Izmjena baterije po programu o izmjeni Apple-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izmjena baterije po programu o izmjeni Apple-a


11.02.2015 | 06:33
Evo ovako:

baterija na IP 5 je crkla. Ja pogledam dali sam u programu o izmjeni i jesam. Natjeram samog sebe da pošaljem IP u Zagreb u I -Style. Kad ono: nakon 10 dana i moje inicijative javljaju: "eeee, jebi ga ne možeš ti to jer ti je oštećen, ali to ti je Apple već rekao". Je oštećen je. Ali aluminiski okvir.
1. Pa zar to nisu mogli ignorirati i promjeniti bateriju sve jedno?
2. Zašto mi to nisu odmah rekli, nego čekam 10 dana da mi to vide? Pa vidjeli su to kad je IP došao kod njih, i mogli ga odmah poslati nazad sa objašnjenjem.

Toliko o I Stylu. Nikad, ako budem kupovao bilo koji Appleov gaget neću to kupiti kod njih. Jer su i oni Govna.

Sad sam naručio Bareriju kod eustore.ifixit.com ( to je u Europi i nema carine) i mjenjam je sam. Šaljem slike da svi znate kako preskočiti njih svih i raditi što više možete sami. Štedi živce i ako bog da propast će i neće više ići nikome na živce.

Ovo pišem nakon šta mi se šef I Styla nije javio kao što mi je njegov sluga obećao da hoće.
Btw. kad sam njima spomenuo Ifixt, njihova reakcija je bila: "Ifixt radi Appleu veliku štetu." U čemu? Jer uči ljude kako jeftino i efikasno doći do funkcionirajućeg Gageta? A ne radi oštećenog okvira mijenjati cijeli aparat za skupih 2600 kn, u kojem je opet kositar iz neke Afričke zemlje preliven krvlju male i nemoćne dijece. Da bog imali milijarde a ne mogli se posrati.
Alat za popravljanje okvira: eustore.ifixit.com/Werkzeuge/Toolkits/gTool-iCorner.html ako nekome iz Istyla trebadne!
11.02.2015 | 08:52
Ja osobno imam dobra iskustva sa iStyle( City Centar) !
11.02.2015 | 08:53
Obzirom da sam mislio da sam jedini koji je imao loše iskustvo sa iStyle, nisam htio podijelit svoje iskustvo da ne ispadnem jedini koji sraćka.
Ali eto, pošto ipak nisam, i da na ne misliš da si jedini, evo ti onda moje iskustvo.
Prije 7-8 mjeseci kupio sam ipad mini retinu i full case od proizvođača Ozaki.
Sve super sa tim case-om, kad ono pred mjesec i pol dana pojavi se pukotina na poleđini. Gledam i gruntam, pukotina na neočekivanom mjestu, odnosno tamo gdje se uslijed skidanja kučišta materijal ne napreže vlačno, tj uopče se nebi trebao naprezat bilo kod stavljanja ili skidanja.
Kako sam u điru da kupujem MacBook Pro, svratim u iStyle i intresiram se za MacBook i usput im kažem za case, pa mi vele da donesem jer daju godinu dana garanciju na njega. Donesem ga, i veli mi lik na servisu da bez obzira na garanciju, da je prošlo 7 mjeseci od kupovine i da to nema smisla reklamirat, a i da sam prvi kojem se to dogodilo. Ali, da je pukao nakon dva tri mjeseca, da bi mi uvažili. Tko je tu lud?
Rekli da će uzet case da vide sa dobavljačem oče li uvažit.
samo da napomenem, nikad nije pao i samo sam ga jednom skinuo da očistim ipad i kučište.
Nakon mjesec dana ja do njih da vidim dali je što riješeno. Naravno odbijena je zamjena uz obrazloženje da više ne rade sa njima jer su imali dosta pritužbi. Kakve pritužbe, kad mi je tvoj kolega rekao da sam prvi koji reklamira njihov proizvod!!!! Muljava do bola.
Pitam, šta sada? I predlažem da mi vrate novac(400kn) ili da mi daju drugi case. Nisu pristali na ništa od toga i rekli mi da je u pitanju original case od Apple da bi to bila sasvim druga prića. Između redaka sam mogao iščitat da odsurfam.
A lik me u prodaji nagovorio na taj jer je kompaktniji i čvršći od Apple-ovog, što se i meni uistinu činilo kad sam kupovao.
Obzirom da trenutno nemam živaca a niti vremena za takve....odustao sam od daljnjih koraka jer sam razmišljao da ih prijavim inspekciji.
Tako da u iStyle više nikad ništa, ako sam imao sranje sa banalnim case-om, što tek mogu očekivat kad kupim MacBook Pro. Bolje da neznam!
13.02.2015 | 13:39
Evo ovako:

G**na iz Istyle -a su mi poslali, po njima ne popravljiv Iphone, u ponedjeljak i jučer je stigao iz Zagreba. S time da sam sam morao otići do laživih g***na od Overseas Express, jer s***nja to bože nije našao moje ime na zvonu. Transport ZG - RI 29,00 kn

Ifixit mi je u srijedu poslao paketić sa baterijom i sve šta mi treba. Dobio sam ga danas na vrata, faca od DHL-a je našla ime i sve. Transport Stuttgat - Rijeka 47,00 kn.
Danas sam ja prvi put u životu promijenio bateriju na Iphonu 5 u roku od 7 min. govna od Istyl-ea nisu bila sposobna to napraviti jer im je kučište bilo oštećeno.
Apple i Istyle g**na imaju pravo da ih je strah od Ifixit-a. I mene bi bilo kad bi bio toliki varalica.
Prilozi:
13.02.2015 | 14:35
Sve OK i razumijem frustraciju... ali čemu takav riječnik
13.02.2015 | 14:54
Oprosti molim Te. Previše frustracije u jednom tjednu. Ali Ti si u pravu ne treba se frustracija prenositi na nedužne ljude. Oprostite svi.
13.02.2015 | 16:05
Tino daj, idi u pi*ku strininu, da te je*o te konj te je*o, šta psuješ ovdje ko kočijaš?! A!?
13.02.2015 | 16:30
*=č
*=b
*=b

13.02.2015 | 16:49
J**ote ovaj cijeli u***ni tjedan imam samo posla sa varalicama i g**vn**ma. Možeš mislit ne mogu mi popraviti Iphone radi jeb**n*g oštećenja. Koda to ona naša go**na nisu mogli nekako izmuljati. Švabe to izmuljaju redovno. Ser**e i gotovo. Pa onda ova g**vna od VIP-a itd itd.

Ups. Oprosti.

Stvarno sam frustriran, ne znam zašto, nije se ništa desilo, samo svakodnevna hrvatska stvarnost. Moram se suzdržati od ovakvog žestokog reagiranja. Nisu oni krivi, ja sam. Moram se zvanično izviniti i kod tih jadnih ljudi. Za sve je samo kriv sistem. Moramo svi ići i kupovati kod njih sve i svašta. Da im slučajno nebi opao posao. Molim Te Smayoo kupuj kod njih i kod Todorića ako možeš. I ono šta ti ne treba.
13.02.2015 | 16:53
Mogli su ti ga i "popraviti" naplatiti i ukenjati.
Onda ne bi stao psovati.
LOL
13.02.2015 | 16:56
Daj žabac ne se** majke ti. Jesi li vidio slike. LOL Gdje bi se tu šta dogodilo?
13.02.2015 | 17:36
**=ri

Pa gdje ti to držiš telefon?
Ja nisam nešto uredan, ali ovo kao da si igrao hokej.
13.02.2015 | 17:49
Stvarno.
Šta radiš s njim?
13.02.2015 | 19:17
Žabac, da te pitam...
Voziš, ne znam, nije bitno... Nissan Qashqai, nov, pod garancijom. I počne ti najednom crkavat na semaforu. Ono - ti prikočiš, pritisneš kvačilo, a motor tofff-toff-toffff i - ugasi se. Odeš u servis, znate, gasi se na semaforu, ono... pustim gas i on se ugasi, garancija i tako... Oni pogledaju i kažu, je, u pravu ste, crkla je gefufna od cincilatora, moramo to zamijeniti, ali znate, ne može pod garancijom jer, evo, gledajte ovamo - trknuli ste negdje stražnji žmigavac, vidite ovdje ovu pukotinu? Eeee, žao nam je, garancija vam ne vrijedi više...
A, dobra fora, jel da? A?
13.02.2015 | 19:30
pao mi je dva puta i? Ali nije nemoguće promjeniti bateriju. Ja sam je promjenio. A njima sam ga poslao da mi promjene bateriju koja im nikad nije bila dobra.
13.02.2015 | 19:33
Kloba kaže:
Stvarno.
Šta radiš s njim?


Otvaram pivu, zabijam čavle, gletujem i ponekad telefoniram.
13.02.2015 | 19:36
smayoo kaže:
Žabac, da te pitam...
Voziš, ne znam, nije bitno... Nissan Qashqai, nov, pod garancijom. I počne ti najednom crkavat na semaforu. Ono - ti prikočiš, pritisneš kvačilo, a motor tofff-toff-toffff i - ugasi se. Odeš u servis, znate, gasi se na semaforu, ono... pustim gas i on se ugasi, garancija i tako... Oni pogledaju i kažu, je, u pravu ste, crkla je gefufna od cincilatora, moramo to zamijeniti, ali znate, ne može pod garancijom jer, evo, gledajte ovamo - trknuli ste negdje stražnji žmigavac, vidite ovdje ovu pukotinu? Eeee, žao nam je, garancija vam ne vrijedi više...
A, dobra fora, jel da? A?


Brate, hvala ti jedini si koji me razumije. Dobio si palac gore u karmu i obećavam da nikad više neću psovati sa "*".
13.02.2015 | 20:29
Sve stoji, samo pitam...
13.02.2015 | 20:34
Inače, svoj sam Mac kupio u Storeu u Zagrebu.
Retina early 2013. model... Kupio sam ga 12. 5. 2013.
Bio je LG screen i imao je ghosting.
U iStyle-u zamijenili ekran bez pitanja...
Do neki dan sve je bilo pet kad sam zamjetio malo žućkasto probijanje kada je crna pozadina - i to samo pri gledanju filmova i restartu - na gornjem desnom uglu ekrana...
Opet mi zamijenili bez beda - backlight issue...
Dođem doma, nakon par dana stiže mi mailom Apple upitnik koliko sam zadovoljan sa njihovim responseom što se servisa tiče. Imam Apple Care.
Znači, meni je iStyle stvarno OK.
13.02.2015 | 20:38
Eto, sad udri po meni. Ni Ustaše nisam spomenuo.
Piši pismo Apple-u, žuljaj FB, Twitter, što ja znam što. Inspekcija, zaštita potrošaća...
Ja kad vidim majmuna kako šlepa drugi auto na autoputu zovem policiju, kad tip divlja po cesti isto tako, kad s kamiona pada kamenje opet.
Uopće nisa socijalno osjetljiv. x.x.x.x.x.x.x.x.x.x.x.x.x.x (Bolje da šutim)
@smayoo, da se scenarij dogodi sa servisom, sljedeći put bi s fiškalom došel.
13.02.2015 | 20:51
E vidiš, te u...ne se...nje tebe vole a mene mrze. To je razlog zašto ih ti hvališ a ja im je..m sve živo.

1. Greška: kad su dobili moj IP mogli su odmah vidjeti oštećenja i poslati mi ga nazad sa objašnjenjem da ne mogu promjeniti.
2. Greška: Oštećenje nema nikakve veze sa baterijom, mogli su je promjeniti i bila stvar.
3. Greška: Odvratni su na telefonu, ako ih se dobije jer u 10 puta zvanja su se 4 puta javili.
4. Greška: Btw. svaki od ta četiri puta su me ostavili u uvjerenju da samo čekaju bateriju od Apple-a i da će kad stigne promjeniti. Kad tamo ništa. To znači nisu ni pogledali moj aparat i lagali su (10 dana) da čekaju bateriju, jer da je to bilo istina onda bi od Apple-a imali dozvolu za promjenu a nisu. Ili kako ti vidiš taj slučaj?
5. Greška: u ponedjeljak su ga poslali a ja sam ga dobio u četvrtak (i morao sam ići po njega).

Kako bi ih hvalio da su se ovako postavili prema tebi?

Mogli su mene pitati te s...nje od je...og Apple-a dali sam zadovoljan.
13.02.2015 | 21:15
Vjerojatno - zapravo - sigurno bih se osjećao isto kao i ti.
Ali mislim da se ne radi o tome koga vole a koga ne.
Propustio si dio koji je bitan kod mog slučaja.
Izvorna garancija, a potom Apple Care im je Carte Blanche i mogu si priuštiti jer ne plaćaju ništa...
Ovo kasnije treba pravdati, i to je slippery slope...
I zadnje, i isto toliko bitno - iz Zagreba sam i nije mi problem doći tamo osobno - i to je veliki problem ostatka zemlje - što  nema servise po ostalim većim gradovima svih regija.
13.02.2015 | 21:35
Sestra neki dan besplatno izmjenili bateriju jer spada pod taj program, u Agramu.
Nemam iskustva s istyle.
14.02.2015 | 09:06
kvaju kaže:
Sestra neki dan besplatno izmjenili bateriju jer spada pod taj program, u Agramu.
Nemam iskustva s istyle.

Možda sam trebao i ja u Agram. To je bilo samo jedan klick udaljeno od mene.
Ali na kraju, čak bi im i to oprostio da su mi odmah kad su dobili IP odbili popravku i rekli "stumban ti je braco, ne možemo ništa ne da " i ja bi se sam potrudio popraviti. Ne bi mi bilo drago, ali šta češ takva su im pravila. Ali navlakuša 12 dana i sve je u redu, kad dođe baterija 5 minuta posla i šaljemo ti ga. Da bi na kraju ko vidjeli da nemože. (Oprostite na vulgarnom izrazu) jedna. U njemačkoj je jedan moj prijatelj donio u Store u Münchenu još stumbaniji (zamolit ču ga da mi pošalje fotku) i momci su ga odnjeli iza pulta i promjenili bateriju. Ali naša (oprostite na vulgarnom izrazu) su veći katolici od Pape, uvlače se seljački u (oprostite na vulgarnom izrazu) -la, da ih isti ne od (oprostite na vulgarnom izrazu). Ali kad ne budu imali nikoga ko će im biti mušterija (jer smo svi ljuti ko ris) onda im neće pomoći to što vire iz (oprostite na vulgarnom izrazu) -la. To im želim iz dna duše i zbog čega ću početi ići u crkvu i moliti se svemoćnom, kupovati svjeće, hodati na hodočašća i slavit ga do kraja mog jadnog i kukavog života. Sve samo zbog djece koja će ostati iza mene.
16.02.2015 | 12:37
ante_p kaže:
Ja osobno imam dobra iskustva sa iStyle( City Centar) !


Ja sam otišao od tamo tako da..mislim da nema više tog iskustva
16.02.2015 | 14:38
Svi ti "Reselleri" su u većini slučajeva opcija ako baš moraš. U ovom slučaju Apple bi mogao biti kriv u toliko što nema u ovoj vukojebini svoj službeni store, ali s obzirom na to da je kompletan Amazon UK, DE, IT i ostatak EU odfrknuo Hrvatsku kao državu u koju više ne isporučuje robu dobro je da sve ovo nekako i funkcionira u glumljenju države.
Recimo moja iskustva sa zamjenom baterije na iPhone 5 u Amsterdamu dok sam bio u prolazu. "Dobar dan, dobar dan... zamijenio bi bateriju na iPhone 5 koja ne funkcionira kako treba. Ok, sjednite i pričekajte trenutak."
Nakon 5 minuta prčkanja po svom iPadu lik je rekao da baterija/iPhone spada u program besplatne zamjene i da ostavim podatke i dođem kroz 2 sata.
Naravno nakon 2 sata pokupio sam iPhone 5 s novom baterijom. Dobro je napomenuti kako je po rubovima iPhone izgreban, a na jednom mjestu i malo udubljen uslijed jednog nezgodnog pada, lik je malo pregledao iPhone, ali ništa nije komplicirao na prisutna oštećenja.

Sve u svemu ovdje si sretan kad dobiješ uslugu kakva je u mnogim EU državama najnormalnija kao jutro nakon noći, a na žalost u većini slučajeva usluga nam je katastrofa, roba skupa i nedostupna, a često su i mnoge stvari nedobavljive...
16.02.2015 | 17:16
Zato mi zdravije zivimo.
16.02.2015 | 17:22
Ne vjerujem. Samo sami sebe uvjeravamo u to.
16.02.2015 | 18:38
Oooo, i te kako.
Zrak u gradovima je čišći od većine onih vani. Imamo pitku vodu, hranu koja je puno boja nego vani za pristojne novce (ne želim reći jeftina).
Možda nemamo luksuzne stanove, aute, skupe satove, skupa putovanja i ostalo što ide uz zvanje koje imamo, ali sam uvjeren da kvalitetnije živim nego digić u Milanu (doduše skromije, ali kvalitetnije).
Kad možeš 24 sata na dan hodati po gradu, a ne se okretati iza sebe, to se mislim teško kupuje.
Ako vam je jedino mjerilo u životu količina novaca na kraju mjesec, moslim da ste otišli k Vragu.
16.02.2015 | 19:00
To ti sve kompeziraš sa živcima koje izgubiš i depresijama koje se podkradaju a ne želiš ih priznati. Pogledaj malo oko sebe ljudi u ovoj zemlji izgledaju ili ko zoombie ili ko ruski oligarhi. Jer ili imaju love do krova ili troše sve resurse u preživljavanje. Bolje 10 godina kraće ali dostojanstveno živjeti. Najviše mene uništava nepravda i nemoć. A to ti je u ovoj vukujebini na dnevnom redu.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 7 minuta
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)
  • imjasminh: Mobitel prodan useru s Jabučnjaka :)
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: Jel zna netko bez googlea odakle to?
  • Zdravac: ...Galebi, oj beli tići, poletite dole k jugu, ter moju pozdravite majku...
  • Gjuroo: Moj talent za poeziju nije skriven :)
  • Air: ...možda bi se razvili skriveni talenti za poeziju :)
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis... brzo bi se reducirao broj vojnih stratega, predsjednika, trenera... :)
  • smayoo: @Air: :D
  • imjasminh: u biti cmd r xD
  • imjasminh: updatane slike mobitela u oglasniku - cmd f5 ako vidite stare slike...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

accom, Bertone, m@xym, Riba, rticic, rusty, smayoo, songoku, Anonimci (685)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.33 Seconds

Provided by iJoomla SEO