Iphone 7 iskustvo s Agram servisom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iphone 7 iskustvo s Agram servisom


08.02.2017 | 20:27
Pozdrav svima,

Naime želio bih neki savjet što napraviti ako uopće više išta mogu napraviti.

24.12.2016 mi je pao iz ruke dva mjeseca star iphone 7....normalno puklo je vanjsko staklo dok je sve ostalo nastavilo funkcionirati bez greške.
Znam da mi za to ne vrijedi garancija,ali želim platit servis koliko koštao jer će mi dalje vrijediti garancija ako je u ovlaštenom servisiran.

29.12.2016. odnosim uređaj u Agram jer oni su ovlašteni,čovjek na primanju uređaja prozuji po telefonu vidi da sve funkcionira i vadi mi sim karticu van.

u radnom nalogu su naveli sve i svašta...od sw greške..do razbijen prednji dio..oštećenje kučišta..i da je 256gb iako je 32gb model.

5.1.2017. ga šalju u Nizozemsku u Berden u Applov servis....zovu me i kazu da će zamjena prednjeg kompleta koštati 1260kn. Super kažem jer mi se učinilo povoljno.

9.1.2017. na applovoj web stranici gdje se moze provjeriti status servisa po kodu piše da se čeka povratna informacija od klijenta.A ako prođe neko vrijeme da će uređaj biti vraćen ne popravljen. Zovem Agram servis koji kaze da je sve ok i da je telefon na servisu u applu.

19.1.2017. Zovu me iz Agramservisa i kazu da je telefon vraćen ali nije popravljen jer je Apple ustanovio da je uređaj otvaran i popravljan!? i automatski su poništili garanciju to je sve neka dodjem po uređaj i to je to.

24.1.2017. dolazim po uređaj ,ali ga u servisu nema odjednom...
25.1.2017. me zovu i govore da je uređaj ipak kod njih ali serviser govori da na uređaju više neradi touch id i home tipka.
Sve eskalirano prema Applovom servisu jer nisu poslali nikakve dokaze o tome po čemu su zaključili da je telefon bio otvaran ili servisiran.
Dok po Agramservisu u svim drugim slučajevima uvjek su dobili dokaze o otvaranju,slike uglavnom...
Tražim Agram slike uređaja jer više ne vjerujem da je to čak i moj uređaj u pitanju..pošalju mi slike i po razbitom staklu vidim da je moj.

Neka se strpim par dana dok ne dođe odgovor iz Appla....

7.2.2017. zovem Agram..još nisu dobili odgovor...ako podignem uređaj onda je sve gotovo...

Koliko ja shvaćam meni je već gotovo s tim uređajem, jer Apple se ne javlja 10 dana...a kao upućeno šefu servisa...
Agram nemoze nista bez Apple-a i ako oni odgovore da je to gotovo onda je gotovo....
Znači vratit će mi neispravan uređaj s poništenom garancijom..a ne uređaj koji funkcionira ali ima razbito staklo..kakav je ostavljen u Agramu.

U medjuvremenu otvaram slučaj preko apple korisničke službe..i oni čekaju da vide šta će servis iz NL odgovoriti.

Moj uređaj nitko nije otvarao,ali kako ja to više mogu dokazati i kome...očito je ovdje pranje ruku od strane Agrama preko tvrdnje Apple nije odgovorio.
Ja takodjer nemogu dokazati da ga je Agram otvarao ili još gore mjenjao djelove pa takav uređaj poslan u Apple normalno da je odbit sa servisa i garancije..

Uglavnom jadno.
Imali li još nešto što bih mogao napraviti po tom pitanju da dobijem servis na svom uređaju..ili da ga vrate funkcionalnog kakav je i ostavljen na servisu.

Hvala !

Djadjo
08.02.2017 | 20:32
Možeš (moraš) paziti što serviser koji prima uređaj piše na papir kojeg ti na kraju da na potpis. Na tom je papiru trebalo pisati da je uređaj razbijen, ali da nije otvaran itd. I sve ostalo na tu temu. Taj papir ti je jedini dokaz kojeg imaš. Što piše na njemu?
08.02.2017 | 20:50
Pa na papiru koji sam dobio piše broj naloga,a opis kvara je identičan kao i na ovoj slici koja je u biti provjera statusa agram servisa.

Također u telefonskim pozivima koje sam uputio u Agram,njihov čovjek je rekao da je njihov serviser pregledao uređaj i da su slučajno primjetili da je otvaran da bi mi ga vratili odmah da ga nebi ni slali u apple servis.

Ali kome sada nakon svega više vjerovati...trebao bih pričekati tjedan dana da se Apple javi a ako se ne javi to je to...

Ja shvaćam da smo mi u Hrvatskoj i tu mnoge stvari ne funkcioniraju ali da sam sumnjao imalo u legitimni Applov servis u evropi...drugi dan bi uređaj odnio JM-u u Rijeku...


Djadjo
Prilozi:
08.02.2017 | 20:54
Onda inzistiraj upravo na tome da si predao telefon u ovlašteni servis, da su ga oni primili kao razbijeni uređaj pod jamstvom i da je to tako. Zovi Apple support 22 puta dnevno, davi i inzistiraj na tome da te maltretiraju i bez dokaza i opravdanja zavlače i muljaju. I maši tim papirom.
08.02.2017 | 21:04
Ti iz apple suporta govore da apple ima ugovor sa našom zemljom na način da preko operatera funkcionira i servis.
Znači ja sam trebao odnest u t com i predat uređaj na servis..a oni bi ionako slali u agram tako da sam išao ubrzat korak i odnio direktno u agram.

Zvao sam par puta i pokušavao doć do maila gdje bi poslao upit za svoj problem...ali sve završava s tim da je po njihovom operater duzan servis rješiti i da se obratim operateru i pitam gdje je problem...

Dimitris iz Apple-a me zvao i rekao da je zaprimio moj mail sa pdf-om koji sadržava sve informacije od prvog dana..takodjer je rekao da je provjerio da je agram ovlašten servis za našu zemlju...ne pravi servis nego posrednik ka servisu..
Ali da isto nemože ništa dok taj NL servis ne odgovori...


Djadjo
08.02.2017 | 22:19
Kakav operater? Ja sam svoj iPhone kupio u Sancta Domenici. Kojem operateru da ga ja nosim ako se pokvari pod jamstvom?
08.02.2017 | 22:19
Trebao si ovo kupiti.
  • zk1
  • Korisnik
  • 1
08.02.2017 | 22:44
ako nije tvoj uređaj onda ti neće biti ni isti serijski broj i imei na tome koji oni tvrde da je tvoj, prošetaj do agrama i vidi na uređaju koji je imei i odgovara li onome upisanom na servisnom nalogu
09.02.2017 | 15:20
zabac kaže:


Ja imam ovo za Iphone i Ipad radi uvijeta rada i mogu reci da sam se preporodio sa tim sto se tice pazenja na uređaje. Nakon dvije godine kad dode vrijeme promjene ce uređaji izgledati kao novi
10.02.2017 | 00:45
OK napravio sam upit mailom u Agram i slikali su upaljen uređaj i ok je moj imei i štima....ali kako onda neradi home "tipka" i touch id..
Eto neznam što se desilo s tim servisom jednim drugim....i iako sumnjam da će se išta pozitvino desit u korist uređaja..a ako se i desi koje su to applove magične riječi..da će mi opet popravljat telefon,da će mi dat drugi...totalna pushiona.


PS: Sedmicu ne bih niti ću ga stavljat u oklope..jer onda izgled uređaja gubi smisao,da ok treba paziti..ali od pet iphona koje sam imao ovo je prvi kojem je puklo staklo jer je baš pao na asfalt...ali opet mislim da nisam dobro prošao u svezi servisa i svega što se izdešavalo..
Prilozi:
10.02.2017 | 07:49
Ja imam 6S, izgled mi nije bitan ni najmanje, samo funkcionalnost, ali te oklope, gumene navlake i ostala sr... ne stavljam nikad jer mi onda telefon radi još veću gužvu u džepu, još teže bi ga bilo namjestiti da stoji na magnetu u autu, još je veća gnjavaža za uštekati punjač...
12.02.2017 | 21:57
Imao slican slucaj prije 5 godina s jednim servismo iz zg, kupio sam uredaj u tmobile, samsung, poceo je gubiti mrezu, poslan na servis i vrcane uz obrazlozenje i sliku da je lemljeno po maticnoj polci i da je mob otvaran, slao sam ga jos par puta u isti servis uz pisanu zalbu, svaki put nova slika maticna ploca sve gora i gora, eh onda sam otisao u drzavni inspektorat, prijavio sucaj, donio sve papire, oni su kontaktirai servis, t mobile, na kraju sam bio s inspektoricom na razgovoru kod pravnika t mobilea, on brani firmu i servis a ja sam morao dokazati da nisam otvarao mob, kako bi to dokazo morao sam poslati uredaj na vjestacenje o vlastitom trosku koji je bio oko 1200kn da bi dokazao da nisam kriv... par dana poslje zove me pravnik iz t mobile da se javim u najblizi centar po novi uredaj.
Znaci isli su na blef, netkom se nebi dalo toliko zezati s njima, to je trajalo oko 6mj, kupio bi novi mob i nikom nista
Inspektorica mi je rekal da je imala vec par slucaje slicnih gdje su vracali mob iz servisa uz obrazlozenje da je bio u vodi, otvaran, pa cak da je razbijen ekran a poslan je citav...
Eto to su moja iskustva, sve sam uspio rijesiti, tebe muljaju pravo, nemoj odustati od moba
14.02.2017 | 19:26
E Hvala ti Robi1 na podjeljenim informacijama,svakako mi se nije svidjelo kada je osoba iz agramservisa na telefon rekla..
ako nam se apple ne javi to vam je onda to..
e nije to baš to jer sam ja agramu predao ispravan uređaj sa puklim staklom,a oni bi mi ga sad vratili takav kakav je tj neispravan.

Imam vremena novaca i volje i neću im dat da se tako odnose prema meni kao klijentu servisa a pogotovo da mi vraćaju neipravan uređaj.



TNX
18.02.2017 | 11:45
Upravo radi ovakvih stvari me strah slati uređaj u servis, i sam radim na servisu opreme, i nikad mi nije palo na pamet raditi ovakva sranja, ako ti ne radi home tipka, onda si u jos vecim problemima, jer se ona nemoze mjenjat, moze ali nece raditi touch id, vezana je za procesor na matičnoj ploči. Trebao bi dobiti novi uređaj.

Žao mi je što ti se ovo dogodilo.

Ja sam imao problem sa iPhone 5s nosio sam ga u iStyle u City West, bio sam napet ko puska bas da mi se ne dogodi nesto slicno ko tebi( klapala mi home tipka), i lik sa foruma @ssivic je radio tada tamo, odradio sve maksimalno profesionalno. u srijedu popodne donio uređaj, u petak jutro preuzeo novi, bez ikakvih problema.

Želim ti puno sreće i strpeljenja sa tim "jazavcima"

Drž se
18.02.2017 | 19:32
1. micro-inspection (provjeru da li je otvaran i modificiran) vrsi AASP prije slanja Appleu, jedino odstupanje je kod razbijenog ekrana, eksplodirajuce baterije ili sl. tj kad kvar pretstavlja rizik za sigurnost servisera, tad mogu poslati direkt ali moraju naznaciti da zbog sigurnosti nije bilo moguce napraviti micro-inspection (ok, mozda su isli tim putem)
2. ako je na Appleovom siteu pisalo ceka se povratna informacija od klijenta, znaci da je Apple njima poslao re-quote za popravak drugaciji od onog koji su zatrazili, ali definitivno nije uredjaj proglasen BER (beyond economical repair, tako apple tretira unauthorised modification). Da je BER bio diagnosticiran, uredjaj bi odmah bio poslan natrag i to bi pisalo na siteu. Ali isto je moguce da taj status sto si vidio na appleovom siteu nije bio za tvoj telefon, znalo se desiti i prije da tu prikaziva krivi status, pogotovo ako je popravak kroz AASP. Jesi to gleda na checkrepair.apple.com/ i jesi koristio serial number i repair id ili view my repairs sa svojim Apple ID-om? Ako su ti dali repair id, radje koristi tu opciju

Npr. oni su poslali telefon i naznacili accidental damage ali da samo treba promjenu ekrana (sto su morali napraviti ako su slali telefon bez obavljenog micro-inspection). Apple je poprilicno strog kod zamjene ekrana i ako vide cak i najsitnije ostecenje na okviru kucista, odbit ce zamjenu ekrana i poslati re-quote za whole unit replacement, koja kosta malo vise od duplo nego zamjena ekrana, ali to i dalje nije BER i znacajno je jeftinije od pune cijene telefona. U tom slucaju oni su te trebali kontaktirati i ponuditi ti tu cijenu ili salji nazat kako je.

A ovaj dio da home button ne radi, nema nikakve veze, jer ti ne mozes dokazati da udarac koji je razbio ekran nije i to ostetio. To sto se greska nije manifestirala odmah, ne znaci da nije uzrokovana udarcom.

Ja bi ti jos savjetovao da nazoves AppleCare, objasnis situaciju i sve provjeris sve s njima, jer ako je Apple stvarno dijagnosticira BER to bi trebalo biti vidljivo u njihovom sistemu cim upisu tvoj serial number.
20.02.2017 | 19:55
2. ako je na Appleovom siteu pisalo ceka se povratna informacija od klijenta, znaci da je Apple njima poslao re-quote za popravak drugaciji od onog koji su zatrazili, ali definitivno nije uredjaj proglasen BER (beyond economical repair, tako apple tretira unauthorised modification). Da je BER bio diagnosticiran, uredjaj bi odmah bio poslan natrag i to bi pisalo na siteu. Ali isto je moguce da taj status sto si vidio na appleovom siteu nije bio za tvoj telefon, znalo se desiti i prije da tu prikaziva krivi status, pogotovo ako je popravak kroz AASP.

Da ovo piše unauthorised modification ali na papiru koji je applov odgovor Agramu,koji sam danas dobio kada sam došao podić telefon jer jednostavno nemam više
snage svaki dan razmišljati o tome i boriti se sa jednim te istim ljudima na telefon i objašnjavati svaki put kada nazovem cijelu priču ponovo.

Oni nakon 20.1 nemaju odogovor od Appla...ma moš mislit...Ovo što Songoku kažeš ima itekakvog smisla i logike...ali očito na dano vrijeme mene iz agrama nitko nije kontaktirao i rekao tipa...za 3 soma dobiš novi....jer bi na to pristao bez beda.

Zato je na Apple service status check pisalo da se čeka odgovor od klijenta i ako ga nebude da vraćaju telefon ne popravljen. (logiran sa svojim appleID koristio sve brojeve i uređaja i apple service code)
Ali kada sam pitao Agram kakav oni status čekaju onda su rekli da neznaju šta to znači..

Od kako je pao 5 punih dana sam koristio uređaj i home je savršeno radio (oke priznajem mogućnost da je to moglo riknut naknadno) Ali opet riknlo je kod njih nakon što je očito otvaran telefon dal u agramu ili applu..Imao je oštećenje na rubu kučišta gdje je dotaknuo tlo i od tuda kreće pucanj na staklu.

Zvao mailo zvao mailo digao case,zvali oni iz corka mene...nemogu ništa dok se ne desi komunikacija agram-apple ili obratno...a to se ne dešava pun mjesec.
Case je i dalje dignut naravno....

Imao ga u ruci danas dva sata,vidim da je obrisan full i da nema mog apple id u storu..prodao za 2 soma...kupio novi i završio priču...

Znači nemojte da vam I7 padne ili nemojte u Agram...ili ako imate vezu onda to valjda ide sve bez problema,neznam jednostavno zgadio mi se i servis i apple i sve to što se izdešavalo...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 34 minuta
  • drlovric: Ma nema veze, samo nek se nesto desava :D
  • cariblanco: Badava će trčati bili i plavi, kad će bijeli biti prvi ;)
  • drlovric: Poljud bi bio pun da je i duplo veci. Ne postoji na daleko losiji klub sa lojalnijim navijacima :)
  • drlovric: @Kloba: Hajduk ima 100 K clanova. Neki dan su pustili ulaznice u prodaju. Otvorio sam na 3 racunala, 7 browsera, logirao se u svaki (kao clan) da uspijem ugrabiit ulaznicu. I nisam uspio. Srecom je brat raido istu stvar u Njemackoj, pa nam je kupio on. Za 2h rasprodat stadion, serrver padao......lista cekanja po sat i po da udjes u sucelje da bi kupio kartu. I to sve ako si clan. Ostali nisu mogli
  • Kloba: Aha, hvala ti na informaciji!
  • Borisone: Ako imaš i LAN i WIFi aktivan na Mac-u, prioritet ti je po defaultu da promet ide prvo po LAN-u.
  • Borisone: To ti je propusnost WiFi-a usko grlo.
  • Kloba: Što se brzine neta tiče, kada laptop spojim LAN-om na ruter, iako mi je u postavkama i dalje Wi-Fi mreža kao opcija spajanja - brzina je 950 Mbps. Kada iskopčam LAN kabel, doslovno deset sekundi nakon ovog rezultata - brzina padne na 200 do 300 Mbps-a. Nije nam jasno! :D
  • Kloba: A Hajduk je ipak najtrofejniji i najstariji hrvatski klub. Bio bi red da se i oni vrate na staze stare slave. Zanimljivost mi je da imaju registriranih navijača više od 110 tisuća, u rangu Real Madrida. Respect, u svakom slučaju. :)
  • Kloba: Štose nogometa tiče, nisam pratio HNL osim u tekstovima pa ne znam tko je više zaslužio ove godine. Rijeka ili Hajduk. Ako je Rijeka dala više, neka bude Rijeka. Zarad one krađe kada ih je Gračan trenirao, ako se dobro sjećam.
  • Kloba: Star možda godinu dana, refurbished kupljen od A1.
  • Kloba: Mobitel je iPhone SE 2022.
  • Kloba: Ljudi, imam pitanje u vezi brzine interneta. Kako sada imam gigabit download u teoriji, u praksi mi je to na laptopu oko 940 Mbps. No na mobu, koji je spojen na isti Wi-Fi (5G) ne pokazuje više od 450 Mpbs download. Ima li neki razlog tomu?
  • cariblanco: I ja kao Dinavovac, bi Volvo da Rijeka osvoji naslov, jer je to zaslužila
  • drlovric: Dinamo j ezapoceo kao drzavni projekt, da se podigne nacionalna svijest u novonastaloj drzavi. Kasnije je prepusten kriminalnoj skupini na upravljanje, koja je radi osobnih interesa obesmislila cijelu ligu. Srecom ta vremena su iza nas. Mislim da je ove godine Rijeka najvise zasluzila da bude prvak, jer igraju najbolji nogomet.
  • Kloba: Iskreno, radi dobrobiti hrvatskog klupskog nogometa, htio bih da ili Hajduk ili Rijeka ili Osijek osvoje ovu sezonu. Da se stvori nova velika četvorka u ovoj maloj zemlji.
  • Kloba: Pa valjda ćeš ove godine slaviti. Dugo niste bili ovako blizu. ;)
  • drlovric: Za Hajduk. Zato sam ovako mlad i pogubio zivce :D
  • cariblanco: za koga navijaš...naše ;)
  • drlovric: Za vikend sam u Splitu. Ostajem par dana. Ako neko od Jabucara dolszi gledati najveci nogometni derbi u Hrvata, tu sam za pice, kavu, rucak…
  • smayoo: Nažalost, je... :(
  • Djuro genijalac: [link]
  • Djuro genijalac: Kaj je umrla Slađana Milošević?
  • smayoo: RIP Slađana Milošević :(
  • Yonkis: [link] iPhone prodan na aukciji za 130.000 dolara
  • Yonkis: macOS Sonoma 14.4.1: fixes USB hubs connected to external displays may not be recognized; Apps that include Java may quit unexpectedly
  • Soffoklo: Fora. Creating a Macintosh-inspired Mac Studio iPad dock. [link]
  • abajo: Kloba: [link]
  • Kloba: Ekipa, može li me neko upititi n stranicu da si skinem macOS Catalina kako bih nanovo reinstalirao komjuter? Taj OS mi je najnovji koji ovaj moj Retina iz 2013. može "progutati". Kako se svi razumijete u ove stvari više od mene, bio bih zahvalan!
  • cariblanco: Na kraju sam skužio koliko je sati, po svitanju...ono fakat čudno ?
  • cariblanco: Istina je da Paragvaj mjenja vrijeme koji je blizu, ali ja imam Argentinski sim :D
  • cariblanco: Sad na mobu s našim sim_om je 7.25 a na mobu s Argentinskim sim_om je 8.25 ! S tim da Argentina nema promjenu verbena ?
  • cariblanco: Jurors imam dilemma, koliko je sati ? koliko mi je poznato mi nismo premjenili vrijeme, mjenjamo ga sljedeći vikend
  • Zdravac: MKBHD pratim i ja, ok je lik, realno recenzira, ne sipa hvalospjeve
  • Kloba: Ma bez daljnjeg. Čovjek si je osigurao egzistenciju, pa i vrlo luksuzan stil života već sada. Ima video u kojem pokazuje svoj studio, linkao sam ga tu svojevremeno. Ma preludo. A tek onaj Mr. Beast? Taj živi u studiu. Opsjednut YT-om.
  • drlovric: Zaradio j eon puno vise na otm videu. Pogledaj samo broj pregleda :)
  • Kloba: NIsam ni ja znao. A šta ćeš, cijena napretka. Za šta je dao 40 somova, sliku CD-a i iTunesa... :)
  • Yonkis: Kloba, što nisi odmah rekao kako je završio unboxing i aktiviranje iPhonea :)
  • Kloba: MKBHD kupio originalni, nikada otvoreni first gen iPhone na aukciji u Chicagu za 32 tisuće dolara. Sa dostavom, porezima, i dodacima na sve ispalo ga je 40 tisuća. Video je tu: [link]
  • Yonkis: [link] - Justice Department sues Apple, alleging it illegally monopolized the smartphone market
  • Kloba: I ja brže na net, nađem video naslova 7 Ways To Fix PS5 Error Code CE-117773-6 :) I prvi "way2 mi pomogne, skužim da je do njih
  • Kloba: Uglavnom, kada sam htio skinuti save sa clouda PS Plua za Horizon 2, javi mi grešku Error Code CE-117773-6
  • Kloba: EON Premium sam uzeo, ne vjerujem koje sve kanale imam. Ruske, Ukrajinske, pa klasika CNN, BBC, Sky, ovo ono. Ali i puno iz regije
  • Kloba: Ma sve radi što se telemacha i EONA tiče. SONY nije radio, imao je problem kod njih. Sad je sve OK
  • drlovric: Kloba: I ja sam to dobio nedavno. Telemach Fiber Duo Premium nesto.... Kod mene sve radi odlicno.
  • Kloba: PS5, isprika...
  • Kloba: Prešao na Telemach EON TV. Uzeo Premium paket. Jako zadovoljan. I sada, hoću malo na PS%, kada ono, pao im server...
  • rusty: GRAVIS.DE je kapitulirao (od danas). Zatvaraju... :(
  • drlovric: Ja imam USA account za Apple jer bosanski niti ne postoji. Prodaju te iPhione a tjeraju te da odaberes drugu drzavu za nalog, i nikom nista.
  • drlovric: Zasto Turcin koji zivi ili radi u EU ili USA ne bi mogao placati Adobe pretplatu u svojoj zemlji? :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO