Tražim majstore
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Tražim majstore


23.08.2014 | 13:00
Imam frižider za vino Candy koji u zadnja dva dana pokazuje grešku e2 (sonda termostata). Zvao sam ovlašteni servis, no dojam je kao da su jedva dočekali da mi rikne fridge. Dolazak na teren je 160 i nešto kn da vide o čemu se radi (iako je lik po kodu znao o cemu se radi).
Nekako imam dojam da se radi o šišanju ovaca. Ako netko ima za preporučiti poštenog majstora bio bih zahvalan.
23.08.2014 | 15:01
I jos ti je na tabletu i bluetooth printercicu izdao fiskaliziran racun za dolazak. Najbolja je recenica da - ukoliko se odlucite na popravak kod nas onda cemo vam dolazak uzeti pod racun.
23.08.2014 | 16:33
Haha, još će početi naplaćivati javljanje na telefon! LOL
23.08.2014 | 19:45
Gdje ti treba serviser? U Zagrebu?
23.08.2014 | 19:51
jmirakul kaže:
Najbolja je recenica da - ukoliko se odlucite na popravak kod nas onda cemo vam dolazak uzeti pod racun.


Ne kužim zašto ti se ne sviđa takva politika? Ja mislim da je sasvim poštena. To što na displayu piše "greška termostata" nije gotova dijagnoza kvara. Možda je pokvarena temperaturna sonda. Možda je pokvaren ulazni krug na kojeg se spaja sonda. Možda je iscurio plin pa, iako kompresor radi, ne može postići temperaturu (a sam kontroler nema načina znati da li se temperatura ne postiže jer je sonda neispravna ili je plin iscurio).

Ukratko, nije baš vjerojatno da na bazi jednog error koda serviser može doći, dijagnosticirati kvar, imati pri ruci potreban rezervni dio, te odmah sve popraviti. Jasno je da se dolazak naplaćuje. Tko god misli da to nije OK, neka proba raditi posao servisera pa ne naplaćivati izlaske.

E, onda da ne ispadne da bilo koga dere na tome što naplaćuje izlazak, sasvim je fair da tu već plaćenu cijenu izlaska kasnije uračuna, odnosno za toliko umanji ukupnu satnicu za popravak, ako se odlučiš na popravak.
23.08.2014 | 20:07
Ako ti se ne svidja (naplata izlaska), odnesi im frizider na dijagnostiku.
23.08.2014 | 20:45
Isto će naplatiti dijagnostiku. Možda nešto manje, nego kad moraju doći u kuću, ali isto će naplatiti. I normalno je da će naplatiti.
Zamisli scenario, netko to donese pokvareni, ali već dosta isluženi kućanski aparat koji ne radi, ti potrošiš pola sata, sat, dva da ustanoviš u čemu je problem, kažeš vlasniku, pokvarena je gefufna od cincilatora, rezervni dio košta 500 kn, a moj rad 120 kn.
I onda vlasnik kaže ajoj, to je skupo, ne isplati mi se to, radije ću kupiti novi. Ili ajoj, skupo mi je to, imam ja susjeda koji će mi to u fušu srediti.

Pa nosi onda tom susjedu, jbg...

Naravno, ne bi bio problem da se to događa jednom mjesečno. Ali takve situacije su u prosječnom servisu svakodnevne. Zašto je tako čudno što netko želi naplatiti dolazak i dijagnostiku?
23.08.2014 | 21:39
Ma sve je to OK. Dijagnostika je nezahvalan posao pogotovo kad trebas otici kod komitenta. Ja sam doslovno imao slucaj prosle godine da je zamrzivac (tri ladice) u kombiniranom hladnjaku sa dva kompresora prestao hladiti. Naravno da sam pozvao ovlasteni servis koji je dosao i naplatio dolazak i dijagnostiku cca 200Kn btw. koja nije trajala niti 7.5min. Ja sam isto dan prije dolaska servisera napravio svoje testove i isto tako zakljucio 99% da je otisao kompresor zamrzivaca. Ono sto ja ovlastenim serviserima zamjeram sto telefonski ne zele reci cijenu popravka-ugradnje npr. novog kompresora vec inzistiraju na svom dolasku na dijagnostiku. Zasto ja moram platiti 200kn da saznam informaciju koliko kosta popravak-ugradnja novog kompresora. Da mi je telefonom rekao da kompresor kod njega kosta 1650kn, ne bih ga ni zvao na dijagnostiku i on nebi kesirao niti tih 200kn.
I fakt u susjedstvu sam pronaso covjeka koji ima obrt za popravak kucanskih aparata i on mi je ugradio polovni kompresor za 450Kn. Za to mu je trebalo skoro 2 sata. Dan danas stvar radi savrseno.
23.08.2014 | 22:26
Upravo tako. Zvao sam servis i odmah mi je rekao lik da je problem u sondi termostata ali nije želio reći cijenu zamjene sonde termostata već je odmah nastupio "dajte mi adresu" i naravno da mi se to nije svidjelo. Frižider ću svakako popraviti, ali želim novce dati nekom manje bahatom.
Smayoo, nemam ništa protiv plaćanja izlaska na teren u slučaju da na kraju taj izlazak odbiju od ukupne satnice, kao što si napisao.
Zaboravih napomenuti, u Zagrebu sam.
24.08.2014 | 07:13
Ja u cijeloj prici ovdje ne vidim nista sporno
24.08.2014 | 10:00
Ako direktno pitaš koliko košta takav-i-takav popravak i želiš to platiti jer si sam napravio dijagnostiku, naravno da bi svaki normalan serviser trebao dati cijenu za takav popravak i odraditi ga na tvoj zahtjev, i na tvoju odgovornost jer što ako poslije ispadne da ipak nije u tome bio problem?

Zoranowsky, jesi li siguran da ti lik nije rekao "Taj kod greške znači problem sonde termostata.", a ti si to sebi protumačio kao "Treba samo zamijeniti sondu termostata."?

U Zagrebu, nažalost, ne znam servisera bijele tehnike kojeg bi mogao preporučiti.
24.08.2014 | 12:08
Ma nije tako komplicirano, ne želim da ispadne da cjepidlačim. Nije problem u plaćanju dijagnostike i izlaska na teren. Nisam kompetentan raditi dijagnostike, već sam proguglao što znaći greška koju javlja frižider. Kao što je jmirakul rekao, glupo mi je platiti cca 160 kn da mi kažu koliko će me koštati popravak.
Ja sam samo očekivao da će mi reći (u stilu informatičara starog kova) varijanta 1, varijanta 2a i varijanta 2b da okvirno znam koliko će popravak koštati u npr. najgoroj varijanti. Zasmetao me bahatluk i zato sam pitao da li netko ima majstora za preporučiti.
Sutra ću okrenuti par brojeva pa ću vidjeti. Vina mi se griju, moram to riješiti
24.08.2014 | 12:26
Gle. To što si proguglao što znači kod greške taj i taj apsolutno ništa ne znači u smislu određivanja točnog kvara, osim što znaš odakle početi u dijagnostici.
Meni je svojevremeno Ford usred vožnje odlazio u safe mode i nije se dao normalno voziti, a tester je izbacivao kod pogreške "greška sonde tlaka turbopunjača". Kvar je bio u tome što je cijev tlačne strane turbopunjača imala pukotinu koja bi se otvorila kad bi turbo startao i onda bi naglo pao tlak. Na temelju error codea procjena popravka je bila oko 1000 EUR. Na kraju je ispalo 300 kn za tu cijev i 200 za rad. Eto.

Htio sam, dakle, reći da na temelju takve informacije nitko normalan ne daje nikakve niti procjene, niti ponude za popravak preko telefona. Dođeš, vidiš, provjeriš, utvrdiš kvar, daš ponudu. A na pitanje "koliko od-do može koštati popravak?" odgovor koji u 99% slučajeva stoji jest: "od minimalno cijene izlaska pa do cijene koja premašuje 80% cijene novog aparata".
24.08.2014 | 12:58
Da se nebi krivo razumijeli. Ni ja nemam nikakvih problema oko placanja dolaska i dijagnostike (pa i platio sam, serviser je bio) ali mi je zao sto sam ga ipak pozvao, ne zbog novca vec kako kaze zoranowsky bahatluka i muljanja. Pokusao sam preko telefona izbjeci situaciju u kojoj sam se ipak nasao i na eksplicitno pitanje koliko kosta novi kompresor marke te, model taj sa plinom tim su me 15min zavlacili i tumacili kako moze biti svasta. Da mozda nije kompresor i uglavnom da on mora doci vidjeti na licu mjesta pa ce tocno znati sto i kako. Znaju oni da su im sanse za prodaju skupog dijela (skoro 60% vrijednosti novog frizidera) puno vece kad se dodje kod stranke i kad se kaze da dolazak i dijagnostika idu pod racun. Medjutim meni ta ukupna cijena ne odgovara i zato je sve glupo ispalo. I zato sam ljut na takav nacin rada.
24.08.2014 | 13:37
S tim se slažem potpuno. Tu apsolutno ne bi smjeli muljati. Pitao si sasvim konkretno koliko košta to i to, takav su ti odgovor trebali dati.
27.08.2014 | 21:05
Evo mali update. Vina su ponovno ohlađena
Što se servisera tiče, nisam ih na kraju zvao. Kada je frižider počeo javljati error poruku isključili smo ga iz struje pa ga probali nakon nekoliko minuta ponovno uključiti i bilo je sve isto (blinka error 2). Kako zbog posla nisam stigao rješavati servisere, jučer smo ponovno probali uključiti frižider, kad ono majstor radi... Evo već više od 24h u komadu je sve ok. Bit će da mu se nešto zmantalo, nadam se.
27.08.2014 | 21:14
Želim ti da se radilo o prolaznom problemu, ali nije vjerojatno. Pretpostavljam da će ti se greška ponovno javiti kad mu naiđe idući ciklus automatskog odleđivanja, ili kad mu okolna temperatura u prostoriji bude malo veća, ili nešto tome slično.
29.08.2014 | 13:46
A da pređeš na crna vina?
29.08.2014 | 17:45
Ma ima i crnih unutra, i efke filmova.
Opet se pojavila greska, u ponedjeljak zovem servis. Smayoo, bio si u pravu.
29.08.2014 | 18:28
Ljeto nije vruće pa pretpostavljam da ti temperatura u stanu nije previsoka. Frižideri nekad odu u grešku jer ne mogu u zadano vrijeme postići temperaturu koju korisnik zahtijeva, ali to se događa kad je u stanu prevruće, a korisnik je nafurio termostat na max.
Druga mogućnost je da automatsko odleđivanje traje predugo (neispravan relej grijača, neispravan timer, nešto slično...) pa digne temperaturu rashladne stijene previsoko pa se opet dogodi greška kao gore.
Treća mogućnost je da je iscurio dio plina pa kod malo jačeg opterećenja (topliji dan) ne uspije postići željenu temperaturu, pa se dogodi greška kao gore.
Četvrta mogućnost je da se sonda termostata odvojila od rashladne površine čiju temperaturu mjeri.
Peta, najmanje vjerojatna, mogućnost je da je zaista crkao termostat (što se događa toliko rijetko da je zanemarivo, osim ako nije serijski problem zbog toga što je proizvođač škrtario pa ugradio neke totalne krame od termostata).
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 40 minuta
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO