Zvučnici za TV
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zvučnici za TV


23.07.2014 | 09:48
Nedavno sam kupio TV Samsung UE42F5500AW.

Jedna mana koju ima je zvuk. Poprilično je loš. Zanima me što mogu poduzeti. Je li mi jedno rješenje neko kućno kino? Ili postoje zvučnici koje mogu ukopčati direkt u TV?

Ne tražim neki vrhunski zvuk. Tek toliko da čujem što se govori dok gledam neki film s otvorenim prozorom. Također, ne volim šumu kabela i ogromne zvučnike. Nešto malo, neupadljivo.

Ako imate kakvih preporuka, unaprijed zahvaljujem.

Ovo imam na TV-u:
Ulaz i Izlaz
Audio izlaz (Mini utikač) – Ne; Component In (Y/Pb/Pr) – 1; Composite In (AV) – 1 (najčešća upotreba za komponentu Y); Digitalni audio izlaz (Optički) – 1; DVI Audio In (Mini Jack) – 1; Ethernet (LAN) – 1; HDMI – 3; PC audio ulaz (mini utikač) – Ne; PC Ulaz (D-sub) – Ne; RF In (Terrestrial/Cable Input) – 1; RF In (Satellite Input) – Ne; RS-232C (AV CONTROL) – Ne; USB – 2; Slušalice – 1; Skart – 1; CI utor – 1; IR Out – 1.
23.07.2014 | 09:56
Možda kakav SoundBar od nekog proizvođaća? To se fino uklopi točno po dužini televizije i relativno ne upečatljivo može stajati.
23.07.2014 | 10:28
Ja sam na svoj TV prikopčao staru Sony mini liniju (stereo, mislim da je po 50W svaki zvučnik). Uglavnom, liniju sam sakrio u ormarić, a zvučnike postavio pored TV-a, i mogu ti reći da je to najjeftinija i odlična opcija.

na TV-u (Panasonic plazma) sam uštekao u izlaz za slušalice, iako ima i stereo izlaz, jer mi je tako lakše šaltati izlaz zvuka TV - linija. A linija ima stereo in!

Te stare linije imaju prilično kvalitetno pojačalo, pa zasada niti ne tražim neko drugo rješenje...


Inaće, ukoliko se radi o kombinaciji u dnevnom boravku, ja sam prije za ultra kvalitetnim STEREO rješenjem, nego polukvalitetnim 5 ili 7+1 rješenjem...
23.07.2014 | 10:48
rusty je spomenuo soundbar. Za nezahtjevno slušanje (dakle, ako se ne želi pravo kućno kino) soundbar je izvrsno rješenje. Ja imam soundbar Denon DHT-T100 i vrlo sam zadovoljan. Fino se smjestio na policu, a TV (isto Samsung) stabilno stoji na njemu. Zvuk je bogat i moćan. Optičkim se kabelom (dolazi u kompletu) spaja sa televizorom (kabel ide iza TV-a pa se ne primijeti), a daljinski od tv-a (iskon IPTV) preuzima funkciju podešavanja glasnoće i na soundbaru (naravno, može se koristiti i originalni Denon daljinac koji se dobije uz soundbar).
23.07.2014 | 10:57
...možda nuforce dia plus neki zvučnici
sonusart.hr/product.aspx?c=10&p=412
...kasnije se može nešto i bolje od zvučnika...dok soundbar se baš ne može "upgrejdati"
23.07.2014 | 11:32
Soundbar mi se čini kao moguće rješenje. Morat ću pogledat što se nudi i po kojoj cijeni.

Znači samo optički digitalni kabel i to je sve što treba?

To mi je zanimljivo. Soundbar kao opcija mi uopće nije pao na pamet.

Ja sam razmišljao o nekim manjim zvučnicima koje bi ugurao u police gdje su mi ostali uređaji. Ima mjesta za neke ne baš jako velike. Volim kad mogu sve te uređaje nekako sakriti. I, naravno, ne volim kad mi svaki uređaj ima svoj daljinski pa mi je i plus kad nešto radi s daljinskim od TV-a.
23.07.2014 | 13:05
Optički digitalni kabel i, naravno, napajanje za taj soundbar. Ne napaja se po svetom Duhu.
Ako imaš pregradne zidove od knaufa, postoje zvučnici koji se ugrađuju u knauf zidove. Pišem ti to zato što si napisao da voliš da je skriveno.
23.07.2014 | 13:29
Volim da je skriveno i ne bi uopće bila loša ova ideja sa ugradbenim zvučnicima. Ali nažalost sad više nije izvedivo.

TV mi stoji na polici ispod koje je ostavljeno cca 12 cm visine prostora za sve uređaje. Nije skroz skriveno, ali izgleda bolje od šume uređaja i kabela koje znam vidjeti po dnevnim sobama. Napajanje je skroz skriveno iza regala, dok netko napokon ne otkrije Teslin recept za bežičnu struju.

I to je prostor koji mogu iskoristiti. Moram vidjeti postoji li soundbar pravih dimenzija da stane na policu i da ne blokira daljinski. Ako ne postoji, plan mi je bio ubaciti nekakve zvučnike ispod.

Ne znam kad sam zadnji put ikakav zvučnik držao u ruci. Nemam pojma o tome. Ne znam ni kako se spajaju na TV. Što bi mi od onog nabrojanog služilo za spajanje zvučnika?

Kućno kino nisam isklučio kao opciju, ali mi se ne sviđa što je toga jednostavno puno. Ja sam za minimalizam gdje god se može.
23.07.2014 | 14:11
www.njuskalo.hr/index.php?ctl=search_ads&keywords=soundbar

Ideja o kojoj smayoo priča je ovdje. Polovno ili novo.
23.07.2014 | 16:38
iAnte kaže:
Ne znam ni kako se spajaju na TV. Što bi mi od onog nabrojanog služilo za spajanje zvučnika?


Po onom što si napisao u prvom postu, na tvoj TV ne možeš spojiti direktno samo zvučnike. Čak ni one neke bezvezne za PC, jer nema niti headphones jack.

Jedina opcija koju imaš je optički digitalni kabel na nešto pa onda s toga dalje na zvučnike.
23.07.2014 | 17:03
Pa ima za slušalice izlaz i ima SCART (valjda je dvosmjerni, a sigurno je izlazni). Možeš spojiti aktivne zvučnike (one koji u sebi imaju i pojačalo), a to je većina onih za računalo. Ako zvučnike spajaš u struju tada imaju pojačalo. Na TV spajaš preko SCART-a (bolje) ili preko slušalica (lošije) ili ako soundbar ima optički ulaz tada preko toga s optičkim kabelom.
Ja bi predložio ipak sounbar jer generalno stane ispod telkice i ima neki kao "surround".

iAnte, gledam upute i tamo ti je sve objašnjeno.
TV ima Bluetooth, pa možeš i BT zvučnike kupiti (ovisi koliko novaca misliš potrošiti),
23.07.2014 | 17:30
@Zabac SCART bolji od headphone jacka? hmm, ne hvala.. :/

po meni bi ja to slozio kako je i smayoo rekao, preko otickog kabela. ali i reci nam budget neki koji mislis. jer imas super dvokanalnih receivera, spojis neke yamahe ns555, ili mordaunt short, imas i onda za slusanje glazbe!
23.07.2014 | 17:52
Da, bolji je jer ide mimo pojačala za slušalice.
Ako ćemo pravo ni S/PDIF preko TOSLINK konektora nije sretno rješenje (za audiofile, a za one kome je slon prdnuo u uho je svejedno).
Dolazi do podrhtavaja (jitter-a).
23.07.2014 | 18:17
Sorry, nisam vidio dobro pročitati detalje (tapatalk). Scart je bolji od headphone jacka jer je to normirani linijski izlaz, pod pretpostavkom da aktivni zvučnici imaju ir volume control koji reagira na daljinac od tv. Inače je kao low end rješenje najpraktičnija stvar headphone jack i aktivni zvučnici.
23.07.2014 | 18:19
stefanjos kaže:
reci nam budget neki koji mislis


Nemam budžet. Ovo mi nije uopće bilo u planu. Možda 1000kn. Koliko vidim za te novce se da naći nekakav soundbar.
A znam da bi za neki bolji sustav mogao potrošiti i puno puno više od toga.

Ovo je sve priključaka što imam:

01.jpg


@zabac nema bluetooth.
23.07.2014 | 18:21
pa meni je koji god scart sam ja ikada ustekao on prestao raaditi nakon 3 dana, nikad ne valja, pa ga gurni gore, pa dolje :/ strasno labav spoj. meni katastrofa. 3.5mm je cvrst spoj i kvaliteta je standard. opticki nisam nikad ustekao, htio, ali mi se ne da palii pojacalo za obicnu tv.
23.07.2014 | 20:02
Scart jest jeftin konektor, ali kontakt je sigurno dobar ako nisi kupio ultrajeftilen kabel. Drugi problem sa SCART-om je da kabeli budu debeli (dakle, žilavi) i kratki pa ih se često navlači tako da oni sami čupaju konektor van.
U ovom slučaju se kupi SCART na cinch adapter i tanki cinch kabeli.
3,5 mm je tek govance od spoja i kvalitete. U pravilu nakon par uštekavanja počne šuškanje, čim se razlabavi lim od minusa.
23.07.2014 | 20:36
www.hifi-regler.de/shop/oehlbach/oehlbac...art-adapter_4510.php

Ovako nešto ili onaj gdje piše OUT ili OUTPUT, mada budeš te teže našao.
Ja sam ugasio zvuk na TV-u (ne stišao, ugasio) i sve ide preko pojačala.
Generalno, zvučnici na televizoru su od očajnog do katastrofalno očajnog. Obično su smješteni iza ekrana kako ne bi patio dizajn.
Ako su zvučnici pored ekrana tada su televizori dosta veći. Kad sam svojevremeno čitao recenzije LCD/PLAZMA TV-a, svi su pljuvali po zvuku.
To si trebao znati i prije kupovine. Ljudi se prevare, pogotovo oni koji prvi puta kupe LCD jer su CRT-ovi (omjer 4:3) imali pretežno zvučnike poktaj ekrana kako TV ne bi izgledao kvadratno.
24.07.2014 | 06:53
Znao sam da je zvuk loš i prije kupovine.

Cijelu zimu je bilo Ok, ali sad je problem. Ako je otvoren prozor, buka izvana mi nadglasa TV. Ako zatvorim prozor i upalim klimu, klima mi zuji pa ne čujem. Jako glup problem.

Velikoj većini TV-ova su zvučnici iza. Valjda se računa na to da će svatko kupiti i neko kućno kino.
24.07.2014 | 08:34
Ja mislim da je problem što TV držiš u regalu pa ti je refleksija zvuka bitno smanjena. Mi nemamo regal u dnevnoj sobi, zidovi su gotovo potpuno slobodni. TV stoji na malenom ormariću, ima samo 36", a soba je prilično velika (sam db je cca 28 m2, i još je prolazom širine 3 m povezan s blagovaonicom i kuhinjom od još toliko). Najnormalnije čujem glazbu (naravno, kvaliteta je banana, ali čuje se razgovjetno) i govor s TV-a dok u kuhinji kuham kraj otvorenog prozora i s uključenom napom, a to je u dijagonalu, nekih 10 m udaljeno.
24.07.2014 | 08:58
@smayoo onda je tvoj TV odličan. Meni nije do toga. TV mi je došao prije regala. U početku je stajao na ormariću. Ista je stvar bila. Sve recenzije za ovu TV kažu isto, zvuk je loš.

Gledao sam soundbarove. Ima ih dobrih, ali nisam našao neki koji bi mi odgovarao veličinom.
Gledam sad i kućna kina. Imate li mi tu što za preporučiti?
24.07.2014 | 09:16
Mislim da će ti se to jako zakomplicirati. Nađi neke bolje PC zvučnike koji ti odgovaraju. Uštekaj ih u headphone jack, uključi u struju i drži trajno uključene. Na njima ručno naštimaj neku glasnoću da ne dolazi do izobličenja i onda daljincem od TV reguliraj glasnoću gore-dolje.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 25 minuta
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)
  • imjasminh: Mobitel prodan useru s Jabučnjaka :)
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: Jel zna netko bez googlea odakle to?
  • Zdravac: ...Galebi, oj beli tići, poletite dole k jugu, ter moju pozdravite majku...
  • Gjuroo: Moj talent za poeziju nije skriven :)
  • Air: ...možda bi se razvili skriveni talenti za poeziju :)
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis... brzo bi se reducirao broj vojnih stratega, predsjednika, trenera... :)
  • smayoo: @Air: :D
  • imjasminh: u biti cmd r xD
  • imjasminh: updatane slike mobitela u oglasniku - cmd f5 ako vidite stare slike...
  • imjasminh: Apple iPhone 14, 128GB, Midnight Blue - 89% - Spuštam na 450 EUR - [link]
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis uvelo bi porez na političke teme, 1c za čitanje, 2c za pisanje po postu.
  • Gjuroo: "Smayoo: 25x je vrlo optimistična procjena :)
  • Bertone: Otvorena tema "Zero-day" pa se slobodno možete maknuti od politike i rata

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.46 Seconds

Provided by iJoomla SEO