Poruka: 187
|
|
Kakvo vratiti 2 particije u 1 ? prije 1 Godina, 6 Mjeseci
|
|
|
Pozdrav,
prije par mjeseci sam napravio 2 particije hdd. Razlog toga je bio da na jednoj particiji bude mac os x i svi podaci s kojima raidm a na drugoj da se radi backup (dok ne kupim hdd i prebacim sve na njega). E sada kada sam kupio eksterni hdd, prebacio sam sve podatke sa te druge partije i sada moj eksterni hdd dalje radi backup. A htio bih tu drugu particiju spojiti sa ovom prvom. Kako to napraviti? Vidio sam u disk utility mogucnost da izbrisem particiju. Ako to napravim dali se ta particija automatski vraca u postojecu, tj. prosiruje memoriju ?
|
|
Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
|
Poruka: 376
|
|
|
|
Kada označiš ikonu cijelog HD-a, ne pojedinog volumena, imaš mogućnosti pravljenja zasebnih volumena: Disk Utility>Partition. Svi postojeći podaci će biti izbrisani pri izradi nove volumenske sheme.
Postoji program "iPartition" koji ima šire mogućnosti pri formatiranju, pa i ovu koju ti spominješ. Evo link:
http://www.coriolis-systems.com/iPartition.php
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja bi trebao opciju da vratim 2 particije u jednu, stime da na prvoj particiji gdje je mac os i svi podaci nebude nista izbrisano, a drugoj itako vise nista nema... Druga particija bi se trebala spojit nazad u prvu
|
|
|
Poruka: 376
|
|
|
|
|
Tako sam i razumio.
Znači Disk Utility ne može, iPartition može.
|
|
|
Poruka: 1534
|
|
|
|
|
No, da ne bude preveliki problem: ako radiš time mashine backup, onda ionako sve imaš. Dakle, napravi novu particiju, na nju instaliraj sistem i onda s back upa povuci sve natrag...
Budi svjestan svega što znaš, ali poštuj sve ono što ne znaš
|
|
|
|
|
|
|
Za sve Vas koji ćete imati sličan problem sa particijama, pa ih želite spojiti. U disk utility oznacite particije koje nezelite i stisnite -. Nakon sto izbrisete sve particije. Onu glavnu samo povucete u dijagramu do velicine koju zelite te stisnete remodify  Najjedostavnije riješenje bez skidanja razno raznih aplikacija 
|
|
|
Moderator
Poruka: 6146
|
|
|
|
Jah, eto pretekao si me...  Baš sam to htio napisati. Appleovski jednostavno.
|
|
|
Poruka: 83
|
|
|
|
Super, hvala na info. Meni će ovo trebati pošto vidim da na Macu baš i nemam potrebe za particijama, dosta je jedna.. 
|
|
|
Poruka: 8
|
|
Kakvo vratiti 2 particije u 1 ? prije 1 Godina, 5 Mjeseci
|
|
|
A postoji li mogučnost smanjivanja druge particije, bez da je cijelu moram izbrisati?
Ima 85 GB na Mac Book Systemu, te particiju od 33 GB na kojoj koristim Parallelse sa Windowsima, ali dok na glavnoj particiji od 85 GB nemam slobodnog prostora, na drugopj prticiji imam 15 GB slobodnoga, koji bi prebacio na prvu glavnu particiju.
U Disk Utilityu piše da damo uhvatim rub i proširim ga, no to nije moguče bez brisanja jedne cijele particije, jer je disk u potpunosti podijeljen na ove dvije.
Hvala i Pozdrav!
|
|
|
Poruka: 754
|
|
|
|
Ljubomoran sam na ljude koji imaju lampu!
|
|
|
Moderator
Poruka: 6146
|
|
|
|
|
Točno. Ne može se u kombinaciji HFS+/FAT32
|
|
|
|