Bootcamp on external SSD ( two OS ) - kako ?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Bootcamp on external SSD ( two OS ) - kako ?


22.10.2017 | 10:21
Pozdrav !

Preko external ssd-a koji je spojen na racunalo putem usb 3.0 ladice guram macOS HS. Disk je 500gb i sada bih htio na njega instalirati i windowsw 10. Pokusavam preko bootcampa ali mi ne ide. Nudi mi jedino ovaj njegov interni disk ali ne zelim na njega napraviti instalaciju jer imao sam vec tako instalirane windoze i to ide ocajno...Treba mu i treba vremnana da udje u windoze pa sam sada htio instalirati i windoze na ssd ali ne mogu.
Postoji li uopce opcija da na externi disk na kojem vec imam instaliran OS koji u tom trenutku koristim da jos intsaliram jedan OS na njega. Jer kako vidim, nemam opciju nigdje da odaberem drugi disk se ovog internog a njega ne zelim. Njega koristim kao storage disk. Pa nije valjda da bih morao kupiti jos jedan ssd disk da guram windoze preko njega?

Hvala i LP !
22.10.2017 | 10:32
Probaj po ovom :
22.10.2017 | 11:09
Koji to tako zahtjevan sw moraš vrtiti na windowsima da moraš imati bootcamp jer ti u virtualnoj mašini ne bi radilo?
22.10.2017 | 13:08
Kako nemama iphone vec sam na androidu i zelim ga rootati trebaju mi windowsi i neke stvari kije sam radio za kucnu multimediju nisu htjele raditi u virtualki pa sam eto zato morao imati bas bas instalirane windoze. Nista vise ali pravi priblem vjerovao ti ili ne...ja nisam vjerovao pa probao bootcam i radi ali se ucitava miljon godina...zato bih i htio instalirati windoze na isti diski gdje mi je instaliran i os x hs. E sad me muci kako jer nemam opciju za to u bootcampu za odabrati disk na koji zelim instalirati.
Kako imam iMac a kupljen je bez ssd, nisam ga htio odmah nakon kupovine rastavljati i ubacivati u njega ssd vec sam ga spojio na koml preko usb 3.0 ladice i sve radi odlico..e sad bih jos na taj disko htio i windoze ali ne ide...
22.10.2017 | 15:00
Zvuči mi nemoguće. Takve trivijalne stvari rade pod virtualizacijom već najmanje 7-8 godina bez problema.
22.10.2017 | 16:19
Znam, ali eto kad ti kazem. Imam media player popcorn A-200 i da bih u njemu mogao sloziti galeriju tj. kao video galeriju sa thumbovima slika od filam i kad kliknes na to onda ti se otvori kao podaci o filmu i jos kojesta moram imati instalirane windoze jer da bih to mogao moram odrediti putanju gdje je disk integriran u taj player. Nakon toga moram napraviti scan tog diska da player povuce sa neta sve sto mu treba o tim filmovima da bi mi se prikazivalo ka galerija. Kako ima filmova ohohoh, taj proces traje par sati. I sa svakom novom izmejnom tog diska potrebno je napraviti azuriranje i to traje recima minuti.
E sad kad to radim u virtualci on svaki put iznova mora sve preskenirati i to svaki put traje kao ono prvi put tj. cijlu noc recimo. E sada da je ne bih to sve radio po milion puta i svaki puta mu odredjivao rutu kojom da ide instaliram si windoze i par klikova i par minuta i to je to....eto vidis ne radi sve u virtualci...nazalost a sem toga nema ni svih program koji rade na mac da bih mogao rootati neki telefon a sad da to radim na poslu bas nema smisla niti imam vremena.

Imas kakvo rijesenje...da na postojeci ssd na kojem vrtim primarni OS i spojen je na racunalo putem USB3.0 insrtaliram sa bootcampom ili nekim drugim softverom dodatno i windoze 10 pa da si pomognem sto mi treba i da je trajno rijesenje. Inace nema bas nikakvu potrebu za windozama sem ovoga a meni je to bitno pa sam primoran.

Thx puno i tebi i svima !
22.10.2017 | 16:55
Znači disk u iMac želiš samo za storage, a ako ti neide na taj vanjski ssd, kupi si još jedan usb disk, oni su sad dosta jeftini. Znači nemora ti biti velik i nemora biti ssd. Za taj tvoj player popcorn, nema software koji bi radio pod os-x ?
22.10.2017 | 17:42
Gle nije da je zelim interni disk iz iMaca iskljucivo za storage ali na zalost za drugo nista i nije upotrebljiv...pa to je sporo do zla boga zato i imam ssd vanjski...cak spojen i preko usb radi brze od internog nemjerljivo. Na internom hdd je bila instalacija windoza 10 ali ja to nisam mogao gledati kako se vuce a kamoli docekati restart pa ponovo da se dignu windoze...jednostavno sam htio inatalirati na jedan disk dva razlicita operativna sistema ali izgleda da je to nemoguce...koje sranje...nisam znao da je to nemoguca misija...Ajd da barem zivim negdje gdje ima normalnih servisa i da ne moram putovati sa kompletnim racunalom da dam nekomu da rastavi iMac i ubaci mi ssd kao interni disk. Pa to bi bilo ludio...Ovako da putujem 300km do ZG mi ne pada na pamet da to radim a ne znam da ima neki servis u mojoj okolici da to moze odraditi a da se ne brinem sta su radili ili koliko ce da potraje taj njihov poduhvat. Malo mi iz Vinkovaca sve daleko...jedino da sad ima nesto u blizini tipa Osijek ili Sl.Brod ali sumnjam.
Najbezbolnije bi bilo ubaciti na postojeci disk jos samo jedan OS a da nije mac OS i to je to...

Eh da, na zalost ali za moj popcorn ne postoji nista za mac sto meni treba...nazalost...
22.10.2017 | 19:20
dxdandy kaže:
G
Najbezbolnije bi bilo ubaciti na postojeci disk jos samo jedan OS a da nije mac OS i to je to...


Mislim da to nije moguće, moguće je da imaš dvije verzije windowsa na jednom disku ali win i os x nejdu skupa, jer između ostalog ne koriste isti tip diska na kojem rade.
22.10.2017 | 19:34
cariblanco kaže:
dxdandy kaže:
G
Najbezbolnije bi bilo ubaciti na postojeci disk jos samo jedan OS a da nije mac OS i to je to...


Mislim da to nije moguće, moguće je da imaš dvije verzije windowsa na jednom disku ali win i os x nejdu skupa, jer između ostalog ne koriste isti tip diska na kojem rade.


Ipak to sto velis nije mi bas najlogicnije. Jer dok nisam kupio ssd imao sam znaci na internom disku i osx i windoze. E sad mozda sto ja to sada zelim napraviti na externom disku nije moguce pa zato pitam.
22.10.2017 | 20:06
Naravno da može imati na istom fizičkom disku i OSX, i Windows particiju. Može i Linux i whatever. Win 10 se ionako boota s GUID, ne koristi se više MBR. Jedino ne znam da li ovaj novi filesystem od High Sierre stvara neke probleme, ali uvijek možeš particionirati disk s GUID shemom.
Ali i dalje tvrdim da je glupo i nepotrebno za ovu svrhu.
U virtual boxu (ili VMwareu, ili Parallelsu) treba fizičke vanjske medije koji se na opisan način koriste prijaviti unaprijed i naznačiti da se by default mountaju na virtualku i onda ih ubaciti u disk manager pa ih neće virtualka svaki put skenirati kao da ih vidi prvi put.
Što se tiče alata za rootanje, u zadnjih 10 godina koristim ili sam koristio kroz virtual box najmanje 40 različitih komada windows softvera koji preko nekakvog kabela i interfacea pričaju s nekakvom điđom. PLC-ovi, DDC-ovi, VFD-ovi, alarmne centrale, videonadzorne kamere, KNX mreže, LON mreže, Modbus mreže, raznorazni više i manje čudni kontroleri, od Arduina na dalje, OBD interface za auto u kombinaciji sa softverom za Ford, Opel, Renault, Peugeot, Toyotu i Fiat i štojaznam što više sve ne. Pri tom sam koristio nekoliko različitih USB-to-Serial kabela, nekih na RS232, nekih na RS485, jedan na RS422, PCMCIA karticu s RS485 i PCMCIA karticu s RS232. Jednom sam čak koristio i USB-to-Centronics čudo.

I sve je to *UREDNO* radilo na Macu (više njih!) kroz VirtualBox, s Windowsima XP, 7 i 8.

Dakle, ne zamjeri mi, dxdandy, jednostavno je *nemoguće* da neki tamo alat za rootanje nekog tamo mobitela ne bi radio na takav način. Ako ti nije proradilo, znači da si nešto radio krivo.
22.10.2017 | 20:50
smayoo,

sve sto kazes stoji i ne protivim se nicemu...ali kad ti kazem da nije radilo to sto sam trebao na sto nacina...ni vmware ni parallels niti virtual box...a sto se tice moba...da to radi i onda mi se prilikom nekog custom roma pri njegovoj instalaciji koja nije prosla tko zna zasto dobro mob zbrikao i onda instalirja milion adb drivra i ostali sranja i softvera sa milion i jednog foruma i nije bilo nacina nego iz windoza i to ne u virtualki....

ali da ne idemo dalje...kako god bilo za mene i moje znanje OS X-a ti si expert i to ce uvijek biti tako...ja sam presao na os x i na mac racunala iz radoznalosti i niceg vise i nemam toliko znanje ali nisam bas tudum i znam kad nesto ne ide ili ne radi a isti postupak kad napravis na necemu drugom onda radi...znaci da ovako ne ide...


Evo samo za primjer, imao sam LG G3...instalirao brdo custom romova i kernela i jednom eto nije proslo kako treba...okrenuo net naopako da dodjem do svih alata i neki nisu radili u virtualci...dobio preko neke cudne veze neki softver koji je mrtvi mob digo u zivot a nista nije pomagalo od svih mogucih alata za zbrickani mob...ni online podrska LG nije ga mogla spasiti...ali nista u virtualci...

Znam da zagovaras virtualki i neka...ali ja te pitam dali znas kako rijesiti ovaj moj problem i instalirati na usb3.0 disk koji na sebi ima primarni OS jos jedan OS i to da budu windoze jer meni nudi sam da instaliram windoze na interni disk a ja to ne zelim jer se vuku ko stara ofucan baba...

Hvala ti ... !
22.10.2017 | 21:11
Pa jesi probao po ovom video tutorialu što ti ga je postao jzelko? Koliko vidim, čovjek koristi najprije win 10 iz virtualke kojim pristupa tom vanjskom disku da bi ga reparticionirao odande. Ja osobno to ne bi radio bez TM backupa.
22.10.2017 | 21:49
ma jok, nisam to probao...nekako me i strah da si je sj... osx...nadao sam se nekom jednostavnijem rijesenju...bas sam mislio da to nece biti problem i da ti bootcamp rijesava u par koraka a ono banana...
23.10.2017 | 06:26
Gle, sad si upravo ušao u kategoriju koju bi moj pokojni stari zvao "vidi ga, je*o bi se, al' da mu ne uđe..."
23.10.2017 | 06:43
ahahahha....dobro zboris...
23.10.2017 | 17:09
Jos jedno pitanje...

Dali je moguce sada taj usb3.0 ssd disk koji koristim trenutno kao primarni na kojem vrtim os High Sierra recimo particionirati tj. da napravim jos jednu particiju bilo ntfs ili vec neki drugi format pa da mi onda bude ta paricija vidljiva bootcampu kao ponudjena za instalaciju windoza ili mi ni onda ne bi bootcamp ponudio da na taj disk instaliram windoze ?
23.10.2017 | 19:13
Ne znam. Probaj.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 38 minuta
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)
  • imjasminh: Mobitel prodan useru s Jabučnjaka :)
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: Jel zna netko bez googlea odakle to?
  • Zdravac: ...Galebi, oj beli tići, poletite dole k jugu, ter moju pozdravite majku...
  • Gjuroo: Moj talent za poeziju nije skriven :)
  • Air: ...možda bi se razvili skriveni talenti za poeziju :)
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis... brzo bi se reducirao broj vojnih stratega, predsjednika, trenera... :)
  • smayoo: @Air: :D
  • imjasminh: u biti cmd r xD
  • imjasminh: updatane slike mobitela u oglasniku - cmd f5 ako vidite stare slike...
  • imjasminh: Apple iPhone 14, 128GB, Midnight Blue - 89% - Spuštam na 450 EUR - [link]
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis uvelo bi porez na političke teme, 1c za čitanje, 2c za pisanje po postu.
  • Gjuroo: "Smayoo: 25x je vrlo optimistična procjena :)
  • Bertone: Otvorena tema "Zero-day" pa se slobodno možete maknuti od politike i rata

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Sank, tino1, Anonimci (403)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO