igraće konzole
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

igraće konzole


27.07.2014 | 08:14
Klinci me nešto tlače, a ja o tome pojma nemam (osim sasvim načelno) pa molim za mišljenja i savjete. Radi se o čisto kućnoj uporabi, nikakvo prenašanje i sl.

1. što se tu uopće nudi, a što se isplati kupiti (u smislu da ga nije vrijeme pregazilo i da izdavači igara podržavaju)? Nekako mi se čini da je PlayStation otišao u ocat? Ili mi se krivo čini? Što onda?

2. ne zanima me nabava niti korištenje ukradenog softvera

3. ali me zanima (i bitna mi je mogućnost) uklanjanja eventualne regionalne blokade (tipa - igre se u Americi prodaju 2x jeftinije pa onda postoji neka blokada da se takve igre ne mogu koristiti na uređaju prodanom u Europi)

4. gdje kupiti? Da li se isplate petljancije s kupovinom preko interneta odnekuda? Koliko jeftinije to ispadne?

5. da li se i koliko kvare te sprave danas? Mislim - nema više optike u njima, ne znam ima li još HDD-ova, sve je manje stvari koje su podložne kvarenju.

6. ako se kvare, tko ih tu kod nas servisira i da li valjaju uopće ti servisi?
27.07.2014 | 08:30
U biti imas PS i XBOX.
TRenutno je PS3 dobra kupovina jer ima brdo igara. Ja sam uzeo PS4 vise zbog filmova nego igara. Za PS4 imas 20-ak igara ako. Oba imaju optiku BD i mehanicki disk. Kod PS 4 se disk moze promijeniti. PS4 dojde 400€ u AT. Igre su 50-70€, moze se i preko neta skinuti igre, ali ima sustav pretplate. Za blokadu po regijama nisam cuo, mada Sony za to nikad nije mario. Ako i ima lako se skida ali za filmove. Za igre nema nikakvo udruzenje koje bi blokiralo koristenje po regijama. Izbjegavaj igre iz Njemacke jer jos uvijek imaju ogranicenja, AT je OK kao i Italia.
27.07.2014 | 08:37
E da, PS je popularniji, bolji i kvalitetniji. Cijena kod nas je malo veca od EU. Za servis ne znam.
27.07.2014 | 08:53
kao sto Zabac kaze PS3 je trenutno dobra kupovina iako je vani vec PS4. Za PS4 ti je trenutno jos uvijek slabo igrica u prodaji dok za PS3 imas stvarno veliki izbor i vec su osjetno jeftinije nego ps4. Koliko sam upoznat nemas nikakvih blokada za igrice. Sto se tice kupovine igrica ja svoje vecinom kupjem na ovoj stranici Game.co.uk . Kod njih uvijek ima dobrih akcija i popusta, te jedna od dobrih stvari ako zelis jeftinije proci su tzv. preowned games odnoso igrice koje je netko kupio odigro izamjenjio kod njih za nove. Imam par takvih i mogu ti iz iskustva reci da su igrice savrseno ocuvane i da nema razlike izmedu novih i tih. Imaju i relativno brzu dostavu kazu 3do5 radnih dana i u glavno dolaze u roku od 5 dana u Hrv. PS3 ti ima blue-ray i mehanicki hdd koji se isto moze mjenjati. Koliko sam upucen ove novije generacij ps3 nemaju nekih musica i kvarova, kakvih su imale prve generacije konzole. Za servis nisam siguran ali mislim da u Hrv je Santa Domenica njihov zastupnik imas mozda vise nanjihovom webu evo link. Eto nabrzinu od mene, nadam se da si saznao nesto sto ce ti koristiti ako te zanima jos sta slobdono pitaj
27.07.2014 | 08:57
A Wii? Mislim da to ovisi kakve igrice klinci zele igrati. Ja bi im kupio Wii pa da se krecu umjesto da sjede na kaucu/podu i grickaju grickalice. Znam da je xbox i ps najzastupljeniji pa se klinci mogu poistovjetiti sa ostalima u skoli i izmjenjivati igrice. Mozda da drugi klinci dodje i isprobaju Wii pa mogu jedni drugima na (razlicite) igrice. Wii po meni je bolji ali ovisi sto trazis od igrica.
27.07.2014 | 09:03
Kad su moji klinci prije jedno 4-5 godina odlučili da bi od svoje ušteđevine (rođendani, prve pričesti i slično) kupili jednu konzolu mi smo dali mogućnost da kupe Nintendo Wii ili ništa. Tadašnji razlozi su bili:
1. Cijena. Kupljen u Austriji za 250 € u nekom sport paketu (tenis, ping pong, kuglanje - ne moram spomentu da sam i ja ponekad znao odigrati sa njima) Kad smo dobili MWST ispao ih je oko 220 €.
2. Originalne igre. Nema krekanih ili ih u to vrijeme nije bilo pa imamo samo originalne diskove. Mi doma imamo nekih 10-12 igirica sve originali.
3. U to vrijeme su bili jedini sa bežičnim pristupom pa si mogao lamatati reketima po zraku do mile volje.
4. Grafika. Potpuno nerealistična za razliku od PS3 ili Xboxa tada, gdje su neke od igrica izgledale previše stvarno, pogotovo razni krvave igrice kao Taken i slično. U Wii svi likovi me jako podsjećaju na super mario, što je bio dodatni plus. Moja žena dan danas odigra Spyro.
5. Cijena igrica. Klinci si za svake praznike kupe neku igricu kao npr. Harry Potter, ili PES13. Cijena takvih igrica u Algoritmu nikada nije preko 150 kuna a i oni već znaju da gledaju one za 99 kuna. Kupe ih za praznike, izigraju se preko ljeta ili zime i onda su mirni za vrijeme školske godine.

Stariji sada puni 17 i igra se na iPadu, mlađi još tu i tamo nekaj odigra tako da kad gledam okolo koliko klinci od buraza ili sestre provode vrijeme na igricama mi smo odlično prošli. A ono što te uopće ne interesira je i najinteresantnije. Prenosiv je i vrlo vjerojatno stane u tvoju torbu za laptop, odnosno manji ruksak sa svim dodacima i igricama.
27.07.2014 | 09:07
Kako Žabac kaže, XBOX i PS su mainstream. Nedavno je došlo do smjene generacija, tako da možeš ili povoljno kupiti stariju generaciju konzole za koju postoji hrpa igara ili novu pa biti spreman za buducnost. Ja sam imao stari XBOX i bio sam potpuno zadovoljan, iako su i oni patili od cuvenog problema sa pregrijavanjem kao i MBP iz 2008.

Uglavnom sto god uzeo od novog isto ti je, i tako samo kopiraju jedni od drugih.

Ja sam sebi uzeo Androidom pogonjenu OUYA konzolu, zato jer je jeftina, simpatična i u gomili pokušaja nađe se i koja dobra igra. Ona ima i prednost da je svaka OUYA i development konzola, dakle svatko je slobodan kreirati programe za nju, tako da ne moras biti samo konzument. Sve igre su ili besplatne ili par dolara, nema nikakvih ograničenja. Igre us mahom jednostavnije ili prilagođene za local multiplayer.
27.07.2014 | 09:08
Ja bi isto preporučio PS 3... PS 4 je nova generacija, hardverski jača, ali za sad nema još puno igara za nju. XBOX One je isto dobra konzola ali je kod nas nepodržana od Microsofta u smislu pristupa raznim online servisima i kupovini igara... Za PS 3 imaš takozvani Playstation store preko kojega možeš kupovati igre u digitalnom obliku, downloadom, a u kojem se uvijek može naći neka igra koja je na "akciji" i samim time povoljne cijene. Plaćanje se može vršiti ili kreditnom karticom koju vežeš uz svoj Playstation store račun ili kupovinom bonova koje se može naći u dućanima koji prodaju igre... (Znam da ih prodaje Sophoslab, ali sam ih viđao i u drugim dućanima)
27.07.2014 | 09:15
da to sam zaboravio Playstation Store je odlican za kupovanje. Skroz imas neke "akcije" ali koliko sam primjetio da je UK store puno bolji od naseg. Jeftiniji je. Ja imam 2 racuna jedan Hr i jedan Uk. I redovito je uk jeftiniji.

Takoder za za ps3/4 imas i nesto sto se zove ps+ servis na koji se mozes pretplatiti i svaki mjesec mozes skinuti neke igre besplatno koje ti oni daju.
27.07.2014 | 09:58
Mojim klincima je netko pokazao neki od tih Wii modela i njima se to sviđa. Ali - zar nema za ove druge konzole neka varijanta s kamerom da imaš preko toga isto te "activity" igre?
27.07.2014 | 10:13
za playstation imas Move


za xbox imas Kinect


move sam probao i prilicno je zabavan s ekipom, kinect nisam
27.07.2014 | 10:45
@smayoo
Ako se odlučiš za PS 3 imam ovu igru i gitaru - kontroler, a budući su moji guitar solo dani očito iza mene, poklanjam ti ih... Ne znam kolko su ti klinci stari, ali za malo rock 'n' rolla nikad nije rano...

27.07.2014 | 10:56
Moj glas isto ide za PS4. Imam tu konzolu, skupa za 7-8 igara i super je. Kupio sam je u USA, kao i sve igre i ne postoje nikakva regionalna ogranicenje, kao ni problemi sa naponom 110/220V.

Da zivim u USA uzeo bi vjerojatno i XBOX, ali nije bas divno korisnicko iskustvo za ostatak planeta

Igara nema bas previse, ali sto ima odlicno je i svi zanrovi su manje/vise pokriveni, tako da ima ponesto za svaciji ukus. Ako se odlucis za PS4 preporucam igru Knack, kao i Rayman Legends.....beskrajna zabava za klince u cooperative modu, mislim do 4 igraca u isto vrijeme....

Mada i sa PS3 neces pogrijesiti, ali na zalasku je karijere. Po meni najveca prednost PS4 je redizajnirani gamepad. Veci je i malo siri, sto izuzetno cijenimo mi sa velikim rukama

I da, koliko god to dobro izgledalo na TV, ipak je HD projektor (90-100") ultimate gaming experience, jer velicina jeste vazna
27.07.2014 | 11:07
Kad smo već kod igara gdje možeš s nečim mahati... Ako netko ima iPhone i Apple TV može probati igru Motion tennis. Ja sam isprobao i nije loša. Nije nešto što će te danima držati uz TV, ali je zgodno. Samo pazite da ne mašete iPhone-om prejako, da ne bi slučajno završio u zidu...
Evo, tu je review...

27.07.2014 | 11:56
drlovric kaže:
Po meni najveca prednost PS4 je redizajnirani gamepad. Veci je i malo siri, sto izuzetno cijenimo mi sa velikim rukama

On trazi konzolu za klince
27.07.2014 | 15:09
odrastao sam na super nintendu i da me se pita, za mene je je i dalje najbolja konzola!

ali prije neke dvije godine bila je neka prilika da se jeftino nabavi wii sa par igrica pa smo sa ekipom proveli sate i sate igrajuci tenis...
nemam puno iskistva sa konzolama, ali tesko mogu zamisliti da je nesto zabavnije od toga! namontirali smo projektor u podrum, spojili wii, gajba pive i satima udarali po tome!

na zalost radi se o malo starijoj konzoli, koja je vec na svom pocetku bila hardverski slabija od konkurencije, ali filozofija wiija mi je zanimljivija od ovih ozbiljnijih crnih kutija!
27.07.2014 | 15:22
Ne treba zaboraviti ni BluRay pogon u novim konzolama. Bacite oko koliko samostalni pogon kosta.
27.07.2014 | 16:08
Yonkis kaže:
drlovric kaže:
Po meni najveca prednost PS4 je redizajnirani gamepad. Veci je i malo siri, sto izuzetno cijenimo mi sa velikim rukama

On trazi konzolu za klince


Yonkis, pa i ja sam konzolu kupio za kcerku (imala je Wii ranije). To "ne bi ja radi sebe" mi je vjeciti i najbolji izgovor da potrosim novce
27.07.2014 | 16:57

Mene igre zaista ne zanimaju. Ne igram se kompjuterskim igrama već više od 20 godina. Ja sam automatičar. Moje su igračke puno skuplje
Ovo fakat gledam radi klinaca.
27.07.2014 | 17:25
Kupi PS3 i za razliku novaca (PS3 - PS4) igara koje su sada jeftinije. Pretplati se na nešto play i skini dodtne igre i/ili kupi po manjoj cijeni (manja nego u dučanu) koju igru.
Ako misliš da trebaju mahati (Wii) po sobi, tada je sve ovo drek, natjeraj ih neka trče po vani.

Inaće, kad tražim nešto ovo mi je početak:
www.mediamarkt.at/mcs/productlist/Playst...6176.html?langId=-15
27.07.2014 | 19:51
Po meni, kupi ono sto im imaju prijatelji jer onda mogu razmijenjivati medjusobno igre i platforma ce im biti poznata.
Imam PS3 na kojem se uglavnom ja igram i Wii na kojem se igram sa malickom (5god) i to je odlicna kombinacija. PS3 je vec na zalasku ali je jeftin, nema vise nikakvih problema s njim i igara ima stvarno hrpa. S njim se sigurno mogu igrati jos par godina. Wii je igracka, nije za "ozbiljne" gamere ali za klince, mlataranje, plesanje i sl. je odlican. Takodjer nije za baciti to sto se vrlo lako moda i imas hrpu igara besplatno. Da, znam da nije lijepo reklamirati pirateriju ali meni prvom je problem kupovati toliko igara jer klincima je nesto fora 5 dana i vise ni ne pogledaju. Za PS3 kupujem originale a u zadnje vrijeem puno shaream igre tako da ispadnu i puno jeftinije, cijena digitalnog downloada se podijeli na max 4 clana tako da igra ispadne oko 100kn.
PS4 je nov, defintivno nesto sto cu nabaviti u buducnosti ali za sada niti ima igara niti je to jos isprobano kako treba. Sve konzole imaju problema kada tek izadju tako da, barem ja, uvijek cekam redizajn ili barem propustim prvu godinu.
27.07.2014 | 20:43
Razmisli o WiiU, pogotovo ako ce biti spojeno na glavni televizor di gledas dnevnik i to jer wiiu je u joypadu(kontoleru) ugraden i ogroman display koji moze onda igrati i kada je televizija na drugom kanalu. pateticno izgleda ali je vrlo super napravljeno, evo taman je bratic mali od 5 godina kod mene i starci mu to kupili.jest da je malo premlad, ali sto se tice same konzole, ta ulozene novce je super. i nemoj zaboraviti da su kod nintenda igre puno prihvatljivije kod djece. nije bas COD za 8.godisnjake. (neznam koliko su tvoji stari), ali nintendo je odlican jer su igre zabavne, vecinom su multiplayer i imas mogucnost kupne kontolera za mlatarenje rukama i sve to
28.07.2014 | 10:01
Taj Wii ima ugrađene te neke blokade da američke igre ne rade na eu uređajima, zar ne? Ili je to bilo prije pa su ukinuli?
28.07.2014 | 13:31
smayoo kaže:


2. ne zanima me nabava niti korištenje ukradenog softvera

3. ali me zanima (i bitna mi je mogućnost) uklanjanja eventualne regionalne blokade (tipa - igre se u Americi prodaju 2x jeftinije pa onda postoji neka blokada da se takve igre ne mogu koristiti na uređaju prodanom u Europi)

4. gdje kupiti? Da li se isplate petljancije s kupovinom preko interneta odnekuda? Koliko jeftinije to ispadne?



Ovo mi je najjače ne bi ukradene igre ali bi krao/varao na poreznim regijama izbjegavanjem plaćanja cijene koja je za naše tržište.

BTW Rusi su naj jeftiniji ne Ameri.

Ako hoćeš bit u legali danas je najbolje naći preko weba dućan mnogi znaju imat popuste (nađeš po netu vaučer) platiš preko PayPala i dobiješ na mail original key.
28.07.2014 | 14:22
smayoo kaže:
Taj Wii ima ugrađene te neke blokade da američke igre ne rade na eu uređajima, zar ne? Ili je to bilo prije pa su ukinuli?


Ima blokade. Iako mislim da se to može zaobići. Ima nekih nelogičnosti, ali sve u svemu, meni je odličan. Ja imam Wii i ne dam ga za ništa na svijetu.

Super Mario. To je sve što ti treba.
28.07.2014 | 14:38
Josip, smayoo se raspituje i zeli konzolu koja NEMA regionalne zapreke i koja radi s bilo kojom igrom kupljenom bilo gdje na konzoli od bilo kuda. Nesto kao CD-i i CD pogon.
28.07.2014 | 14:41
Mislim da je kljucno koliko klinci imaju godina. Ako su tinejdzeri mislim da im Wii nece biti toliko zanimljiv. Tu se vec roka COD, GTA i sl. a Super Mario im u toj fazi najcesce nije zanimljiv.
28.07.2014 | 14:50
Super Mario dolazi s drugim pubertetom ili neki zovu kriza srednjih godina. Druga stvar je kupovina motora.
28.07.2014 | 15:32
zabac kaže:
Super Mario dolazi s drugim pubertetom ili neki zovu kriza srednjih godina. Druga stvar je kupovina motora.


Još sam mlad za krizu srednjih godina. Ali za Super Marija nikad ni prestar ni premlad.
28.07.2014 | 16:01
Onda cure naganjaj, a ne Super Maria.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 56 minuta
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)
  • imjasminh: Mobitel prodan useru s Jabučnjaka :)
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: Jel zna netko bez googlea odakle to?
  • Zdravac: ...Galebi, oj beli tići, poletite dole k jugu, ter moju pozdravite majku...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

cariblanco, Jedro, songoku, Anonimci (364)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO