Jučerašnji Nu2 s Rimcem, pogledajte ako niste!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Jučerašnji Nu2 s Rimcem, pogledajte ako niste!


20.03.2018 | 02:45
cairblanco, ovo je bilo čak i dirljivo za pročitati - zamalo su mi zasuzile oči.
Ozbiljno sada, hvala ti. Lijepo od tebe. Drago mi je ako me tako doživljavaš.
Što se japanskih automobila tiče, od ljubitelja Alfa Romea iz Rijeke i Zagreba, preko auto stručnjaka iz krajeva koji su se javili - ipak prevladava Subaru (ili Honda kao opcija dva) ukoliko se vozače pita što misle koji je japanski automobil (90-ih i ajmo dodati ranih 2000-ih) bio najkvalitetniji.
Znam da je vama vozačima ovo sada otkriće kao iPad 3, ali meni je.
Smatrajte me (u ovome barem - a ima takvih tema još - ne poričem) stvarno zaostalim u vremenu i prostoru.
Pa zadnji auto koji sam pošteno vozio je taj Mitsubishi Lancer GLX '91. Meni je i servo volan novost. OK, tu i tamo znam sjest u tu Ford Fiestu, pa sam ga vjerojatno i isprobao - ali to je stvarno tu i tamo jer auto nije moj. Kada je šogor kupio full opremljenu Škodu Superb, ja nisam vjerovao da gledam u - Škodu. Istu onu marku koja je proizvodila Favorit - tip s kojim se Pervan toliko sprdao da sam se valjao od smjeha svaki put kada bi čuo istu foru.
O skraćenicama automobilskih sustava (osim ABS-a, mada mislim da to nisam imao na Miceku) to mi je isto kao da pišete kineskim pismom, pa moram prevoditi svaku skraćenicu da uopće znam na šta dotični autor misli.
Osim Đure, a ponekad i Bertonea - koji kao da predosjete da razgovaraju sa bićem nižeg stupnja razvoja pa "počnu crtati" - kako se ja često znam izraziti.
Dečki, još jednom - hvala Vam svima na odgovorima.
Što se mene tiče; Meho - gasi (temu)!
20.03.2018 | 06:55
Evo ti onda za kraj teme jedan pikčr i video možda najpoznatije i najbolje Impreze sa kraja prošlog stoljeća (1999. godina) - valjda bu forum dao malo veću sliku za upload

Subaru Impreza STi 22b

SubaruImprezaSTi22b.jpg


20.03.2018 | 07:34
Bertone, prije ćeš ti znati jel ta Impreza u Zagrebu bila ova čiju si ti sliku dao ili ova čiju sam ja stavio. Koliko se sjećam, bilo je to doba između 2001. i 2004. (kada sam je viđao kod tadašnje zgrade Večerneg lista, u produžetku Vjesnikovog nebodera), i kao da je imala taj spojler i nije imala okrugle farove kao na mojoj slici - pa je možda bila ta iz 1999. - ali kako već rekoh - zaista se ne razumijem u automobile - i jedino čega se definitivno sjećam je ime auta i model, te boja laka i felgi.
Koja je godina bio, pojma nemam, ali kada je prolazio, grmio je kao grom. Ono, baš jak zvuk motora, ne kao nabrijani mlinac za kavu, nego kao đubre koje vozi tek sa trećinom snage a dere ti uši... Ako bi uspoređivali sa glasovima, bas bariton - definitivno.
20.03.2018 | 08:22
Ne znam koju si ti viđao kod Vjesnika, ali mislim (koliko je meni poznato) ni jedna 22b nije bila regana u HR iako opet kakvih se sve rijetkih auta da naći po garažama u Hr, možda je netko i ima

Usput, mala zanimljivost modela 22b je i ta što ih je napravljeno samo 400 (+25 komada), a sve namijenjene Japanskom tržištu su prodane za manje od 48 sati.
22b nije imala ABS ili radio (tko bi danas lud kupio auto bez touch screen infotainment systema), ali je zato imala 15 mm duži međuosovinski razmak, 25 kg lakši ovjes, motor je sa 2.0 ccm povećan na 2,2 ccm, dodatne injektore vode za hlađenje turbine, promjenjivi odnos prijenosa snage u centralnom diferencijalu i još hrpu drugih sitnica (da sad ne davim tehničkim detaljima)
20.03.2018 | 08:29
Da Bertone, pogledao sam video koji si priložio - mislim, ako za američko tržište nisu napravili jedno vozilo kako kažu u videu, a još ti dodaš u drugom postu da su svi modeli toga godišta napravljeni za japansko tržište - jako teško da je to bio BAŠ TAJ automobil.
Vjerojatno se radilo o nekom novijem, no koliko novijem - pojma nemam. Svejedno - bio je đubre od auta za kojim smo svi slinili. Zanimljivo, uvijek bi ga viđali ili u prolazu ili parkiranog. Nikada nismo vidjeli tko ga to zapravo vozi. I da li vlasnik samo radi negdje u blizini ili živi u tom kvartu.
jzelko - pogledat ću link.
20.03.2018 | 08:48
Prije 10+ godina sam imao susjede u zgradi prekoputa moje, on je bio pilot, ona stjuardesa i imali su dvije curice od nekih 3 i 5 godina, on je vozio sivog A4 no ona je vozila Plavu Imprezu GT karavan iz 1999. godine i stvarno je voljela taj auto, toliko ga je voljela da je na zadnjem sjedalu imala dvije Recaro dječje sjedalice presvučene plavom alcantarom na kojima je na naslonu leđa zlatnim koncem bilo izvezeno "Impreza GT" i par puta sam zakasnio na posao gledajući spektakl jutarnjeg pospremanja djece u sjedalice dok je boxer brundao u leru... ma neprocjenjivo
20.03.2018 | 08:57

Da, dobar izraz - baš brundao. Jak k'o medvjed...
jzelko - zanimljiv link - pokazuje baš što dečki pričaju - Toyota kao najprodavaniji japanski automobil, Subaru odmah iza njega iako po stručnjacima kvalitetniji. Zanimljivo.
Stvarno me iznenadilo da je Chrysler toliko pao, a pogotovo da su KIA i Hyundai daleko ispred Mitsubishia!
20.03.2018 | 13:57
Da ali to vrijedi za SAD, ne za nas ovdje na starom kontinentu. Mi sigurno imamo drugačije preferncije (preference?) u EU.
20.03.2018 | 16:06
Jeli? Stvarno nisam gledao detalje. Ako je za SAD samo, onda je još zanimljivije da je njihova marka na posljednjem mjestu.
21.03.2018 | 06:22
Krešo zvani auto (Ravenšćak, vlasnik auto Kreše) ti ima 22B u Zagrebu. Skupa s integralkom...
21.03.2018 | 06:52
Yonkis kaže:
Da ali to vrijedi za SAD, ne za nas ovdje na starom kontinentu. Mi sigurno imamo drugačije preferncije (preference?) u EU.


Naravno, Mercedes je auto ostalo su sve kola.
Smrt komunizmu, fašizmu i antifašizmu.
21.03.2018 | 10:42
Djuro genijalac kaže:
Krešo zvani auto (Ravenšćak, vlasnik auto Kreše) ti ima 22B u Zagrebu. Skupa s integralkom...

Sve znaš i drago mi je da sam bio u krivu ... a tko ima Imprezu 555 (viđao sam je na potezu zapadni dio Zg-Samobor-Zaprešić)?

Usput, ako netko ima viška novaca, a želi po nečem šarafati vikendima, ima kod Lončarića jedna GT u ok stanju za relativno pristojne novce
21.03.2018 | 13:37
Dvije su me stvari ovdje danas zaista nasmijale - prva od Đure - "Krešo zvani auto"; LOL
I druga, naravno, od Žapca - " ostalo su sve kola" HAHAHA
Ali šalu nastranu , znači i u HR ima jedna takva mrcina?
Zanimljivo, zanimljivo...
Pazite na koji sam tekst naletio ukucajući na Google Impreza 555 (jerbo me zanimalo na što točno Bertone misli )
automobili.hr/novosti/clanak/subaru-20-m...a-razloga-za-slavlje
21.03.2018 | 17:21
Bertone kaže:
a tko ima Imprezu 555 (viđao sam je na potezu zapadni dio Zg-Samobor-Zaprešić)?

Usput, ako netko ima viška novaca, a želi po nečem šarafati vikendima, ima kod Lončarića jedna GT u ok stanju za relativno pristojne novce


Miro Zrnčević zvani Mrgud. Prodaje ju (hm?). Na njuškalu i indexu traži 16.000 eura. Malo se zaigral s cijenom
21.03.2018 | 18:48
Koliko po tebi taj auto vrijedi? S tim da čak i ja, totalna neznalica u ovome, mogu ocijeniti da je takav automobil vožen do ibera, znači tko zna što mu sve treba zamijeniti, treba li generalni servis nakon kupovine itd...
21.03.2018 | 19:10
Realno takav auto u jako dobrom stanju vrijedi max 8000 eura. I to sam ga malo počastil. Ovaj njegov je bil dvaput u zidu do kabine pa je popravljan. Ok, dobro je popravljan, ali svejedno. On ga sad muze na račun toga da GC8 modela kod nas ima jako malo, a uvoz nije moguć jer su to euro2 auti koji ne prolaze homologaciju
21.03.2018 | 19:12
Bertone kaže:

Usput, ako netko ima viška novaca, a želi po nečem šarafati vikendima, ima kod Lončarića jedna GT u ok stanju za relativno pristojne novce


Recimo da nisam nezainteresiran za ovo

Kaj su relativno pristojni novci? Lonac isto zna formirati cijenu da ti dođe muka
21.03.2018 | 19:44
Djuro genijalac kaže:
Ovaj njegov je bil dvaput u zidu do kabine pa je popravljan. Ok, dobro je popravljan, ali svejedno.

Svojedobno mi je autolimar otkrio foru kako na rabljenom autu na brzinu provjeriš je li bio udaren. Na primjer, vratima pređeš prstom preko utora koji dijeli zatvorena zadnja i prednja vrata. Onaj tanak prazan prostor koji tvori okomitu liniju.
Uglavnom, kada pređeš prstima preko lima od jednih prema drugim vratima, ne smiješ osjetiti neravninu. Prijelaz mora biti full ravan. Ako su jedna vrata mrvu izbočena - auto je tu bio udaren, jer nema tog limara koji ih može vratiti u tvorničko stanje i namjestiti kako su namještena u tvornici.
Isto vrijedi za svaki dio limarije. Svaku cjelinu, da se tako izrazim.
Ako se iduća cjelina limarije ne nastavlja u idealnoj ravnini - auto je tu udaren.
Zanimljivo...
Vi ste ovo, pretpostavljam, znali.
21.03.2018 | 19:56
@Kloba, ovo vjerojatno nisi vidio (ako te auti i rally nisu zanimali) no to je legendarna scena sa rallya "Argentina 1998" kad Colin McRae i Nicky Grist popravljaju ovjes Impreze nakon što su na SS15 odvalili zadnji desni kotač.

Da bi stvar bila bolja, na SS16 su došli par sekundi prije roka nakon kojeg bi ih isključili sa utrke i onda su taj SS16 odvezli najbrže od svih posada (a Imprezu su prethodno popravili kamenom)Djuro genijalac kaže:

Kaj su relativno pristojni novci? Lonac isto zna formirati cijenu da ti dođe muka


Pretpostavljam da bi išao 20% manje od oglašene cijene uz uvjet da doista želiš takav auto, imaš živaca za pregovore i da imaš garažu i vremena (i znanja) sve raskopati i sam srediti. Pa nećeš kupiti takav auto za svakodnevnu vožnju
21.03.2018 | 20:12
Problem s imprezom oko kojeg se lomim je taj kaj je dobar dan 12 l/100 km. Potom, motor je izdržljiv, ali slaba strana su mu leteći ležaji i to se, navodno, ne da složit da traje. A nijedan od tih motora nije (više) nov. E sad, ako ga Lonac ne slaže, nego prodaje, to znači da je tu nekaj kaj traži vrijeme i novac...
Raskopat auto je najmanji problem, pa čak i polimarit hrđu ne bi bil problem. Čak i švasanje mogu napravit sam, ali me muči bokser. Nikad ga nisam raskapal, a ni slagal. I onda vidim da je to projekt od 2-3 godine, i kad sve složim onda se mogu voziti s 12-20 l/100 km...
Ah, moral bum otić k Loncu da vidim kaj ima i kaj treba napraviti na autu. Znaš da je super složil legacya prije 2-3 godine, onog prvog za Sancta Domenicu?
21.03.2018 | 20:30
Ček malo, kaj nisi rekel da te ne zanima

... a potrošnja je takva kakva je, pa napisao sam ranije da je od 10-16 normalno (Legacy kojeg sam vozio), ali zato kad zasnježi imaš ko budala osmijeh od uha do uha (ma znaš i sam na što mislim)

Nisam znao, znam da ga hvale kao majstora, ali se ne poznajemo i ne pratim njegov rad, a i ne pratim više rally kao prije 15-ak godina
21.03.2018 | 20:58
Bertone, pogledat ću video - thanks!
21.03.2018 | 21:01
Bertone kaže:
Ček malo, kaj nisi rekel da te ne zanima


Rekoh da nisam nezainteresiran
21.03.2018 | 21:08
Djuro genijalac kaže:

Rekoh da nisam nezainteresiran


Ups, nisam dobro pročitao

... ali baš dobro da razgovaramo (o autima), sad si me podsjetio da moram napokon Miriću otpeljati prednje vanjske blatobrane na farbanje (novi mi stoje u najlonu već mjesecima) pa da to napokon složi

PS. I nevezano za temu, tvoje mišljenje da li je bolje otići srediti alu felge kod Slaveka u Svetu Nedjelju ili kod Krune u Bestovje? Ne treba ih ravanti ili variti, samo peskarenje i farbanje.
21.03.2018 | 21:36
Ja sam jednom bil kod Krune u Bestovju. Sa Slavekom nemam iskustva. Problem s aluminijskim felgama je kaj su one zapravo plastificirane, a ne lakirane.
Kod nas ih ekipa mahom pjeskari s kvarcom i ubije do kraja. Kvarc je za skidanje hrđe s čelika, aluminij je premekan pa ga ovaj pjesak uništi. Aluminij bi trebalo čistiti ('pjeskariti') sodom, ali nju skoro nitko nema.
Plastificiranje bi trebalo izvoditi u tri sloja; temeljni, pa boju koju netko želi i za kraj bezbojni.
Ja sam nosil felge kod onog frajera u Donju Stubicu, iza pumpe. Nije napravil loš posel, ali nije me ni ostavil bez daha. Jednu čeličnu sam dal u Drvoplast, ali oni ju nisu mogli ni dobro ispjeskariti...
Sori, nisam ti baš bil od pomoći, bojim se
21.03.2018 | 22:09
A jesi, onda Slavek pa ako ništa drugo moći ću napisati iskustvo iz prve ruke
22.03.2018 | 20:32
Nego, ova impreza kod Lonca, to misliš na bugeye iz 2001. od Artukovića iz Francka?
23.03.2018 | 18:39
Djuro genijalac kaže:
Nego, ova impreza kod Lonca, to misliš na bugeye iz 2001. od Artukovića iz Francka?

To je retoričko pitanje ili... ? Mislim, baš i ne slijedim tok tvojih misli
23.03.2018 | 19:58
Ne, konkretno pitam: ta GT koju si spominjal kod Lonca, je li to model iz 2001. (kolokvijalno zvan bugeye) koji je bio u vlasništvu Artukovića iz Francka?
Ili ima još neka u opticaju?

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 minuta
 • stefanjos: nista ne radis krivo, nego je to tako, za godinu dana ce ti biti na 90% i mijenjaj ju ako zelis
 • big_mac: dok mi u onoj aplikaciji battery life pise 99%
 • big_mac: ajfon 8 star 4mj pise u apple settings battery healty 96%
 • Yonkis: iPhone 8 nakon 5 mjeseci na 95% baterije po Battery Health... ne kužim, kako vec 5% otišlo. Što radim krivo?
 • energyman: Ne znam jeste vidjeli nove ideje koje se pokušavaju provesti u Zagrebu :D [link]
 • carnivora: @dodonn to je tako i meni bilo prvi put čudno kad sam kupio Air. I nije mi nikada trajala ni kasnije tih 12 sati koliko oni tvrde da traje. Ista stvar i s Pro.
 • dodoonn: Cudna mi je malo baterija na Airu, ako traje cca 12 sati, jja danas nisam efektivno bio niti 4 sata na njemu,a sada je na 57%.. Da li postoji neki nacin kako puniti bateriju prvih nekoliko puta ili to ne igra ulogu?
 • TuxFan: Četvorocifrena lozinka za iPhone može biti hakovana za samo 6 minuta [link]
 • Yonkis: ..za djecu od 4 plus godina (za više od 4 god), ne prikazuje plus znak
 • Yonkis: Zanima me da li je što uznapredovalo od zadnji put od kad sam igrao (prije 2 godine) i da li je to dobra "platforma" za 4 djecu, igrati igrice, Smatram da je bolje nego PS4 (sjediš i samo sjediš, ovo te barem malo "natjera" na neki muving). Isto tako onaj Kinetic od Microsofta, jel to uopće više aktualno? Znam da svi klinci igraju PS pa si "nepopularan" sa Wii.
 • drlovric: yoniks: Imam ja Wii, sta te kontretno zanima?
 • drlovric: Performita: Gaming ne da moze argument za nego je krucijalan za odabir, ako igra koju zelis igrati (ili par stotina njih) uopce ne postoje za OS X :)
 • big_mac: [link]
 • Yonkis: JosipR: jesi pokušao uninstalirati app i ponovno ga dodati., Jel snimano u 4K?
 • big_mac: Iz nekog razloga ne mogu paste link od youtube
 • big_mac: Evo ko zeli promijeniti/ubrzati animaciju na ios-u
 • Josip R.: Gaming miš i tipkovnica, amen! ;)
 • Josip R.: Blic pitanje, nakon zadnjeg update iMovie neće uploadat video na YouTube. Zapne na dijelu pisanja na YouTube. :( Ima mjesta na disku, i acc je povezan.
 • Performita: Argument za kvalitetu/vizualno-korisničku operacijskog sustava ne može biti gaming. Sorry dečki, al ja se potpuno slažem da je naš OS još uvijek ispred Windoze u mnogo čemu...
 • shinzon: iPad 4 iPad 1 nova tipkovnica/cover za samo 1500kn [link]
 • robee: imam ja wii u ali moje je da ga postimam a sin ponekad malo igra nesto :) posto mene igrice ne zanimaju jos od C64
 • Yonkis: Jel netko probao Wii?
 • stefanjos: meni je isto gaming na konzoli privlacniji. jer je odredena svojoj svrsi. sjednes na kauc i igras. mene komp asocira na ucenje i baratanje multimedijom. jos da bi proveo sate igrafujci igrice na istom mjestu. ugh
 • kinsif: jedan sam od onih koji se nisu nikada privikli na gamepad. daj brate tipkovnicu i mis! :D
 • drlovric: Nije. Imam ja i PS4. Postoji zanrovi igara koje jednostavno ne mozes igrati gamepadom. Tipa RTS strategije, koje moras igrati misem.
 • Mislav2222: Slazem se
 • smayoo: Tko se želi igrati, nije li mu bolji izbor neka game konzola?
 • drlovric: Gaming. Minusi su naslijedjeni Registry (koji je morao do sada nestati) i cinjenica da po defaultu mora raditi na svakom mogucem HW, pa je tromiji i sporiji. Sudbina mu takva :)
 • robee: koristim oba i svaki ima nesto dobro a nesto lose....nekome bitne stvari a nekome totalno nebitne
 • smayoo: A koje su to točno prednosti Windowsa?
 • drlovric: Trebalo je pisati plus jedan, a ne sjedni jedan :D
 • drlovric: robee: 1 :)
 • robee: Moguce da je taj teks pisao tinejdzer :) Budimo realni svaki OS ima svoje prednosti i mane. Nema smisla ne prihvacati drugacije.
 • Performita: Isječak iz jednog teksta o OSX vs. Windows: "Nema mjesta racionaliziranju kad je u pitanju naš operacijski sustav. I dalje je najbolji u galaksiji. No, super je da nas i dalje imitiraju i da njihovi prozori izgledaju malo pristojnije" hihi
 • drlovric: Apple je trebao kupiti dropbox i ponuditi kompletan servis, jer im cloud usluge bas i ne leze :)
 • drlovric: Ja sam imao velik eprobleme sa icloudom, dok je sve otislo gore. Danima je trajalo. Tjednima mozda. Pukne, poludi, duplikati, uzas... Nekako se poslozilo, i kad je proradilo, ja prodam iOS uredjaje :)
 • stefanjos: ma znam da hoce, samo to je prva serija fotografija sto ide dolje (sa starih ios uredaja) nakon toga krecu fotke sa fotoaparatom, a 8 dana do odlaska u australiju :/
 • rusty: stefan - ako je tako onda će to doći u icloud samo će potrajati
 • carnivora: hvala, shvatio sam sada :)
 • Mislav2222: Jer su prevelike
 • carnivora: zašto mi se ne vide slike na oglasu? jel zna netko? :'
 • stefanjos: Ma zeznuo sam se kod toga. Radio jesam, pa kako sam rijetko za kompom bacio sve u photos.app i nadao se najboljem. Ma icloud. Zato me i zeza.
 • rusty: stefan - a da radiš u serijama? To ti nije opcija? Koji cloud je u pitanju?
 • stefanjos: Postoji li koja dobra dusa na podruzju rijeke sa uploadom od preko 25mbit/s da ostavim imac i hard da mi se uploadaju sve slike na cloud :D
 • stefanjos: dodoon cestitke :)
 • Renzo: Ili u postavkama-Safari-Otvori linkove-U pozadini
 • dodoonn: Proveo vikend na Autoshowu u ZG pa sam se odmah pocastio Airom i zastitnom futrlom za njega :)
 • Yonkis: Pa i onako imaš dva prsta spremna za dodirnuti link, samo sa ta dva prsta uzumiraš/raširiš dio stranice i dotakneš. No big deal. Po starom imaš više "klikanja".
 • cariblanco: Radi, ali baš neki fičers. Prvo moram povećat link da mi ulovi dva prsta. Ovak po starom jednim prstom na link, pa kasnije na back strelicu
 • Yonkis: Pro-tip; In Safari, you can open links in a new tab instantly by tapping on them with 2 fingers (works for iOS)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Page Speed 0.99 Seconds

Provided by iJoomla SEO