iPhone baterije - trajanje, stndby, kapacitet itd
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone baterije - trajanje, stndby, kapacitet itd


23.04.2018 | 10:23
Dobar dan.. Opet ja sa baterijom, znam, dosadan sam ali me zanimaju vaša iskustva i "kopka" jel baterija/iPhone "normalan".

Točnije, koliko vam postotka "iscuri" tijekom noći tj. za koliko padne postotak preko noći (za one koji imaju upaljen postotak).
Meni kada sve pogasim (Airplane Mode on, Low Power Mode On (koji disablea Background App Refresh), Location Services Off) padne 6%, a sa time svime upaljeno 11%. Nije li to puno s obzirom da se Apple hvali kako malo troši bateriju u pozadini? Ne gasim aplikacije u pozadini a potrošnja baterije po BATTERY USAGE odgovara pravom stanju (ni jedna aplikacija ne troši u backgroundu previše, sve je u granicama normale).

Preostaje mi još jedino da provjerim sa Coconut aplikacijom iako mislim da će i ona biti točna po pitanju kapaciteta koji sam naveo prije neki dan (Maximum Capacity 96%) a iPhone je kupljen početkom 12 mjeseca. Znači da bateriji kapacitet opada 1% po mjesecu.

Jest da puno slikam i snimam videe i to kroz "native" aplikaciju. Da li je moguće da mi slab signal VipNETa toliko poždere bateriju, iako doma nisam toliko puno, samo spavam a i onda držim mob na Airplane-u i sve pogasim jer ne želim da mi zrači sa noćnog ormarića pošto ga koristim kao budilicu a nakon buđenja sve popalim da imam funkcionalan mobitel.
Na poslu imam stalni WiFi pa je prikopčan na mrežu.

Toliko o mojim navikama i bateriji iPhone 8 plus.

p.s. Kolega na poslu ima X i njemu je još na 100% a kupljen je mjesec dana prije mojeg.
23.04.2018 | 10:35
Iphone 8 64gb star 4mj

Prema apple-u baterija mi je na 96% dok mi u aplikciji battery life pise da je iskoristenost 1% i stoji dostupno 1800/1821 a to mi se cini tocnije nego ovih 4% sta apple pise.Preko noci baterija padne max 1-2% a nije na avio modeu.Neko vrijeme igram svakodnevno pubg koji jako grije uređaj,brzo prazni bateriju pa ju punim i par puta na dan ali jos nema bitnog utjecaja na bateriju. Ovih 6% sigurno nije normalno ako ti padne tokom noci i jos si na avio mode-u tak da nesto ti sigurno crpi bateriju.
23.04.2018 | 10:56
iPhone 6S star 15 mjeseci, battery health 82%. Preko noći baterija padne 2-3%.
Slab signal mobilne mreže sigurno bitno brže troši bateriju.
23.04.2018 | 10:59
Ovu noć ću baš pobiti sve app u pozadini, staviti ga u mirovanje i uzeti screenshot ekrana sa postotkom baterije pa vidjeti ima li razlike u "opadanju". Pa sljedeću noć neku drugu kombinaciju popraćenu screenshotom.. Mora biti neko objašnjenje/razlog.
23.04.2018 | 11:08
iPhone 6S Plus mi je preko noci trosio 1-2%, sad 7 Plus oko 4-5% sve je standardno ukljuceno. Kapacitet baterije je 93%.

Po meni bi trebao napraviti backup uređaja prije spavanja, onda ga resetirai i vidi bez ikakvih instalacija koliko trosi baterije, ako je "prazan" uredan onda je do postavki, ako nije onda moze cak i biti problem sa baterijom.
U ovlasenom servisu imaju dijagnostiku, nikad nije kasno otici...
23.04.2018 | 11:18
ante_p: dobra ideja. Samo pitanje, enkriptirani backup kroz iTunes radi backup svega (slika (camera roll), aplikacija, spremljenih (network) passworda..)?
Znam da ima objašnjenje na Appleovim stranicama ali da sad ne "kopam", ako netko može potvrditi
23.04.2018 | 13:39
potvrđujem da radi backup svega
23.04.2018 | 22:01
Ne bas svega.Syncana muzika i video nisu ukljuceni u backup.
24.04.2018 | 04:04
Postavio ga kao New, ne da nije pao niti jedan posto preko noci nego je i onaj Battery health skočio na 99%
Mislim da cu resetirati sve na njemu. mrezne postavke i ostalo. ili krenuti od nule. Vjerojatno neki rouge app radi "sranja"
24.04.2018 | 05:22
Sinoć sam stavio puniti 4S i X, sve je bilo pogašeno u pozadini. Napunjeni do 100% u 23 sata, onda ih otpojio s punjača, a jutros oba na 100%. Ok, X je noviji, ali 4S je star bar 4 godine.
24.04.2018 | 07:31
songoku kaže:
Ne bas svega.Syncana muzika i video nisu ukljuceni u backup.


Da u pravu si, kad sam rekao svega mislio sam na stvari koje je on nabrojao...

Moja preporuka je postaviti uređaj SetUp As New i ponovo sve postaviti...
24.04.2018 | 07:53
Za sad sam, kao prvo, resetirao sve postavke, izbrisao sve nebitne app, ostalo mi možda 5-6 app uz Appleove standardne. Znači zadržao slike.. Izbrisao iCloud back-up, kao i back-up na iTunesu. Napravio novi iCloud/iTunes (encrypted) back-up. Pa postavio Set Up as new, vratio slike sa onim prijašnjim backupom (gdje su mi passwordi u Keychain-u). Bitno mi je da sam prije svega resetirao sve na njemu.
Vidjeti ćemo kako to funkcionira.
24.04.2018 | 08:22
Yonkis kaže:
Postavio ga kao New, ne da nije pao niti jedan posto preko noci nego je i onaj Battery health skočio na 99%
Mislim da cu resetirati sve na njemu. mrezne postavke i ostalo. ili krenuti od nule. Vjerojatno neki rouge app radi "sranja"


Vidis da taj apple-ov battery health ne pokazuje tocno.Sad da vratis taj backup pokazao bi ti opet onih 96%
24.04.2018 | 09:33
Yonkis kaže:
Za sad sam, kao prvo, resetirao sve postavke, izbrisao sve nebitne app, ostalo mi možda 5-6 app uz Appleove standardne. Znači zadržao slike.. Izbrisao iCloud back-up, kao i back-up na iTunesu. Napravio novi iCloud/iTunes (encrypted) back-up. Pa postavio Set Up as new, vratio slike sa onim prijašnjim backupom (gdje su mi passwordi u Keychain-u). Bitno mi je da sam prije svega resetirao sve na njemu.
Vidjeti ćemo kako to funkcionira.


Ako radis uređaj "SetUp as new" u punom smislu, onda nebi trebao vraćati slike iz starog backupa. Kako ga ja radim
Imenik mi je u iCoudu, cim se logiram na icloud imam sve
Whatsapp i viber nakon instalacije applikacije vratim iz backupa sa iCloud drivea
Passwordi su mi sinkronizirani u mozilli
Slike vratim sa iTools 4 u camera roll
jedini problem mi je SMS, za vracanje SMS nemam nikakav free alat kako ga vratiti bez vracanja backup...cekam iOS 11.4

Znaci ideja je da iOS ostane čist, bez vraćanja iz iClouda ili iTunesa
24.04.2018 | 10:16
big_mac: Moguće. Zato i jesam izbrisao stari backup sa iClouda i onaj u iTunesu i zamijenio sa ovim (vidi niže).

Prvo sam bio izbrisao sa mobitela sve nepotrebne apps, kao što kažem, ostavio sam samo par igrica, 1Password.. Obrisao svu muziku sa iPhonea, odsyncao kroz iTunes sve podcaste, muziku, sve odchekirao..

Napravio Reset All Settings (jer to ne briše slike i passworde), iPhone se restartao, obrisao stare backupove na iCloudu/iTunesu, napravio nove sa postojećim stanjem na iPhoneu.

Kroz iTunes napravio Restore, postavio kao Set Up As New, vratio taj friški backup iz iTunesa i poskidao sve apps koji su mi neophodni. Nekako sam mirniji (u glavi i srcu) kad sam ga postavio kao New ali sam opet zadovoljan što sam vratio slike iz (resetiranog) backupa, iako znam da je moguće da u tom novom backup može biti "bug" koji me mučio tj da nije otišao sa Reset All Settings.

Ne znam jel me kužiš, ante_p

Ovo za iTools4 nisam znao, budem probao tvoj sistem kada izađe iOS12
A passworde imam u KeyChainu i Safariju, zato sam morao sa "starim/resetiranim" backupom. Nadam se da je reset sredio bug (ako ga je bilo) a pojavi li se ponovno takvo trošenje baterije preko noći, onda znam da je jedna od tih 4-5 aplikacija "fucked up"
24.04.2018 | 18:36
Baš dobro da je netko potegnuo baterije jer ja imam jedan problem koji me malo frustrira.

Dakle prošle godine u listopadu mi je crkla baterija na 6S. Naravno nemam garanciju (koja je istekla taman mjesec dana ranije) i odem (na preporuku) u jedan servis na Voltinom.

Dečki mi zamjene bateriju (250kn) i nakon dva mjeseca - krah. Baterija se ne puni, ali daju garanciju na rad (bateriju) 3 mjeseca pa rekoh super u roku sam. Dođem tamo i dečki zamjene te nakon dva tjedna - opet isto.

Od tada do danas bio sam 5x mjenjati bateriju (niti jednom nisam platio), ali već počinjem pomišljati da nije do baterija nego do telefona.

Prema njihovim riječima radi se o original baterijama.

Da li je itko imao sličnih problema ili ima neku ideju što bi moglo biti?

P.S.

Pišem ovo sa laptopa jer mi je trenutno telefon na punjaču (ima 15%, stavio sam ga na punjač kad je imao 24%)
24.04.2018 | 20:38
Pa što kaže, izazivaju li neke aplikacije pojačanu potrošnju?
24.04.2018 | 21:28
Mislim da ne baš jer ga iz navike držim na low power modu (možda je do toga?)

Doduše otkako ga imam (09/2016) radio sam backup nekoliko puta, ali nikada ga nisam startao od nule.

Sad me i strah jer mi je baterija (iako na punjaču) na 2% pa me trta da ne umre usred procesa.
25.04.2018 | 10:48
Ako je na punjaču, onda vidiš gore desno da je simbol baterije zelen i munju koja znači da se puni. Puni li se? Ako se puni, a baterija je sve praznija, onda je jedino objašnjenje da imaš UŽASNU potrošnju baterije od strane neke aplikacije, ili je mobitel hardverski neispravan.
25.04.2018 | 10:58
Pa dobro jel ti se napuni preko noći?
Jesi li probao sa ovim opcijama da ti se produži trajanje baterije www.apple.com/batteries/maximizing-performance/ ?

Evo, noćas postavio iphone kao New, bez ikakvog backupa, ulogirao se sa AppleID-om, skinuo sam Hangouts da mogu komunicirati sa suprugom (koja je na Androidu), Hangoutsu nisam dao dozvolu ni za kameru, ni za lokaciju, ni kontaktima.
I po noći je u Airplane modu, Low Power Modeu. Ujutro od 06:00 je aktivan i gledam kako padaju postoci baterije (uzimam screenshot):

09:07 / 91% - ujutro sam slikao dijete na putu do vrtića pa je palo 5-6% sigurno samo od toga. Dalje je normalno korištenje, iMessage, Hangouts, telefon, malo Safarija, nikakva navigacija i muzika, bez Bluetootha. Signal LTE i WiFi enabled.
09:54 / 89%
10:32 / 88%
10:51 / 87%
11:28 / 86%

i sada je 11:57 i još je na 86%
Moderatori: jupi
 • Stranica:
 • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 minuta
 • drlovric: Nisam. Ja uglavnom ratujem na konzolama i igram nogomet. Na PC sam igrao RTS igre...
 • Kloba: Nego, drlovric, jesi igrao koji Assassin's Creed na PS4?
 • Kloba: Vjerujem ti. Ne bi prodavali u dućanima XBOX controller da nije bolji (kako si ga opisao - bolje leži i ne zamara toliko prste) od gamepada koji od generacije PS2, koju sam imao prije ovoga, nije doživio puno poboljšanja osim wireless, vibre i malo debljih vrhova od onih na dvojci.
 • drlovric: Ergonomski je bolji, lezi u ruci prirodnije. Ne grce se prsti kao na PS4. Ja sam to odmah primjetio...
 • Daddo: a sigurno taj kontroler daje još bar 10 sličica u sekundi plus... :D
 • Kloba: Ovo da je XBOX (oni kažu controller puno bolji od PS4 gamepada) - izgleda da je stvarno istina jer u dućanima gdje prodaju PS4 konzole, opremu i igrice nude i takve gamepade, XBOX like, samo za PS4. Ovako malo čudno izgleda, vjerojatno samo što nismo navikli, ali sjećam se da sam si isto pomislio da ga ne bi nudili da nije bolji. No, koliko se sjećam, košta isto - oko 500 kuna komad.
 • cariblanco: Vjerovatno me hoće podsjetitit da sam ja, ja...od njih čovjek nemre pobjeći ni na shizofrenu stranu :D
 • cariblanco: Sad su GDPR najveći mogući botovi, svaki ti klinac šalje ta sranja. Sad vidim to isto i na mail_u od firme od vip_a, a nikad ih nisam kontaktirao, a mobitele imamo od t-mobile ?
 • Yonkis: @rusty - zatražio dio podataka pa ćemo vidjeti, kažu obrada traje cca 7 dana pa sad čekam :-)
 • zabac: Kakvi botovi. Ili su bodovi ili brodovi! :-)
 • Riba: Sređeno je.
 • smayoo: Nenene... "Će da bude sređeno!" :D
 • saint: bice sredjeno
 • Daddo: jesu to botovi počeli po oglasniku operirat?
 • rusty: GDPR ftw! [link]
 • drlovric: Ma imam i PS4 d prvog dana. Ovo sam kupio iz znatizelje. Nije los uredjaj. Tisi je od PS4, i puuuuno bolji gamepad. Mada mi je PS4 malo vise ispoliran sustav. Zadrzat cu oba, nek ima :)
 • zabac: Zar nije VW2?
 • cariblanco: WW2 je golf dvojka, najtraženiji auto u BiH :)
 • zabac: PS4 je bolja kupovina.
 • smayoo: Na ovim prostorima nije još završila ni bitka kod Levanta, ni boj na Kosovu, a kamoli WW2... :D
 • robee: Super deal je bio sa razlogom...
 • Borisone: To je by-design. Ne možeš na ovim prostorima igrat WW2 jer još nije ni završio.
 • drlovric: Vidim jucer u oglasima super deal za Xbox sa 8-9 igara i opremom, i kupim to iz dosade. Okruglo 2h je radio dok se nije igra srusila (CoD WWII). I sad nece da se pokrene. Microsoft kapa dolje, barem su dosljedni decenijama :) Na svim mogucim platformama :)
 • Yonkis: Meni je Istra daleka zemlja uz sve obaveze :)
 • cariblanco: Ty za info stef, snimi nam malo klokana i sl. pa da vidimo fotke iz te daleke zemlje :)
 • stefanjos: nece biti novi os, nego samo ce iphone aplikacije raditi na macu, za pocetak, a kasnije ce developeri vjeroatno moci prilagodit GUI za rad na macu, ali ce biti istovjetna aplikaciji na iosu
 • cariblanco: Guglajući glasine, čini se da neće biti prije 2019...to će biti neka aplikacija za sve apple uređaje ili baš novi OS ?
 • stefanjos: Ja sam. Sydney time zona :)
 • Zdravac: Jel se zna šta više o ovome: Cross-platform iOS/macOS apps
 • drlovric: Sunce. Ovdje u Bayern kisa 5 dana pada :/
 • Vanjuška: Ljeto je, sunce, ovo ono... Ne stigne se sve :D
 • m@xym: uvijek je netko on-line, samo nije uvijek svakome do priče :)
 • Daddo: "jutro"! Još 18 dana do WWDC-a
 • dpasaric: U praskozorje nema! ;)
 • Zdravac: :)
 • Zdravac: on lajn
 • Zdravac: ...ako ima uopće koga onlajn
 • Zdravac: Dobro jutro svima!
 • Zdravac: Živo je ovdje :)
 • Dijete: mene ucili kad nemam kaj za rec, da radije sutim... :D
 • zabac: Neko mrtvilo je prisutno.
 • robee: Dobar brojac na kraju teksta :)
 • zabac: Apple Watch traje kao jutarnja rosa u odnosu na ostale satove.
 • dpasaric: Dobar tekst!
 • Djipi: Ive, o satovima i koječemu: [link]
 • Lihto: [link]
 • Daddo: pa mislim dotična glavna glumica je uvijek u nekom outfitu di su cice na izvol'te plus su ostatak ženskadije isto u tom nekom salun pevaljka stilu a kadrovi su "prilazi s leđa iz poluptičje, viri preko ramena" :D
 • Dijete: ovo s cicama ne kuzim.... mislim, probao sam guglat pa ne vidim boljitak.. daj neke dokaze..
 • Dijete: Expanse gledam usputno dok radim nekaj drugo.. ali Westworld gledam... i to je sve od teveja ove sezone za kaj imam vremena...
 • Daddo: ja si gledam Wynonu Earp, a žena je žicala Westworld... Wynona je ko Buffy ubojica vampira samo s boljim cicama... :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, robee, rusty, saint, Anonimci (465)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO