Iphone 5s Problemi sa baterijom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iphone 5s Problemi sa baterijom


07.11.2017 | 10:52
Pozdrav ekipa!

naime imam jedan problem sa iphone-om i baterijom...
pred ljeto me poceo zezat i baterija mi se jako brzo praznila te sam odlucio kupit novu bateriju i zamijenit. uredno sam je narucio s ebaya i platio nekih 10-15$ (ne sjecam se) i zamjenio sve je super radilo do novog updejta.. nakon toga baterija mi se trosila po minuti tipa 10% u 15minuta radio nesto na njemu ili ne, gledam telefon prazni se baterija, nevjerovatno nesto.. pa se gasio na 40%, napunio ga na 100% pustio preko noci i probudim se na 60% baterije i na kraju price baterija mi se pocela napuhavat i ekran mi je izasao iz kucista, kako sam u to vrijeme bio u amsterdamu otišao sam do thephonelab.nl da mi mijenjaju bateriju, sto su uredno napravili, i sve je super radilo i evo nakon 20 dana ponovo vidim da mi se diže ekran lagano i brze mi se cijedi baterija.. (jucer bio na 46% prije spavanja jutros je pao na 23% - samo wifi upaljen aplikacije pogasene i mobile data isto, i bio ja ne battery saver modu)

ima netko neku pretpostavku u cemu bi mogao bit problem, ili neko rješenje moje situacije? jer mislim nema smisla da mjenjam bateriju svakih mjesec dana??? :/

Trenutno sam u Beogradu

Hvala!
07.11.2017 | 11:05
Sve su to lose baterije,trebas uzeti A klasu,dosta skuplja ali radi.U BG koliko znam imas iStyle i imaju dobar servis.Odnesi i neka ti naprave to.
07.11.2017 | 11:27
ima da, dobar dan izvolite- 100eura haha

Al da mi baterija traje 20 dana i pocne se napuhavat nekako mi je apsurdno (s time da su mi u phonelabu dali garanciju 3mjeseca sumljam da smece stavljaju u tel)? ne jednom nego dvaput, uz napomenu da je prva radila super dok nisam dignuo ios (probao sam i restore napravit i sve app ponovo instalirat)
07.11.2017 | 11:39
Statistički uvijek postoji mogućnost da litijska ćelija rano krepa. Dvije za redom - stvarno je mala vjerojatnost, ali nije nemoguće ako je tvornički sfušana serija.
07.11.2017 | 12:00
Ja bih se pridružio Saintovom stajalištu.
Ako još cijeniš taj mob, izdvoji neku veću paru pa ćeš biti miran.
U tvom slučaju ne vjerujem u serijsku pogrešku samo zato što mislim da nisi kupio dvije baterije na istome mjestu.
Ukoliko jesi - a onda i Smayoo ima pravo.
Bilo kako bilo - nek' ti je sa srećom!
07.11.2017 | 12:13
emjae kaže:
ima da, dobar dan izvolite- 100eura haha

Al da mi baterija traje 20 dana i pocne se napuhavat nekako mi je apsurdno (s time da su mi u phonelabu dali garanciju 3mjeseca sumljam da smece stavljaju u tel)? ne jednom nego dvaput, uz napomenu da je prva radila super dok nisam dignuo ios (probao sam i restore napravit i sve app ponovo instalirat)


Ja jos nisam cuo a ni vidio da je neko platio 100 eura bateriju sa zamjenom.Da se toliko naplacije ja bih sigurno do sada vozio Mercedesa S klasu 2017 godiste.Moje misljenje i stav je da uvijek jeftina varijanta na kraju dodje najskuplje ali svakom svoje.
07.11.2017 | 12:19
Pa mislim da je statisticki to vrlo nemoguce. posto sam jedan kupio na ebaju, a drugi su mi u servisu stavili. koje su sanse da smo uzeli od istog supajera i da je ta faulty serija.. hehe i jos uz to uredno je zaljepljena baterija za telefon da se ne trese posto to baterije ne vole ..

ne znam vise dal cu bit miran ni da izdvojim veću paru iz prethodna dva iskustva..

tnx na pomoci
07.11.2017 | 13:25
Na drugo, pažljivije čitanje tvog posta, ako dobro čitam, prvi problem je bio da ti se baterija brzo trošila nakon zadnjeg updatea, a drugi da ti se baterija napuhala nakon kratkog vremena. Jesam li dobro skužio? Dakle - ona prva se nije napuhala, nego si je zamijenio jer se brzo troši?

Vrlo VRLO često se ljudi žale da im iPhone troši puno baterije nakon updatea pa se to smiri nakon par dana i razlog je vjerojatno što update OS-a izaziva puno promjena u strukturi podataka na telefonu pa razni sistemski procesi, a i razne aplikacije intenzivno rade, komuniciraju s internetom i svašta nešto. Kad mene netko pita za takav slučaj, ja mu kažem da ostavi telefon prištekan na brzi punjač cijelu noć i svi mi nakon toga kažu da je problem nestao.

Tako da nije nemoguće da ti je ona prva baterija bila skroz u redu. A ova druga je, naravno, sfušana.
07.11.2017 | 13:57
smayoo kaže:
Na drugo, pažljivije čitanje tvog posta, ako dobro čitam, prvi problem je bio da ti se baterija brzo trošila nakon zadnjeg updatea, a drugi da ti se baterija napuhala nakon kratkog vremena. Jesam li dobro skužio? Dakle - ona prva se nije napuhala, nego si je zamijenio jer se brzo troši?


obje su se napuhale, prva mi je izbila ekran onako 2 milimetra je izasao, horor i evo sad i druga pocela vadit ekran nakon 20 dana...
07.11.2017 | 18:19
A da promijeniš bateriju u servisu koji daje jamstvo.
07.11.2017 | 21:30
emjae kaže:
smayoo kaže:
Na drugo, pažljivije čitanje tvog posta, ako dobro čitam, prvi problem je bio da ti se baterija brzo trošila nakon zadnjeg updatea, a drugi da ti se baterija napuhala nakon kratkog vremena. Jesam li dobro skužio? Dakle - ona prva se nije napuhala, nego si je zamijenio jer se brzo troši?


obje su se napuhale, prva mi je izbila ekran onako 2 milimetra je izasao, horor i evo sad i druga pocela vadit ekran nakon 20 dana...


Sorry. Nisam to uspio iz tvog posta razabrati. U tom slučaju vjerojatno ti je neispravan krug za punjenje baterije u samom mobitelu jer gura previše struje u baterije, pregrije ih pa se napušu. Ima li kakve veze s updateom - rekao bih da ne, jer bi već bio pun google toga... Dakle - nosi mobitel u ozbiljan servis.
09.11.2017 | 14:43
Meni se isto baterija zna izblesirat a pogotovo kad je mob na ledenom, tj kad sam vani na otvorenom a hladno. Samo se iscijedi. Bas sam narucio sa ebaya cekam da mi stigne baterija nova, platio 15 dolara, al nakon ovog posta ne znam uopce bili ista minja.
09.11.2017 | 15:50
Jel ta nova licencirana od Applea ili..? Jer ako nije, to mi je poput ruskog ruleta.
09.11.2017 | 16:24
Da vas pitam nešto u vezi baterije. Kako gotovo svaku večer mjerim kvalitetu sna sa Sleep Cycle appom, a jedan od uvjeta je da ti je mob uštekan u punjač - imam dilemu.
OK, ekran okreneš prema dolje pa se ugasi, ali sada kada je telefon nov - nekako mi je žao mob koji se potrošio sa 100 do 70 posto puniti svaku večer do jutra.
Jel' takav način rada brže troši bateriju?
09.11.2017 | 17:03
Yonkis kaže:
Jel ta nova licencirana od Applea ili..? Jer ako nije, to mi je poput ruskog ruleta.


Za 15$ sigurno nije licencirana.Apple ne prodaje''Originalne'' dijelovi i nije nikada ni prodavao.
09.11.2017 | 17:07
Saint, pa šta nije prije na laptopima nudio zamjenske baterije, kada su se mogle mijenjati? Ili ni tada to nisu bile Apple odobrene prodaje?
09.11.2017 | 17:16
Provjeri dotrajalost baterije sa ovom aplikacijom
itunes.apple.com/us/app/battery-life-che...es/id1080930585?mt=8
09.11.2017 | 17:26
Hvala na savjetu, ali točne informacije mogu dobiti i sa coconutbattery, macOS appom koji ti gleda stanje, datum proizvodnje, ma sve živo MacBook baterije, a ako uštekaš iPhone, isto radi i za mob. Super app i besplatan je. A mob je nov, nema ni poštena dva mjeseca, tako da stanje nemam šta posebno ni provjeravati. Zadovoljan sam sa potrošnjom.
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_4f47.jpg

Najviše igrice tipa Real racing 3 i Angry Birds, razgovori, poruke, Netflix, ali to se ne vidi na slici, pa ide dalje potrošnja...
Ali baš ću ga uštekati u Mac, da vidim kada je proizveden telefon i baterija, sada si me zainteresirao.
09.11.2017 | 17:31
Mislio sam da @emjae provjeri dotrajalost baterije ali sam zab napisati ime
09.11.2017 | 17:32
Sorry, nisam ti shvatio zadnju poruku?
09.11.2017 | 17:45
Uglavnom, evo info o bateriji moba i samom mobu preko coconutbattery:

MncYwCdYSHqrtOdVqkVhLg_thumb_4f87.jpg



ScreenShot2017-11-09at17.34.30.png

Ako je baterija stvarno ok na osmici, na Plusu čitam da je izvrsna, na X su dvije i trebale bi biti fantastične. Sada ne znam, to će bolje reći vlasnici tog uređaja ovdje.
09.11.2017 | 17:51
Kloba kaže:
Sorry, nisam ti shvatio zadnju poruku?


@emjae se zalio na bateriju pa sam mu htio reci da provjeri dotrajalost baterije.
09.11.2017 | 17:54
Aha, sve pet - my bad. Dobar savjet.
16.11.2017 | 08:49
Budem danas provjerio pa javim, malo sam zapao u guzvu zadnjih dana! hvala na savjetima!
16.11.2017 | 10:47
smayoo kaže:
Sorry. Nisam to uspio iz tvog posta razabrati. U tom slučaju vjerojatno ti je neispravan krug za punjenje baterije u samom mobitelu jer gura previše struje u baterije, pregrije ih pa se napušu. Ima li kakve veze s updateom - rekao bih da ne, jer bi već bio pun google toga... Dakle - nosi mobitel u ozbiljan servis.


mislim da si u pravu oko situacije, posto kad ga punim i koristim grije se kao lud..

Screenshot_1.png
Moderatori: jupi
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 55 minuta
  • Dijete: , vimeo, youporn itd... freevideodownloader npr
  • Dijete: Firefox ima extenzije za download videa koje rade za youtube,
  • Beli: @Matija klc: extenzija za safari etc... [link]
  • gladhr2: Jel zna netko?
  • gladhr2: Ima li netko garažna vrata s motorom? imam originalni NICE daljinski koji koristim, i imam jedan zamjenski s istom frekvencijom i sve ali ga nikako ne znam programirati..klasicni kineski kao i svi ostali ali ne znam, a ove originalne bez problema
  • DrAle: oprosti, @Matija klc, a ne @Matija kic
  • DrAle: @Matija kic [link]
  • Kloba: Imaš i free programiće, ali tima ne vjerujem... Ukucaš u Google free YouTube downloader for mac, iskrsnuće ti stotinu stranica za neke appove, ali jesu li neki virusi, valjaju li uopće, nemam pojma.
  • Kloba: Ja za to koristim Aimersoftov Video Converter, koji to nudi kao jednu od opcija - ali to je plaćena aplikacija s App Storea. Koliko se sjećam, jedna od malo skupljih. Par stotina kn, tako nešto. Ali taj nije dugo updatean i baš sam sada pogledao s neta sličan program samo od Wondersharea. Video Converter Ultimate. Cijena mu je 88$, a UI up-to-date s najnovijim macOS-om.
  • gladhr2: iphone mi je poludio i svaki put kad brisem slovo pošalje se poruka pa se ispričavam zbog vise poruka u vikalici..
  • gladhr2: play
  • gladhr2: ja koristim iMusic bijela ikona s crnim znakl
  • gladhr2: jakoristi
  • gladhr2: S tim aplikacijama je uvijek problem, ne znam zašto, uglavnk
  • Matija klc: Kako da si spremim neki video sa youtubea a da ga kadnije mogu pogledati offline. Znam da ima fora vjerovatno preko laptopa skinut pa preko litunesa ubaciti no prije je bila nekolicina app-ova koji su dali save-ati video i kasnije da ga pogledas , cak nalazim na netu da je i sam youtube dao tu opciju no ja je vise ne mogu pronaci. 12h sam na poslu, u autu, bez signala sa ne mogucnosti imati laptop
  • Matija klc: Ekipa, trebam pomoc. Biti cu jako zahvalan.
  • carnivora: normalno, instaliran je mac os High Sierra, ovo je starija slika
  • carnivora: evo pojavile su se i slike :D
  • carnivora: @DrAle Poslao sam ti DM
  • carnivora: intel iris graphics 6100
  • carnivora: memory 8gb
  • carnivora: procesor 2,7 inter core i5
  • carnivora: stavio sam slike u oglas, ali ih ne prikazuje, ne znam zašto
  • DrAle: @carnivora koji procesor, koliko RAM-a, fotografija ...
  • carnivora: hitno! :D
  • carnivora: Retina
  • carnivora: Prodajem MacBook Pro, 13'', 256gb (2015.) :)
  • Vanjuška: Yonkis, kako misliš "kome je vjerovati"? Pa frajer piše kako je Apple kupio PA Semi zbog muka sa PowerPCjem i bla bla, a PASemi je kupljen 2008 debelo kad smo već prešli na intel, isključivo zbog iPhonea
  • Kloba: Aha. :)
  • m@xym: Kloba, da su jedino Svemir i ljudska glupost beskonačni, s tim da nije sto posto siguran za Svemir.
  • Kloba: Tip je složio Apple konfiguraciju za 16 000 $. Kompjuter mu je BTO iMac Pro 5K za 13000, zvučnici dva  HomePoda. [link]
  • Kloba: Na koju izjavu ciljaš?
  • m@xym: ... pametno je govorio Einstein ...
  • Kloba: Šta društvene mreže rade...
  • Kloba: Jeste čuli da je najmlađa Kardashianka srušila cijenu dionica Snapchata tweetom "tko još koristi Snapchat? Kako tuuužno"...
  • Roncha89: Ima li netko tko bi mogao dati nekakve instrukcije i savjete vezane za aplikaciju ASTRO PAD za ipad PRo ? Hvala unaprijed, oko svega se dogovorimo.
  • Roncha89: Pozdrav,
  • energyman: pa napisi tu, kako ti netko moze pomoci kad ne zna kakvu info trebas :)
  • CortoMaltese: da ne zamaramo ostale
  • CortoMaltese: trebam informaciju/savjet vezano uz istyle, ako netko ima volje mozemo i na private
  • stefanjos: helou
  • CortoMaltese: pozdrav svima
  • Yonkis: Ne Kloba, već Vanjuška.
  • Yonkis: Kloba: ah, kome je vjerovati... istina je tu negdje, osobno nisam upućen uopće u tu materiju oko P.A.Semi tako da nisam onaj koji može donijeti neki sud.
  • Vanjuška: Yonkis, evo čitam prvi link i blablabla - P.A.Semi je Apple kupio ako se ne varam tek nakon što su već izbacili nekoliko generacija iPhonea, a ovaj lik priča da su ih kupili još dok je PowerPC bio u điru. To svakako nije istina i cijela ta divna konstrukcija malo pada u bljuzgu.
  • Kloba: Ali ovo ću definitivno pročitati, stavio u bookmarkse oba linka. Hvala još jednom!
  • Kloba: se hvalio da mu Steve Jobs jede u restaoranu, nemajući pojma da priča o vlastitom sinu
  • Kloba: Hvala Yonkis. Mada sam već toliko knjiga o tome pročitao da mislim da sam i ja pohvatao suštinu, ali u svakom tekstu otkriju se neki nvi detalji. Ipak, svaki počinje s ocem koji ga je učio da je izrada lijepe stražnje strane ormarića za garažu bitna isto kao i one prednje, koju svi vide. To je očuh, ne Jandali biološki kod kojeg je jeo, znao da mu je stari al mu nije htio reć. A ovaj s
  • Yonkis: ..i ako nekoga zanima zašto iPhone treba 2-3x manje RAM od Androida a efekt je isti (ili bolji): [link] također ima tu puno odgovora ali ovaj se vraća u prošlost i objašnjava na lijep način. Evo drugog odgovora ([link]
  • Yonkis: Kloba: evo ti štiva za dosadu: Steve Jobs i estetika Appleovih uređaja: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li neku od Apple novosti?

Page Speed 1.03 Seconds

Provided by iJoomla SEO