iPhone baterije - trajanje, stndby, kapacitet itd
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone baterije - trajanje, stndby, kapacitet itd


23.04.2018 | 10:23
Dobar dan.. Opet ja sa baterijom, znam, dosadan sam ali me zanimaju vaša iskustva i "kopka" jel baterija/iPhone "normalan".

Točnije, koliko vam postotka "iscuri" tijekom noći tj. za koliko padne postotak preko noći (za one koji imaju upaljen postotak).
Meni kada sve pogasim (Airplane Mode on, Low Power Mode On (koji disablea Background App Refresh), Location Services Off) padne 6%, a sa time svime upaljeno 11%. Nije li to puno s obzirom da se Apple hvali kako malo troši bateriju u pozadini? Ne gasim aplikacije u pozadini a potrošnja baterije po BATTERY USAGE odgovara pravom stanju (ni jedna aplikacija ne troši u backgroundu previše, sve je u granicama normale).

Preostaje mi još jedino da provjerim sa Coconut aplikacijom iako mislim da će i ona biti točna po pitanju kapaciteta koji sam naveo prije neki dan (Maximum Capacity 96%) a iPhone je kupljen početkom 12 mjeseca. Znači da bateriji kapacitet opada 1% po mjesecu.

Jest da puno slikam i snimam videe i to kroz "native" aplikaciju. Da li je moguće da mi slab signal VipNETa toliko poždere bateriju, iako doma nisam toliko puno, samo spavam a i onda držim mob na Airplane-u i sve pogasim jer ne želim da mi zrači sa noćnog ormarića pošto ga koristim kao budilicu a nakon buđenja sve popalim da imam funkcionalan mobitel.
Na poslu imam stalni WiFi pa je prikopčan na mrežu.

Toliko o mojim navikama i bateriji iPhone 8 plus.

p.s. Kolega na poslu ima X i njemu je još na 100% a kupljen je mjesec dana prije mojeg.
23.04.2018 | 10:35
Iphone 8 64gb star 4mj

Prema apple-u baterija mi je na 96% dok mi u aplikciji battery life pise da je iskoristenost 1% i stoji dostupno 1800/1821 a to mi se cini tocnije nego ovih 4% sta apple pise.Preko noci baterija padne max 1-2% a nije na avio modeu.Neko vrijeme igram svakodnevno pubg koji jako grije uređaj,brzo prazni bateriju pa ju punim i par puta na dan ali jos nema bitnog utjecaja na bateriju. Ovih 6% sigurno nije normalno ako ti padne tokom noci i jos si na avio mode-u tak da nesto ti sigurno crpi bateriju.
23.04.2018 | 10:56
iPhone 6S star 15 mjeseci, battery health 82%. Preko noći baterija padne 2-3%.
Slab signal mobilne mreže sigurno bitno brže troši bateriju.
23.04.2018 | 10:59
Ovu noć ću baš pobiti sve app u pozadini, staviti ga u mirovanje i uzeti screenshot ekrana sa postotkom baterije pa vidjeti ima li razlike u "opadanju". Pa sljedeću noć neku drugu kombinaciju popraćenu screenshotom.. Mora biti neko objašnjenje/razlog.
23.04.2018 | 11:08
iPhone 6S Plus mi je preko noci trosio 1-2%, sad 7 Plus oko 4-5% sve je standardno ukljuceno. Kapacitet baterije je 93%.

Po meni bi trebao napraviti backup uređaja prije spavanja, onda ga resetirai i vidi bez ikakvih instalacija koliko trosi baterije, ako je "prazan" uredan onda je do postavki, ako nije onda moze cak i biti problem sa baterijom.
U ovlasenom servisu imaju dijagnostiku, nikad nije kasno otici...
23.04.2018 | 11:18
ante_p: dobra ideja. Samo pitanje, enkriptirani backup kroz iTunes radi backup svega (slika (camera roll), aplikacija, spremljenih (network) passworda..)?
Znam da ima objašnjenje na Appleovim stranicama ali da sad ne "kopam", ako netko može potvrditi
23.04.2018 | 13:39
potvrđujem da radi backup svega
23.04.2018 | 22:01
Ne bas svega.Syncana muzika i video nisu ukljuceni u backup.
24.04.2018 | 04:04
Postavio ga kao New, ne da nije pao niti jedan posto preko noci nego je i onaj Battery health skočio na 99%
Mislim da cu resetirati sve na njemu. mrezne postavke i ostalo. ili krenuti od nule. Vjerojatno neki rouge app radi "sranja"
24.04.2018 | 05:22
Sinoć sam stavio puniti 4S i X, sve je bilo pogašeno u pozadini. Napunjeni do 100% u 23 sata, onda ih otpojio s punjača, a jutros oba na 100%. Ok, X je noviji, ali 4S je star bar 4 godine.
24.04.2018 | 07:31
songoku kaže:
Ne bas svega.Syncana muzika i video nisu ukljuceni u backup.


Da u pravu si, kad sam rekao svega mislio sam na stvari koje je on nabrojao...

Moja preporuka je postaviti uređaj SetUp As New i ponovo sve postaviti...
24.04.2018 | 07:53
Za sad sam, kao prvo, resetirao sve postavke, izbrisao sve nebitne app, ostalo mi možda 5-6 app uz Appleove standardne. Znači zadržao slike.. Izbrisao iCloud back-up, kao i back-up na iTunesu. Napravio novi iCloud/iTunes (encrypted) back-up. Pa postavio Set Up as new, vratio slike sa onim prijašnjim backupom (gdje su mi passwordi u Keychain-u). Bitno mi je da sam prije svega resetirao sve na njemu.
Vidjeti ćemo kako to funkcionira.
24.04.2018 | 08:22
Yonkis kaže:
Postavio ga kao New, ne da nije pao niti jedan posto preko noci nego je i onaj Battery health skočio na 99%
Mislim da cu resetirati sve na njemu. mrezne postavke i ostalo. ili krenuti od nule. Vjerojatno neki rouge app radi "sranja"


Vidis da taj apple-ov battery health ne pokazuje tocno.Sad da vratis taj backup pokazao bi ti opet onih 96%
24.04.2018 | 09:33
Yonkis kaže:
Za sad sam, kao prvo, resetirao sve postavke, izbrisao sve nebitne app, ostalo mi možda 5-6 app uz Appleove standardne. Znači zadržao slike.. Izbrisao iCloud back-up, kao i back-up na iTunesu. Napravio novi iCloud/iTunes (encrypted) back-up. Pa postavio Set Up as new, vratio slike sa onim prijašnjim backupom (gdje su mi passwordi u Keychain-u). Bitno mi je da sam prije svega resetirao sve na njemu.
Vidjeti ćemo kako to funkcionira.


Ako radis uređaj "SetUp as new" u punom smislu, onda nebi trebao vraćati slike iz starog backupa. Kako ga ja radim
Imenik mi je u iCoudu, cim se logiram na icloud imam sve
Whatsapp i viber nakon instalacije applikacije vratim iz backupa sa iCloud drivea
Passwordi su mi sinkronizirani u mozilli
Slike vratim sa iTools 4 u camera roll
jedini problem mi je SMS, za vracanje SMS nemam nikakav free alat kako ga vratiti bez vracanja backup...cekam iOS 11.4

Znaci ideja je da iOS ostane čist, bez vraćanja iz iClouda ili iTunesa
24.04.2018 | 10:16
big_mac: Moguće. Zato i jesam izbrisao stari backup sa iClouda i onaj u iTunesu i zamijenio sa ovim (vidi niže).

Prvo sam bio izbrisao sa mobitela sve nepotrebne apps, kao što kažem, ostavio sam samo par igrica, 1Password.. Obrisao svu muziku sa iPhonea, odsyncao kroz iTunes sve podcaste, muziku, sve odchekirao..

Napravio Reset All Settings (jer to ne briše slike i passworde), iPhone se restartao, obrisao stare backupove na iCloudu/iTunesu, napravio nove sa postojećim stanjem na iPhoneu.

Kroz iTunes napravio Restore, postavio kao Set Up As New, vratio taj friški backup iz iTunesa i poskidao sve apps koji su mi neophodni. Nekako sam mirniji (u glavi i srcu) kad sam ga postavio kao New ali sam opet zadovoljan što sam vratio slike iz (resetiranog) backupa, iako znam da je moguće da u tom novom backup može biti "bug" koji me mučio tj da nije otišao sa Reset All Settings.

Ne znam jel me kužiš, ante_p

Ovo za iTools4 nisam znao, budem probao tvoj sistem kada izađe iOS12
A passworde imam u KeyChainu i Safariju, zato sam morao sa "starim/resetiranim" backupom. Nadam se da je reset sredio bug (ako ga je bilo) a pojavi li se ponovno takvo trošenje baterije preko noći, onda znam da je jedna od tih 4-5 aplikacija "fucked up"
24.04.2018 | 18:36
Baš dobro da je netko potegnuo baterije jer ja imam jedan problem koji me malo frustrira.

Dakle prošle godine u listopadu mi je crkla baterija na 6S. Naravno nemam garanciju (koja je istekla taman mjesec dana ranije) i odem (na preporuku) u jedan servis na Voltinom.

Dečki mi zamjene bateriju (250kn) i nakon dva mjeseca - krah. Baterija se ne puni, ali daju garanciju na rad (bateriju) 3 mjeseca pa rekoh super u roku sam. Dođem tamo i dečki zamjene te nakon dva tjedna - opet isto.

Od tada do danas bio sam 5x mjenjati bateriju (niti jednom nisam platio), ali već počinjem pomišljati da nije do baterija nego do telefona.

Prema njihovim riječima radi se o original baterijama.

Da li je itko imao sličnih problema ili ima neku ideju što bi moglo biti?

P.S.

Pišem ovo sa laptopa jer mi je trenutno telefon na punjaču (ima 15%, stavio sam ga na punjač kad je imao 24%)
24.04.2018 | 20:38
Pa što kaže, izazivaju li neke aplikacije pojačanu potrošnju?
24.04.2018 | 21:28
Mislim da ne baš jer ga iz navike držim na low power modu (možda je do toga?)

Doduše otkako ga imam (09/2016) radio sam backup nekoliko puta, ali nikada ga nisam startao od nule.

Sad me i strah jer mi je baterija (iako na punjaču) na 2% pa me trta da ne umre usred procesa.
25.04.2018 | 10:48
Ako je na punjaču, onda vidiš gore desno da je simbol baterije zelen i munju koja znači da se puni. Puni li se? Ako se puni, a baterija je sve praznija, onda je jedino objašnjenje da imaš UŽASNU potrošnju baterije od strane neke aplikacije, ili je mobitel hardverski neispravan.
25.04.2018 | 10:58
Pa dobro jel ti se napuni preko noći?
Jesi li probao sa ovim opcijama da ti se produži trajanje baterije www.apple.com/batteries/maximizing-performance/ ?

Evo, noćas postavio iphone kao New, bez ikakvog backupa, ulogirao se sa AppleID-om, skinuo sam Hangouts da mogu komunicirati sa suprugom (koja je na Androidu), Hangoutsu nisam dao dozvolu ni za kameru, ni za lokaciju, ni kontaktima.
I po noći je u Airplane modu, Low Power Modeu. Ujutro od 06:00 je aktivan i gledam kako padaju postoci baterije (uzimam screenshot):

09:07 / 91% - ujutro sam slikao dijete na putu do vrtića pa je palo 5-6% sigurno samo od toga. Dalje je normalno korištenje, iMessage, Hangouts, telefon, malo Safarija, nikakva navigacija i muzika, bez Bluetootha. Signal LTE i WiFi enabled.
09:54 / 89%
10:32 / 88%
10:51 / 87%
11:28 / 86%

i sada je 11:57 i još je na 86%
Moderatori: jupi
 • Stranica:
 • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 minuta
 • JOHN: Kako misliš da nemaju veze?
 • JOHN: Pa sam onda išao rješavati službeni mail na kojeg već neko vrijeme dolaze maila istog naziva kao i naš samo što nije naša e-mail adresa
 • smayoo: Pa kakve veze ima T-com s tim mailom? Budi zadovoljan da te nisu na volej odje... :)
 • JOHN: Nisu me znali uputit kako da promijenim šifru od e-mail adrese.:-)
 • JOHN: Dobio sam i ja u subotu e-mail od samog sebe. Prijavio t-comu i naletio na još veće idiote
 • smayoo: Na Macu je prilično teško (čak i uz pretpostavku da imaš administratorski password) daljinski aktivirati iSight kameru, a da se ne upali pripadajuća LEDica
 • smayoo: @Kloba - u Apple mailu ideš na View pa Message pa Raw Source
 • Kloba: Tomislav32, hvala na linku. Od tih savjeta zapravo bi si najrađe stavio selotejp preko kamere
 • Daddo: svaki mail ima zaglavlje u kojem piše s kojeg je servera i kud slan... sa svim preusmjerenjima i svime
 • m@xym: Kloba, Pa zašto pitaš smaya kako zna, i on ti je provalio u kompjuter isto kao i kolumbijac.... :D
 • Kloba: Kako si saznao odakle je poslan, jbt?
 • Kloba: BRAVO SMAYOO!
 • m@xym: Zašto ja nisam dobio takav e-mail?!!!! Sad sam malo razočaran...
 • smayoo: DObio sam i ja taj mail. Iz Kolumbije je poslan. Prijavio sam lika abuse službi njegovog telekom operatera. Mislim da je to neki balavac jer send trace od maila uopće nije falsificiran
 • Kloba: Da, to i ja mislim. Frajer peca i tko se ulovi, ulovi
 • m@xym: Kloba, to ti je 'socijalni inžinjering' nije ti nitko ništa hakirao, nego ekipa 'igra' na naivnost korisnika (otprilike kao 'pisma iz Nigerije' samo, ona igrau na lakomost)
 • m@xym: Kloba, moram priznati da si mi oduvijek bio sumnjiv.... :D :D :D
 • Tomislav32: Nista se ne sekiraj kloba.. opet su poceli "lovit u mutnom" ;)
 • Tomislav32: [link]
 • Kloba: Ima li veze što sam na pravio clean install Mojave macOSa? I koliko vjerujete ovakvim prijetnjama?
 • Kloba: nice, nemam bizaran ukus; ali di mi je tip dao za razmišljati jest: šta ako mi je fakat provalio u računalo?
 • Kloba: Dobio mail od nekog jakea da mi je hakirao računalo prije pola godine i da ima moju browsing history te me snimao s kamerom, da imam zaista bizaran ukus sudeći po porno stranicama koje povremeno posjećujem itd. Uglavnom, ukoliko mu ne uplatim neku sumu u bitcoinima na taj i taj račun svim mojim kontaktima će sve to proslijediti. Odmah sam obrisao mail, jer kao prvo, ne posjećujem porno stra
 • MacSlavko: Misliš ova APFS i HFSplus kombinacija? I meni se čini da to ne bi išlo...
 • drlovric: @cariblanco: Nije li to malo bolesno? :)
 • MacSlavko: Mogu li složiti FusionDrive na iMacu 2011 ako mi je SSD na APFS (High Sierra), a HD je HFS ?
 • cariblanco: Uglavnom, sad je ista cijena retine 13" s 256 Gb (bez popusta ) i iPhone XS Max 256 Gb...za godinu dana ajfon šiša retinu s cijenom :D
 • gladhr2: upravo tako.. buduci da mi je u laptopu ssd od 256gb opasno razmisljam o kupnji wd my cloud 3-4 TB
 • robee: hdd prostora nam nikada nije bilo dosta i onda se pojavi ssd koji je znatno brzi ali nudi jako malo prostora po visokim cijenama
 • robee: ...skuzio sam sto si htjeo reci kada sam napisao :)
 • gladhr2: @robee ma kuzim te nego kazem ako ti je mobitel 256gb kao i mac da ne mozes napraviti backup mobitela na macu :)
 • Daddo: i jedno i drugo... index ili x-ica i Mastercard
 • cariblanco: Ova ponuda u istyle s popustom, je vezana za školarce i studente, ili je bitan samo mastercard ?
 • robee: mislio sam na mac ali generalno posto je 4K uzeo maha, slobodno i mobiteli mogu biti od 500GB
 • gladhr2: iPhone 256 gb ako imaš i ne mozes ni back-up napraviti ahah
 • robee: sve ispod 500GB vise nebi trebalo biti u ponudi u danasnje vrijeme. Ovo me podsjeca na vremena kada smo sa novim fotoaparatom dobili SD karticu od 16MB :)
 • Gjuroo: ok 2100...
 • Gjuroo: 128 gb košta samo 2000 kn ako kupuješ bez popusta :D [link]
 • smayoo: *? :)
 • smayoo: Zar ti ne bi da možeš*
 • cariblanco: [link]
 • cariblanco: Gledam nešto i ne vjerujem, jel moguće da apple naplaćuje 128 Gb 3.500 kn ?
 • Daddo: Meni zanimljivo, možda bude još nekom - priča o Sans Forgetica fontu: [link]
 • Riba: Vjerojatno antispam opet djeluje na serveru. Provjerit cu sa administratorstvom.
 • rusty: PM notifikacije opet ne rade... :S
 • Ljut k0 Ri5: još uvijek imam vip savršenu koja ne podržava LTE lol
 • rusty: kako se na LTE ponaša?
 • rusty: super hvala na info Ri5
 • Ljut k0 Ri5: evo da javim, 12.0.1 popeglao problem s wifi na iphoneu Xs
 • robee: 500Mbps download i 100 upload
 • smayoo: piši u forum

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 0.94 Seconds

Provided by iJoomla SEO