Apel! Potrošačka prava.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apel! Potrošačka prava.


06.03.2014 | 20:05
Kako sam tehnički orijentiran tip, pustio bih sada sa strane trgovca, prava, jamstvo... mene zanima sam problem, dakle ja bih se fokusirao na sam kvar jer mi to nikako nije jasno u ovom slučaju.

Dakle, koliko puta je mijenjan motherboard? Tri puta? Zvuči mi potpuno nemoguće da si tri puta dobio novi motherboard i da je svaki od njih bio pokvaren!

Na računalu kao što je MacBook Pro izmjena motherboarda je tehnički gledano u kontekstu kvara kao da si dobio potpuno novo računalo. U nekoj paraleli s auto svijetom to bi bilo kao da vratiš auto u jamstvu i oni ti tri puta stave potpuno novi motor s 0 km.

Možeš li i sada lako replicirati kvar koji te muči?

Jesu li u trgovini i servisu vidjeli taj kvar ili ga tamo nisi mogao replicirati?

Jesi li probao istu kritičnu stvar na istom ili sličnom računalu tamo u trgovini? Radi li tamo sve ok?
06.03.2014 | 20:16
@Zdravac - iz mojeg iskustva Apple bez problema odmah daje novi uređaj kada se pokaže da je kvar "out of the box". Imao sam takav slučaj s jednim iMacom koji je imao neispravan jedan senzor temperature. Odmah drugi dan došao je novi.

S druge strane, ako se radi o nekom normalnom popravku nakon što je računalo korišteno neko vrijeme, bilo bi čudno da je proizvođač obavezan za svaki kvar davati potpuno novi uređaj. Ne bi li onda to važilo svuda i za sve? Ne mogu zamisliti da trgovcu vraćam auto jer mu npr. ne radi termostat i tražim zbog toga novi auto. Naravno, sigurno i u zakonu postoji neka definicija koji su uvjeti da se dobije novi zamjenski uređaj - vjerojatno su vezani za nemogućnost popravka u nekom roku i slično. Je li takva situacija ovdje nastupila ovisi o datumima na primkama u servis.
06.03.2014 | 20:44
Davore, u potpunosti se slažem s tobom, ali ako bi meni auto stao (npr. na autocesti) zbog senzora temperature, i ako istoga zamjene u servisu, i meni opet auto stane na autocesti, i tako 3 puta, vjeruj mi da bi tražio drugi auto.

Isto se slažem s tobom, i ja bih volio detaljnije znati dijagnostiku. I meni je čudno zašto se to baš tako zakompliciralo. Ali, opet tvrdim - Ako kupac nije kriv za to, ima svako pravo da bude obeštećen.
Bilo kako bilo, siguran sam da je Apple u svoju kalkulaciju uračunao i postotak zamjenjenih uređaja...
06.03.2014 | 21:18
I mene zanima sto je s Macom? Razmisljam o kupnji. Ako se tako kvari i nemoze se popraviti, onda ga nema smisla kupiti. Sto su rekli u servisima?
 • RnR
 • Korisnik
 • 1
07.03.2014 | 00:49
Ja imam osjećaj da oni njemu nisu ni mjenjali matičnu 3X. Nego zaprimi li ga zbog kvara i nakon 10-15dana pogledali šta mu je , upalili ga on radio sat-dva nije se ugasio, oni ga spakovali ponovo i pozvali lika da preuzme servisiran uređaj.
07.03.2014 | 01:49
@Rainbow - razmišljaš o kupnji baš ovog konkretnog macbooka?
07.03.2014 | 02:31
@Soffoklo - razmišljam kupiti Retinu ili Air.
07.03.2014 | 09:30
Molim Vas da NE interpretirate krivo sto pisem jer se tako stvaraju lazne informacije. Menji ovdje nije bila namjera nikoga blatiti. Samo želim zastiti sebe i informirati ljude oko sebe da se i njima to ne dogodi. Ja nisam nikada nigdje napisao da je 3 puta mjenjana matična. Ona je zamjenjena jednom.

Kvar je i tamo dijagnosticiran, i Store je vidio sto se događa. Dogodilo se i njima. PROBLEM NIJE IZMISLJEN. Ja ne mogu utjecati na manifestaciju toga pa se to nekad dogodi, nekad ne. Nekad se dogodi 6 puta za redom, a nekad 4 x za redome ne. Ne mogu na to utjecati. I koliko sam skuzio ima jos primjera u svijetu identičnih.

Ja nisam tehničar, mene zanima samo Retina koju sam uzeo i koju zelim koristiti na način koji je potreban. Kupis novi uređaj i onda 3 mjeseca ides po servisima? Ma koji te zakon na to moze natjerati.

Ja sam user 15 godina i ja jako volim Apple. U Storu som kupovali od prvog dana i bili smo vise nego zadovoljni sa svima. Bili su usluzni, simpatični i ok. Prvi puta maltene neki problem, a onda sam dozivio da mi klinci i ocima okrecu. Ako si to netko želi dozovoliti, super, ja ne. Ne niti za kunu, a kamoli za toliko kuna.
07.03.2014 | 09:35
@Loom-Retina je ležala 3 mjeseca u servisu? Pa to je stvarno neodgovorno.
07.03.2014 | 09:37
Nije ležala 3 mjeseca, odakle sad to? Tri mjeseca traje agonija servisa. Odnesi-nateži se-ostavi-cekaj-odi po njega-nosi doma-probaj-ne valja-vracaj.... tako nekako.


Matična je sigurno zamjenjena, sve se to vidi po broju uređaju što su mi i u Apple na Apple Care potvrdili. No, i oko tih svih servisa i mjenjana djelova je bilo natezanja. Al o tome neću jos.
07.03.2014 | 09:47
Naravno da je to ružna situacija i da je čovjeku zlo kada toliko plati nešto, ali sve je to tehnologija i takve stvari su moguće. Moj prijatelj je kupio auto od 70k EUR, pa mu se odmah pokvario diferencijal. Shit happens.

Dakle, moguće je da i novi motherboard ima kvar, ali onda to više ide u smjeru da cijela serija ima neki problem i ništa ti ne jamči da i novi iz kutije ne bi imao isti problem ako je to nešto jako specifično.

Jeste li u trgovini probali istu stvar na nekom njihovim demo modelu? Da li tamo radi sve ok?

Zašto ti je bed da ti još jednom promijene motherboard, pa to je dan-dva posla!?
07.03.2014 | 09:59
Ma naravno da se dogodi, aleluja...pa sve mi je jasno. To je potrošna roba i masovna proizvodnja...shit happens, agree. Al kad se to dogodi onda postoji način da se to riješi. I sve ok. Ti platis i preuzimas rizik da ce se desiti, a ovi preuzimaju rizik da ce to morati srediti. Ma kakvo mjenjane matične opet ili mjenjanje ičeg vise. Gotovo je što se mene tiče sa servisima. Njih sam sto puta pitao imaju li uređaj koji nema takav problem, i potvrdili su. Isto tako sam pitao jel se ko jos zalio, rekli su da nije. So, i ja želim uređaj kakakv sam platio a to je takav koji nema nedostatke . Vrlo simple stvar. Nitko ne može reći da ja nisam izvrsio proceduru, al negdje mora biti granica.
07.03.2014 | 10:00
Ljudi ne interpretirajte čovjeka što nije rekao, stvarate konfuziju. Možda netko kome je stalo će ovo čitati!

Meni bi jednom bilo dovoljno da mi se mijenja matična ili diferencijal. Novi mac ili novi auto = nova garancija.

Loom ni slučajno nemoj više pristajat na servis. Inzistiraj samo na zamjeni.

Sječam se jedne zgode u Vemil-u, tada sam bio još studoš, uletava čovjek u dućan s laptopom baca ga energično na stol i viče neće mene netko hebat sa servisiranjem pola godine, odmah novi laptop. Prodavatelji i zaštitari oko njega i smiruju ga, a ja si mislim u glavi koja seljačina. Par godina kasnije nakon što ja i mnogi drugi dožive nek loša iskustva sa tehnikom, pitam se dal je onaj bio seljačina ili očajnik.
07.03.2014 | 10:15
@John-dobije novo računalo na galamu? Pa meni je to nevjerojatno.
@Loom-pokušaj ako već nisi. Ako ti Mac ne radi, nemaš što izgubiti.
07.03.2014 | 10:28
Nije nevjerojatno da dobiješ novo računalo na galamu. Nevjerojatno je da treba galamiti da bi dobio ono što ti po zakonu pripada.
07.03.2014 | 10:45
Smisao mog posta je taj da u ovoj državi nemožeš dobit ništa što ti po zakonu pripada, a da ne galamiš. Sramotno ali tako stvari stoje u ovoj državi. Zakoni postoje, ali ih se malo tko drži
07.03.2014 | 11:45
@JOHN- ne kužim, ako je Loom u pravu, pa neka tuži, ne može izgubiti i dobit će svoje pravo. Pa čak i u ovoj državi.
@smayoo- da sam ja djelatnik u nekoj trgovini i da bilo tko dolazi i počne galamati, ja bih zvala policiju.
@Loom- Zašto se uzrujavati ako je zakon na tvojoj strani. jesi pokrenuo tužbu? Po tome što sve navodiš, izgubit će 100%. Ali nije mi baš jasno, što je materijalni nedostatak, nisam mogla naći definiciju online. Je li materijalni nedostatak, ako npr. naručiš auto s nekom opremom i platiš je, ali ti ga ne isporuče tako ili bilo koji kvar?
07.03.2014 | 11:59
Materijalni nedostatak je opisan i definiran u Zakonu o obveznim odnosima

Kad postoje materijalni nedostaci
Članak 401.
(1) Nedostatak postoji:
1) ako stvar nema potrebna svojstva za svoju redovitu uporabu ili za promet,
2) ako stvar nema potrebna svojstva za posebnu uporabu za koju je kupac nabavlja, a koja je bila poznata prodavatelju ili mu je morala biti poznata,
3) ako stvar nema svojstva i odlike koje su izrijekom ili prešutno ugovorene, odnosno propisane,
4) kad je prodavatelj predao stvar koja nije jednaka uzorku ili modelu, osim ako su uzorak ili model pokazani samo radi obavijesti,
5) ako stvar nema svojstva koja inače postoje kod drugih stvari iste vrste i koja je kupac mogao opravdano očekivati prema naravi stvari, posebno uzimajući u obzir javne izjave prodavatelja, proizvođača i njihovih predstavnika o svojstvima stvari (reklame, označavanje stvari i dr.),
6) ako je stvar nepravilno montirana pod uvjetom da je usluga montaže uključena u ispunjenje ugovora o prodaji,
7) ako je nepravilna montaža posljedica nedostataka u uputama za montažu.
(2) Ako je kupac na temelju izjava proizvođača ili njegova predstavnika očekivao postojanje određenih svojstava stvari, nedostatak se ne uzima u obzir ako prodavatelj nije znao niti morao znati za te izjave, ili su te izjave bile opovrgnute do trenutka sklapanja ugovora ili one nisu utjecale na odluku kupca da sklopi ugovor.
(3) Proizvođač, u smislu odgovornosti za materijalne nedostatke i jamstva za ispravnost prodane stvari, je proizvođač stvari, uvoznik stvari i svaka druga osoba koja se predstavlja kao proizvođač stavljanjem svojega imena ili naziva, žiga ili druge oznake na stvar.


Tužit ću sigurno ako drugačije ne bude išlo, samo jos uvijek vjerujem u ljudski zdrav razum pa se nadam i dalje da ce situacija biti riješena mimo suda. Al ne budem jos puno čekao, sigurno.
07.03.2014 | 12:12
Pratim ovo danima. Iskreno mi je žal da imaš probleme s kompom, a ovo sve oko toga je tipično naš posel.
No, htio bih te samo upozoriti da bi na tvojem mjestu svakako izbjegaval sud i fiškale. Kad te oni uzmu u žrvanj, više niš ne bu sigurno ni jednoznačno, posebno kad dođeš pred nekog zadrtog suca koji se bude snebival nad cijenom kompa i kolko si love dal za njega (a što si on nemre priuštiti ili mu ne pada na pamet da to učini) pa zauzme stav da kaj ti hoćeš još i novi komp?
Čim se fiškali uključe, onda više nije sigurno ni da 1+1 = 2, a niti da svako jutro bude 8 sati u jednom trenutku….
Probaj to istjerati bez suda, a zapravo bi najbolje bilo da jednostavno komp odneseš negdje van u dućan i gotovo. Principi su krasna stvar, ali nemoj to tjerati na vlastitu štetu
07.03.2014 | 12:22
@Loom-to sam i ja našla online, ali mi nije jasno:
1) ako stvar nema potrebna svojstva za svoju redovitu uporabu ili za promet
2) ako stvar nema potrebna svojstva za posebnu uporabu za koju je kupac nabavlja, a koja je bila poznata prodavatelju ili mu je morala biti poznata

Ne kužim, sorrry, nisam u tim vodama, a voljela bi razumjeti.
Je li to znači, da je nedostatak ako komp nema mogućnosti Wi-Fi-a ili npr. matičnu ploču
Sorry, što gnjavim ali stvarno ne razumijem ove pravne riječi.

@Djuro genijalac-sud će sigurno predugo trajati.
@Loom- pa je li imaš još komunikaciju s trgovcem ili vlada šutnja?
07.03.2014 | 12:24
"Poštovani gosp. ....

dobili smo informaciju od Apple Care da je moguće riješiti zamjenu računala preko Slovenije.
Mi smo im dali adresu našeg partnera koji je također Apple Premium Reseller:
EPL
Kongresni trg 15
1000 Ljubljana
Slovenija
n/r. ... koji će preuzeti računalo.
Zvat će vas iz Apple Care ili poslati email da potvrde adresu za zamjenu računala gore navedenu.
Također prilikom komunikacije sa njima koju oni žele da je direktna sa vama, pitajte ih da li je potrebno prije donijeti računalo u Sloveniju, te da ima se pošalje računalo u centralu, a oni pošalju novo ili će odmah poslati novo i mi napravimo zamjenu u Sloveniji odmah.
Mi ćemo naravno o svom trošku obaviti trošak transporta iz i u Sloveniju.

Svakako računalo moramo imati zaprimljeno u servisu prije zamjene, te vas molimo da nam ga dostavite."

Evo stigao je mail prodavatelja. Mislim da je potpuno razvidno da nisam rekao ništa krivo, i sada jos vise iza svega stojim. Svakako cu postupiti po ovoj uputi, al je to TRAGIČNO! Kao što sam napomenu, ovako jamstvo ne bi smijelo funkcionirati. Potpuno van svake pameti. I da nisam ovako postupio bilo bi "cica mica gotova je prica" jer je mene OSOBNO Apple otkantao, a onda ....ma joj, samo da ovo završi.

MATERIJALNI NEDOSTATAK- recimo kupis mobitel koji odgovara nekoj specifikaciji...i ima wlan. Na tom mobu WLAN ne radi, dakle to nije jednako istovjetnim uređajima i to jest materijalni nedostatak (to je recimo primjer točke 5. navedenog članka). Malo jasnije? )
07.03.2014 | 12:35
@Loom: jupi, super za tebe da se riješila situacija. Znači prodavatelj i Apple su ipak našli neko riješenje za tebe. Baš volim happy end.
07.03.2014 | 12:37
Loom, svaka ti čast!
Kako bi stari filozof Michael (Mike-D) Diamond iz Beastie Boysa rekao:
"(You gotta fight) for your rights!"
07.03.2014 | 13:17
Čestitam.
07.03.2014 | 13:42
Rainbow kaže:
@JOHN- ne kužim, ako je Loom u pravu, pa neka tuži, ne može izgubiti i dobit će svoje pravo. Pa čak i u ovoj državi.


Čovjeku je računalo sredstvo rada, a ne sredstvo tužakanja. Znači popravi u skladu sa zakonskim odredbama, zamjeni u skladu sa zakonskim odredbama. Ako ne prolazi nijedno onda ti preostaje tužba ili galama. Ako mi je to osnovno radno sredstvo, radije biram galamu, a ti se tome čudi koliko ti volja.

Loom, vjerujem da se sada osječaš fantastično. Sretan sam zbog tebe.

Zaključak!
Toliko muke i brige koje si malo tko to može istinski dočarati ako to nije prošao, nakon nekoliko mjeseci čovjek dočeka pravdu. Jadna li je ova država i oni koji su bili izabrani da se brinu o njoj.
07.03.2014 | 15:56
Drago mi je da se, bar nekako, riješilo.
Ipak, tragedija je vidjeti način poslovanja (i razmišljanja) naših tvrki.....
07.03.2014 | 17:43
Ja sam dva puta trebao uslugu servisa sa mac-ovima i oba puta sam bio u Zagrebu u Gundulićevoj, mislim da je to Agram servis.
Iznimno ljubazna, profesionalna i brza usluga.
Mislim da je dečko odgovoran za mac Toni i svaka pohvala za njega i rad servisa.

Ovo pišem čisto da se napomene i servis u kojem je neko zadovoljan s uslugom s obzirom da se upozorava na 20 metara dalje drugi servis koji je očigledno debakl.
07.03.2014 | 18:04
Super da se sve riješilo, u čitavoj priči je bizarno ovo sa "nemogućnošću slanja u Hrvatsku", i baš bi me zanimali svi detalji oko toga. U osnovi to je čitav uzrok problema.
07.03.2014 | 19:49
Riba kaže:
Super da se sve riješilo, u čitavoj priči je bizarno ovo sa "nemogućnošću slanja u Hrvatsku", i baš bi me zanimali svi detalji oko toga. U osnovi to je čitav uzrok problema.


I mene to zanima. Jer ovako bez objašnjenja mi se čini kao kršenje nekoliko zakona. A ništa nije dobio napismeno pa valjda nikad nećemo saznat što je s tim.
07.03.2014 | 21:39
Ajd, fala bogu. Izgleda da je netko uključen sa suprotne strane ipak čitao ovu temu. Drago mi je da sam ih "ispljuvao".

@Smayo
Da, žalosno je da moraš vikati, da bi ostvario ono što ti po zakonu pripada (ne samo u IT sektoru - općenito je tako u "lijepoj našoj"

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 36 minuta
 • Yonkis: Apple se ne da prevariti sa 3D printanom glavom (Android otključao mob) [link]
 • JOHN: Customers enjoy their new experience. :-)
 • robee: [link] jos jedna tuzba
 • robee: Uglavnom nema to veze sa minijem :)
 • Matija klc: Ekipa postavio sam temu u Iphone podforum pa ako tko ima vremena prokomentirati bio bih zahvalan. Ugodan ostatak veceri
 • robee: Imao sam Nuc gen 4 sa i5 koji je radio relativno ok dok mu ne zadas nesto zahtjevno sto ga je bacalo u trans, temp na max a rad zblokiran. U to vrijeme su koristili vise vrsta coolera i neki su bili tisi a neki iritantno glasni. Prosle godine sam uzeo Nuc sa i5 gen 7 i vratio ga isti dan. Doslovno za svaku radnju cooler divlja a bios je jos uvijek bugovit te se vrtnja ne moze podesiti kako treba.
 • suljanic: Hvala
 • suljanic: Budem
 • suljanic: Mmm smayoo
 • smayoo: Servis. :) Ako si u Rijeci, pitaj u JM Elektronici
 • suljanic: Večer. Dal mi može netko reč koliko okvirno bi me izašlo za promjenit ekran na iphone 8
 • smayoo: Ako stvarno toliko buči dok radi (što je vrlo vjerojatno jer - što je manji promjer ventilatora, to je veća brzina potrebna za isti učinak hlađenja), onda ne pruža ni 1% Apple iskustva... :)
 • drlovric: Objavio sam ovaj link kao recimo super soluciju za dnevni boravak. Ili malo uredsko racunalo (po sirovoj snazi jace od Mini) za pola para. Nisam rekao da je bolji, ali pruza 90% Apple "iskustva" za 50% para :)
 • cariblanco: oće, kad dođe za par dana
 • robee: @cariblanco: hoce li kakav mini test novog minija :) ?
 • saint: U kompletnom razgovoru bas niko ali niko nije trazio niti spomenuo PC-Apple u tom kontekstu.O kakvoj negativnoj energiji pricas.Ako nisi primjetio na ovom forumu nema negativne energije a jos manje funboy-izma.Uvijek je zdrava razmjena i podjela misljenja.Nema svrhe vise zatrpavati vikalicu.
 • drazenp1706: Ne može se u PC-u tražiti Apple iskustvo. To je moje osobno mišljenje i nema razloga za ispoljavanje negativne energije.
 • saint: WTF :D
 • drazenp1706: Nema tu dogovora, PC nije Mac, vrlo jednostavno.
 • saint: To si ti napisao a ne ja
 • saint: Dogovori se sam sa sobom "Ne postoji ništa u PC svijetu a da može konkurirati miniju, niti će ikad biti."
 • drazenp1706: Mac je Mac, PC to nije i glupo je uspoređivati te dvije stvari. Tko voli PC, nek' uživa u svim njegovim blagodatima i brzini. Meni je Mini dovoljan za sve moje potrebe.
 • Daddo: Intel Iris grafika ni na Macu ne radi kako treba, na hackintoshu pogotovo neće
 • Daddo: kruške i jabuke. Nokia 6.1 košta 2300 kn, a radi skoro jednako dobro kao i duplo skuplji iphone XR, plus ima više memorije jer je nadogradiva :)
 • saint: MOj komentar se odnosio na poredjenje MM sa PC
 • saint: Razumijem i podrzavam 100%
 • saint: Ako se koristi za surf,malo obrade fotografije,amaterski video ok je,za ostalo hmmmm naravno govorim o osnovnom modelu
 • cariblanco: ma sve je to ok, ali meni treba osx i da radi kako treba, a ne da se zaebavam s svakim up_om i da mi ne radi ovo ili ono
 • saint: To su masine a ne nesto sto je plasirano kao bogom dato. Meni je i dalje MM jedan od najdraih racunara ali da je toliko dobar i nije.Naravno sve zavisi za sta se koristi
 • saint: Alpha,GR8 ili Zotac Zbox
 • saint: Kada je HW u pitanju uvijek sam objektivan a ne subjektivan.Nikada nisam bio FunBoy niti cu biti. Pogledaj
 • cariblanco: Imaju i kinezi Bently...kad ga vidiš, pljunut ko original, a vjerovatno je još i kvalitetniji
 • saint: ima linux wadiona :D
 • saint: :D
 • cariblanco: Još ti i grije stan, sad po zimi...a ima i bolji software...windowse :D
 • saint: Ovdje je prica o upola jeftinijoj masini koja skoro pa moze parirati Novom MM
 • saint: Ne govori stvari za koje nisi siguran,naravno da ima stvari koje lako mogu parirati a i nadmasiti za iste pare.
 • drazenp1706: Ne postoji ništa u PC svijetu a da može konkurirati miniju, niti će ikad biti.
 • invictus: @cariblanco - znam to, sada si postao kao i @smayoo. :D :)
 • cariblanco: ne, apple se ne prodaje...kao da neznaš za to
 • invictus: @cariblanco - jel prodaješ svoj stari Mini 2012? :D
 • cariblanco: da svega toga nema, ostaje još stalna zaebancija s software...tak da kod mene to nema šanse
 • cariblanco: normalno je da se grije, kad je sve to strpano u tako malo kučište...da je još manje ziher bi se jače grijalo :D
 • robee: Eh da, i meni se svidio Nuc na prvu ali brate mili kako to iritantno zuji i grije se kao lud. Na kraju sam ga prodao :). Dobra ideja ali jos uvijek lose realizirano. Vrlo rado bih jednu takvu malu kutijicu no pricekat cemo jos neko vrijeme.
 • cariblanco: ti miniji iz garaže, nemaju nikakve šanse
 • drlovric: Manji i bolji Mini :)
 • drlovric: [link]
 • smayoo: imam ja, piši u forum...
 • miomika: dal ima tko iskustva s novom ezabom za poslovne korisnike i High siera-om?
 • big_mac: Ja vise necu s njima poslovati.Mogli su mi dati drugi boju da rijese/spase stvar ali ne zele nikako izaci ususret da poprave vlastitu gresku

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.52 Seconds

Provided by iJoomla SEO