BeatsX
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

BeatsX


10.10.2018 | 16:46
Kupio i za sad zadovoljan. 40$ jeftiniji od AirPods-a. Slušalice spojene i ne treba kupovati neke trakice za spajanje.
U kompletu stvarno bogati dodatci.
Same slušalice
4 nastavka (čepa) za uši
2 nastavka (čepa) za uši s dodatkom koji čvršće drži slušalicu u uhu
Gumena futrola za slušalice
Lightning kabel (kratki)
Upurstva i naljepnica

Dobra stvar je što slušalice imaju Apple W1 chip pa se integriraju kao i AirPods-i.
Same slušalice imaju magnete pa se krajevi slušalica drže zajedno, a kabel između dva zadebljanja (baterije i elektronika) oblikovan je da ide oko vrata.
Zvuk je očekivani i nije spektakularan.
Sviđa mi se kako se za 5min napuni baterija dovoljno za naztavak razgovaranja (2h navode ali svi lažu pa valjda lažu i oni).

BeatsX1-1200x800.jpg


Slika preuzeta sa Soundguys.
10.10.2018 | 17:46
Koji je smisao bežičnih slušalica sa žicom oko vrata?

Uopće ne ulazim u kvalitetu zvuka, način spajanja ili bilo što drugo, nego uz toliko "žice" zašto ih prodaju kao bežične?

Priključno mjesto za lightning kabel izvedeno fenomenalno, ta "žica" oko vrata je lijepo plosnata i dovoljno kruta da je u transportu osjetljiva. A "kutija" za čuvanje je posebno odlično dizajnirana i praktična.

Radije izdvojim 40$ više i imam uistinu bežične slušalice sa čvrstim kućištem koje jednako tako mogu poslužiti i kao handsfree.
10.10.2018 | 18:26
Isti kao i ovoga: www.ebay.com/p/Durable-Strap-for-Apple-A...terproof/24004983445

Ljudi gube slušalice, držati ih u uhu stvar je navike (meni nepojmljivo), držati ih u kutiji je nepraktično.
Gdje bi trebale biti (AirPods) kad ih ne koristiš a trebaju ti za telefonske razgovore. Najviše je nespretno za dolazne jer se onda vadi kutij i vadi se slušalica iz kutije, tom logikom se može i telefon izvaditi iz džepa.

Ako su AirPods-i kvalitetom kao i žićane slušalice, hvala, ne bi jer su me razočarale.
Slušalice koje su dolazila s iPod treće generacije su bile dobre i kvaliteta je sve više padala (ovo je moje mišljenje).

BeatsX su kompromis između AirPods-a i žičanih slušalica.
10.10.2018 | 18:32
bežične su jer nema žice između uređaja na kojem je audio zapis i izvora zvuka, zvuk se prenosi bežično. to što ima 30 cm žice, ona ima svoju svrhu za takav tip slušalica (in ear). u toj žici je sadržana baterija (ne doslovno u žici) i služi kao "osiguranje" da ne padnu sa vrata. i ove su handsfree. ne kužim čemu "hate"?

@zabac, jesi imao AirPodse u ušima dulje od 10-15 min? ne znam za tvoj oblik uha i tvoju hrskavicu ali ja sam nakon 3 min zaboravio da ih imam u ušima. isprogramiraju se da dodirom prestane zvuk u njima i možeš slobodno pričati sa osobom/ljudima. druga je stvar što ispadaš "nekulturan" što to imaš u ušima dok pričaš, isto kao i pozdravljanje sa rukavicama, šešir u zatvorenoj prostoriji i sl, neka vrst novog bontona za ovo digitalno doba. meni je sasvim normalno da ih imam od kad izađem iz stana do posla i vice versa. ako mislim sa nekime pričati dulje vrijeme, pospremim ih u kutijicu. možeš pričati i na mobitel ali ako ti trebaju slobodne ruke ili želiš imati komociju da nešto ne držiš u rukama/ramenom, izvadiš jednu iz kutijice i voila, spoji se instant sa iPhoneom, prebaciš razgovor na AirPods i gotovo. po meni je ovaj dizajn zadnjih apple slušalica najergonomičniji, daju najviše zvuka (recimo basa) od prijašnjih modela. naravno da se ne mogu mjeriti sa in-ear niti sa on/over ear slušalicama.
10.10.2018 | 21:04
Meni praktički nijedne (pa tako ni Apple) slušalice ne stoje sigurno u ušima. AirPods bi pogubio u roku od 2 dana, da si ih kupim.
Ove in-ear, s tim posebnim nastavcima za tijesno sjedanje u uši bi mi štimale što se toga tiče, ali onda se preslabo čuje okoliš. A to mi ne dolazi u obzir, praktički nikad. Tako da... :/
12.10.2018 | 05:40
Yonkis kaže:
bežične su jer nema žice između uređaja na kojem je audio zapis i izvora zvuka, zvuk se prenosi bežično. to što ima 30 cm žice, ona ima svoju svrhu za takav tip slušalica (in ear). u toj žici je sadržana baterija (ne doslovno u žici) i služi kao "osiguranje" da ne padnu sa vrata. i ove su handsfree. ne kužim čemu "hate"?


Jedina prednost bežičnih slušalica je da nemaš žicu koju možeš iščupat' iz uređaja tijekom kretanja, koju možeš prignječit', smotat' ili na bilo koji drugi način mehanički oštetiti i učiniti slušalice neupotrebljivima. U onom trenutku kad "bežičnim" slušalicama dodaš žicu (u bilo koju svrhu, neovisno o tome koliko je ista dugačka) imaš potencijalan problem kao i sa svim žičanim slušalicama (najočitiji je onaj transporta i savijanja te iste "žice").

Airpodsi, čak i kad im dodaš tu silikonsku trakicu (koja je smiješno jeftina) ako te baš strah da će ispasti i dalje imaju čvrstu kutiju za pospremanje. Sve i da uništiš taj dodatak, jednostavno kupiš drugi bez da moraš mijenjati slušalice.

U doba dok je handsfree još bio priličan novelty, kad si rekao handsfree mislio si na jednu slušalicu u uhu. Airpods ti omogućava upravo to, jer su slušalice neovisne jedna od druge. Jedno uho za razgovor a drugo za zvukove iz okoline. Dodatno, ako ih koristiš kao handsfree dovoljna ti je jedna, pa se druga može puniti u kutiji - kad se i ako ova jedna isprazni, samo promijeniš slušalicu i uho.

Punjenje Airpodsa se za razliku od BeatsX modela odvija stavljanjem u kućište. Kućište puniš kao i telefon lightning kabelom. Nema nepraktične "kvrge" na tankoj žici koja to zapravo nije, na bežičnim slušalicama koje to zapravo nisu.

Airpods?

Da, ružne su. Da, ne odgovaraju svakom uhu (no i za to postoje silikonski dodaci koji ih mogu prilagoditi, koji i opet ne koštaju bubreg). Ako se bojiš da će ti ispasti ili da ćeš ih pogubiti, uzmeš isti taj silikonski "navratnjak" ili zakačku za uho.

Poanta?

Za 40$ razlike u cijeni ne mogu kupiti jednako kvalitetnu handsfree slušalicu kao što je to Airpods (svejedno lijeva ili desna ) koja je toliko praktična.

Time dakako ne želim reći da BeatsX ne valjaju, no (meni) one imaju više mana nego vrlina i ne bi bile moj izbor (za tu ili neku drugu cijenu) baš kao ni drugi modeli koji s njima dijele koncept "žice bez žice".
12.10.2018 | 08:42
Ček ček ček... ove Beats, Anker, i što ti ja znam, (pričamo o BT sa žicom) sve one imaju manje više žicu koja ide oko zadnjeg dijela vrata, da bi slušalice mogle visiti pod bradom, kada nisu u uhu. Ta žica nije 0.8/1.2 m i ne visi oko tijela da bi sa njom negdje zapelo. Ne možeš prozivati tih 3 pedlja žice oko vrata da smetaju isto kao i žica koja visi od uha do ispod džepa traperica/hlača. Jedino gdje može biti "potencijalni" problem jest u skladištenju istih nakon što ih skineš sa vrata. Koristim i takve slušalice i ne smetaju ništa dok vise oko vrata, ama baš nikako. Ni ne spremam ih u nikakav pouch/torbicu/vrećicu. kad dođem doma, objesim ih na onu kukicu gdje vješam ključeve od stana ili ih jednostavno stavim oko vješalice (gdje sam prethodno objesio jaknu/odijelo) pa su mi opet pri ruci kad idem van/na posao.

AirPods se ne može uspoređivati sa tim slušalicama koje imaju trakicu oko vrata, jedino ako im staviš tu "trakicu" ili "gumicu" na samu slušalicu (dio koji ide u uho pa je "fit" bolji) ali onda gubiš funkcionalnost "pospremanja" i punjenja istih. Moraš ukloniti te dodatke, pa i njih same negdje posremiti. Not very practical.

"Nema nepraktične "kvrge" na tankoj žici koja to zapravo nije" - ne kužim, misliš na kvrgu ili na žicu "koja to zapravo nije"? Pošto same slušalice nemaju u sebi bateriju, poput AirPodsa ili ovih www.beoplay.com/en/products/beoplaye8 , bateriju su smjestili u tu kvrgu tu u nju dodali i mikrofon i kontrolne tipke. Kako drugačije to izvesti?

Moje kineske BT sa žicom oko vrata su 20$. Doduše, Siri je skoro neupotrebljiv (ima lag do odaziva, mutan zvuk same Siri), zvuk više nego očekivano dobar, silikonski nastavci koji idu u uho također dobri, rekao bi standardni kao i kod svih in-ear slušalica (sa ili bez žice), punjenje traje 4-5 sati, ima AptX tako je kašnjenje za audio signalom dok gledaš neki video smanjen na minimum (možda kakvih 0,3sek, primjetno ali me ne smeta), i koštaju doslovno 10x manje nego AirPods i samim time opravdavaju nedostatke.

Ja, kao netko tko voli muziku i slušalice i imam ih više pari svakakvih i preslušao sijaset drugih, mogu reći da su AirPods najpraktičnije, ne zvuče najbolje, skupe su. Ti tvrdiš da su ružne i ne leže u svakom uhu, je također osobna stvar. Ja sam se osvrnuo na tehnikalije i moje mišljnje o istom.

BeatsX spašava W1 chip i daje im veliku prednost naspram svih ostalih slušalica, pogotovo kada su uparene sa Appleovim proizvodima. Ove kineske su najftinije i best bang for buck, in my humble opinion.

Koje su tvoje onda slušalice, koje bi kupio, recimo jedne bez žice (do uređaja) i jedne sa žicom.
12.10.2018 | 09:33
Vlasnik sam Airpodsa i smatram ih najkorisnijim dodatkom kompletnom Apple asortimanu kojim raspolažem (a jedino što Appleovo nemam je prijenosno računalo). Unatoč tome - ružne su mi, no opraštam im to zbog činjenice da su iznimno praktične i zaista - bežične.

Kad sam pričao o "nepraktičnoj kvrgi na žici" mislio sam upravo na ovaj dio u koji su pohranili utičnicu za lightning i bateriju kod BeatsX. Ne, nema boljeg i drugačijeg rješenja, no to što je neko rješenje jedino moguće ne znači da je i dobro (plastično objašnjenje ove tvrdnje koje mi pada na pamet je kad imaš gangrenu u recimo nozi i ako to ne tretiraš umrijet ćeš, pa ti odrežu nogu jer nema druge, ali hej, živ si).

Samim time što imaš tu nesretnu "kvrgu" s mikrofonom i utičnicom na plosnatoj žici ta žica ima i drugu funkciju osim "spajam 2 slušalice da mogu visit oko vrata kad ih ne koristim". I uopće ne prozivam tih 3 pedlja žice zato što nekom (ne) smetaju, već zbog činjenice da ono što reklamiraš bežičnim svejedno ima žicu koja usput ima funkciju "držim na hrpi u slučaju da mašeš i treseš glavom". Ako ti to treba, onda nisi korisnik bežičnih slušalica.

Ako želim slušati glazbu izabrat ću uvijek i svugdje žičane slušalice - za glazbu u pokretu to će biti in-ear ulazni model nekog renomiranijeg proizvođača do recimo 300-400 kn, za glazbu doma žičano na dovoljno dugom kabelu da mogu uživati iz fotelje (i opet za njih ne bi dao više no za Airpodse).

Konkretan model? Obzirom da glazbu rijetko konzumiram u pokretu (ne računam slušanje radija) Airpodsi me zadovoljavaju kao bežično rješenje, žičano sam imao krasne Sennheiser kričavo zelene sportske in-ear više od 10 godina, danas bih vjerojatno odabrao nešto od Audio Technica ulaznih modela. Žičano doma, dobio sam svojedobno od jednog glazbenog producenta odlične studijske Monacor over-ear slušalice isto su trajale godinama i još ih tu i tamo koristim, u rezervi su HD 205 Sennheiserove još ne raspakirane... oba modela koja spominjem su u cjenovnom rangu do 500 kn.

Ženi sam za na posao kupio žične Beats EP crvene, da je u uredu ne živcira tuđi izbor glazbe i žamor.

Sve navedeno je još uvijek debelo ispod cijene Airpodsa, no nakon godinu dana slušanja mojih Airpodsa rekla je da i ona hoće jedne jer su - praktične.
12.10.2018 | 12:01
Slažemo se oko AirPodsa
Zanima me hoće li, i kada, doći AirPods ver 2.0
13.10.2018 | 05:43
Kakva v2? Pa savrsene su.
13.10.2018 | 06:04
Nisu savršene. Meni recimo nedostaje mogućnost spajanja 2 mobilna uređaja istovremeno. Bilo bi lijepo vidjeti mogućnost bežičnog punjenja njihovog spremnika.
13.10.2018 | 06:13
Kome bi ih onda prodavali?
13.10.2018 | 11:37
Kako kome? Ne razumijem tvoj tok misli.
Mogu dodati i neku razinu vodootpornosti, pojačavanje zvuka klizanjem prsta gore/dolje po slušalici, noise cancellation. To bi bilo to.
Ima mjesta za unaprijeđenja.
13.10.2018 | 13:36
Ako bi slusalice podrzavale vise od jednog telefona, onda za drugi telefon ne bi bilo potrebno kupiti slusalice i Apple bi ostao uskracen za $,€, £, ¥.
13.10.2018 | 14:38
Moje bezvezne slušalice to podržavaju. Koristim ih sa 5s i X telefonima i naravno da se jednom mjesečno pogube pa ih moram opet vezivati ali načelno to radi ok. Onaj telefon koji zvoni se prikopča na te slušalice i samo ih stisnem da mogu početi razgovarati, ok, najčešće je tako.

Tko bi nosio dva para slušalica oko vrata ili u džepu?
13.10.2018 | 16:43
Retorika. Ne treba odgovarati na pitanje.
Praksa uci kako tek 3 ili 4 verzija imasmisao. Vidite AppleWatch, AppleTV. Olovka za rablet je fenomenalna u v1.0?
14.10.2018 | 13:15
@Daddo:

Ja sam barem na kratko imao valjda sve sto je Apple proizveo. Ikada. Pocevisi od Apple IIc. Doduse osim servera Xserve I zaparala mi malo uho tvoja recenica, gdje kazes da imas sve osim Apple racunala.

Ja sam se eto skoro svega Appleovog rijesio, samo mi na pamet ne pada da se prodam rMBP i predjem na Windowse.

Ostavio sam i iPad Air, volim ga za citanje i gledanje video datoteka, ali uzivam jos uvijek u MacOS dok ga nisu pokvarili i zanemarili
14.10.2018 | 14:45
drlovric kaže:
...uzivam jos uvijek u MacOS dok ga nisu pokvarili i zanemarili


Kako to misliš, meni se čini da su ga baš s posljednjom verzijom dobro optimizirali i dodali mu dosta novih mogućnosti. Miljama bolje od bilo kojih Windowsa.
14.10.2018 | 16:49
Problem je jer im je forma važnija od sadržaja, izgled je ispred fumkcionalnosti.
14.10.2018 | 17:41
I meni je bio 10.6 puno bolji od ovih novih:
www.macobserver.com/analysis/going-back-snow-leopard/
15.10.2018 | 07:16
@drazen:

Slazem se. Zadnji mi je skroz OK. Ako nista drugo a ono radi dark mode. Savrseno mi odgovara uz photo alate koji su vec bili crni Ostalo mi je manje/vise nebitno...

Medjutim ja sam htio reci nesto drugo. Kako su vremenom osakatili ili ukinuli sve profi apps (osim eto FCP kojeg nekim cudom jos uvijek razvijaju), zanemarili su pro segment hardware, ja se plasim da ce Mac njima vremenom postati teret kojeg ce onako usputno imati u ponudi jer pare donose mobilni uredjaji i usluge.

Nakon valjda 10 godi na iPhone, mobitel sam zamijenio iz znatizelje. Kupio sam Samsung S8 jer mi je bio savrseno dizajniran. Ljepsi nego ponudjeni iPhone u tom trenutku. Sada imam S9+ i super sam zadovoljan. Nije Apple ecosystem Bogom dan, naviknuo bi se i na Windowse, ali teska srca. Iako su ruku na srce i Win sve bolji i bolji...

Volim ja MacOS, ali ne znamo kakva ga sudbina ceka u danima koji dolaze
15.10.2018 | 09:14
drlovric kaže:
Iako su ruku na srce i Win sve bolji i bolji...


Tu izjavu slušam svake godine, još od 1992.
15.10.2018 | 12:14
A "Best iPhone ever made and we think you'll like it" izjava?
15.10.2018 | 13:35
Nine problem toliko u Windowsima koliko u hardveru koji je upotne kvalitete. Tisuce kombinacija postoji pa tako mora postpjati i kompromus.
Malo proisvodjaca si da truda da ispegla hardver i upravljacke prigrame kako bi radilo sve kako treba.
Slicno je i s Androidom.
15.10.2018 | 16:24
Smayoo moja kcerka ima u sobi 22-24" neko all in one racunalo sa touch ekranom, brend je nekakav. Inicijalno je dosao sa Windows 8. Koliko puta sam to samo reinstalirao radi raznih problema i usporavanja.

Prije pola godine mozda je nadogradjen Win 10 i ne kuka mi vise da ima ikakvih problema. Po tome se ravnam da sada Windowsi rade bolje
15.10.2018 | 16:27
Problemu su se prorjedili, ali nisu nestali. Generlno, i brand name računala imaju problema jer u ponudi imaju puno modela, a preskupo je optimirati baš za svaki model OS.
Koliko Apple ima modela u ponudi?
MOžda 10-20 i to sam puno rekao jer jedino varijacija GPU-a može nešto poremetiti, ostalo je isto.
15.10.2018 | 17:00
drlovric kaže:
Smayoo moja kcerka ima u sobi 22-24" neko all in one racunalo sa touch ekranom, brend je nekakav. Inicijalno je dosao sa Windows 8. Koliko puta sam to samo reinstalirao radi raznih problema i usporavanja.

Prije pola godine mozda je nadogradjen Win 10 i ne kuka mi vise da ima ikakvih problema. Po tome se ravnam da sada Windowsi rade boljeMožda je samo stvar u tome da kćer ima više godina i drugačije interese trenutno pa zato ovaj čas ne koristi ništa što bi izazivalo probleme, ili više ne ide na web stranice koje izazivaju probleme i sl.
Ja znam neke ljude koji su bili zakleti Windowsaši, a kad im se windows 10 naselio na komp, naprasno su prešli na Ubuntu. Pa ti vidi...

Imam i ja Windowse XP i 7 koji rade super, bez greške, bez da sam ih već 10 godina (xp) trebao reinstalirati, nemaju ni MS Office, ni antivirus instaliran, itd. Bajka. Zato što su u sandboxu, to jest u virtualboxu. Odrezani od interneta i od Microsoftovih pipaka. Vrte tri točno određena softvera, i to u prosjeku ispod 500 sati godišnje. Dakle, ako mene pitaš, jedini windowsi koji valjaju su oni koji su - u kavezu.
15.10.2018 | 20:24
@ drlovric - Nadam se da će Apple uskoro izbaciti nove stolne Macove, sigurno će SSD diskovi postati standard na svim uređajima, a gotovo sam siguran da će odustati od Intela s obzirom da razvijaju novi vlastiti CPU. Nadam se i novim monitorima te novim verzijama softvera za profesionalce (osobno ne koristim takav softver).

Što se Samsunga tiče, supruga ima novi A5 (2017), zgodan je to uređaj, ali sva ona silna ažuriranja na gotovo dnevnoj bazi te sva ona hrpa bloatware-a na njemu mi se nikako ne dopadaju, zbog toga Android telefon NE! Oduvijek sam imao samo i isključivo Nokia telefone, a kasnije iPhone. Nikada nisam kupovao najbolji i najskuplji model, uvijek prethodnu generaciju ili dvije, no svi su me dobro služili, a služe me i dalje.
16.10.2018 | 02:04
Nisam siguran da li je Apple u stanju uopce proizvesti vlastiti procesor (u telefonima je ARM koji je Apple doradio) kao sto to rade AMD ili Intel.
Ne znam koji su to"pro" programi osim FCP-a kojiima jaku konkurenciju (neki su i besplatni).
Monitor bii im bilo lukavonapraviti jer se onaj s LG-om nije bas primio.
Moderatori: jupi
 • Stranica:
 • 1
 • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 5 sati
 • JOHN: Upload slika preko iphone ne radi
 • zabac: Ne radi stabilno. Musicava aplikacija. Koji puta kad kliknes na sliku, ne mozes natrag.
 • JOHN: Mada se zna tu i tamo srušit nakon više listanja
 • JOHN: Na 12.3.1 radi normalno
 • m@xym: radi
 • marvin: Da li netko može provjeriti na iPhoneu da li mu radi aplikacija Njuškalo? Meni stalno vrti kružić i ne ulazi u nju.
 • abajo: iDefrag je bezveze, jer to na os x nema smisla, iPartition je odličan alat
 • zabac: Da li vrijede te aplikacije?
 • smayoo: To su one aplikacije iDefrag i iPartition koje su ljudi dali badava na download jer više ne rade na Mojave
 • Daddo: [link]
 • Daddo: kaže kernel panic nešto Coriolis Systems?
 • energyman: [link]
 • energyman: Moze li tko iz ovoga dekodirati koji kext/software mi je izazvao kernel panic i nemogucnost bootanja sustava?
 • stefanjos: tko je mene bio pitao za apple cinema display? nasao sam jedan za 2600kn pa nek se javi proyvani da proslijedim detalje
 • smayoo: :)
 • Daddo: Eid mubarak i tebi smayoo....
 • smayoo: Svima koji ga slave čestitam Kurban-bajram! :)
 • Daddo: sredstva su upravo to - sredstva. služe nekoj svrsi. Ali velim, mene ne čudi da su rekli ok evo vam i kartica. Ako je mogao I.T. što ne bi mogao Tim C.? :D
 • Riba: Sredstva plaćanja me ne fasciniraju, neovisno od koga dolaze.
 • Daddo: mislim, ako možedu kriptovalute bez kartica, a zašto ne bi jedna tvrtka sa stvarnim kapitalom napravit karticu i čitav sustav plaćanja?
 • smayoo: Zar je to neka veća glupost od raznih điđimiđi bankarskih kartica? Prozirnih, s nekakvim plutajućim ribicama, zlatnim, srebrnim, crnim... :)
 • Riba: Bože ja sam već zaboravio na tu glupost. :(
 • energyman: [link]
 • Riba: Koristis li originalni punjac? Meni na Androidu na nekim srot punjacima ne radi dobro touch screen dok se puno, mozda je do uzemljenja (?)
 • smayoo: Piši u forum
 • big_mac: ajfon 8 dok se puni otisak prsta ne otkljucava odmah nego treba cekat i ponovo stavljat prst na citat ili ne zeli otkljucat uredaj pa moram lozinku upisivat.Cim ga maknem sa punjaca sve ok radi iz prve.Ima neko slicno iskustvo?
 • zabac: BUG nije referenca. Poznato je kako ne vole Apple jer. Ih valjda ne financira. Nikad pozitivna inisu pisali, vise je bilo rezervirano. Zasto se tako ne osnose prema autima “za suplo manje se sobije brzi auto”.
 • Dijete: al ponavljam se...
 • Dijete: nadam se da novi Mac Pro, revizija 2 dolazi sa Apple Arm Cpu
 • Soffoklo: Novi Mac Pro koji još nije ni krenuo u prodaju već je zastario - [link]
 • smayoo: :D
 • Gjuroo: Ko? Hypo banka?
 • smayoo: Zanimljivo. Između redaka one hrpe PR bullshita čitam da su popušili ružan gubitak tržišta pa se sad grčevito bore protiv toga tzv. "rebrandingom" (čitaj: promijenili smo ime i ništa više i sad se nadamo da ćete to popušiti";) :)
 • ping: Filemaker se ponovno zove Claris.
 • zabac: Od sada jos je nekoliko firmi koje sakupljaju vase navike.
 • zabac: Ja sam primjerio kako keš nikad ne odbijaju. Bilo ili nebilo struje, interneta, dizela ili sunca, keš prolazi.
 • Yonkis: drlovric, zar se nismo za to borili (pod utjecajem Oluje sam)? /s
 • drlovric: Blago vama, sad cete jos lakse i brze moci trositi novce :)
 • erseticmatej: Takoder uspio preko pbz aplikacije, ali moze se direkt i iz waletta, napokon????????
 • big_mac: Uspio sam dodati preko pbz aplikacije
 • big_mac: Zasto ja i dalje imam samo opciju monese i revoult?
 • Yonkis: Evo, tko ima PBZ karticu može je dodati u ApplePay: [link]
 • smayoo: Ma šalio sam se... :)
 • zabac: Ako ne moze kupiti golo kuciste, neka kupi cijeli G5 i izvadi sve iz urtobe.
 • smayoo: Zar G5 ima visak u sebi? Zašto? Mora idealno okomito stajati? ;)
 • zabac: Kupi cijeli komp i izvadi visak.
 • smayoo: piši u forum, ili u oglasnik
 • icolada: bok, zanima me gdje se kod nas moze nabaviti kuciste od powermaca g5? planiram stavljati atx maticnu u njega
 • Daddo: ja vam uz smayine želje kojima se pridružujem želim i sretan dan hrvatskih branitelja.
 • smayoo: Svima želim sretan Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, damir1, Riba, rusty, smayoo, Anonimci (703)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Novo u Appleu

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 0.96 Seconds

Provided by iJoomla SEO