SP u nogometu, i o tom sportu...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

SP u nogometu, i o tom sportu...


14.07.2018 | 08:37
Žabac, to obično - kao što vjerojatno i sam znaš - tako i bude i sa izbornicima koji naslijede ovoga koji je najurio dotičnog. Jednostavno imaju to neko nepisano pravilo "radio si probleme ovom prije mene, radit ćeš i meni" i najčešće su otpisani za sva vremena. Mada priznajem, iznimki ima.
Tipa, ispričaj se i javno i osobno, obećaj da tako nešto ponoviti nećeš i vraćam te nazad - ali iza svega stoji činjenica da je igrač jednostavno predobar za reprezentaciju koja si ne može priuštiti ostati bez takvoga jer rezervu nema. No, tamo gdje je sve posloženo kako spada, oprosta nema da si ne znam šta.
Tino, već sam se i prije složio s tobom oko Dalića. Čovjek je naprosto oličenje razbijanja predodžbi. I svaka mu čast na tome.
Nego, jeste li skužili kako Ćiro ne želi ići na finale zbog Šukera?
Da je Dalić inicirao ideju da kompletna generacija brončanih iz '98 dođe na utakmicu na račun HNS-a, koju ju je HNS (znači i Guzo, kako Šukera zovu suigrači iz repke ) prihvatio - ali da je Ćiro rekao: "Od Mamićevog potrčka ne želim ništa! Žao mi je što narušavam atmosferu ovime, ali moram ostati dosljedan samome sebi jer da su me iz vrha HNS-a htjeli gore, mogli su me zvati odmah, a ne na zadnju utakmicu. Svaka čast Daliću, on me zove gotovo svakodnevno." - tako nešto. Ima na portalima.
14.07.2018 | 11:22
Kalinica ja vise ne bi uopce uzimao ozbiljno i preskocio bi ga u vezi reprezentacije.
Prvenstva su kao velesajam, igraci izlazu, a cijena ide gore ili dolje.
Kalinic bude sigurno izgubio novaca jer je pokazao kako ga ekipa uopce ne zanima vec samo on sam.
14.07.2018 | 11:40
Kalinić je zasigurno jedan od najvećih gubitnika u povijesti svjetskih prvenstava. Nisam Samovojska, pa ne znam je li bilo sličnih slučajeva. Koliko sam shvatio, ovo je prvi put da je netko izbačen iz momčadi nakon što su ekipe već došle na natjecanje, bez mogućnosti da ga se zamijeni i dovede netko drugi. I, eto, bez jednog "rezanca" se može...

I Lovren je bio izbačen iz momčadi od strane Čačića. Isto je bio bezobrazan jer nije bio zadovoljan statusom u momčadi. Dakako, tada u kvalifikacijama to nije imalo takvu težinu i značenje.
No, koliko se sjećam, i Klopp je nakon toga ispada poslao Lovrena na klupu. Mali je tada valjda shvatio da se managera mora slušati i poštovati bez obzira kakav je i bez obzira na to slagao se ti s njim ili ne...
Doduše, to je još uvijek bilo za vrijeme crne Mamićevske vladavine, pa sam Bog zna šta se tu sve događalo.

Jbga, Kale si je pucao u koljeno. Nije više ni tako mlad i teško da će zaigrati na sljedećem svjetskom prvenstvu, makar se i ispričao i ponizno molio za povratak. Kako kod da završi karijeru i koliko god šoldi da dobije, ovaj propust će ga pratiti cijeli život.
14.07.2018 | 13:26
Nije dugo trebalo čekati starog prijatelja

15.07.2018 | 20:12
Hvala dečkima i izborniku na još jednoj odličnoj utakmici i naklon do poda (nema veze kaj smo drugi)

Ako nekoga zanimaju fotke novinara kojeg su pobrali nakon drugog gola sa Englezima, evo: twitter.com/YuriYurisky
15.07.2018 | 22:49
Bila je to baš lijepa igra! Već znate da je meni nogomet inače dosadan, ali ovo je bilo dinamično i napeto. Utakmica za pamćenje i velika reklama za naš turizam. Svaka im čast, ne može im se ništa zamjeriti, dali su sve od sebe!

Mene još najviše dojmio sudac, baš je bio pravi profesionalac, pravedan, objektivan, ništa ishitreno, očigledno su našli baš pravu njušku za utakmicu takvog kalibra.
15.07.2018 | 23:03
... osim što smo prvi gol dobili nakon nepostojećeg prekršaja
15.07.2018 | 23:45
A dobro, ja sam totalni laik za nogomet, meni je to izgledalo ok. Je li to ono kada je išao provjeriti stvar u kabinu s kamerama?
15.07.2018 | 23:58
Bertone kaže:
... osim što smo prvi gol dobili nakon nepostojećeg prekršaja


Ajde sad...
Evo ti jedna prigodna
youtu.be/Iyvp6Q0z5q4?t=35
16.07.2018 | 03:39
U utakmicama poput ove, gdje su šanse 50:50, odlučuju nijanse. Je li to sudačka pogreška, individualna pogreška, dekoncentracija zbog Pussy Riot... Svima se može dogoditi pogreška. I sudcu i igraču. Nekad ta pogreška učini prevagu, a nekad i ne.
Nakon utakmice ne mogu zamjeriti ni Mandžukiću ni Vidi ni Subašiću ni Modriću ni Rebiću ni Pitani niti ikom drugom.
Večeras se igralo povijesno finale. Ne samo za naš napaćeni narod već za cijeli nogometni svijet. Mislim da je svaki objektivni gledatelj mogao uživati u ovoj utakmici, a mogli smo uživati i mi pristrani.

Alo! Osvojili smo srebrnu medalju na svjetskom nogometnom prvenstvu Evo, neću to ni poboldati jer mislim da svi znamo koliko je to velika stvar. Dečki su se borili kao lavovi (ne oni engleski) i ostavili su srce na terenu. Kroz cijelo natjecanje. Finale su odigrali muški i mislim da smo svi mogli uživati u utakmici bez obzira na rezultat. Osvojili su srebro! Svaka im čast!
16.07.2018 | 06:06
Sve stoji. U samo 27 godina koliko postojimo dva smo puta osvajali odličja na prvenstvima svijeta u nogometu, čija krovna organizacija broji više zemalja članica nego Ujedinjeni narodi. Da nas i službeno upišu na 2. mjesto morat ćemo pričekati do idućeg mijenjanja FIFA rankinga koji je na rasporedu sada 19. 07., koliko sam shvatio - ali zaista nema zemlje, barem one koje ne spadaju među 10 najmoćnijih, koja nije navijala za nas. I dečkima i izborniku hvala na toj reklami. Najviše mi je bilo žao Luke, kojemu je govor tijela pri dobivanju Zlatne lopte rekao što misli o toj nagradi i koliko bi je mijenjao za trofej. Kasnije, kada su davane izjave, jedva je susprezao suze. Zaista je teže, iako smo za stepenicu bolji, vratiti se doma kada zadnju utakmicu izgubiš, nego kada ju dobiješ. I tu stoji ona sportska da su najnenazhalnije pozicije 2. i 4. mjesto. Prvo navedeno jer se vraćaš doma s osjećajem gubitka i treba ti vremena da sve sjedne, a drugo jer nisi osvojio nikakvo odličje.
Poslala mi je supruga jučer sliku Burj Kalife, čestitalo se preko cijelog tornja Francuzima, ali je tu bila i naša zastava kraj rezultata. Nema te politike, tih reklama - koje ovako nešto mogu napraviti za promociju imena zemlje. A sada da svi malo odmorimo od nogometa jer vjerujem da smo jučer izgubili na tonu živaca svi koji smo htjeli da pehar dođe u Hrvatsku.
I samo još ovo, rezultatski bi čovjek rekao da su nas Francuzi razbili. No svatko tko je gledao utakmicu zna da smo bili zaista dobri protivnici.
I to mi je drago. No Fortuna nas je puno puta na ovom SP-u pomazila, morala je negdje i uzeti. Nisam toliki fanatik da mi je neizmjerrno žao zbog prvog mjesta, no žao mi je radi njih - ekipe koju je Samovojska najbolje opisao - da se cijela država; svi mi; ponaša onako kako se oni ponašaju - bili bi Švicarska već odavno.
A sada da okrenemo na šalu. Osim Pussy Riot koji su Putinu ukenjali finale, jeste li skužili ženu na dodjeli zlatnih odličja, plavu, kratko ošišanu, kako si je uredno pospremila jednu zlatnu medalju s tacne u džep? Stajala je iza Infantinija i Putina, točno između. E sada, da li je stvarno išla popaliti medalju kao što mediji tvrde ili ju je jednostavno spremila za nekoga tko nije prisustvovao dodjeli - ipak mislim da je ovo drugo u pitanju.
A tko zna? Možda je stvarno bila ludo naivna i mislila da nitko od milijardu gledatelja neće skužiti...
16.07.2018 | 07:41
Jbg.

Ja sam samo razapet dal' da gledam doček danas ili ne. Već se ujutro na telku nakrpal Banditos i odmah mi je pal mrak na oči; taj niš koristi parazit i lopov mi izaziva čir na želucu. I ako se sad i on prikrpa na ovo kaj su dečki napravili, onda to zbilja nemrem gledat...
16.07.2018 | 08:31
ČESTITKE VATRENIMA NA SREBRU!

I kada se emocije slegnu, želim puno pozitivnih emocija, i podršku u narednim utakmicama, kako sportskim, tako i životnim!
Sjetimo se ovoga uspjeha kada možda ne bude baš išlo glatko, budimo i tada pozitivni i pružimo podršku.

GLAVU GORE, i molim da se politika (bilo koje boje) ne mješa.
Ovo nam svima mora biti motivacija da počnemo stvari gledati iz drugog kuta (ako do sada već nismo)
16.07.2018 | 09:01
Osvojili smo tri trofeja, što na početku SP-a mislim da bi potpisali. Svjetsko srebro, Zlatnu loptu, i trofej za najbolju publiku. A taj zadnji me, priznajem, zaista ugodno iznenadio. Konačno da smo se izdigli iznad kukastih križeva i počeli navijati kako se navijati treba.
A da će im se političari i raznorazni prikrpanovići sada pokušati ukrcati na njihov vlak, to je i više nego sigurno. Pitanje je jesno li kao narod dovoljno sazrijeli da ne nasjedamo na takve fore. Politika je čista borba za vlast, definicija broj jedan koja se uči na prvoj godini Fakulteta političkih znanosti. I u toj se borbi sredstva ne biraju.
Ovim smo prvenstvom zaradili 28 milijuna dolara, odnosno malo manje od 180 milijuna kuna.
Podjela HNS - igrači još je prije početka SP-a dogovorena da će ići 60% HNS-u, a 40% igračima.
Stvarno me zanima gdje će novac od HNS-a završiti.
A što se Luke tiče, ako ove godine ne osvoji Ballon d'Or, bit će mi zaista žao.
16.07.2018 | 10:20
Kloba kaže:
Osim Pussy Riot koji su Putinu ukenjali finale, jeste li skužili ženu na dodjeli zlatnih odličja, plavu, kratko ošišanu, kako si je uredno pospremila jednu zlatnu medalju s tacne u džep? Stajala je iza Infantinija i Putina, točno između. E sada, da li je stvarno išla popaliti medalju kao što mediji tvrde ili ju je jednostavno spremila za nekoga tko nije prisustvovao dodjeli - ipak mislim da je ovo drugo u pitanju.
A tko zna? Možda je stvarno bila ludo naivna i mislila da nitko od milijardu gledatelja neće skužiti...


Nisam skužio nju, ali sam skužio jednu plavušu sa kockastim dresom koja je htjela popaliti pehar
16.07.2018 | 11:10
Da, Gjuroo - ono ljubljene pehara nije bilo potrebno, ajde da ga poljubi predsjednik Francuske, ali di se ona gurala. Ali ok.
A ovo za medalju nisam niti skužio dok nisam pročitao ovdje.
16.07.2018 | 15:00
Sumnjam da će to proći neopaženo, ili će imati pokriće vladara Putina ili od FIFAe, u svakom drugom slučaju, jahala je ježa.
16.07.2018 | 16:14
Gjuro je ljubomoran pa ima i ljubomorne ispade.
Recimo, prethodnik Predsjednice i onaj prike njega se ne bi niti pojavio na dodjeli, već bi poslao nekog potrčka.
16.07.2018 | 17:01
zabac kaže:
Gjuro je ljubomoran pa ima i ljubomorne ispade.
Recimo, prethodnik Predsjednice i onaj prike njega se ne bi niti pojavio na dodjeli, već bi poslao nekog potrčka.


Ma nisam ja ljubomoran... Ja sam orjunaš i jalni Hrvat
16.07.2018 | 17:11
Jalni Hrvat je u stvari Zagorec. Zagorci nisu orjunaši. Trebao bi se odlučiti.
16.07.2018 | 18:19
Zabac, opusti se... Ja sam odlucio da cu danas samo slaviti i uzivati.
16.07.2018 | 20:49
zabac kaže:
Jalni Hrvat je u stvari Zagorec. Zagorci nisu orjunaši. Trebao bi se odlučiti.


Psiholozi bi rekli da je "ambivalentan".
16.07.2018 | 22:37
Neće o sucu ili o sreći, možete pročitati što su o tom rekli bivši nogometni velikani. Za mene su naši prvaci, ne zbog toga što su nesretno i pristano izgubili, nego zbog načina na koji su tu utakmicu odigrali. Nakon današnjeg gledanja dočeka naših heroja, meni je srce puno i osjećam beskrajnu sreću

@smayoo neznam što tebe muči u životu, imam osjećaj da imaš 1000 k E da bi i dalje bio nesretan ? Prvi put sam stisnuo dislike ikome na tvoj post od desetak potova iznad
17.07.2018 | 05:09
Kakve veze Dubioza kolektiv ima s Hrvatskom????
17.07.2018 | 06:46
zabac kaže:
Kakve veze Dubioza kolektiv ima s Hrvatskom????


ista veza ko i Livno...
(Z.D. je iz Livna, onaj koji je ponosan sto su vice prvaci, a ne govori ko nabrijana masa da su pokradeni ili da su bili bolji ili da su oni za njega prvaci)
al sam uvjeren da je Smayoo mislio na:
"Kazu nemoj vode vruc, kod nas propuh ubija
igrali smo dobro ali zajeb'o nas sudija"

Sto je i vise nego prigodno.p.s. Dubioza mi je dosadna ko i Zapresic Boysi, ali Dubioza barem svira....
17.07.2018 | 09:32
Dubioza svira, al sve na isti štih. Cijeli album zvuči kao varijacije na istu temu.
Da budemo jasni, ne govorim da su Zaprešić Boysi bolji/lošiji, ne znam ništa od njih osim ovo što izlazi iz paštete, na svu sreću pa će sada utihnuti.
17.07.2018 | 10:03
Dijete kaže:
zabac kaže:
Kakve veze Dubioza kolektiv ima s Hrvatskom????


ista veza ko i Livno...
(Z.D. je iz Livna, onaj koji je ponosan sto su vice prvaci, a ne govori ko nabrijana masa da su pokradeni ili da su bili bolji ili da su oni za njega prvaci)
al sam uvjeren da je Smayoo mislio na:
"Kazu nemoj vode vruc, kod nas propuh ubija
igrali smo dobro ali zajeb'o nas sudija"

Sto je i vise nego prigodno.


Eto, preduhitrio me Dijete.
Cariblanco, imao 1 Kn ili 1000 k€, ja sam jednako sretan. Moja sreća ne ovisi o novcu. To što nisam zadovoljan nečim što u našem društvu ne valja (a u ovom slučaju je to taj kompleks "mi smo bili bolji, sudac nas je pokrao" - da mi je kuna za svaki put kad sam to čuo, stvarno bi već imao 1000 k€), ne znači da nisam u životu sretan, niti da ne volim Hrvatsku. Zar zaista to treba partikularno tumačiti? Kao kad svom djetetu kažem - "Najviše te volim onda kad se ljutim na tebe.". Jer, da ga ne volim, bilo bi mi svejedno što će od njega ispasti. Eto.
17.07.2018 | 10:13
Sve ovisi o pragu tolerancije.
17.07.2018 | 11:13
smayoo kaže:
Cariblanco, imao 1 Kn ili 1000 k€, ja sam jednako sretan. Moja sreća ne ovisi o novcu.


Ukratko, nije u šoldima sve

To što nisam zadovoljan nečim što u našem društvu ne valja (a u ovom slučaju je to taj kompleks "mi smo bili bolji, sudac nas je pokrao" - da mi je kuna za svaki put kad sam to čuo, stvarno bi već imao 1000 k€), ne znači da nisam u životu sretan, niti da ne volim Hrvatsku.


Ma to je, rekao bih, dio nogometnog folklora. Kako kod nas, tako i u svijetu.
Slažem se da je besmisleno razglabati o sudačkim odlukama nakon što je završila utakmica i rezultat je upisan. Ma besmisleno je o tome razglabati i za vrijeme utakmice Život ide dalje, dolaze nove utakmice... Dogodit će se utakmica gdje ćemo biti lošiji, a pobijedit ćemo zahvaljujući sudačkoj pogrešci. Hoćemo li se tada buniti i tražiti da se utakmica poništi i ponovo odigra? Nećemo. Kraj priče. Ajbok!
17.07.2018 | 14:59
Nije u šoldima sve ako ih imaš!

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 23 sati, 31 minuta
 • zoranowsky: RAM servis, Malešnica
 • gladhr2: [link] ajmo znalci :)
 • rusty: Hoće Dragan to... voli on palit vatru ;). Ma pitam samo zato da ne krenu savjeti po Bosni, i Jadranu, a tebi se recimo ne da doći do tamo.
 • Heretic: A ti isto sad kuriš frku, j... ga, zaboravio spomenut :D
 • drlovric: Bas si ti Rusty neki cudan lik. Pa valjda se podrazumijeva da je covjek iz ZG :D
 • Heretic: @smayoo bum pogledao, hvala.
 • Heretic: @rusty Zagreb
 • smayoo: ima svako toliko takva tema u forumu. Pogledaj tamo pa dopiši post tamo ako trebaš
 • rusty: A gdje si ti Heretic?
 • Heretic: Pozdrav ljudi, dali netko ima preporuku majstora/servisa koji bi mogao očistiti iMac od prašine. Radi se o iMac 5k 2017.
 • kupus: [link]
 • ivan.ocd: Ima li netko ideju kako napraviti ili gdje nabaviti eGPU za MacBook Pro?
 • ivan.ocd: Ima li netko ideju kako na
 • rusty: vidiš to mi nije palo napamet
 • energyman: Da se pozeleni kao i cijeli Jabučnjak :D
 • rusty: ma šta će nam to
 • energyman: Kada Jabučnjak planira uvesti SSL? :)
 • Moonlike: @drlovric mozda su samo bile spojene na laptop, pa kad iih hoces opet spojiti na iPhone valja to odraditi sto si opisao, ili obratno... kod mene ne visim problema oko toga
 • Mate22: Izbriši ih iz bluetooth postavki pa ih ponovo upari i bi će sve u redu!
 • drlovric: Ne upare se kad ih izvadim iz kutije i stavim u usi. Moram otici u Settings-BT pa kliknuti na njih. Ranije nisam morao :)
 • Yonkis: Kako te zezaju APodsi? Konekcija, battery status, uparivanje..?
 • drlovric: Pa izdali su taj update primarno da pokrpaju FaceTime, a mene sada malo zezaju AirPods. A prije update nisu...
 • mario.zg: pojasni malo
 • drlovric: Jucer sam instalirao. Popravili jedno, pokvarili drugo, postaju ko Android...
 • Yonkis: iOS 12.1.4 iz aut
 • stefanjos: smao imessage bajo moj
 • robee: Konacno, sjetili se :) cak je i Evernote dobio prije Vibera.
 • rusty: Eto Dark mode uskoro i za Viber - [link]
 • Beyorn: Pozdrav svima, imam mali problem oko novog fps na novom laptopu MBP 2018 zadnji model. Imam otvorenu temu pod Igre ako netko ima vremena. Hvala
 • big_mac: Obratite pozornost na postavke jer sa apdejtom su ukljucili natrag opciju prikazi obavijesti usluge
 • smayoo: A... evo, sad mi je ponudio update... :)
 • smayoo: 9.9.7
 • rusty: v10?
 • smayoo: O čemu vi? Kod mene je i dalje sve ljubičasto kao i prije...
 • rusty: Osobno mi je drago da su makli onu njihovu ljubičastu boju... ovako puno bolje izgleda (meni barem)
 • big_mac: Sta je sa apdejtom vibera??! Izgleda sada isto kao imessage
 • Mate22: Meni nije ali sam restartao macbook i sad radi valjda je nešto bilo moja greška ali sad je ok.
 • JOHN: meni radi kao i obično
 • Mate22: Jel to App Store pao na mac računalima? Jel to tko još primjetio?
 • anton12345: Pozz
 • cariblanco: apple tv 4
 • cariblanco: Ima li tko viška apple tv $ ?
 • drlovric: Imam dva Nimbus kontrolera za iOS. Pa ako ima neki gamer koji bi to koristio, javi se za neki deal :) [link]
 • Robert_84: garancija
 • smayoo: @energyman: A1 je već godinama teška kuruza od firme... :(
 • saint: Nema kodi :(
 • drlovric: Nez meni stvarno lijepo. I mrdaju se i 3D su. I aplikacije su mi ljepse. Sve mi je cool :) Mada sam ostavio i Xiaomi Box 3 u spavacoj , ima i on svoje prednosti.
 • Riba: A sto ima biti toliko posebna sminka u rtedovima ikona na ekranu? :)
 • drlovric: Kupio sam Apple TV, nako bez veze, i malo je reci da sam odusevljen interfejsom. Stvarno je sminka mrtva. Sad opet imam Android box viska :)
 • energyman: Logično nema ništa od Applea, samo Samsung i Huawei.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Novo u Appleu

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.53 Seconds

Provided by iJoomla SEO