Povlačenje starog backupa na novi iPhone
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Povlačenje starog backupa na novi iPhone


25.05.2018 | 08:13
Dakle, onaj osjećaj kad napokon imaš u ruci novi iPhone i onda te nekakva softverska greška spriječava da ga isti dan počneš koristiti

Spojila sam se na iTunese, međutim "zbog nepoznate greške" iTunesi ne prepoznaju stari iPhone. Pokušala sam popraviti i prošla kroz sve korake koje support nudi za taj problem, ali ništa ...

Probala sam i preko windowsa, na njemu imam iTunese sa relativnom svježim backupom, ali taj pak želi povući backup na novi iPhone jer nije instalirana najnovija verzija iTunesa (a kad odem u Help kaže da je), i ne može se instalirati jer nemam najnovi service pack na win.

Ako itko ima ikakav savjet (osim da kupujem storage na iCloudu) bit ću beskrajno zahvalna .
Moram priznati da sam baš tužna ...
25.05.2018 | 08:47
A backup je na Windowsima? A što ti treba što nije u iCloudu samo po sebi, imaš mnogo fotki?
25.05.2018 | 10:34
dpasaric kaže:
A backup je na Windowsima? A što ti treba što nije u iCloudu samo po sebi, imaš mnogo fotki?

da, puno fotki, i podaci iz aplikacija... nabralo se toga 29gb

Da, svježi backup je na windowsima .. a na macu sam htjela staviti zadnji backup i fino ga povuć na novi iPhone, ali jednostavno ne prepoznaje iPhone i ne identificira grešku .. čitala sam da se to često dešava..

iako, moram priznati da je interesantno napravljena ona plava animacija koju skeniraš na novom iPhoneu i povučeš ono što se povući da, ali na kraju opet završiš na iTunesima ili iCloudu.
25.05.2018 | 10:38
Ne znam, s Windowsima nemam iskustva, uvijek neke nevolje na njima. Možda na to trebaš gledati kao na priliku da malo počistiš stanje. Fotke prebaci putem Photos ili Image Capture aplikacije (tj. ekvivalenta na Windowsima), pa ih lako kasnije sinkaš ako ti nešto treba, a koliko znam većina aplikacija drži postavke na njihovim serverima, mislim da ćeš minimalno izgubiti.

Alternativa je da uzmeš stari iPhone (je li još kod tebe?), napraviš svježi backup na neki stroj (još bolje ako je Mac) i onda izvedeš selidbu. Moj iskustva s tim selidbama su do sada dobra, obično sve radi uz par isključenih starih aplikacija koje npr. ne rade na novijem sistemu.
25.05.2018 | 11:00
e da, upravo tu selidbu na Macu želim napraviti, uvijek sam tako radila i bilo je sve ok.

Ali, sad mi iTunesi na macu ne prepoznaju stari iPhone (jalvjaju da je greška nepoznata, pa ju ne mogu niti ispraviti) ...
Koje su to aplikacije koje bih trebala isključiti? npr...

Ovim postom sam zapravo htjela vidjeti da li postoji itko tko se susreo sa problemom da iTunesi ne prepoznaju iPhone (uporno i tvrdoglavo iako su updejtani), i kako je to riješio?
25.05.2018 | 11:19
Koji je stari iphone, mislim na model i koji je ios na njemu
25.05.2018 | 15:46
6s. iOs 11.2.6
25.05.2018 | 16:16
Da nije slučajno (jednom sam imao takvu glupu situaciju) na iPhoneu uključen osobni hotspot? Ako je, onda ne radi ni bluetooth konekcija normalno, ni Airdrop, a i USB sa itunes zaje...
25.05.2018 | 17:50
nije uključen, inače gasim sve što troši bateriju.

Btw, probala sam na drugom kompu, instalirala iTunese, i sad pak kaže da je sigurnosna kopija oštećena. Znači prestrašno.
Ovo je prvi puta da razmišljam maknuti se od svega što ima predznak i...
25.05.2018 | 19:29
Gdje je stari telefon? Ako je dostupan, nista nije izgubljeno.
Ja nikad na novi telefon ne povlacim podatke iz backup-a starog telefona. Sve pospremim na sigurno i onda vracam. Jedino se poruke (SMS) izgube, ali mi one nisu vazne.
25.05.2018 | 19:33
thea kaže:
Ovo je prvi puta da razmišljam maknuti se od svega što ima predznak i...


To ti je uvijek opcija.
Daj još jednom pokušaj spoj na itunes na Macu pa pročitaj TOČNO što napiše (ili daj screenshot).

Apple support kao mogući izvor problema spominje i "3rd party security software" pa je u ovom času dobro provjeriti imaš li kakve, nedajbože - antiviruse i slična s*anja (MacKeeper, MacCleaner...) instalirane na Macu? Isto tako, ako imaš u pozadini trajno aktivan neki od softvera za sigurno VPN pristupanje na mreže nekih velikih firmi, ili npr. softver za USB potpisne ključeve od Fine (za pristup na E-poreznu za firme) ili sličan takav softver za pristup internet bankarstvu za firme... - svi takvi softveri bi trebali biti pokvitirani prije nego pokušaš sinkronizaciju preko USB kabela jer svi oni meću hrpe "zaštita" na te komunikacijske kanale.


Inače, backup je nešto što se radi redovito, jednom tjedno, mjesečno, već ovisno o učestalosti korištenja. To ne služi samo migriranju na drugi iPhone.
Da imaš redovite backupove, mogla bi na novi iPhone povući neki malo stariji, nedavni pa onda ručno preseliti (AirDropom ili kako već) sadržaj koji nije u tom backupu. Pa te ne bi sad bolila glava što ti iPhone neće pričat s iTunesima.
25.05.2018 | 21:14
Ma imam ja backup ali na windowsima
Maknula sam vpn klijent pa cemo vidjeti

Update. Na drugom kompu sam instalirala iTunes.
Uzela sam stari iPhone i htjela napraviti backup na tim novim, prvi put otvorenim iTunesima.
Trazi me apple id. Ok. Ukucam..
iTunesi otvaraju wizard Dobrodosli u svoj novi iPhone. Wtf??
I nudi mi dvije opcije: Set up as a new iPhone ili da ga obnovim iz nekakvog starog backupa iz 02/2017 kojeg nemam pojma odakle je izvukao.
Dakle, ne zelim novi iPhone, ne zelim stari backup. Zelim spremiti sadasnji backup i povuc ga na novi mob!
Ne kuzim gdje grijesim, prosvijetlite me molim vas!!
25.05.2018 | 21:29
Kad spajaš iPhone prvi put na iTunes, zar te telefon ne upita "vjeruješ li tom računalu"? Ako te pita, što si odgovorila?
Također, nisam siguran je li bitno, ali ja sam uvijek radio tako da AppleID koji koristi iPhone bude isti kao AppleID kojeg koristi logirani korisnik na Macu. Ne zato što mi je netko rekao, nego mi je tako logično.
25.05.2018 | 21:30
apple.stackexchange.com/questions/296146...-on-windows-to-a-mac
Tu imaš upute kako backup kojeg imaš na Windowsima prebaciti u iTunes na Mac
25.05.2018 | 21:40
Rekla sam da vjerujem racunalu.

Ali, odakle tim iTunesima taj prastari backup ako su novoinstalirani? Pita me da li da li da na taj postojeci (stari) iPhone povuce taj backup iz 2017? Halo stari, ne, necu taj stari backup, hocu da uzmes backup sa telefona!
Negdje sam pogrijesila!
26.05.2018 | 09:56
Možda taj stari backup vide u icloudu, s obzirom da nema lokalnog.
26.05.2018 | 09:58
Čuj, ako ozbiljno želiš pomoć, prepiši TOČNO što ti kaže komp u kojem koraku (ili daj screenshot), čitaj pažljivo i koncentrirano i odradi predloženo pa opet prepiši točno što kaže.

Rekla si da na windowsima imaš valjan backup starog telefona. Poslao sam ti link s uputama kako taj backup možeš ubaciti u ITunes na Macu. Jesi li to probala?
26.05.2018 | 10:17
Apple dozvoljava inicijalno dvije vrste backupova.... lokalno i na iCloudu. Na tebi je koji ces odabrati. Obe opcije su u odabiru na iTunesima.

Nekad ikad, 2017. si napravila backup na iCloud, te nakon toga ocito presla ne lokalni backup. Nakon sto si iTunes instalirala na novom racunalu, naravno da lokalne backupove (taj koji ti hoces) to novo racunalo ne vidi jer su oni lokalno spremljeni na nekom drugom racunalu, vec vidi samo jedan backup koji je na tvojem Apple IDu spremljen na iClodu (taj napravljen nekad ikad 2017.). Tako da tu nema nista neobicnog...

Ako zelis koristiti lokalni backup sa nekog drugog racunala na ovom novom racunalo fizicki ga moras prebaciti sa starog na to novo racunalo (smayoo ti je dao link kako...) i to bi trebalo funkcionirati.

Ako je taj backup "corrupted" (a u vecini slucajeva se to dogada zbog cudnog ponasanja Windowsa) onda nazalost ne vidim da imas velike sanse u uspijeh... No svakako valjalo bi probati.
26.05.2018 | 10:50
Sad cu probati povuci taj stari backup sa windowsa pa javim.

Jos jedno ptanje. Mogu li izbrisati taj iCloud backup iz 2017.ili zanemariti whatever, i napraviti lokalno novi backup starog telefona, i onda njega povuci na novi?

Hvala svima, puno sam naucila ovih dana ...
26.05.2018 | 11:03
Mozes, naravno... pristekaj stari telefon na novo racunalo, daj iTunesima dozvolu "da vjeruju novom iPhonu" (novi iTunes ce vidjeti tvoj stari Iphone kao "novi") i to je to...

Napravi backup (lokalno)... odstekaj stari iPhone, ustekaj novi iPhone (opet ces morati iTunesima dati dozvolu da mu "vjeruju") i povuci taj backup na novi telefon... "as easy as it is"
26.05.2018 | 12:58
Radi back-up rucno. Kontakti i mailovi su mi bitni. Slike arhiviram periodicki.
Sto jos ima u telefonu da zreba sacuvati?
28.05.2018 | 08:22
Hvala svima, riješila sam problem tako da sam lokalno kreirala backup i povukla ga na novi iPhone.

Sad imam još jedno pitanje, kako trajno i nepovratno iz nekih iTunesa izbrisati spremljeni backup?

Hvala još jednom na puno jako dobrih i korisnih savjeta. Ovo što ste mi pisali bi trebalo staviti u tutorial!
28.05.2018 | 09:14
Po onim istim uputama kako premjestiti backup možeš naći gdje su točno te datoteke smještene. Nađeš ih (Finderom), odvučeš u smeće, otvoriš smeće, desni klik i "Delete immediately".
Moderatori: jupi
 • Stranica:
 • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 0 minuta
 • Kloba: Hvala Smayoo, Daddo - svi :)
 • JOHN: Meni službeno mail dolazi od mene samoga. Moguće, ali čisto sumnjam. Drugo, tražio sam pismeno obrazloženje kako je to moguće jer sam izrazio sumnju da su oni provaljeni. Nisu htjeli ništa poslat, ali su rekli da je u pitanju spam. Od kuda ja znam da je spam u pitanju. Meni to smrdi.
 • JOHN: Kako misliš da nemaju veze?
 • JOHN: Pa sam onda išao rješavati službeni mail na kojeg već neko vrijeme dolaze maila istog naziva kao i naš samo što nije naša e-mail adresa
 • smayoo: Pa kakve veze ima T-com s tim mailom? Budi zadovoljan da te nisu na volej odje... :)
 • JOHN: Nisu me znali uputit kako da promijenim šifru od e-mail adrese.:-)
 • JOHN: Dobio sam i ja u subotu e-mail od samog sebe. Prijavio t-comu i naletio na još veće idiote
 • smayoo: Na Macu je prilično teško (čak i uz pretpostavku da imaš administratorski password) daljinski aktivirati iSight kameru, a da se ne upali pripadajuća LEDica
 • smayoo: @Kloba - u Apple mailu ideš na View pa Message pa Raw Source
 • Kloba: Tomislav32, hvala na linku. Od tih savjeta zapravo bi si najrađe stavio selotejp preko kamere
 • Daddo: svaki mail ima zaglavlje u kojem piše s kojeg je servera i kud slan... sa svim preusmjerenjima i svime
 • m@xym: Kloba, Pa zašto pitaš smaya kako zna, i on ti je provalio u kompjuter isto kao i kolumbijac.... :D
 • Kloba: Kako si saznao odakle je poslan, jbt?
 • Kloba: BRAVO SMAYOO!
 • m@xym: Zašto ja nisam dobio takav e-mail?!!!! Sad sam malo razočaran...
 • smayoo: DObio sam i ja taj mail. Iz Kolumbije je poslan. Prijavio sam lika abuse službi njegovog telekom operatera. Mislim da je to neki balavac jer send trace od maila uopće nije falsificiran
 • Kloba: Da, to i ja mislim. Frajer peca i tko se ulovi, ulovi
 • m@xym: Kloba, to ti je 'socijalni inžinjering' nije ti nitko ništa hakirao, nego ekipa 'igra' na naivnost korisnika (otprilike kao 'pisma iz Nigerije' samo, ona igrau na lakomost)
 • m@xym: Kloba, moram priznati da si mi oduvijek bio sumnjiv.... :D :D :D
 • Tomislav32: Nista se ne sekiraj kloba.. opet su poceli "lovit u mutnom" ;)
 • Tomislav32: [link]
 • Kloba: Ima li veze što sam na pravio clean install Mojave macOSa? I koliko vjerujete ovakvim prijetnjama?
 • Kloba: nice, nemam bizaran ukus; ali di mi je tip dao za razmišljati jest: šta ako mi je fakat provalio u računalo?
 • Kloba: Dobio mail od nekog jakea da mi je hakirao računalo prije pola godine i da ima moju browsing history te me snimao s kamerom, da imam zaista bizaran ukus sudeći po porno stranicama koje povremeno posjećujem itd. Uglavnom, ukoliko mu ne uplatim neku sumu u bitcoinima na taj i taj račun svim mojim kontaktima će sve to proslijediti. Odmah sam obrisao mail, jer kao prvo, ne posjećujem porno stra
 • MacSlavko: Misliš ova APFS i HFSplus kombinacija? I meni se čini da to ne bi išlo...
 • drlovric: @cariblanco: Nije li to malo bolesno? :)
 • MacSlavko: Mogu li složiti FusionDrive na iMacu 2011 ako mi je SSD na APFS (High Sierra), a HD je HFS ?
 • cariblanco: Uglavnom, sad je ista cijena retine 13" s 256 Gb (bez popusta ) i iPhone XS Max 256 Gb...za godinu dana ajfon šiša retinu s cijenom :D
 • gladhr2: upravo tako.. buduci da mi je u laptopu ssd od 256gb opasno razmisljam o kupnji wd my cloud 3-4 TB
 • robee: hdd prostora nam nikada nije bilo dosta i onda se pojavi ssd koji je znatno brzi ali nudi jako malo prostora po visokim cijenama
 • robee: ...skuzio sam sto si htjeo reci kada sam napisao :)
 • gladhr2: @robee ma kuzim te nego kazem ako ti je mobitel 256gb kao i mac da ne mozes napraviti backup mobitela na macu :)
 • Daddo: i jedno i drugo... index ili x-ica i Mastercard
 • cariblanco: Ova ponuda u istyle s popustom, je vezana za školarce i studente, ili je bitan samo mastercard ?
 • robee: mislio sam na mac ali generalno posto je 4K uzeo maha, slobodno i mobiteli mogu biti od 500GB
 • gladhr2: iPhone 256 gb ako imaš i ne mozes ni back-up napraviti ahah
 • robee: sve ispod 500GB vise nebi trebalo biti u ponudi u danasnje vrijeme. Ovo me podsjeca na vremena kada smo sa novim fotoaparatom dobili SD karticu od 16MB :)
 • Gjuroo: ok 2100...
 • Gjuroo: 128 gb košta samo 2000 kn ako kupuješ bez popusta :D [link]
 • smayoo: *? :)
 • smayoo: Zar ti ne bi da možeš*
 • cariblanco: [link]
 • cariblanco: Gledam nešto i ne vjerujem, jel moguće da apple naplaćuje 128 Gb 3.500 kn ?
 • Daddo: Meni zanimljivo, možda bude još nekom - priča o Sans Forgetica fontu: [link]
 • Riba: Vjerojatno antispam opet djeluje na serveru. Provjerit cu sa administratorstvom.
 • rusty: PM notifikacije opet ne rade... :S
 • Ljut k0 Ri5: još uvijek imam vip savršenu koja ne podržava LTE lol
 • rusty: kako se na LTE ponaša?
 • rusty: super hvala na info Ri5
 • Ljut k0 Ri5: evo da javim, 12.0.1 popeglao problem s wifi na iphoneu Xs

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 2.28 Seconds

Provided by iJoomla SEO