Ljetovanje... opet? :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ljetovanje... opet? :)


10.07.2017 | 12:47
Sorry , nisam čitao - nakon dva testa me ubilo i podsjetilo na školu (grrr)
Vidiš da sam objavio kasnije
Ja sam ponosni srednji ljevičar, onda?
Mrakača!
Koji ne pazi - to znam
11.07.2017 | 15:27
Nekako mi se čini da nas dosta ima u istom kvadrantu
Prilozi:
11.07.2017 | 15:31
Nego, budući da je tema ljetovanje, ovaj vikend smo posjetili Logarsku dolinu u Sloveniji, tko nije bio, za svaku preporuku je.
Prilozi:
11.07.2017 | 15:52
E, a pazi sad twist natrag na politiku...
Sigurno ste išli i u Bleiburg, a?
11.07.2017 | 16:33
Ofkors
A u povratku u Kumrovec
11.07.2017 | 18:25
14379859_190053038085531_7081489139568067737_o.jpg


Jeste uzeli koju i loptali ste se? Ove su izvorno Hrvatsko.
11.07.2017 | 19:30
Žabac, najljepše te molim - sigurno da ima stvari u kojima si 100% u pravu. Ali daj da se ne svađamo svako malo - bilo tko - ne govorim konkretno o tebi i meni. Od sada nadalje, ja ću te poštovati kao čovjeka koji ima desno orjentirane stavove na svijet - a ti se samo malo pokušaj ne ljutiti na svaki napis koji ti nije po volji. I sve OK? Pliz..
Evo, di ti idem na ruku, mnogi nas prozivaju za NDH (po meni s pravom, po tebi nije bitno sada) - ali kako su Saveznici dobili rat, a među njima je Staljin bio jedan od trojice najbitnijih (Eisenhower, Churchill i on) - o ovome što ću sada napisati rijetko ćeš čuti. Ako pedantnije pogledaš njemački plan za totalno uništenje Židova, od početka NSDAP-ova (Hitlerove političke stranke) dolaska na vlast - cijela mu se Europa ulagivala po pitanju Židova. Prvo su se Slovaci, koji su netom prije skrojili državu - tako nešto - dogovorili s Hitlerom da će mu određenog jutra isporučiti sve slovačke Židove, nakon njih isto su napravili Francuzi (iako su zemlju službeno okupirali popola, stranu s Pokretom otpora i sa stranu predalih). Dogovorili su istu stvar sa Himmlerom. Jedini, ali jedini narod u kontinentalnoj Europi koji nije na to pristao (službeno je - ali napravili su se glupi) su Danci. Iako su uglavili datum kada bi trebali predati sve svoje Židove Njemcima za odlazak u radne logore - oni su par dana prije počeli preko popova na misama upozoravati ljude da trebaju pomoći Židovima, a i kontaktirali su židovske rabine da među svojima prošire riječ kako je ozbiljno - da u to i to jutro NE SMIJU biti doma. Zašto? Jer su ih prije svega doživljavali Dancima, a nisu ih gledali kao neke Židove, koji imaju čudnu vjeru i ubili su Krista i slično... Tako da nisu dali na svoje susjede i prijatelje. I po meni, svaka im čast na tome!
I tako se zapravo cijela Danska ujedinila te ribaricama i brodicama prebacila sve te ljude u tada neutralnu Švedsku.
A znaš tko je Dance upozorio? Po činu prvi čovjek iznad Rudolfa Hössa (ravnatelja Auschwitza) - stvarno sam mu zaboravio ime. Samo je rekao danskom političaru: "nama je cilj očistiti zemlju od njih, ne moramo ih sve pohvatati" - i Danac je shvatio mig.
Povijest pišu pobjednici, istina je uvijek u sredini - ali ovo o Saveznicima koji su papci u početku bili (prije ulaska SAD-a u rat) jako će se rijetko negdje naći za pročitati osim ako se stvarno ne ulazi u detaljan opis strahota koje su ti logoraši prolazili - od početka do kraja.
Eto...
11.07.2017 | 19:40
A tko je okrenuo na politiku? Sprdao se s Bleiburgom? Kumrovec spominjao?
Što nisu Srebrenicu spomenuli (danas se klalo prije 22 godine), to su zaboravili u sprdačini.
Meni to lići na provokaciju.

"...mnogi nas prozivaju za NDH...", to prozivaju oni koji skandiraju Hitlerovim govorima. Nekidan je izveden govor u USA (Chicago) gdje je čovjek govorio Antifašistima (možeš mislit) citate Hitlerova govora, a oni su skandirali.
11.07.2017 | 19:44
Ma u redu, no kako smo si tek opet postali OK - stvarno ne želim nikakve sukobe s tobom.
Zaista ću pokušati poštovati tvoje stavove i što se mene tiče - to je to. A tko je skrenuo na politiku, dečki su se zahebavali i bacili prognozu - i šta je najbolje - pogodili - eto nas dvojice opet samo u light tonu
11.07.2017 | 19:54
Ali da te pitam nešto za Srebrenicu - za koju zaista ovo ne znam, a pretpostavljam da ti znaš.
Znaš kako se za Tita pričalo da je netom nakon završetka WWII za Bleiburg i Križni put 1945. rekao da "treba pustiti Srbima zadovoljštinu da puste krv Hrvatima" - ciljajući valjda na NDH - ukoliko se ne varam - slobodno me ispravi ako griješim.
Ima i neka priča koju Dodik potencira da su Bošnjaci sami pustili sve te ljude da budu pobijeni da izazovu svjetsku pozornost (opet tako nešto - nisam siguran - ti znaš bolje vjerojatno).
Ostalim se članovima ispričavam, ovo mi je zadnji politički post!
11.07.2017 | 20:04
Ovo je opet neka "belosvetska laz" u srpskoj maniri.
Da li su u Jasenovcu ljudi sami skakli na noz?
Cak nisam siguran ni za tu "zadovoljstinu" jer su i Srbe poramanili. Tamanili su neistomisljenike, bogate.
Nema se smisla natezati. A gornjim provokatorima zeli da im riba upadne tamo gdje sunce nikad ne sija.
11.07.2017 | 20:30
Da, to sam i mislio. Nemoj na ribu, imamo čovjeka tu s tim nickom
11.07.2017 | 21:26
Eto, Žabac. Hvala ti na lijepim željama. Nisam se sprdao s Bleiburgom, nego s sa svima vama koji odmah skačete na sam spomen Bleiburga ili Jasenovca i odmah bi se nešto tukli. Daj, čovječe... šala mala. Što te to puca da si tako bijesan? Ta negativna vibra samo tebi samom škodi...
Bez šale sad, ja sam bio u Bleiburgu, i u Jasenovcu, i u Auschwitzu, i na Ovčari, i u Potočarima, i na Golom otoku, i u Kerestincu (da čujem, tko zna što je tamo bilo?). Bio sam i u Lipi, i u Sobolima (znate li gdje je to i što se tamo dogodilo)? I to ne samo onda kad su me kao klinca vodili sa školom, nego puno kasnije, sam.
Nisam bio ni u kakvoj masovki, nisam mahao nikakvim zastavama ni transparentima. BIo sam tamo jer najiskrenije vjerujem da BILO TKO tko je kadar zlostavljati (a kamoli ubiti) nekog tko nije naoružan, ne može se ni braniti (a kamoli da ga napada) - ne zaslužuje da ga se smatra ljudskm bićem. Jbms POTPUNO da li se on pri tom za nešto svetio, koje sulude razloge i opravdanja ima za svoj čin, kojom zastavom maše, u koju crkvu ide ili ne ide, kojim jezikom priča, kojim pismom piše, pa čak i da li je pobio 5, 50, 500 ili 5000 ljudi. Za mene su sve te stvari beznačajne u kontekstu toga da se radi o krvožednom bezumnom zločincu.
Dakle, ne inputiraj mi da se sprdam s takvim stvarima. Ne sprdam se s tim. Nego s tobom i ostalima koji bi do smrti i još tri života tu kost glodali. I bome ću se sprdati i dalje. Dokle god se ne otkačite od toga. Zašto, više, truješ i sebe, i sve nas tom mržnjom. Izliječi se od toga, čovječe!

Imao je moj susjed na Krku psa. Bobi se zvao. Kad god si mu rekao "Bobi, mačka!", on bi se razlajao da ga se čulo do Crikvenice. I da si to napravio 10x na sat, svaki put isto. Neumoran je bio. Cijeli dan je mogao lajati...
11.07.2017 | 21:32
zoranowsky kaže:
Nekako mi se čini da nas dosta ima u istom kvadrantu


Zapravo ne. To je samo nas nekoliko. Bilo je njih par tisuća koji su postali svoj rezultat, koji su svi redom desničari, ali to sam ja sve uredno pobrisao. Komunistička zavjera, znaš... Pače, ne samo komunistička, nego i judeomasonska.
11.07.2017 | 22:26
Zasto ja nemam pravo na svoje msljenje?
Ja mislim kako se ti sprdas.
Sprdas se iz mene i meni slicnima jer smo drugaciji od tebe u stavovima i misljenjima. To bi trebala biti demokracija? Po cemu je tvoje ispravno a moje neispravno?
12.07.2017 | 01:27
smayoo kaže:

Bez šale sad, ja sam bio u Bleiburgu, i u Jasenovcu, i u Auschwitzu, i na Ovčari, i u Potočarima, i na Golom otoku, i u Kerestincu (da čujem, tko zna što je tamo bilo?). Bio sam i u Lipi, i u Sobolima (znate li gdje je to i što se tamo dogodilo)? I to ne samo onda kad su me kao klinca vodili sa školom, nego puno kasnije, sam...
...Dakle, ne inputiraj mi da se sprdam s takvim stvarima. Ne sprdam se s tim. Nego s tobom i ostalima koji bi do smrti i još tri života tu kost glodali. I bome ću se sprdati i dalje. Dokle god se ne otkačite od toga. Zašto, više, truješ i sebe, i sve nas tom mržnjom. Izliječi se od toga, čovječe!
...Imao je moj susjed na Krku psa. Bobi se zvao. Kad god si mu rekao "Bobi, mačka!", on bi se razlajao da ga se čulo do Crikvenice. I da si to napravio 10x na sat, svaki put isto. Neumoran je bio. Cijeli dan je mogao lajati...

Evo iskreno potpuno: nisam bio nigdje od navedenog (ne da ne bih htio otići, jdnostavno do sada nisam). A za Kerestinec, samo mi ime negdje kroz maglu pluta sinapsama, i to je to.
Ali, Bobi - mačka
Žabac, ako sam ja gore priznao, na svoju sramotu - da nisam posjetio niti jedno od navedenih mjesta - možeš li na trenutak ti stati, sagledati unutar sebe - i primjetiti da zaista nekada (redom na političke teme, unutar političke da buemo precizniji) stvarno jako "zagrizeš" (no pun intendet, Smayoo ne mogu izbaciti prokletog psa iz glave zbog tebe!) na neku foru, cimalicu, što god bilo - i onda mi blesonje koji se zakačimo (me, myself and I) skupa s tobom preuzmemo cijelu temu koja - poput posljednjeg ljetovanja, nema veze s našom prepirkom.
Ja sam savjet cairblanca shvatio ozbiljno, jer mi je čovjek zaista dobronamjerno neke stvari objasnio. Da ne prepisujem, pročitaj ga i zamisli da je riječ o tebi.
I NARAVNO da imaš pravo na svoje mišljenje, ali nitko od nas nema pravo na govor mržnje - barem mislim - jel?
P.S. Nemoj se sada hvatati na ovo "na govor mržnje" - jer naravno da ti nije svaki post takav, možda sam upotrijebio i krivi izraz. Ajmo reći - udarci ispod pojasa. - a dođe do toga, češće nego rjeđe - ako te netko dovoljno isprovocira.
12.07.2017 | 05:41
smayoo provocira. Sad ispada kako ne bi smio sudjelovati u raspravi jer reagiram na politicke teme. Nije vazno jesi ili nisi bio i posjetio nabrojana mjesta, vazan je razlog posjeta.
Mozda sam glup pa ne shvacam zajebanciju, mozda mi se samo daje do znanja kako sa svojim stavovima nisam dobrodosao na forumu.
Zasto mi onda to ne kazete zdravoseljacki?
12.07.2017 | 08:28
zabac kaže:
smayoo provocira. Sad ispada kako ne bi smio sudjelovati u raspravi jer reagiram na politicke teme. Nije vazno jesi ili nisi bio i posjetio nabrojana mjesta, vazan je razlog posjeta.
Mozda sam glup pa ne shvacam zajebanciju, mozda mi se samo daje do znanja kako sa svojim stavovima nisam dobrodosao na forumu.
Zasto mi onda to ne kazete zdravoseljacki?

Neću govoriti u ime Smayee, čovjek je tu i ako želi može sam odgovoriti ili ne.
Ali, što se mene tiče - a vjerujem i svih ostalih, ali ne mogu - naravno, biti siguran - jasno da smiješ, i ako te "zaškaklja" nečiji post - dapače - moraš odgovoriti.
To je i bit demokracije, da svatko bez posljedica može kazati što hoće. I eto, iako sam - kako kvadrat i strana kažu - lijevo orjentirana osoba, priznajem da su neki ljudi (koliko njih, zašto, kada i kako, ne bih htio ulaziti u detalje jer ne znam, preširoka je to tema i onda ili nikome zanimljiva - ili upravo suprotno - Molotovljev efekt) - ali da se u bivšoj državi određene stvari na određenim mjestima nisu smjele govoriti i da su se događale i strašnije stvari (pogotovo u mladoj Jugi, tek u stvaranju. Do Staljinove smrti...) - to je opće poznata stvar. Sada znaš, svako ima svoje obiteljsko stablo, i netko je te proklete logore iskusio iz druge ruke, preko priča roditelja, djedova - i naravski da ti ljudi Jugu nisu podnosili.
I zadnje, stvarno sam ga udavio, na navedene lokacije tri posta gore išao bih iz sličnih razloga kao i ti - samo Ustaše ne bih veličao nikada - eto.
12.07.2017 | 09:16
zabac kaže:
smayoo provocira. Sad ispada kako ne bi smio sudjelovati u raspravi jer reagiram na politicke teme. Nije vazno jesi ili nisi bio i posjetio nabrojana mjesta, vazan je razlog posjeta.
Mozda sam glup pa ne shvacam zajebanciju, mozda mi se samo daje do znanja kako sa svojim stavovima nisam dobrodosao na forumu.
Zasto mi onda to ne kazete zdravoseljacki?


Kad ti je itko rekao da nemaš pravo na svoje mišljenje? Ili da nisi dobrodošao na forumu?

Ne shvaćaš zajebanciju, da to je točno. Poznajemo se dugo pa pouzdano znam da glup nisi. Onda mogu jedino zaključiti da je namjerno ne želiš shvatiti, nego od šale odmah stvaraš incident. Zašto? Ne znam. Nešto te drugo ljuti? Ja osobno te ljutim? Ne znam. Ti reci.

Aha, znam! Ljuti te to što si (opet) glasao za HDZ i (opet) su ispali lopovska družina. Zadnji put je bilo slučaj "konzultantica", a sad je slučaj "HBOR".
12.07.2017 | 10:01
Pa baš zato što ga znate dugo tako, valjda znate da mu neke stvari ne mogu proći kroz zajebanciju, pogotovo kad su prethodno otvaraju/osvježavaju teme s određenim nabojem. Nije baš ok, no to je vaša stvar. Al opet ni ne kužim zapca zašto se da isprovocirat.
12.07.2017 | 10:18
Pa baš zato što ga znam tako dugo, ne znam koji mu je q u zadnje vrijeme.
12.07.2017 | 10:46
JOHN kaže:
Pa baš zato što ga znate dugo tako, valjda znate da mu neke stvari ne mogu proći kroz zajebanciju, pogotovo kad su prethodno otvaraju/osvježavaju teme s određenim nabojem. Nije baš ok, no to je vaša stvar. Al opet ni ne kužim zapca zašto se da isprovocirat.

Da ovo isto stoji, stoji... Gledam samo sebe.
12.07.2017 | 10:48
Mene zanima Žapčev i Johnov grafikon, mogu i ostali desno orijentirani s grupe postati, baš me zanima jel idu prema Hitleru ili Staljinu
12.07.2017 | 10:54
Sada kada spominješ - i mene - ali ne vjerujem da ijedan od njih ide u te ekstreme.
Opet, kak' je ne znam 'ko ne znam kada rekao: "misliti je drek znati"
12.07.2017 | 11:00
Žabac, zahvaljujem na lijepim željama. Iskreno, nisam očekivao takav ispad na sitnu zahebanciju. Da sam napisao Veliko Trgovišće vjerojatno se to ne bi desilo. A bio sam i u Kumrovcu i u Trgovišću. I u Auschwitz-Birkenau,... Neki članovi familije su posjetili i Goli otok itd, itd. Tema je ljetovanje.

Uglavnom, sorry ako sam te povrijedio, ali mislim da moraš malo manje gristi.
  • Dijete
  • Posjetitelj
12.07.2017 | 11:59
I dalje sam u istom kvadrantu... brijem da su promijenili pitanja od posljednji put kad sam provjeravao gdje je moje mjesto u koordinantnom sistemu konfuzije...


ScreenShot2017-07-12at10.54.28PM.png



Neko bi mogao protumacit da sam dno....
12.07.2017 | 12:00
Vanjuška kaže:
Mene zanima Žapčev i Johnov grafikon, mogu i ostali desno orijentirani s grupe postati, baš me zanima jel idu prema Hitleru ili Staljinu

Evo bit će, samo neznam kad.
Budi strpljiv.
A mogu ja i narihtat, sam reci gdje da smjestim točku.
12.07.2017 | 12:03
Dno dna, Dijete - veliš?
Koliko ja shvaćam, imaš samo liberalnije poglede na neke stvari od nas "drito u sridu" ljevičara...
Ali ovo je za zapisati da se ne zaboravi
"gdje je moje mjesto u koordinantnom sistemu konfuzije..."
HA!
  • Dijete
  • Posjetitelj
12.07.2017 | 12:16
Kloba kaže:

Ali ovo je za zapisati da se ne zaboravi
"gdje je moje mjesto u koordinantnom sistemu konfuzije..."
HA!


Munje!

www.imdb.com/title/tt0279248/
12.07.2017 | 12:28
A od tuda si to izvuko?
Super film - baš za opustit se - tu je i ona "Dule Savić, kako ne znaš ko je Dule Savić? Prvi čovek kojemu je Marakana izvikivala celo ime. Čovek je išo glavom gde drugi nije hteo kopačkom, eeej!"

P.S. Ali prijevod: "Dudes"...
Ispada da je film srpska verzija Velikog Lebowskog
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 30 minuta
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)
  • imjasminh: Mobitel prodan useru s Jabučnjaka :)
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: Jel zna netko bez googlea odakle to?
  • Zdravac: ...Galebi, oj beli tići, poletite dole k jugu, ter moju pozdravite majku...
  • Gjuroo: Moj talent za poeziju nije skriven :)
  • Air: ...možda bi se razvili skriveni talenti za poeziju :)
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis... brzo bi se reducirao broj vojnih stratega, predsjednika, trenera... :)
  • smayoo: @Air: :D
  • imjasminh: u biti cmd r xD
  • imjasminh: updatane slike mobitela u oglasniku - cmd f5 ako vidite stare slike...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.41 Seconds

Provided by iJoomla SEO