iPhone baterije - trajanje, stndby, kapacitet itd
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone baterije - trajanje, stndby, kapacitet itd


23.04.2018 | 10:23
Dobar dan.. Opet ja sa baterijom, znam, dosadan sam ali me zanimaju vaša iskustva i "kopka" jel baterija/iPhone "normalan".

Točnije, koliko vam postotka "iscuri" tijekom noći tj. za koliko padne postotak preko noći (za one koji imaju upaljen postotak).
Meni kada sve pogasim (Airplane Mode on, Low Power Mode On (koji disablea Background App Refresh), Location Services Off) padne 6%, a sa time svime upaljeno 11%. Nije li to puno s obzirom da se Apple hvali kako malo troši bateriju u pozadini? Ne gasim aplikacije u pozadini a potrošnja baterije po BATTERY USAGE odgovara pravom stanju (ni jedna aplikacija ne troši u backgroundu previše, sve je u granicama normale).

Preostaje mi još jedino da provjerim sa Coconut aplikacijom iako mislim da će i ona biti točna po pitanju kapaciteta koji sam naveo prije neki dan (Maximum Capacity 96%) a iPhone je kupljen početkom 12 mjeseca. Znači da bateriji kapacitet opada 1% po mjesecu.

Jest da puno slikam i snimam videe i to kroz "native" aplikaciju. Da li je moguće da mi slab signal VipNETa toliko poždere bateriju, iako doma nisam toliko puno, samo spavam a i onda držim mob na Airplane-u i sve pogasim jer ne želim da mi zrači sa noćnog ormarića pošto ga koristim kao budilicu a nakon buđenja sve popalim da imam funkcionalan mobitel.
Na poslu imam stalni WiFi pa je prikopčan na mrežu.

Toliko o mojim navikama i bateriji iPhone 8 plus.

p.s. Kolega na poslu ima X i njemu je još na 100% a kupljen je mjesec dana prije mojeg.
23.04.2018 | 10:35
Iphone 8 64gb star 4mj

Prema apple-u baterija mi je na 96% dok mi u aplikciji battery life pise da je iskoristenost 1% i stoji dostupno 1800/1821 a to mi se cini tocnije nego ovih 4% sta apple pise.Preko noci baterija padne max 1-2% a nije na avio modeu.Neko vrijeme igram svakodnevno pubg koji jako grije uređaj,brzo prazni bateriju pa ju punim i par puta na dan ali jos nema bitnog utjecaja na bateriju. Ovih 6% sigurno nije normalno ako ti padne tokom noci i jos si na avio mode-u tak da nesto ti sigurno crpi bateriju.
23.04.2018 | 10:56
iPhone 6S star 15 mjeseci, battery health 82%. Preko noći baterija padne 2-3%.
Slab signal mobilne mreže sigurno bitno brže troši bateriju.
23.04.2018 | 10:59
Ovu noć ću baš pobiti sve app u pozadini, staviti ga u mirovanje i uzeti screenshot ekrana sa postotkom baterije pa vidjeti ima li razlike u "opadanju". Pa sljedeću noć neku drugu kombinaciju popraćenu screenshotom.. Mora biti neko objašnjenje/razlog.
23.04.2018 | 11:08
iPhone 6S Plus mi je preko noci trosio 1-2%, sad 7 Plus oko 4-5% sve je standardno ukljuceno. Kapacitet baterije je 93%.

Po meni bi trebao napraviti backup uređaja prije spavanja, onda ga resetirai i vidi bez ikakvih instalacija koliko trosi baterije, ako je "prazan" uredan onda je do postavki, ako nije onda moze cak i biti problem sa baterijom.
U ovlasenom servisu imaju dijagnostiku, nikad nije kasno otici...
23.04.2018 | 11:18
ante_p: dobra ideja. Samo pitanje, enkriptirani backup kroz iTunes radi backup svega (slika (camera roll), aplikacija, spremljenih (network) passworda..)?
Znam da ima objašnjenje na Appleovim stranicama ali da sad ne "kopam", ako netko može potvrditi
23.04.2018 | 13:39
potvrđujem da radi backup svega
23.04.2018 | 22:01
Ne bas svega.Syncana muzika i video nisu ukljuceni u backup.
24.04.2018 | 04:04
Postavio ga kao New, ne da nije pao niti jedan posto preko noci nego je i onaj Battery health skočio na 99%
Mislim da cu resetirati sve na njemu. mrezne postavke i ostalo. ili krenuti od nule. Vjerojatno neki rouge app radi "sranja"
24.04.2018 | 05:22
Sinoć sam stavio puniti 4S i X, sve je bilo pogašeno u pozadini. Napunjeni do 100% u 23 sata, onda ih otpojio s punjača, a jutros oba na 100%. Ok, X je noviji, ali 4S je star bar 4 godine.
24.04.2018 | 07:31
songoku kaže:
Ne bas svega.Syncana muzika i video nisu ukljuceni u backup.


Da u pravu si, kad sam rekao svega mislio sam na stvari koje je on nabrojao...

Moja preporuka je postaviti uređaj SetUp As New i ponovo sve postaviti...
24.04.2018 | 07:53
Za sad sam, kao prvo, resetirao sve postavke, izbrisao sve nebitne app, ostalo mi možda 5-6 app uz Appleove standardne. Znači zadržao slike.. Izbrisao iCloud back-up, kao i back-up na iTunesu. Napravio novi iCloud/iTunes (encrypted) back-up. Pa postavio Set Up as new, vratio slike sa onim prijašnjim backupom (gdje su mi passwordi u Keychain-u). Bitno mi je da sam prije svega resetirao sve na njemu.
Vidjeti ćemo kako to funkcionira.
24.04.2018 | 08:22
Yonkis kaže:
Postavio ga kao New, ne da nije pao niti jedan posto preko noci nego je i onaj Battery health skočio na 99%
Mislim da cu resetirati sve na njemu. mrezne postavke i ostalo. ili krenuti od nule. Vjerojatno neki rouge app radi "sranja"


Vidis da taj apple-ov battery health ne pokazuje tocno.Sad da vratis taj backup pokazao bi ti opet onih 96%
24.04.2018 | 09:33
Yonkis kaže:
Za sad sam, kao prvo, resetirao sve postavke, izbrisao sve nebitne app, ostalo mi možda 5-6 app uz Appleove standardne. Znači zadržao slike.. Izbrisao iCloud back-up, kao i back-up na iTunesu. Napravio novi iCloud/iTunes (encrypted) back-up. Pa postavio Set Up as new, vratio slike sa onim prijašnjim backupom (gdje su mi passwordi u Keychain-u). Bitno mi je da sam prije svega resetirao sve na njemu.
Vidjeti ćemo kako to funkcionira.


Ako radis uređaj "SetUp as new" u punom smislu, onda nebi trebao vraćati slike iz starog backupa. Kako ga ja radim
Imenik mi je u iCoudu, cim se logiram na icloud imam sve
Whatsapp i viber nakon instalacije applikacije vratim iz backupa sa iCloud drivea
Passwordi su mi sinkronizirani u mozilli
Slike vratim sa iTools 4 u camera roll
jedini problem mi je SMS, za vracanje SMS nemam nikakav free alat kako ga vratiti bez vracanja backup...cekam iOS 11.4

Znaci ideja je da iOS ostane čist, bez vraćanja iz iClouda ili iTunesa
24.04.2018 | 10:16
big_mac: Moguće. Zato i jesam izbrisao stari backup sa iClouda i onaj u iTunesu i zamijenio sa ovim (vidi niže).

Prvo sam bio izbrisao sa mobitela sve nepotrebne apps, kao što kažem, ostavio sam samo par igrica, 1Password.. Obrisao svu muziku sa iPhonea, odsyncao kroz iTunes sve podcaste, muziku, sve odchekirao..

Napravio Reset All Settings (jer to ne briše slike i passworde), iPhone se restartao, obrisao stare backupove na iCloudu/iTunesu, napravio nove sa postojećim stanjem na iPhoneu.

Kroz iTunes napravio Restore, postavio kao Set Up As New, vratio taj friški backup iz iTunesa i poskidao sve apps koji su mi neophodni. Nekako sam mirniji (u glavi i srcu) kad sam ga postavio kao New ali sam opet zadovoljan što sam vratio slike iz (resetiranog) backupa, iako znam da je moguće da u tom novom backup može biti "bug" koji me mučio tj da nije otišao sa Reset All Settings.

Ne znam jel me kužiš, ante_p

Ovo za iTools4 nisam znao, budem probao tvoj sistem kada izađe iOS12
A passworde imam u KeyChainu i Safariju, zato sam morao sa "starim/resetiranim" backupom. Nadam se da je reset sredio bug (ako ga je bilo) a pojavi li se ponovno takvo trošenje baterije preko noći, onda znam da je jedna od tih 4-5 aplikacija "fucked up"
24.04.2018 | 18:36
Baš dobro da je netko potegnuo baterije jer ja imam jedan problem koji me malo frustrira.

Dakle prošle godine u listopadu mi je crkla baterija na 6S. Naravno nemam garanciju (koja je istekla taman mjesec dana ranije) i odem (na preporuku) u jedan servis na Voltinom.

Dečki mi zamjene bateriju (250kn) i nakon dva mjeseca - krah. Baterija se ne puni, ali daju garanciju na rad (bateriju) 3 mjeseca pa rekoh super u roku sam. Dođem tamo i dečki zamjene te nakon dva tjedna - opet isto.

Od tada do danas bio sam 5x mjenjati bateriju (niti jednom nisam platio), ali već počinjem pomišljati da nije do baterija nego do telefona.

Prema njihovim riječima radi se o original baterijama.

Da li je itko imao sličnih problema ili ima neku ideju što bi moglo biti?

P.S.

Pišem ovo sa laptopa jer mi je trenutno telefon na punjaču (ima 15%, stavio sam ga na punjač kad je imao 24%)
24.04.2018 | 20:38
Pa što kaže, izazivaju li neke aplikacije pojačanu potrošnju?
24.04.2018 | 21:28
Mislim da ne baš jer ga iz navike držim na low power modu (možda je do toga?)

Doduše otkako ga imam (09/2016) radio sam backup nekoliko puta, ali nikada ga nisam startao od nule.

Sad me i strah jer mi je baterija (iako na punjaču) na 2% pa me trta da ne umre usred procesa.
25.04.2018 | 10:48
Ako je na punjaču, onda vidiš gore desno da je simbol baterije zelen i munju koja znači da se puni. Puni li se? Ako se puni, a baterija je sve praznija, onda je jedino objašnjenje da imaš UŽASNU potrošnju baterije od strane neke aplikacije, ili je mobitel hardverski neispravan.
25.04.2018 | 10:58
Pa dobro jel ti se napuni preko noći?
Jesi li probao sa ovim opcijama da ti se produži trajanje baterije www.apple.com/batteries/maximizing-performance/ ?

Evo, noćas postavio iphone kao New, bez ikakvog backupa, ulogirao se sa AppleID-om, skinuo sam Hangouts da mogu komunicirati sa suprugom (koja je na Androidu), Hangoutsu nisam dao dozvolu ni za kameru, ni za lokaciju, ni kontaktima.
I po noći je u Airplane modu, Low Power Modeu. Ujutro od 06:00 je aktivan i gledam kako padaju postoci baterije (uzimam screenshot):

09:07 / 91% - ujutro sam slikao dijete na putu do vrtića pa je palo 5-6% sigurno samo od toga. Dalje je normalno korištenje, iMessage, Hangouts, telefon, malo Safarija, nikakva navigacija i muzika, bez Bluetootha. Signal LTE i WiFi enabled.
09:54 / 89%
10:32 / 88%
10:51 / 87%
11:28 / 86%

i sada je 11:57 i još je na 86%
Moderatori: jupi
 • Stranica:
 • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 9 sati
 • smayoo: Nije to bezveze tema. Ljudi često imaju tu istu dilemu, a ovako će tvoje pitanje i odgovor na njega iscuriti u nepovrat za koji dan
 • ivan.ocd: Super, nisam to znao...hvala ti :) ma nije mi se dalo otvarati bezveze temu pa sam ovako htio vidjeti.
 • smayoo: Ako želiš nastaviti dalje, molim te otvori temu u forumu.
 • smayoo: U principu ti svaka tipkovnica i miš rade s Macom. Ono što je na PC tipkovnici windows tipka, to je command na Macu, a u podešenjima možeš remapirati CTRL na CMD i obratno (tako da imaš command na obje strane tipkovnice). Probaj, možda ti bude OK
 • ivan.ocd: :D a ionako si trebam nabaviti tu tipkovnicu i miš pa sam mislio da ima netko kome bi odgovarlo :)
 • smayoo: Ti to ozbiljno? :D
 • ivan.ocd: Ekipa, kupio sam si nedavno macbook pro :) ostalo mi je sad viška Microsoft Modern Keyboard (sa TouchID-om) i Microsoft Modern Mouse. Treba li kome ili ima nekton da bi se mijenjao za Magic Keyboard i Magic Mouse?
 • cariblanco: Čini mi se @smayoo da će ovo ići mimo oglasnika, znači direktna pogodba. Može i meni pm i to prvom ( mada ga neću kupiti ) , pa lupim neki rabat kupcima ;)
 • tino1: @dodoonn - pošalji i meni (koliko je para?)
 • invictus: @dodoonn - pošalji mi u privatnoj poruki svoj broj mobitela i mail na koji ti se mogu javiti, zanima me Macbook. :)
 • smayoo: piši u oglasnik
 • dodoonn: Ako neko hoce MBP 13 2015, 110 ciklusa imam na prodaju i hitno mi je jer imam nesto drugo u vidu :D laptop je bez tockice
 • Daddo: Nah. Nikad to nije bila ozbiljna priča. Premalo smo mi tržište (i generalno preglupo) za veće brzine.
 • cariblanco: Otišlo za avione :D
 • Daddo: Išla je priča da će HEP i država u optiku se bacit, ali to je samo priča :)
 • rusty: ovo vodi 3TCable. 56Mil€ iz EU su povukli za ovo
 • rusty: karta porkivenosti i dostupnosti će biti uskoro spremna
 • rusty: Radovi kreću iz Buzeta i ičića paralelno i kreću se dalje po Istarskoj odnosno po Primorskoj županiji. Kod mene bi trebali biti cca iza ljeta kako kažu (vjerojatno jesen)
 • rusty: a onda ide operater po mojem izboru koji mi može isporučiti optiku
 • rusty: Ja čekam ovo... [link]
 • JOHN: Očito samo oni znaju razraditi projekt za apliciranje
 • JOHN: Izvođač ne znači nužno da je i vlasnik. Al interesantno je da, ako je istina, da je baš Dojč telekom povukao sredstva iz fondova
 • robee: ja evo vise od godinu dana uzivam u vip optici 500/100 :)
 • robee: eh..moglo se/moze se svasta ali....
 • smayoo: Začuđen? Ma ne valjda...? :)
 • Kloba: Inače, lova je iz EU, ali izvođač radova nije država već spomenuti HT - i opet će infrastruktura biti u njihovom vlasništvu. Pa mi smo stvarno idioti na političkoj razini. To je moglo biti u vlasništvu gradova.
 • Kloba: Jučer mi došao tip iz HT-a da potpišemo želimo li ugradnju optike na proljeće. Naravno, samo do kuće, a onda kada se odlučimo za kojeg bi operatera, oni će od kutiije unutar kuće do rutera. Sve kao besplatno i trebalo bi biti gotovo u svim većim gradovima do 2020. Parica se napušta nakon nekog vremena, a do tada će raditi istovremeno...
 • cariblanco: Večer ekipa, molio bi pomoć u temi o miniju
 • stefanjos: saint :P budem kad dodem doma, mislim ono, reuploadat video s originalnih 24k vieowa jao
 • saint: Salim se naravno,prijavi istog momenta
 • saint: Sta te briga svakako nije cemu :D
 • stefanjos: da, koji klinac o.O
 • energyman: @stefanjos jel to netko tebi maznuo video? [link]
 • m@xym: e brate, ovo da nisam svojim očima vidio, ne bi vjerovao da se dogodilo....
 • gladhr2: Bas sam se nasmijao porukama sad haha
 • cariblanco: Trebalo bi ga kazniti, pa da mora više postati...ak ga ohladiš niš od postova ;)
 • saint: s obzirom da se ubio od postova na forumi trebalo bi ga malo ohladiti
 • rusty: Ovaj Siky neki opasan igrač a? Da te malo na klupu stavimo i ohladimo?
 • eterna luchar: tenks ;)
 • eterna luchar: Ako netko želi nabaciti savjet na Hardver sam pokrenio thread
 • Siky97: tj.ni ne bit
 • Siky97: Ne boli ni bit svakom loncu poklopac...
 • saint: Takvim stavom bas ces dobiti odgovor. A da probas biti malo pristojniji,ne boli vjeruj.
 • Siky97: nemoj serkat
 • smayoo: Ne može. Piši u forum. B)
 • Siky97: Poz! Preporuke za SSDod 1TB?na moju žalost uzeo sam model od 128Gb PRC...i plis ako može bez upućivanja u već postojeće teme,ako imate savjet dajte i tjt.
 • smayoo: E... aj piši u forum... :)
 • energyman: Mislim da me niste shvatili, meni sve radi, eventi su mi dodani u kalendar, ali NE ŽELIM slati response natrag mailom onom ko me pozvao :D
 • Moonlike: U tom slucaju ne znam :-) Valjda kako je smayoo objasnio
 • Moonlike: Osim naravno ako ti netko posalje sa recimo Office 365 invitation na tvoj Google recimo account to nece raditi

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Komentari

Novo u Appleu

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 2.04 Seconds

Provided by iJoomla SEO