Povlačenje starog backupa na novi iPhone
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Povlačenje starog backupa na novi iPhone


25.05.2018 | 08:13
Dakle, onaj osjećaj kad napokon imaš u ruci novi iPhone i onda te nekakva softverska greška spriječava da ga isti dan počneš koristiti

Spojila sam se na iTunese, međutim "zbog nepoznate greške" iTunesi ne prepoznaju stari iPhone. Pokušala sam popraviti i prošla kroz sve korake koje support nudi za taj problem, ali ništa ...

Probala sam i preko windowsa, na njemu imam iTunese sa relativnom svježim backupom, ali taj pak želi povući backup na novi iPhone jer nije instalirana najnovija verzija iTunesa (a kad odem u Help kaže da je), i ne može se instalirati jer nemam najnovi service pack na win.

Ako itko ima ikakav savjet (osim da kupujem storage na iCloudu) bit ću beskrajno zahvalna .
Moram priznati da sam baš tužna ...
25.05.2018 | 08:47
A backup je na Windowsima? A što ti treba što nije u iCloudu samo po sebi, imaš mnogo fotki?
25.05.2018 | 10:34
dpasaric kaže:
A backup je na Windowsima? A što ti treba što nije u iCloudu samo po sebi, imaš mnogo fotki?

da, puno fotki, i podaci iz aplikacija... nabralo se toga 29gb

Da, svježi backup je na windowsima .. a na macu sam htjela staviti zadnji backup i fino ga povuć na novi iPhone, ali jednostavno ne prepoznaje iPhone i ne identificira grešku .. čitala sam da se to često dešava..

iako, moram priznati da je interesantno napravljena ona plava animacija koju skeniraš na novom iPhoneu i povučeš ono što se povući da, ali na kraju opet završiš na iTunesima ili iCloudu.
25.05.2018 | 10:38
Ne znam, s Windowsima nemam iskustva, uvijek neke nevolje na njima. Možda na to trebaš gledati kao na priliku da malo počistiš stanje. Fotke prebaci putem Photos ili Image Capture aplikacije (tj. ekvivalenta na Windowsima), pa ih lako kasnije sinkaš ako ti nešto treba, a koliko znam većina aplikacija drži postavke na njihovim serverima, mislim da ćeš minimalno izgubiti.

Alternativa je da uzmeš stari iPhone (je li još kod tebe?), napraviš svježi backup na neki stroj (još bolje ako je Mac) i onda izvedeš selidbu. Moj iskustva s tim selidbama su do sada dobra, obično sve radi uz par isključenih starih aplikacija koje npr. ne rade na novijem sistemu.
25.05.2018 | 11:00
e da, upravo tu selidbu na Macu želim napraviti, uvijek sam tako radila i bilo je sve ok.

Ali, sad mi iTunesi na macu ne prepoznaju stari iPhone (jalvjaju da je greška nepoznata, pa ju ne mogu niti ispraviti) ...
Koje su to aplikacije koje bih trebala isključiti? npr...

Ovim postom sam zapravo htjela vidjeti da li postoji itko tko se susreo sa problemom da iTunesi ne prepoznaju iPhone (uporno i tvrdoglavo iako su updejtani), i kako je to riješio?
25.05.2018 | 11:19
Koji je stari iphone, mislim na model i koji je ios na njemu
25.05.2018 | 15:46
6s. iOs 11.2.6
25.05.2018 | 16:16
Da nije slučajno (jednom sam imao takvu glupu situaciju) na iPhoneu uključen osobni hotspot? Ako je, onda ne radi ni bluetooth konekcija normalno, ni Airdrop, a i USB sa itunes zaje...
25.05.2018 | 17:50
nije uključen, inače gasim sve što troši bateriju.

Btw, probala sam na drugom kompu, instalirala iTunese, i sad pak kaže da je sigurnosna kopija oštećena. Znači prestrašno.
Ovo je prvi puta da razmišljam maknuti se od svega što ima predznak i...
25.05.2018 | 19:29
Gdje je stari telefon? Ako je dostupan, nista nije izgubljeno.
Ja nikad na novi telefon ne povlacim podatke iz backup-a starog telefona. Sve pospremim na sigurno i onda vracam. Jedino se poruke (SMS) izgube, ali mi one nisu vazne.
Smrt komunizmu, fašizmu i antifašizmu.
25.05.2018 | 19:33
thea kaže:
Ovo je prvi puta da razmišljam maknuti se od svega što ima predznak i...


To ti je uvijek opcija.
Daj još jednom pokušaj spoj na itunes na Macu pa pročitaj TOČNO što napiše (ili daj screenshot).

Apple support kao mogući izvor problema spominje i "3rd party security software" pa je u ovom času dobro provjeriti imaš li kakve, nedajbože - antiviruse i slična s*anja (MacKeeper, MacCleaner...) instalirane na Macu? Isto tako, ako imaš u pozadini trajno aktivan neki od softvera za sigurno VPN pristupanje na mreže nekih velikih firmi, ili npr. softver za USB potpisne ključeve od Fine (za pristup na E-poreznu za firme) ili sličan takav softver za pristup internet bankarstvu za firme... - svi takvi softveri bi trebali biti pokvitirani prije nego pokušaš sinkronizaciju preko USB kabela jer svi oni meću hrpe "zaštita" na te komunikacijske kanale.


Inače, backup je nešto što se radi redovito, jednom tjedno, mjesečno, već ovisno o učestalosti korištenja. To ne služi samo migriranju na drugi iPhone.
Da imaš redovite backupove, mogla bi na novi iPhone povući neki malo stariji, nedavni pa onda ručno preseliti (AirDropom ili kako već) sadržaj koji nije u tom backupu. Pa te ne bi sad bolila glava što ti iPhone neće pričat s iTunesima.
25.05.2018 | 21:14
Ma imam ja backup ali na windowsima
Maknula sam vpn klijent pa cemo vidjeti

Update. Na drugom kompu sam instalirala iTunes.
Uzela sam stari iPhone i htjela napraviti backup na tim novim, prvi put otvorenim iTunesima.
Trazi me apple id. Ok. Ukucam..
iTunesi otvaraju wizard Dobrodosli u svoj novi iPhone. Wtf??
I nudi mi dvije opcije: Set up as a new iPhone ili da ga obnovim iz nekakvog starog backupa iz 02/2017 kojeg nemam pojma odakle je izvukao.
Dakle, ne zelim novi iPhone, ne zelim stari backup. Zelim spremiti sadasnji backup i povuc ga na novi mob!
Ne kuzim gdje grijesim, prosvijetlite me molim vas!!
25.05.2018 | 21:29
Kad spajaš iPhone prvi put na iTunes, zar te telefon ne upita "vjeruješ li tom računalu"? Ako te pita, što si odgovorila?
Također, nisam siguran je li bitno, ali ja sam uvijek radio tako da AppleID koji koristi iPhone bude isti kao AppleID kojeg koristi logirani korisnik na Macu. Ne zato što mi je netko rekao, nego mi je tako logično.
25.05.2018 | 21:30
apple.stackexchange.com/questions/296146...-on-windows-to-a-mac
Tu imaš upute kako backup kojeg imaš na Windowsima prebaciti u iTunes na Mac
25.05.2018 | 21:40
Rekla sam da vjerujem racunalu.

Ali, odakle tim iTunesima taj prastari backup ako su novoinstalirani? Pita me da li da li da na taj postojeci (stari) iPhone povuce taj backup iz 2017? Halo stari, ne, necu taj stari backup, hocu da uzmes backup sa telefona!
Negdje sam pogrijesila!
26.05.2018 | 09:56
Možda taj stari backup vide u icloudu, s obzirom da nema lokalnog.
26.05.2018 | 09:58
Čuj, ako ozbiljno želiš pomoć, prepiši TOČNO što ti kaže komp u kojem koraku (ili daj screenshot), čitaj pažljivo i koncentrirano i odradi predloženo pa opet prepiši točno što kaže.

Rekla si da na windowsima imaš valjan backup starog telefona. Poslao sam ti link s uputama kako taj backup možeš ubaciti u ITunes na Macu. Jesi li to probala?
26.05.2018 | 10:17
Apple dozvoljava inicijalno dvije vrste backupova.... lokalno i na iCloudu. Na tebi je koji ces odabrati. Obe opcije su u odabiru na iTunesima.

Nekad ikad, 2017. si napravila backup na iCloud, te nakon toga ocito presla ne lokalni backup. Nakon sto si iTunes instalirala na novom racunalu, naravno da lokalne backupove (taj koji ti hoces) to novo racunalo ne vidi jer su oni lokalno spremljeni na nekom drugom racunalu, vec vidi samo jedan backup koji je na tvojem Apple IDu spremljen na iClodu (taj napravljen nekad ikad 2017.). Tako da tu nema nista neobicnog...

Ako zelis koristiti lokalni backup sa nekog drugog racunala na ovom novom racunalo fizicki ga moras prebaciti sa starog na to novo racunalo (smayoo ti je dao link kako...) i to bi trebalo funkcionirati.

Ako je taj backup "corrupted" (a u vecini slucajeva se to dogada zbog cudnog ponasanja Windowsa) onda nazalost ne vidim da imas velike sanse u uspijeh... No svakako valjalo bi probati.
26.05.2018 | 10:50
Sad cu probati povuci taj stari backup sa windowsa pa javim.

Jos jedno ptanje. Mogu li izbrisati taj iCloud backup iz 2017.ili zanemariti whatever, i napraviti lokalno novi backup starog telefona, i onda njega povuci na novi?

Hvala svima, puno sam naucila ovih dana ...
26.05.2018 | 11:03
Mozes, naravno... pristekaj stari telefon na novo racunalo, daj iTunesima dozvolu "da vjeruju novom iPhonu" (novi iTunes ce vidjeti tvoj stari Iphone kao "novi") i to je to...

Napravi backup (lokalno)... odstekaj stari iPhone, ustekaj novi iPhone (opet ces morati iTunesima dati dozvolu da mu "vjeruju") i povuci taj backup na novi telefon... "as easy as it is"
26.05.2018 | 12:58
Radi back-up rucno. Kontakti i mailovi su mi bitni. Slike arhiviram periodicki.
Sto jos ima u telefonu da zreba sacuvati?
Smrt komunizmu, fašizmu i antifašizmu.
28.05.2018 | 08:22
Hvala svima, riješila sam problem tako da sam lokalno kreirala backup i povukla ga na novi iPhone.

Sad imam još jedno pitanje, kako trajno i nepovratno iz nekih iTunesa izbrisati spremljeni backup?

Hvala još jednom na puno jako dobrih i korisnih savjeta. Ovo što ste mi pisali bi trebalo staviti u tutorial!
28.05.2018 | 09:14
Po onim istim uputama kako premjestiti backup možeš naći gdje su točno te datoteke smještene. Nađeš ih (Finderom), odvučeš u smeće, otvoriš smeće, desni klik i "Delete immediately".
Moderatori: jupi
 • Stranica:
 • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 57 minuta
 • smayoo: Cariblanco, evo ti jedna... ;) [link]
 • cariblanco: I ja bi rado Nade polagao... :)
 • zabac: Ja nekako nade polazem u konzole PS ili XBOX koje su uz igranje pogodne i za svasta nesto. Cijena im je daleko povoljnija od racunala.
 • Soffoklo: Kad neće Apple ima tko hoće, jedino se bojim da ovi nemaju snage za veliki obujam narudžbi ( Mac Pro mini? ) - [link]
 • pjedvaj1: #reptilians :)
 • zabac: Uostalom otvoriosam temu pa pisi tamo.
 • zabac: Ti stvarno dalje od nisa ne vidis. Malo po mai uvode kontrolu. Ideja EU je propala prije 10 godina kad su vodece drzave prekrsile osnovno pocelo na kojem lezi EU.
 • Mate22: BRAVO zabac kužiš ti stvari to mi se jedino kod tebe sviđe ovdi pametno rezumiraš šta se događa oko nas i u nas. RESPECT!
 • zabac: Eto vam EU. Istambulska konvencija je samo vrh ledene sante. 4. Carstvo se stvara a komunjare ga slave.
 • Soffoklo: EU želi uvesti porez na linkove i cenzuru sadržaja, UN upozorava na gušenje sloboda - [link]
 • robee: Apple je kao bolji :), svi su isti, bitan je profit
 • smayoo: M$ nikad i nije imao druge poslovne strategije osim "koga ne uspiješ zajebati, kupi ga" :)
 • Bertone: Pa prije par dana je M$ kupio GitHub, a LinuxFundation kaže da je to dobra stvar [link] tako da je danas sve normalno :D
 • m@xym: Sve je pošlo kvragu, pa onda ni to više nije čudno! :)
 • Soffoklo: Microsoft's New Operating System Based On Linux - [link]
 • dpasaric: Dream on... :)
 • ping: I have a dream today... I have a dream that one day Jabučnjak will have iOS app.
 • Soffoklo: Popular Mac Developer Slams Apple for 'Sad State of Macintosh Hardware' - [link]
 • robee: [link]
 • robee: kod kuce imam net 500/100 a na mobu osnovnu tarifu sa 1GB neta sto mi je i vise nego dovoljno :), ne visim na mobu svako malo i nemam potrebe scrolati nepeotrebne gluposti po f, tw, inst i sl., ne kupujem mob na milion rata i ne moram imati svaki najnoviji...znam ljude koji mjesecno trose i preko 1tis kn samo za racune otplate, max,net,pusti GB i ostalo...
 • energyman: kaj svi samo grintate, onda odjebite telekome, ne surfajte, ne gledajte 4 HD kanala koje dobivate u paketu po ogromnim cijenama, bacite mobitele, uzmite radio stanice i svi sretni
 • robee: Sve su to igre velikih imena i malom korisniku to ne znaci apsolutno nista. On ce i dalje biti ovca za sisanje sve dok si to dozvoli i ne shvati da trosi jako puno love na gluposti koje mu ne trebaju
 • smayoo: Konkretno nama to znači da su shvatili da su prethodnom poslovnom praksom tako temeljito srozali ugled imena Vipnet da ga sada mijenjaju. Možda (ali možda i ne) planiraju promijeniti i tu sje... poslovnu praksu.
 • smayoo: Evo ispravan link [link]
 • Daddo: kloba, link ti vodi na nepostojeću stranicu
 • Daddo: super... a to konkretno nama znači što? :D
 • Kloba: Ne znam da li je itko ovo već napisao. Ako je, isprike. Do kraja godine, VIP se prestaje zvati VIP već preuzima ime austrijskog vlasnika s dodatkom naše zemlje, pa će se zvati A1 Hrvatska. Oprema, poput kartica u mobitelima, rutera i sličnog, ne treba se mijenjati. [link]
 • ^SuperUnknown^: Ekipa, ako netko zeli udomiti PowerMac G5 dual 2GHz i 23" Cinemu, dajem za samo 899 kn :) Ajde spasite to cudo :)
 • Yonkis: daddo, da rootanje. ante_p, pričam o androidima, vidi što piše Daddo.
 • ante_p: zasto bi gubio jamstvo??? Jamstvo se gubi sa "Jailbreakom"..a i to je upitno, tesko da se moze dokazati da je mob jailbreakan, osim ako nema na screenu neki tweek ili ako u servisu nemaju sifru...ono sto oni rade je restore iz DFU a to je uvijek formatiranje na najnoviji oficijelni iOS...
 • Daddo: yonkis, ne znam na što se točno referiraš kod androida, ako je u pitanju rootanje, onda da, još uvijek je root ono što invalidira jamstvo.
 • Yonkis: Meni je divno kako se možeš igrati sa iPhoneom u ovom slučaju a ne kao kod Androida, nešto takvo napraviš, gubiš jamstvo (ako je još takva situacija, nisam pratio)
 • ante_p: BTW...ovaj mobile profile.cfg iz security razloga sam instalirao na nacin... itunes bakcup, reset iPhonea, postavio "set up as new", instalirao profil, skinuo i testirao iOS12, poslije toga, DFU mod, restore to 11.4., reset, pa restore iz backupa
 • ante_p: fluidnost je ok, dosta stvari nije prevedeno sa eng tko korisit hrvatski jezik...... Screen time sam malo gledao, ajmo rec da je najzanimljivija stvar
 • Yonkis: Ante_p: a onaj screen time? Fluidnost samog UI-a?
 • ante_p: ..i probao iOS 12... nikakvih posebnih velikih novosti nema
 • ante_p: ipak nisam kupovao nego sam skinuo mobile proifle.cfg.. naime hocu instalirai iOS 12 beta 1
 • ante_p: [link]
 • ante_p: poz. jeli netko registrirao UDID u zadnje vrijeme, vidim ima ih po 5-7$. Ima li netko preporuku za sigurnu i porvjerenu kupnju
 • damir1: i uzivaj u novoj 27-ici :-)
 • damir1: no problem , vazno je da sad radi :-)
 • Gaston: Damire, zahvaljujem na ideji, sa slash ide. Migrirao sam sve sa Mid 2010 na novu 27-icu i nemam pojma zašto se to dogodilo. Hvala još jedan put!
 • damir1: kod mene radi OK . day/month/year
 • Gaston: Ne mogu unijeti datum rođendana u kontakte. 10 godina sam s mac računalom i to mi se nikad nije dogodilo, neznam što učiniti. Da li se neko susreo s ovim problemom?
 • saint: Imas na forumu pod razno,poklanjam-mijenjam ;)
 • Kloba: Ljudi, ako ikoga zanima analogna fotografija, imam Yashica Electro 35 GSN fotoaparat s watametrom, pa neka mi se javi na PM. Isprika uredništvu, nisam htio staviti oglas koji s Appleom nema veze na stranice Oglasnika
 • Kloba: A imaš i ovu foru: [link]
 • bumbar: @robee Hvala
 • robee: ako imas backup preko itunes ili icloud onda mozes vratiti pozive
 • bumbar: zna li neko kako vratiti izbrisane pozive na iphoneu?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 2.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO