baš je razno
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

baš je razno


29.06.2017 | 21:35
Nije stvar oko Agrokora tako jednostavna i nemora se uvjek uzeti zdravoseljačka ekonomska logika. Postoje i strateške stvari u svakoj zemlji, a između ostalog to je i hrana. Pogledajte sad primjer Katara, koji je izoliran i teoretki je moguće da gladuju a imaju love na bacanje. Naši seljaci nisu mogli dobiti takvu cijenu za svoju hranu od niti jednog stranog lanca, osim konzuma. Sad koliko su čekali svoju lovu i kako je to sve išlo nisam baš najbolje upoznat. Nebi se baš složio da su sve predhodne vlade , koje su to znale i prešutno podržavale, radile zbog neke svoje koristi i da bi trebali svi u pržun.

Zašto se netko ne povede logikom, da su te vlade to radile da se zaštiti domaći agrar, pa ionako svatko u EU ima subvencije za svoj agrar. Ako uništimo agrokor, moguće je da nam propadne kompletna poljeprivreda, jer Lidl i slični budu kupovali sve iz Bugarske, Makedonije...njih ionako zanima jedino profit. Ako im se digne neka stvar, mogu nas ostaviti bez šunki za Uskrs ili raditi slične stvari. Trenutno sam u Finskoj, oni imaju ljepo označene sve poljeprivredne proizvode, pa možete kupiti cca 350g domaćeg krumpira za dva i nešto E ili kupiti kilu stranog za euro. Svi ti njihovi domaći proizvodi su naznačeni da su proizvedeni u eko-uvjetima i da su domaći. Vidim da dobar dio ljudi to i kupuje, mada imaju manju cijenu za strani proizvod.

Kod nas ta svijest nije na tom nivou, možda zbog kupovne moći, ali meni je uvjek bolje kupiti manje i kvalitetnije nego više i jeftinije. Osobno kupujem sve slatikše od kraša, kavu i grickalice frank, sladoled mali ili veliki obavezno ledo. Kad bi imao mogućnost izbora voća i povrća i da znam da je domaće, uzeo bi ga sigurno.

Hoću reći nije tu sve crno-bijelo... isto kao ustaše i partizani
Zašto je agrokor morao ići po lovu kod Rusa i nije mogao dobiti kredit kao Lidl ? Najbolji su oni iz Buzina, koji nas ebu za te kredite i prigovaraju, a svoju lovu pod povoljnijim uvjetima nam nedaju.
30.06.2017 | 03:58
To si u pravu, ali za Katar su čak i US senior diplomati popizdili na Trumpa, jer se vodi i sluša 35 godina (koliko su oni valjda u diplomaciji i to regija Bliski istok i di im je Katar UVIJEK pružao bezrezervnu podršku) starog balavca Jareda Kushnera, zeta (Ivankinog muža i sinoga drugog građevinskog magnata New Yorka); koji o vanjskoj politici nema pojma.
Pa US ima bazu u Kataru!?!
A ovo se desilo ODMAH nakon posjeta Trumpa Saudijskoj Arabiji (koja je poznata po povijesti tajnog financiranja terorizma - ali joj to prolazi jer ima najviše nafte na svijetu osim Rusije, znači one nafte koju Amerika kupuje) i odjednom Katar postaje "država non grata" u Arapskom zaljevu.
Znaš da nešto ne valja kad je osim arapskog Katara čak i Izrael popizdio na Ameriku, jer drže ako se zbog ovog tamo desi rat - oni su gotovi. Iako imaju takozvani protuzračni štit, i šta ti ja znam...
Rat je rat - to smo sami iskusili.
Taj Trump je kao trogodišnje dijete sa football (kako Ameri zovu taj famozni kovčeg s nuklearnim kodovima)...
Ma prestrašno...
Pa slušajte mu govore, maše s onim malim ručicama i sve mu je "big league" - pa nije politika američki nogomet
30.06.2017 | 05:42
Ama bas svaka Vlada radi i zbog svoje koristi.
30.06.2017 | 06:44
zabac kaže:
Ama bas svaka Vlada radi i zbog svoje koristi.

OK. Politika je borba za vlast - to je osnovna definicija politike.
Da ne idemo detaljnije od toga. Ali kakve je koristi Trump napravio ovim dealom sa Saudijcima da napakosti Kataru? Što, valjda povoljniju cijenu nafte? Ne znam, ali šta god je "dobio", izgubio je više.
Evo što diplomati misle o njemu i toj zadnjoj grešci (od njih stotinu otkada je postao predsjednik)...
edition.cnn.com/2017/06/05/middleeast/qa...n-mideast/index.html
30.06.2017 | 06:49
Mada bi se mi sada više trebali osvrnuti na ovu arbitražu i slovenski izlaz na otvoreno more koji dosada nisu imali. Mada je mi ne priznajemo jer su Slovenci utjecali na suce i zato smo izašli iz arbitražnog dogovora 2015. - ipak - ne možemo zakopavati glavu u pijesak na ovo.
Mada mi je drago da su presudili da je Sveta Gera naša (ali da nemaju načina da istjeraju slovensku vojsku od tamo), i da Joško Joras živi na hrvatskom teritoriju - u Plovaniji, a ne tud i tukaj Sloveniji...
www.24sata.hr/news/tudi-tukaj-je-hrvaska...pao-hrvatskoj-530490
Ali ako ne priznajemo morsko razgraničenje, automatski ne priznajemo ni to (kompletnu presudu, jel).
A imamo otvorenih teritorijalih pitanja i sa BiH, Crnom Gorom i Srbijom - koji će svi nakon ovog vidjeti priliku da ostvare svoje ciljeve...
30.06.2017 | 07:08
Ovo sa Slovenijom će biti žešče sranje. Neznam kakvim se tu bilateralnim pristupima išta može riješit. Jedna strana svojata tuđe, a druga neda svoje. Kako se tu može išta postići? To će se sve razvući na godine i godine, samo se nadam na neće dolaziti do incidenata, ipak smo susjedi. Nedaj Bože zveckanja oružjem i tome sl., mislim da je toga svima preko glave.
30.06.2017 | 07:25
Sumnjam da bi se baš oružjem moglo početi zveckati. Mada, na ovom prostoru je uvijek iskrilo - to je činjenica.
A mi smo se ujebali još 2001. sporazumom Račan - Drnovšek, koji iako kod nas u Saboru nije usvojen - Slovenci gledaju od tada kao gotovu stvar i tako je sve počelo iako je sporazum kao bio "u četiri oka" i načelna stvar koja se tek treba potvrditi.
Ova će presuda, iako je mi ne priznajemo, u svakom daljnjem sudskom postupku oko Piranskog zaljeva biti početna točka...
www.vecernji.hr/vijesti/ivica-racan-hrva...ca-arbitraza-1179599
www.vecernji.hr/vijesti/mastruko-odluka-...e-posljedice-1179595

P.S. Ali to je to, o čemu zapravo cijelo ovo vrijeme pričam - koliko ova država ima problema - a ne imena nekog trga, ma koliko on lijep bio...
30.06.2017 | 08:37
Pazite, ovo oko zaljeva i izlaza na more treba sagledati objektivno;
Nije sve počelo 2001., nego 1950. kopanjem tog jebenog kanala, i polazišna točka na kopnu. Koliko god naši jebeni političari tvrdili da su u arbitraži sudjelovali najbolji tim stručnjaka, činjenica je da apsolutno nikoga nisu uspjeli uvjeriti da HRV raspolaže točkom razgraničenja na kopnu, koja bi onda naknadno nama dala argumente da se primjenjuje pomorsko pravo. TO je ključan problem. Apsolutno nikoga! To je, nažalost bolna istina. No, kad ste čuli da su naši jebeni političari bilo šta priznali?!!

Isto tako je činjenica da su slovenski političari podmukli, ali su po ovome pitanju izrazito dosljedni i uporni. Pa što ako su ucjenjivali? Zar naša diplomacija nije mogla uvjeriti ostatak EU da to nije u redu, nego smo se uplašili, i potpisali sporazum, samo kako se ulazak u EU nebi dalje odgađao. A to su napravili zato, jer si nismo mogli priuštiti (ekonomski) daljnje odgađanje. A sad se opet vražamo na pitanje zašto si nismo mogli priuštiti - ZBOG NESPOSOBNE I LOPOVSKE VLASTI.
LOPOVI su bili možda pojedinci, ali su NESPOSOBNI bili gotovo SVI!

Ekonomija će se kad tad oporaviti, ali granicu kad jednom izgubiš i to svijet potvrdi, nikad je nečeš vratiti.

Dakle, krivci su redosljedno kronološki;
1) kada se kanal kopao, trebalo je deklaracijom naglasiti zašto se kopa i naglasiti da se time ne mjenja granica
2) Račan - morao je biti čvršći. Ovako je u mojim očima povijesni negativac
3) Kosor J, koja se je usrala pred EU
4) Sabor, koji je hrpa uhljeba po stranačkim zaslugama - zašto je izglasao arbitražu, kada su imali informaciju da je Sanader već vidio u kojem smjeru ide rasplet)
5) Sanader i ekipa pljačkaša - Doveli su HRV u katastrofalno ekonomsko stanje (i demografsko), pa nam je znatno bio sužen prostor za manevar, ali i unatoč tome, smatram da nismo trebali popustiti ucjenama!
30.06.2017 | 09:07
Zdravac, palac gore za ovo - potpuno se slažem!
Samo me zanima jedno - ono što je Milanović jučer rekao pa je većina novinara TV postaja to izrezala, samo su neke tiskovine to na netu prenijele - da je rekao da je to zapravo kompletno bio talijanski zaljev i da ga je 1945. SFRJ izborila, a onda se neki prolaznik počeo derati na njega (okupio je novinare na Trgu maršala Tita) da kako može takve nebuloze tvrditi.
Ne znam, ja mislim da je čovjek (Milanović) možda i u pravu - ali Istrijani, pogotovo oni stariji koji niti ne znaju tipkati po kompjutorima znaju pravu istinu...
30.06.2017 | 10:43
Kloba kaže:
Zdravac, palac gore za ovo - potpuno se slažem!
...


Kloba, ti se slažeš ali, prema palcima, vidim da se neki i ne slažu, ili su se pronašli ili našli uvrijeđeni u mome postu.
Nije baš da me briga (boli me đon), ali bilo bilo bi od tih korektno da argumentirano obrazlože zašto se ne slažu. NHF
30.06.2017 | 11:44
Kloba kaže:
Zdravac, palac gore za ovo - potpuno se slažem!
Samo me zanima jedno - ono što je Milanović jučer rekao pa je većina novinara TV postaja to izrezala, samo su neke tiskovine to na netu prenijele - da je rekao da je to zapravo kompletno bio talijanski zaljev i da ga je 1945. SFRJ izborila, a onda se neki prolaznik počeo derati na njega (okupio je novinare na Trgu maršala Tita) da kako može takve nebuloze tvrditi.
Ne znam, ja mislim da je čovjek (Milanović) možda i u pravu - ali Istrijani, pogotovo oni stariji koji niti ne znaju tipkati po kompjutorima znaju pravu istinu...


Milanović je u pravu, u smislu da su Talijani imali po međunarodnim normama uredne papire da im je kraljevina Jugoslavija prodala sve to što je nakon raspada Austro-Ugarske pripalo Državi SHS (Slovenaca, Hrvata i Srba) prije nego je ova pristupila uniji s Kraljevinom Srbijom.

Temelj cijelog prijepora i tršćanske krize poslije 2 svj rata, nastao zato što je Titova Jugoslavenska armija prva ušla u Trst i okupirala de facto cijelu pokrajinu Venezia Giulia (Julijska krajina), krenuo je od Titovog stava da je to bilo područje debelo većinskog slavenskog stanovništva prije nego je Mussolini pristupio nasilnoj talijanizaciji. Na kraju je SFRJ ispregovarala pola tog teritorija (tzv. Zonu B tzv Slobodnog Teritorija Trsta), a zona A (uski pojas od Muggie do Gorizie) je dodiljeljena Italiji, uz neke specifične pogranične režime.
Zona B se protezala od rijeke Mirne na jugu do Miljskog zaljeva, a zona A odande dalje do rijeke Soče, čini mi se. Nakon okončanja STT, zona B je interno unutar SFRJ podijeljena između Hrvatske i Slovenije, rijekom Dragonjom. A to se dogodilo puno kasnije od spomenute 1950, jer je tršćanska kriza okončana tek 1956.
30.06.2017 | 12:05
Smayo, pa ti nisi stariji Istrijan koji ne zna tipkati po kompjuterima, hahahaha

Svaka čast, detaljno objašnjeno!
30.06.2017 | 12:58
Baš, svaka čast!
30.06.2017 | 14:58
Hvala.
Imali smo u osnovnoj strogog profesora iz povijesti.
30.06.2017 | 15:49
Al morao si se nedavno refrešat ili Vam je zbog ovog morao kičmu lomit!
30.06.2017 | 18:55
Pa, ne, ni jedno, ni drugo, zašto? To je bliska povijest mog šireg zavičaja. To što sam napisao je zapravo sve što ja znam o tome, a postoji more detalja i povijesnih činjenica koje ne znam. Dakle, znam suštinu i osnovu o specifičnim, značajnim povijesnim događajima koji su blisko vezani za kraj u kojem sam odrastao i u kojem živim. Rekao bih da toliko zna svatko ili barem većina o svom zavičaju.
30.06.2017 | 19:02
en.wikipedia.org/wiki/Free_Territory_of_...di_Trieste_carta.png
BTW, krivo sam zapamtio - STT nije na sjever sezala do Soče, odnosno do Gorizie, nego samo do Duina.
30.06.2017 | 19:50
Pa kad si rekao strogog, odmah sam se sjetio nekih naših profesora iz osnovne.
Profesor iz tehničkog odgoja(mislim da se tako zvao predmet) zbog kojih su neki pišali(doslovno) od straha jer djecu bacao, gurao, mlatio štapom, dernjava itd.
Nitko mu nije smio ništa. U partiji je visoko kotirao.
Pa onda iz matematike koji je volio navlačit za uši.
Mislim, takvi su bili samo ako učenici nisu znali. Inače, su bili sasvim ok.
30.06.2017 | 20:45
Nisam imao nijednog takvog.
"Strogog" je značilo da si dobio jedan ako nisi znao prvih pet pitanja, ako si njih znao, to je bilo za 2, pa onda dalje za 3, itd.
Onaj "drug" koji je radio u produženom boravku je bio kratkih živaca i znao je ponekad potegnuti za packama. Rijetko. Osim toga, samo još jednog događaja se sjećam kad je netko od nastavnika potegao fizičku silu, a taj je bio sveopće smiješan . Profesorica iz likovnog, Loretta Janko, Talijanka, žena radi koje sam se autentično zainteresirao za slikarstvo i naučio razlikovati stilove i razdoblja, bila je jako niska rastom. Kad smo bili 5. razred, bila je viša od nas samo zato što je nosila pete od 12 cm. Ne postoje riječi kojima bi se mogla opisati količina pozitivne energije i životne radosti koja je izvirala iz te žene. Jednom (8. razred) se na satu jedan dečko posvadio s nekom curom (tko zna više zašto). Ona mu je bacila torbu kroz prozor (s prvog kata, ništa strašno), a on je njoj poderao sliku koju je dovršavala. A Loretta je, kad je to vidjela, poludjela.

- Zeljko!! MA!!! ZELJKO!! TU DODZI!! ODMA'!

(Žena je bila rođena Fiumanka, talijanski joj je bio materiji, hrvatski je pričala tečno, ali s jakim talijanskim štihom, bez "kvačica" i bez "h")

On je ustao, došao do nje, imao je tada već preko metar devedeset. Ona je pogledala gore, stala na stolicu i zveknula mu šamar, ali ono - jedva mu je dosegnula obraz.

- IDI ZAD! U KUT!! ZRAM TE BILO!!

Svima nam je bilo smiješno, čak i njemu.
30.06.2017 | 21:01
01.07.2017 | 07:29
Kako se čovjek sjeća nekih događaja iz djetinjstva vividno, to nije normalno. Ja sam, konkretno, predzadnja generacija koja se primala u pionire.
A u razredu smo imali (to se tada nije znalo, samo da je dečko bio malo hiperaktivan i da mu je ta "drugarica" u pitanju (od 1. - do 4. osnovne) bila susjeda u ulici i znala kompletnu priču...
Uglavnom, on je trebao prije nastave očistiti ploču - kanta, spužva, brisanje i basta.
Ali nije, a kada ga je - a bila je stroga, šta jest, jest - pitala zašto, poludio je iz čista mira i počeo se bacakati kada ga je primila za ruku da ga odvuče do ploče da to obavi kako bi počeli s nastavom...
Kada ga je konačno postavila pred tablu, uzela je spužvu i zarila ruku u onu kantu kredaste vode i počela ga njome prati po licu, sa "umij se druže, smiri se malo" - pričom. Doslovce. On je jadan počeo vrištati, a cijeli se razred skamenio.
Da bi kasnije netko drugi oprao ploču umjeto njega jer je on bio u šoku.
Ali kakva promjena mentaliteta društva - zato ovo i pišem.
Zamislite da to danas neki učitelj napravi klincu, odma novine, emisije, Otvoreno - škola, ministarstvo, resorni ministar daje učiteljici u pitanju otkaz...
Tada je to bilo normalno... Mislim - neka vrst strahovlade u učionici kod strožih profesora/učitelja. Kasnije smo popizdili od 5. do 8. a to su prve godine slobodne države i oni luđi su nabijali onim jadnim slabijim učiteljicama prazne kante od smeća na glavu...
Inače, priča o dečku je da je bio usvojen i imao je poremećaj ponašanja, ADD. Nije mogao biti miran. Ali ja mislim da se tada za to, barem ovdje - nije ni znalo.
Psihijatrija se studirala pod neurologijom kao predmet, koliko mi je stara pričala...
01.07.2017 | 14:21
Ode čovjek na godišnji, i ovo ga dočeka! Mene muči gdje je i što radi Florijan?
01.07.2017 | 14:38
01.07.2017 | 15:49
Riba kaže:
Ode čovjek na godišnji, i ovo ga dočeka! Mene muči gdje je i što radi Florijan?

Na Floraartu prodaje cvijeće možda?
01.07.2017 | 17:54
@Kloba daj ti imaš neke veze u novinarstvu, pa malo istraži ovo.

www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&...JwMRbgTy_g6M20-BjkAQ

Nije mi jasno da se niti jedan novinar se ne usudi pitati Bandića, za ovu bic. stazu koja ide od granice Slovenije, pa nasipom kroz Zagreb i još malo dalje...cca 130 km staze. 85% love daje EU od ukupnih 120 milja kn koliko košta ta staza.
01.07.2017 | 18:43
Proslijedit ću ti jednom koji prati Gradsko poglavarstvo, možda si čuo za njega - jako je kritičan i ne voli ga Bandić - Ivan Pandžić - radi dan danas - sa mnom je počeo u Večernjaku, pa prešao isto sa mnom u Poslovni dnevnik, a onda je on otišao u 24 sata što sam ja smatrao glupim potezom, ali on ima i dosta pristojnu plaću, i stalni posao, a i prati cijelo to vrijeme Gradsko poglavarstvo, samo se u međuvremenu proširio i na državu. I na kraju piše više za onaj tjednik 24 Express, nego za dnevnik 24sata.
Ako bi netko trebao znati nešto o tome, to je on.
I biciklira na posao, i pisao je kada je ovaj prije koliko, 10-ak godina, postavljao prve staze po gradu...
Prokopat ću pa ti javim.
Baš čitam to...
01.07.2017 | 19:46
Ok samo ty na palcu nemam link ?
01.07.2017 | 20:09
Kakv palac, misliš ovo like, unlike?
Ja za sebe niti nemam, pa to je logično, ali za druge imam. Ne znam...
Ali, ne - nisam još ništa napravio - kada napravim, ako - ne misliš na like, unlike - stavit ću link.
A za ovo moram pronać nešto prije nego što ti pošaljem link. A to neće biti danas sigurno.
02.07.2017 | 06:21
Pa normalno je da za sebe nemaš, meni je vidljiv za sve osobe ali mi nije aktivan. Kad dođem mišem do palca niš se ne dešava, ne promjeni se kursor u aktivni link i da mi pokaže "ruku" .
02.07.2017 | 09:24
Ako ideš na palac ispod avatara, to je OK. Taj je samo "ikonica" koja objašnjava značenje broja koji piše pokraj nje. Palac gore i dolje imaš na dnu svakog posta, pokraj linka "BRZI ODGOVOR".
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 13 minuta
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, temeljnik, tino1, VanjusOS, Anonimci (623)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO