SP u nogometu, i o tom sportu...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

SP u nogometu, i o tom sportu...


14.07.2018 | 08:37
Žabac, to obično - kao što vjerojatno i sam znaš - tako i bude i sa izbornicima koji naslijede ovoga koji je najurio dotičnog. Jednostavno imaju to neko nepisano pravilo "radio si probleme ovom prije mene, radit ćeš i meni" i najčešće su otpisani za sva vremena. Mada priznajem, iznimki ima.
Tipa, ispričaj se i javno i osobno, obećaj da tako nešto ponoviti nećeš i vraćam te nazad - ali iza svega stoji činjenica da je igrač jednostavno predobar za reprezentaciju koja si ne može priuštiti ostati bez takvoga jer rezervu nema. No, tamo gdje je sve posloženo kako spada, oprosta nema da si ne znam šta.
Tino, već sam se i prije složio s tobom oko Dalića. Čovjek je naprosto oličenje razbijanja predodžbi. I svaka mu čast na tome.
Nego, jeste li skužili kako Ćiro ne želi ići na finale zbog Šukera?
Da je Dalić inicirao ideju da kompletna generacija brončanih iz '98 dođe na utakmicu na račun HNS-a, koju ju je HNS (znači i Guzo, kako Šukera zovu suigrači iz repke ) prihvatio - ali da je Ćiro rekao: "Od Mamićevog potrčka ne želim ništa! Žao mi je što narušavam atmosferu ovime, ali moram ostati dosljedan samome sebi jer da su me iz vrha HNS-a htjeli gore, mogli su me zvati odmah, a ne na zadnju utakmicu. Svaka čast Daliću, on me zove gotovo svakodnevno." - tako nešto. Ima na portalima.
14.07.2018 | 11:22
Kalinica ja vise ne bi uopce uzimao ozbiljno i preskocio bi ga u vezi reprezentacije.
Prvenstva su kao velesajam, igraci izlazu, a cijena ide gore ili dolje.
Kalinic bude sigurno izgubio novaca jer je pokazao kako ga ekipa uopce ne zanima vec samo on sam.
Hrvati su se zadnji puta tako veselili kad je Tito otišel!
14.07.2018 | 11:40
Kalinić je zasigurno jedan od najvećih gubitnika u povijesti svjetskih prvenstava. Nisam Samovojska, pa ne znam je li bilo sličnih slučajeva. Koliko sam shvatio, ovo je prvi put da je netko izbačen iz momčadi nakon što su ekipe već došle na natjecanje, bez mogućnosti da ga se zamijeni i dovede netko drugi. I, eto, bez jednog "rezanca" se može...

I Lovren je bio izbačen iz momčadi od strane Čačića. Isto je bio bezobrazan jer nije bio zadovoljan statusom u momčadi. Dakako, tada u kvalifikacijama to nije imalo takvu težinu i značenje.
No, koliko se sjećam, i Klopp je nakon toga ispada poslao Lovrena na klupu. Mali je tada valjda shvatio da se managera mora slušati i poštovati bez obzira kakav je i bez obzira na to slagao se ti s njim ili ne...
Doduše, to je još uvijek bilo za vrijeme crne Mamićevske vladavine, pa sam Bog zna šta se tu sve događalo.

Jbga, Kale si je pucao u koljeno. Nije više ni tako mlad i teško da će zaigrati na sljedećem svjetskom prvenstvu, makar se i ispričao i ponizno molio za povratak. Kako kod da završi karijeru i koliko god šoldi da dobije, ovaj propust će ga pratiti cijeli život.
14.07.2018 | 13:26
Nije dugo trebalo čekati starog prijatelja

15.07.2018 | 20:12
Hvala dečkima i izborniku na još jednoj odličnoj utakmici i naklon do poda (nema veze kaj smo drugi)

Ako nekoga zanimaju fotke novinara kojeg su pobrali nakon drugog gola sa Englezima, evo: twitter.com/YuriYurisky
15.07.2018 | 22:49
Bila je to baš lijepa igra! Već znate da je meni nogomet inače dosadan, ali ovo je bilo dinamično i napeto. Utakmica za pamćenje i velika reklama za naš turizam. Svaka im čast, ne može im se ništa zamjeriti, dali su sve od sebe!

Mene još najviše dojmio sudac, baš je bio pravi profesionalac, pravedan, objektivan, ništa ishitreno, očigledno su našli baš pravu njušku za utakmicu takvog kalibra.
15.07.2018 | 23:03
... osim što smo prvi gol dobili nakon nepostojećeg prekršaja
15.07.2018 | 23:45
A dobro, ja sam totalni laik za nogomet, meni je to izgledalo ok. Je li to ono kada je išao provjeriti stvar u kabinu s kamerama?
15.07.2018 | 23:58
Bertone kaže:
... osim što smo prvi gol dobili nakon nepostojećeg prekršaja


Ajde sad...
Evo ti jedna prigodna
youtu.be/Iyvp6Q0z5q4?t=35
16.07.2018 | 03:39
U utakmicama poput ove, gdje su šanse 50:50, odlučuju nijanse. Je li to sudačka pogreška, individualna pogreška, dekoncentracija zbog Pussy Riot... Svima se može dogoditi pogreška. I sudcu i igraču. Nekad ta pogreška učini prevagu, a nekad i ne.
Nakon utakmice ne mogu zamjeriti ni Mandžukiću ni Vidi ni Subašiću ni Modriću ni Rebiću ni Pitani niti ikom drugom.
Večeras se igralo povijesno finale. Ne samo za naš napaćeni narod već za cijeli nogometni svijet. Mislim da je svaki objektivni gledatelj mogao uživati u ovoj utakmici, a mogli smo uživati i mi pristrani.

Alo! Osvojili smo srebrnu medalju na svjetskom nogometnom prvenstvu Evo, neću to ni poboldati jer mislim da svi znamo koliko je to velika stvar. Dečki su se borili kao lavovi (ne oni engleski) i ostavili su srce na terenu. Kroz cijelo natjecanje. Finale su odigrali muški i mislim da smo svi mogli uživati u utakmici bez obzira na rezultat. Osvojili su srebro! Svaka im čast!
16.07.2018 | 06:06
Sve stoji. U samo 27 godina koliko postojimo dva smo puta osvajali odličja na prvenstvima svijeta u nogometu, čija krovna organizacija broji više zemalja članica nego Ujedinjeni narodi. Da nas i službeno upišu na 2. mjesto morat ćemo pričekati do idućeg mijenjanja FIFA rankinga koji je na rasporedu sada 19. 07., koliko sam shvatio - ali zaista nema zemlje, barem one koje ne spadaju među 10 najmoćnijih, koja nije navijala za nas. I dečkima i izborniku hvala na toj reklami. Najviše mi je bilo žao Luke, kojemu je govor tijela pri dobivanju Zlatne lopte rekao što misli o toj nagradi i koliko bi je mijenjao za trofej. Kasnije, kada su davane izjave, jedva je susprezao suze. Zaista je teže, iako smo za stepenicu bolji, vratiti se doma kada zadnju utakmicu izgubiš, nego kada ju dobiješ. I tu stoji ona sportska da su najnenazhalnije pozicije 2. i 4. mjesto. Prvo navedeno jer se vraćaš doma s osjećajem gubitka i treba ti vremena da sve sjedne, a drugo jer nisi osvojio nikakvo odličje.
Poslala mi je supruga jučer sliku Burj Kalife, čestitalo se preko cijelog tornja Francuzima, ali je tu bila i naša zastava kraj rezultata. Nema te politike, tih reklama - koje ovako nešto mogu napraviti za promociju imena zemlje. A sada da svi malo odmorimo od nogometa jer vjerujem da smo jučer izgubili na tonu živaca svi koji smo htjeli da pehar dođe u Hrvatsku.
I samo još ovo, rezultatski bi čovjek rekao da su nas Francuzi razbili. No svatko tko je gledao utakmicu zna da smo bili zaista dobri protivnici.
I to mi je drago. No Fortuna nas je puno puta na ovom SP-u pomazila, morala je negdje i uzeti. Nisam toliki fanatik da mi je neizmjerrno žao zbog prvog mjesta, no žao mi je radi njih - ekipe koju je Samovojska najbolje opisao - da se cijela država; svi mi; ponaša onako kako se oni ponašaju - bili bi Švicarska već odavno.
A sada da okrenemo na šalu. Osim Pussy Riot koji su Putinu ukenjali finale, jeste li skužili ženu na dodjeli zlatnih odličja, plavu, kratko ošišanu, kako si je uredno pospremila jednu zlatnu medalju s tacne u džep? Stajala je iza Infantinija i Putina, točno između. E sada, da li je stvarno išla popaliti medalju kao što mediji tvrde ili ju je jednostavno spremila za nekoga tko nije prisustvovao dodjeli - ipak mislim da je ovo drugo u pitanju.
A tko zna? Možda je stvarno bila ludo naivna i mislila da nitko od milijardu gledatelja neće skužiti...
16.07.2018 | 07:41
Jbg.

Ja sam samo razapet dal' da gledam doček danas ili ne. Već se ujutro na telku nakrpal Banditos i odmah mi je pal mrak na oči; taj niš koristi parazit i lopov mi izaziva čir na želucu. I ako se sad i on prikrpa na ovo kaj su dečki napravili, onda to zbilja nemrem gledat...
16.07.2018 | 08:31
ČESTITKE VATRENIMA NA SREBRU!

I kada se emocije slegnu, želim puno pozitivnih emocija, i podršku u narednim utakmicama, kako sportskim, tako i životnim!
Sjetimo se ovoga uspjeha kada možda ne bude baš išlo glatko, budimo i tada pozitivni i pružimo podršku.

GLAVU GORE, i molim da se politika (bilo koje boje) ne mješa.
Ovo nam svima mora biti motivacija da počnemo stvari gledati iz drugog kuta (ako do sada već nismo)
16.07.2018 | 09:01
Osvojili smo tri trofeja, što na početku SP-a mislim da bi potpisali. Svjetsko srebro, Zlatnu loptu, i trofej za najbolju publiku. A taj zadnji me, priznajem, zaista ugodno iznenadio. Konačno da smo se izdigli iznad kukastih križeva i počeli navijati kako se navijati treba.
A da će im se političari i raznorazni prikrpanovići sada pokušati ukrcati na njihov vlak, to je i više nego sigurno. Pitanje je jesno li kao narod dovoljno sazrijeli da ne nasjedamo na takve fore. Politika je čista borba za vlast, definicija broj jedan koja se uči na prvoj godini Fakulteta političkih znanosti. I u toj se borbi sredstva ne biraju.
Ovim smo prvenstvom zaradili 28 milijuna dolara, odnosno malo manje od 180 milijuna kuna.
Podjela HNS - igrači još je prije početka SP-a dogovorena da će ići 60% HNS-u, a 40% igračima.
Stvarno me zanima gdje će novac od HNS-a završiti.
A što se Luke tiče, ako ove godine ne osvoji Ballon d'Or, bit će mi zaista žao.
16.07.2018 | 10:20
Kloba kaže:
Osim Pussy Riot koji su Putinu ukenjali finale, jeste li skužili ženu na dodjeli zlatnih odličja, plavu, kratko ošišanu, kako si je uredno pospremila jednu zlatnu medalju s tacne u džep? Stajala je iza Infantinija i Putina, točno između. E sada, da li je stvarno išla popaliti medalju kao što mediji tvrde ili ju je jednostavno spremila za nekoga tko nije prisustvovao dodjeli - ipak mislim da je ovo drugo u pitanju.
A tko zna? Možda je stvarno bila ludo naivna i mislila da nitko od milijardu gledatelja neće skužiti...


Nisam skužio nju, ali sam skužio jednu plavušu sa kockastim dresom koja je htjela popaliti pehar
16.07.2018 | 11:10
Da, Gjuroo - ono ljubljene pehara nije bilo potrebno, ajde da ga poljubi predsjednik Francuske, ali di se ona gurala. Ali ok.
A ovo za medalju nisam niti skužio dok nisam pročitao ovdje.
16.07.2018 | 15:00
Sumnjam da će to proći neopaženo, ili će imati pokriće vladara Putina ili od FIFAe, u svakom drugom slučaju, jahala je ježa.
16.07.2018 | 16:14
Gjuro je ljubomoran pa ima i ljubomorne ispade.
Recimo, prethodnik Predsjednice i onaj prike njega se ne bi niti pojavio na dodjeli, već bi poslao nekog potrčka.
Hrvati su se zadnji puta tako veselili kad je Tito otišel!
16.07.2018 | 17:01
zabac kaže:
Gjuro je ljubomoran pa ima i ljubomorne ispade.
Recimo, prethodnik Predsjednice i onaj prike njega se ne bi niti pojavio na dodjeli, već bi poslao nekog potrčka.


Ma nisam ja ljubomoran... Ja sam orjunaš i jalni Hrvat
16.07.2018 | 17:11
Jalni Hrvat je u stvari Zagorec. Zagorci nisu orjunaši. Trebao bi se odlučiti.
Hrvati su se zadnji puta tako veselili kad je Tito otišel!
16.07.2018 | 18:19
Zabac, opusti se... Ja sam odlucio da cu danas samo slaviti i uzivati.
16.07.2018 | 20:49
zabac kaže:
Jalni Hrvat je u stvari Zagorec. Zagorci nisu orjunaši. Trebao bi se odlučiti.


Psiholozi bi rekli da je "ambivalentan".
16.07.2018 | 22:37
Neće o sucu ili o sreći, možete pročitati što su o tom rekli bivši nogometni velikani. Za mene su naši prvaci, ne zbog toga što su nesretno i pristano izgubili, nego zbog načina na koji su tu utakmicu odigrali. Nakon današnjeg gledanja dočeka naših heroja, meni je srce puno i osjećam beskrajnu sreću

@smayoo neznam što tebe muči u životu, imam osjećaj da imaš 1000 k E da bi i dalje bio nesretan ? Prvi put sam stisnuo dislike ikome na tvoj post od desetak potova iznad
17.07.2018 | 05:09
Kakve veze Dubioza kolektiv ima s Hrvatskom????
Hrvati su se zadnji puta tako veselili kad je Tito otišel!
17.07.2018 | 06:46
zabac kaže:
Kakve veze Dubioza kolektiv ima s Hrvatskom????


ista veza ko i Livno...
(Z.D. je iz Livna, onaj koji je ponosan sto su vice prvaci, a ne govori ko nabrijana masa da su pokradeni ili da su bili bolji ili da su oni za njega prvaci)
al sam uvjeren da je Smayoo mislio na:
"Kazu nemoj vode vruc, kod nas propuh ubija
igrali smo dobro ali zajeb'o nas sudija"

Sto je i vise nego prigodno.p.s. Dubioza mi je dosadna ko i Zapresic Boysi, ali Dubioza barem svira....
17.07.2018 | 09:32
Dubioza svira, al sve na isti štih. Cijeli album zvuči kao varijacije na istu temu.
Da budemo jasni, ne govorim da su Zaprešić Boysi bolji/lošiji, ne znam ništa od njih osim ovo što izlazi iz paštete, na svu sreću pa će sada utihnuti.
17.07.2018 | 10:03
Dijete kaže:
zabac kaže:
Kakve veze Dubioza kolektiv ima s Hrvatskom????


ista veza ko i Livno...
(Z.D. je iz Livna, onaj koji je ponosan sto su vice prvaci, a ne govori ko nabrijana masa da su pokradeni ili da su bili bolji ili da su oni za njega prvaci)
al sam uvjeren da je Smayoo mislio na:
"Kazu nemoj vode vruc, kod nas propuh ubija
igrali smo dobro ali zajeb'o nas sudija"

Sto je i vise nego prigodno.


Eto, preduhitrio me Dijete.
Cariblanco, imao 1 Kn ili 1000 k€, ja sam jednako sretan. Moja sreća ne ovisi o novcu. To što nisam zadovoljan nečim što u našem društvu ne valja (a u ovom slučaju je to taj kompleks "mi smo bili bolji, sudac nas je pokrao" - da mi je kuna za svaki put kad sam to čuo, stvarno bi već imao 1000 k€), ne znači da nisam u životu sretan, niti da ne volim Hrvatsku. Zar zaista to treba partikularno tumačiti? Kao kad svom djetetu kažem - "Najviše te volim onda kad se ljutim na tebe.". Jer, da ga ne volim, bilo bi mi svejedno što će od njega ispasti. Eto.
17.07.2018 | 10:13
Sve ovisi o pragu tolerancije.
Hrvati su se zadnji puta tako veselili kad je Tito otišel!
17.07.2018 | 11:13
smayoo kaže:
Cariblanco, imao 1 Kn ili 1000 k€, ja sam jednako sretan. Moja sreća ne ovisi o novcu.


Ukratko, nije u šoldima sve

To što nisam zadovoljan nečim što u našem društvu ne valja (a u ovom slučaju je to taj kompleks "mi smo bili bolji, sudac nas je pokrao" - da mi je kuna za svaki put kad sam to čuo, stvarno bi već imao 1000 k€), ne znači da nisam u životu sretan, niti da ne volim Hrvatsku.


Ma to je, rekao bih, dio nogometnog folklora. Kako kod nas, tako i u svijetu.
Slažem se da je besmisleno razglabati o sudačkim odlukama nakon što je završila utakmica i rezultat je upisan. Ma besmisleno je o tome razglabati i za vrijeme utakmice Život ide dalje, dolaze nove utakmice... Dogodit će se utakmica gdje ćemo biti lošiji, a pobijedit ćemo zahvaljujući sudačkoj pogrešci. Hoćemo li se tada buniti i tražiti da se utakmica poništi i ponovo odigra? Nećemo. Kraj priče. Ajbok!
17.07.2018 | 14:59
Nije u šoldima sve ako ih imaš!
Hrvati su se zadnji puta tako veselili kad je Tito otišel!

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 27 minuta
 • zabac: To je kao svrab na dupetu, lako se dobije a teško se rješava.
 • smayoo: Artie, slobodno otvori temu u forumu. Nije zgoreg ponoviti gradivo ponekad
 • Kloba: Artie, to ti je virus koji se reklamira kao antivirus. Bjež od toga ko vrag od tamjana! Čim ti se otvori stranica s tim, gasi MEHO!!!
 • Dijete: Nije koristan, dapace.
 • Artie: Konkretno pitao bih za korisnička isksutva, ima li istine u člancima koje nalazim na npr CultofMac i sl. Čisto radi skupljanja info je li to koristan ili štetan komad softvera
 • Artie: Je li na jabučnjaku dopušteno otvoriti temu oko MacKeeper softvera?
 • Djuro genijalac: ajd nemojte o eGPU u vikalici, nego dajte dolje u thread macmini da ti bude vidljivo svima i za par dana/mjeseci
 • zabac: Trebao bi koristiti i na vlastitom ekranu. Koliko sam gledao po netu, točno tako su je koristili jer je TB sabirnica brza i podatci idu u oba smjera.
 • stefanjos: pojasni mi, jeli za ove nove macbookove potrebna samo eGPU, koliko sam shvatio, kada ide preko thunderbolt 3 i s ovom novom "official" encloserom, onda stroj moze koristiti eGPU i na vlastitom ekranu
 • Daddo: naravno da je obvezan zaseban ekran... :D a za preporučit kućište, kako mi nije do sad trebalo, nemam nijedno.
 • stefanjos: imas li koji egpu enclosure za preporucit, a usto, i koju karticu. da li je obvezan zaseban ekran da se pogoni, ili moze raditi i na ekranu od laptopa?
 • Daddo: ekipa je napisala skriptu Purgewrangler - [link]
 • Daddo: Možeš koristiti eksternu grafičku unatoč TB2... imaš link u temi Mac mini nadogradnja...
 • stefanjos: Treba mi nesto mocno. Morat cu uskoro paraleno vtit maos i win, na cisti win ne idem ni preko sebe mrtvog. A moram radit u autocadu i inventoru (ne nuzno) ali zelim nesto sto moze oboje dobro. Mozda imac 5k ali brate preko 25000. A nemogu eksternu graficku koristit jer na mom macu imam samo thunderbolt 2
 • Daddo: Za sve ostalo tu su polovni stari modeli Mac Pro koji su još uvijek i više no dovoljno snažni a nadogradivi istim PC hardwareom.
 • Daddo: Stabilnost prije svega. Kvalitetno složen hackintosh je i dalje složenac čiji je HW (ne?)znatno jeftinijii od originala. Kad nešto ne radi - službene podrške - nema. Snaga? Osim ako se radi o montaži videa (stvar koja traži Mac Pro), ne vidim razlog za hackintosh.
 • zabac: Tko ramišlja o hackintoshu? Ja sigurno ne. Ne lovi me PC groznica i potreba za najjačim kompom za malo novaca. Eksterne kartice (imaš link u jednoj od tema) i nisu više ogromne. Drugo je pitanje za što ti točno treba diskretna grafička kartica?
 • Soffoklo: Fora! I Apple obilježio finale SP-a u nogometu - [link] . Da ne bude zabune napravili su isto i za Francuze na njihovoj Apple stranici [link]
 • stefanjos: Zalosno je da sve vise razmisljam o hackintoshu
 • stefanjos: moj ima integriranu, zelim 13inchni mac sa dedicated GPU. eksternu graficku nemogu bas nosat okolo.
 • zabac: Kako, Mac nema grafičku katicu? Budi precizniji (stefanjos). Mada u MBP-u nema smisla uguravati jaku grafiku i smanjiti autonomiju. Ja bi rado vidio eksterne grafičke kartice.
 • ivan599: daš za laptop 6700$ bez poreza pa ga nosiš reklamirat svakih pol godine jer toliko revolucionarni butterfly mehanizam izdrži
 • stefanjos: slazem se. volio bi mac s grafickom karticom, ali u sljedecih 3-4 godine ne vidim da se to dogada.
 • dpasaric: Ma ok, može se dobiti onaj najbrži već za 30.000 kn :) Cijenu najviše diže SSD od 4TB.
 • stefanjos: dpasaric, mozda da se svi skupimo i kupimo jedan za neku recenziju brzine :P
 • stefanjos: Zdravac hvala! Smayoo, trazitelj sam ja, pa pretpostavljam da znas koja je struka. :) Ako drugi ne znaju, mahistar inzenjer strojarstva. :)
 • dpasaric: Jedino je fora imati 6-core u prijenosniku, mada to nije "my cup of tea".
 • dpasaric: Znači kod nas oko 60.000 kn :)
 • Soffoklo: I tako Apple po tiho osvježio MBP, najskuplji 15" ide do 6700$ bez poreza :-)
 • cariblanco: Da ni refugee ;)
 • smayoo: @stefanjos, koje struke je tražitelj(ica) posla?
 • Zdravac: HZZ :)
 • Zdravac: posao.hr (bez moj)
 • stefanjos: moj posao, jooble... ima li jos koja stranica s oglasima za posao za podrucje hrvatske (zagreba pogotovo)! hvala :)
 • stefanjos: Zbog nase velicanstvene pocastio sam se homepodom! Uskoro clanak *drzi figeeeee)
 • Dijete: decki su se igrali... i ja imam osmijeh od uha do uha :D
 • Dijete: kak je ovo bila super tekma :D
 • JOHN: Dajte nam francuze.......da se igramo
 • zabac: Nevjernici neka gore u nogometnom paklu.
 • cariblanco: @moskov, ako trebaš Putina, on ti je sad na g.o. :)
 • gladhr2: Piši u forumu
 • moskov: Da li smem ovde da postavim pitanju u vezi problema sa telefonom?
 • moskov: pozdrav
 • smayoo: @erseticmatej: to nije bug, nego feature kojim kažnjavamo korisnike android smartphonea koji se drznu pristupiti našem portalu... ;)
 • Dijete: Evo sad ce admin, hop!
 • erseticmatej: Hocu hocu...u devetom mjesecu...mora se zaradit
 • stefanjos: kupi iphone B)
 • erseticmatej: Zanimljiv mi je koncept ali kad sam na putu i imam samo mob uz sebe..problem je...hvala!!!
 • erseticmatej: Ne moze se scrollati..ali se moze sve uredno postati...
 • erseticmatej: Lijep pozdrav adminu...molio bih da pogleda koji je problem sa vikalicom na androidu, chrome, galaxy s7.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

rusty, s-type, smayoo, zabac, Anonimci (509)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.41 Seconds

Provided by iJoomla SEO