iOS 7
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iOS 7


09.08.2013 | 05:28
Koliko obicno izadje tih beta prije finalnog izdanja?
09.08.2013 | 08:59
mislim da je beta 5 za Mac OS X zadnja prije final izdanja, nisam siguran za iOS
10.08.2013 | 00:27
iOS možda dobije još jednu Betu i to je to
Na Beti 5 (iP 4S) baterija drži duže nego na iOS 6!
10.08.2013 | 07:46
Ja isto mislim da će bit još jedna beta. Ali ima tu još hrpa stvari koje ne šljakaju kako treba. Baterija radi bolje. Ali signal GSM mreže se gubi već kod 2 točkice, i rado pobrka imena u imeniku i dodjeli im krive brojeve itd.
10.08.2013 | 11:20
u jbt... gadni bugovi!
jesi siguran da je do bete?

na b5 se meni konacno baterija popravila, usudio bi se reci da je cak bolja od ios6. naravno preko 24h je i dalje SF

sto se uporabe bete tice, samo koristenje je korisno za apple jer vuku logove sa errorima. sto vise telefona salje logove, to bolje. zato su brijem i ostavili ovu rupu da "non dev" telefoni mogu vrtiti betu.
10.08.2013 | 12:19
Jesam. I drugi imaju takvih sranja.
10.08.2013 | 14:05
Jedino što kod mene NE radi kako treba je WiFi Sync (opet) i oni Coveri albuma u Music app (neki se vide odmah, a neki se pokažu tek kad odaberem album). Drugo sve 5!

Neki dan, s ne baš puno prometa na telefonu, baterija je od jutra (100%) do ponoći došla tek na 48%. Od iOS 4 naovamo nije nikad toliko izdržala...
10.08.2013 | 16:54
Ako se krećeš u 100% GSM signalu nikad nećeš skužiti na ti gubi signal, po gotovo što ti se samo prekine razgovor kad signal oslabi (tako da moraš i telefonirati u tom momentu). Baterija je sada super. Ali ono sa Slićicama na Muzici je isto šta i imenik jer je to vezano uz Sync. To su ozbiljni Bag-ovi i nikako sve 5.
15.08.2013 | 11:07
Sank kaže:
Vi što se zabavljate instalacijom beta verzija iOS ste zapravo developeri ili vas samo žulja znatiželja? Da li je itko od vas iskoristio tu privilegiju i prijavio Appleu kakav bug ili ideju kako bi iOS 7 bio što bolji?


trenutno na beta 5, vozim na Iphonu 5 od prve bete, prijavio svaku gresku koju sam nasao, baterija, wifi, rusenja aplikacija...

Inace o iOS 7 imam samo rijeci pohvale, svakom betom sve vise i vise napreduju (trajanje baterija, wifi signal, brzina os-a), end useri ce dobiti besplatno hrpu stvari koja je do sada bila dostupna samo preko JB i unlocka, izgledom ikona se ne zamaram toliko jer iskreno nije da satima gledam u neku ikonu i budem opcinjen njom, vec upalim mob kada mi treba odaberem ikonu koja mi treba i vozim dalje, no reci cu da mi se svidja novi dizajn ako nista drugo zato sta sam prije znao imat na stolu svoj iphone 2g (jos radi, unutra mi hr kartica) i iphone 5, i gle cuda pocetne ikone izgledaju identicno, a kolko je godina proslo od izdavanja iphona 2g...
15.08.2013 | 11:11
drlovric kaže:
Koliko obicno izadje tih beta prije finalnog izdanja?


baci pogled tu:willhains.com/iOS-version-history

ja mislim da ce bubnuti jos jednu i da je onda final vani.

Da ne kucam novi post beta 6 vani, velicina je 13mb. Mogu je instalirati svi, sa i bez udid. Link:
www.macrumors.com/2013/08/15/apple-unexp...eta-6-to-developers/
17.08.2013 | 18:29
Ja sam na B6 već 2 dana i ne vidim nikakve razlike...
Ako je ovo zadnja Beta, kad će se onda ispraviti tih nekoliko bugova koji su i dalje prisutni? U Final Release?
19.08.2013 | 19:25
Izgleda beta 7 veceras WTF sta rade ne mogu da vjerujem

vise na : www.iclarified.com/32947/apple-to-releas...-beta-of-ios-7-today
06.09.2013 | 19:39
evo mojega prvoga posta u 5 godina od kako pratim forum.

Jel ima tko kakav provjereni link na zadnju betu? Volio bih ju isprobati.

hvala
06.09.2013 | 19:57
E sad čekaj 5 godina da ti neko odgovori:laugh:
06.09.2013 | 21:40
Nemoj stavljati betu,GM izlazi za 4 dana.Imas na google more linkova,cak i na iclarified.com
06.09.2013 | 23:35
Da li bi mogao zamoliti da vi koji ste pratili i proučavali, javljali bugove itd, složite malu rekapitulaciju za nas koji nismo ni pogledali iOS7, niti čitali igdje išta o tome?

Koji su to točno fičri koje iOS7 ima a prije je trebao JB? Ono, neki popis, ako nije problem, jer "hrpa stvari" nije baš informativno, pogotovo za nekog tko nije nikad radio JB.

Koji su problemi još uvijek prisutni u zadnjoj beti?

Koje aplikacije (još uvijek) ne rade na iOS7? Ako ikoje.

Postoje li neka nagazna govna s iOS7? Npr. kao što su s uvođenjem LTE podrške izbacili mogućnost isključenja 3G.

Da li su, BTW, to popravili?

I tako, općenito, da li se non-geek korisniku kojem je bitno da mu mobitel pouzdano radi 10 svakodnevnih funkcija i još 20-30 povremenih i to je to - isplati napraviti update na iOS7 kad bude službeno izdan?
06.09.2013 | 23:46
Ja uvijek čekam prvu reviziju. 7.0 bude imao sigurno neki skriveni bug koji če poremetiti rad. Meni je najgore bilo ono s curenjem baterie.
06.09.2013 | 23:48
Od prve do zadnje verzije bilo je more Bugova,problem sa mail app,push,baterija,restart,bleck screen,imessage ........

U svakom slucaju preporucujem upgrade,jer mislim da ce to sve biti ispravljeno u GM
notification centar : izgleda supe,kalendar,mail,vrijeme,propustene notifikacije
control centar : Brzi pristup air play,air drop,wifi,bt,player,camera calculator....
Multi tasking : napokon upotrebljiv
Photos: bolji pregled i dosta brze i fuidnije radi
Kamera:vise opcija i bolje dugme za slikanje
safari:napokon radi kako treba,listanje medju stranicama pravo uzivanje

Sve u svemu dosta novog i vrijednog update-a.Jedina moja zamjerka(sad ce sank reci opet ti ) je sto je ruzan,kao da je neko po teletabisima kreirao

Imas ovdje kako to sve izgleda mada mislim da si to vec gledao www.apple.com/ios/ios7/
  • Sank
  • Moderator
  • 219
07.09.2013 | 00:01
saint kaže:
...Sve u svemu dosta novog i vrijednog update-a.Jedina moja zamjerka(sad ce sank reci opet ti ) je sto je ruzan,kao da je neko po teletabisima kreirao ...

Jopet ti...
07.09.2013 | 02:48
glavne prednosti koje ja vidim:

- control centar, i to prvenstveno radi brzog pristupa pozadinskom osvjetljenju i koristenja nekih precica bez otkljucavanja telefona. glupo zvuci, ali paljenje ledice u 2 poteza je preporod!

- multitasking je bolji. izgled na stranu, to mi nije toliko napeto, ali evo situacije: u autu si, vrtis navigaciju i sada je zelis "ubiti". u iOS6 moras prvo izaci iz aplikacije, zatim dvoklik na home dugme, pa dugi tap na ikonu, pa komplicirani klik na onu malu crvenu tockicu iznad ikone. u iOS7 odmah dvoklik iz same aplikacije i swipe prozora aplikacije prema vrhu. puuuuno brze i lakse. a i samo saltanje medju aplikacijama je nesto brze iako istini na volju, prije su u jednom zaslonu bile vidljive 4 zadnje aplikacije, a sada ih je vidljivo 3.

- brze se poziva spotlight pretraga. swipe prema dole iz bilo kojeg home prozora. to mi je dosta prakticnije jer cesto pokrecem aplikacije na taj nacin, a i pozive jer mi se ne da ulaziti u kontakte pa tek onda traziti.

- notification centar je nesto bolje napravljen jer ima 3 odvojena taba. jedan prikazuje dnevne obaveze, jedan sve aktualne notifikacije, a treci propustene notifikacije. i dobra je fora da se notifikacije koje se pojavljuju na vrhu dok je telefon aktivan mogu zatvoriti. znalo mi se desiti da radim nesto na vrhu ekrana pa izleti mail notifikacija i onda se moram strpiti 4 sekunde da se onda povuce pa tek nastaviti dalje. sitnica, ali bolje da je ima nego da je nema.

- pregledavanje slika je masu bolje. i dalje se sve moze organizirati po svome u albumima, ali postoji pregled gdje su sve slike na jednoj dobro poslozenoj hrpi. u sirem prikazu slike su grupirane u godinama (uz ispis nekoliko cestih lokacija), u nesto uzem prikazu grupiraju se po datumu i lokaciji. (ako imate 150 slika u tjedan dana na jednoj lokaciji, te slike ce biti grupirane u jednu cjelinu. i u najuzem prikazu slike su grupirane po danima, ili nekoliko dana ako ih je malo.

- na zadnjoj beti baterija mi je osjetno bolja nego na iOS6. komotnih 24 sata izvuce, dok bi uz istu uporabu prije tesko isao preko 16h - 17h.

to su po mom vidjenju najveci pomaci prema naprijed, a ima i nekoliko sitnih stvari koje dobro dodju. u message appu (iMess i sms), swipe prema lijevo prikazuje vrijeme kraj svake poruke. konacno! na vrhu svakog razgovora unutar message appa stoji oznaka "contact". ne treba vise skrolati i skrolati prema vrhu da bi se doslo do kontakta kako bi vidjeli sa kojeg broja vam je pisao ili kako bi ga eventualno nazvali.
nesto je lakse baratati sa tabovima na safariju i swipe lijevo i desno konacno se mogu koristiti za back i forward. ovo vrijedi i za mail app i za settingse. fontovi u aplikaciji alarm su veci, u world clocku vrijeme moze biti prikazano analogno kao i do sada, a moze i digitalno (tap na sat). ikona sata je "ziva".
boje u maps aplikaciji su pogodjene i nema onih ludih kombinacija ljubicastog, plavog i crnog. appstore je vizualno puno pregledniji. pretraga samog storea je i dalje sranje na zalost.

vizualno mi je sedmica ugodnija i logicnija za koristenje, ali to ne mogu svrstati u minus ili plus jer se radi o subjektivnom dojmu. jak kontrast izmedju boja ikona pomaze u brzom prepoznavanju. isto vrijedi i za stavke u postavkama. koherentnije su poslozene komande po raznim dijelovima OS-a, tako da ono sto vodi prema nazad ili prema naprijed je uvijek na istoj poziciji bez obzira u kojem izborniku ili apple aplikaciji se nalazili.


minusi:
3G na ip5 se i dalje ne moze iskljuciti. u notesima se i dalje ne moze ubaciti slika. bit ce sigurno aplikacija koje nece dobro raditi, zadnja koju sam ja koristio i koja nije radila je bio skype, ali napravili su update aplikacije i sada je sve ok.
svaka akcija izvan aplikacija je animirana. lijepo to izgleda, ali ponekada se stekne dojam da se na tome gubi nesto vremena. recimo imam aplikaciju u folderu i hocu je otvoriti. klik na folder, krene animacija zumanja samog foldera, klik na aplikaciju i krene zum na ikonu se pretvori u prozor aplikacije. kada izlazim iz toga, opet isto samo unazad. animacije izgledaju jebeno, i ne daju osjecaj laga, tako da je to ok, ali mislim da se malo to previse oduzi.
znao sam imati neka blesiranja. jednom sam imao problem sa tipkama za zvuk, jednom nisam mogao otvoriti samo jedan folder, par puta nisam mogao slati mail iz photo appa. valjda ce to ispraviti u finalnoj verziji.
07.09.2013 | 05:52
@Saint: Mozes li reci jesu li sta mijenjali po pitanju prikazavanja brojeva iz imenika u mrezama koje nisu podrzane o Apple? (da se eleiminira uporaba Caller Fix iz cydia)

@kinsif: Jel imas osjecaj da je brzi od iOS 6 na istom uredjaju? Negdje sam citao da se i same aplikacije izvrsavaju nesto brze na iOS7. Jesi primjetio to?
07.09.2013 | 11:01
Meni su svi brojevi upisani sa +387 tako da mi sve prikazuje
07.09.2013 | 13:49
I kad primis SMS pise ti ime?
07.09.2013 | 14:38
evo i mene na beti 6... Baterija drži znatno dulje nego na 6.1 koji sam imao prije.
-možda ima trunkice malo previše tih animacija, ali treba se naviknuti
-ne znam dali se da promjeniti boja tipkovinice (u sms-u) nekako mi je preslab kontrast, volio bi da je jaci kontrast baš tipki?
-kada želiš podesiti neku svoju sliku za pozadinu, ne možeš ju smanjiti, samo ju možeš micati gore, dolje, lijevo, desno... BEZVEZE!
-imam osjecaj da malo brže radi
-onaj šorkat za zrakoplov mod, BT, wi-fi... SAVRŠENO! Paljenje lampice u 2 klika... MRAK!
-multitasking-SUPER
-imam osjecaj da slabije lovi WI-FI signal?! :/
-osobno mislim da ce vecini ljudi smanjiti potrebnu za JB-om
07.09.2013 | 15:59
drlovric kaže:
I kad primis SMS pise ti ime?


Da
07.09.2013 | 19:39
Hvala svima, a osobito kinsifu. Da li još netko može potvrditi da Wifi lošije lovi na iOS7?
09.09.2013 | 03:43
Kod mene WiFi normalan.

@kinsif: jesi li zaboravio spomenuti onu zbrku s coverima albuma u Music app, ili kod tebe to radi normalno? Naime; ono kad se neki coveri vide odmah, a drugi tek kad klikkneš na taj album...

Meni je super i ono sa folderima: da se može raditi folder unutar foldera tj. može se strpati unutra koliko hoćeš aplikacija...

I ona libela kod kompasa! Ne znam kad ću je koristiti, ali je jaka stvar
09.09.2013 | 03:53
Još nešto: u App Store nema više onog znaka + ispred aplikacija (iPad + iPhone), a nema više ni onog crvenog broja za Update aplikacija. Valjda ih apdejta automatski čim se nađe u nekom WiFi-u...
09.09.2013 | 10:26
@MacSlavko ovaj problem sa coverima imao sam na nekoj od ranijih beta. sada je ok, barem kod mene.

kako mislis folder u folderu? koliko znam, folderi mogu puniti sa vise aplikacija nego sto se prije moglo, ali ne vidim da je moguce ubaciti folder u folder... ili krivo nesto radim?
09.09.2013 | 18:05
Mdah... Krivo sam se izrazio. Mislio sam na to da možeš staviti više stvari unutra, a nakon popunjenih 9 mjesta iOS te prebaci u novu stranicu unutar iste mape i pokaže se ona točkica za swipe to another page...

Blago tebi za Covere! Meni to sve do zadnje Bete ne radi kako treba
11.09.2013 | 17:52
Da li ce postojati upadate iOS6 na iOS7 ?
Konkretno me zanima za ipad4.
11.09.2013 | 17:57
Naravno
15.09.2013 | 11:25
Pozdrav

Nisam bas u zadnje vrijeme u toku, ali zanima me dali je preporučljivo raditi update na iOS 7 s obzirom da imam IP4 8gb?
Dali je uopće izasao update za ip4 ?

Hvala unaprijed
15.09.2013 | 11:49
18.09 izlazi iOS 7,zasto da ne
15.09.2013 | 12:34
Super, zanima me dali sada na ovim beta verzijama radi besprijekorno (mislim na ip4) ili malo steka zbog dosta slabijeg procesora?
15.09.2013 | 14:48
Nije kao na iP5 ali je podnosljivo,svakako preporucujem update tek kada izadje zvanicna verzija iOS7
16.09.2013 | 10:54
Ja na drugu ruku ne preporucam, barem dok ne rijese wifi problem, na gm verziji uopce nemogu na internet pomocu wifia. i drugi javljaju slicne probleme...
  • Navigator
  • Posjetitelj
16.09.2013 | 18:57
A vidis, ja mogu i sve mi radi normalno.
17.09.2013 | 19:02
kinsif kaže:
- notification centar je nesto bolje napravljen jer ima 3 odvojena taba. jedan prikazuje dnevne obaveze, jedan sve aktualne notifikacije, a treci propustene notifikacije. i dobra je fora da se notifikacije koje se pojavljuju na vrhu dok je telefon aktivan mogu zatvoriti. znalo mi se desiti da radim nesto na vrhu ekrana pa izleti mail notifikacija i onda se moram strpiti 4 sekunde da se onda povuce pa tek nastaviti dalje. sitnica, ali bolje da je ima nego da je nema.


Ima jedan trik za koji mnogi ne znaju...

Kad tako doleti notifikacija, samo je primi, povuci lagano prema dole i onda odbaci gore i odmah nestaje... Efektno, kada baš želiš do nekog gumba kad to iskoči... Probaj pa javi, kak ti se sviđa fora
17.09.2013 | 20:10
Zanima me dali će sutra biti moguć update na ios 7 kod nas ili ide po regijama..??
I jos 2 stvari me zanimaju imam iPhone 4 jailbreakan pa sad ako ga odmah updeatam hoće li mi ostati sve aplikacije i ostale stvari iz app storea ili moram raditi backup..??
I druga stvar jel moguce ikako na i4 instalirati siri..??
  • Navigator
  • Posjetitelj
17.09.2013 | 20:25
Back up, rekao bih
17.09.2013 | 20:34
bricha kaže:
Zanima me dali će sutra biti moguć update na ios 7 kod nas ili ide po regijama..??
I jos 2 stvari me zanimaju imam iPhone 4 jailbreakan pa sad ako ga odmah updeatam hoće li mi ostati sve aplikacije i ostale stvari iz app storea ili moram raditi backup..??
I druga stvar jel moguce ikako na i4 instalirati siri..??

JB ti novi iOS obavezno briše a mislim da siri ne možeš staviti.
17.09.2013 | 20:44
svi ce sutra moc skinut iOS7, neide nis po regijama... Vjerojatno klasicno oko 19h po nasem vremenu pustaju soft.
JB ti se brise ak apdejtas phone
nemres instalirat Siri na iPhone 4.
17.09.2013 | 21:26
Ma znam da gubim jb ali zanima me dali će mi aplikacije ostati ili moram raditi back up..??
17.09.2013 | 22:00
bricha kaže:
Ma znam da gubim jb ali zanima me dali će mi aplikacije ostati ili moram raditi back up..??


sve aplikacije koje si skidao preko appstora ce urdno ostati kao i svi podatci.
17.09.2013 | 22:15
Ja čekam prvu reviziju, jer sam se jednom opekao i ne bi više.
17.09.2013 | 22:23
evo wifi mi sada radi ali zato mi zdere bateriju, vi drugi?
17.09.2013 | 22:39
Ono što mene zanima je... Ako sutra nadogradim iPhone 5 na iOS 7, iz nekog razloga mi se ne svidi i hoću se vratiti na iOS 6... Šta moram napraviti prije updatea da bi to bilo moguće? Nikad nisam jailbreakao pa se ne kužim u te stvari....
18.09.2013 | 03:02
Borostef kaže:
Ono što mene zanima je... Ako sutra nadogradim iPhone 5 na iOS 7, iz nekog razloga mi se ne svidi i hoću se vratiti na iOS 6... Šta moram napraviti prije updatea da bi to bilo moguće? Nikad nisam jailbreakao pa se ne kužim u te stvari....


Ako mislis da ti se nece svidjeti zasto bi ga stavljao uopce? Pogledaj na jutubu, ima videa koliko hoces o iOS7 ili pogledaj kod nekoga uzivo. Ako dignes na iOS7 natrag više nema (eventualno ako ne zatvore potpisivanje iOS-a 6 ali to ako i bude, trajat ce jako kratko). Jailbreak nema veze sa spustanjem odnosno dizanjem softwarea (makar unazad par godina).
18.09.2013 | 11:39
rak21 kaže:
Borostef kaže:
Ono što mene zanima je... Ako sutra nadogradim iPhone 5 na iOS 7, iz nekog razloga mi se ne svidi i hoću se vratiti na iOS 6... Šta moram napraviti prije updatea da bi to bilo moguće? Nikad nisam jailbreakao pa se ne kužim u te stvari....


Ako mislis da ti se nece svidjeti zasto bi ga stavljao uopce? Pogledaj na jutubu, ima videa koliko hoces o iOS7 ili pogledaj kod nekoga uzivo. Ako dignes na iOS7 natrag više nema (eventualno ako ne zatvore potpisivanje iOS-a 6 ali to ako i bude, trajat ce jako kratko). Jailbreak nema veze sa spustanjem odnosno dizanjem softwarea (makar unazad par godina).


Čemu tako ratoboran stav? Nisam pitao za mišljenje o svojim odlukama, nego za savjet... Potencijalnih razloga za vraćanje na iOS 6, kad te već toliko zanima, mogu ponuditi više... Ružan dizajn, usporio mi telefon, nemogu se spojiti na wifi, itd... Ne kažem da će se išta od toga dogoditi, ali ako se i ne dogodi volio bi znati da li postoji način vraćanja starije verzije iOS-a... I da, znam da to nema veze sa jailbreakom, spomenuo sam ga samo zato jer sam tematiku vraćanja starijih verzija iOS-a obično nalazio u temama vezanim uz jailbreak... Neki blobs koje treba spremiti prije updatea... Vidiš, ne sjećam se... Zato pitam...
18.09.2013 | 12:03
jedvo čekam 19sati da vidim kako će ios7 raditi na mom iphonu4s
18.09.2013 | 12:18
Ja bih ga odma skinija da vidin al ipak triba malo pricekat do veceras.
Vidit cu kako ce bit na IP5, nadam se da nece bit nikakvi bugova
18.09.2013 | 13:49
Ako sam dobro skuzio u 19h je relase..??
Jel zna neko koliko mb ima za skinuti..??
18.09.2013 | 14:18
Oko 600mb.Da izlazi u 19h,mada mislim da ce biti guzva pa ce DL ici sporo kao i uvijek
18.09.2013 | 14:19
GM verzija za 5icu je 1,2GB velika, e sada koliki će biti ovaj službeni release to ćemo vidjeti
18.09.2013 | 14:33
Skines sutra ili prekosutra ili ostavis preko noci. No big deal

To toliko gorite od zelje?
18.09.2013 | 15:16
GM relese apple od sinoc potpisuje i dozvoljava sa tim firmwareom uredan update ili restore...dan prije je odbijao da izvrsi upgrade na iOS7. vjerovatno je GM final relese. ovo je samo pretpostavka.
photo-2498d28a020426e4d8efcf05010cd8dc.PNG
18.09.2013 | 15:20
@Borosgerf: iTunes kod Upgrada / Update pobriše stari back up file jer misli da ti to više ne treba, pa nema povratka nazad. Ako se radi o istom telefonu.... No možeš ga nadmudriti:

Mislim da ti je za to dovoljno samo promijeniti ime telefona (Settings/General/Descrription/Name) i napravaiti BackUp (za slučaj da se poželiš vratiti na iOS 6). Kasnije kod Restora (eventualno iz DFU) u iTunesima samo odabereš taj backup (npr. iPhone Restore 6.1.3), po potrebi napraviš aktivaciju telefona i to je to...

Nakon što si napravio takav BackUp možeš telefonu vratiti normalno ime i proslijediti s Update-om na iOS 7, a onaj back up ti stoji za "zlu ne trebalo"...
18.09.2013 | 15:22
Downgrade na nizi FW moze jedino ako apple potpisuje ili imas spasene SHSH Blobs
18.09.2013 | 15:31
A recimo netko ne korsiti JB i nema tu potrebu? Pretpostavaljam da se može napraviti downgrade bez problema podmetanjem službene 6.1.3/4 verzije
18.09.2013 | 15:35
Samo ako ga Apple potpisuje
18.09.2013 | 15:39
da to sam i mislio
18.09.2013 | 15:51
Vlasnici starijih Appleovih uređaja sada će moći preuzimati posljednje kompatibilne verzije aplikacija...

mashable.com/2013/09/17/ios-legacy-apps/
18.09.2013 | 16:20
Kak vi skidate taj novi ios meni jos nis nema pod azuriranjem softvera..??
18.09.2013 | 16:36
bricha kaže:
Kak vi skidate taj novi ios meni jos nis nema pod azuriranjem softvera..??


Izlazi u 19 sati po našem vremenu...
18.09.2013 | 17:58
Borostef kaže:Čemu tako ratoboran stav? Nisam pitao za mišljenje o svojim odlukama, nego za savjet... Potencijalnih razloga za vraćanje na iOS 6, kad te već toliko zanima, mogu ponuditi više... Ružan dizajn, usporio mi telefon, nemogu se spojiti na wifi, itd... Ne kažem da će se išta od toga dogoditi, ali ako se i ne dogodi volio bi znati da li postoji način vraćanja starije verzije iOS-a... I da, znam da to nema veze sa jailbreakom, spomenuo sam ga samo zato jer sam tematiku vraćanja starijih verzija iOS-a obično nalazio u temama vezanim uz jailbreak... Neki blobs koje treba spremiti prije updatea... Vidiš, ne sjećam se... Zato pitam...[/quote]

ma ni najmanje ratoboran no ako imas sumnje u novi iOS zar zbilja moras biti medu prva 3 koja ce ga staviti na svoj uredaj? jednostavno sacekaj dan-2-3 i u meduvremenu skupi informacije koje te zanimaju..
18.09.2013 | 18:24
Imam pitanje. Dali preporucate azuriranje i7 putem Itunesa ili direkt na mobitelu?
Dali ima neke razlike? Mislim na itunesu obicno duze traje, dali to znaci da " se posao obavi kvalitetnije" ?

Hvala na odgovorima!

Pozdrav
18.09.2013 | 18:26
Sve zavisi od korisnika do korisnika,ja praktikujem restore pa set as new jer sve namjestim za 10 minuta a izbjegnem neke moguce probleme.
18.09.2013 | 20:02
stigao ios 7 ljudi navalimo
18.09.2013 | 20:11
Meni jos nema na ip4..
18.09.2013 | 20:12
rak21 kaže:
Borostef kaže:Čemu tako ratoboran stav? Nisam pitao za mišljenje o svojim odlukama, nego za savjet... Potencijalnih razloga za vraćanje na iOS 6, kad te već toliko zanima, mogu ponuditi više... Ružan dizajn, usporio mi telefon, nemogu se spojiti na wifi, itd... Ne kažem da će se išta od toga dogoditi, ali ako se i ne dogodi volio bi znati da li postoji način vraćanja starije verzije iOS-a... I da, znam da to nema veze sa jailbreakom, spomenuo sam ga samo zato jer sam tematiku vraćanja starijih verzija iOS-a obično nalazio u temama vezanim uz jailbreak... Neki blobs koje treba spremiti prije updatea... Vidiš, ne sjećam se... Zato pitam...


ma ni najmanje ratoboran no ako imas sumnje u novi iOS zar zbilja moras biti medu prva 3 koja ce ga staviti na svoj uredaj? jednostavno sacekaj dan-2-3 i u meduvremenu skupi informacije koje te zanimaju..[/quote]

To se slažem... Evo, vani je... Javljajte dojmove...
18.09.2013 | 20:14
Evo jednog komentara sa MacRoumors foruma, korisnika koji je instalirao iOS 7 na iPad 4

Biggest problem: lag and stuttering, something that has never been an issue now is seen throughout the iPad experience. I'm using an iPad 4, so there should be zero excuses for this, especially coming from such a buttery smooth experience. This is android level lag and poor optimization


Massive wasted space: why is the folder grid 3x3 like the iPhone? Last time I checked the iPad screen was a little bigger just take one look how pathetic the iOS music app is. Huge amounts of white space and what happens when you turn it over for landscape mode? MORE WHITE SPACE. They spent no time what so ever on many aspects on the iPad user experience

Nije jedini koji se žali, stoga sam i citirao upravo ovaj post...
I još samo jedna opaska - Ljudi zaboravite lag na androidu. To vrijeme je davno prošlo.

Vjerujem da će prvim updateom 7-ice Apple bolje optimizirati OS, ali po ovome, iPad vlasnici bi se ipak malo trebali strpiti sa upgrade-om.
18.09.2013 | 20:16
meni došao na 4s upravo ga skidam
18.09.2013 | 20:37
Pozz prijatelji, imam jedno pitanje koristim iph5 ali ptkljucan je x-simom dali ce mi storit problem ako skinem iOS7
18.09.2013 | 20:51
Pozdrav!

Hoće li iOS 7 raditi na Snow Leopardu (10.6.8)? Planiram update na iOS 7 na iP5 pa me zanima da li će to funkcionirati ili da ostanem na aktualnoj šestici.
18.09.2013 | 20:59
Sve ok. Nemaš briga oko toga.
18.09.2013 | 21:21
Jel to odg. Za moje pitanje ili??
18.09.2013 | 21:32
GM je radio na x-sim,mislim da ce raditi i sa zvanicnim.Svakako preporucujem da malo sacekas sa update
18.09.2013 | 21:35
GM je 11A465 bas kao i final, izgleda da sam upravu. LP
5S i 5C 11A470a 7.0.1 verzije
18.09.2013 | 21:37
ali nemogu da cekam? saint
18.09.2013 | 21:43
Onda stvarno ne znam sta da ti kazem,novije x-sim se mogu update a na GM su radile.Tvoj je rizik,ako prodje javi ovdje da ljudi znaju
18.09.2013 | 21:44
moragd kaže:
GM je 11A465 bas kao i final, izgleda da sam upravu. LP
5S i 5C 11A470a 7.0.1 verzije


Da,da obicno je GM kao i final ali ko ce im znati.Apple je to
18.09.2013 | 21:47
a sta bih se moglo desit ako ne bude radilo, mogao bih ga otkljucat onda???
18.09.2013 | 21:49
To ne znam,dize se BB tako da ti to nece niko garantovati,sa druge strane uvijek imas mogucnost da ga otkljucas preko operatera(naravno da platis). Zato sam i rekao strpi se malo,sam sebi pravis potencijalni problem
18.09.2013 | 21:50
skinuo na iPhoneu 4S, IZGLEDA ok - JOŠ SKIDA NA IpAD-U 3
18.09.2013 | 21:51
Baš kad pomislih da je najduži dio završen ovo mi se pojavi

Ima netko neki koristan savjet?

bdw. strpljenja imam

18.09.2013 | 21:54
Probaj malo kasnije
18.09.2013 | 22:08
Uspješto instaliran iOS7 na iPhone 4 ali ima malo laga što mislim da će bit normalno za četvorke.
18.09.2013 | 22:28
Još koji sa 4s iskustvom?
18.09.2013 | 22:29
Jel postoji odredjeni razlog zašto ja u postavkama/centru za azuriranje nemam uopće informaciju nikakvu za update vec mi piše traženje azuriranja i nis..??
18.09.2013 | 22:32
Nije ti palo na pamet da ba milion ljudi skida novi iOS,strpi se malo,probaj kasnije.
18.09.2013 | 22:33
Koliko dugo teaje instaliranj???
18.09.2013 | 22:33
Da su svi nahrlili pa je malo krkljanac
18.09.2013 | 22:35
saint kaže:
Nije ti palo na pamet da ba milion ljudi skida novi iOS,strpi se malo,probaj kasnije.


Ja bi volio da im sve zivo popada i da se nemogu osovit na noge tjedan dana i da na koncu svi popizde.
18.09.2013 | 22:51
Meni na 4S nema nikakvog laga,samo nemam 5 redova ikona nego je ostalo 4 reda
18.09.2013 | 22:54
cariblanco kaže:
Meni na 4S nema nikakvog laga,samo nemam 5 redova ikona nego je ostalo 4 reda

Moraces je produziti za 9mm .... da li ti sve radi ok? Ja 3 sata pokusavam skinuti ovo ali stalno prekida :\
18.09.2013 | 23:01
Da,odmah si me skužio da se šalim...radi mi sve ok,ništa se nije promjenilo u postavkama i sve je ostalo kako je i bilo,a sve ukupno je trajalo oko sat i pol.Doduše imam i dobru vezu oko 10 mbps
18.09.2013 | 23:21
Skinuto na iP5, za sad sve radi kako treba.
18.09.2013 | 23:24
saint kaže:
Nije ti palo na pamet da ba milion ljudi skida novi iOS,strpi se malo,probaj kasnije.

Ma kužim ja to nego meni uopće ne pokazuje da postoji upgrade pa me to brine..
18.09.2013 | 23:41
bricha kaže:
saint kaže:
Nije ti palo na pamet da ba milion ljudi skida novi iOS,strpi se malo,probaj kasnije.

Ma kužim ja to nego meni uopće ne pokazuje da postoji upgrade pa me to brine..

Pa ne stigne odreagirat server.
18.09.2013 | 23:47
definitivno se isplati raditi upgrade na ip4, radi sasvim u redu...ja sam prezadovoljan
19.09.2013 | 01:01
baš dobro i izgleda i radi na ip4 nikakav lag,ma odlično
19.09.2013 | 01:09
Bok svima,moj prvi post ovdje.
Zanima me zasto na iPhone 4s nema Radija niti funkcije air drop?
I,ako dobro razumijem, ima problema sa 7-icom na iPadu 4?
19.09.2013 | 01:32
itunes radio nije dostupan sa hrvatskim apple racunom. eventualno si napravi jedan US racun, logiraj se na appstoru sa njime i imat ces itunes radio.
airdrop nije podrzan za ip4s.
moguce da imas problem na ipadu, ali to samo ti znas
19.09.2013 | 01:35
Zasto sluzi itunes radio ??? Haha
19.09.2013 | 02:03
Samo da JAVIM svima koji koriste iph5 sa x-sim da radi sve najnormalnije iOS7 ja sam pokusao na svoj rizik i isplatilo je se... Pozz svima
19.09.2013 | 03:39
Boze...koje razocaranje.
Najvise od svega veselio me control centre. Kad ono u glupom centru nema location services on/of!?
Zasto?
Ja ga ne zelim imati ukljucenog, a u autu zivot izlazem opasnosti svaki puta kada palim neku navigaciju...prtljam po systemu da dodem do jebene funkcije.
Debili spijunski.
O boze kako su naporni. Nek crknu.
19.09.2013 | 07:58
Beli kaže:
Boze...koje razocaranje.
Najvise od svega veselio me control centre. Kad ono u glupom centru nema location services on/of!?
Zasto?
Ja ga ne zelim imati ukljucenog, a u autu zivot izlazem opasnosti svaki puta kada palim neku navigaciju...prtljam po systemu da dodem do jebene funkcije.
Debili spijunski.
O boze kako su naporni. Nek crknu.


Pa prtljaj po telefonu prije nego kreneš!
19.09.2013 | 08:02
Povlacim ono u vezi laga, malo cudno mi radio nakon update-a ali nakon reboota vratio se u normalu i radi sasvim u redu. Svidja mi se novi iOS, sve u svemu jako zadovoljan. Imam osjecaj da u Safariu otvara stranice puno brze nego u iOS-u 6. I baterija mi traje dulje, jucer navecer bila na 100%, danas u jutro na 95% s tim da sam jucer dosta cackao po njemu.
19.09.2013 | 09:43
kinsif kaže:
itunes radio nije dostupan sa hrvatskim apple racunom. eventualno si napravi jedan US racun, logiraj se na appstoru sa njime i imat ces itunes radio.
airdrop nije podrzan za ip4s.
moguce da imas problem na ipadu, ali to samo ti znas


Nemam problem na iPadu,mislio sam na znacajno usporavanje nakon instalacije iOS 7,a sto sam procitao na MacRumors...Ne mogu podnest nikakvo usporavanje,pa mislim da cu pricekat sa instalacijom.
Inace,na iPhone 4s nakon instalacije dosta usporio,trzao itd.Nakon reboota,sve radi savrseno glatko.
iOS 7 meni odlican,i izgled i funkcionalno.
Pozdrav svima!
19.09.2013 | 09:48
Zazmurio i updejatao iPhone 4. Prvenstveno jer me interesirao per-app VPN.
Razocarao se. Nema ga. Valjda je to neki interni feature iOS SDK za custom aplikacije. Navlakusha.

Guglanje po netu rezultiralo nist-koristi rekla-kazala blogovima i youtube kanalima samozvanih tech gurua. Kokosinjac totalni. Odvratno, gore od 24sata.

Cetvorka se solidno ponasa. Nadao sam se boljem, ocekivao sam i gore.
In-place upgrade prosao bez ikakvih problema.

Home i lock screen efekt paralakse perfektan (uz dovoljno zamascen ekran cevapima ili burekom).
19.09.2013 | 09:49
zabac kaže:
Beli kaže:
Boze...koje razocaranje.
Najvise od svega veselio me control centre. Kad ono u glupom centru nema location services on/of!?
Zasto?
Ja ga ne zelim imati ukljucenog, a u autu zivot izlazem opasnosti svaki puta kada palim neku navigaciju...prtljam po systemu da dodem do jebene funkcije.
Debili spijunski.
O boze kako su naporni. Nek crknu.


Pa prtljaj po telefonu prije nego kreneš!


Ili, pazi ovo - stani sa strane pa uključi GPS i navigaciju, unesi željenu destinaciju i tako to. Ha, što veliš?!! Tko bi se toga sjetio??!!
19.09.2013 | 10:20
Uradio update na 4s i radi odlicno, nema bugova (za sada), nema laga, trzanja, rusenja app-ova isl. Kada je tek objavljen iOS 7 rekao sam da mi se ne svidja da je djetinjast i sl, ali kao sto obicno biva sa apple-om potrebno je vidjeti uzivo. Lock screen predobro izgleda, animacije odlicne, swipe down za spotlight puno laksi za koristiti, safari i meni izgleda da radi brze... Moje jedine primjedbe i dalje stoje za ikone koje jesu djetinjaste, ne volim to sto su "crtane" ali navikne se covjek. Sve u svemu prema mom misljenju puno bolji "user experience" nego na 6-ici. Jos cekam da vidim kako se ponasa na ipad 2 pa da i njega update-ujem. Ima li iskustava za 2-icu?
19.09.2013 | 10:32
Ja sam isto update-ao 4S, nema laga ali isto tako vidi se da OS nije radjen za taj telefon.
19.09.2013 | 10:35
ili zašto uopće gasiti location services - ostavi ih uključene ali dozvoli samo navigaciji da ih smije koristiti
  • num
  • Korisnik
  • 3
19.09.2013 | 11:03
serafin kaže:
Ja sam isto update-ao 4S, nema laga ali isto tako vidi se da OS nije radjen za taj telefon.


Po čemu se to vidi?
  • num
  • Korisnik
  • 3
19.09.2013 | 11:04
nbojiccc kaže:
Uradio update na 4s i radi odlicno, nema bugova (za sada), nema laga, trzanja, rusenja app-ova isl. Kada je tek objavljen iOS 7 rekao sam da mi se ne svidja da je djetinjast i sl, ali kao sto obicno biva sa apple-om potrebno je vidjeti uzivo. Lock screen predobro izgleda, animacije odlicne, swipe down za spotlight puno laksi za koristiti, safari i meni izgleda da radi brze... Moje jedine primjedbe i dalje stoje za ikone koje jesu djetinjaste, ne volim to sto su "crtane" ali navikne se covjek. Sve u svemu prema mom misljenju puno bolji "user experience" nego na 6-ici. Jos cekam da vidim kako se ponasa na ipad 2 pa da i njega update-ujem. Ima li iskustava za 2-icu?


Sinoć stavljen iOS 7 na iPad 2. Ne vidim nikakav problem.
19.09.2013 | 11:05
Jel ima jos neko ovaj problem ili sam ja jedini pehist a ios 7 mi pre dobro izgleda bar ono malo sto sam vidio kod frenda..
image-41853666682aaa88bced38f1271721e6.jpg
19.09.2013 | 11:24
Pa mislim da nemozes preko 3G uradit
19.09.2013 | 11:25
jel uspio itko stisnut agree na icloud services, meni neda nikako. valja jos cekati
19.09.2013 | 11:28
kolega odi na setings pa na privacy i tamo ti je prva stavka location services
19.09.2013 | 11:48
bricha kaže:
Jel ima jos neko ovaj problem ili sam ja jedini pehist a ios 7 mi pre dobro izgleda bar ono malo sto sam vidio kod frenda..


Samo kabal i WiFi,nece ici preko 3G
19.09.2013 | 11:51
Ja sam uspio radio na x-simu
19.09.2013 | 11:55
Pozdrav svima.
Skinuo IOS7 i strava ne dobar.
Jedini problem je sto ispod ikonica nije citljiv text.
Druga stvar je sto ne mogu postaviti fotku na lock screen da bude idealna postavka.
Kada postavim uvijek mi je "oversize",pokusa sam na sve nacine i ne ide,ili nisam otkrio nacin kako to postaviti.
Kod IOS6 bih samo koristio "pinch" i doveo u velicinu koja odgovara zaslonu a sad ne ide nikako. Zna li netko kako postaviti fotku a da ne "curi" preko rubova zaslona?
19.09.2013 | 11:59
Pa iako nema laga, tu i tamo kad tipkam osjetim neko kao trokiranje, npr safari, ili kad otvaram poruke itd. Nije to toliko mozda ni primjetno, ali siguran sam da ce to na 5ici puno fluidnije ici, a kamoli na 5S. Sve u svemu nista posebno, mozda se treba i naviknuti na taj refresh.
19.09.2013 | 12:13
vlastelica kaže:
Pozdrav svima.
Skinuo IOS7 i strava ne dobar.
Jedini problem je sto ispod ikonica nije citljiv text.
Druga stvar je sto ne mogu postaviti fotku na lock screen da bude idealna postavka.
Kada postavim uvijek mi je "oversize",pokusa sam na sve nacine i ne ide,ili nisam otkrio nacin kako to postaviti.
Kod IOS6 bih samo koristio "pinch" i doveo u velicinu koja odgovara zaslonu a sad ne ide nikako. Zna li netko kako postaviti fotku a da ne "curi" preko rubova zaslona?


Prvo uradi restart iPhone-a(dosta se stvari slozi kako treba),koji je iPhone u pitanju.Na 4 i 4S to sa fotkama na GM je bilo uzas dok na 5 sve radi kako treba
19.09.2013 | 12:30
vlastelica kaže:
Pozdrav svima.
Skinuo IOS7 i strava ne dobar.
Jedini problem je sto ispod ikonica nije citljiv text.
Druga stvar je sto ne mogu postaviti fotku na lock screen da bude idealna postavka.
Kada postavim uvijek mi je "oversize",pokusa sam na sve nacine i ne ide,ili nisam otkrio nacin kako to postaviti.
Kod IOS6 bih samo koristio "pinch" i doveo u velicinu koja odgovara zaslonu a sad ne ide nikako. Zna li netko kako postaviti fotku a da ne "curi" preko rubova zaslona?


Pa uradis prvo sliku uvecas uslikas i stavis na screen i to je to tak ja radim!!
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
19.09.2013 | 12:33
Skinuo i instalirao sinoć preko iTunesa..bez problema cca 50 min

Osim što imam glavobolje i vrtoglavice ( doslovno) od šarenog, candy i boubly sučelja, najviše me muči što aplikacije preko Control centra nikada ne otvori na mjestu u aplikaciji gdje sam zadnje bio - npr. U Clock-u uvijek otvori na TIMER, a ja sa bio u Alarm-u i ŽELIM da otvori u ALARMU ...pa ako netko zna kako to napraviti
19.09.2013 | 12:33
Evo, ako netko nije sretan sa iOS-om 7... Apple i dalje potpisuje iOS 6, tako da je downgrade moguć... Ovo sam kopirao sa Macrumors foruma tako da se ograđujem od svih šala u kopiranom postu...


I instantly felt so much better about owning an iPhone. You can feel better right now too. Apple is still signing 6.1.4. Here are simple steps you can take right now to enjoy your device the way it was meant to be.

1. Download appropriate 6.1.4 IPSW file for your device. Direct links from Apple's servers.

vipulmb.blogspot.com/2013/06/ios-612-613...direct-download.html

2. Open iTunes, connect your phone, and put your phone into DFU mode.

3. Once iTunes recognizes your device in Restore mode CTRL+Click Restore on windows or OPTION+Click Restore on mac.

4. Wait 5 minutes for your upgrade back to 6.1.4

5. Enjoy your new upgraded Apple iPhone and know that Steve Jobs is smiling from heaven.
19.09.2013 | 12:57
@saint, sorry radi se o iP5.
  • Navigator
  • Posjetitelj
19.09.2013 | 13:19
DA li netko slučajno zna treba li iOS 7 GM zamijeniti s ovim koji je jučer izašao? Ili je to ista stvar? Odnosno, hoću li moći napraviti upgrade kada za mjesec-dva izađe neki iOS 7.0.1. ili tako nešto?
19.09.2013 | 14:11
Navigator kaže:
DA li netko slučajno zna treba li iOS 7 GM zamijeniti s ovim koji je jučer izašao? Ili je to ista stvar? Odnosno, hoću li moći napraviti upgrade kada za mjesec-dva izađe neki iOS 7.0.1. ili tako nešto?


Mozes mozes prijatelju ja sam uradio update sinoc na svoj rizik i radi i nista netrebas mjenjat!!!
  • Navigator
  • Posjetitelj
19.09.2013 | 14:19
Hvala
19.09.2013 | 14:42
i dalje ne mogu staviti sliku a da ne ide van ekrana.
ne znam zasto su to maknuli da s "pich" ne mogu podesiti velicinu za lock screen.
ako netko ima slican problem i ako ga je rijesio nek pomaze
19.09.2013 | 14:54
Mene zanima itunes radio kako aktivirat? Hvala
  • Navigator
  • Posjetitelj
19.09.2013 | 15:04
prebaciš se na U.S. account
19.09.2013 | 15:25
@ crodado90

How to enable iTunes Radio outside the U.S.:
http://www.iphonehacks.com/2013/06/itunes-radio-outside-us.html
19.09.2013 | 15:35
Kak da se prebacim???
19.09.2013 | 15:37
pa jesi li pogledao što ti je Soffoklo napisao? imaš i video tutorial također. Moraš imati US Apple ID i odjavi se iz App Stora na telfonu i prijavi se sa novim Apple ID (US) i nakon što pokreneš music.app imati ćeš opciju za Radio
19.09.2013 | 16:09
saint kaže:
bricha kaže:
Jel ima jos neko ovaj problem ili sam ja jedini pehist a ios 7 mi pre dobro izgleda bar ono malo sto sam vidio kod frenda..


Samo kabal i WiFi,nece ici preko 3G


Ma znam to ali želim dobiti samo obavijest da postoji moguća nadogradnja i dalje mi stoji onak a probao sam čak na 2 wi fia jel postoji neko drugo rijesenje a probao sam dns na 2 wi fi i nis isto kao i na 3gu..
  • RnR
  • Korisnik
  • 1
19.09.2013 | 16:53
Stavio na i4 nakon toga samo hard reset i sve radi super, pročačkao sam skoro sve i reći ću samo da mi se sviđa ovaj iOS7. Ikone jesu "dječije" ali ne djeluje mi toliko loše kao što sam mislio da će i kao što sam vidio na netu,na telefonu to ljepše izgleda.


@bricha Ko mene isto nije bilo ništa ne telefonu ali kad sam ga spojio na iTunes odmah mi je javilo da imam update
19.09.2013 | 17:15
Imam problem sa sms tonom, sve mi funkcijonira viber, whatssapp mail sve obavjesti samo mi nedolazi zvucna obavjest za sms poruke sta da radim??
19.09.2013 | 17:22
Dok nisam putem Apple supporta poslao mail nisam se mogao logirati u store, nakon par dana je stigao mail s linkom na FAQ, nevezano ali App Store je prihvatio stari account (bez unosa kartice).
19.09.2013 | 17:36
iOS 7 na 4S sa 6.1.3, bolje radi automatsko osvijetljenje, izgleda da i baterija duže traje. Sve u svemu čini mi se da su kod iOS7 zbog jednostavnije grafike dobili na performansama. Moja preporuka - svakako napraviti update, čekati JB i vidjeti kako će se ponašati nakon jailbrake-a.
19.09.2013 | 17:49
Imam jedan ''problem'' nemam nikakvih zamjerki niti sada na ios7 ali na mom mobitelu nema opcije personal hotspot, a kod prijatelja na mobitelu nema FaceTime aplikacije.
Riječ je o ip4, personal hotspot ne koristim često, ali ko zna kada ce mi zatrebati...Ima li itko sličnih problema?
19.09.2013 | 18:28
Meni je ovo super.

Do sada kupim novi mob a on izgleda isto kao stari (na ekranu).

Sada sam zadrzao stari, a on izgleda ko da je nov-novcat (cak i razlicitog brenda)

Ima musica iOS7, popeglat ce se to vremenom, ali veliki je korak naprijed. Meni se svidja, i osjeti se da je iPhone 4G na samoj granici ugodnog koristenja.

Sto meni nimalo ne smeta (jer za par dana cu dobiti 5S) samo su ovaj put opravdano izbacili 3GS iz igre. Sumnjam da bi on to fluidno pogonio...

I 4G nema ni parallax efekt, a bio je na beti :/
19.09.2013 | 18:43
a imas Facetime/personal hotspot? bas sam sada na yt gledao i frajer koji review-a na Ip4 isto nema mogućnost personal hotspota....
19.09.2013 | 18:52
Ponavljam, jeste li uspijeli iCloud terms of agreement akitvirat? meni uporno nece, kaze da se nemoze spojit stim serverom ocajnim. jel se i vama to dogada????
19.09.2013 | 19:13
Stefanjos imao sam ja problema. Klikam na Agree i nista se ne desava.

Dva puta sam uradio hard reset radi toga i nakon nekoliko pokusaja je proslo.

Sada je sve OK.
19.09.2013 | 19:15
Tulum kaže:
a imas Facetime/personal hotspot? bas sam sada na yt gledao i frajer koji review-a na Ip4 isto nema mogućnost personal hotspota....


Ja imam Hotspot na iPhone 4G. Sad sam provjerio. I FaceTime.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 56 minuta
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)
  • imjasminh: Mobitel prodan useru s Jabučnjaka :)
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: Jel zna netko bez googlea odakle to?
  • Zdravac: ...Galebi, oj beli tići, poletite dole k jugu, ter moju pozdravite majku...
  • Gjuroo: Moj talent za poeziju nije skriven :)
  • Air: ...možda bi se razvili skriveni talenti za poeziju :)
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis... brzo bi se reducirao broj vojnih stratega, predsjednika, trenera... :)
  • smayoo: @Air: :D
  • imjasminh: u biti cmd r xD
  • imjasminh: updatane slike mobitela u oglasniku - cmd f5 ako vidite stare slike...
  • imjasminh: Apple iPhone 14, 128GB, Midnight Blue - 89% - Spuštam na 450 EUR - [link]
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis uvelo bi porez na političke teme, 1c za čitanje, 2c za pisanje po postu.
  • Gjuroo: "Smayoo: 25x je vrlo optimistična procjena :)
  • Bertone: Otvorena tema "Zero-day" pa se slobodno možete maknuti od politike i rata
  • Bertone: Ma znam, ali tko će to čitati :(
  • smayoo: Svatko je slobodan otvoriti kakvu god želi temu koja ne krši opća pravila. Zar je uredništvo krivo što vi, članovi, pokazujete 25 puta veći interes za političke teme, nego za stručne? :)
  • Bertone: ... no u pravu si, lakše je mlatiti o politici nego o stručnim hardversko-softverskim temama :)
  • Bertone: Kad si stavio video, malo sam bacio oko na forum no nisam našao zasebnu temu o sigurnosti u koju bi se mogle staviti vijesti ili linkovi na iste no tražiti ću još malo
  • Gjuroo: Apple teme nam se svele na vikalicu, a forum preuzela politika...
  • Bertone: Još malo o sigurnosti (ako nekoga zanima), [link] i [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, zeljacveseljac, Anonimci (1087)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 2.45 Seconds

Provided by iJoomla SEO