Pomoc u vezi Apple ID
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pomoc u vezi Apple ID


14.08.2015 | 09:43
Pozdrav svima, javljam vam se iz komsiluka sa malim problemom... Naime desilo se to da mi odjednom Apple store kao ni iTunes ne prihvata shifru koju vec dugo dugo koristim i prebacujem sa 3 na 4 pa sa 4 na iphone 5 i nisam je menjao ni jednom do sada, kad se iznenada pojavilo obavestenje da sam pogresno uneo sifru, nakon vise neuspelih pokusaja pokusao sam da iskoristim opciju za zaboravljenu sifru. Prvi pokusaj je bio preko maila, dao sam mail na koji sam registrovan sa odgovorom da cu dobiti na mail link za resetovanje sifre... Nikakav mail nije stigao ni u spam posti ni u regularnoj posti, sto znaci da sam mozda nekim slucajem dao neki rezervi mail za tako nesto ali se toga apsolutno ne secam. Druga opcija je sigurnosna pitanja, ima ih 2 ni na jedno pitanje nisu tacni odgovori, a pitanja su koji mi je nadimak i devojacko prezime majke sto se morate sloziti samnom je nemoguce omasiti ili zaboraviti... Na osnovu ovoga sam zakljucio da sam na neki nacin "hakovan"... E sad glavni problem je u tome sto srbija nema apple korisnicki servis, kao ni prodavnicu i jedino kome mogu da se obratim za tehnicku podrsu je hrvatski korisnicki servis... E sad zna li neko da li mi apple servis u hrvatskoj moze resiti ovakav problem i ako smatra da moze da mi prosledi uputsva tipa pozivnog broja, ja sam probao 00 385 0800 222 427 ali me obavestava da je broj nepostojeci..Inace Apple ID nalog mi je zakljucan zbog vise ne uspelih pokusaja logovanja.. Hvala i pozdrav
14.08.2015 | 11:15
Ista stvar se dogodila i mome ocu na njegovom iP5. Ja sam mu pravio Apple ID, šifru si je sam birao da mu bude lakše zapamtiti (znao sam ju i ja) i sam sam podešavao sigurnosna pitanja po sebi da ih ja nikada ne zaboravim. Prilikom ukucavanja šifre javlja da je kriva stalno, a siguran sam da nije. Jer kako je to stariji čovjek, sve šifre si ima zapisano na komad papira koji drži kod kuce.

Već 3 mjeseca vodim borbu da mu otključam iP5, ali nikako. Najgore što mu drugi tjedan stiže iP6 a moram mu nekako prebaciti sve podatke.

Meni kad odem na zaboravio sam mail, ne stigne nista i kada odem na sigurnosno pitanje javlja mi grešku. A prvo sigurnosno pitanje je datum rođenja, što nema šanse da se zaboravi.

Ako ima netko neku preporuku za rješavanje ovog problema bio bih neizmjerno zahvalan.

Jeste li čuli možda da je netko uspio slati apple na mail račun kao dokaz kupovine i slično pa da su mu otključali iCloud?
14.08.2015 | 11:20
Kod sigurnosnih pitanja, odgovori moraju biti tocni pa cak i velika i mala sliva moraju biti isto tocna.
Recimo "zabac" i "Zabac" nije isto.
14.08.2015 | 11:22
E da, znaju se desiti napadi na ID ionda se dobije poruka ba koju ocito netko u panici stisne reset lozinke (ili tako nekako).
Kad mi je sumnjivo, logiram se na iCloud radi provjere sifre i mjenjam je u postavkama za promjenu, nikako preko forme za reset.
14.08.2015 | 16:19
Mene prvo traži datum rođenja, i izbacuje mi stalno grešku da sam upisao krivi. Probao sam i datume od svih članova obitelji, niti te mi ne prihvaca.

Prvo sto mi je palo napamet kako mi je taj mail za reset šifre dolazi na tatin stari mail koji je koristio pod vlastitom domenom, pa sam ponovno zakupio tu istu domenu, uzeo nekakv besplatni hosting ne bi li osposobio ponovno taj e-mail i nije dolazilo nista.

Ne znam više šta da radim. Apple ID mu glasi Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

A u životu je imao 3 maila, onaj od t-com koji dobiješ, taj pod vlastitom domenom i sadašnji gmail koji koristi.

Kopao sam po netu nekav support e-mail na koji da se obratim, nisam nista našao. Jel netko vec slao nekakv upit pa da ima e-mail.
14.08.2015 | 18:54
Svako toliko nerko se pojavi s takvim problemom. Bez veze upisuju podatke a nigdje ih ne zapisuju. Koriste neke privremene e-mailove.
Sad je to sto je.
14.08.2015 | 19:29
I datum rođenja je Tricky thing...
Jednom sam ja to zabrljao otvarajući Apple ID za mog sina; onako tipkao na brzinu jer tu kao nemam što razmišljati i omašio godinu!

Pa probaj kod datuma gađati jedan dan, mjesec ili godinu gore-dolje, možda kao ćorava koka nabodeš zrno. Ja sam se tako spasio i potom ispravio datum na točan...
14.08.2015 | 23:56
@zabac Sigurnosna pitanja (tj. odgovori za njih) nisu case sensitive ("zabac" i "Zabac" u ovom slucaju je isto).

@Gvozden i @juka28 odi na getsupport.apple.com, odaberi kategoriju Apple ID (ako nije na prvom ekranu, onda je pod More products & Services), Other Apple ID Topics, Lost or Forgotten Apple ID password, tu ce ti ponuditi Check My Apple ID to retrieve or reset your Apple ID password, tu izaberi opciju No thanks. Continue i nakon toga Schedule a Call, upisi svoj broj i timeframe i cekaj poziv.
15.08.2015 | 00:21
Isto tako cesto se dogodi da korisnici promjene Apple ID & Primary email address na appleid.apple.com bez da se prethodno odjave iz iCloud-a i AppStore-a. AppStore i iTunes Store i nije neki problem, uvijek mozes tap na Apple ID i Sign Out, pa opet Sign in sa novim, ali iCloud je problem ukoliko je Find My iPhone opcija ukljucena. Jer tad iPhone pokusava iskljuciti FMIP activation lock, ali server vise ne prepoznaje Apple ID, buduci je promijenjen. Rijesenje je prijaviti se na appleid.apple.com sa novim emailom, privremeno ga promijeniti na stari (verifikacija nije potrebna), odjaviti se iz iClouda na svim uredjajima i onda opet promijeniti email na novi (verificirati novi) i na kraju ponovna prijava u iCloud sa novim emailom.
19.08.2015 | 18:50
Samo da javim kako sam riješio problem. Napravio sam prema preporuci @songokua i kontaktirao Apple support. Ne vjerojatno koliko su ljubazni, pričali smo oko pola sata. Dao sam im sporni Apple ID, postavili su mi sigurnosna pitanja na koja nisam znao odgovor. Te su mi onda ponudili da im putem e-mail pošaljem račun kao dokaz kupovine mobitela, što sam i napravio danas. Maloprije su mi se javili, kako su se uvjerili da sam zaista vlasnik mobitela te su mi ga otključali.

Otključali na nacin da ne mogu vratiti podatke, ali su mi maknuli iCloud lock i sad samo trebam napraviti restore u recovery modu.

S time da kada sam im poslao mail, nakon pola sata su me zvali da mi jave da su zaprimili moj e-mail i da rade na provjeri. Kroz 2 radna dana bi trebao dobiti odgovor, no dobio sam ga kroz 4 sata.

Izrazito brzo, preljubazno. Definitivno najbolje iskustvo sa korisničkom podrškom ikada. Još jedan razlog zašto toliko volimo Apple

Da ne otvaram novu temu, jel ima netko savjeti kako prebaciti brojeve iz jednog iP u drugi iP bez iTunesa i iClouda. Tata je uzeo novi, zato mi i je tolika frka bila oko tog iClouda.
19.08.2015 | 23:56
Drago mi je cuti da je sve proslo super, za kontakte jednostavno iskljuci contacts u iCloud postavkama (kad pita odaberi Keep on my iPhone), syncaj ih kroz itunes na komp i sa kompa sync na novi telefon. Samo pazi da ti je account u lockout-u prije nego ista mijenjas u iCloud postavkama, imace ce ti se FMIP activation lock opet aktivirati.
20.08.2015 | 00:04
Sorry nisam dobro procita, preskocio sam bez iTunesa dio. Bez iTunesa mozda jedino kroz neki 3rd party app, ili stati kontake jedan po jedan na mail ili iMessage
20.08.2015 | 16:41
@songoku hvala ti puno na pomoci.

Napravio sam tati novi apple ID, uvjerio se da sam stavio svoj e-mail u recovery e-mail. Sigurnosna pitanja postavio prema sebi ovaj puta, jer mu svakako ja vodim brigu o tome.

A konktakte sam na kraju prebacio preko nekod 3rd party app. Napisao bi i kojeg ako nekome bude kasnije trebalo, no obrisao sam ga već
27.10.2015 | 15:57
Meni se isto desilo kao i vama!! Od petka ne mogu ući u iCloud mail, a lozinku nisam mijenjala otkad sam mail napravila prije 4 godine. Samo mi je odjednom izbacilo na mobitelu da se ne mogu ulogirat, pokušavala sam nekih 10 puta i upalila laptop. Na MacBook-u mi aplikacija za mail stalno skače i ne prihvaća lozinku, isto kao i na tražilici icloud.com. Na zamjenski mail nisam ništa dobila, a kad odgovorim na sigurnosna pitanja (2) piše da mi nije točan odgovor, također se radi o nekim stvarima koje apsolutno nikad nebi zaboravila. Jučer sam nazvala službu i javila se jedna cura Christina koja je bila pre ljubazna. Pokušala je ona upisivat odgovore, ja sam slovkala, ništa nije bilo točno Rekla je da će me nazvat danas u 15.30 ali još nisam dobila odgovor. Mail mi je jako važan jer mi treba za faks i posao. Koliko sam je skužila jučer, ako mi danas ne uspije ovo riješit onda jednostavno mogu zaboravit na ovaj mail i napravit si novi, to mi nije u interesu jer mi je apsolutno sve na ovom mailu. Pitala sam je postoji mi mogućnost da slikam osobnu i pošaljem preko maila, tako da se uvjeri da sam to ja i da mi jednostavno sve restartira ali navodno ne može..
28.10.2015 | 04:59
Samo po deseti put mogu reci da ako vam je mail jako vazan, onda nemojte koristiti besplatne servise. Ja svoj mail placam, moja gospodja je drzala sve na gmailu i jednog dana joj je account samo nestao. Sada i ona placa.
28.10.2015 | 06:02
Steta sto .me usluga vise ne egzistira i ne placa se.
28.10.2015 | 08:17
Evo zanimljivo kraj šestog mjeseca sam išao sa stricem i strinom od oca u Americi da si kupe iPad Air. Tamo smo uz ljubazno osoblje kupili iPad i sve podesili u dućanu vezano za Apple ID i sve lijepo zapisali na papir i u iOS na notes da ne zaborave budući da su stari ljudi.
I prije mjesec dana došlu u HR i pustili update i ne prihvaća šifru za Apple ID, a moment prije sam ju koristio da im skinem aplikaciju?
Na kraju sam bio prisiljen mijenjati šifru ali zanimljivo mi je da mi prvo sigurnosno pitanje nije prošlo, tek je drugo prošlo. Pa novu šifru nije htijeo prihvatiti i kad sam se već zabrinuo. I mislio da ću morati ponovno resetirati proba sam sa novom šifrom i prošla je. Zapisao sam ju da ju ne zaborave. Ali mi je cijela situacija bila čudna. Na svoj Apple ID nisu imali vezanu karticu.

Malo mi je sve čudno?
28.10.2015 | 09:40
Moguće da serveri nisu bili "dostupni". Možda je bio pokušaj zloupotrebe.
Recimo, kad se logiram na iCloud, na kompu, momentalno mi pošalju poruku kako se netko logirao preko računala. Poruka se zanemari, ali se može preko te poruke i resetirati račun. Ako nekto slučajno stisne, možda uđe u neku proceduru pa zapne.
Server sigurno prati kad se i s čega logiralo na uslugu i ako prođe xy vremena od jednog do drugog logiranja na recimo kompu, tada se poruka ponavlja.
Kako je poruka na engleskome, treba je do kraj apročitati.
Poruka je tipa:
Poštovati ime korisnika
Tvoj Apple ID (....@....) je korištena za prijavu na iCloud preko WEB preglednika.
Idu dan i vrijeme ...
Ako vam je ovo poznato zaboravite ovu poruku.

Sad dlolazi onaj dio koji očito zbuni.

Ako se niste spojili na iCloud i mislite kak je netko drugi pristupio vašem računu, možete resetirati lozinku ma My Apple ID (adresa).

Pogotovo ako je slučaj da jedan ID koristi više osoba.

Moja preporuka je da jedna ososba koristi jedan ID, osim recimo djece koja mogu ići na obiteljski ID, ali se tada trebaju uređaji podesiti kako djeca ne bi koristila kreditnu katricu za plačanje.
28.10.2015 | 09:49
Pa imali su neki problem sa mailom na koji je registriran Apple ID a možda su u oni stari nešto prčkali pa su sami kliknuli. Ne bi bilo prvi put. Jedno su optužili najmlađeg buraza da im je hakiro i zarazio računalo virusima. hahaha nisam mogao vjeravit od kud im takve gluposti padaju na pamet. Ali opet stari su ljudi. Uspio sam ih razuvjeriti od te teorije.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 48 minuta
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)
  • imjasminh: Mobitel prodan useru s Jabučnjaka :)
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: Jel zna netko bez googlea odakle to?
  • Zdravac: ...Galebi, oj beli tići, poletite dole k jugu, ter moju pozdravite majku...
  • Gjuroo: Moj talent za poeziju nije skriven :)
  • Air: ...možda bi se razvili skriveni talenti za poeziju :)
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis... brzo bi se reducirao broj vojnih stratega, predsjednika, trenera... :)
  • smayoo: @Air: :D
  • imjasminh: u biti cmd r xD
  • imjasminh: updatane slike mobitela u oglasniku - cmd f5 ako vidite stare slike...
  • imjasminh: Apple iPhone 14, 128GB, Midnight Blue - 89% - Spuštam na 450 EUR - [link]
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis uvelo bi porez na političke teme, 1c za čitanje, 2c za pisanje po postu.
  • Gjuroo: "Smayoo: 25x je vrlo optimistična procjena :)
  • Bertone: Otvorena tema "Zero-day" pa se slobodno možete maknuti od politike i rata

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, baka, Ender, Riba, zoranowsky, Anonimci (614)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO