Jučerašnji Nu2 s Rimcem, pogledajte ako niste!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Jučerašnji Nu2 s Rimcem, pogledajte ako niste!


20.03.2018 | 02:45
cairblanco, ovo je bilo čak i dirljivo za pročitati - zamalo su mi zasuzile oči.
Ozbiljno sada, hvala ti. Lijepo od tebe. Drago mi je ako me tako doživljavaš.
Što se japanskih automobila tiče, od ljubitelja Alfa Romea iz Rijeke i Zagreba, preko auto stručnjaka iz krajeva koji su se javili - ipak prevladava Subaru (ili Honda kao opcija dva) ukoliko se vozače pita što misle koji je japanski automobil (90-ih i ajmo dodati ranih 2000-ih) bio najkvalitetniji.
Znam da je vama vozačima ovo sada otkriće kao iPad 3, ali meni je.
Smatrajte me (u ovome barem - a ima takvih tema još - ne poričem) stvarno zaostalim u vremenu i prostoru.
Pa zadnji auto koji sam pošteno vozio je taj Mitsubishi Lancer GLX '91. Meni je i servo volan novost. OK, tu i tamo znam sjest u tu Ford Fiestu, pa sam ga vjerojatno i isprobao - ali to je stvarno tu i tamo jer auto nije moj. Kada je šogor kupio full opremljenu Škodu Superb, ja nisam vjerovao da gledam u - Škodu. Istu onu marku koja je proizvodila Favorit - tip s kojim se Pervan toliko sprdao da sam se valjao od smjeha svaki put kada bi čuo istu foru.
O skraćenicama automobilskih sustava (osim ABS-a, mada mislim da to nisam imao na Miceku) to mi je isto kao da pišete kineskim pismom, pa moram prevoditi svaku skraćenicu da uopće znam na šta dotični autor misli.
Osim Đure, a ponekad i Bertonea - koji kao da predosjete da razgovaraju sa bićem nižeg stupnja razvoja pa "počnu crtati" - kako se ja često znam izraziti.
Dečki, još jednom - hvala Vam svima na odgovorima.
Što se mene tiče; Meho - gasi (temu)!
20.03.2018 | 06:55
Evo ti onda za kraj teme jedan pikčr i video možda najpoznatije i najbolje Impreze sa kraja prošlog stoljeća (1999. godina) - valjda bu forum dao malo veću sliku za upload

Subaru Impreza STi 22b

SubaruImprezaSTi22b.jpg


20.03.2018 | 07:34
Bertone, prije ćeš ti znati jel ta Impreza u Zagrebu bila ova čiju si ti sliku dao ili ova čiju sam ja stavio. Koliko se sjećam, bilo je to doba između 2001. i 2004. (kada sam je viđao kod tadašnje zgrade Večerneg lista, u produžetku Vjesnikovog nebodera), i kao da je imala taj spojler i nije imala okrugle farove kao na mojoj slici - pa je možda bila ta iz 1999. - ali kako već rekoh - zaista se ne razumijem u automobile - i jedino čega se definitivno sjećam je ime auta i model, te boja laka i felgi.
Koja je godina bio, pojma nemam, ali kada je prolazio, grmio je kao grom. Ono, baš jak zvuk motora, ne kao nabrijani mlinac za kavu, nego kao đubre koje vozi tek sa trećinom snage a dere ti uši... Ako bi uspoređivali sa glasovima, bas bariton - definitivno.
20.03.2018 | 08:22
Ne znam koju si ti viđao kod Vjesnika, ali mislim (koliko je meni poznato) ni jedna 22b nije bila regana u HR iako opet kakvih se sve rijetkih auta da naći po garažama u Hr, možda je netko i ima

Usput, mala zanimljivost modela 22b je i ta što ih je napravljeno samo 400 (+25 komada), a sve namijenjene Japanskom tržištu su prodane za manje od 48 sati.
22b nije imala ABS ili radio (tko bi danas lud kupio auto bez touch screen infotainment systema), ali je zato imala 15 mm duži međuosovinski razmak, 25 kg lakši ovjes, motor je sa 2.0 ccm povećan na 2,2 ccm, dodatne injektore vode za hlađenje turbine, promjenjivi odnos prijenosa snage u centralnom diferencijalu i još hrpu drugih sitnica (da sad ne davim tehničkim detaljima)
20.03.2018 | 08:29
Da Bertone, pogledao sam video koji si priložio - mislim, ako za američko tržište nisu napravili jedno vozilo kako kažu u videu, a još ti dodaš u drugom postu da su svi modeli toga godišta napravljeni za japansko tržište - jako teško da je to bio BAŠ TAJ automobil.
Vjerojatno se radilo o nekom novijem, no koliko novijem - pojma nemam. Svejedno - bio je đubre od auta za kojim smo svi slinili. Zanimljivo, uvijek bi ga viđali ili u prolazu ili parkiranog. Nikada nismo vidjeli tko ga to zapravo vozi. I da li vlasnik samo radi negdje u blizini ili živi u tom kvartu.
jzelko - pogledat ću link.
20.03.2018 | 08:48
Prije 10+ godina sam imao susjede u zgradi prekoputa moje, on je bio pilot, ona stjuardesa i imali su dvije curice od nekih 3 i 5 godina, on je vozio sivog A4 no ona je vozila Plavu Imprezu GT karavan iz 1999. godine i stvarno je voljela taj auto, toliko ga je voljela da je na zadnjem sjedalu imala dvije Recaro dječje sjedalice presvučene plavom alcantarom na kojima je na naslonu leđa zlatnim koncem bilo izvezeno "Impreza GT" i par puta sam zakasnio na posao gledajući spektakl jutarnjeg pospremanja djece u sjedalice dok je boxer brundao u leru... ma neprocjenjivo
20.03.2018 | 08:57

Da, dobar izraz - baš brundao. Jak k'o medvjed...
jzelko - zanimljiv link - pokazuje baš što dečki pričaju - Toyota kao najprodavaniji japanski automobil, Subaru odmah iza njega iako po stručnjacima kvalitetniji. Zanimljivo.
Stvarno me iznenadilo da je Chrysler toliko pao, a pogotovo da su KIA i Hyundai daleko ispred Mitsubishia!
20.03.2018 | 13:57
Da ali to vrijedi za SAD, ne za nas ovdje na starom kontinentu. Mi sigurno imamo drugačije preferncije (preference?) u EU.
20.03.2018 | 16:06
Jeli? Stvarno nisam gledao detalje. Ako je za SAD samo, onda je još zanimljivije da je njihova marka na posljednjem mjestu.
21.03.2018 | 06:22
Krešo zvani auto (Ravenšćak, vlasnik auto Kreše) ti ima 22B u Zagrebu. Skupa s integralkom...
21.03.2018 | 06:52
Yonkis kaže:
Da ali to vrijedi za SAD, ne za nas ovdje na starom kontinentu. Mi sigurno imamo drugačije preferncije (preference?) u EU.


Naravno, Mercedes je auto ostalo su sve kola.
21.03.2018 | 10:42
Djuro genijalac kaže:
Krešo zvani auto (Ravenšćak, vlasnik auto Kreše) ti ima 22B u Zagrebu. Skupa s integralkom...

Sve znaš i drago mi je da sam bio u krivu ... a tko ima Imprezu 555 (viđao sam je na potezu zapadni dio Zg-Samobor-Zaprešić)?

Usput, ako netko ima viška novaca, a želi po nečem šarafati vikendima, ima kod Lončarića jedna GT u ok stanju za relativno pristojne novce
21.03.2018 | 13:37
Dvije su me stvari ovdje danas zaista nasmijale - prva od Đure - "Krešo zvani auto"; LOL
I druga, naravno, od Žapca - " ostalo su sve kola" HAHAHA
Ali šalu nastranu , znači i u HR ima jedna takva mrcina?
Zanimljivo, zanimljivo...
Pazite na koji sam tekst naletio ukucajući na Google Impreza 555 (jerbo me zanimalo na što točno Bertone misli )
automobili.hr/novosti/clanak/subaru-20-m...a-razloga-za-slavlje
21.03.2018 | 17:21
Bertone kaže:
a tko ima Imprezu 555 (viđao sam je na potezu zapadni dio Zg-Samobor-Zaprešić)?

Usput, ako netko ima viška novaca, a želi po nečem šarafati vikendima, ima kod Lončarića jedna GT u ok stanju za relativno pristojne novce


Miro Zrnčević zvani Mrgud. Prodaje ju (hm?). Na njuškalu i indexu traži 16.000 eura. Malo se zaigral s cijenom
21.03.2018 | 18:48
Koliko po tebi taj auto vrijedi? S tim da čak i ja, totalna neznalica u ovome, mogu ocijeniti da je takav automobil vožen do ibera, znači tko zna što mu sve treba zamijeniti, treba li generalni servis nakon kupovine itd...
21.03.2018 | 19:10
Realno takav auto u jako dobrom stanju vrijedi max 8000 eura. I to sam ga malo počastil. Ovaj njegov je bil dvaput u zidu do kabine pa je popravljan. Ok, dobro je popravljan, ali svejedno. On ga sad muze na račun toga da GC8 modela kod nas ima jako malo, a uvoz nije moguć jer su to euro2 auti koji ne prolaze homologaciju
21.03.2018 | 19:12
Bertone kaže:

Usput, ako netko ima viška novaca, a želi po nečem šarafati vikendima, ima kod Lončarića jedna GT u ok stanju za relativno pristojne novce


Recimo da nisam nezainteresiran za ovo

Kaj su relativno pristojni novci? Lonac isto zna formirati cijenu da ti dođe muka
21.03.2018 | 19:44
Djuro genijalac kaže:
Ovaj njegov je bil dvaput u zidu do kabine pa je popravljan. Ok, dobro je popravljan, ali svejedno.

Svojedobno mi je autolimar otkrio foru kako na rabljenom autu na brzinu provjeriš je li bio udaren. Na primjer, vratima pređeš prstom preko utora koji dijeli zatvorena zadnja i prednja vrata. Onaj tanak prazan prostor koji tvori okomitu liniju.
Uglavnom, kada pređeš prstima preko lima od jednih prema drugim vratima, ne smiješ osjetiti neravninu. Prijelaz mora biti full ravan. Ako su jedna vrata mrvu izbočena - auto je tu bio udaren, jer nema tog limara koji ih može vratiti u tvorničko stanje i namjestiti kako su namještena u tvornici.
Isto vrijedi za svaki dio limarije. Svaku cjelinu, da se tako izrazim.
Ako se iduća cjelina limarije ne nastavlja u idealnoj ravnini - auto je tu udaren.
Zanimljivo...
Vi ste ovo, pretpostavljam, znali.
21.03.2018 | 19:56
@Kloba, ovo vjerojatno nisi vidio (ako te auti i rally nisu zanimali) no to je legendarna scena sa rallya "Argentina 1998" kad Colin McRae i Nicky Grist popravljaju ovjes Impreze nakon što su na SS15 odvalili zadnji desni kotač.

Da bi stvar bila bolja, na SS16 su došli par sekundi prije roka nakon kojeg bi ih isključili sa utrke i onda su taj SS16 odvezli najbrže od svih posada (a Imprezu su prethodno popravili kamenom)



Djuro genijalac kaže:

Kaj su relativno pristojni novci? Lonac isto zna formirati cijenu da ti dođe muka


Pretpostavljam da bi išao 20% manje od oglašene cijene uz uvjet da doista želiš takav auto, imaš živaca za pregovore i da imaš garažu i vremena (i znanja) sve raskopati i sam srediti. Pa nećeš kupiti takav auto za svakodnevnu vožnju
21.03.2018 | 20:12
Problem s imprezom oko kojeg se lomim je taj kaj je dobar dan 12 l/100 km. Potom, motor je izdržljiv, ali slaba strana su mu leteći ležaji i to se, navodno, ne da složit da traje. A nijedan od tih motora nije (više) nov. E sad, ako ga Lonac ne slaže, nego prodaje, to znači da je tu nekaj kaj traži vrijeme i novac...
Raskopat auto je najmanji problem, pa čak i polimarit hrđu ne bi bil problem. Čak i švasanje mogu napravit sam, ali me muči bokser. Nikad ga nisam raskapal, a ni slagal. I onda vidim da je to projekt od 2-3 godine, i kad sve složim onda se mogu voziti s 12-20 l/100 km...
Ah, moral bum otić k Loncu da vidim kaj ima i kaj treba napraviti na autu. Znaš da je super složil legacya prije 2-3 godine, onog prvog za Sancta Domenicu?
21.03.2018 | 20:30
Ček malo, kaj nisi rekel da te ne zanima

... a potrošnja je takva kakva je, pa napisao sam ranije da je od 10-16 normalno (Legacy kojeg sam vozio), ali zato kad zasnježi imaš ko budala osmijeh od uha do uha (ma znaš i sam na što mislim)

Nisam znao, znam da ga hvale kao majstora, ali se ne poznajemo i ne pratim njegov rad, a i ne pratim više rally kao prije 15-ak godina
21.03.2018 | 20:58
Bertone, pogledat ću video - thanks!
21.03.2018 | 21:01
Bertone kaže:
Ček malo, kaj nisi rekel da te ne zanima


Rekoh da nisam nezainteresiran
21.03.2018 | 21:08
Djuro genijalac kaže:

Rekoh da nisam nezainteresiran


Ups, nisam dobro pročitao

... ali baš dobro da razgovaramo (o autima), sad si me podsjetio da moram napokon Miriću otpeljati prednje vanjske blatobrane na farbanje (novi mi stoje u najlonu već mjesecima) pa da to napokon složi

PS. I nevezano za temu, tvoje mišljenje da li je bolje otići srediti alu felge kod Slaveka u Svetu Nedjelju ili kod Krune u Bestovje? Ne treba ih ravanti ili variti, samo peskarenje i farbanje.
21.03.2018 | 21:36
Ja sam jednom bil kod Krune u Bestovju. Sa Slavekom nemam iskustva. Problem s aluminijskim felgama je kaj su one zapravo plastificirane, a ne lakirane.
Kod nas ih ekipa mahom pjeskari s kvarcom i ubije do kraja. Kvarc je za skidanje hrđe s čelika, aluminij je premekan pa ga ovaj pjesak uništi. Aluminij bi trebalo čistiti ('pjeskariti') sodom, ali nju skoro nitko nema.
Plastificiranje bi trebalo izvoditi u tri sloja; temeljni, pa boju koju netko želi i za kraj bezbojni.
Ja sam nosil felge kod onog frajera u Donju Stubicu, iza pumpe. Nije napravil loš posel, ali nije me ni ostavil bez daha. Jednu čeličnu sam dal u Drvoplast, ali oni ju nisu mogli ni dobro ispjeskariti...
Sori, nisam ti baš bil od pomoći, bojim se
21.03.2018 | 22:09
A jesi, onda Slavek pa ako ništa drugo moći ću napisati iskustvo iz prve ruke
22.03.2018 | 20:32
Nego, ova impreza kod Lonca, to misliš na bugeye iz 2001. od Artukovića iz Francka?
23.03.2018 | 18:39
Djuro genijalac kaže:
Nego, ova impreza kod Lonca, to misliš na bugeye iz 2001. od Artukovića iz Francka?

To je retoričko pitanje ili... ? Mislim, baš i ne slijedim tok tvojih misli
23.03.2018 | 19:58
Ne, konkretno pitam: ta GT koju si spominjal kod Lonca, je li to model iz 2001. (kolokvijalno zvan bugeye) koji je bio u vlasništvu Artukovića iz Francka?
Ili ima još neka u opticaju?
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 5 minuta
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)
  • imjasminh: Mobitel prodan useru s Jabučnjaka :)
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: Jel zna netko bez googlea odakle to?
  • Zdravac: ...Galebi, oj beli tići, poletite dole k jugu, ter moju pozdravite majku...
  • Gjuroo: Moj talent za poeziju nije skriven :)
  • Air: ...možda bi se razvili skriveni talenti za poeziju :)
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis... brzo bi se reducirao broj vojnih stratega, predsjednika, trenera... :)
  • smayoo: @Air: :D
  • imjasminh: u biti cmd r xD
  • imjasminh: updatane slike mobitela u oglasniku - cmd f5 ako vidite stare slike...
  • imjasminh: Apple iPhone 14, 128GB, Midnight Blue - 89% - Spuštam na 450 EUR - [link]
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis uvelo bi porez na političke teme, 1c za čitanje, 2c za pisanje po postu.
  • Gjuroo: "Smayoo: 25x je vrlo optimistična procjena :)
  • Bertone: Otvorena tema "Zero-day" pa se slobodno možete maknuti od politike i rata
  • Bertone: Ma znam, ali tko će to čitati :(
  • smayoo: Svatko je slobodan otvoriti kakvu god želi temu koja ne krši opća pravila. Zar je uredništvo krivo što vi, članovi, pokazujete 25 puta veći interes za političke teme, nego za stručne? :)
  • Bertone: ... no u pravu si, lakše je mlatiti o politici nego o stručnim hardversko-softverskim temama :)
  • Bertone: Kad si stavio video, malo sam bacio oko na forum no nisam našao zasebnu temu o sigurnosti u koju bi se mogle staviti vijesti ili linkovi na iste no tražiti ću još malo
  • Gjuroo: Apple teme nam se svele na vikalicu, a forum preuzela politika...
  • Bertone: Još malo o sigurnosti (ako nekoga zanima), [link] i [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO