Forum
Dobrodošao, Gost
Molimo Prijava ili Registracija.    Izgubljena lozinka?
Tele2 Revolucija, prevara.
Idi na dno Označenih tema: 0
TEMA: Tele2 Revolucija, prevara.
Poruka: 114
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 11 Mjeseci, 1 Tjedan Karma: 2  
Pozdrav.
Potpisao sam revoluciju.
Jucer su iskljucili odlazne pozive, poruke i internet.
Ne samo meni nego meni i jos puno pretplatnika koji se zale na tele2 stranici na facebooku.
Objavili su neko nacelo pravednosti u kojem pise da ta neogranicena tarifa nije neogranicena a oni se reklamiraju kao neogranicena.
Ravolucija je Lazno izreklamirana tarifa u kojoj nigdje nije pisalo da ona ima 5000 minuta i 3000 poruka.
Jucer do podne su pogasili korisnike i poslali poruku da su prekrsili nacelo pravednosti.
No to nije sve, jedina informacija koju sam dobio danas je da pretplatnici vise ne mogu koristiti tu tarifu te da se mogu prebaciti na drugu.
Informacije ne daju u SZK nego jedino preko e-mail adrese na koju ne odgovaraju.

TA TARIFA JE NAJOBICNIJA PREVARA PUTEM LAZNIH REKLAMA.

Komentari?
| Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
Poruka: 161
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 11 Mjeseci, 1 Tjedan Karma: 4  
Zdravim razumom da, revolucija i savrsena tarifa nude beskonacno razgovora za 99.999% ljudi koji su do sad koristili tarife. Imam beskonacno poziva vec duze vrijeme ali ne trosim niti 1500 minuta mjesecno. Nikad mi nije palo na pamet se zivkat bezveze, trosit bateriju na mobitelu i zraciti se zato kaj mogu. Pretpostavljam da su razmisljali na nacin kako za manje novaca mozes slobodnije koristiti usluge razgovora i poruka.

Gledajuci sa strane mogu rec da bi tele2 mogao naznaciti zvijezdicom beskonacno poruka i poziva cisto da im ne dolazi do ovakvih slucajeva.

p.s.: Probaj se prebaciti na vip-ovu savrsenu tarifu

Tele2 dokument: www.tele2.hr/upload/documents/tele2_nace...luga_i_proizvoda.pdf
MacBook Pro i7 & iPhone 4
graphgraph

Ja imam vip bez limita 222 i potrozim mjesecno od 200 do 400 minuta,
Ali ovo je lazno reklamiranje za koje sutra idem kod odvjetnika.
Poruka: 277
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 11 Mjeseci, 1 Tjedan Karma: 11  
Dbuknaa kaže:

Gle, uopće se ne slažem s tobom.

Znaš li ti uopće što to znači načelo pravednosti?

Probaj otvoriti Njuškalo, i pogledaj koliko se nude tomato kartice sa "nabijenim minutama", po nekoliko tisuća kuna. Sad ti meni reci zar Tele2 (ili bilo koji drugi operater) nema pravo radi takvih pokvarenih lopova ipak staviti neku klauzulu da se zaštiti???

Drugo: 5000 (PET TISUĆA minuta) = 83,33 sata razgovora HALO - OSAMDESET I TRI sata razgovora mjesečno!!!
I još k tome 100 poruka DNEVNO

I sad se ti žališ da tvome kolegi to nije dovoljno!

Stvarno te ne razumijem... I nemoj samo početi kako neograničeno znači neograničeno bla bla..

Da imaš iskustva s ugovorima bilo kakve vrste, shvatio bi da rječ neograničeno jednostavno NE postoji...

Sorry, malo sam nabrijan
Posjetitelj
Poruka: 633
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 11 Mjeseci, 1 Tjedan Karma: 17  
Mozes otici do odvjetnika, ali neces nista postici. Dapace. Pod ugovorom za tu tarifu jasno stoji "nacelo pravednosti". Istina, sitnim slovima. No nije TELE2 kriv sto ti isto nisi procitao.

Uostalom, kako uopce potrositi 5000minuta osim ako nisi nabijao tomato racun?
Moderator
Poruka: 2775
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 11 Mjeseci, 1 Tjedan Karma: 201  
Samo je ljudska glupost neograničena, tj. beskonačna
"I najduže putivanje započinje prvim korakom" - Laozi
graphgraph

Evo ga opet...
U ugovoru ne postoji nista o tome, nista!
I tih 5000 min i 3000 min nisu toliko koliko pise.
Oni iskljucuju tj. njihov sustav po nekoj svojoj procjeni.
Kolega ne prica dnevno ni sat vremena i ne salje tih 100 poruka.
Kako koji dan, ima dana kada nema ni jedne poruke a ima dana kada ih bude od 10-40 max.

Ugovor imam, u ugovoru ne postoji nista u vezi toga. Nisu obavijestili korisnike kada su uveli to nacelo pravednosti nego stavili na stranicu da ljudi o tome ne znaju nista.
Meni je cisto jasno da svaka mreza ima pravo iskljuciti korisnika ako korisnik privatnu tarifu koristi za: poslovnu komunikaciju, nabijanje kuna na tomato, za spam, i zvanje 500 razlicitih brojeva.

Ne nabija drugima kune na racun i poziva prema tomatu ima onako oko 20 minuta mjesecno.

Iskljucili su more korisnika bez ikakvog objasnjenja.

Ljudima su rekli da pisu na e-mail adresu za detalje na koju koliko znam nisu nikome odgovorili.

Ja sam pisao 2x, zvao SZK 3 ili 4x,
Pisao po fejsu i nista!

Vlasniku linije ne daju nikakvo Objasnjenje. Ne znam kada ce aktivirati uslugu, ne znam jel to trajno iskljucenje. Ne daju nikakvu ifformaciju osim da revoluciju vise ne mogu koristiti.

A ja u jutro idem kod odvjetnika.

Ajde sada da cujem da su oni u pravu!
Poruka: 161
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 11 Mjeseci Karma: 4  
Mozes otici kod odvjetnika, samo sto mislim da nemas pravnu osnovu jer HAKOM ne dopusta beskonacno razgovora zbog dialera. Ne radi im site trenutacno pa ne mogu tocno potvrditi.
MacBook Pro i7 & iPhone 4
Poruka: 1696
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 11 Mjeseci Karma: 74  
Zdravac kaže:
Dbuknaa kaže:

Gle, uopće se ne slažem s tobom.

Znaš li ti uopće što to znači načelo pravednosti?

Probaj otvoriti Njuškalo, i pogledaj koliko se nude tomato kartice sa "nabijenim minutama", po nekoliko tisuća kuna. Sad ti meni reci zar Tele2 (ili bilo koji drugi operater) nema pravo radi takvih pokvarenih lopova ipak staviti neku klauzulu da se zaštiti???

Drugo: 5000 (PET TISUĆA minuta) = 83,33 sata razgovora HALO - OSAMDESET I TRI sata razgovora mjesečno!!!
I još k tome 100 poruka DNEVNO

I sad se ti žališ da tvome kolegi to nije dovoljno!

Stvarno te ne razumijem... I nemoj samo početi kako neograničeno znači neograničeno bla bla..

Da imaš iskustva s ugovorima bilo kakve vrste, shvatio bi da rječ neograničeno jednostavno NE postoji...

Sorry, malo sam nabrijan

Moram se osvrnuti na tvoj post i načelo pravednosti, što god to trebalo značiti. Je li to isto načelo u primjeni kad ja po pozitivnom stanju na tekućem dobivam urnebesnih 0,25 do 0,5 posto kamata, a ako odem u minus tad je kamata 15%? To su korporacije koje poznaju samo jedno načelo: profit, i nikakva ih pravednost tu ne smeta. Po toj bi logici, načelo pravednosti, penzići mogli tražiti veće penzije, jer nije PRAVEDNO da netko tko je godinama plaćal i uplaćival sad ima 1000 kuna ili to smatraš pravednim?
Također, netko bi mogel ušetat u salon i reći da nije pravedno da se on vpzi u staroj krami od stojadina bez klime, a u salonu je novi XY auto s klimom... Namjerno tjeram stvari do apsurda, jer sam osobito osjetljiv na prodavanje zraka od strane mobilnih operatera.
Da se razumijemo, ne razgovaram satima, ne pada mi na pamet visit na mobitelu 5000 minuta mjesečno, ali ako ugovor kaže NEOGRANIČENO, onda je to NEOGRANIČENO, pa taman firma s tim jednim korisnikom bila u minusu; na račun te tarife je možda dobavila 1500 novih s kojima je u plusu i onda mora biti kuš kaj se tiče ovog jednog.
I da, ni ja nisam pravnik, nego strojar i ako na štangu objesiš uteg od klie, ona se bude UVIJEK JEDNAKO spigala prema dolje, bez obzira napisal ti na nju T-COM, VIp ili TELE2, bez razlike bila na vlasti HDZ ili SPD opcija. I onda, ako u ugovoru piše neograničeno, moralo bi biti neogranično da ga jebeš. I čak i ako netko nabija konto na tomatu, a u ugovoru ne piše niš o tome, tele2 bi to trebal progutati i dati otkaz svojoj pravnoj službi koja je sročila takav ugovor.
Pun mi je q...c jednostrane promjene ugovora kad to velikim zapaše i da to svi smatraju normalnim; ajde se ti probaj iskobeljat iz nepovoljnog ugovora po načelu pravednosti, recimo ako imaš stambeni kredit u švicarcima. Jel to pravedno da ti ga obračunavaju u valuti koju nisi ni dobil ni videl i gule ti kože s leđa jer je tečaj podivljal, a lovu su već odavno plasirali i računali s bitno manjom dobiti, a sad samo koriste situaciju?!
Budi svjestan svega što znaš, ali poštuj sve ono što ne znaš
Poruka: 53
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 11 Mjeseci Karma: 1  
Djuro je potpuno u pravu! Ako pise NEOGRANICENO onda to tocno znaci to i tu nema vrdanja. Mislim danas za svako sranje treba citati najsitnija slova na ugovoru (npr. dijakriticki znakovi u SMS-ovima sto "zauzimaju" vise mjesta u porukama od obicnih znakova ). Iako je meni suludo pomisliti da se moze potrositi 5000 min. mjesecno na telefonu jbg., ako 1 potrosi 10000 nece, ali to je "rizik" posla, ako se takva statisticka greska uopce moze nazvati rizikom. Slicno kako i banke odredjuju cijenu novca na osnovu nekoliko neplatisa, pa svi ostali koji uredno placamo imamo vecu kamatu tako i ovo.
@Zdravac
Kako rijec neograniceno ne postoji u ugovorima? Sta znaci flat-rate onda?
Poruka: 75
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 11 Mjeseci Karma: 3  
Nisam vidio taj konkretan ugovor ali vjerojatno piše "u skladu s općim uvjetima korištenja tarife" ili slično, a ti su uglavnom negdje navedeni na netu. Svinjarija je ako te opće uvjete nisu nigdje naveli sve dok ljudi nisu uzeli pretplatu, premda sumnjam... Znam kakav je TELE2, bio jednom kod njih u samom početku i da imaju ne znam kakvu tarifu više se tamo ne vraćam. S njima se da razgovarati jedino preko Državnog Inspektorata, onda su odmah susretljivi.

Sad sam kod vipa i tako radi vip, ugovor je jedna stranica s generalijama a opći uvjeti 2-3 stranice sitno pisane gdje se sve precizirano. Ne potpisujem ništa dok ne pročitam uvjete i sva sitna slova.
Poruka: 245
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 11 Mjeseci Karma: 5  
Nema se tu šta objašnjavat i prepucavat. Ako na reklami stoji Revolucija- neograničeno ovo, neograničeno ono....onda je neograničeno, a načela pravednosti neka si oni gurnu u dupe, svijet odavna nije pravedan, pa nek se gospoda srede i neka smisle bolji način kako privuči korisnike. Jel pravedno se onda lažno oglašavat i pogotovo ako to ne stoji u ugovoru, pa čak i da stoji.

Stoga eat šit Tele2, Tomato i sl.
Stay focused

Iphone 4s 16Gb
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 11 Mjeseci Karma: 2  
Ajde bar se netko smanom slaze, a ne svaki put kada otvaram temu znam da ce se nakupit nekoliko mudraca i popljuvat pola teksta. Ja da nisam upravu nebi ni optuzivao ni vip ni tele2 ma koliko to god boljelo.
I da jadan onaj kolji mi se zamjeri jer sam toliko tvrdoglav da cu tjerat do kraja na bilo koji nacin.
graphgraph

Poštovani,

ovim putem Vas želimo obavijestiti kako je Vaš upit proslijeđen u nadležni
odjel na detaljnu provjeru te Vas molimo za malo strpljenja do rješenja
istog.

Uz iskreno žaljenje zbog nastale situacije srdačno Vas pozdravljamo.

Vaš Tele2

Cek cek cek!!
Jel ovo neka sprdnja od strane tele2?
Oni mene srdacno pozdravljaju zbog nastale situacije?!?! :O
Poruka: 154
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 11 Mjeseci Karma: 19  
Tako su i u T-Mobileu imali UNLIMITED tarifu koju su mi jednom prilikom pokušali prodati. Naravno da sam ih pitao sav u čuđenju "čeč, ček... jel to znači da pričam kolko oću, a plaćam samo tu mizernu pretplatu?!". Na to se agentica malo promeškoljila i objasnila mi da to nije baš tako. UNLIMITED se zove radi fore, a u stvarnosti imam (govorim napamet) 30h razgovora i ne-znam-koliko SMSova. Tada sam je pitao zar joj joj to ne zvuči malo bizarno, a ona se na to samo ponovno promeškoljila. (Inače je bila vrlo zgodna, sa izraženim dekolteom i razgovor se odvijao u četiri oka u mom stanu.)
Elem... Nudila mi je tu tarifu na 6 mjeseci po nekoj povlaštenoj tarifi, a onda, ako nakon 6 mjeseci ne odjavim, kreće puna cijena. "A vi ćete me obavijestiti u zadnjem mjesecu da mi ističe tarifa, zar ne?" "Ne - veli ona - o tome se sami morate brinuti". To zadnje pitanje sam joj postavio zato što su me prije tog sastanka nazvali iz T-Mobilea i rekli mi da je moj račun takav i takav, da trošim toliko i toliko i da oni imaju paket koji bi možda bolje odgovarao mojim potrebama. Sve skupa se odvijalo kad mi je istekao dvogodišnji ugovor i kad su me lovili da potpišem novi. Dakle, pratge moj račun i obavještavaju me o tome, ali će uredno pustiti da mi istekne 6 mjeseci probe i onda mi bez ikakve najave poslati račun na puni iznos tarife. A reko', draga moja, nabij si tu ponudu znaš već gdje.

Ova priča nema poantu. Samo hoću reći da smo mi telekomunikacijskim operaterima ovce za strizanje (i ne samo njima). Vjerujem da se dosta ljudi polakomilo na "revoluciju", bez previše razmišljanja i pitanja prešlo na tu tarifu i nasjelo na foru. To je klasika - navali, narode! I svi operateri su tu negdje po tom pitanju. Nema boljeg ili lošijeg, al za jednog se 'moraš' odlučiti.

Ako imaš ikakve pravne osnove, nadam se da ćeš im ostrizati komad tog crnog runa.
Posjetitelj
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 11 Mjeseci Karma: 17  
Dbuknaa kaže:
Ajde bar se netko smanom slaze, a ne svaki put kada otvaram temu znam da ce se nakupit nekoliko mudraca i popljuvat pola teksta. Ja da nisam upravu nebi ni optuzivao ni vip ni tele2 ma koliko to god boljelo.
I da jadan onaj kolji mi se zamjeri jer sam toliko tvrdoglav da cu tjerat do kraja na bilo koji nacin.

Zena mi je na revoluciji. Cudno, ali prije nego je istu uzela procitali smo na njihovoj stranici podatak da je ipak ogranicena. Kako je nedavno rodila, stalno je doma sa djetetom pa dosta zivka i prica. Nije imala nikakvih problema.

Nemoj me pogresno shvatiti, ne podrzavam TELE2 niti bilo kojeg drugog operatera. Dapace, bolje da svoje misljenje o njima ne iznosim, dobio bih ban radi silnih psovki

No realno stanje na ovoj planeti i posebice u ovoj banana drzavi = ne ocekuj nista da bude kako izgleda, posebice ne kod operatera. Ne znam covjeka koji se preko njih nije opekao. No zato prije bilo kakvog ugovora procitam apsolutno sve, od stranice tog operatera, ugovora pa online foruma i iskustva korisnika.

Zelim ti svu srecu ako odes na sud, mada sumnjam da imas i 1% sanse.
graphgraph

Hvala, odvjetnika jos nisam nasao koji se s takvim stvarima bavi i sad jos ovaj produzeni vikend a od njih sam danas dobio ovo:
Poštovani gospodine Bukna,

budući da su Vam onemogućene odlazne usluge na zahtjev Tele2 zbog povrede
Načela pravednosti, ovim Vas putem obavještavamo o daljnjim mogućnostima
korištenja Tele2 usluga.

Naime, na ovlaštenom Tele2 prodajnom mjestu možete podnijeti zahtjev za
prelazak s pretplate na bonove. U tom slučaju, koristili biste isti broj uz
koji ste zasnovali pretplatnički odnos, ali na uslugu na bonove. Također,
ukoliko biste željeli ostati Tele2 korisnik na pretplatu uz korištenje
postojećeg broja, potrebno je obratiti se ovlaštenom Tele2 prodajnom mjestu
ili Službi za korisnike kako bi se izvršila aktivacija nove tarife. Svakako
bismo Vam sugerirali odabir tarife Među nama. Napominjemo kako niste više u
mogućnosti aktivirati tarifu Revolucija.

Ljubazno Vas molimo da nam u roku od dva dana telefonskim putem na broj
Službe za korisnike 095 1000 444 dostavite informaciju o Vašoj odluci.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

U slučaju da niste zadovoljni rješenjem navedenoga prigovora, u roku od
najviše 30 dana od dana zaprimanja pisanog odgovora Tele2 imate pravo
podnijeti pisanu pritužbu Povjerenstvu za reklamacije korisnika Tele2, u
čijem radu sudjeluju i predstavnici udruga potrošaca. Pritužbu možete
poslati na adresu Olajnica 19, 32 000 Vukovar s naznakom "za Povjerenstvo
za reklamacije korisnika Tele2."

Srdačan pozdrav,

Vaš Tele2
Poruka: 326
graphgraph

Koja su nacela pravednosti - to negdje pise?
DA li si potrosio 5000 minuta?
Odlučio sam promijeniti potpis
graphgraph

Da, www.tele2.hr/upload/documents/tele2_nace...luga_i_proizvoda.pdf
I taj datum nije tocan.
Ne, tih 5000 min nije potroseno. Potroseno je malo preko 1000 minuta.
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 11 Mjeseci Karma: 74  
Koja pravednost! Tko o čemu, kurve o poštenju......
Poruka: 15
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 11 Mjeseci Karma: 0  
ja nisam nikad dozivio i cuo da je tele2 nekog ugasio. .. nak hrpu korisnika s tom tarifom koju i sam koristim od prvog dana i nikad nije iblo problema, a melje se na veliko s tim. ugasit ce zbog evetualne ZLOUPOTREBE, ili ako racuni nisu placeni na vrijeme. znaci da ako pricas s nekim sa 95 na 98 po 3h dnevno svaki dan onda ce te ugasiti, to je normalna stvar, da sam i ja vlasnik i ja bi te ugasio. ako hoces pricat imas fiksni telefon pa pricaj... ili se nadji na kavi. iskreno imam preko 1000min mjesecno razgovora i nisam jos dozivio da su me ugasili nikad.

i p.s. ne vrijedi ti odvjetnik, prvo po zakonu moras njih kontaktirat i s njima tocno vidit sto je problem. ako s njima ne rijesis onda u hakom podneses prigovor, tek nakon sto ti oni jave rezultat onda mozes odvjetnika i privatnu tuzbu podnjet.
Poruka: 326
graphgraph

kre10 - kaj ti znaci - ako hoces pricat imas fixni telefon ili odi na kavu? ovak nesto smijesno vec dugo nisam cuo.
Da ti ne radis za tele2?
Odlučio sam promijeniti potpis
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 11 Mjeseci Karma: 11  
Činjenica Je da je ovo banana država, ali ne zbog Načela pravednosti.
Pogledajte malo što Skype nudi. Ima neograničene minute poziva prema fixnim brojevima prema državama po cijelom svijetu. ALI isto tako si uzima pravo ukidanja usluge po načelu pravednosti.
Poanta je da se zna svrha takvih tarifa, usluga i da nitko neće tolerirati prevarante.

@ Dbuknaa
Ako si potrošio "nešto preko 1000 min", onda ustraj u žalbi, jer imaš SVAKO PRAVO NA PRITUŽBU. To je daleko od limita po njihovom načelu pravednosti. Iako mi nije jasno zašto si "ti potpisao prijatelju tu tarifu? Zašto ti prijatelj nije SAM potpisao?

EDIT;
I ja imam par frendova s tom tarifom, i isto nitko nije imao do sada problema...

A tih tvojih 1000 min je prema jednom broju, ili? Pitam jer ti nude tarifu "Među nama"?!
Poruka: 267
graphgraph

kre10 kaže:
ja nisam nikad dozivio i cuo da je tele2 nekog ugasio. .. nak hrpu korisnika s tom tarifom koju i sam koristim od prvog dana i nikad nije iblo problema, a melje se na veliko s tim. ugasit ce zbog evetualne ZLOUPOTREBE, ili ako racuni nisu placeni na vrijeme. znaci da ako pricas s nekim sa 95 na 98 po 3h dnevno svaki dan onda ce te ugasiti, to je normalna stvar, da sam i ja vlasnik i ja bi te ugasio. ako hoces pricat imas fiksni telefon pa pricaj... ili se nadji na kavi. iskreno imam preko 1000min mjesecno razgovora i nisam jos dozivio da su me ugasili nikad.

i p.s. ne vrijedi ti odvjetnik, prvo po zakonu moras njih kontaktirat i s njima tocno vidit sto je problem. ako s njima ne rijesis onda u hakom podneses prigovor, tek nakon sto ti oni jave rezultat onda mozes odvjetnika i privatnu tuzbu podnjet.

O cemu ti pricas???
Ako je neograniceno, onda je neograniceno!!!
Znas li znacenje rijeci "neograniceno"...znaci bez granice...ako netko postavi granicu, onda nje neograniceno, zar ne?!
Zasto ne bi s nekim pricao "neograniceno" sa 95 na 98???
I sta tebe briga za fixni tel ili kavu...pricam s kim hocu, kako hocu i kolko hocu...

O kojem ti zakonu govoris...oprosti, ali lupas!
Ne moras nikog kontaktirati prije tuzbe...ne moras cak imati niti odvjetnika...
Hakom se uzima na sudu ako sud to zatrazi i odobri...

Aj molim te, ne navodi ljude na krivi put kao da si na punoj placi tele2.
Zbog ovakvog mentaliteta austrougarskih konjusara, raznorazni tele2, tmobile-i i vipovi nas deru i derace nas, dok god se ljudi ne udruze i podnesu skupnu tuzbu.
Al jebiga, mentalni sklop"crkla mi je krava, al je i susedu, pa sve ok" nas je doveo tu gdje jesmo.
Ne patim za Norveskom i Danskom, ostajem zauvijek u Spanskom...by Breed
Poruka: 3089
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 11 Mjeseci Karma: 39  
Kaj se cudite ko pura dreku. Tele2 krade i potkrada. Ovo je sad dokaz. Kolegi bon traje sve keace i krace, a nije nesto promijenio navike.
Smrt fašizmu i komunizmu. I MMF-u!
graphgraph

kole kaže:
kre10 kaže:

O cemu ti pricas???
Ako je neograniceno, onda je neograniceno!!!
Znas li znacenje rijeci "neograniceno"...znaci bez granice...ako netko postavi granicu, onda nje neograniceno, zar ne?!
Zasto ne bi s nekim pricao "neograniceno" sa 95 na 98???
I sta tebe briga za fixni tel ili kavu...pricam s kim hocu, kako hocu i kolko hocu...

O kojem ti zakonu govoris...oprosti, ali lupas!
Ne moras nikog kontaktirati prije tuzbe...ne moras cak imati niti odvjetnika...
Hakom se uzima na sudu ako sud to zatrazi i odobri...

Aj molim te, ne navodi ljude na krivi put kao da si na punoj placi tele2.
Zbog ovakvog mentaliteta austrougarskih konjusara, raznorazni tele2, tmobile-i i vipovi nas deru i derace nas, dok god se ljudi ne udruze i podnesu skupnu tuzbu.
Al jebiga, mentalni sklop"crkla mi je krava, al je i susedu, pa sve ok" nas je doveo tu gdje jesmo.

BRAVO KRALJU!
Još da smo u nekoj normalnoj državi gdje sudski proces ne traje 3 desetljeća s guštom bi tužio npr. McDonalds za reklamiranje škampi koje škampa nisu vidjele, ili npr. hrvatsku lutriju za 'svaka kartica je dobitna'....
Macbok Pro 15'', Mid2009, 3.06GHz C2D | iMac 24'', Late2006, 2.16GHz C2D | iPad 4 32Gb WiFi+Cellular | iPhone4 16Gb
Poruka: 534
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 10 Mjeseci, 4 Tjedana Karma: 45  
dakle...

u ovom slučaju treba podnijeti prigovor.
u prigovoru se treba pozvati na članak 50. stavak 6. zakona o elektroničkim komunikacijama. tada će tele2 biti obavezan odmah i sve do trenutka rješenja prigovora u zadnjoj instanci omogućiti nesmetano korištenje usluga.
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 10 Mjeseci, 4 Tjedana Karma: 2  
Evo javljam se da i ja napokon kazem jednu dobru vijest,
UKLJUCENNN SAMMM "Na zahtjev Tele2" i racun ce bit umanjen, shvatili su neke stvari.
Zahvaljujem se podrsci ovom divnom forumu
A vi koji ste se pravili "pametni" samo tako nastaviti, dobro je to za mozak.
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 10 Mjeseci, 4 Tjedana Karma: 11  
Ajd, drago mi je da su te uključili.
Ali nekak mi je ostalo od tvojih prethodnih postova da SI TI TU TARIFU POTPISAO ZA PRIJATELJA?!? To je točno, ili sam ja to sanjao?
Kolega Hackerivs je dobro napisao i slažem se s njime.

PS.
Ipak bih volio vidjeti tu specifikaciju poziva...

PS2
Dbuknaa kaže
"A vi koji ste se pravili "pametni" samo tako nastaviti, dobro je to za mozak."

@Dbuknaa
Samo nastavi biti tak ciničan - "Dobro" je to za kolegijalnost...
Posjetitelj
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 10 Mjeseci, 4 Tjedana Karma: 17  
Nije dozvoljeno sa nekim se ne slagati. Iako je taj netko potpisao tarifu za svog prijatelja (??! ), a sada je on ukljucen.

U svakom slucaju cestitke na ukljucenju. Javi kako nam sudsko rjesenje kad ih tuzis kako si vec ranije napisao (malo cinicnosti i sa moje strane).
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 10 Mjeseci, 3 Tjedana Karma: 2  
@Zdravac
hahahah tocno, ne sanjas

@mileni
jesam, za koji tjedan ugovor ide na njega.
Moderator
Poruka: 9230
graph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 10 Mjeseci, 1 Tjedan Karma: 302  
I? Koji je ishod?
smayoo.blog.hr
3C & Qchine o životu, svemiru i svemu ostalom...
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 9 Mjeseci, 4 Tjedana Karma: 2  
Napokon!

Tele2 je dobio kaznu od 10 prosjecnih mjesecnih placa, link:

www.hakom.hr/UserDocsImages/2012/odluke_...olucija-20120702.pdf

A evo i neki clanak sa lazima koje nisu prosle.

www.index.hr/vijesti/clanak/navukli-ih-p...o-telad-/628554.aspx
Moderator
graph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 9 Mjeseci, 4 Tjedana Karma: 302  
Nisu dobili kaznu, nego će je dobiti ako ne provedu odredbu u roku. Ali vjerojatno neće (nisu), jer je kazna smiješno malena. "Slap on the wrist", što bi rekli Ameri.
smayoo.blog.hr
Poruka: 521
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 9 Mjeseci, 3 Tjedana Karma: 17  
Prava kazna bila bi da su ih natjerali da se (više puta!) javno ispričaju i to u terminima kada su išle njihove promotivne poruke na TV, radiju i sl.
Moderator
graph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 9 Mjeseci, 3 Tjedana Karma: 302  
Naravno. Samo što zakon ne predviđa takvu vrst kazne. Nažalost. I, naravno, u mainstream medijima ni "zuc", jer im je Tele2 dobra mušterija.
smayoo.blog.hr
Admin
Poruka: 5549
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 9 Mjeseci, 3 Tjedana Karma: 205  
smayoo kaže:
Naravno. Samo što zakon ne predviđa takvu vrst kazne. Nažalost. I, naravno, u mainstream medijima ni "zuc", jer im je Tele2 dobra mušterija.

Mda, ali recimo baš gledam... najviše ljudi na upravo ovaj thread je danas (od pola noći) došlo tražeći "tele2 revolucija" na googleu. Tamo je thread odmah ispod službenih tele2 stranica.
graphgraph

Evo članka na domaćem mainstream portalu http://bit.ly/QJ1C9W
Moderator
graph

Za naše prilike su mainstream mediji još uvijek TV, radio, novine (tiskane). To sam htio reći - da ni na jednoj televiziji ni zuc o tome. Ni na radiju. Za novine ne znam jer ih ne čitam.
smayoo.blog.hr
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 9 Mjeseci, 3 Tjedana Karma: 2  
Riba, hvala na obavijesti
Ne mozes zamisliti koliko mi je drago sto se to sve raspirilo na sve strane, sada ljudi znaju da su prevaranti. Posebno mi je drago to sto sam JA medu prvima zapoceo rat preko interneta, drugacije ne ide.
Kada sam otvorio temu dobio sam puno kritika ali ja sam se drzao svojega i isplatilo se nakon Ribine dobre vijesti i brojem pregleda teme koja je 2531.
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 9 Mjeseci, 3 Tjedana Karma: 74  
Na galge s lopovima!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oni će lagati i pljačkati ovaj napaćeni narod! E, nećete, razbojnici!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moderator
graph

Ideeeš...

Vidi se da si iz Gupčevog kraja.
smayoo.blog.hr
graphgraph

Još da su mi vile pri ruki.....

A tek širočka
Moderator
graph

A za onu ovcu - ražanj.
smayoo.blog.hr
graphgraph

Bojim se da bi bila žilava....

A da se organizira 'spontano' okupljanje naroda uz prigodne suvenire tipa križevi u plamenu, bijele kapuljače i slično...?
Admin
Poruka: 5549
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 9 Mjeseci, 3 Tjedana Karma: 205  
Pala je ideja da im se anonimno pošalje paket sa janjećom glavom kao upozorenje, prodaju ih po 10 kuna komad na staroj cesti Rijeka-Zagreb ali smo zaključili da nema smiisla ako nitko neće snimiti raspakiranje.
Poruka: 2
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 9 Mjeseci, 3 Tjedana Karma: 0  
Bok svim korisnicima. Eto nisam u potpunosti čitao sve što su ljudi do sada tipkali, ali svejedno želim iznjeti svoje mišljenje.

Traifa Revolucija je več trajala cca mjesec dana i vrlo sam dugo razmišljao dali uzeti ili ne, čak sam u nekoliko situcija prolaskom gradom bio zaustavljan od njihovih ljudi i objašnjavali su mi pojedinosti tarife u kojoj su neograničeni razgovori te poruke a internet da ima limit od 500 MB ( što je od svega što su navodili jedino bila istina ). Također sam razgovarao sa službom za korisnike i bio na prodajnome mijestu. Tada sam otišao i prešao iz VIP mreže na Tele2 s trifom revolucija. Na prodajnome mijestu sam pročitao ugovor, pitao osobu koja je tada radila da nebi postojalo nešto što bi trebao znati, bilo kakav limit ili ograničenje ili pravilo na koje posebno treba paziti. Osoba je rekla NE, i tri puta me uvijeravala da stvarno nema nikakvog sitnog teksta niti kvake.

Također su isto to i tvrdili i u tv reklami.

Prije dva dana sam dobio poruku da se izmijenilo načelo pravednosti koje mogu naći na njihovoj stranici. Sat vremena sam bezuspiješno tražio, dok nisam odlućio nazvati službu za korisnike, te mi je rečeno gdje se to nalazi. Iskreno da se dođe do tog teksta treba proči labirint i na kraju se dođe. Pitao sam, a zar to nije ogrničavanje trife? Žena je rekla nije, tarifa je neograničena ali sa ograničenjem ..... i bla i bla i bla!

Da ne duljim.... Prvo i osnovno što si izreklamira, i na osnovu čega si privukao korisnike toga se onda i drži a ne kada korisnici koriste svoje pravo koje im je eksplicitno kazano da je takvo onda se kajati što TOMATO daje svojim korisnicima dodatne kune za primljene pozive. Pa njihov novac, pa mislim da mogu s njime što žele.

A svi imamo sreču da nema ugovorne obaveze na 1 ili 2 godine tako da svi koji su stvarno nezadovoljni, platite im koliko ste dužni i put pod noge u drugu mrežu.Vrlo je jednostavno!
Poruka: 2
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 9 Mjeseci, 3 Tjedana Karma: 0  
Možda bi stvarno trebalo organizirati prosvijed!!!!
Moderator
graph

Što ti vrijedi prosvjed kad se o njemu neće ništa čuti na mainstream medijima (isto kao što ništa ne pričaju niti o samom problemu). Bit će gotovo kao da se nije ni dogodio.
smayoo.blog.hr
graphgraph

smayoo kaže:
Što ti vrijedi prosvjed kad se o njemu neće ništa čuti na mainstream medijima (isto kao što ništa ne pričaju niti o samom problemu). Bit će gotovo kao da se nije ni dogodio.
Imaš pravo. Najjače bi odjeknula objava na javnoj televiziji. Na javnoj TV o tome nije bilo govora (ostale televizije ne pratim pa za njih ne mogu ništa tvrditi).

Zanimljiva je situacija na webu. O problemu su pisali index.hr, net.hr i vecernji.hr (na sva tri portala bio je iznimno velik broj komentara na članak). Ni riječi na jutarnji.hr i tportal.hr (!!!). Ovo su mi se činili najveći nacionalni web portali, ostale nisam pratio.

Pretpostavljam da oni koji dobro zarađuju od njih kao oglašivača nisu previše čačkali. Zanimljiva mi je reakcija (bolje reći izostanak iste) od strane tportala.

Sada jedva čekam vidjeti sljedeću kampanju tele2. Hoće li se ponašati kao da se ništa nije dogodilo ili će pokušati nekako "opravdati" svoje ponašanje? Živi bili pa vidjeli!
graphgraph

I naslovnica današnjeg VL-a vrišti o Tele2.....
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 9 Mjeseci, 3 Tjedana Karma: 39  
Zasto se na iPhone-u ne vidi cijeli tekst????????
Moderator
graph

To ti je za kaznu što koristiš iPhone
smayoo.blog.hr
graphgraph

Evo, objaviše i na jutarnji.hr
graphgraph

Tele2
Prije 2 sata/i
ISPRIČAVAMO SE I VRAĆAMO REVOLUCIJU BEZ KVAKE!

Dragi fejsbukovci,

Ovim putem upućujemo vam našu iskrenu ispriku zbog promjene Načela pravednosti korištenja proizvoda i usluga za tarifu Revolucija.

Upravo vi ste se potrudili da se glas korisnika čuje i zbog vas smo odlučili vratiti prvotno Načelo pravednosti. Naša odluka stupa na snagu danas. Revoluciju vraćamo na njezin revolucionaran početak –
5000 minuta prema svim fiksnim i mobilnim mrežama u Hrvatskoj. Ujedno, danas ujutro uključili smo sve naše korisnike koji su bili isključeni uslijed promjene Načela pravednosti, odnosno korisnike koji su ostvarili do 5000 minuta odlaznih poziva.

Naša nakana nikada nije bila oštetiti vas korisnike i tarifu Revolucija učiniti lošijim proizvodom. Izmjene načela bile su pokušaj nas kao operatera boriti se sa sve većim zloporabama naših proizvoda i usluga, koje prvenstveno štete vama kao korisnicima narušavajući stabilnost i sigurnost mreže. Promjena o kojoj je bilo riječi pogodila bi samo minimalan postotak upravo onih koji su tarifu i zloupotrebljavali zbog vlastite koristi, ali unatoč tome shvatili smo da imamo obvezu iznaći neka drugačija rješenja kako bi se borili sa ovakvim tipom prijevara, što smo u konačnici i uspjeli. Rezultat je sadašnje Načelo pravednosti koje je svedeno samo i isključivo na ograničenje ukupne količine odlaznih poziva od 5000 odlaznih minuta prema fiksnim i mobilnim mrežama u RH.

Zahvaljujemo vam svima koji ste otvoreno izrazili zabrinutost uslijed promjene Načela pravednosti. Povjerenje naših korisnika najvažnije nam je, a jedini način da ga očuvamo je slušati vaše želje i mišljenja.

Ovim putem obećavamo kako nećemo ponavljati iste greške i kako ostajemo transparentnom kompanijom koja sluša. Tele2 će nastaviti s pružanjem izazova tržištu na dobrobit svojih korisnika.

Revolucija bez kvake opet je u rukama svojih korisnika, gdje i pripada.
Moderator
graph

smayoo.blog.hr
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 9 Mjeseci, 3 Tjedana Karma: 39  
Glas korisnika malo sutra. Frka od tuzbi i gubitka love.
graphgraph

klošari!
Macbok Pro 15'', Mid2009, 3.06GHz C2D | iMac 24'', Late2006, 2.16GHz C2D | iPad 4 32Gb WiFi+Cellular | iPhone4 16Gb
Poruka: 53
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 9 Mjeseci, 3 Tjedana Karma: 1  
Ma ne. Nisu oni tu radi profita nego samo radi nas. Nikad to ne zaboravi!
Poruka: 985
graphgraph

Tele2 Revolucija, prevara. prije 9 Mjeseci, 3 Tjedana Karma: 14  
Stigao mi jutros SMS da su vratili Revoluciju na 5000 minuta poziva mjesečno.
The human mind ordinarily operates at only ten 10% of its
capacity, the rest is overhead for the operating system.
Idi na vrh

Novo na Jabučnjaku

Prijava

Vikalica™

Poruka primljena: pred 25 min
  • radar: fala Sank, ne znam, mozda je naletio na bad track pa ga procitao kao ok, no dogadja mi se da mi neki crtic "kao" prebaci za 4min i naravno imam 9min crtanog :) nema veze, koji ne idu ne idu
  • kinsif: pa kada ga ne koristis par sati, zasto ne bi isao u sleep? "probudi" se u 2 sekunde kad ti ponovno zatreba...
  • dCakmak: Ja svoj MacPro vec godinama drzim, samo u sleep modu, takodjer i iMac koji isto imam u stanu
  • Slava: jedno pitanje,imama mac pro računar da li da ga držim stalno upaljenim i li da ide u sleep kada je moguće
  • Sank: @radar ja koristim iVI Pro i nisam primjetio nikakvih problema sa chapterima nakon konverzije onih video datoteka koje ih imaju
  • radar: dali je moguce da mi appletv chaptere u filmu razbacuje kao muziku na shuffle i kako to rijesiti, ili je do iVI Pro programa, tx
  • john_st: ja sam siguran da je Apple prekršio neki zakon da bi IRS to već davno promptno riješila, al prelukavi su to igrači. posebice me se dojmila ideja da umjesto isplate dividende na X dionica lijepo dignu kredit i kupe tih X dionica pri čemu im je kamata manja od iznosa dividende. formidable!!
  • scarface32: prati li iko ovo saslusanje u vezi ne placanja poreza?
  • smayoo: :roll: kakva morbidna ideja...
  • john_st: jaadan :( »Klikni!«
  • JCM: Ma super, dobro da je i tako kako je. SL zvuci sasvim dovoljno. Smayoo, zvucis pero lako, britko i jasno. Pozz svima :)
  • Defou: Ako zelis raditi development za iOS SL nije podrzan vec par verzija Xcode-a...
  • rusty: @JMC ja sam rekao SL zato jer si pitao što od to dvoje (SL ili ML) staviti na White iz 2009. Osobno ne bi išao sa Mlom na stroj star 4 godine pogotovo ako nije upgradan. Također slažem se sa navedenim, da ako po pitanju opcija nema toga što SL ne može i time zadovoljava potrebe zašto onda i ići na nešto turbo novo? Osobno sam na ML i nemam ništa protiv fuzije iOSa i OS X, ali to je moje osobno mišljenje. SL bi po meni bio puno bolji izbor za White seriju iz 2009
  • smayoo: Dobro, to je i zato što su Windows korisnici više prisiljeni kemijati inače, pa su tako iskemijali i (neslužbene) instalacije da omoguće XP na novijem hardveru (najprije je bila SATA podrška, onda dual core pa quad core procesori...). Da se Mac korisnicima hoće toliko kemijati (tj. onima kojima se hoće), imali bi hackintosh... 8)
  • drlovric: Sumnjam da ce ijedan OS ikada skinuti sa trona duzinu trajanja XP :) 12-13 godina ako se ne varam i jos se neda, i ako je Win 7 vise nego dobar OS. Mada si u pravu za 10.6. Ne vole svi korisnici to forsiranje iOS u OS X :/
  • smayoo: Da? Ne znam... Možda zato što imam 140 kg... :D
  • JCM: Smayo tvoje riijeci uvijek imaju tezinu :)
  • smayoo: 10.6 Snow Leopard je de facto postao Macov Windows XP - sve što je Apple napravio nakon toga je krenulo nizbrdo, tako da je puno korisnika ostalo na 10.6 iako su mogli dalje. Pa onda i developeri to uvažavaju. Ja sam na 10.6 i do sad nisam osjetio problem zbog toga. Jedna jedina aplikacija koja meni treba - nije dostupna na 10.6. A i taj mi nije nešto osobito važan.
  • JCM: To je tako ali kako ne znam previse o trajanju apple softvrea zanimalo me da li ce bar jos dvije godine trajati. Ne isplati se placati za nesto sto ce ubrzo biti beskorisno (npr ovaj white)
  • drlovric: JCM: Zar to nije dubina svakog racunala? I potrosacke elektronike opcenito :)
  • JCM: Da li to znaci da ima rok trajanja obzirom na software? Znam da ima (sve ima) ali da li ce se nakon nekog vremena (skorijeg?) baciti u smece jer nece biti kompatibilan sa hrpom stvari?
  • rusty: osobno ne bi išao preko SLa (10.6.4)
  • JCM: Još jedno pitanje: Da li se može i koji software se preporucuje za nadogradnju MB White 2009? Sada je na 10.5.8. Snow ili Mountain?
  • smayoo: U slučaju nužde, najmanje 20% manje ;)
  • john_st: ma ne prodajem ga, previše sam emotivno vezan za nj :) al čisto me zanima, u slučaju nužde, koliko mogu dobit za njega
  • Sin: @mario.zg: nedovoljno pojasnih: SSD je cca 650-700, a HD postojeći od 160 ili 250gb, prodam ili zamjenim uz nadoplatu za SSD razlika mi je bila 400-450 kn za upgrade ....
  • mario.zg: Može link do tih diskova SSD 128 za 400 kn?
  • Sin: @john_st: eh da... Slican unibody sam prije cca 1,5 god kupio za 3k i uredno prodao za 4k 6 mj. kasnije...bez SSDa; sada SSD 128 malo rabljeni idu po cca 400-450, znaci ako hoces prodati cijena bi bila cca 3.5-4 k, ili visa ako ti je hobi prodavati pola godine 8)
  • Sin: Solidna baza za procjenu, ali ako pratis cijene na njuskalu za Mac - ljudi obicno traze cca 20% iznad MacSell cijene, a stvarno se prodaju po cijeni 20-30% ISPOD MacSell cijene....tako da john_ st imas od cega poceti....
  • smayoo: john_st, moja se procjena uvijek bazira na cijeni koja se nudi za sličan model na E-bayu + troškovi dostave + PDV + 10% (ja bi bio spreman platiti 10% više za rabljeni Mac kupljen lokalno, nego što me košta neki koji kupujem preko E-baya). Tvoj nije tako jednostavno procijeniti radi SSD-a. Tj. takvih sličnih se baš ne nudi na E-bayu.

Moraš biti prijavljen!

Prisutni jabučari

Anketa

Koji vas je novi Apple hardver najviše dojmio?

Apple novosti

0.6381