Forum
Dobrodošao, Gost
Molimo Prijava ili Registracija.    Izgubljena lozinka?
iPhone Legal Unlock Request?
Idi na dno Označenih tema: 0
TEMA: iPhone Legal Unlock Request?
Poruka: 2
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 4 Mjeseci Karma: 0  
Evo javljam se nakon nekoliko dana uzaludnih pokušaja da ovdje upišem neku poruku. Iako se prijavim u sistem isti mi ne omogućava pisanje poruka. Nisam našao link do admina, zato sam pisao uredniku stranice, zasad bez odgovora.

Cijelo vrijeme dobivam obavijesti o novim upisima u forum, pa se to pretvorilo u pravo spamanje.

Što se tiče unlocka, ponovno su me zvali iz T-Coma. Reagirali su na moj mail kojim sam ih obavjestio, da sam išao slijedom njihovog prvog telefonskog poziva, ali da niti nakon nekoliko dana telefon nije otključan.

Rekli su mi, da nije otključan zbog neke njihove greške i da su ga ovoga puta otključali i neka probam kroz par minuta.

Ovoga puta nije bilo problema i telefon je sad otključan.

Vrlo ljubazni i profi.
| Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
Poruka: 514
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 4 Mjeseci Karma: 43  
Scorp21 kaže:
Evo dobio sam odgovor HAKOM-a:
Poštovani,Odredba o obvezi besplatnog „otključavanja“ mobilnih uređaja, propisana Pravilnikom o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga (NN 154/2011) stupila je na snagu dana 07.01.2012. god. Obzirom da se spomenuti Pravilnik ne primjenjuje retroaktivno, operatori od korisnika zahtijevaju dokaz o tome da obvezno trajanje pretplatničkog ugovora još uvijek traje ili je upravo okončano, kako bi postojala pravna osnova za primjenu odredbe.S poštovanjem, HAKOM

nisam računao na ovakav odgovor HAKOM-a.
Finn kaže:
hvala.
dakle, drugim riječima, operateri na temelju IMEI broja ne mogu "ući u trag" mobitelu već im za to treba račun, da vide kad je i pod kojim uvjetima kupljen.
jesam li to dobro shvatio?

oni ITEKAKO mogu provjeriti sve na temelju IMEI-ja. druga je stvar što oni to ne žele napraviti a HAKOM im u ovom slučaju pruža zaleđe.
ja osobno znam kako je moguće provjeriti sve putem IMEI-ja.
sjetite se kad idete kupiti mobitel. šta prodavač radi?
skenira barkod i skenira IMEI. sve se vidi i sve se zna.
i još nešto. ja sam zahtjev za otključavanje ostvario scanom jamstvenog lista.
kako oni mogu znati jesam li pod 12 ili 24 mjesečnim ugovorom? to se ne može provjeriti na garanciji.
jasno, ukucali su u sistem i vidjeli.
Poruka: 40
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 4 Mjeseci Karma: 3  
Baš me zanima kako će se ovo sa IMEI brojem bez garancije ili računa na kraju riješiti..

Nego, jel netko poslao zahtjev VIP-u za otključavanje iphone.a prije isteka ugovorne obveze (uz naplatu za otključavanj). Ide li to i koliko koša?
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 4 Mjeseci Karma: 43  
kako će riješiti bez računa i garancije? pa očito neće htjeti.
u vipu otključavanje košta 488 kuna, piše ti gore.
Poruka: 12
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 4 Mjeseci Karma: -3  
Iz osobnog iskustva znam šta se sve može raditi preko IMEI broja, tj. preko njega ne samo da se može locirati mobitel i to točno po čelijama unutar par metara koje odrede već se može saznati koje su sve kartice ikada bile u njemu (svi brojevi) što znači da čim imaju i broj kartice imaju i sve informacije koje su ikada bile vezane za određeni broj (pretplata, bonovi...). Jedino ne znam da li tolike ovlasti imaju djelatnici na šalterima (vjerojatno ne).
Poruka: 912
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 4 Mjeseci Karma: 13  
ako im garancija/račun za utvrđivanje ugovornog stanja ne treba onda treba operatere pitati zašto postavljaju taj zahtjev i tražiti da ga ukinu. ne vidim drugog rješenja nažalost...
neki su već ovdje spominjali da ih u poslovnicama nisu tražili nikakve papire, znači to ovisi o njihovoj dobroj volji...
Moderator
Poruka: 858
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 4 Mjeseci Karma: 37  
Mozda probati u nekoj drugoj poslovnici,nema se sta izgubiti
iPhone 4 SimFree
iPad 32GB WiFi 3G
Apple TV 2
Macbook Pro 13.3" i5

 iServis Sarajevo 

Svi koji se jave preko jabucnjaka ostvaruju 10% popusta za sve usluge servisa
Poruka: 95
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 3 Mjeseci, 4 Tjedana Karma: 2  
Samo kratko...
Varijanta mailom na službu za korisnike (t-com) stvarno funkcionira bez greške.
Poslao prekjučer u 20.00, javili mi mailom jučer u 20.05
Poslao sam skeniranu garanciju i stvarno ne razumijem zašto se navlače za račun ili garanciju kad sve vide preko IMEI.
Također, to ne rade službenici na šalteru nego služba za korisnike pa otpada varijanta da ne mogu do informacija vezanih uz IMEI, a ako netko ima potpuni uvid u račune onda su to oni.
To mi sve skupa stvarno djeluje kao neka vrsta iživljavanja.
Ima li koga iz T-coma na forumu da nam pokuša objasniti o čemu se radi?
Možda stvarno postoji neki dobar razlog...
Poruka: 63
graphgraph

evo i ja več par dana sa t-comom se dopisujem mailom povodom otključavanja uređaja naravno nije istekao rok od dvije godine na uređaj, ali ja nisam vezan tim ugovorom nego prvi vlasnik, trazili su me garantni list i ja im ga pošaljem ,ali na garantnom list se nevidi datum kupnje tj. nije upisan to su trazili da im pošaljem sad su me trazili da im pošaljem račun ako ga nemam da idem po kopiju gdje sam kupio uređaj. dođe mi da na garantni list upišem datum prije dvije god. ida odem u t-centar da vidim šta bi se desilo, inače se radi o i4 starom jednu godinu
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 3 Mjeseci, 4 Tjedana Karma: 43  
napravi kopiju garantnog lista u boji, napiši datum koji hoćeš i onda s nekog drugog imena i s drugog maila pošalji opet mail službi za korisnike. i po mogućnosti taj garantni list slikaj s mobitelom da se ne vidi tako podrobno da je kopija.
jer ako budeš nešto napisao na garancijski list onda će oni skužit pa će te još više zezat. :/

i kad im budeš slao mail ne navodiš o kojem se iphoneu radi, jer vjerojatno će samo vidjeti garanciju, skužiti da je "starije" od dvije godine i otključat.
graphgraph

budem i to probo mozda prođe, a jel poslje neznam ako mi otključaju uređaj i nakon mjesec dva skuze gresku ili prevaru da li ga mogu opet zaključat
graphgraph

u ovoj temi sam pisao već o tome, možeš nakon otključavanja spremiti aktivaciju sa SAM-om (uređaj mora biti jailbreakan), pa čak da oni i skuže nešto i zaključaju ti uvijek možeš vratiti sve s tom aktivacijom.
gore sam jako podrobno napisao kako se to radi.
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 3 Mjeseci, 4 Tjedana Karma: 13  
ma šta ser... da im trebaju papiri kad mogu sve preko OIB-a saznat...

Operator:
Pizza Cut. Mogu li dobiti Vaš...

Mušterija:
Dobar dan! Htio bih naručiti klopu za van.

Operator:
Mogu li prvo dobiti Vaš OIB, gospodine?

Mušterija:
Moj OIB, ah da, pričekajte malo, eh! Moj Osobni Identifikacijski Broj je: 61020499981.

Operator:
Hvala Vam, gospodine Marko. Samo da provjerim podatke. Vidim da živite u Ulici jablana 13 i Vaš telefonski broj je 332-971. Vaš broj na poslu je 301-243 i Vaš broj mobitela je 095-301-2431. Vi zovete sa ovog prvog, 332-971.

Mušterija:
Huh? Da, kod kuće sam. Od kuda Vam samo sve te informacije?

Operator:
Pa umreženi smo, gospodine.

Mušterija (začuđeno):
Oh, da, htio bih naručiti dvije velike slavonske pizze, ekstra ljute...

Operator:
Mislim da Vam to nije dobra ideja, gospodine.

Mušterija:
Kako to mislite?

Operator:
Gospodine, Vaši zdravstveni podatci upućuju na to da imate visok krvni tlak i iznimno visoku razinu kolesterola. Polica dopunskog zdravstvenog osiguranja ne pokriva i taj rizik...

Mušterija:
Pa što mi onda možete preporučiti?

Operator:
Mogli biste iskušati našu bezmasnu soja-pizzu. Uvjeren sam da će Vam se svidjeti.

Mušterija:
Zašto to mislite?

Operator:
Pa, prošli tjedan ste u knjižnici podigli knjigu "Gurmanska jela od soje". Zato sam Vam to predložio.

Mušterija:
U redu, u redu. Dajte mi onda dvije jumbo soja-pizze.
I koliko to stoji?

Operator:
To bi trebalo biti dosta za Vas, Vašu ženu i četvero djece. Sve skupa, zajedno s troškovima dostave, stoji 115,00 kn.

Mušterija:
Platit ću kreditnom karticom.

Operator:
Oprostite, gospodine, ali bojim se da ćete morati platiti gotovinom. Prekoračili ste dopušteni minus na kartici.

Mušterija:
Skoknut ću do bankomata i donijeti novac prije nego vaš dostavljač stigne do mene.

Operator:
Neće ni to ići, gospodine! Imate prekoračenje i na tekućem računu.

Mušterija:
Nema veze. Samo pošaljite pizze. Pripremit ću novac. Koliko vam treba vremena za dostavu?

Operator:
Malo smo zatrpani u ovom trenutku. Oko 45 minuta. Gospodine, ako Vam sežuri, možete doći do nas, ali bit će Vam nezgodno voziti pizze na motociklu.

Mušterija:
Kako znate da vozim motocikl?

Operator:
Ovdje stoji da kasnite s otplatom kredita za auto pa Vam ga je banka oduzela. Ali, Vaš skuter je u potpunosti otplaćen te sam samo pretpostavio da ćete voziti njega.

Mušterija:
K vragu i država, i OIB, i sve!

Operator:
Preporučio bih Vam da pazite što govorite, gospodine! Već imate dvije prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira 2002. i vikanja na policajca 2009.

Mušterija je ostala bez riječi.

Operator:
Želite li još nešto, gospodine?

Mušterija:
Ne, ništa više. Ali, nemojte zaboraviti dvije Coca-Cole na dar, kako piše u Vašem oglasu!

Operator:
Oprostite, gospodine, ali naš oglas ima klauzulu da ne smijemo nuditi besplatnu Coca Colu dijabetičarima! I molim Vas da dočekate našeg dostavljača, jer se boji pasa, a Vi svojega, kako vidim, još niste vodili na cijepljenje.
graphgraph

jel moze neko objasnit kako se radi beckup sa SAM-om i jel se poslje SAM moze obrisat ili ga ostavit u telefonu
graphgraph

a da probaš možda search, ili jednostavno preskrolaš malo gore?
graphgraph

Uploaded with ImageShack.us
pročito sam sve nekoliko puta ali nema nigdje dugme beckup ili restore u samu samo ovo ko na slici
graphgraph

moja greska nisam instalirao sa onog gore repo nego iz cydie sad sam sve ponovo napravio i sad je ok
Hackervis imaš +1 odmene i cugu kad se sretnemo moj i4 je sad unlocked
graphgraph

Samo nam jos reci kako si tocno preveslao t-com?
graphgraph

onak kak si mi reko
graphgraph

Hackerivs kaže:

oprostite na neznanju, nisam u stanju pratiti sve te vaše "kombinacije".
šta bi ti značilo ovo "preveslati" t-com?
Poruka: 89
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 3 Mjeseci, 4 Tjedana Karma: 4  
Finn kaže:
ma šta ser... da im trebaju papiri kad mogu sve preko OIB-a saznat...

Operator:
Pizza Cut. Mogu li dobiti Vaš...................

*Finn, ja ne znam što si ti htjeo s ovim dijalogom postići , možda je to neki svijet u kojem ti živiš ali nije sve tako lako kako se čini. Normalno da su ljudima potrebni nekakvi dodatni podaci pored oib-a. Jasno da se sve vidi preko oib-a ali realno gledajući ako znam tvoj jmbg ili broj osobne mogu u trenu oka saznati i tvoj oib i predstavljati se kao lažna osoba tako da ne može nekakva veća firma ili korporacija surađivati na osnovu samo jednog broja i dati sve ostale podatke. Ako im je uvjet da ugovorna obveza mora isteći kako bi se uređaj otključao onda je to tako - to i je na kraju sam uvjet hakom-a koji je postavio takvu regulativu. Istina je da se preko imei-a može apsolutno sve saznat, koji su brojevi ikad bili u mobitelu, koji se trenutno koristi,koji je broj bio i koja pretplata kada je mobitel uziman itd.... Zašto zahtijevaju podatke kao što je garantni list ili račun iskreno neznam, očito je to nekakva politika firme da ne ispadne da se i ukradeni mobiteli (koji nisu prijavljeni da su ukradeni) otključavaju bez ikakvih problema.

Što se tiče zaposlenika koji su u t centrima na šalteru, nisu na vrijeme obaviješteni (što treba krivit njihove nadležne) vezano za otključavanje pa je bilo samih primjedbi od jabučnjakovaca na rad istih. Osobno bi slao na mail kao i dosta ljudi na forumu jer znam da je sigurno tim putem brže. Svakako treba im izravno reći kakva je situacija, da si npr. kupio mobitel od vlasnika kojem je istekao ugovor ali nemaš račun ni garantni list jer ti on nije dao ili zaboravio dat ili nešto treće i lijepo ih zamolit može li se nešto učiniti povodom otključavanja - naravno da će tražit sve moguće tvoje podatke (i ako znaš podatke od samog vlasnika) kao što su grad i adresa,kontakt broj,oib,jmbg,imei bla bla bla....

Nadam se da nisam nikoga uvrijedio jer sam imao najbolju moguću namjeru pozdrav svima
ušao u iSvijet
graphgraph

čuj, onaj moj "dijalog" je vic koji sam nekidan dobio na mejl i koji karikira "big brother" društvo, bit će da ga nisi skužio...

moj je problem, konkretno, to što traže papire za otključavanje koji po svemu sudeći nisu realno potrebni jer se sve može saznati preko IMEI broja, kao što si i sam rekao. mislim da čak ni u ekstremnom slučaju ukradenog uređaja to nije njihov problem jer policija neće njima dolazit na vrata nego onome kod koga je ukradena roba završila.
dakle, još jednom naši operateri se iživljavaju na nama - samo zato jer mogu, jer nas nitko ne štiti od njih. to je moj problem, a ne ugovorna obaveza.
graphgraph

Finn kaže:
Hackerivs kaže:

oprostite na neznanju, nisam u stanju pratiti sve te vaše "kombinacije".
šta bi ti značilo ovo "preveslati" t-com?

Grga je mobitel kupio preko oglasnika, racun nije dobio, ali dobio je garanciju na kojoj nije pisao datum. T-com takvu dokumentaciju nije prihvatio nego je trazio racun blabla, na sta sam mu ja reko da kopira jamstveni list u boji i na tu kopiju napise datum koji zeli. On je to vjerojatno tako i napravio, i jamstveni list uslikao mobitelom manje rezolucije da se bas ne vidi da je kopija i t-com je to popusio i otkljucao mobitel
Btw finn, vidio sam i tvoj problem. Jedne godine je na oglasnicima bilo za kupiti t-com jamstvenih listova; popecacenih, ali potpuno neispunjenih, za 10 kuna komad. Sada toga vise nema. Ali ako bi nasao neki drugi jamstveni list i malo si ga "prilagodio" mozda bi bilo nade u otkljucavanje
graphgraph

znači, oni ne mogu jamstveni list koji ne pripada mom uređaju dovesti u vezu s nekim drugim uređajem?
graphgraph

Nemam pojma, ali kako drukcije objasniti grgin slucaj?
graphgraph

čudno mi je to, ali ako je tako, lako ću nabavit neki garantni list pa im ga poslat...
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 3 Mjeseci, 4 Tjedana Karma: -3  
Meni je t-mobile otključao iphone 3gs a da nisam imao nikakve papire posto sam ga kupio preko oglasa. Stvar je sljedeća: kada je pravilnik od hakom-a stupio na snagu ja sam odmah otišao u poslovnicu t-mobile-a u Požegi te me je djelatnica blijedo gladala kada sam joj spominjao otključavanje i hakom tako da tu nisam ništa postigao. Istog dana sam poslao mail t-mobile-u u kojem sam zahtjevao otključavanje moba te sam im samo dostavio podatke o kojem se mobitelu radi i imei broj. Oni su meni na to odgovorili da im dostavim i pretplatnički broj a pošto ga neznam jer je kupljen preko oglasa nisam im ni odgovorio na mail. Tu sam već mislio da nema ništa od otključavanja ali sam probao u drugoj poslovnici, točnije u Kutini. Pošto mi je cura iz Kutine onda je ona otišla u poslovnicu i pitala za otključavanje mobitela a iza pulta je valjda bio neki mladi student koji se nije baš nešto snašao pa je ispitivao kolege ali je zapisao imei broj i rekao da će vidjeti dalje. Nakon što je prošlo oko 7 dana i nitko ništa nije javljao slao sam mail hakom-u te ih pitao da li operateri smiju tražiti druge podatke osim imei broja pošto preko njega mogu saznati sve što im treba te da u pravliniku piše samo da su operateri dužni otključati mobitel nakon proteka određenog roka. Oni su na to meni odgovorili da pravlnik ne djeluje retroaktivno te tako operateri mogu zahtjevati neki dokaz o kupovini uređaja pošto je kupljen prije nego je pravilnik stupio na snagu. Tu sam stvarno već mislio da će moj iphone ostati zaključan kad ono u četvrtak predvećer na mobitel od cure zovu iz t-mobile-a i javljaju da je mobitel otključan. Ja ga spojim na itunes i stvarno otključan... Po svemu mislim da je otključavanje uspjelo jer je u poslovnici u kutini bio mladi i neiskusni djelatnik pa je zaprimio zahtjev za otključavanje tako što je samo uzeo imei i kontakt broj. Ili je možda zato što mi je cura zgodna pa se dečko pogubio kada ju je vidjeo i zato zaboravio tražiti papire (mala šala, ili tko zna...). Ma sve u svemu meni je bitno da je mobitel otključan a očito sam imao sreće da mi je to sve uspjelo i bez papira.
graphgraph

evo da se i ja javim u vezi ovog mog otključavanja i postupka koji sam napravio ja sam sa telefonom dobio i račun i garanciju samo šta na garanciji nije piso datum kada je kupljen i takav sam garantni list poslo u t-com i trazio da mi otključaju telefon oni su mi odgovorili da se sa garancije nevidi kada je tel kupljen i da im dostavim račun e onda sam ja skeniro garanciju i tamo upiso datum stariji od dvije godine i to im poslo nazad sa drugog emaila i sa drugim imenom i sljedeči dan su mi poslali mail da mi je tel otključan i bio je. skeniraš orginal garanciju i tamo promjeniš datum u peintu moš i imei upisat svoj moš radit šta očeš samo nemoj reč da sam ti to ja reko i za svaku posljedicu ja se ograđujem
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 3 Mjeseci, 3 Tjedana Karma: 13  
izgleda da zaista ne postoji neki konkretan i opravdan razlog traženja papira za otključavanje i da to sve ovisi o njihovoj dobroj volji.
naime, u prepisci mejlom dvaput su mi iz korisničke službe rekli da mi ne mogu otključati uređaj bez garancije ili računa, a isto to mi je rekla službenica u jednoj poslovnici. NO, danas u drugoj poslovnici cura mi je najnormalnije i najljudskije rekla "ajde poslat ću im ja zahtjev, napisat ćemo da ste izgubili papire pa ću ih zamoliti da vam to otključaju" kaže ona "firma ima to pravilo, ali može se to riješiti i bez predočenja papira, nije to neophodno" (!!) ni ona nije znala dokučiti koji bi bio zapravo razlog traženja papira jer se uređaju može ući u trag i preko IMEI broja.
eto, izgleda da je opet stvar u birokraciji nauštrb ljudskosti...

držite fige da njena zamolba dođe u ruke nekom čovjeku, a ne birokratu.
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 3 Mjeseci, 3 Tjedana Karma: 1  
Evo i mog iskustva s legalnim otključavanjem.
Prošli utorak sam u T-centru na Trešnjevci (Vukovarska), djelatnici na šalteru dao garantni list (račun nemam) i otvorio Settings->General->About da pročita IMEI. Nakon toga mi je rekla da će mi kroz par dana SMS-om poslati nekakav kod.
Nikakav SMS mi nije došao, pa sam maloprije probao sreću i maknuo UltraSn0w Unlock s telefona i napravio deaktivaciju pomoću SAM alata. Nakon toga sam deinstalirao SAM, umetnuo VIP karticu, priključio mob na komp, a iTunes su mi javili da je telefon otključan. Stvar funkcionira, jedino je nedostatak u proceduri to kaj ti nitko niš ne javi pa moraš stalno pokušavati. Osim toga sve ostalo je bilo fer i korektno bez ikakvih nesuglasica.
iPhone je 3G, kupljen 12/2008. u T-COM-u.

Pozdrav,
Filip
graphgraph

dakle, nakon što mi je jedna službenica u t-mobile poslovnici poslala zahtjev za otključavanjem, iako nisam imao garanciju ili račun, danas su me zvali i obavijestili da je uređaj otključan - na temelju IMEI broja samo. znači može se, ali treba ipak malo još zajebavat ljude, valjda da nam se osvete zbog toga što moraju otključavat...

nego, nakon spajanja na iTunese, restorea i otključavanja uređaja počinju novi problemi: ubacim karticu od tele2 i ona proradi, nazovem odmah jedan broj, ali se osoba nije javila i nakon toga mobitel izgubi mrežu i više ju ne može naći. prvo probam ugasit i upalit mobitel - ništa; onda zovem t-mobile korisničku službu, s njima probam restore na par načina (uređaja i postavki mreže) - ništa.
sad jedino preostaje da ga testiram s nekom t-mobile karticom i vidim radi li na njihovoj kartici kako treba. ako radi, valljda je negdje onda kod njih nastao problem nakon otključavanja. ako ni na njihovoj kartici ne radi, onda ne znam šta da radim.
imate li kakvu ideju kojim smjerom krenuti s detektiranjem problema i šta bi to moglo biti?
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 3 Mjeseci, 3 Tjedana Karma: 43  
neke tele2 kartice znaju praviti probleme koliko ja znam.
probaj s nekom drugom tele2 karticom.
graphgraph

hvala na informaciji, ali to mi ništa ne vrijedi ako trebam baš tu karticu.
u slučaju da je problem baš u kartici, mogu li zatražiti novu kod operatera?
graphgraph

pa i mislio sam da probaš sa drugom karticom kako bi ustanovio je li poteškoća do kartice.
a ako je lako odeš i zamijeniš s drugom.
Poruka: 4
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 3 Mjeseci, 3 Tjedana Karma: 0  
dobra vecer,

ovako imam 3g 32gb i kupio sam ga preko oglasa i nemam nikakav racun... pa sada pitanje je gdje i kako (odnosno dali) ga mogu otkljucati? cuo sam da bi se moglo poslati mail t-mobilu (tehnickoj sluzbi?!) pa njima reci da mi otkljucaju, ali ne znam dali ce oni traziti garanciju ili slicno?

i jos jedno pitanje, imam iphone 4, ali vip lockan i star je preko godinu dana. dali to vrijedi i za vip da ga mogu kod njih otkljucati?

hvala unaprijed!
graphgraph

za t-mobile, bilo je rasprave ovdje, malo pročitaj temu i koristi se searchem.
a za iphone na vipu, ako je prošao ugovor, može besplatno. ako nije prošao ugovor, onda 488 kuna.
Poruka: 1
graphgraph

Ja sam pokušao kontaktirati t-mobile preko maila, ali su me elegantno odbili zbog garancije i računa (iPhone kupljen preko oglasa).

Može netko da skenira garanciju i da mi pošalje, pa da samo promijenim brojeve?

Oni su prvi počeli sa niskim udarcima
Poruka: 25
graphgraph

Zanimaju me dvije stvari vezane za iPhone 4S pa da ovde pitam jer se jedna tice ove teme:

-Ukoliko sad uzmem telefon na pretplatu kod t-com da li ga oni mogu odma otkljucati naravno uz naknadu? Vidim da je to kod VIPa oko 500kn.
-Nisam nesto pratio ali sam nesto nacuo da li se s ovim novim updateom 5.1,5.2...(ne znam) moze iskljuciti 3G? Ne zanima me ovo zbog baterije nego radi potrosnje (na bonovima sam)

Hvala
graphgraph

1) ne
2) da (nap: to su tek beta verzije, i na njima se može isključiti. treba pričekati izlazak regularnog iosa jer betu mogu samo developeri koristit)
graphgraph

Znaci Tcom to jos nije omogucio a da li ce uopce??? Kako drugacije otkljucati? Da li moze uz pomoc Gevey kartice (zanima me da li ce raditi ta kartica s novim updatom (ovaj za iskljucenje 3G))?
Sorry na mozda poglupim pitanjima ali nisam koristio iPhone nikad a iz BiH pa me interesuje ovo otkljucavanje...
graphgraph

nije omogućio i vjerojatno neće omogućiti jer ga pravilnik na to ne obvezuje.
gevey neće raditi s iphone 4s s kojim nikad nije niti radio.
za isključenje 3g sam ti odgovorio, to kad iziđe službena 5.1 verzija.
kupi iphone u vipu i otključaj ga za 500 kuna.
graphgraph

Ok hvala ti puno. Ma ta osoba sto bi mi uzela je na tcomu pa....nema smisla da trazim da radi mene mjenja mrezu a jos mi zeli uzeti telefon ovako...

Sam da te jos nesto priupitam: Kolika je sansa da preko njuskala npr. pokusam zamjeniti tcomov za VIPov uz neki sitni simbolicni dodatak?

Ako nista onda ponovo Android

PS: Koja glupost su ova zakljucavanja mobitela? Ako ja potpisem ugovor da cu ti davat 2 godine odredjenu pretplatu sta tebe briga sta cu ja s telefonom???!!!

Sto se ovog tice mobiteli sa Android OS su u prednosti, vecinom dolaze otkljucani (barem sto ja znam Desire,Desire HD,Galaxy S..)
graphgraph

na njuškalu bi se vjerojatno dalo zamijeniti t-mobileov uređaj za onaj od vipa
ALI, treba voditi o tome da zamjena mora biti čista, tj potkrijepljena računom i garancijom.
pošto su t-mobileovi uređaji dosta omraženi, a i vipovi su sigurno postali vrijedniji činjenicom da se mogu otključati, trebat će nešto nadoplatiti.
graphgraph

tek sad vidim ovaj tvoj drugi dio posta.
DA, zaključavanje mobitela je zaista velika glupost. Osobno smatram da je to jedna od žešćih i glupljih stvari šta je svijet izmislio. naravno, ako već uzimaš mobitel uz pretplatu, vezan si uz operatera i zna se da ćeš bit na njemu. a raskid ugovora uvijek košta doooosta skupo.
u hrvatskoj je eto, tek nedavno došlo do svojevrsne afirmacije što se tiče otključavanja mobitela. iako postojeći pravilnik definitivno ima neke nedostatke, učinjen je veliki korak naprijed jer su operateri prisiljeni otključati mobitele.
t-mobile donedavno za otključavanje nije htio niti čuti, tvrdeći da su uređaji koji su prodani zaključani - ostati takvi.
inače u t-mobileu se može otključati odmah uređaj, ali samo ako ga se kupi po PUNOJ cijeni, a ta je paprena.
Poruka: 553
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 3 Mjeseci, 3 Tjedana Karma: 21  
Frendica je htjela za 500kn otkljucati u VIPu svoj iPhone 4 star godinu dana jer ide u Englesku na 3mjeseca.

Ne zele joj otkljucati. Spominju da se to odnosi na neke uvjete druge...
graphgraph

e onda je tvoja frendica nažalost naletila na budale ili nije došla na pravo prodajno mjesto.
ovdje sve lijepo piše: www.vipnet.hr/o-vipnetu/uvjeti-koristenj...E_uR9S/11825/8857576

"4. Usluga Otključavanja uređaja je besplatna za krajnje korisnike, ukoliko je zadovoljen bilo koji od preduvjeta iz točke 2. ovih Uvjeta korištenja. U slučaju da nijedan preduvjet iz točke 2. ovih Uvjeta korištenja nije zadovoljen, usluga Otključavanja naplatit će se prema važećem cjeniku VIPnet d.o.o."

dakle, trebala bi za 488 kuna moći otključati, a ako oni neće, neka im se žali pismenim putem.
graphgraph

Pisala je mail, zvala sluzbu za korisnike i bila u vip centru.

Procitat cu sad ovaj link i to pa cu joj proslijediti. Neki ljudi se jednostavno ne snalaze kao neki...
graphgraph

Naravno rekli su joj da to ne vrijedi za iPhone i Blackberry. Mada na ovom linku nigdje specificno ne pise da su ta dva uredjaja iskljucena...
graphgraph

dobar dan,

kupio sam iphone 4 preko oglasa i star je 13mjes... ali, nemam racun niti garanciju.
zanima me, kada vip otkljucava free, kada istekne garancija ili ugovor? vjerojatno ugovor? jer recimo garancija na iphone je uvijek godinu dana, a ugovor moze biti na 24mjes?
i kako mogu saznti dali je bio ugovor na 12 ili na 24 mjes?
i dali postoji ikakva mogucnost da se moze bez dokumenta otkljucati phone? vjerojatno nije samo dovoljan imei?
graphgraph

zašto ponavljaš pitanja?
gore sam ti već na glavninu tvog posta odgovorio.
graphgraph

"a za iphone na vipu, ako je prošao ugovor, može besplatno. ako nije prošao ugovor, onda 488 kuna."
ok, hvala na odgovoru, ali jos sam pitao:

- ...jer recimo garancija na iphone je uvijek godinu dana, a ugovor moze biti na 24mjes?
- i kako mogu saznati dali je bio ugovor na 12 ili na 24 mjes?
i dali postoji ikakva mogucnost da se moze bez dokumenta otkljucati phone? vjerojatno nije samo dovoljan imei? ----------tu sam mislio na besplatano? ali da skratim muke, sigurno se ne moze bez garantnog lista doci k njima pa da mi otkljucaju samo na temelju IMEI broja koji je u iphoneu?!
a samo mi jos recite kako saznati dali je ugovor na 12mjes. ili na 24mjes. ako kupim preko oglasa? i ako postoji samo jamstveni list?
graphgraph

sva tvoja pitanja su već prožvakana ovdje.
ali dobro. kako možeš saznati dali je ugovor bio na 12 ili 24 mjeseca? lijepo, pitaš prilikom kupnje osobu koja ti je mobitel prodala, ili imaš neku vezu u vipnetu koja će provjeriti taj podatak. osobno smatram da je vjerojatnost 99,99% da je iphone uzet na 2-godišnji ugovor.
bez ikakvog papira šanse su niske da ćeš moći otključati mobitel besplatno nakon isteka ugovora.
što se tiče otključavanja s jamstvenim listom nakon isteka, i tu smatram da su šanse niske jer u vipovim uvjetima piše

Usluga Otključavanja uređaja moguća je ukoliko je ispunjen jedan od navedenih preduvjeta:

"Da korisnik posjeduje račun koji potvrđuje da je proteklo 24 mjeseca od datuma kupnje uređaja na ovlaštenom prodajnom mjestu VIPneta d.o.o ukoliko uređaj nije vezan uz vlastitu pretplatničku liniju;"

Da skratim priču:
- iphone je uzet uz 12 mjesečni ugovor => not likely
- otključat s garancijom nakon proteka ugovora => sudeći po vipovim uvjetima to nije moguće
- oupće ikada otključati uređaj:
-da ako se nabavi račun
-da ako imaš 488 kn viška
Poruka: 1946
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 3 Mjeseci, 3 Tjedana Karma: 22  
Ovo mi je sve zgodno. Sad kad su na jedvite jade natjerani na otključavanje, sad opet nije dobro jer ne otključavanju kak bi se vama htjelo.
Logično kako traže račun jer time smanjuju šansu otključavanja ikradenog uređaja. Izgovor tipa, "kupljeno preko oglasnika" može biti i "ukrao u birtiji". Pravila su jasna, mora se dokazati legalnost uređaja.
Smrt fašizmu i komunizmu.
graphgraph

oprosti, dokaznao im ne trebaju "papiri" već je dovoljan samo IMEI, a ako Hackerivs može preko IMEI-a utvrditi je li uređaj ukraden, onda mogu i oni. prema tome, ne stoji ta "potreba" za računom.
kao što je i sasvim normalno da ne ćuvaju svi papire nakon isteka svih rokova. dvije godine nakon nije uopće realno da netko čuva garanciju i račun i nije uopće čudno ako to nemaš nakon 2-3 godine.
to su njihova sranja i iživljavanja nad korisnicima jer su izgubili bitku za diktatorskim ponašanjem, pa su sada izmislili potrebu za papirima. ako je do utvrđivanja podrijetla uređaja, kao što rekoh, isto se može utvrditi preko IMEI-a, a dodatno mogu tražiti da potpišeš da je legalan i sebe su pokrili - vrlo jednostavno.
graphgraph

Finn, sve što si rekao stoji.
No, kao što smo već poučeni iskustvom, operateri neće popustiti ni korak od onoga kako glasi u slovu zakona.
Scorp je poslao mail HAKOM-u vezan uz taj problem, i oni su mu odgovorili da operateri smiju tražiti.

Scorp21 kaže:
Slao sam mail hakom-u te ih pitao da li operateri smiju tražiti druge podatke osim imei broja pošto preko njega mogu saznati sve što im treba te da u pravliniku piše samo da su operateri dužni otključati mobitel nakon proteka određenog roka. Oni su na to meni odgovorili da pravlnik ne djeluje retroaktivno te tako operateri mogu zahtjevati neki dokaz o kupovini uređaja pošto je kupljen prije nego je pravilnik stupio na snagu.
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 3 Mjeseci, 3 Tjedana Karma: 22  
A kad se prodaje auto normalno je dati prometnu i knjizicu vozila. Cemu kad MUP ima sve podatke. Kaj ce ti osobna kad policahac moze utvrditi identitet. Donjeli su interne propise koji su takvi. Mada bi ja uveo recimo cijenu od par sto kuna za izvlacenje podataka iz IMEI-a kod operatera. Po svemu tome bi nam samo osobna trebala i na temelju nje bi se svi osrali dokumenti mogli vezati.
Poruka: 70
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 3 Mjeseci, 3 Tjedana Karma: 2  
Da, da je malo pameti, jedan dokument bi bio dovoljan (recimo osobna bi ujedno bila i vozačka i sve drugo..).
Stvar je u tome da su operateri zaključali uređaj, koji nakon isteka ugovornog perioda ostaje trajno vlasništvo kupca. Ali, to njegovo trajno vlasništvo je ograničeno, a to nije normalno. Takvo nešto nemogu napraviti u imalo normalnoj zemlji (npr. Švicarska, Italija, Francuska...).
Međutim, dobro je da smo barem malo napredovali.
Poruka: 19
graphgraph

zabac kaže:
A kad se prodaje auto normalno je dati prometnu i knjizicu vozila. Cemu kad MUP ima sve podatke. Kaj ce ti osobna kad policahac moze utvrditi identitet. Donjeli su interne propise koji su takvi. Mada bi ja uveo recimo cijenu od par sto kuna za izvlacenje podataka iz IMEI-a kod operatera. Po svemu tome bi nam samo osobna trebala i na temelju nje bi se svi osrali dokumenti mogli vezati.

Miješaš malo kruške i jabuke. Prije svega prodaja automobila je jedno, a otključavanje uređaja nešto sasvim drugo. Preprodaja vs. otključavanje. Otključati mobitel ne znači automatski da će netko otići drugom operateru. Ja bih otključao primjerice svoj stari 3G samo zato da za vrijeme kraćeg boravka u inozemstvu mogu uzeti tamo prepaid karticu. Uopće ga ne kanim prodavati.
Drugo, hrvatski t-com sasvim sigurno zna na temelju imei broja da li je uređaj kupljen kod njih i na koje ime. A interni propis su donijeli samo zato što a) žele još jednom zagorčati život svojim klijentima zbog odluke hakoma s kojom nisu sretni, ili b) imaju i dalje u upravi stare glupave strukture koje ništa nisu u stanju realizirati bez hrpe birokratskih idiotarija.
A t-comu može biti sasvim svejedno, u čijem je vlasništvu uređaj za koji se traži otključavanje. Potpuno je nebitno da li je to prva osoba koja ga je kupila, ili neka druga/treća koja ga je kupila od prvog vlasnika. Niti sam ga ja dužan otključati prije prodaje kao prvi vlasnik, niti ima razloga da se novom/budućem vlasniku to pravo brani. Bitno je da li je prošlo 24 mjeseci od kupnje uređaja. Jednako tako nije posao t-coma da provjerava da li je uređaj ukraden ili nije. Otključavanje ne briše imei broj s uređaja i uređaj se i dalje može identificirati. Ali to je posao policije, a ne t-coma.
Ako se ne slažeš sa mnom, onda se samo upitaj, zašto Nijemac može otključati svoj iphone iz fotelje dnevne sobe, upisujući svoj imei u internet portal njemačkog t-coma i bez problema ga otključati. I to ne samo iphone, nego bilo koji mobitel kupljen kod njih, a nakon isteka 24 mjeseca. I taj se rok čak ne odnosi na nekakvu ugovornu pretplatu nego vrijedi i za prepaid korisnike.
A inače, do sada sam u životu vozio 4 automobila, od kojih su 3 kupljena sasvim nova, i ne sjećam se da sam ikada za išta trebao originalni račun. Osim kod prve registracije. A sad ja t-comu moram dokazivati da sam prije tri godine kupio kod njih iphone i sklopio ugovornu pretplatu s itarifom na 2 godine????
Pretpostavimo da prestanem plaćati pretplatu za tarifu koju sam sklopio s iphone-om i da me t-com tuži. I da na sudu tvrdim da nisam sklopio pretplatu i da nemam nikakav iphone, što misliš, bi li to prošlo na sudu, ili bi t-com u ekspresnom roku dokazao da sam kod njih kupio i uređaj i sklopio pretplatu?
graphgraph

točno tako.
Poruka: 40
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 3 Mjeseci, 2 Tjedana Karma: 3  
I,ide li otkljucavanje iphona 4 ili 4s kupljenih u VIP-u prije isteka ugovorne obveze, uz spomenutu naknadu od 488kn naravno??
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 3 Mjeseci, 2 Tjedana Karma: 22  
Nisam najbolju usporedbu dao, ali policajcu bi bilo čisto dovoljno dati osobni i on bi "preko Motorole" odmah doznao sve o tebi, autu i ostalome. Probaj se natezati s njime u gluho dobe noći i "praviti pametan" kao kod T-Coma.
Masa iPhonea koji se prodaje po oglasnicima "u celofanu" je preprodavanje istih jer su uzeti preko firme za malene novce (istekao ugovor). Drugi dio je sumnjivog porijekla, a očito manji dio je onih koji se riješavaju starih uređaja.
Pa što ne trežite od prodavaća preko oglasnika račun i garanciju?
Što se tiće prestanka plačanja naknade, budi siguran kako oni imaju originalni ugovor, ako ga ti nemaš.
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 3 Mjeseci, 2 Tjedana Karma: 43  
rak21 kaže:
I,ide li otkljucavanje iphona 4 ili 4s kupljenih u VIP-u prije isteka ugovorne obveze, uz spomenutu naknadu od 488kn naravno??
negdje zapinje, ali pozoveš se na podatke na njihovoj stranici i trebalo bi ići.
Poruka: 492
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 3 Mjeseci, 1 Tjedan Karma: -6  
Otključali su mi jedan 4s Iphone zaključan na vipu za 488 kuna bilo je problema ali su na kraju popustili
Mac Pro, iPad,iPhone 4
Poruka: 1
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 3 Mjeseci, 1 Tjedan Karma: 0  
kako si ih uspio uvjeriti da to trebaju napraviti???
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 3 Mjeseci, 1 Tjedan Karma: 43  
pa ne treba ih ništa uvjeravat, sami su to odredili u svojim općim uvjetima usluge o otključavanju.
Poruka: 492
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 3 Mjeseci, 1 Tjedan Karma: -6  
Nije to bilo baš lako. Oni ti kad dođeš izvade neki pravilnik u kojem piše da su iPhone i BB izuzeti od toga. Ja sam otišao i započeo bitku mailovima jer sam imao službeni odgovor VIP a da se može. Nakon 5 6 dana su popustili i otključali iPhone. Može se ali ako mislite da će vam to glatko proći varate se.
Mac Pro, iPad,iPhone 4
Poruka: 10
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 2 Mjeseci, 1 Tjedan Karma: 0  
mene zanima ,da ne trazim racun , imam servisni radni nalog , jer sam dobio novi uredaj. u nalogu pise staru IMEI broj i novi, taj koji njima i treba , datum garancije, datum dokumenta, broj radnog naloga, broj police,

nemogu se sjetiti dali su mi i vratili staru garanciju tj racun. da li da im to saljem imal li itko iskustva s tim
graphgraph

naso sam garanciju i sve vise sam uvjeren da mi nisu vratili racun , da sam dobio samo taj nalog, da im saljem to pa sta bude bude
graphgraph

poslo sam mail , eto nije proslo ni 2 sata, iphone otkljucan,svaka im cast.
Poruka: 6
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 1 Mjesec, 4 Tjedana Karma: 0  
dvogodisnji ugovor s T-com istekao...poslao mail s podacima i otključan mi uređaj nakon nekoliko sati.IPhone mi je jb i nije bilo nikakvih problema nakon otključavanja.Pri spajanju na iTunes,pojavio se tekst da mi je uređaj otključan.Stavio drugu karticu i obavio poziv..sve ok
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 1 Mjesec, 2 Tjedana Karma: 2  
Hackerivs kaže:
ajmo sad ovako. ponovo i lijepo.

Prvo dodaš onaj repo u cydiu (na onom linku ti piše točna lokacija repoa)
Nađeš SAM i instaliraš ga.
Odeš u SAM, pokreneš ga te odeš na Utilities.
Deaktiviraš iphone, onda stisneš clear push notifications, i revert lockdownd to stock.
Kad si to napravio, ugasiš iphone. Izvadiš gevey i staviš karticu koju želiš koristit a da nije t-mobile (koliko sam shvatio na njega je zaključan)
Kada upališ mobitel, vidjet ćeš da nema signala - što je znak da iphone nije aktiviran.
Tada ćeš iPhone spojiti na iTunes i pustit ga da ga prepoznaju. Nakon toga će se desit jedna od dvije stvari:
1) pisat će da je kartica nije kompatibilna i da se obratiš svom operateru, što je očit znak da iphone nije otključan
u ovom slučaju iphone iskopčaš s itunesa, vratiš t-mobile karticu, odradiš aktivaciju tako što ćeš iphone spojiti nazad na itunes, i onda vratiš gevey i drugu karticu.
2) pisat će your iphone has been unlocked što znači da je unlockan.
tada možeš napraviti backup aktivacije, koja će se poslati na server (moraš biti spojen na wifi ili 3g)
i još fino za svaki slučaj odeš preko winscp u folder /var/mobile/library i na kompjutor kopiraš file com.bingner.sam.backup.plist i čuvaš ga.

jel to više nema u SAM-u backup ili mi se čini sve sam napravio kako si napiso tu gore mozda sada automatski odradi ili ipak nisam nešta dobro napravio riječ je o 4S na 5.0
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 1 Mjesec, 2 Tjedana Karma: 43  
si skinuo s pravog repozitorija?
graphgraph

jesam, primjetio sam da mi ne prođe revert lockdownd to stock. tu mi kaze fauiler ili kak se več piše
graphgraph

možda nije kompatibilno sa 4s.
kak si ga otključao?
graphgraph

na stari način
graphgraph

kakav stari način?
graphgraph

isto kako sam otključao i četvorku poslo mail sa imei i oni ga otključali jes da sam malo datum na garanciji sredio ali nebi o tome baš
graphgraph

bravo care!!!
nisam se sjetio odmah kad si spomenuo "na stari način"
ja mislim da SAM još nije kompatibilan sa 4S, ali nisam siguran.
možda zato neće?
graphgraph

Po starom obicaju nasem hrvatskom APP( ako prođe prođe)
Poruka: 105
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 1 Mjesec, 2 Tjedana Karma: 12  
Kada ste u mail-u(T-MOBILE) slali podatke za otključavanje da li treba i skenirati jamstveni list(koji je dokaz da je stariji od 12 mjeseci) ili im je dovoljan kako piše na njihovim stranicama samo IMEI-da li preko njega sve vide?
 MBP 15" 2.2GHz i7
 iPhone 4S 16GB White
 new iPad 32GB+4G
graphgraph

naravno da treba garancija ili račun da vide kad je kupljen
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 1 Mjesec, 2 Tjedana Karma: 1  
Pozdrav svima, ma gdje bili

iMam iPhone 3G (iOS 3.1.2, JB i unlock) s basebandom 05.11.07 Može li mi netko napisati upute kako da to otključam službeno? poslao sam IMEI tehničkoj službi na mail. Čak i serijski broj sam im unio. I podatak u kojoj je tvrtci kupljen, što sada? Nisam nikakav odgovor dobio, probao sam spojiti na iTunese (nakon instalacije SAMa) ali ne ide... kaže da ne može sada aktivirati telefon ili tako nešto. SIM od Vipa je unutra i radi besprijekorno već 3 godine ali rado bih unlockao kad se može...

Hvala
We must be the change we wish to see
graphgraph

pričekaj odgovor od njih!
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 1 Mjesec, 1 Tjedan Karma: 4  
kako misliš da si poslao podatak i u kojoj je tvrtci kupljen iPhone?
Koja tvrtka ga je kupila iz t mobile-a ili je bas kupljen negdje drugdje?
ušao u iSvijet
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 1 Mjesec, 1 Tjedan Karma: 1  
Koja tvrtka ga je kupila (od mog oca). Još uvijek nikakav odgovor nisam dobio... Evo tjedan dana prošlo točno :-/
We must be the change we wish to see
Poruka: 99
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 1 Mjesec, 1 Tjedan Karma: 3  
A jesi li im poslao račun?
Poruka: 345
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 1 Mjesec, 1 Tjedan Karma: 7  
Prije par dana sam otišao u T-mobile i zatražio otključavanja 3Gs-a kojem je istekao ugovor. Sa sobom sam ponio račun i stvar je bila riješena u par minuta. Nije bio otključan, već mi je službenica rekla da će me netko nazvati... Jučer sam primio poziv sa uputama da stavim karticu drugog operatera, ugasim i upalim telefon i to je to... Ali nije, jednostavno ne prepoznaje sim, proceduru sam prošao nekoliko puta, probao hard reset ali i dalje ništa. Gore je 5.1 tako da ga nisam ni pokušao spajati na računalo, jer nije potrebno.... Ne znam u čemu je kvaka, idem danas opet u T-Mobile.....
Mac Pro 2 x 2.4 GHz Quad-Core; MacBook Air 11" i5 1.6GHz; iPhone 4S 16GB

www.sinisa-stambuk.com
Poruka: 1853
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 1 Mjesec, 1 Tjedan Karma: 51  
Ja sam svojeg trebao spojiti na računalo. Preko iTunesa mi ga je otključalo. Probaj malo proguglat.
 iMac 20"alu TimeCapsule iPhone4
Moderator
Poruka: 2167
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 1 Mjesec, 1 Tjedan Karma: 168  
Dakle, popodne oko 18h kupljen novi iPhone 3GS u T-Mobileu po punoj cijeni i odmah napravljen zahtjev za otključavanje. Rečeno mi je da će mi se javiti i poslati kod netko iz T-Mobilea. He, he, a ja pitam kakav kod?

Isti dan navečer oko 21h nakon nadogradnje na 5.1 stavljam u njega VIPov SIM i iPhone je otključan i to bez spajanja na računalo i iTunes! Nisam dobio nikakve obavijesti, ništa, jednostavno sam stavio VIP karticu u njega i on se otključao

Slijedeći dan popodne oko 14h zovu me iz T-Mobilea da mogu otključati iPhone tako da ga spojim na iTunes i stavim SIM karticu drugog operatera u njega

Trenutno je u njemu Tomato SIM kartica i sasvim lijepo radi!

Dakle, Stain, ako ti se do sada nije otključao, a stavio si u njega važeću (aktivnu) SIM karticu drugog operatera, onda im zahtijev nije prošao jer je vjerojatno krivo popunjen od strane njihovog zaposlenika pa ćeš morati ponovo provjeriti kod njih. Zadivljujuće je i žalosno kako ima puno onih koji zapravo uopće NE znaju raditi svoj posao. Svaka čast izuzecima!
"I najduže putivanje započinje prvim korakom" - Laozi
Moderator
Poruka: 2167
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 1 Mjesec, 1 Tjedan Karma: 168  
jzelko kaže:
Ja sam svojeg trebao spojiti na računalo. Preko iTunesa mi ga je otključalo. Probaj malo proguglat.

Od iOS 5 nadalje ne treba spajati iPhone na računalo da bi se otključao. Dovoljno je umetnuti karticu drugog operatera i nakon kraćeg čekanja pojavit će se signal mreže. Naravno pod uvijetom da ima WiFi konekciju

Oni čiji su iPhonei još na iOS 4.x ili niže moraju spojiti iPhone na iTunes s umetnutom SIM karticom drugog operatera da bi bio otključan. Nemate tu što guglati po Googleu, sve je jasno ko dan (sunčan)
"I najduže putivanje započinje prvim korakom" - Laozi
Poruka: 1853
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 1 Mjesec, 1 Tjedan Karma: 51  
Da, to je, moj je četvorka bez S.
 iMac 20"alu TimeCapsule iPhone4
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 1 Mjesec, 1 Tjedan Karma: 7  
@Sank stvarno ne kužim, možda su mi otključali novi 4S idem provjerit....

www.sinisa-stambuk.com
Poruka: 593
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 1 Mjesec, 1 Tjedan Karma: 6  
Na koji email točno se šalje IMEI i vrši konverzacija za otključavanje iPhona. I da li je isto i za poslovne korisnike?
MacBook Pro Intel Core i5, 17“ 8gb RAM 500gb HD
iPhone 3G / iPhone 3GS 32GB
iPad 2 WiFi - 64GB
... i još podosta toga...
graphgraph

Poruka: 593
graphgraph

graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 1 Mjesec Karma: 4  
molim
ušao u iSvijet
Poruka: 8
graphgraph

graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 1 Mjesec Karma: 7  
Stain kaže:
@Sank stvarno ne kužim, možda su mi otključali novi 4S idem provjerit....

Izgleda da je tako.... Kad sam umetnuo sim od Vip-a u novi 4S krenuo je postupak aktivacije (koji nisam doveo do kraja), a stari 3Gs za kojeg sam tražio otključavanje kaže da je "invalid sim" ili "no service" itd... Znam da se nekome ovo isto dogodilo, ali nemogu se sjetit kome, sad idem ponovo u t-com tražiti otključavanje...

www.sinisa-stambuk.com
graphgraph

Evo samo da javim: nakon što su mi greškom otključali prije par dana kupljeni 4S, ponovo sam odšetao do t-mobila zatražio otključavanje starog 3Gs-a i nakon 2 dana su mi javili da je otključan.... i tako i bi!
Još da mi je nekako otkazat ugovor od 2 godine što sam uzeo za 4S

www.sinisa-stambuk.com
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 1 Mjesec Karma: 22  
Još da ti je netko 1000€ stavio u kutiju od iPhone-a! LOL
graphgraph

zabac kaže:
Još da ti je netko 1000€ stavio u kutiju od iPhone-a! LOL

www.sinisa-stambuk.com
Poruka: 56
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 1 Mjesec Karma: 0  
Možda ti greškom otkažu i ugovor!
graphgraph

iPhone Legal Unlock Request? prije 1 Mjesec Karma: 22  
Možda ti greškom još i 1000€ pošalju. LOL
Idi na vrh

Novo na Jabučnjaku

Prijava

Vikalica™

Poruka primljena: pred 5 sati, 51 min
  • john_st: I meni isto, i nije mi žaj 8)
  • Gjuroo: Lijepo ti je mater rekla. Ja svoju nisam slušo i đava mi uzo par godina života.
  • smayoo: :D :D :D :D :D
  • john_st: neću nikad zaboravit materinu reakciju iz tamo negdi 2002. kad san igra Diabla. Na stolu kutija od igrice i mater čita i izjavi: "Ostavi se toga đavla i aj u crkvu boga molit" :D
  • dpasaric: :D
  • Defou: Eto te vraže na!
  • Riba: "Đava III" :)
  • john_st: 8) »Klikni!« 8)
  • smayoo: Imam ja takav, ali apsolutno me ne zanima prodaja. :) Predobar mi je. Još da mi netko kaže da je bio skup... Kad podijelim s godinama i količinom zajebancije, to je najjeftiniji kompjuter ikad. 8)
  • ecvis17: Pozdrav, zanima me kupnja rabljanih Mac Minija oglas tu »Klikni!«
  • nmrzlja1: lol :D
  • dpasaric: iPhone igra s hajducima! :) »Klikni!«
  • Tony.Sopran: Ok.
  • smayoo: Daj ne brljaj po vikalici, piši u forum pa ćemo vidjeti u čemu je problem
  • Tony.Sopran: @saint / @smayoo ?
  • Tony.Sopran: Trebao bih jedan brzi odgovor, problem je ovaj svoj externi HDD sam spojio sa prijateljevim običnim laptopom, do sada sam uvijek prenosio podatke na njega sa svoga Mac-a, međutim sada kad sam spojio na njegov laptop uredno prepozna HDD, ali mi ne daje mogućnost ulaska u njega?! :upset:
  • Renzo: Molim, molim.
  • radar: fala Renzo
  • Renzo: Karticu koristim isključivo za AppStore. Korištenje je jednostavno, na šalteru banke uplatiš na AppStoreu trošiš :)
  • bumbar: Ja za internet kupovinu imam OTP web karticu ali nije podržana za App Store :'(
  • radar: RENZO kolika je naknada mjesecna/godisnja za karticu i koliko je to jednostavno za koristenje, dali ju koristis samo za internet placanja :)
  • Finn: ne kužim "posebnost" ove kartice... ja za paypal imam deviznu karticu na koju isto tako uplatim love koliko mi treba za neku kupovinu.
  • bumbar: @renzo. I ta kartica uredno radi za kupovanje u App Stor-u?
  • Renzo: Ima nas nekoliko na forumu koji koristimo ovo »Klikni!«
  • john_st: home is where the iPhone syncs ;-)
  • bumbar: ima li kakvih novosti oko bankovnih kartica (koje nisu kreditne) za app store?
  • smayoo: Dom je tamo gdje je srce. 8)
  • campo: svuda pođi kući dođi
  • yawn pong: Zašto bi se i vraćao ovdje ako odem u Australiju. Jedino za posjet rodbini i to je to.
  • smayoo: mrak! :D

Moraš biti prijavljen!

Prisutni jabučari

Prijavljeni: Defou, florijan, junior, MacSlavko, Stain, tomo, Zmijutin
Anonimaca: 73

Anketa

iPad treće generacije

Apple novosti

0.6961