Forum
Dobrodošao, Gost
Molimo Prijava ili Registracija.    Izgubljena lozinka?
Jeli brojač prometa na iPhoneu točan?
Idi na dno Označenih tema: 0
TEMA: Jeli brojač prometa na iPhoneu točan?
Poruka: 240
graphgraph

Jeli brojač prometa na iPhoneu točan? prije 1 Godina Karma: -1  
Pozdrav,
dakle pitanje iz naslova: Jeli brojač prometa na iPhoneu točan?
Naime, svakog prvog u mjesecu resetiram statistiku kako bi pratio potrošnju. Imam Vip pretplatu unutar koje 1 gb prometa. Već drugi mjesec za redom mi zaračunavaju prekoračenje prometa dok mi je statistika ulazno-izlazno cca 600mb! U Vipu me uvjeravaju kako ta aplikacija krivo mjeri?! Pa pobogu zar toliko (400 mb)? Poslao bi upit appleu baš da vidim što bi oni rekli na tu Vipovu izjavu ali ne mogu doći do nikakvog konkretnog maila na koji odgovaraju.
Ima li tko iskustva sa ovim slučajem?
Hvala.
MacPro 3.1 2.8 8core, MacBook Pro 2011 2.4 i7, iPhone 4s 16gb, iPad2 64 gb Wi-Fi + 3G
| Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
Poruka: 271
graphgraph

Jeli brojač prometa na iPhoneu točan? prije 1 Godina Karma: 6  
Obračunska jedinica za podatkovni promet u VIP-a je 10 kB. U tome ti je kvaka. A iPhone nema takvu obračunsku jedinicu.
graphgraph

Hvala na odgovoru. Jel moguće da je tolika razlika nastala zbog 10 kb obračunske jedinice? Malo mi je to previše...
MacPro 3.1 2.8 8core, MacBook Pro 2011 2.4 i7, iPhone 4s 16gb, iPad2 64 gb Wi-Fi + 3G
Poruka: 271
graphgraph

I meni se čini previše. Ali moguće je. Ne znam možeš li to nekako provjerit.
graphgraph

Mogu pogledati statistiku spajanja od vipa ali neznam kako će mi to pomoći hvala puno!
Poruka: 671
graphgraph

Jeli brojač prometa na iPhoneu točan? prije 1 Godina Karma: 26  
Ja prelazim 600MB mjesecno. jednom sam dosao i do 960MB. Nikad nisam imao problema niti prekoracenja. Sve tocno izracunato.

Ja sam na VIPu isto i mislim da je to u VIPu problem.
Poruka: 114
graphgraph

Jeli brojač prometa na iPhoneu točan? prije 1 Godina Karma: 2  
Na t-mob stari 3gs nije bio nikada tocan.. Uvijek je vise prikazivao.
Poruka: 253
graphgraph

Jeli brojač prometa na iPhoneu točan? prije 1 Godina Karma: 5  
Meni je za 5 mjesec došao račun od 690kn, amaksimalno mi dolazi 200kn. Navodno sam prekoračio paket od 1Gb za 40Mb, za što mi je naplaćeno 319kn, WTF. Imam tarifu bez limita 200. Nema teoretske šanse da sam to prekoračio. Iphone mi je pokazao da sam imao 650 Mb. Već 6 mjeseci uredno trošim maksimalno 300 Mb i to se uvijek poklapalo sa brojačem iz ajfona. Jedino sam taj 5 mjesec malo prešao svoj prosjek ali nisam prešao paket sigurno.

Druga stvar, makli su mi 50% popusta na pretplatu a trebalo je trajat još 6 mjeseci.

Sve mi je to bilo malo čudno, žalio se za jedno i drugo. Za promet kakti su mi oprostili, a za pretplatu je navodno došlo do greške.

Moš mislit, i za jedno i drugo. Love u mutnom i to je činjenica. A ja očito nemogu imati povjerenje u njih i očito ću morati vršit detaljnu kontrolu njihovih izvještaja.

Sramotno, jadno i pokvareno!
Stay focused

Iphone 4s 16Gb
Poruka: 84
graphgraph

Jeli brojač prometa na iPhoneu točan? prije 1 Godina Karma: 3  
Meni brojač prometa na iPhonu 4 točan. Na početku mjeseca resetiram podatkovni promet, kada dođem do 1GB po statistikama na iPhonu, t-mobile mi šalje poruku da sam iskoristio 1GB prometa te mi skidaju brzinu na 64kbps - no comment! Na 3G mreži mi brzina 5-6Mbps a nakon iskorištenih 1GB prometa, skidaju brzinu na 64kbps...sramotno i jadno...
 iMac 27" 2.8 GHz Intel Core i5 (quad-core)
 iPhone 4 16 GB White
 iPod Shuffle 2 GB (3rd Generation)
Poruka: 3170
graphgraph

Jeli brojač prometa na iPhoneu točan? prije 1 Godina Karma: 39  
Meni isto (4G) točnokoliko to može biti jer se drugačije mjeri (iPhone mjeri stvarni promet, a opertaer zaokružuje na 10k.
Ovo smanjenje je sramotno ali i logično sa stajališta operatera jer im Skype i slični servisi strašno pušu za vrat i smanjuju (pre)veliku dobit.
Eto primjer i300 tarife koja je ukinuta jer eto je stara pa kao više ne mogu pružati uslugu (govnari lažljivi i onaj p.... na čelu), a Flex150 koja je duže u upotrebi ne ukidaju. Naravno na Flex150 nema uključen data promet dok je na i300 bilo 2GB.
Svejedno je VIP duplo veće govno od T-Mobile-a. Tomato i Tele2 nije vrijedno spominjati.
Smrt fašizmu i komunizmu. I MMF-u!
Poruka: 114
graphgraph

Jeli brojač prometa na iPhoneu točan? prije 1 Godina Karma: 2  
@john
Trebao si staviti limit kao ja.... No svejedno je dosao racun zbog 14 mb vise no to su obrisali jer ipak imam limit...

I sto je sa tim popustom? Ja imam jos iduci mjesec popust...
@zabac

Ja sam bio na to tarifi i kada je stigla posta da ce me prebaciti na tarifu od 250 kuna ja sam se pobunio na to i trazio raskid ugovora bez penala kojeg su odobrili nakon sto platim jos jedan racun.

Uostalom oni su mene prisilili da predem na tu tarifu a ja sam se izvukao na to da tako nesto ne stoji u mom ugovoru i da mi to ne mogu napraviti.
U inat to nisam htio jer sam ja njih zvao da me prebace na tu tarifu jos kada je izasla no oni nisu dali.
Poruka: 3170
graphgraph

Jeli brojač prometa na iPhoneu točan? prije 1 Godina Karma: 39  
Ja sam prebacio na EXTRAtotal M uz onih 20kn jednokratno za neograničeno s T-Mobile i T-Com korisnicima. NAravno kako su nakon 1.6. dali u promet nove tarife bez uspostave poziva. Onaj Flex150 sam prebacio na EXTRAtotal+ S. Budem vidio kako će se ponašati iznosi računa.
Smrt fašizmu i komunizmu. I MMF-u!
Poruka: 392
graphgraph

Mozda ce vam se pitanje ciniti penzionerskim ali: Na sta uspijete potrositi 1GB (ili 700MB u prethodnom primjeru) mjesecno na telefonu?

Ja sam danas resetirao statistiku i bilo je cca. 200MB od 15.12. prosle godine.
kompjuterana.blog.hr

- mac mini, mali ali vrijedan -
Poruka: 671
graphgraph

Jeli brojač prometa na iPhoneu točan? prije 1 Godina Karma: 26  
Jedan primjer: imas iPad wi-fi, a nigdje wi-fi-a oko tebe pa se surfa...
Drugi primjer: apdejtas ili daunlodas appove on the go preko 3G...
Treci primjer:manijak si i volis Instagram i Weathermob i stalno aplodas fotke i gledas fotke od drugih ljudi...

da nastavim
graphgraph

Tako je a ponekad kad sam na terenu radim hot spot za mbp jer moram hitno poslati nekakve fotke i to je to...
graphgraph

E da...zaboravih ajmesiđiz
Idi na vrh

Novo na Jabučnjaku

Prijava

Vikalica™

Poruka primljena: pred 4 sati, 16 min
  • drlovric: Najnovji US Army firewall je zakljucao bio Jabucnjak. Nekako je upao u kategoriju Streaming Media. Ali evo, opet su ga otkljucali na moj zahtjev :) Lijepo je biti natrag...
  • CooL: di je anketa?
  • cariblanco: 802.11 ac već posjedujem,ali na telefonu ;)
  • dpasaric: 802.11ac u novom Airportu: »Klikni!«
  • cariblanco: Taman sam mislio napisati,da je vrijeme za novu anketu...kad evo je :)
  • cariblanco: ne imam ga spremljeno
  • Riba: Srusila nam se bila baza...treba li ti teskt poruke?
  • Riba: Huh...evo idem
  • cariblanco: ja od teme vidim samo ovo »Klikni!«
  • cariblanco: Riba zeznuo sam onu temu htc-one...daj je obriši a ja ću je ponovo otvoriti
  • Riba: Poruku po poruku za sada.
  • cariblanco: Kako ubaciti više slika u temu...pravi sf :(
  • stefanjos: da, i woza ocekujemo, e pa jako se veselim jer ce meni biti prvi iparty :)
  • john_st: Woz?
  • Riba: Trebao bi biti ove godine jer nam je 10ta godisnjica (!)
  • stefanjos: kad ce biti neki iparty?
  • saint: pisi u forum i dobit ces odgovor
  • sempaaaa: imam iphone 4 poso sam da instaliram novi ios i sad nemogu nikako da pokrenem mobitel pojavise oa jabuka i ugasi se i sve tako dali znate rijesenje za to veliki pozz
  • dpasaric: i različito je ovisno od generacija kako se slažu parovi
  • dpasaric: Imaš to detaljno naslikano u onoj knjižici koja dolazi uz njega!
  • Frem: Imam Mac pro s Processor 2 x 2.66 GHz Dual-Core Intel Xeon i Software Mac OS X Lion 10.7.5 (11G63) te 12 GB RAM (4x1 i 4x2) i imam pitanje: kojim redosljedom da ih postavim u slotove? Da li prvo ove po 2 GB ili prvo jedinice? Naravno u paru. Hvala!
  • saint: Otvori temu pod razno,mozes ubaciti koju sliku i baciti par recenica.Dobar je to telefon
  • cariblanco: našao..btw. stigao HTC One,u kojoj se temi mogu pohvaliti :D
  • cariblanco: gdje je ona opcija import kontakte s sim...na iOS 6.1.3 ?
  • stefanjos: ne postoji lol
  • amsterdamxx: zar to postoji?
  • vlastelica: da li netko zna ima li igdje za kupit apple plazmu tv?
  • scarface32: nemoj se ispricavati nego pisi.;)
  • dpasaric: Ispričavam se svima što kasni osvrt na WWDC, ali zaista sam bio u gužvi. Obećajem za večeras!
  • stefanjos: istina, uspjesno sam instalirao, sve mi radi osim net bankinga

Moraš biti prijavljen!

Prisutni jabučari

Prijavljeni: Ady, baka, diplodocusIII, JOHN, moragd, RnR, rusty, saint, Sank, serafin, Sin, stefanjos, tonci77
Anonimaca: 36

Anketa

Koja WWDC 2013 novost vas je najviše zainteresirala?

Apple novosti

Cvrkutalica

0.418