Darknet & Tor
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Darknet & Tor


29.04.2018 | 18:12
cariblanco kaže:
Bertone kaže:
Znam da sam sad partibrejker, ali malo povratak na temu

Nakon što su se pohvalili:

www.mup.hr/novosti/5579/ugasen-najveci-s...ervis-za-ddos-napade

(a osobno mislim da nisu trebali):

www.24sata.hr/news/petorka-koja-stoji-iz...atskog-hakera-571346

... popili su takav napad na servere (navodno još traje) da se neće oporaviti još danima, ako ne i tjednima... i taj dio ne razumijem, pa gdje im je pamet i zašto misle da mediji moraju biti informirani o njihovim aktivnostima?


Naslovi u medijima su mi ono naj...Kao da je DDos neko umjeće. Hoću reći da mali nije neki bezveznjak, ali da je haker svjetskih razmjera, to mogu prodavato onima koji ne poznaju tu tematiku. Možda se je i @Bertone malo uvrijedio

Prerano se hvale. Sad su poplašili sve ostale. Sakrio se ko je mogo.
29.04.2018 | 19:25
m@xym kaže:

Ipak, s obzirom na te brojke, osobama starijim od 75 godina je svakako preporučljivo cijepiti se od obične gripe, da ne bi zbog iste prije vremena otišli u vječna lovišta.


Ima i drugi način zaštite starije populacije od gripe, a on je da tih mjesec-mjesec i pol ostanu doma umjesto da 10-og u mjesecu hrle masovno u Konzum, 13-og u Lidl i 15-og u Kaufland... o nepotrebnom fizičkom stajanju u redovima pošte ili banke da bi dobili pečat na uplatnicu od struje da i ne pričam kao i o nepotrebnom odlasku u ordinaciju liječnika obiteljske medicine zbog nesanice... jbg., smanji izloženost i smanjio si mogućnost zaraze pa će se bez problema provući kroz sezonu gripe.
29.04.2018 | 19:42
Može ih se i zatuči (izloženost bude onda nula) pa ne budu niti penziju trošili.
  • Air
  • Korisnik
  • 64
29.04.2018 | 19:52
zabac kaže:
Ne jednom sam uhvatio novinare u laznim clancima koji su vrlo vjerojatno bili naruceni i placeni.


Da li se ovo može / da li se u nekim slučajevima (možda i ne tako rijetkim) odnosi na iskrivljivanje činjenica u cilju medijskog populariziranja cijepljenja?
29.04.2018 | 19:54
zabac kaže:
Može ih se i zatuči (izloženost bude onda nula) pa ne budu niti penziju trošili.


A vidim da si već razmatrao sve opcije
  • Air
  • Korisnik
  • 64
29.04.2018 | 19:58
zabac kaže:
Može ih se i zatuči (izloženost bude onda nula) pa ne budu niti penziju trošili.


Pitam se čemu diskusija ako jedna strana odbija prihvatiti ovakav realni prihvatljivi (medicinsko / znanstveni dokazani) način prevencije i širenja zaraznih bolesti?
Nego ga izokreće na smješan način .
  • Air
  • Korisnik
  • 64
29.04.2018 | 22:21
Primjer vjerodostojnosti znanosti u medicini: Znanost je dokazala u medicini da je kolesterol kriv za probleme sa krvnim žilama i naravno zaradila na tome (prodajom statina, priča je već ispričana). Kada su poželjeli još novaca promjenili su referentne vrijednosti kolesterola i dobili još milione novih mušterija koje će trovati (i ja sam bio njihov pacjent dugi niz godina dok mi se nisu otvorile oči a zdravlje ostalo poremećeno iako nije ni bilo )
Eto nedavno su otkrivene laži:
www.slobodnadalmacija.hr/stil/zdravlje/c...ici-lazirali-testove
Međutim potvrdu toga su i prije toga dokazale mnoge znanstvene studije ali ih zdravstvo (koje se "inače" slijepo drži znanstvenih dokaza) niti danas ne prihvaća nego nastvaljaju pogrešno liječiti / tonije nastvaljaju trovati ljude statinima. Zašto??? Usprkos dokazanoj lažnoj studiji!!???

Hajde pobornici sljepog vjerovanja znanosti u zdravstvu objasnite razloge zašto se nisu prestali davati statini za povišeni kolesterol u okrilju zdravstva cijelog svijeta ako je znanstveno dokazano da je to pogrešno?

Da dopunim jer je vrlo važno:

smayoo kaže:
Drugi problem kojeg imam s tvom tvojom izjavom je puno jednostavniji za objasniti. Nije svatko tko je uspio (na bilo koji od mogućih načina) završiti neki studij (pa bio to i studij medicine) - znanstvenik. Pa nije ni izjava bilo koga s diplomom nečega (pa i medicine) - znanstveno utemeljena.


Svi znanstvenici nisu intelektualci.
Tako da od nekih možeš očekivati djelovanja u stilu Josef Mengele-a. Vidljivu prisutnost takvih imamo u današnjoj proizvodnji oružja - iako je dokazano da je oružje štetno za čovječanstvo uvijek se nađu dobrovoljci koji će uložiti svoje znanje i život da pomognu nekom u ubojanju i u današnjoj proizvodnji cjepiva u kojima koriste teške metale.

smayoo kaže:
I općenito, da se razumijemo (nisam to posebno naglasio), apsolutno se slažem da netko tko odluči ne cijepiti svoju djecu treba biti u punoj mjeri odgovoran za svoju odluku, sve do kaznene odgovornosti u slučaju da mu dijete umre ili pretrpi teške posljedice bolesti od koje nije cijepljeno,


To bi bilo prihvatljivo kada bi oni koji prisiljavaju na cjepljenje recipročno snosili odgovornost u slučaju nusposljedica. Ali tu se neprihvatljivo prisiljava onog koji se cijepi da on preuzima svu odgovornost što nema veze sa nikakvim razumom, logikom, pravdom ili bilo čim pozitivnim.

Molim, stvarno molim da se jave pobornici cijepljenja sa komentarom ovoga. Kako objašnjavaju da je uredu ograđivati se od svoje odgovornosti na takav ekstremno nizak način?

smayoo kaže:
Konkretno. Daj konkretno. Koji slučajevi? Gdje su se dogodili? Koje su brojke? Što u brojkama znači "epidemija"? Dovraga, ako su se takvi slučajevi zaista dogodili, onda su valjda dokumentirani? Daj neki relevantan izvor.


Također bi volio vidjeti jedno istraživanje u kojem je navedeno koliko je od tih oboljelih bilo cjepljeno (primjerice istraživanja o gripi koja su česta). Zar nije indikativno kako u niti jednom istraživanju nema statistike koliko je bilo cjepljenih od onih koji su oboljeli. To bi trebalo biti dovoljno da sa velikom rezervom primamo i tumačimo takve izvještaje bez obzika tko stoji iza njih.


Evo nekih objašnjenje čovjeka iz struke (kratko je za pogledati):


Između mnogih važnih gledišta o cijepljenju, točnih opisa suzbijanja dokaza o nuspojavama, zanimljiv iskaz je povjerenstva za medicinsku etiku hrvatskog liječničkog zbora: “Prisilno cjepljenje protiv zaraznih bolesti nije u skladu sa liječničkom etikom.”

Znači: nuspojava ima i one su daleko veće po volumenu i razmjerima od posljedica necjepljenja.

smayoo kaže:
Ponavljam, ja nemam radikalan stav kao Air,

Moj stav nije radikalan na način kako se od početka inputira.
Moj stav je građen godinama i to od strane liječničke i farmaceutske struke iščitavanjem njihovih dijela koja sam osobno doživio (naveo sam ih - primjerice: ne upotreba joda kod poremećaja rada štitnjače, statina kod kolesterola, štetnih / kancerogenih boja u lijekovima)

Moje mišljenje da većina pristaša cijepljenja, poglavito oni koji ne razumiju ništa od problematike, niti ih zanimaju ikakvi argumenti koji dokazuju pogrešnost cijepljenja, koji nemaju niti jedan zdravi argument za cjepljenje osim velikog straha u očima (iako ne znaju čega se boje ili čega bi se trebali bojati, smayoo je to obrazložio postotcima) se slijepo drže znastvenih dokaza i sljepom vjerovanju zdravstvu (točnije sprezi zdravstva i framaceutske industrije) pa čak i kada iskrsnu dokazi o svjesnoj prevari i daljnjem ne odustajanju zdravstva od pogrešne / štetne prakse po čovječanstvo. Naravno, postoji psihološko objašnjenje za takav fenomen.

Moja poruka je:
Otvorite oči i nemojte vjerovati nikome pogotovo kad je u pitanju vaše zdravlje. Da, to znači:
Moramo naučiti i znati primjeniti neke osnove o našem zdravlju i životu općenito.
Moramo preispitivati i uzimati s rezervom sve informacije (makar one bile i znanstveno dokazane), hvala Bogu danas još uvjek ima onih (iako sve rjeđe) koji se bore za opću dobrobit, istinu, poštenje i humanost tako da nam pomažu u pronalasku zdravog razuma (primjerice zašto da se cjepim protiv bolesti koje me ne ugrožavaju?).

Istina je da danas u zdravstvu općenito (globalno jer farmacija je globalna industrija koja određuje zdravstvo gotovo svih država) ne postoji opća dobrobit čovječanstva kao nositelj njihovog djelovanja - ona je samo ponekad nusprodukt (koji se u zadnje vrijeme sve češće skupo naplaćuje) jer kada ga ne bi bilo to bi bilo preočito i kao takvo se ne bi održalo. Ako nekog zanimaju dokazi o toj tvrdnji rado ću ih podastrijeti. Pogledajte dokumentarac "kao se liječe bogati" misli da se tako nekako zove - kako se liječe oni koji žele najbolje od zdravlja za sebe pa će vam biti jasno kojim putem treba krenuti zdravstvo: To ne znači da u zdravstvu nema česnih i poštenih ljudi, daleko od toga. To znači da se u zdravstvu treba napraviti reda kako je rekao Prof. Dr Željko Poljak, imunolog.

Žao mi je što još uvjek nisam čitao niti jedan pokušaj kontrargumenta za moja pitanja.
Još više mi je žao što nisam čuo niti jedan komentar pobornika današnjeg zdravstva o javnom ubojstvu Alfie Evans. Nema se hrabrosti, ideja, argumenata?? Ma dajte…

Šteta, još se nismo dotakli o katastrofalnoj šteti koja se čini bilo kakvim cijepljenjem djeteta do prve tri godine do kada se razvija njegov imunološki sustav.

A cijepljenje tek rođenog djeteta je ravno pokusima dr. Josef Mengele-a.

Ovo nije tvrdnja ovo je činjenica! Raspitajte se malo o toj činjenici - kako se i do kada razvija imunološki sustav i kako utječe na njega bilo kakvo cjepljenje, pa će te dobiti puno bolju sliku teških nusposljedica - a ne se samo kao pijan plota držati autizma koji sam ja naveo. Sve to oni čine (a vi to odobravate), iako je dijete u toj dobi najmanje izloženo zaraznim bolestima (posebice novorođenče je najmanje izloženo (čitaj: nije). Znači ne postoji realni razlog doživotnog uništavanja njegovog imunološkog sustava a postoji nebrojena dokaza da se cijepljenje ne bi smjelo činiti u tom periodu. Ali koga ovdje zanimaju znanstveni dokazi i zdrav razum ako nije serviran od farmaceutske industrije .

Šteta što nitko od pobornika cjepljenja nije komentirao dokumentarac: Vaxxed.
en.wikipedia.org/wiki/Vaxxed
Ili je i on lažiran kao dokazi o kolesterolu

Ja se odjavljujem od ove teme “offtopica” dok ne čujem jedan argument (ma kakav on bio) na moja pitanja, umjesto dosadašnjih ponavljanja paušalnih izjava.
  • Dijete
  • Posjetitelj
30.04.2018 | 01:03
Air, mozda si me krivo shvatio pa ocekujes da ti se javim sa argumentima ili kaj ti ja znam cime. Mene apsostrumfno zaboli kako netko drugi zivi svoj zivot i promatra svijet oko sebe.

To sto sam sam cijepljen i sto mi je dijete cijepljeno, ne znaci da sam pobornik cjepljenja. Da jesam, govorio bih drugima da se trebaju cijepit, i govorio bih vjerojatno da me druga strana ugrozava. Vjerojatno bi se pjenio na forumu, boldao meni vazne recenice i bio dosadan ko papiga koja voli slusat svoj glas.

Djelujes mi poprilicno agresivan u svom proslom postu i ide mi na jetra tvoje upiranje prstom i davanja titula ljudima. Mozda sam krivo iscitao pa se ispricavam.

Pred svaku turu cjepljenja citam i na kraju sam donesem odluku. I tocka. Sam cu snosit posljedice (ili moje dijete i ja). Kad dodje sljedeca tura, opet cu citat i citat, jer stvari se mijenjaju i ljudi otkrivaju nove stvari i saznanja s vremenom. Nekad je maslac bio kriv za kolesterol, al sad nije. Sutra ce mozda ipak biti. (na mene to ne utjece jer maslac obozavam i ne mogu zamislit radit torte bez njega... kad osjetim margarin u kolacima, dodje mi zlo)...


Procitao sam gotovo sve linkove koje si onomad stavio i na koje sam se smijao na prvu; i dalje smatram da takvi sajtovi svojom neozbiljnoscu samo rade stetu imidzu ljudi koji se protive cijepljenju. Losa propaganda, losa kao i propaganda druge strane...


Ljudi koji su protiv cjepljenja zasluzuju da ih se cuje i da se ne cijepe ako ne zele, ali bi se trebali ujedinit kao proleteri i ozbiljno prezentirat slucaj. Kad netko uzme kao argument link koji si ti predstavio, vrlo lako je odmahnut rukom i ne shvatit nista od toga ozbiljno...


A kaj se tice dokumentarca Vaxxed, gledao sam ga i mislim da je dobro producirana prica. Nije moj stil, ali imali su para pa kao izgleda dobro.
Nemoj me krivo shvatit, ali kako radim dokumentarce, tako i mogu rec da dokumentarci nisu istrazivacko novinarstvo, vec price... vrlo cesto zestoko izmanipulirane, tako da dokumentarcima - ne vjerujem slijepo.


Ako pogledas ko je financirao Vaxxed, o kome je prica, i tko prica u njemu te na kraju krajeva, tko je reziser i tko producent, lako je doci do zakljucka da je prica - propaganda...
30.04.2018 | 05:48
Obicno pijanac ne shvaca da je pijanac, isto je i s agresivnima.
Za moga zivota, a mozda i za zivota mog djeteta nista se ne bude destilo. Kasnije me boli dupe. Bolestina bude dosla prije ili kasnije, mogli smo je sprijeciti, ali nismo, poumirati ce dio populacije i opet ispocetka.
Moji se starci cjepe protiv gripe, vi svoje slobodno nagovarate da se ne cijepe. Sto vise necjepljenih (protiv gripe mislim), to veca sansa za rasterecenje mirovinskog fonda. Sto vise ne cjepljene djece, to veca sansa da uopce ne docekaju penziju.
Farmaceutske tvrtke ne spavaju.
30.04.2018 | 08:58
Air kaže:


Znači: nuspojava ima i one su daleko veće po volumenu i razmjerima od posljedica necjepljenja.



E, pa, ako postoji 'paušalna izjava' onda je ovo nešto najpaušalnije što se može izreći.

Kada bi ova izjava bila točna, to bi značilo da bi smo u proteklih par stotina godina, otkad se različiti vidovi cijepljanja sistematski provode, primjetili veće i gore posljedice od onih koje su postojale u vremenu prije sistematskih cijeopljenja. Isto tako, to bi značilo da je stanje u nerazvijenim državama, koje još uvijek ne provode sistematsko cijepljenje bolje nego u zemljama koje cijepljenje provode (izuzevši pri tome ostale faktore kao što su higijenski uvjeti i slično).

Da li je to stvarno tako?!

Dozvolite mi da, onako laički i potpuno paušalno kažem da nije, i da je i slijepcu jasno da je zdravstveno stanje puno bolje u zemljama koje cijepljenje provode.

Ovoga lika na linkanom videu sam slušao do točke kada je spomenuo svoje dijete. Od toga momenta nadalje, jasno je da je čovjek pristran (vjerojatno bih i ja bio da sam na njegovom mjestu, jer to je ljudski), zbog onoga što mu se dogodilo, ali to ni u kom slučaju ne znači da je čovjek u pravu.

Koliko ja, onako baš laički (neistomišljenici, slobodno pljuvajte po meni) znam, udio nuspojava sa ozbiljnim posljedicama (smrt, invalidnost, teška ili kronična bolest) kod svih cjepiva je znatno manja od postotka smrtnosti od istih tih bolesti za koje se cijepivo daje.

Naravno da je onome tko doživi posljedice ozbiljnih nuspojava cjepljanja na sebi ili svome djetetu nebitno što je učestalost takvih posljedice 0.01 %, za onoga kome se to dogodilo to nije 0.01% nego čitavih 100%, i apsolutno se slažem da takvim ljudima država treba dati svi stručnu, medicinsku i financijsku pomoć (što je, barem u našim uvjetima, utopija), i da se ista ta država treba pobrinuti da iznađe mogućnost ne samo cijepljenja, nego i što efikasnijeg načina testiranja kojim bi se utvrdilo da li kod određene osobe postoji opasnost od primanja određenog cijepiva, kako bi se nuspojave svele na najmanju moguću mjeru.

Opcija davanja prava roditeljima da samostalno odlučuju u cjepljenju svoga djeteta (kada ne postoje nikakve zapreke da to dijete primi cjepivo) je vjerojatno nešto najgore što bi smo mogli učiniti, jer je broj roditelja koji imaju na raspolaganju dovoljno kvalitetnih informacija da mogu donijeti ispravnu odluku vjerojatno manji od postotka vjerojatnosti događanja određenih nuspojava. To bi bilo otprilike kao ispitivanje javnog mnjenja o nekim vrlo specifičnim pitanjima, na koja samo stučnjaci mogu dati mjerodavni odgovor, a javnost svoj stav formira temeljem najglasnijih informacija u medijima, koju uglavnom nisu ni dovoljno precizne niti adekvatne da bi se moglo formirati ispravno mišljenje.
30.04.2018 | 17:55
Ovo necjepljenje je kao i neobrazovanje. Posledice su dalekosežne i katasrofalne ali se ne vide na kratke staze.
Ako propustimo odškolovati jednog lječnika, manjak se vidi za 25-30 godina.
Ako propustimo cjepljenje danas, posljedice su očite i vidjet će se ali ne znam za koliko godina.
Kod prvog rješimo uvozom, a kod drugog što, iskopati veću grobnicu?
  • Air
  • Korisnik
  • 64
02.05.2018 | 13:38
Dijete kaže:
Air, mozda si me krivo shvatio pa ocekujes da ti se javim sa argumentima.


Ma neeee. Na tebe sam potpuno zaboravio .

Procitao sam gotovo sve linkove koje si onomad stavio i na koje sam se smijao na prvu; i dalje smatram da takvi sajtovi svojom neozbiljnoscu samo rade stetu imidzu ljudi koji se protive cijepljenju. Losa propaganda, losa kao i propaganda druge strane...


Slažem se načelno s tobom oko neozbiljnosti nekih navedenih primjera tih stranica, (to smo već utvrdili), međutim to bi bilo samo iz perspektive kada bi ja htio nekog vrbovati da se ne cijepi pa ne želim da mu stvorim ikakav "šum".
Ali moja namjera nije nikoga vrbovati da se ne cijepi.

Ako pogledas ko je financirao Vaxxed, o kome je prica, i tko prica u njemu te na kraju krajeva, tko je reziser i tko producent, lako je doci do zakljucka da je prica - propaganda...


Ako bi tim principom banalizirali tada je sve propaganda. Isti princip je koristio m@xym kada je rekao za Dr Željka Poljaka da je pristran jer ima iskustvo iz obitelji. Po istom principu su pristrani i liječnici jer su plaćeni (direktno ili indirektno) od strane farmaceutski kuća. To nije način dijaloga jer smo u sekundi svi isključeni.
Glede tog principa isključivanja osoba kao vjerodostojnih, jučer sam razgovarao sa osobom koja radi u tvrtki koja radi istraživanja na ljudima za vodeće farmaceutske kuće kao voditelj za ovaj dio Europe. Njen stav je jednoznačan: zdravstvo je samo desna ruka farmaceutske industrije.

Žao mi je što si doživio negativno moje mišljenje o nekim (ne preciziranim) pristašama cijepljenja, zdravstvu ili farmaceutskim kućama.
Jabučnjak vidim kao oazu u kojoj je većinom okupljaju dobronamjerni ljudi.
Ako pogledaš malo bolje nisam reagirao na mnoge uvrede na moj račun napisane ovdje u vezi cijepljenja, tako da sam imao namjeru vrijeđati nekoga to sam mogao učiniti tada a ne iz "čista mira".

To što imamo različita ili suprotna mišljenja ne bi trebalo vrijeđati nikoga.
  • Air
  • Korisnik
  • 64
02.05.2018 | 15:05
m@xym kaže:
E, pa, ako postoji 'paušalna izjava' onda je ovo nešto najpaušalnije što se može izreći.


Je, paušalna je. omakla se, mada nije baš najpaušalnija ovdje

Vidim da ti iskaz povjerenstva za medicinsku etiku hrvatskog liječničkog zbora ne znači mnogo. Ti bi ipak glasao za represiju?
02.05.2018 | 15:37
Pa zar neki liječnici nisu na platnom spisku farmacetuskih kuća?
U mojim očima se diskreditiraju oni koji žarko zagovaraju neki farmakološki proizvod.
Dalo bi se zaključiti da oni koji su protivnici nekog lijeka ili nisu postigli cijenu kod farmaceuta (pohlepa) ili su plačeni od strane konkurencija (snalažljivost) ili su to njihova uvjerenja (tu ne znam što staviti, pošten, glup ili nesposoban).

U tom kontekstu prof. dr. sc. Ivan Đikić je pao u mojim očima kad se išao petljati u autoplagiranje prof. dr. sc. Pavla Barišića. Ako je i bilo autoplagiranje, Đikić nije taj koji će o tome suditi jer je molekularni biolog, a Barišić je pravnik, filozof i prof. njemačkoga.
02.05.2018 | 23:12
Air kaže:

Vidim da ti iskaz povjerenstva za medicinsku etiku hrvatskog liječničkog zbora ne znači mnogo. Ti bi ipak glasao za represiju?


Pitanje je samo da li se možemo složiti oko toga da postoji nešto što se zove 'imunost krda' (herd immunity) koje nam govori da se u društvima u kojima je postotak procjepljenosti iznad određenog postotka (a taj postotak je različit sa svaku pojedinu bolest) zarazne bolesti ne mogu širiti ili je njihovo širenje značajno usporeno.

Ukoliko postotak onih koji se ne žele cijepiti (a mogli bi) nije toliko velik da narušava imunost krda, onda to ne predstavlja veći problem, ali u suprotnom, ako imunost krda nestaje zbog većeg postotka ljudi koji se svojevoljno ne žele cijepiti, može se dogodit da se, oni koji se ne mogu ili ne smiju cijepiti, zaraze zbog kaprica jednog većeg broja ljudi.

Društvo (odnosno država) bi, po meni, trebalo imati mogućnost zaštite od samovolje pojedinaca (često neinformiranih ili namjerno dezinformiranih) koji svojim ponašanjem ugrožavaju one koji alternativu nemaju.
02.05.2018 | 23:28
m@xym kaže:
Društvo (odnosno država) bi, po meni, trebalo imati mogućnost zaštite od samovolje pojedinaca (često neinformiranih ili namjerno dezinformiranih) koji svojim ponašanjem ugrožavaju one koji alternativu nemaju.


S ovim se svakako mogu složiti. Pri tom, ako ćemo gledati učestalost, ovo naše društvo ima DALEKO veći problem sa samovoljom pojedinaca koji svojim ponašanjem otežavaju život ili ugrožavaju invalide, na primjer.
03.05.2018 | 04:36
Nije isto ovo c invalidima.
Sa cjeplenjem smo postigli nesti i to se sad samovoljom pocinje urusavati.
Kod invalida tek trebamo postici da im je lakse u zivotu.
Problem sto ne cjepljenje najvise ugrozava djecu.
18.05.2018 | 15:45
m.grude.com/clanak/?i=64123
18.05.2018 | 16:02
Mislim da je primjerenije Sarajevo, a onda od tamo pravac Njemačka, Italija, Francuska, V.Britanija.
18.05.2018 | 16:10
Spominju se neke bolestine. Na to sam mislio.
18.05.2018 | 16:40
Šta su sve morali proći, uspjeh je da su i živi.
19.05.2018 | 06:56
Na ovakve članke dobivam proljev, po gotovo kad to pišu Gruđani.
Čuli ekonomski emigranti! Pa kakvi su Gruđani bili emigranti od 92 do 96?U Grudan i u Ljubuškon nije bilo "R" od rata, i svejedno ih je bila puna njemačka! Spominjale su se i nekakve bolešćine. Zadnji stadij tih bolesti se sada mogu vidjeti na gradonačelniku glavnoga grada Republike Hrvatske. Btw. Malarija nije zarazna, a ostale nabrojane bolesti su i do sad bili prisutne na ovim terenima i za njih postoji cjepivo.
Ja sam upoznao moju ženu tada koja je bila ko izbjeglica iz Ljubuškog!
Stvarno ljudi, ko se iole razumije u globalnu politiku, a ne boluje od "populizma" (to je bolest koja se učestalo pojavljuje u Grudan), taj neće ni u snu pomisliti da ovi ljudi pretrpe sve nedaće nekog takvog puta iz samo ekonomskih razloga. A šta se terorista tiče i u vrijeme onog rata su se po njemačkoj u izbjegličkoj koloni nalazili ratni zločinci (koji su i tamo pohapšeni) neka institucije rade svoj posao i polove sve teroriste i kriminalce ovog svijeta! Ne može nedužan biti stigmatiziran jer u njegovim redovina ima neko koj je terorist! Za to postoji tajna služba, policija itd. itd., njih plaćamo poreznim novcem i oni bi konačno trebali raditi.
A što se ugroze živita Hrvata, Bošnjaka i Srba u BiH tiče, najveća opasnost im po tom pitanju je od samih sebe i do bola korumpiranih i kriminalnih političara koji svoje kampanje temelje na strahu a ne na nekom npr. Ekonomskom rastu (tako da iz Gruda i Ljubuškog ljudi ne bježe u njemačku). A to je potvrdio i citirani profesor:
Citat:
"- Moj strah je u sljedećem - da se sukob iz tog dijela svijeta može prenijeti na Balkan, što naši predstavnici vlasti generalno zanemaruju, više su fokusirani, naročito visoki policijski službenici, čiji je mandat upitan, kako će se umiliti nekoj političkoj opciji ili nekom političaru, da bi ostali na pozicijama koje zauzimaju trenutno, nego da stvarno rade svoj posao. Dokaz da ne rade svoj posao je u činjenici da se granice prelaze ilegalno, u tolikom broju, kaže Kovačević."
U kojemu jasno kaže da bi se najviše boji nerada i ne kompetentnosati do bola za svoje guzice i samo za svoje guzice zainteresirane političare i visoko pozicionirane službenike eksikutive.
19.05.2018 | 08:25
Ti se šališ? Da će neke institucije radit svoj posao u ovoj ili susjednoj državi? Meni se osobno bljuje kad čujem da neka institucije rade svoj posao. Ti si ko mali Ivica.
Nego, kad si več spomenuo svoju ženu strankinju iz Ljubuškog. Ona je očito stranac po tvojoj formulaciji teksta. Pretpostavljam da ste se upoznali u HR. Na temelju čega je ona došla HR? Banula na vrata ili što?
Na području Cetingrada, posljednih godinu dana u noćnim satima se kreću manje grupe pokraj okolnih naselja. Šta su institucije napravile? Jel ih namjerno puštaju i ne love da ne budu registrirani u HR? Mislim da je HR ko švicarski sir, rupa na sve strane.
19.05.2018 | 10:04
A gcje to administracija radi svoj posao?
Koja je to detava?
Na zapadu su ozakonili mito i situacija je bolja po pitanju administracije.
  • Daddo
  • Posjetitelj
19.05.2018 | 10:13
Nego, kakve veze administracija, Grude, Ljubuški, antivaxeri imaju sa TOR-om i Darknetom?

gdpr2018.eu/sto-je-gdpr/

(kad smo već o privatnosti počeli, možda nas GDPR vrati na temu?)
19.05.2018 | 12:45
Daddo kaže:
...

(kad smo već o privatnosti počeli, možda nas GDPR vrati na temu?)


Neće pisao sam (i priložio linkove) o tome još na prvoj stranici teme
Hebeš osobne podatke dok je bolesti, izbjeglica, plavih, bijelih, zelenih, crvenih...
19.05.2018 | 14:10
Oni koji se brinu o nasim podatcima vec imaju sve o mama. Od koga bi se onda trebali stititi podatci?
Sutra vise ne budemo smijeli imati niti imena, vec budemo broj jer smo to ovako i onako broj za sustav.
19.05.2018 | 16:37
Tebe će prvog čipirat.
19.05.2018 | 17:48
Možeš misliti.
Sad nastupaju razne informatičke i kvazi-informatičke firme koje na valovima hrvatskog poduzetništva budu lovili u mutnome i prodavale maglu. Svako toliko se susretnem s njima i doslovno u kukolju teško je žito pronaći.
19.05.2018 | 21:14
JOHN kaže:

Nego, kad si več spomenuo svoju ženu strankinju iz Ljubuškog. Ona je očito stranac po tvojoj formulaciji teksta. Pretpostavljam da ste se upoznali u HR. Na temelju čega je ona došla HR? Banula na vrata ili što?


Bila izbjeglica u njemačkoj, tu sam je upoznao. Hoću reći da je se baš iz tih krajeva hrpa njih prodavala ko žrtve rata, a u biti su bili ekonomski izbjeglice. A sad gruđani seru kvake.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 16 minuta
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)
  • imjasminh: Mobitel prodan useru s Jabučnjaka :)
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: Jel zna netko bez googlea odakle to?
  • Zdravac: ...Galebi, oj beli tići, poletite dole k jugu, ter moju pozdravite majku...
  • Gjuroo: Moj talent za poeziju nije skriven :)
  • Air: ...možda bi se razvili skriveni talenti za poeziju :)
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis... brzo bi se reducirao broj vojnih stratega, predsjednika, trenera... :)
  • smayoo: @Air: :D
  • imjasminh: u biti cmd r xD
  • imjasminh: updatane slike mobitela u oglasniku - cmd f5 ako vidite stare slike...
  • imjasminh: Apple iPhone 14, 128GB, Midnight Blue - 89% - Spuštam na 450 EUR - [link]
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis uvelo bi porez na političke teme, 1c za čitanje, 2c za pisanje po postu.
  • Gjuroo: "Smayoo: 25x je vrlo optimistična procjena :)
  • Bertone: Otvorena tema "Zero-day" pa se slobodno možete maknuti od politike i rata
  • Bertone: Ma znam, ali tko će to čitati :(
  • smayoo: Svatko je slobodan otvoriti kakvu god želi temu koja ne krši opća pravila. Zar je uredništvo krivo što vi, članovi, pokazujete 25 puta veći interes za političke teme, nego za stručne? :)
  • Bertone: ... no u pravu si, lakše je mlatiti o politici nego o stručnim hardversko-softverskim temama :)
  • Bertone: Kad si stavio video, malo sam bacio oko na forum no nisam našao zasebnu temu o sigurnosti u koju bi se mogle staviti vijesti ili linkovi na iste no tražiti ću još malo

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO