističkoj Europi,
- ne možeš se družiti s kriminalcima,
- ne možeš tolerirati nacionalizam i onda s čuditi kada kreten napadne radnika iz Srbije,
- ne možeš nas sramotiti ispred ograde Bijele kuće,
- ne možeš biti toliko samoživ da upadaš na pozornicu kazališne predstave,
- ne možeš se laktariti da budeš blizu Trumpa i da to svima ne izgleda jadno,
- ne možeš pričati očigledne besmislice u koje dijete ne bi povjerovalo i očekivati da te se shvaća ozbiljno.

Žena nema potrebnu finesu i samokontrolu za biti prava dama, a to bi jedna državnica trebala imati.


Tako je Davore. Još samo fali da vozi Alfu.
08.08.2019 | 16:34
dpasaric kaže:

Tako je Davore. Još samo fali da vozi Alfu.


Nema ona tako dobar ukus. To može jedna Marie-Louise Coleiro Preca na Malti.
08.08.2019 | 17:36
zabac kaže:
Nadam se da bude uzela i drugi mandat.


Najprije si napisao (s njom uključujući) "koja jadna konkurencija", a sad se nadaš da bude uzela i drugi mandat. Moraš se odlučiti.
08.08.2019 | 17:49
zabac kaže:
Zasto jos uvijek u RH ima onih koji podlijezu udbaskoj demagogiji da je hrvatsko domoljubje nacionalizam?

Hrvat sami ne sramim se. Zar sam nacionalista?


Zašto bi se sramio? I ja sam Hrvat i naravno da se ne sramim toga. Ali ne dopuštam da mi lopovska žgadija vrijeđa inteligenciju, gura mi pod nos zastavu i domoljubne pjesme dok kradu i lijevom, i desnom. I oslanjaju se na takve kao što si ti da se*u i pljuju po svakom tko se usudi javno izreći kritiku jer, kao, ako imaš kritički stav prema njima, to automatski znači da ne voliš Hrvatsku. Kakva je to tek demagogija!
08.08.2019 | 21:23
Što je mene briga za Njemačku i Švicarsku? Kako ti kriminal negdje drugdje može biti opravdanje za kriminal ovdje? Nemoj mi reći da ozbiljno misliš da je to nekakav agument!

Naravno da su me lopovluk i progoni smetali i prije 1990. Smetali su svakog. Samo ti sad inputiraš svakom tko ima kritiku na sadašnju vlast da je automatski bio pristaša prošle vlasti i odmah dalje vrijeđaš svakog tko pokuša razlučiti ono što u bivšoj državi nije valjalo od onog što jest da je automatski zločinac i masovni ubojica.

Dakle, nije problem u nama, problem je u tebi. Diskutiraj argumentirano. Ako je netko u ovdašnjoj vlasti kriminalac, ne možeš to braniti time što je negdje drugdje ili u neko drugo vrijeme netko drugi isto tako bio kriminalac.
08.08.2019 | 22:35
Baš sam se vratio s pizze s kolegama iz razreda i netko od njih je povukao temu govora preCjednice. Ubrzo se zaredalo zgražavanje i kritike na našu ex-kolegicu iz srednje uz "nije ona naša, ona je bila kultura!". Za Smayoo - izvješćujem te da je 4M1 zadržao oštricu kritičkog razmišljanja i britkost zaključaka.

Uglavnom, nitko je ne može smisliti, većinom radi stvari koje sam i ja ovdje naveo. Kao pluseve joj se piše tečan engleski i to što je strance, koji nemaju pojima kakva je inače, oduševila svojim nogometnim navijanjem i "spontanošću".

No, kada se pogleda "predsjednička konkurencija", zaista smo dno; onih par novih lica se pak čini ili kao potpuna lakrdija - ili su nedovoljno iskusni i naivini, kao npr. Peovićka iz Radničke fronte. Meni se još kao najkorisnija čini Dalija Orešković radi iskustva u povjerenstvu za sukob interesa, ali što kada je prepoznaje premalo ljudi da bi skupila značajan broj glasova.

I onda se opet svodimo na priču u kojoj se uglavnom glasa protiv.
09.08.2019 | 06:47
to je generalno problem u puno zemalja, nema se ko izglasati! Svi su karijeristi i imaju premalo osjećaja za instituciju koju predstavljaju. Nakon nekog vremena dobiju osjećaj bogom izabrani. Ali malo ko je toliko umišljen da se npr. popne na pozornicu kazališta ili parkira svoje lice ispred Bijele Kuće.
Jedan moj vrli prijatelj je neko vrijeme proveo u njenoj blizini, kaže da u svom životu nije vidio nikoga ko može u djeliću sekunde promijeniti svoje raspoloženje ili mimiku. Okrenuta publici je ko nasmijana i empatična, sjedne u auto i pretvori se u ljutu zvijer ako sve što je bilo na nastupu nije prošlo po njenom. Ono doslovno gleda tebe i "suosjeća s tobom ima sažaljenja" okrene se meni i "osudi me nevinog na smrt".
Na kraju se slažem sa Smajoom institucija predsjednika je samo reprezentativna, tako da je to i donekle odradila kako treba. Lupetanje je bilo svojstveno svim našim predsjednicima. Ona je manje lupetala gluposti od Josipovića i Mesića. Ako bi Mesića novinari uzeli u đir iz njega bi samo tako curilo bez početka i kraja, moramo priznati.
09.08.2019 | 11:50
Ti nama inputiraš da smo automatski komunjare ako ne podržavamo HDZ. I jedini argument koji imaš je da je netko drugi isto lopov i/ili nesposoban kao HDZ. Pa što je to mene briga, 100x sam ti rekao. I to je jedino što ti stavljam da si u krivu. Diskutiraj argumentirano. Ali ne možeš, jer su činjenice takve, da je to jedna kriminalna organizacija u svakom pogledu. Pa ti je onda argument "pa što onda ako su korumpirani lopovi, i drugi su isto" i "vi ne volite Hrvatsku". Ma daj... zar nisi već i sam sebi smiješan?
09.08.2019 | 12:01
zabac kaže:
Svatko ima svoju istinu.


Možda bi ispravnije bilo reći da svatko ima svoju laž.
Istina je samo jedna.
09.08.2019 | 14:42
Ja ne znam nikoga da grcevito brani HDZ kao Zabac a nije neki uhljeb na budzetu. I tada taj neko ne brani stranku kao stranku, vec svoj tekuci status i konkretnu korist koji mu ta stranka osigurava.

Ja imam primjer svog strica koji voli HDZ, samo zato sto mrzi SDP iz dna duse. Mislim da je u dubini duse negdje i kod Zapca ta dijagnoza. Zna i on da ni plavi ne valjaju, ali one crvene bas ono mrzi pa ne zeli da vidi koliko su ovi drugi losi

Moje stric je covjek iz Bosne, ratovao u HVO (visok je imao cin i tamo, dozapovjednik bojne Poskok) i ranjen u bosanskoj Posavini braneci svoju zemlju. Ostao 100% invalid, krece se, ali sva utroba mu poderana (snajper je pogodio u bombu koja je bila za pojasom, pa zamislite sada cega je sve u stomaku bilo).

On je prebacen 1993 na lijecenje u RH i na ime tog ranjavanja je dobio cin hrvatske vojske (bojnik), mirovinu, stan u Trogiru (sto je on odbio i uzeo pare pa napravio kucu). Danas je to villa sa nekih 500-600 kvadrata.

Kao oficir sada HV (u kojoj sluzbeno nikada nije ni bio, jer je ranjen kao pripadnik HVO u drugoj drzavi) dobio je mirovinu debelo preko 10000 kuna. I sve mu se u zivotu poslozilo. Ali onda je SDP dosao na vlast i odrezao mu par tisuca, bila je neka inicijativa da se onima koji primaju najvise uzme da se valjda povecaju minimalne mirovine. I od jednog totalno apoliticnog covjeka on postane zakletu HDZ-ovac (iskljucivo zato jer mu je SDP smanjio mirovinu za par stotina eura).

I ja mogu razumjeti da nekoga volis kad ti nesto da ili nekoga mrzis kad ti nesto uzme (tipicna ljubav iz interesa), al ne mogu razumjeti da mrzis nesto sto se zavrsilo prije 30 godina. Cemu puniti sebi glavu negativnim mislima o nekim davno zavrsenim vremenima da bi opravdao neke ljude koji nam kvare sadasnje vrijeme
09.08.2019 | 16:25
drlovric kaže:
al ne mogu razumjeti da mrzis nesto sto se zavrsilo prije 30 godina. Cemu puniti sebi glavu negativnim mislima o nekim davno zavrsenim vremenima da bi opravdao neke ljude koji nam kvare sadasnje vrijeme


Bravo Lovriću.
09.08.2019 | 17:37
Žabac, jesu tom tvojom logikom onda HDZ zapravo domobrani?

Ali ne, ček... tebi je šef gradonačelnik koji je bio na čelu najvećeg gradskog odbora upravo tog SDP-a... jbmu, pa ti si zapravo bio unutarnji neprijatelj... zato se SDP i raspada zahvaljujući tebi i tebi sličnima...
09.08.2019 | 17:56
zabac kaže:
Za mene je okupacija Hrvaske trajala do 1991. godine.


Žabac, po treći put, ne s**ri. Tvoji su roditelji u toj Hrvatskoj odrasli, ta ih je "okupacijska vlast" školovala, u njoj su radili i izgradili dom, ti si se u toj Hrvatskoj rodio i školovao. Uzeli ste sve to što ste dobili, a što je ta vlast nekom otela. Bili ste isto tako suučesnici u toj otimačini, kao i svi drugi.

Današnji Ustav RH priznaje to naslijeđe. Ova je Hrvatska nastala na temeljima tih vrijednosti, a ne onih iz 1941 (hvala Bogu). Tko si ti da to ne priznaješ? Da ti parafraziram tebe samog: "Ako ti se ne sviđa to, putuj!"
09.08.2019 | 18:03
zabac kaže:
Pametan covjek. Shvatio je na tezi nacin kako SDP (koji se izridio iz KPH) u 50 godina nije naucio nista stvoriti, vec samo oteto (u pocetku i smaknuti ili protjerati).
KPH nekad i SDP danas nemaju nikakve razlike.
Izrasli su iz naroda i radnika isro kao i njemacki Nacionalsocijalizam (krace Nacizam).


Očigledno nisi baš ubrao poantu Lovrićeve priče, ali iznenadio bih se da je bilo drugačije.
09.08.2019 | 18:12
A draga nam preCjednica dala intervju ustaškom časopisu! Isti onaj koji reklamira wanna-be-Hitlera iz Splita s uskim brčićima!

To je sve potpuno neprihvaljtivo podržavanje fašizma; nama bi ovdje trebala austrijska policija da malo ove lažne domoljube dovede na red, jer naša policija često ne provodi ustavne odluke - a upravo radi tog ozračja koje stvara sama Kolinda koja podržava takav polusvijet. A ona bi trebala biti primjer. Da ne bude zabune, nije Milanović mnogo bolji, on, kada je imao priliku, nije imao muda razmontirati šatoraše, što je bilo zakonski ispravno. Dakle, papak.

A zgodni su ovi veliki nazi-domoljubi kada im se opali kazna u Austriji, onda cvile i mole, kao "bili smo pijani", "samo smo se šalili". Ustaški pokret su bile izdjaničke gnjide koje su tada prodale pola Hrvatske i uopće mi nije jasno što nekome mora biti u glavi da 2019. godine podržava takav svjetonazor? Kako možeš biti za gubitničku izdajničku paravojsku koja je prodala svoju vlastitu domovinu?! I svi oni to nonšalantno ignoriraju, kao ono "to se nije dogodilo"! I kada im to kažeš malo mrmljaju, optuže te da "mrziš sve hrvatsko", a onda se brzo vrate u svoj element i počnu pjevati "Ante, Ante, svi smo za te!".

Izgleda da mora proći još barem jedna ili dvije generacije da se to zlo pročisti. A za Žabca ne znam što se njemu dogodilo da ovako razmišlja...

Neko moje opće opažanje do sada je bilo da su ljudi koji daju glas za HDZ uglavnom iz par skupina: prvi su potpuno needucirani glasači iz ruralnih sredina koji nemaju niti obrazovanja niti kulture, oni i sami kažu "glasat ćemo za nji' i ak' su u krivu, jer su naši", druga skupina su oni koji su direktno u stranci radi financijskog interesa ili imaju nekoga u obitelji tko jest, treći su oni koji nisu u stranci, ali ovise poslom o njoj i tako im se dodvoravaju, a tu ima svega - od običnih činovnika uhljeba, pa do poduzetnika kojima posao ovisi o HDZ-u, pa im se onda čmare. I to je to, nema tu neke plemenite namjere, samo osobni financijski interes. Jer malo tko je iz urbane sredine toliko primitivan da bi iskreno podržavao jedan takav nakaradan sustav.
09.08.2019 | 19:07
zabac kaže:
Ljudi koji daju glas SDP-u su udbasi, jugoslaveni i komunisti nezadovoljni sto je HDZ razmontirao jugofasisticku drzavu.


Žabac, nadam se da si svjestan da "tvoj" HDZ je u koaliciji sa onima koji su RH (za koju ti tvrdiš da je nastala na DR 1991.) rušili.

Na stranu što mislio o tebi ja ili bilo tko drugi, sreća pa je demokracija, pa svatko može bit budala za sebe, nema više skrivanja u masi. Jedina nesreća je što je danas svačija izjava javno dostupna pa svi mogu vidjeti tko je kolika budala.

Što se tiče tvojih točaka 1 i 2, s obzirom na stavove koje ovdje javno i jasno propagiraš, OVDJE je jedino gdje ti ostaje biti, jer ni Argentina više ne može sakrivati fašiste, a ni Bleiburg ih neće (pa ni one kosti koje su tamo ostale), čak ni kad su pijani i ne misle baš ono što pričaju.

Znaš, da si bar desničar ono, ekstremni, pa da obučeš ko Skejo uniformu i fino pokazuješ do kud kukuruz raste, ljude bi bar veselio. Ovako, na gradskim si jaslama, šef ti je bivši drug i komunista, a financira te realni sektor i ne preostaje ti drugo nego plivat sa sebi sličnima i hraniti se mržnjom prema onima "drugima".

I to je skroz legitimno. I moja pokojna prabaka nije mrzila ustaše ni partizane... ona je od drugog svjetskog rata zamrzila čerkeze, jer oni su im počistili tavan.

Tebi su komunisti vjerojatno proganjali pola familije ili 2/3... i ipak ste opstali. Ne možeš nikad uništiti sve "neprijatelje". A i ne trebaš. Uvijek mora ostat onih koji trebaju poslužit za nekakav primjer, pa makar i loš. I iz tvojih se upisa da nešto naučiti, onima koji to žele i hoće.

Da ne misliš da ja tebe nešto ne volim na osobnoj razini... naprotiv, drag si mi... ali nemoj glumit (anti?)fašistu i domoljuba tamo gdje to zaista nije potrebno.
09.08.2019 | 19:07
Kada sam ja bio dijete imali smo ustase/cetnike kao lose i partizane kao dobre koji su se borili protiv tog fasizma. Tako su mene u skoli ucili. I roditelji kod kuce.

Danas eto imamo SDP kao pravni nasljednik tih partizana (zabac kaze da su to u stvari bili fasisti) i imamo HDZ kao nasljednik tih ustasa (propalog NDH projekta propracenog strasnim zlodjelima kojeg se svako normalan srami).

Sad sam malo zbunjen.

Partizani su znaci bili fasisti koji su pobijedili u antifasistickoj borbi protiv Nijemaca i domacih izdajnika, ali su i oni sami fasisti jer tako eto danas desnicari kazu. Znaci kako god okrenes mi smo svi fasisti Imal' ko da nije? Mozda samo ovi iz modernog HDZ, oni nisu

P.S. Tehnicki nisu partizani pobijedili vec su se Nijemci povukli zato sto im je gorilo pod nogama na precim frontovima. Sto se njih kao njih tice mogli su Jugoslavijom jos 45 godina vladati. Kazu da je vise Nijemaaca u Beogradu umrlo od gripe nego od partizana

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 22 sati
 • JOHN: Upload slika preko iphone ne radi
 • zabac: Ne radi stabilno. Musicava aplikacija. Koji puta kad kliknes na sliku, ne mozes natrag.
 • JOHN: Mada se zna tu i tamo srušit nakon više listanja
 • JOHN: Na 12.3.1 radi normalno
 • m@xym: radi
 • marvin: Da li netko može provjeriti na iPhoneu da li mu radi aplikacija Njuškalo? Meni stalno vrti kružić i ne ulazi u nju.
 • abajo: iDefrag je bezveze, jer to na os x nema smisla, iPartition je odličan alat
 • zabac: Da li vrijede te aplikacije?
 • smayoo: To su one aplikacije iDefrag i iPartition koje su ljudi dali badava na download jer više ne rade na Mojave
 • Daddo: [link]
 • Daddo: kaže kernel panic nešto Coriolis Systems?
 • energyman: [link]
 • energyman: Moze li tko iz ovoga dekodirati koji kext/software mi je izazvao kernel panic i nemogucnost bootanja sustava?
 • stefanjos: tko je mene bio pitao za apple cinema display? nasao sam jedan za 2600kn pa nek se javi proyvani da proslijedim detalje
 • smayoo: :)
 • Daddo: Eid mubarak i tebi smayoo....
 • smayoo: Svima koji ga slave čestitam Kurban-bajram! :)
 • Daddo: sredstva su upravo to - sredstva. služe nekoj svrsi. Ali velim, mene ne čudi da su rekli ok evo vam i kartica. Ako je mogao I.T. što ne bi mogao Tim C.? :D
 • Riba: Sredstva plaćanja me ne fasciniraju, neovisno od koga dolaze.
 • Daddo: mislim, ako možedu kriptovalute bez kartica, a zašto ne bi jedna tvrtka sa stvarnim kapitalom napravit karticu i čitav sustav plaćanja?
 • smayoo: Zar je to neka veća glupost od raznih điđimiđi bankarskih kartica? Prozirnih, s nekakvim plutajućim ribicama, zlatnim, srebrnim, crnim... :)
 • Riba: Bože ja sam već zaboravio na tu glupost. :(
 • energyman: [link]
 • Riba: Koristis li originalni punjac? Meni na Androidu na nekim srot punjacima ne radi dobro touch screen dok se puno, mozda je do uzemljenja (?)
 • smayoo: Piši u forum
 • big_mac: ajfon 8 dok se puni otisak prsta ne otkljucava odmah nego treba cekat i ponovo stavljat prst na citat ili ne zeli otkljucat uredaj pa moram lozinku upisivat.Cim ga maknem sa punjaca sve ok radi iz prve.Ima neko slicno iskustvo?
 • zabac: BUG nije referenca. Poznato je kako ne vole Apple jer. Ih valjda ne financira. Nikad pozitivna inisu pisali, vise je bilo rezervirano. Zasto se tako ne osnose prema autima “za suplo manje se sobije brzi auto”.
 • Dijete: al ponavljam se...
 • Dijete: nadam se da novi Mac Pro, revizija 2 dolazi sa Apple Arm Cpu
 • Soffoklo: Novi Mac Pro koji još nije ni krenuo u prodaju već je zastario - [link]
 • smayoo: :D
 • Gjuroo: Ko? Hypo banka?
 • smayoo: Zanimljivo. Između redaka one hrpe PR bullshita čitam da su popušili ružan gubitak tržišta pa se sad grčevito bore protiv toga tzv. "rebrandingom" (čitaj: promijenili smo ime i ništa više i sad se nadamo da ćete to popušiti";) :)
 • ping: Filemaker se ponovno zove Claris.
 • zabac: Od sada jos je nekoliko firmi koje sakupljaju vase navike.
 • zabac: Ja sam primjerio kako keš nikad ne odbijaju. Bilo ili nebilo struje, interneta, dizela ili sunca, keš prolazi.
 • Yonkis: drlovric, zar se nismo za to borili (pod utjecajem Oluje sam)? /s
 • drlovric: Blago vama, sad cete jos lakse i brze moci trositi novce :)
 • erseticmatej: Takoder uspio preko pbz aplikacije, ali moze se direkt i iz waletta, napokon????????
 • big_mac: Uspio sam dodati preko pbz aplikacije
 • big_mac: Zasto ja i dalje imam samo opciju monese i revoult?
 • Yonkis: Evo, tko ima PBZ karticu može je dodati u ApplePay: [link]
 • smayoo: Ma šalio sam se... :)
 • zabac: Ako ne moze kupiti golo kuciste, neka kupi cijeli G5 i izvadi sve iz urtobe.
 • smayoo: Zar G5 ima visak u sebi? Zašto? Mora idealno okomito stajati? ;)
 • zabac: Kupi cijeli komp i izvadi visak.
 • smayoo: piši u forum, ili u oglasnik
 • icolada: bok, zanima me gdje se kod nas moze nabaviti kuciste od powermaca g5? planiram stavljati atx maticnu u njega
 • Daddo: ja vam uz smayine želje kojima se pridružujem želim i sretan dan hrvatskih branitelja.
 • smayoo: Svima želim sretan Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Novo u Appleu

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 0.89 Seconds

Provided by iJoomla SEO