iPhone baterije - trajanje, stndby, kapacitet itd
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone baterije - trajanje, stndby, kapacitet itd


23.04.2018 | 10:23
Dobar dan.. Opet ja sa baterijom, znam, dosadan sam ali me zanimaju vaša iskustva i "kopka" jel baterija/iPhone "normalan".

Točnije, koliko vam postotka "iscuri" tijekom noći tj. za koliko padne postotak preko noći (za one koji imaju upaljen postotak).
Meni kada sve pogasim (Airplane Mode on, Low Power Mode On (koji disablea Background App Refresh), Location Services Off) padne 6%, a sa time svime upaljeno 11%. Nije li to puno s obzirom da se Apple hvali kako malo troši bateriju u pozadini? Ne gasim aplikacije u pozadini a potrošnja baterije po BATTERY USAGE odgovara pravom stanju (ni jedna aplikacija ne troši u backgroundu previše, sve je u granicama normale).

Preostaje mi još jedino da provjerim sa Coconut aplikacijom iako mislim da će i ona biti točna po pitanju kapaciteta koji sam naveo prije neki dan (Maximum Capacity 96%) a iPhone je kupljen početkom 12 mjeseca. Znači da bateriji kapacitet opada 1% po mjesecu.

Jest da puno slikam i snimam videe i to kroz "native" aplikaciju. Da li je moguće da mi slab signal VipNETa toliko poždere bateriju, iako doma nisam toliko puno, samo spavam a i onda držim mob na Airplane-u i sve pogasim jer ne želim da mi zrači sa noćnog ormarića pošto ga koristim kao budilicu a nakon buđenja sve popalim da imam funkcionalan mobitel.
Na poslu imam stalni WiFi pa je prikopčan na mrežu.

Toliko o mojim navikama i bateriji iPhone 8 plus.

p.s. Kolega na poslu ima X i njemu je još na 100% a kupljen je mjesec dana prije mojeg.
23.04.2018 | 10:35
Iphone 8 64gb star 4mj

Prema apple-u baterija mi je na 96% dok mi u aplikciji battery life pise da je iskoristenost 1% i stoji dostupno 1800/1821 a to mi se cini tocnije nego ovih 4% sta apple pise.Preko noci baterija padne max 1-2% a nije na avio modeu.Neko vrijeme igram svakodnevno pubg koji jako grije uređaj,brzo prazni bateriju pa ju punim i par puta na dan ali jos nema bitnog utjecaja na bateriju. Ovih 6% sigurno nije normalno ako ti padne tokom noci i jos si na avio mode-u tak da nesto ti sigurno crpi bateriju.
23.04.2018 | 10:56
iPhone 6S star 15 mjeseci, battery health 82%. Preko noći baterija padne 2-3%.
Slab signal mobilne mreže sigurno bitno brže troši bateriju.
23.04.2018 | 10:59
Ovu noć ću baš pobiti sve app u pozadini, staviti ga u mirovanje i uzeti screenshot ekrana sa postotkom baterije pa vidjeti ima li razlike u "opadanju". Pa sljedeću noć neku drugu kombinaciju popraćenu screenshotom.. Mora biti neko objašnjenje/razlog.
23.04.2018 | 11:08
iPhone 6S Plus mi je preko noci trosio 1-2%, sad 7 Plus oko 4-5% sve je standardno ukljuceno. Kapacitet baterije je 93%.

Po meni bi trebao napraviti backup uređaja prije spavanja, onda ga resetirai i vidi bez ikakvih instalacija koliko trosi baterije, ako je "prazan" uredan onda je do postavki, ako nije onda moze cak i biti problem sa baterijom.
U ovlasenom servisu imaju dijagnostiku, nikad nije kasno otici...
23.04.2018 | 11:18
ante_p: dobra ideja. Samo pitanje, enkriptirani backup kroz iTunes radi backup svega (slika (camera roll), aplikacija, spremljenih (network) passworda..)?
Znam da ima objašnjenje na Appleovim stranicama ali da sad ne "kopam", ako netko može potvrditi
23.04.2018 | 13:39
potvrđujem da radi backup svega
23.04.2018 | 22:01
Ne bas svega.Syncana muzika i video nisu ukljuceni u backup.
24.04.2018 | 04:04
Postavio ga kao New, ne da nije pao niti jedan posto preko noci nego je i onaj Battery health skočio na 99%
Mislim da cu resetirati sve na njemu. mrezne postavke i ostalo. ili krenuti od nule. Vjerojatno neki rouge app radi "sranja"
24.04.2018 | 05:22
Sinoć sam stavio puniti 4S i X, sve je bilo pogašeno u pozadini. Napunjeni do 100% u 23 sata, onda ih otpojio s punjača, a jutros oba na 100%. Ok, X je noviji, ali 4S je star bar 4 godine.
24.04.2018 | 07:31
songoku kaže:
Ne bas svega.Syncana muzika i video nisu ukljuceni u backup.


Da u pravu si, kad sam rekao svega mislio sam na stvari koje je on nabrojao...

Moja preporuka je postaviti uređaj SetUp As New i ponovo sve postaviti...
24.04.2018 | 07:53
Za sad sam, kao prvo, resetirao sve postavke, izbrisao sve nebitne app, ostalo mi možda 5-6 app uz Appleove standardne. Znači zadržao slike.. Izbrisao iCloud back-up, kao i back-up na iTunesu. Napravio novi iCloud/iTunes (encrypted) back-up. Pa postavio Set Up as new, vratio slike sa onim prijašnjim backupom (gdje su mi passwordi u Keychain-u). Bitno mi je da sam prije svega resetirao sve na njemu.
Vidjeti ćemo kako to funkcionira.
24.04.2018 | 08:22
Yonkis kaže:
Postavio ga kao New, ne da nije pao niti jedan posto preko noci nego je i onaj Battery health skočio na 99%
Mislim da cu resetirati sve na njemu. mrezne postavke i ostalo. ili krenuti od nule. Vjerojatno neki rouge app radi "sranja"


Vidis da taj apple-ov battery health ne pokazuje tocno.Sad da vratis taj backup pokazao bi ti opet onih 96%
24.04.2018 | 09:33
Yonkis kaže:
Za sad sam, kao prvo, resetirao sve postavke, izbrisao sve nebitne app, ostalo mi možda 5-6 app uz Appleove standardne. Znači zadržao slike.. Izbrisao iCloud back-up, kao i back-up na iTunesu. Napravio novi iCloud/iTunes (encrypted) back-up. Pa postavio Set Up as new, vratio slike sa onim prijašnjim backupom (gdje su mi passwordi u Keychain-u). Bitno mi je da sam prije svega resetirao sve na njemu.
Vidjeti ćemo kako to funkcionira.


Ako radis uređaj "SetUp as new" u punom smislu, onda nebi trebao vraćati slike iz starog backupa. Kako ga ja radim
Imenik mi je u iCoudu, cim se logiram na icloud imam sve
Whatsapp i viber nakon instalacije applikacije vratim iz backupa sa iCloud drivea
Passwordi su mi sinkronizirani u mozilli
Slike vratim sa iTools 4 u camera roll
jedini problem mi je SMS, za vracanje SMS nemam nikakav free alat kako ga vratiti bez vracanja backup...cekam iOS 11.4

Znaci ideja je da iOS ostane čist, bez vraćanja iz iClouda ili iTunesa
24.04.2018 | 10:16
big_mac: Moguće. Zato i jesam izbrisao stari backup sa iClouda i onaj u iTunesu i zamijenio sa ovim (vidi niže).

Prvo sam bio izbrisao sa mobitela sve nepotrebne apps, kao što kažem, ostavio sam samo par igrica, 1Password.. Obrisao svu muziku sa iPhonea, odsyncao kroz iTunes sve podcaste, muziku, sve odchekirao..

Napravio Reset All Settings (jer to ne briše slike i passworde), iPhone se restartao, obrisao stare backupove na iCloudu/iTunesu, napravio nove sa postojećim stanjem na iPhoneu.

Kroz iTunes napravio Restore, postavio kao Set Up As New, vratio taj friški backup iz iTunesa i poskidao sve apps koji su mi neophodni. Nekako sam mirniji (u glavi i srcu) kad sam ga postavio kao New ali sam opet zadovoljan što sam vratio slike iz (resetiranog) backupa, iako znam da je moguće da u tom novom backup može biti "bug" koji me mučio tj da nije otišao sa Reset All Settings.

Ne znam jel me kužiš, ante_p

Ovo za iTools4 nisam znao, budem probao tvoj sistem kada izađe iOS12
A passworde imam u KeyChainu i Safariju, zato sam morao sa "starim/resetiranim" backupom. Nadam se da je reset sredio bug (ako ga je bilo) a pojavi li se ponovno takvo trošenje baterije preko noći, onda znam da je jedna od tih 4-5 aplikacija "fucked up"
24.04.2018 | 18:36
Baš dobro da je netko potegnuo baterije jer ja imam jedan problem koji me malo frustrira.

Dakle prošle godine u listopadu mi je crkla baterija na 6S. Naravno nemam garanciju (koja je istekla taman mjesec dana ranije) i odem (na preporuku) u jedan servis na Voltinom.

Dečki mi zamjene bateriju (250kn) i nakon dva mjeseca - krah. Baterija se ne puni, ali daju garanciju na rad (bateriju) 3 mjeseca pa rekoh super u roku sam. Dođem tamo i dečki zamjene te nakon dva tjedna - opet isto.

Od tada do danas bio sam 5x mjenjati bateriju (niti jednom nisam platio), ali već počinjem pomišljati da nije do baterija nego do telefona.

Prema njihovim riječima radi se o original baterijama.

Da li je itko imao sličnih problema ili ima neku ideju što bi moglo biti?

P.S.

Pišem ovo sa laptopa jer mi je trenutno telefon na punjaču (ima 15%, stavio sam ga na punjač kad je imao 24%)
24.04.2018 | 20:38
Pa što kaže, izazivaju li neke aplikacije pojačanu potrošnju?
24.04.2018 | 21:28
Mislim da ne baš jer ga iz navike držim na low power modu (možda je do toga?)

Doduše otkako ga imam (09/2016) radio sam backup nekoliko puta, ali nikada ga nisam startao od nule.

Sad me i strah jer mi je baterija (iako na punjaču) na 2% pa me trta da ne umre usred procesa.
25.04.2018 | 10:48
Ako je na punjaču, onda vidiš gore desno da je simbol baterije zelen i munju koja znači da se puni. Puni li se? Ako se puni, a baterija je sve praznija, onda je jedino objašnjenje da imaš UŽASNU potrošnju baterije od strane neke aplikacije, ili je mobitel hardverski neispravan.
25.04.2018 | 10:58
Pa dobro jel ti se napuni preko noći?
Jesi li probao sa ovim opcijama da ti se produži trajanje baterije www.apple.com/batteries/maximizing-performance/ ?

Evo, noćas postavio iphone kao New, bez ikakvog backupa, ulogirao se sa AppleID-om, skinuo sam Hangouts da mogu komunicirati sa suprugom (koja je na Androidu), Hangoutsu nisam dao dozvolu ni za kameru, ni za lokaciju, ni kontaktima.
I po noći je u Airplane modu, Low Power Modeu. Ujutro od 06:00 je aktivan i gledam kako padaju postoci baterije (uzimam screenshot):

09:07 / 91% - ujutro sam slikao dijete na putu do vrtića pa je palo 5-6% sigurno samo od toga. Dalje je normalno korištenje, iMessage, Hangouts, telefon, malo Safarija, nikakva navigacija i muzika, bez Bluetootha. Signal LTE i WiFi enabled.
09:54 / 89%
10:32 / 88%
10:51 / 87%
11:28 / 86%

i sada je 11:57 i još je na 86%
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 minuta
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO