Pomoc u vezi Apple ID
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pomoc u vezi Apple ID


14.08.2015 | 07:43
Pozdrav svima, javljam vam se iz komsiluka sa malim problemom... Naime desilo se to da mi odjednom Apple store kao ni iTunes ne prihvata shifru koju vec dugo dugo koristim i prebacujem sa 3 na 4 pa sa 4 na iphone 5 i nisam je menjao ni jednom do sada, kad se iznenada pojavilo obavestenje da sam pogresno uneo sifru, nakon vise neuspelih pokusaja pokusao sam da iskoristim opciju za zaboravljenu sifru. Prvi pokusaj je bio preko maila, dao sam mail na koji sam registrovan sa odgovorom da cu dobiti na mail link za resetovanje sifre... Nikakav mail nije stigao ni u spam posti ni u regularnoj posti, sto znaci da sam mozda nekim slucajem dao neki rezervi mail za tako nesto ali se toga apsolutno ne secam. Druga opcija je sigurnosna pitanja, ima ih 2 ni na jedno pitanje nisu tacni odgovori, a pitanja su koji mi je nadimak i devojacko prezime majke sto se morate sloziti samnom je nemoguce omasiti ili zaboraviti... Na osnovu ovoga sam zakljucio da sam na neki nacin "hakovan"... E sad glavni problem je u tome sto srbija nema apple korisnicki servis, kao ni prodavnicu i jedino kome mogu da se obratim za tehnicku podrsu je hrvatski korisnicki servis... E sad zna li neko da li mi apple servis u hrvatskoj moze resiti ovakav problem i ako smatra da moze da mi prosledi uputsva tipa pozivnog broja, ja sam probao 00 385 0800 222 427 ali me obavestava da je broj nepostojeci..Inace Apple ID nalog mi je zakljucan zbog vise ne uspelih pokusaja logovanja.. Hvala i pozdrav
14.08.2015 | 09:15
Ista stvar se dogodila i mome ocu na njegovom iP5. Ja sam mu pravio Apple ID, šifru si je sam birao da mu bude lakše zapamtiti (znao sam ju i ja) i sam sam podešavao sigurnosna pitanja po sebi da ih ja nikada ne zaboravim. Prilikom ukucavanja šifre javlja da je kriva stalno, a siguran sam da nije. Jer kako je to stariji čovjek, sve šifre si ima zapisano na komad papira koji drži kod kuce.

Već 3 mjeseca vodim borbu da mu otključam iP5, ali nikako. Najgore što mu drugi tjedan stiže iP6 a moram mu nekako prebaciti sve podatke.

Meni kad odem na zaboravio sam mail, ne stigne nista i kada odem na sigurnosno pitanje javlja mi grešku. A prvo sigurnosno pitanje je datum rođenja, što nema šanse da se zaboravi.

Ako ima netko neku preporuku za rješavanje ovog problema bio bih neizmjerno zahvalan.

Jeste li čuli možda da je netko uspio slati apple na mail račun kao dokaz kupovine i slično pa da su mu otključali iCloud?
14.08.2015 | 09:20
Kod sigurnosnih pitanja, odgovori moraju biti tocni pa cak i velika i mala sliva moraju biti isto tocna.
Recimo "zabac" i "Zabac" nije isto.
14.08.2015 | 09:22
E da, znaju se desiti napadi na ID ionda se dobije poruka ba koju ocito netko u panici stisne reset lozinke (ili tako nekako).
Kad mi je sumnjivo, logiram se na iCloud radi provjere sifre i mjenjam je u postavkama za promjenu, nikako preko forme za reset.
14.08.2015 | 14:19
Mene prvo traži datum rođenja, i izbacuje mi stalno grešku da sam upisao krivi. Probao sam i datume od svih članova obitelji, niti te mi ne prihvaca.

Prvo sto mi je palo napamet kako mi je taj mail za reset šifre dolazi na tatin stari mail koji je koristio pod vlastitom domenom, pa sam ponovno zakupio tu istu domenu, uzeo nekakv besplatni hosting ne bi li osposobio ponovno taj e-mail i nije dolazilo nista.

Ne znam više šta da radim. Apple ID mu glasi Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

A u životu je imao 3 maila, onaj od t-com koji dobiješ, taj pod vlastitom domenom i sadašnji gmail koji koristi.

Kopao sam po netu nekav support e-mail na koji da se obratim, nisam nista našao. Jel netko vec slao nekakv upit pa da ima e-mail.
14.08.2015 | 16:54
Svako toliko nerko se pojavi s takvim problemom. Bez veze upisuju podatke a nigdje ih ne zapisuju. Koriste neke privremene e-mailove.
Sad je to sto je.
14.08.2015 | 17:29
I datum rođenja je Tricky thing...
Jednom sam ja to zabrljao otvarajući Apple ID za mog sina; onako tipkao na brzinu jer tu kao nemam što razmišljati i omašio godinu!

Pa probaj kod datuma gađati jedan dan, mjesec ili godinu gore-dolje, možda kao ćorava koka nabodeš zrno. Ja sam se tako spasio i potom ispravio datum na točan...
14.08.2015 | 21:56
@zabac Sigurnosna pitanja (tj. odgovori za njih) nisu case sensitive ("zabac" i "Zabac" u ovom slucaju je isto).

@Gvozden i @juka28 odi na getsupport.apple.com, odaberi kategoriju Apple ID (ako nije na prvom ekranu, onda je pod More products & Services), Other Apple ID Topics, Lost or Forgotten Apple ID password, tu ce ti ponuditi Check My Apple ID to retrieve or reset your Apple ID password, tu izaberi opciju No thanks. Continue i nakon toga Schedule a Call, upisi svoj broj i timeframe i cekaj poziv.
14.08.2015 | 22:21
Isto tako cesto se dogodi da korisnici promjene Apple ID & Primary email address na appleid.apple.com bez da se prethodno odjave iz iCloud-a i AppStore-a. AppStore i iTunes Store i nije neki problem, uvijek mozes tap na Apple ID i Sign Out, pa opet Sign in sa novim, ali iCloud je problem ukoliko je Find My iPhone opcija ukljucena. Jer tad iPhone pokusava iskljuciti FMIP activation lock, ali server vise ne prepoznaje Apple ID, buduci je promijenjen. Rijesenje je prijaviti se na appleid.apple.com sa novim emailom, privremeno ga promijeniti na stari (verifikacija nije potrebna), odjaviti se iz iClouda na svim uredjajima i onda opet promijeniti email na novi (verificirati novi) i na kraju ponovna prijava u iCloud sa novim emailom.
19.08.2015 | 16:50
Samo da javim kako sam riješio problem. Napravio sam prema preporuci @songokua i kontaktirao Apple support. Ne vjerojatno koliko su ljubazni, pričali smo oko pola sata. Dao sam im sporni Apple ID, postavili su mi sigurnosna pitanja na koja nisam znao odgovor. Te su mi onda ponudili da im putem e-mail pošaljem račun kao dokaz kupovine mobitela, što sam i napravio danas. Maloprije su mi se javili, kako su se uvjerili da sam zaista vlasnik mobitela te su mi ga otključali.

Otključali na nacin da ne mogu vratiti podatke, ali su mi maknuli iCloud lock i sad samo trebam napraviti restore u recovery modu.

S time da kada sam im poslao mail, nakon pola sata su me zvali da mi jave da su zaprimili moj e-mail i da rade na provjeri. Kroz 2 radna dana bi trebao dobiti odgovor, no dobio sam ga kroz 4 sata.

Izrazito brzo, preljubazno. Definitivno najbolje iskustvo sa korisničkom podrškom ikada. Još jedan razlog zašto toliko volimo Apple

Da ne otvaram novu temu, jel ima netko savjeti kako prebaciti brojeve iz jednog iP u drugi iP bez iTunesa i iClouda. Tata je uzeo novi, zato mi i je tolika frka bila oko tog iClouda.
19.08.2015 | 21:56
Drago mi je cuti da je sve proslo super, za kontakte jednostavno iskljuci contacts u iCloud postavkama (kad pita odaberi Keep on my iPhone), syncaj ih kroz itunes na komp i sa kompa sync na novi telefon. Samo pazi da ti je account u lockout-u prije nego ista mijenjas u iCloud postavkama, imace ce ti se FMIP activation lock opet aktivirati.
19.08.2015 | 22:04
Sorry nisam dobro procita, preskocio sam bez iTunesa dio. Bez iTunesa mozda jedino kroz neki 3rd party app, ili stati kontake jedan po jedan na mail ili iMessage
20.08.2015 | 14:41
@songoku hvala ti puno na pomoci.

Napravio sam tati novi apple ID, uvjerio se da sam stavio svoj e-mail u recovery e-mail. Sigurnosna pitanja postavio prema sebi ovaj puta, jer mu svakako ja vodim brigu o tome.

A konktakte sam na kraju prebacio preko nekod 3rd party app. Napisao bi i kojeg ako nekome bude kasnije trebalo, no obrisao sam ga već
27.10.2015 | 14:57
Meni se isto desilo kao i vama!! Od petka ne mogu ući u iCloud mail, a lozinku nisam mijenjala otkad sam mail napravila prije 4 godine. Samo mi je odjednom izbacilo na mobitelu da se ne mogu ulogirat, pokušavala sam nekih 10 puta i upalila laptop. Na MacBook-u mi aplikacija za mail stalno skače i ne prihvaća lozinku, isto kao i na tražilici icloud.com. Na zamjenski mail nisam ništa dobila, a kad odgovorim na sigurnosna pitanja (2) piše da mi nije točan odgovor, također se radi o nekim stvarima koje apsolutno nikad nebi zaboravila. Jučer sam nazvala službu i javila se jedna cura Christina koja je bila pre ljubazna. Pokušala je ona upisivat odgovore, ja sam slovkala, ništa nije bilo točno Rekla je da će me nazvat danas u 15.30 ali još nisam dobila odgovor. Mail mi je jako važan jer mi treba za faks i posao. Koliko sam je skužila jučer, ako mi danas ne uspije ovo riješit onda jednostavno mogu zaboravit na ovaj mail i napravit si novi, to mi nije u interesu jer mi je apsolutno sve na ovom mailu. Pitala sam je postoji mi mogućnost da slikam osobnu i pošaljem preko maila, tako da se uvjeri da sam to ja i da mi jednostavno sve restartira ali navodno ne može..
28.10.2015 | 03:59
Samo po deseti put mogu reci da ako vam je mail jako vazan, onda nemojte koristiti besplatne servise. Ja svoj mail placam, moja gospodja je drzala sve na gmailu i jednog dana joj je account samo nestao. Sada i ona placa.
28.10.2015 | 05:02
Steta sto .me usluga vise ne egzistira i ne placa se.
28.10.2015 | 07:17
Evo zanimljivo kraj šestog mjeseca sam išao sa stricem i strinom od oca u Americi da si kupe iPad Air. Tamo smo uz ljubazno osoblje kupili iPad i sve podesili u dućanu vezano za Apple ID i sve lijepo zapisali na papir i u iOS na notes da ne zaborave budući da su stari ljudi.
I prije mjesec dana došlu u HR i pustili update i ne prihvaća šifru za Apple ID, a moment prije sam ju koristio da im skinem aplikaciju?
Na kraju sam bio prisiljen mijenjati šifru ali zanimljivo mi je da mi prvo sigurnosno pitanje nije prošlo, tek je drugo prošlo. Pa novu šifru nije htijeo prihvatiti i kad sam se već zabrinuo. I mislio da ću morati ponovno resetirati proba sam sa novom šifrom i prošla je. Zapisao sam ju da ju ne zaborave. Ali mi je cijela situacija bila čudna. Na svoj Apple ID nisu imali vezanu karticu.

Malo mi je sve čudno?
28.10.2015 | 08:40
Moguće da serveri nisu bili "dostupni". Možda je bio pokušaj zloupotrebe.
Recimo, kad se logiram na iCloud, na kompu, momentalno mi pošalju poruku kako se netko logirao preko računala. Poruka se zanemari, ali se može preko te poruke i resetirati račun. Ako nekto slučajno stisne, možda uđe u neku proceduru pa zapne.
Server sigurno prati kad se i s čega logiralo na uslugu i ako prođe xy vremena od jednog do drugog logiranja na recimo kompu, tada se poruka ponavlja.
Kako je poruka na engleskome, treba je do kraj apročitati.
Poruka je tipa:
Poštovati ime korisnika
Tvoj Apple ID (....@....) je korištena za prijavu na iCloud preko WEB preglednika.
Idu dan i vrijeme ...
Ako vam je ovo poznato zaboravite ovu poruku.

Sad dlolazi onaj dio koji očito zbuni.

Ako se niste spojili na iCloud i mislite kak je netko drugi pristupio vašem računu, možete resetirati lozinku ma My Apple ID (adresa).

Pogotovo ako je slučaj da jedan ID koristi više osoba.

Moja preporuka je da jedna ososba koristi jedan ID, osim recimo djece koja mogu ići na obiteljski ID, ali se tada trebaju uređaji podesiti kako djeca ne bi koristila kreditnu katricu za plačanje.
28.10.2015 | 08:49
Pa imali su neki problem sa mailom na koji je registriran Apple ID a možda su u oni stari nešto prčkali pa su sami kliknuli. Ne bi bilo prvi put. Jedno su optužili najmlađeg buraza da im je hakiro i zarazio računalo virusima. hahaha nisam mogao vjeravit od kud im takve gluposti padaju na pamet. Ali opet stari su ljudi. Uspio sam ih razuvjeriti od te teorije.
Moderatori: jupi
 • Stranica:
 • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 1 minute
 • Yonkis: [link]
 • Yonkis: iPhone 11 u javnosti. Dugo je trebalo da ih vidim, od kad su pušteni u prodaju, inače to bude vrlo brzo.
 • Zdravac: Inaće, slažem se s tobom, ja sam iz Vremena Jordana, Kukoča, Birda i ostalih! Nikako ne smijem zaboraviti Rodmana :)
 • Zdravac: ja uzeo NBA account, instalirao aplikaciju na Apple TV, i jedva čekam da dođem doma sa posla da pogledam, za početal duel LA :)
 • Kristijan7: Iako mi načelno NBA 'zadnjih godina' ide malo na q.. svejedno gušt sjest na wc pa redom gledat highlightse za dobro jutro
 • Zdravac: NBA počinje večeras
 • marvin: Ako ga danas oko 19h ne najave ništa od October Eventa, ali Kuo kaže također da ga neće biti nego da čekamo proljeće..
 • zkap: Tako navodno proizlazi iz dosadašnjeg kalendara, Ako ne bude October event, čeka se proljeće jer Apple ne radi November event, a malo je već kasno u listopadu...
 • zkap: October event će ili biti najavljen sutra/prekosutra ili ga nema uopće, nego čekamo proljeće.
 • Zdravac: ;)
 • Zdravac: Evo, radi vjerodostojnosti Djurinog posta vadim iz ladice i palim svoj iPhone 3G
 • drpongrac: Ima nešto u tome, ja sam tek prije koji dan kupio novu sedmicu :)
 • Djuro genijalac: Mislim da bu većina ljudi tu, bez namjere da uvrijedim bilo koga, imala 11-cu kad izađe 14-ca....
 • big_mac: Vi koji imate 11ke ima li istine u tome?
 • big_mac: [link]
 • marvin: Ljudi šta mislite, hoće biti ove godine October Event sa novim iPad-om i novim Macbook-om? Da li se igdje spominje? Ili će sve biti odgođeno za 2020-tu?
 • Bertone: :)
 • Zdravac: John me pretekao, hehhe
 • Zdravac: Bertone, gle dolje; Piše da forum trenutno prati 514 anonimaca. Pazi da ti žena nije jedna od njih! :)
 • JOHN: Pazi da te žena ne dohvati. Ostat češ bez svega!:-)
 • Bertone: Eee lijepo je s vremena na vrijeme napraviti potpuni reboot,... i ja bi isto tako da mogu samo bi promjenio i ženu :D
 • drpongrac: Mijenjao sam i mail, prodao Mac mini, kupio novi iPhone 7. Napravio sam reset svega.
 • smayoo: Možda i jesu, ali se Dražen nije sjetio pitati... :)
 • Bertone: Zašto? Pa kaj nisu admini mogli promijeniti nick?
 • drpongrac: Pozdrav svima, otvorio sam novi account na jabučnjaku, prije sam bio drazenp1706..
 • drlovric: Nisam ni razmsljao o tome iskreno. Nemam Steam, jer igram uglanvom na PS4. Pokusat cu nac demo da vidim moze li to moj MBP 2018 uopce vrtiti.
 • kupus: [link]
 • kupus: ne znam jesi li je mislio uzet preko storea, ali ako to nije pod mus, na steamu imas opciju da vratis igru
 • drlovric: Jel ima neko Tropico 6 da cujem dojmove o tome kako to radi na MBP? :)
 • Dijete: fala @zoranowsky ... i bum...
 • smayoo: piši u forum, Ivane...
 • Zdravac: ivan, nisam 100% siguran, ali mislim da trebaš to dodati / instalirati preko office 365 web stranice
 • ivan.ocd: Zna li netko kako prilagoditi Office Word 365 za Mac tako da imam hrvatski jezični paket i bolju provjeru gramatike? Zasad mi je sve na engleskom, a provjera pravopisa je ok, ali dosta lošija bez jezičnog paketa.
 • JOHN: Ima koja alternativa u tim krajevima ili se bolje držati Ubera?
 • JOHN: Super
 • Borostef: @JOHN Koristis ovu kakva je, nema potrebe za ikakvim podesavanjima
 • JOHN: Imam uber aplikaciju i u HR sam ju koristio valjda dva puta. Ako odem u Stuttgart, dali moram posebno nešto podesiti na aplikaciji, instalirati novu aplikaciju ili koristim ovu kakva je?
 • zoranowsky: pardon je treba pisati!
 • zoranowsky: i daj reci Aldous da sam ju pozdravio :)
 • zoranowsky: @dijete ponosim se tobom!
 • rusty: no go
 • stefanjos: quick question, toshiba HDD go ili no go?
 • JOHN: odnosno izražaja!
 • JOHN: Pa meni je baš ekstremna i prikladna u kontekstu ove umjetnosti.:-)
 • Bertone: Zašto misliš da je ispred našeg vremena nego smo navikli? Možda je iza nas :)
 • smayoo: @energyman: business application product development?
 • smayoo: "Ekstremna" nije baš prikladno reći u kontekstu umjetnosti. Meni to sugerira nešto nasilno. Ja bih prije rekao "više avangardna nego što smo navikli".
 • JOHN: Za moje okvire ipak pomalo ekstremna umjetnost
 • energyman: kako bi preveli sa hrvatskog na engleski poziciju "razvoj poslovnih aplikacija" ali ne u smislu developmenta nego product managementa
 • Dijete: cak i svjetski priznata umjetnica, iz malog sela u malom novom zelandu... al nije za svakoga...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Novo u Appleu

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 0.89 Seconds

Provided by iJoomla SEO