Play Station 4 i ostale konzole
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Play Station 4 i ostale konzole


21.02.2018 | 06:00
Nadam se da će mi uredništvo oprostiti, otvaram temu koja zaista nema veze sa Appleom. No, jučer sam zagušio Vikalicu raspitujući se o pojedinostima Play Station 4 Pro igrače konzole, čiji sam ponosni vlasnik jedan dan.
Ja i tehnika, kao ulje i voda - pa problema mora biti makar i najmanjeg - i tako sam shvatio da mi čovjek u Sancta Domenici nije izdao račun osim slipa. Kasnije ću se zaletiti do City Centra One West po taj papir, jer bez njega ne mogu ispuniti dodatno jamstvo od dvije godine koje sam dokupio za 319 kn.
Kako mi je zadnja konzola koju sam imao PlayStation 2 (trojku nikada u rukama nisam imao, kao niti četvorku do jučer), možete zamisliti iznenađenje kada mi je gamepad počeo izvađati čuda u rukama.
Nego, osim što sam veliko dijete i volim igrice, dobrim sam dijelom uzeo to i da smirim divljanje nećaka po kući kada dođu u posjetu, jer klinci kao klinci - imaju više energije od Duracell zeca.
Do sada bi ih primirili igricama na iPhoneu, ali bi je vrlo brzo počelo završavati tučom ili plakanjem jednog od dvoje (riječ je o sedmogodišnjim blizancima, cura i dečko). Mala je naprednija samim time što je žensko pa se brže razvija, a i dijametralno su suprotnih osobnosti.
On je povučen, a ona je centar svijeta.
Uglavnom, svađe bi nastale jer bi mala umjesto jednog nivoa neke igrice svako, kad ne gledam, odigrala 10 nivoa a njega pustila da kraj nje slini i do besvijesti je moli da mu da telefon jer je njegov red - dok ne bi puko pa je ili udario, ili briznuo u plač.
Sada će jedan imati PS, a drugi iPhone.
Barem dok ne nabavim drugi gamepad.
Netko mi je, baš što se nećaka tiče, spomenuo Nintendo Wii kao puno bolje rješenje za djecu.
Kakva su vaša (koji ih imate) iskustva sa konzolama?
Cairblanco, da li smo sigurni da imamo 4K HDMI utore u našim TV-ima? Jesi li provjeravao to? Ja sam PS uštekao u HDMI utor 2, u jedinici mi je prijemnik od IPTV-a, i na postavka kako otkriti da li mi je reza 4K sam mogao sa automatic prebaciti na zagradu, ali mi je samo jedna, umjesto obe kratice unutar nje omogućena. Možda bi HDMI 1 kao prvi utor trebao biti za PS4, negdje sam pročitao da su prvi utori ti noviji, a ostali stariji na nekim TV-ima.
Što se samih PS4 uređaja tiče, kvare li se?
Nisam gledao gdje je moj proizveden, baš ću pogledati. Dijeli li se i PS4 na istočno i zapadno tržište?
Koje igrice preferirate, a koje su trenutno naj, naj?
Koje mi pak, roditelji među vama, preporučate za klince toga uzrasta? Po mogućnosti neke unisex, no nije uvjet!
Kako sada postoji taj PS Store (kako li se već zove) netko je jučer napisao da igrice preko neta znaju biti na popustu i do 70%.
Kako vi kupujete igre, na DVD-ima (Blue Ray diskovima, što već jesu), ili preko Store-a?
Kako volim nogač, na plejci sam uvijek igrao PES, još kada su Prosinečkog zbog nedostatka prava koja je imala FIFA morali nazvati Prekinoski.
Netko je jučer napisao da je FIFA danas puno bolja. Što kažete na to?
Itd., itd...
Pišite što vam padne na pamet, pogotovo vi sa četvorkama, i vlasnici tog famoznog Wii-a.
Hvala unaprijed na odgovorima!
21.02.2018 | 06:50
U PS4 imaš u postavkama koju rezoluciju daje, ako već TV ne prikazuje.
PS4 je za zpadno tržište jer istočno od Japana ne postoji. PA nisu Japanci smradovi kao njemci pa da škart šalju na istok. Njima je sve isto.
Kakav unisex, a ravnopravnost?
Ja uzmem na BL disku.
21.02.2018 | 07:40
Dobra, dobra - ravnopravnost...
Da, i mislio sam si da je to sada Blue Ray disk, pošto na DVD ne bi stale igrice kapaciteta toliko GB koliko ove nove imaju.
21.02.2018 | 07:47
Moj je dojam (gledajući sa strane, nisam se puno igrao čak ni kao klinac na Commodoreu) da je zaista kako je Stefanjos rekao - Nintendo Wii je puno više usmjeren djeci i društvenim igrama (koje igra više igrača odjednom), a PS je više "za sociopate"
21.02.2018 | 08:19
Baš sociopati.
Nego, idem pogledati cijene tog Wii-a, čisto ako sestra i šogor odluče da bi i njima dobro došlo malo mira.
21.02.2018 | 08:36
Ja sam ga svojedobno bio naručio preko amazon.de jer je kod nas bio tragikomično preskup.
21.02.2018 | 10:38
To misliš na Nintendo Wii, jel?
Nikako da nađem sliku kako izgleda najnovija inačica istog i koliko košta u našim dućanima.
Jeli to ovo?
EDIT:
Bleso kakav jesam, totalno sam zaboravio da sam jučer spremio račun čim sam došao doma jer se papir zgužvao, pa sam ga stavio u najlon i fascikl na "peglanje". Tako da je greška na meni, a ne na prodavaču iz Sancta Domenice. Dobro da sam se sjetio prije nego što sam krenuo u dućan po novi.
Stvarno, sa njima uvijek samo dobra iskustva.
EDIT:
Inače Smayoo, ako si pod "sociopati" mislio da PS većinom igraju ljudi solo, možda si statistički u pravu - zaista ne znam. Ono što sam siguran jest da je već PS2 imao neki L nastavak na koji si mogao prištekati do 8 gamepada pa s tim primjerice igrati nogomet na Pro Evolution Soccer od Konamia.
Mi smo imali najviše 4 gamepada, i to nam je bilo čisto dovoljno. Dvojica bi igrali za jedan tim, protiv dvojice u drugom timu. Skroz nam je dobro bilo, bacali bi kompletne turnire - ne bi se skidali s ekrana (onih starih CRT TV-a) cijeli dan.
A Wii dolazi sa jednim ili dva gamepada, joysticka - kako se već zovu njegovi controlleri?
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.02.2018 | 12:10
en.m.wikipedia.org/wiki/Nintendo_Switch

Nasljednik Wiia....

21.02.2018 | 12:25
Hvala! Baš sam gledao po webu i shvatio da je Wii stara konzola, u prodaji od 2005. do 2013.. I baš krenem tražiti nasljednika, kada rekoh - da pogledam Jabučnjak.
21.02.2018 | 12:40
Da siguran sam za te HDMI utore, da su standard 2.0 Sad sam pogledao na desetak mjesta na webu specifikacije i svugdje piše za HDMI , da ih ima 3 komada. Da su različiti, onda bi to bilo i navedeno. Meni je PS4 spojen na prvi HDMI utor, sad sam gledao.
Samo moraš znati da i igra mora biti napisana za 4K rezoluciju, možda nisu sve tako napisane. Dirt Rally ima 4K i ima HDR pro koji nažalost nemogu uključiti, jer ga tv ne podržava.
21.02.2018 | 13:46
Ja sam ga uštekao na HDMI 2, jer mi je prvi (odozdola) zauzet sa receiverom IPTV-a, koji iz ne znam kojeg razloga ne daje sliku ni ton ukoliko ga uštekam u drugi. Vjerojatno nešto trebam podesiti pa će šljakati. Ma ova je igrica iz 2017., pa sam gotovo siguran da podržava 4K rezoluciju, opisao sam ti način na koji sam u postavkama gledao mogu li imati 4K, i od dvije moguće opcije, jedna mi nije bila siva (odnosno dala se uključiti) - pa to smatram uspjehom.
HDR igrica ima, no to mi ne da (ta je opcija siva) - jer naše telke,, kao što si rek'o, nemaju pravi HDR.
Uglavnom, hvala i tebi cairblanco!
EDIT:
Sada sam popunjavao to dodatno jamstvo s jedne na tri godine, i za razliku od SAD-a, gdje je PS4 imao MC pa 11 brojki kao serijski broj, naša ih verzija ima (nakon slova) 17.
Vjerojatno je to zato što u SAD-u ipak više briju na Microsoftov XBOX. Ovaj novi S je bolji od Pro-a po specifikacijama. Osim što je 4K - mislim da podržava i oba HDR-a. Samo meni su čudni ti Microsoftovi gamepadi. Iako ih nikada nisam imao u rukama - čine mi se preveliki, glomazni gdje ne bi trebali biti. Možda griješim, možda su bolji od Sonyevih...
E da, naravno da je PS4 Made in China.
21.02.2018 | 17:21
Ovo vezano za iptv reciver. Upali iptv i onda odi u settings od iptv recivera, tamo mora biti output mod. Ja sam svoj iptv reciver stavio na 1080p, a ima i manjih rezolucija...mada mi je čudno da ti na iptv ne radi na svim hdmi portovima? To bi trebalo raditi plug & play na bilo kojoj rezoluciji...a tebi niti slike niti tona?
21.02.2018 | 17:40
Ma opet sam ja ispao tumple.
Sinoć sam sliku i ton tražio na Cable box, koji je već automatski naučen na HDMI 1, a kabel sam uključio u port 2. Naravno da nije bilo ničega!
Sada, kada sam pogledao pod HDMI 2, naravno da je sve je u redu. I sada mi je na HDMI 1 SP4. Thanks cairblanco!
I da, svi su nam HDMI utori 2.0, odnosno 4K ready. Samo TV može reproducirati do 60 fps u toj rezoluciji, pa je moguća samo niža varijanta. Slikao sam opcije, priložiti ću fotke kada mi se prebace na komp.
Šteta što nam pod update neće updateati OS 2 na OS 3, navodno taj ne pokazuje HDMI 1, 2, 3, ili USB 1, 2 - već što ti je priključeno tipa Sony PS 4, ruter Fritz! Box, USB stick sa podacima tim i tim i tako...
21.02.2018 | 18:16
Ja se premišljam dal da uzmem nintendo switch. Nekako sam se zaželio igrica, a ko dijete sam imao N64 i Gameboy Advance. Pa mi prelazak na xbox i PS4 ne izgleda primamljivo. Samo nikako se odlučit, nije previše novaca, ali strah me da prestanem igrati u roku par tjedana. Apple TV sam uzeo (prvenstveno za netlfix i streaming filmova, muzike) ali sam se potajno nadao da će gaming na toj platformi malo bolje oživjeti. Evo već mislim da ima dvije godine i osim beach rally (moram provjeriti naziv) ni jedna igrica nije dobra, bar one koje sam ja probao. Na switchu bi dobio supermaria, zeldu i nasli bi se neki pokemoni.
21.02.2018 | 18:59
SuperMario i Zelda, kolike sam sate proveo to igrajući. Prvu na original GameBoyu sa onim zelenim ekranom, a Zeldu na Nintendu konzoli, ne znam kako se baš zvala - koju je sa sobom donosio susjedin bratić iz Švedske.
A koji  TV imaš? Ja imam Netflix, HBO Go, Ted Talk, You Tube na TV-u, i sada sve navedeno osim TED Talka (osim ako ga greškom nisam našao) i na Sonyu. Ako je samo radi toga, onda mi stvarno  TV, pa da je i najnoviji, ne treba.
Iduća će mi investicija od tehnike biti iPad Pro 10.5". Kad tad... A nakon toga  watch.
Ali to su već višegodišnji planovi...
21.02.2018 | 19:25
Evo fotki od 4K podrške, cairblanco.
Imamo je, samo ne i ovu sivu RGB verziju (RGB je skraćenica za red, green and blue i odnosi se na model boja koji se koristi na Samsung TV-ima još od CRT-a - a najčešće se koristio na SCART priključku).
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_5155.jpg


7akgJ48QbqG54YhmwlQLQ_thumb_5156.jpg


Uglavnom, isto mi je prikazivalo i na HDMI 2 utoru, tako da su svi OK što se 4K sadržaja tiče.
  • Dijete
  • Posjetitelj
23.02.2018 | 03:17
stefanjos kaže:
Ja se premišljam dal da uzmem nintendo switch. Nekako sam se zaželio igrica, a ko dijete sam imao N64 i Gameboy Advance. Pa mi prelazak na xbox i PS4 ne izgleda primamljivo. Samo nikako se odlučit, nije previše novaca, ali strah me da prestanem igrati u roku par tjedana. Apple TV sam uzeo (prvenstveno za netlfix i streaming filmova, muzike) ali sam se potajno nadao da će gaming na toj platformi malo bolje oživjeti. Evo već mislim da ima dvije godine i osim beach rally (moram provjeriti naziv) ni jedna igrica nije dobra, bar one koje sam ja probao. Na switchu bi dobio supermaria, zeldu i nasli bi se neki pokemoni.


Meni konzole nikako nisu sjele. Al mi se Switch jako jako jako jako svidja. Svidja mi se zbog pokreta i zbog "drustvene" igrivosti. I svidja mi se koncept rucne konzole i konzole pristekane na TV u jednom.

Al opet, ne treba mi - kad se zazelim igranja, odem u Divinity - Original Sin 2 i ode par sati sam tak...

A i budget mi je sad ionak osakacen jer smo kupili karte da se okupamo u Jadranu. Treba kojeg štoklja na osti nabost, cujem da ih se nakotilo od kad me nema.
23.02.2018 | 06:27
Da Dijete, mislim da bi nick trebao umiroviti u Jabučnjak hall of fame, ili ga barem zamrznuti dok ti se mali ne učlani, a ti si uzmi neki tipa - Otac.
Znači dolaziš nam - pa super!!!
Stižete svo troje?
Nego, što se igranja tiče, sada ste i mene zainteresirali s tom društvenoću, i nije mi jasno po kojoj je logici Nintendo društvenija konzola od drugih? Možda je, stvarno nemam pojma, ali kako ste svi (a ima vas - Smayoo, Stefanjos, Dijete) - došli do tog zaključka?
Sada ste me zainteresirali, morat ću to proučiti pa preporučiti sister da kupi malcima...
23.02.2018 | 10:12
Ne znam kako da ti to objasnim. Nije da na PSu nema takvih igara i nije da na Nintendu nema onih za jednog igrača. Ali nekako su na Nintendu te "društvene" igre "jače". Puno više daju naglasak na dobru atmosferu, smijeh, zabavu, veselje, a puno manje na neki "gaming challenge". I samim tim ima puno manje frustracije. I onda je društvo sveukupno puno veselije, čak i oni koji gube. Jer je sve napravljeno da bude smiješno i zabavno. Ili možda samo moji klinci biraju takve igre. Ali opet - tih koje oni biraju na PSu nema... Tako da...
23.02.2018 | 10:14
smayoo kaže:
Ne znam kako da ti to objasnim. Nije da na PSu nema takvih igara i nije da na Nintendu nema onih za jednog igrača. Ali nekako su na Nintendu te "društvene" igre "jače". Puno više daju naglasak na dobru atmosferu, smijeh, zabavu, veselje, a puno manje na neki "gaming challenge". I samim tim ima puno manje frustracije. I onda je društvo sveukupno puno veselije, čak i oni koji gube. Jer je sve napravljeno da bude smiješno i zabavno. Ili možda samo moji klinci biraju takve igre. Ali opet - tih koje oni biraju na PSu nema... Tako da...


Ma ovo je čista istina. Nintendo još donekle drži do društvenog aspekta igranja i zabave. Ne mora sve biti online preko slušalica. Meni je tužno kako nema više multiplayer igrica na jednom ekranu ('splitscreen'). Prije se to masovno udaralo, sada svi imaju svoju konzolu i deri preko neta. :/
23.02.2018 | 10:17
Evo, ova je jedan primjer:
en.wikipedia.org/wiki/Rayman_Raving_Rabbids
Ima još i neka gdje se razni RPG likovi bore u dvobojima, kao na nekom turniru. Ne znam kako se ta zove. Iako je osnovni scenario takav da zvuči nasilno, igra je zapravo čisto veselje i zabava, bez krvi, stresa i agresivnosti.
Onda onaj Just Dance, taj ima i za PS, i za sve moguće konzole, naravno...
Pa neki Scooby Doo gdje istovremeno može igrati toliko igrača koliko ima likova u Scooby Doo crtiću. I tako...
A i one "samotnjačke" igre su čisti fantasy / mistery, bez neke klaonice. Zelda npr. Ili ona druga kojoj opet ne znam ime.
23.02.2018 | 12:03
stefanjos kaže:
Ma ovo je čista istina. Nintendo još donekle drži do društvenog aspekta igranja i zabave. Ne mora sve biti online preko slušalica. Meni je tužno kako nema više multiplayer igrica na jednom ekranu ('splitscreen'). Prije se to masovno udaralo, sada svi imaju svoju konzolu i deri preko neta. :/

Onda preporučujem sestri Nintendo, samo nasljednika konzole Wii, jer će se poklati oko ovog, kako se već zove, nasljednika GameBoya. Ali istina je, kada se sjećam Zelde i Super Maria, nikada nije bilo nervoze. Stvarno stoji.
Stefanjos, ovo pojma nisam imao!
Nema više split screena? Znači, drugi gamepad mi ne treba?
23.02.2018 | 12:05
Ma nije da nema, nego nije toliko zastupljeno više. Tj. nikog ne vidim da tako igra. Kod nintenda je to zastupljenije ako se ne varam. Ali, neznam puno o tome. Samo gledano sa strane mene koji nije dotaknuo igricu ni konzolu od 2007. (osim apple tva hahahah)
23.02.2018 | 13:29
Čuj, tu smo otprilike isti. Napisao sam, prije ove zadnja konzola bila mi je Play Station 2.
Onda su se prodavali sa nekim MARS čipom (ako se dobro sjećam), kako bi mogao igrati piratske igrice. A prodavači su zarađivali masnu lovu skidajući igre s interneta, pa prodavajući pirate.
Imali su svoju stranicu, nešto.tk... Kupili prazne DVD-e, najlone ili kutije za njih, fotokopirali cover originala - dali si dečki truda.
Sada mislim da ilegale više nema, i što se mene tiče, bolje je ovako. Original je original. Miran si, imaš update, patch ukoliko zatreba...
23.02.2018 | 15:55
PS4 je vise od konzole za igranje. Kupio je, ne palim je cesto na zalost. Sony jeto dobro odradio.
25.02.2018 | 21:55
Kupio PS4 cim je izasao. Aufff ima godina od toga. Prvi model

Dan danas radi odlicno, ventovi malo vise zuje nego sto treba (lezajevi vjerojatno), uz redovito ciscenje prasine ta ogracka traje i traje.

Uzmes PS pretplatu (koju i moras imati a mrezno igranje) pa svaki mjesec imas 2-3 besplatne igre. Odlican KNACK je bio ovaj mjesec, iako ga vec godinama imam na disku.

Ja planiram ovaj kao rabljen prodati u oglasima, jer je odradio jako puno stotina sati i kupiti novi, cisto da bude tisi i da opet imam jamstvo. Nisi pogrijesio sa kupovinom, jako isplativa investicija.
25.02.2018 | 23:32
Znači, ide mu peta godina već? Koliko često čistiš prašinu i kako? Daješ li to nekome, ili sam otvoriš? Baš gledam, očekuje se da će se PlayStation 5 pojaviti negdje 2019. godine na tržištu, jer PS4 Pro ne može reproducirati Blue Ray HD filmove (4K), dok igrice može - a XBOX One S može odvrtiti igrice i filmove HDR i 4K.
Prema tome, ja bih ti preporučio da se strpiš. Hvala na ovom savjetu za pretplatu. Popusti za on-line igre su im stvarno super. PES 2018 im je sa 499 spušten na 150 kn, pa logično da ga je bolje uzeti on line.
25.02.2018 | 23:54
Pes 2018 lite je besplatan. Online verzija pes-a.
26.02.2018 | 00:48
To je neki demo vjerojatno.
FIFA 2018 isto ima free verziju, demo težak 7.5 GB.
Prava igrica mislim da ima oko 50 GB...
Ne zanima me igrati samo s par timova jednu utakmicu stalno.... Htio bih vidjeti sve. Lige, turnire, Europska i Svjetska prvenstva - cijeli paket.
Ali hvala na info, za sada ću naći taj lite da bar vidim kako PES današnjice izgleda, a onda iskoristiti ovaj popust koji traje do 08. ožujka.
Thanks, dacika!
EDIT:
Vraga, PES lite je težak 25 GB!
Upravo ga skidam.
Ovo mi je uljepšalo večer, ne znam kako nisam skužio tu lite verziju kada sam tražio PES 2018.
26.02.2018 | 10:40
Kupujem isključivo na Storeu, ako imaš i pretplatu, nađe se gro besplatnih koje možeš skinuti i igrati dok god plažaš pretplatu; odlično za isprobavanje.
Kupovina igara na diskovima mi je bezveze, kud ću s njima uz sve što već imam

Imam i PS3 i Nintendo Wii i svakako bih ti preporučio Wii sa Wii Board - od svih raznih dodataka za ovo i ono, Board je jedna od najboljih investicija.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 23 minuta
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)
  • imjasminh: Mobitel prodan useru s Jabučnjaka :)
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: Jel zna netko bez googlea odakle to?
  • Zdravac: ...Galebi, oj beli tići, poletite dole k jugu, ter moju pozdravite majku...
  • Gjuroo: Moj talent za poeziju nije skriven :)
  • Air: ...možda bi se razvili skriveni talenti za poeziju :)
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis... brzo bi se reducirao broj vojnih stratega, predsjednika, trenera... :)
  • smayoo: @Air: :D
  • imjasminh: u biti cmd r xD
  • imjasminh: updatane slike mobitela u oglasniku - cmd f5 ako vidite stare slike...
  • imjasminh: Apple iPhone 14, 128GB, Midnight Blue - 89% - Spuštam na 450 EUR - [link]
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis uvelo bi porez na političke teme, 1c za čitanje, 2c za pisanje po postu.
  • Gjuroo: "Smayoo: 25x je vrlo optimistična procjena :)
  • Bertone: Otvorena tema "Zero-day" pa se slobodno možete maknuti od politike i rata

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Sank, tino1, Anonimci (501)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.37 Seconds

Provided by iJoomla SEO