Forum
Dobrodošao, Gost
Molimo Prijava ili Registracija.    Izgubljena lozinka?
mPBZ - predlozak naloga za placanje.
Idi na dno Označenih tema: 0
TEMA: mPBZ - predlozak naloga za placanje.
Poruka: 117
graphgraph

mPBZ - predlozak naloga za placanje. prije 1 Godina Karma: 1  
Uglavnom sam jako zadovoljan aplikacijom i nacinom placanja. Jedino nikako ne uspjevam iz napisanoga naloga za placanje spremiti predlozak da sljedeci put ne moram pisati citav nalog sa brojevima racuna.
Uvijek mi javi neku gresku kad hocu spremiti predlozak, ima li netko vise iskustva sa ovom aplikacijom da zna zasto nece sejvati napisani nalog.
| Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
Poruka: 16
graphgraph

mPBZ - predlozak naloga za placanje. prije 1 Godina Karma: 2  
graphgraph

Ne, mob nije JB i po tom pitanju bi sve moralo biti 100% ok.
Dakle, popunim uredno nalog i prije nego kliknem "plati" hocu spremiti ali ne ide, jednostavno javi gresku.
graphgraph

I nakon sto sam odustao da se nalog kojega hocu spremiti zove "Optima broj" jer imam dvije pretplate pa sam ih htio tako krstiti. Jednostavno sam napisao Optima i sejvalo se
Dakle, ne podrzava odvajanje naziva u vise rijeci. Nisam provjeravao jeli naziv predloska ogranicen na 15 ili koliko znakova, uglavnom radi sa nazivom bez razdvajanja u dvije rijeci.
graphgraph

evo napravila novi nalog za probu i spremila kao predložak naziva "baka za posmrtnu proba" (bez navodnika).
stvarno ne kužim gdje kod tebe zapinje. pošalji mail s opisom problema (model mobitela, iOS, naglasi da nemaš Jailbreak) na navedenu adresu ili nazovi 0800365365
graphgraph

dubazg kaže:
evo napravila novi nalog za probu i spremila kao predložak naziva "baka za posmrtnu proba" (bez navodnika).
stvarno ne kužim gdje kod tebe zapinje. pošalji mail s opisom problema (model mobitela, iOS, naglasi da nemaš Jailbreak) na navedenu adresu ili nazovi 0800365365

Neda mi se oko toga zavlaciti, napravio sam predloske "Optima93" i "Optima95" sto ih razlikuje po broju telefona. Iako mi nije jasno, mob je nov bez ikakvih akrobacija po njemu.

Jos jedno pitanje vezano za samo placanje. Ako hoces platiti neki racun koji je na ...bakino ime.
Kako to ide? moze li se platiti racun koji nije na tvoje ime? nemam oko toga iskusva pa pitam.
graphgraph

naravno, možeš platiti sve račune na bilo čije ime. po potrebi promijeniš podatak u poljima "platitelj", "adresa platitelja" i "mjesto platitelja" na podatke onoga čije je ime na uplatnici.
za PDF potvrdu vjerujem znaš da je možeš poslati na e-mail
Poruka: 54
graphgraph

mPBZ - predlozak naloga za placanje. prije 1 Godina Karma: 0  
dubazg kaže:
naravno, možeš platiti sve račune na bilo čije ime. po potrebi promijeniš podatak u poljima "platitelj", "adresa platitelja" i "mjesto platitelja" na podatke onoga čije je ime na uplatnici.

da li pbz naplaćuje pdf potvrdu ako je pošalje na mail?

zaba uredno pored naplate troškova održavanja računa, troškova korištenja e-zabe, troškova korištenja m-zabe, troškova plaćanja naloga, sasvim normalno naplaćuje i trošak slanja pdf potvrde na mail.
nakupi se tih troškova.
imati novac i trošiti ga počeo je biti trošak sam po sebi.
a ako nemaš novac i trošiš ga (ne znam kako je to moguće ali funkcionira), e onda je to trošak svih troškova
naj
graphgraph

dubazg kaže:

Ovaj mjesec po prvi put koristim ovaj nacin placanja. Nisam za nijedan racun slao pdf potvrdu, jeli to obavezno za svaki racun ili samo po potrebi? valjda vide da je racun uplacen i lova stigla
graphgraph

nije potrebno osim ako te budu tražili. napomenula sam to kako bi znao da imaš i tu mogućnost ako zatreba
graphgraph

dubazg kaže:
nije potrebno osim ako te budu tražili. napomenula sam to kako bi znao da imaš i tu mogućnost ako zatreba

Ok, hvala!
graphgraph

H2O kaže:
dubazg kaže:

da li pbz naplaćuje pdf potvrdu ako je pošalje na mail?

ne naplaćuje se slanje potvrde. možeš je poslati na bilo koju mail adresu.

jedini trošak je mjesečno 8 kn koliko košta sama usluga, s tim da je prva 3 mjeseca besplatna. i naravno trošak plaćanja samih naloga - 1 kn unutar banke (dok je recimo s tekućeg ili žiro - računa na bilo čiji tekući u banci besplatno) i 2 kn prema drugim bankama. također ima nekih režija na koje se ne plaća naknada.
graphgraph

dubazg kaže:

jedini trošak je mjesečno 8 kn koliko košta sama usluga, s tim da je prva 3 mjeseca besplatna. i naravno trošak plaćanja samih naloga - 1 kn unutar banke (dok je recimo s tekućeg ili žiro - računa na bilo čiji tekući u banci besplatno) i 2 kn prema drugim bankama. također ima nekih režija na koje se ne plaća naknada.[/quote]

Posto mi je posta uspot uglavnom sam sve placao na posti. Ako se ne varam oni naplacuju 5kn po uplatnici pa ovaj racun od 8kn mjesecne naknade stoji ako imam 6-7 uplatnica svaki mjesec.
I prednost je da odmah po primitku uplatnice kad uhvatim vremena fino sve popunim i posaljem, naravno stavim datum dospijeca, ne zelim da prije raspolazu mojim novcem
Jos kad bi ova aplikacija nekako mogla komunicirati sa "Home Budget" bilo bi krasno.
Poruka: 3089
graphgraph

mPBZ - predlozak naloga za placanje. prije 1 Godina Karma: 39  
zaba NE naplacuje privatnim osobama skidanje potvrde u pdf-u. Nije mi jsano zašto bi netko htio pdf potvrdu na e-mail kad je direktnl dobije iz e-zabe.
Imam neku lepezu (60kn/mj) i dosta toga je uključeno u nju, tako i e-zaba, 15 plačanja gratis, potvrde su isto gratis, mastercard i drugo.
Smrt fašizmu i komunizmu. I MMF-u!
graphgraph

mPBZ - predlozak naloga za placanje. prije 12 Mjeseci Karma: 2  
60 kn mjesečno? pa ima da ti limunadu nose dok račune plaćaš :O

evo moji mjesečni troškovi kod PBZ:

mPBZ = 5,6 kn (s popustom na inovaciju, inače je 8 kn)
nalozi = 15 kn (računam neka imam 5 računa van banke + 5 unutar banke, iako neki računi su bez naknade. no nek bude taj iznos)
vođenje tekućeg = 4,90 kn (s inovacijom, inače je 7 kn)
Amex = 140 kn godišnje = 11,7 kn mjesečno (s inovacijom, inače je 200 kn/g)

UKUPNO mjesečno: 37,20 kn

i da, naravno da su potvrde besplatne
Poruka: 3089
graphgraph

mPBZ - predlozak naloga za placanje. prije 12 Mjeseci Karma: 39  
zaba naplačuje i korištenje tokena (mislim 10-15kn/mj). Imam nekoliko računa, MC, nabere se, tako da mi je 60kn/mj manje nego svaka usluga pojedinačno. MC je prevagnuo za uzimanje lepeze, inaće se ne isplati.
Smrt fašizmu i komunizmu. I MMF-u!
Poruka: 54
graphgraph

mPBZ - predlozak naloga za placanje. prije 12 Mjeseci Karma: 0  
zabac > zaba NE naplacuje privatnim osobama skidanje potvrde u pdf-u. slažem se.
ali, zaba naplaćuje slanje potvrde u pdf-u. ako želiš nekome poslati pdf-potvrdu iz e-zaba aplikacije onda će ti to biti naplaćeno.
btw, 60 kn/mj = 720 kn/godišnje. a 720 kn više ili manje u novčaniku je lijepa razlika u njegovoj debljini.
naj
graphgraph

mPBZ - predlozak naloga za placanje. prije 12 Mjeseci Karma: 1  
Prije nekog vremena sam upitao sluzbenicu na salteru u pbz-u koje su mi mi usluge ukljucene ...sms izvjesce i e-mail. Za ovo e-mail izvjesce se ne sjecam da mi je nekada stiglo izvjesce od njih pa me zanima jeli oni ipak naplate koju kunu na racun sto je ukljucena ta opcija.
SMS mi je ok, iako je nekoc dolazio sms nakon svake transakcije u zadnje vrijeme vidim sms samo u nekim pravilnim intervalima.
graphgraph

mPBZ - predlozak naloga za placanje. prije 12 Mjeseci Karma: 2  
@mateo - sms odjavi, naplaćuje se mjesečno 4 kn, a što će ti kad imaš mPBZ. e-mail izvadak se ne naplaćuje, kao ni slanje na kućnu adresu.
graphgraph

mPBZ - predlozak naloga za placanje. prije 11 Mjeseci, 4 Tjedana Karma: 1  
da, prvim odlaskom u banku cu iskljucit tu opciju, nije bog zna sta ali se skupi.
hvala na savjetima!
graphgraph

mPBZ - predlozak naloga za placanje. prije 10 Mjeseci, 3 Tjedana Karma: 1  
btw, ozbiljan nedostatak aplikacije je da moram zapisati na papir kodove kod kupnje bona za mobitel jer nema opcije copy/paste.
graphgraph

mPBZ - predlozak naloga za placanje. prije 5 Mjeseci, 1 Tjedan Karma: 1  
Dakle, nova situacija.
Trebam tipu koji ima tekuci racun na postanskoj banci prebaciti neku lovu.
Ne znam broj "poziv na broj odobrenja" i ne mogu poslati lovu.
Ako netko zna da ne zovem silne sluzbe za korisnike.
Poruka: 2205
graphgraph

mPBZ - predlozak naloga za placanje. prije 5 Mjeseci, 1 Tjedan Karma: 66  
Mislim da je to broj tvog tekućeg. Tako je kad šaljem sa HPB na drugi račun , npr Zabin. Probaj !
 Mac mini TimeCapsule iPhone4
graphgraph

mPBZ - predlozak naloga za placanje. prije 5 Mjeseci, 1 Tjedan Karma: 1  
Rjeseno.

Poziv na broj: 00 i broj primatelja je broj tekuceg od primatelja
Idi na vrh

Novo na Jabučnjaku

Prijava

Vikalica™

Poruka primljena: pred 21 sati, 30 min
  • radar: dali je moguce da mi appletv chaptere u filmu razbacuje kao muziku na shuffle i kako to rijesiti, ili je do iVI Pro programa, tx
  • john_st: ja sam siguran da je Apple prekršio neki zakon da bi IRS to već davno promptno riješila, al prelukavi su to igrači. posebice me se dojmila ideja da umjesto isplate dividende na X dionica lijepo dignu kredit i kupe tih X dionica pri čemu im je kamata manja od iznosa dividende. formidable!!
  • scarface32: prati li iko ovo saslusanje u vezi ne placanja poreza?
  • smayoo: :roll: kakva morbidna ideja...
  • john_st: jaadan :( »Klikni!«
  • JCM: Ma super, dobro da je i tako kako je. SL zvuci sasvim dovoljno. Smayoo, zvucis pero lako, britko i jasno. Pozz svima :)
  • Defou: Ako zelis raditi development za iOS SL nije podrzan vec par verzija Xcode-a...
  • rusty: @JMC ja sam rekao SL zato jer si pitao što od to dvoje (SL ili ML) staviti na White iz 2009. Osobno ne bi išao sa Mlom na stroj star 4 godine pogotovo ako nije upgradan. Također slažem se sa navedenim, da ako po pitanju opcija nema toga što SL ne može i time zadovoljava potrebe zašto onda i ići na nešto turbo novo? Osobno sam na ML i nemam ništa protiv fuzije iOSa i OS X, ali to je moje osobno mišljenje. SL bi po meni bio puno bolji izbor za White seriju iz 2009
  • smayoo: Dobro, to je i zato što su Windows korisnici više prisiljeni kemijati inače, pa su tako iskemijali i (neslužbene) instalacije da omoguće XP na novijem hardveru (najprije je bila SATA podrška, onda dual core pa quad core procesori...). Da se Mac korisnicima hoće toliko kemijati (tj. onima kojima se hoće), imali bi hackintosh... 8)
  • drlovric: Sumnjam da ce ijedan OS ikada skinuti sa trona duzinu trajanja XP :) 12-13 godina ako se ne varam i jos se neda, i ako je Win 7 vise nego dobar OS. Mada si u pravu za 10.6. Ne vole svi korisnici to forsiranje iOS u OS X :/
  • smayoo: Da? Ne znam... Možda zato što imam 140 kg... :D
  • JCM: Smayo tvoje riijeci uvijek imaju tezinu :)
  • smayoo: 10.6 Snow Leopard je de facto postao Macov Windows XP - sve što je Apple napravio nakon toga je krenulo nizbrdo, tako da je puno korisnika ostalo na 10.6 iako su mogli dalje. Pa onda i developeri to uvažavaju. Ja sam na 10.6 i do sad nisam osjetio problem zbog toga. Jedna jedina aplikacija koja meni treba - nije dostupna na 10.6. A i taj mi nije nešto osobito važan.
  • JCM: To je tako ali kako ne znam previse o trajanju apple softvrea zanimalo me da li ce bar jos dvije godine trajati. Ne isplati se placati za nesto sto ce ubrzo biti beskorisno (npr ovaj white)
  • drlovric: JCM: Zar to nije dubina svakog racunala? I potrosacke elektronike opcenito :)
  • JCM: Da li to znaci da ima rok trajanja obzirom na software? Znam da ima (sve ima) ali da li ce se nakon nekog vremena (skorijeg?) baciti u smece jer nece biti kompatibilan sa hrpom stvari?
  • rusty: osobno ne bi išao preko SLa (10.6.4)
  • JCM: Još jedno pitanje: Da li se može i koji software se preporucuje za nadogradnju MB White 2009? Sada je na 10.5.8. Snow ili Mountain?
  • smayoo: U slučaju nužde, najmanje 20% manje ;)
  • john_st: ma ne prodajem ga, previše sam emotivno vezan za nj :) al čisto me zanima, u slučaju nužde, koliko mogu dobit za njega
  • Sin: @mario.zg: nedovoljno pojasnih: SSD je cca 650-700, a HD postojeći od 160 ili 250gb, prodam ili zamjenim uz nadoplatu za SSD razlika mi je bila 400-450 kn za upgrade ....
  • mario.zg: Može link do tih diskova SSD 128 za 400 kn?
  • Sin: @john_st: eh da... Slican unibody sam prije cca 1,5 god kupio za 3k i uredno prodao za 4k 6 mj. kasnije...bez SSDa; sada SSD 128 malo rabljeni idu po cca 400-450, znaci ako hoces prodati cijena bi bila cca 3.5-4 k, ili visa ako ti je hobi prodavati pola godine 8)
  • Sin: Solidna baza za procjenu, ali ako pratis cijene na njuskalu za Mac - ljudi obicno traze cca 20% iznad MacSell cijene, a stvarno se prodaju po cijeni 20-30% ISPOD MacSell cijene....tako da john_ st imas od cega poceti....
  • smayoo: john_st, moja se procjena uvijek bazira na cijeni koja se nudi za sličan model na E-bayu + troškovi dostave + PDV + 10% (ja bi bio spreman platiti 10% više za rabljeni Mac kupljen lokalno, nego što me košta neki koji kupujem preko E-baya). Tvoj nije tako jednostavno procijeniti radi SSD-a. Tj. takvih sličnih se baš ne nudi na E-bayu.
  • papittoveng: ovaj od JCMa plafon 2200kn
  • papittoveng: @john_st: 3000kn
  • florijan: @ john_st. evo ja ću ti. devet drniških pršuta
  • john_st: aj smayoo, kad si već u formi, procijeni moj stroj: MBP 13" 2.26 Intel C2Duo, 8GB RAMa, 120GB SSD, 250GB HDD, optika izvađena al spremljena, 10.6.8., 2009. godište
  • JCM: To je to. Thx!

Moraš biti prijavljen!

Prisutni jabučari

Prijavljeni: smayoo, STMac
Anonimaca: 26

Anketa

Koji vas je novi Apple hardver najviše dojmio?

Apple novosti

0.4541