Forum
Dobrodošao, Gost
Molimo Prijava ili Registracija.    Izgubljena lozinka?
Kakvo vratiti 2 particije u 1 ?
Idi na dno Označenih tema: 0
TEMA: Kakvo vratiti 2 particije u 1 ?
Poruka: 187
graphgraph

Kakvo vratiti 2 particije u 1 ? prije 1 Godina, 6 Mjeseci Karma: 9  
Pozdrav,

prije par mjeseci sam napravio 2 particije hdd. Razlog toga je bio da na jednoj particiji bude mac os x i svi podaci s kojima raidm a na drugoj da se radi backup (dok ne kupim hdd i prebacim sve na njega). E sada kada sam kupio eksterni hdd, prebacio sam sve podatke sa te druge partije i sada moj eksterni hdd dalje radi backup. A htio bih tu drugu particiju spojiti sa ovom prvom. Kako to napraviti? Vidio sam u disk utility mogucnost da izbrisem particiju. Ako to napravim dali se ta particija automatski vraca u postojecu, tj. prosiruje memoriju ?
| Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
Poruka: 376
graphgraph

Kakvo vratiti 2 particije u 1 ? prije 1 Godina, 6 Mjeseci Karma: 38  
Kada označiš ikonu cijelog HD-a, ne pojedinog volumena, imaš mogućnosti pravljenja zasebnih volumena: Disk Utility>Partition. Svi postojeći podaci će biti izbrisani pri izradi nove volumenske sheme.

Postoji program "iPartition" koji ima šire mogućnosti pri formatiranju, pa i ovu koju ti spominješ. Evo link:
http://www.coriolis-systems.com/iPartition.php
graphgraph

Ja bi trebao opciju da vratim 2 particije u jednu, stime da na prvoj particiji gdje je mac os i svi podaci nebude nista izbrisano, a drugoj itako vise nista nema... Druga particija bi se trebala spojit nazad u prvu
Poruka: 376
graphgraph

Kakvo vratiti 2 particije u 1 ? prije 1 Godina, 6 Mjeseci Karma: 38  
Tako sam i razumio.
Znači Disk Utility ne može, iPartition može.
Poruka: 1534
graphgraph

Kakvo vratiti 2 particije u 1 ? prije 1 Godina, 6 Mjeseci Karma: 64  
No, da ne bude preveliki problem: ako radiš time mashine backup, onda ionako sve imaš. Dakle, napravi novu particiju, na nju instaliraj sistem i onda s back upa povuci sve natrag...
Budi svjestan svega što znaš, ali poštuj sve ono što ne znaš
graphgraph

Za sve Vas koji ćete imati sličan problem sa particijama, pa ih želite spojiti. U disk utility oznacite particije koje nezelite i stisnite -. Nakon sto izbrisete sve particije. Onu glavnu samo povucete u dijagramu do velicine koju zelite te stisnete remodify Najjedostavnije riješenje bez skidanja razno raznih aplikacija
Moderator
Poruka: 6146
graph

Kakvo vratiti 2 particije u 1 ? prije 1 Godina, 6 Mjeseci Karma: 146  
Jah, eto pretekao si me... Baš sam to htio napisati. Appleovski jednostavno.
smayoo.blog.hr
3C & Qchine o životu, svemiru i svemu ostalom...
Poruka: 83
graphgraph

Kakvo vratiti 2 particije u 1 ? prije 1 Godina, 6 Mjeseci Karma: 1  
Super, hvala na info. Meni će ovo trebati pošto vidim da na Macu baš i nemam potrebe za particijama, dosta je jedna..
Poruka: 8
graphgraph

Kakvo vratiti 2 particije u 1 ? prije 1 Godina, 5 Mjeseci Karma: 0  
A postoji li mogučnost smanjivanja druge particije, bez da je cijelu moram izbrisati?
Ima 85 GB na Mac Book Systemu, te particiju od 33 GB na kojoj koristim Parallelse sa Windowsima, ali dok na glavnoj particiji od 85 GB nemam slobodnog prostora, na drugopj prticiji imam 15 GB slobodnoga, koji bi prebacio na prvu glavnu particiju.
U Disk Utilityu piše da damo uhvatim rub i proširim ga, no to nije moguče bez brisanja jedne cijele particije, jer je disk u potpunosti podijeljen na ove dvije.

Hvala i Pozdrav!
Poruka: 754
graphgraph

Kakvo vratiti 2 particije u 1 ? prije 1 Godina, 5 Mjeseci Karma: 11  
filip je napisao:
Za sve Vas koji ćete imati sličan problem sa particijama, pa ih želite spojiti. U disk utility oznacite particije koje nezelite i stisnite -. Nakon sto izbrisete sve particije. Onu glavnu samo povucete u dijagramu do velicine koju zelite te stisnete remodify Najjedostavnije riješenje bez skidanja razno raznih aplikacija

Samo ako na drugoj particiji nije instaliran drugi OS, npr. kombinacija SnowLeo/Leo ili slično, jer onda Diskutility odbija to napraviti. Barem meni
Ljubomoran sam na ljude koji imaju lampu!
Moderator
Poruka: 6146
graph

Kakvo vratiti 2 particije u 1 ? prije 1 Godina, 5 Mjeseci Karma: 146  
Točno. Ne može se u kombinaciji HFS+/FAT32
smayoo.blog.hr
3C & Qchine o životu, svemiru i svemu ostalom...
Idi na vrh

Novo na Jabučnjaku

Komentari

Prijava

Vikalica™

Poruka primljena: pred 2 sati, 36 min
  • BB: :)
  • metalni: hvala!
  • BB: Pogledaj u poruke :)
  • metalni: zanima me ili dan brown ili mario puzo
  • BB: A kako da znam što je tebi zanimljivo? Hoćeš 12. planet?
  • metalni: Ako imaš šta zanimljivo pošalji :)
  • BB: Ja sam našla svašta na engleskom, a ponešto i na hrvatskom, ali moram potražiti te linkove...
  • metalni: na hrvatskom
  • metalni: Da li tko zna gdje ima e-knjiga ili pdf-a beletristike za skinuti?
  • smayoo: Da
  • kinsif: ufff... :) thx! nego kratko pitanje, kad povucem timemachine backup, dali povlacim i update koji je bio na starom macu? 10.7.2 konkretno.
  • smayoo: jelda je sexy mala mašina? ;) Uživaj!
  • kinsif: stigao mini konacno! koje veselje :D
  • scarface32: john sto brzi oporavak ti zelim
  • john_st: hvala boris, hvala smayoo :)
  • smayoo: Samo hrabro, john_st! Sjeti se da uvijek može gore! ;)
  • boriskr: @john_st-želim ti da što prije možeš ležati kako hoćeš: na trbuhu, na glavačke, na oba ramena istovremeno. Puno sreće!
  • john_st: @boris - da, samo jednom. i to šta je najčudnije od svega, na ono na kojem sam operiran :eek: kad se okrenem na lijevi bok imam osjećaj ko da mi iznutrice plešu i dođe mi muka.
  • H2O: nekoliko puta ponovljeno 'clear browsing data' + quit chrome + start chrome izgleda da je izlječilo boljku
  • H2O: Riba, probao sam resetirati safari i obrisati cache, ali u chrome i dalje ne radi. u safariju ide ok, u chrome sve normalno osim na jabučnjakovim stranicama blokirava i izbacuje "Aw, Snap!"
  • Nikola_Kala: da ali ne nadjem ja to xD meni treba ako znas xD gledo sam ali ne nadem a i neda mi se traziti samo me zanima zna li tko !
  • BB: Ima, stavila sam ti tamo link :)
  • Nikola_Kala: ima koga ?
  • boriskr: john_st, samo na jednom?
  • H2O: jučer sam čuo na jednom predavanju da postoji nekakav problem oko virtualbox-a + "ostali OS" kad je Mac u pitanju jer se na Apple strojevima po licenčnim pravima ne smije koristiti non-Apple software. koliko ima u tome istine?
  • DrAle: @BB onda imaš pravo. Nedostaje odgovor za tvoj slučaj.
  • BB: @DrAle: ne slažem se - ne kupujem ništa, a odobri ih onaj tko ih nudi (npr. Cydia, BigBoss itd.). I nije to samo moj slučaj :)
  • DrAle: @BB OK, nisam baš u toku s time, znam da nekada nije bilo tako. BTW imaš odgovor "Da, zbog kupovine neodobrenih aplikacija", tu bi spadao tvoj slučaj. Nisu odobrene, no valjda mogu biti legalne.
  • BB: @DrAle: Jailbreak je legalan, odobravao ga Apple ili ne, a time onda i programi...
  • john_st: jeeeej mogu spavati na boku 8) a i rame popušta :roll:

Moraš biti prijavljen!

Prisutni jabučari

Prijavljeni: Bertone, kufalo, postar, saint, tetanus
Anonimaca: 32

Anketa

Jailbreakate li svoj iOS uređaj?

Apple novosti

0.2137