HT Internet i Iskon Internet prijevare
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

HT Internet i Iskon Internet prijevare


03.03.2015 | 20:08
Neznam kakvo je vaše mišljenje ali ja sam stava da je HT i Iskon nakveće sra..e naše države kada se tiče interneta.
Inače sam korisnik Iskon Interneta ( Nažalost ) u hebenoj sam bijeloj zoni koja je čista navlakuša, o bržem netu od 10 ups 7-8 možete samo sanjati, reklamiraju se posvuda da nude brži net ali nigdje nije dostupno, slijedeće što mi nikako nejde u glavu jest iduća stvar, gledao sam Max Adsl pakete HT-a i kada sam vidio stavku zamislite sada ovo, 30 kn naknada za održavanje funkcionalnosti opreme, HAloo... pa u kojoj mi državi živimo, znači 30 kn x24 mjeseca plačati nešto što su ionako dužni ti osigurati kroz usluge koje si zatražio, po meni je ovo legalna pljačka, 700 kn kroz 2 god ćete im plačati samo zato da bi vam oprema funkcionirala kako treba, a što da mi net ne radi slali bi mi račune iako interneta nema ? ne razumijem, pa šta je ovo, koja smop mi lakrdija od drža ve
04.03.2015 | 10:37
kod HTa od trenutka podnesene prijave kvara kreće timer. Ukoliko kvar nije otklonjenu unutar 48 sati, na kraju mjeseca se obračunava ukupan broj dana od kada je prijava otvorena do kada je riješena.

Stavka na računu obično ima mjernu jedincu (1) ukoliko je zaračunat cijeli mjesec odnosno 0,86 ili tako nešto ako nije (dakle bilo je vremenskog perioda kada usluga nije bilo dostupna).

Što se naknade opreme tiče, što je tu drugačije od 100kn rentanja telefona iako plačaš recimo pretplatu? Oprema unutar ugovorene obveze ioako nije tvoja nego od ISPa.
04.03.2015 | 11:19
kod HTa od trenutka podnesene prijave kvara kreće timer. Ukoliko kvar nije otklonjenu unutar 48 sati, na kraju mjeseca se obračunava ukupan broj dana od kada je prijava otvorena do kada je riješena.


Cca 2011 mi je crko ADSL router. Prijavio sam kvar. Nakon 10 (DESET!!!) dana mi se nitko nije pojavio. Naravno zvao sam svaki dan i dobivao odgovor da su "u velikoj gužvi". Na kraju sam odustao. Nisu se nikad ni pojavili . Nazvao sam frenda koji radi u HT-u i on mi je dao novi router, onako, "ispod stola".

Cca 2005. su montirali novi telefonski ormarić na stup na ulici, pred mojom kućom, zamijenivši onaj od prije, pojeden korozijom i sav natruo, na kojem su se još nazirale oznake kraljevine Italije (!!?). E, taj novi što su stavili je imao bravicu s ključem. Jako inteligentno, s obzirom na njihovu organizaciju posla, gdje jedan čovjek ima ključ, a njih 500 dolazi povremeno nešto raditi u tom ormariću.

Naravno da je nakon manje od mjesec dana njihov vlastiti serviser *RAZVALIO* novi ormarić da bi obavio posao i poslije, nakon završenog posla, vratašca *ZALIJEPIO* izolir trakom. Tako da je i u novi ormarić kiša nastavila veselo padati, kao i u onaj stari, od Mussolinija.

Taj sam problem u ovih 10 godina prijavljivao HT-u redovito, svakih mjesec-dva, bez ikakvog uspjeha. Tek kad sam ih prije mjesec dana, po Tinovom naputku, krenuo krajnje arogantno i brutalno, na granici vulgarnog, pljuvati i vrijeđati na njihovoj facebook stranici, nakon cca 2 tjedna su zamijenili ormarić novim, koji ovog puta nema bravicu s ključem, nego "kvaku", da ga svatko može normalno otvoriti i zatvoriti.

Tako da, Rusty, nadam se da razumiješ zašto mi je tvoja izjava više nego smiješna...
04.03.2015 | 11:32
Rusty očito voli HT ili radi kod njih pa je jako dobro upoznat sa načinom kako varaju korisnike, evo npr odgovora od HAKOMA koji sam poslao upit vezano uz ovu temu,

"Pitanje:
poštovani

Samo želim navesti da HT u svojoj ponudi ima opcije koje po mojem mišljenju nebi smjele postojati , npr opcija "Osiguranje opreme " u iznosu od 30 kn mjesečno, šrto prije nije bilo i pružatelj usluga je dužan da sve usluge koje su dogovorene budu i dostupne korisniku, zbog čega ste im dozvolili da dodaju takve stavke na račune?
Prije sam koristio njihove usluge i nikada mi se nije ništa zaračunavalo ako se desi neka greška na opremi a sada oni to naplačuju 30 kn na nešto što su ionako dužni osigurati.
Druga stavka je što se Iskon Internet oglašava da nudi brži internet od 10 MB a nigdje nije pokriveno, zašto im se to dopušta?


Odgovor:
Poštovani,
naknada za osiguranje funkcionalnosti opreme u Vašem slučaju obračunava se sukladno važećem cjeniku HT-a, a koji sadrži cijene pojedinih usluga, paketa usluga i drugih dodatnih usluga koje operator pruža krajnjim korisnicima usluga, uključujući i odgovarajuće naknade.
Naknada za osiguranje funkcionalnosti opreme nije posljedica regulatornih obveza koje proizlaze iz Zakona o elektroničkim komunikacijama (NN 73/08, 90/11, 133/12, 80/13 i 71/14), te ju operator kao takvu može samostalno odrediti.
Nadalje, operatori sukladno svojoj poslovnoj politici nude potencijalnim korisnicima svoje usluge. Obveze operatora glede usluga pristupa Internetu te određivanja minimalne brzine, propisane su člankom 37. Pravilnika o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga (NN br. 154/11, 149/13 i 82/14), a zavisno, pružaju li se usluge u nepokretnoj ili pokretnoj mreži. Ukoliko smatrate da se u pojedinom slučaju radi o oglašavanju usluge koja ima obilježja različita od onih koja se oglašavaju, molimo da nas o konkretnom slučaju obavijestite te dostavite isto nama na znanje.

S poštovanjem,
HAKOM
03.03.2015



Znači prema ovome Hakom dopušta leglno krađu, očito nevide ništa sporno, a meni je itekako ta stavka sporna, ne zato jer je to 30 kn, ok nije puno, ( nekome je) ali ne prihvačam takav odgovor da je to njihov cjenik usluga, neka to stave u Njemačkoj pa da vidimo, po ovome kako je to tumačim je da oni misle da češ ti ruter furati po vani kao da je to Plejka i kao neka vrsta garancije, haloo pa kaj smo mi debili da nevidimo da ovdije nešto smrdi ili ja sam ja zabrijao.

Slijedeća stvar koja me smeta kod Iskona je to njihovo reklmairanje koje nema veze sa vezom, kažu mi , da možemo vam mi dati 20 MB ali vaša parica nema tu propusnost pa bi vam se događale smetnje svakodnevno, ok naravno da želim stabilan internet, u redu , pitam tehničku službu Iskona dajte mi recite točne lokacije u gradu i ostalim mjestima gdje točno nudite 50 Mb brzinu i kakav je plan budućeg širenja brzina i optike, nažalost nemamo takve informacije, HALOO, razgiovaram sa tehničkom podrškom koja bi trebala znati takve stvari, i kada sve uzmem u obzir naravno da i dalje stojim da ciljano varaju korisnike da pređu na njihove usluge koje nakon što pređete nećete moći ostvariti.
Što je to ako nije muljanje i obmanjivanje korisnika.
Prilozi:
04.03.2015 | 12:18
Prema slici koju si priložio ja bi prije rekao da je tih 30 kn naknada za korištenje Max TV prijemnika a ne osiguranje.
Ja sam na Bnet-u i oni su u prvih dvije godine ugovorne obveze naplačivali najam njihovog kabelskog modema cca 15 kn.
Ugovor mi je istekao i to više ne plačam, ali mislim da ti je to to. Daju ti opremu koja ti treba za korištenje te njihove usluge i onda ti ju naplate.
Ni ja bez njihovog kabelskog modema nisam mogao imati njihovu uslugu koju sam plačao pa su mi svejedno dodatno naplatili i modem.
04.03.2015 | 12:28
Ovo što ću sada napisati nema veze sa konkretnom pričom, ali ima jako puno smisla u kontekstu teme.
Prije 20-ak dana prestao mi se na Vaillant-ovom bojleru starom dobrih 30-ak godina paliti žižak na rasplinjaču pa nisam imao toplu vodu. Da se razumijemo - živim u kući na zagrebačkoj Kustošiji - imam plinsko centralno grijanje preko Vaillantove peći smještene u podrumu - no ovaj je bojler oduvijek zadužen za toplu vodu u kupaoni. Za priču je bitno, zagrebačka je voda puna kamenca.
Pozovem servisera - dođe skroz OK dečko - i kako uvijek zapisujem šta kada radim vidim da sam zadnji puta kotao tog bojlera dao čistiti od kamenca u listopadu 2013. godine. Godina i pol za ponovni kvar, mislim se, često je - i pitam čovjeka da li je vrijeme za zamjenu bojlera.
Odgovor:
- "Nikako! Ovi bojleri su izvrsni. Danas se sve radi tek toliko da izdrži garantni rok, i nakon toga u pravilu crkava, i nema šanse da ćete naći tako kvalitetan bojler poput ovoga, ma koliko ga platili." - veli.
By the way, žižak nije radio jer se na njemu sakupila prašina, uzeo je četkicu, šest puta prešao preko njega, i sve je ponovo bilo OK.
Ali, ponukan onim istočno - zapadno tržište pričama, odlučim provjeriti koliko ima istine u tome i pitam ga razlikuje li se identičan model Vaillantovog bojlera ili peći za naše tržište i recimo, njemačko.
Odgovor:
- "Naravno! U slučaju da vi kupite bojler u Njemačkoj, u Hrvatskoj vam ga nitko ne smije montirati. Razlog je što nemate rezervnih djelova i ateste za njihov tip bojlera, koji je daleko jači od našeg, iako su naizgled identični"...
I ne vjerujem, odem još dalje u temu i pitam ga "Pa čekajte - ušli smo u EU, pa ima li onda razlike između bojlera za Slovence, Mađare, nas i za BiH, Srbiju, i ostatak regije koja nije u Uniji?"
Da, veli, naravno da ima, njihovi su tipovi, koliko god to čudno zvučalo, još gori od naših, nešto kao "3rd World model"...
I šta da si čovjek misli onda o igračima poput HT-a i uslugama koje daju u Njemačkoj, naspram onih u Hrvatskoj?
Ali, nema veze, kako bi rekao Karamarko - "Imamo predsjednicu!”
04.03.2015 | 13:15
Naknada za korištenje nečega što ionako koristš i mjesečno plačaš kroz račune, upravo o tome i govorim.
lopovluk i to teški
04.03.2015 | 13:18
Rusty voli kvalitni link koji kod HTa gotovo nikada nije zakazo. Što se tiče ljubavi prema HTu, nemam je. Kao ni prema niti jednoj kompaniji. Posao je posao. Ne radim u HTu naravno, samo kažem kakva sam ja iskustva imao. S druge strane imam puno poznastava unutar te firme i znam kako neke stvari funkcioniraju.

Korisnici koji žive u bijelim/sivim zonama i lokacijama koje imaju problema sa popratnom infrastrukturom, to je nažalost tako. Mislim da nam mora biti jasno da ni operaterima nije lako udovoljiti apsolutno svakom zahtjevu na svakoj lokaciji.

Što se pak tvojeg pitanja prema Iskon tech službi tiče i brzini od 50MBit, Željko, mogu ti reći da iskon koristi VDSL tehnologiju za postizanje ovih brzina. Za razliku od ADSLa, vdls radi znatno drugačije i jako jako ovisi o udaljenosti (tvoje kuće i centrale). Pročitaj malo o tome. Nadalje evo ti informacija iz prve ruke po pitanju VDSLa.

Recimo na lokaciji gdje je ADSL linija godinama radila na max brzini isporučenog paketa od 10MBita, prelaskom na Iskon paket isporučeno je max 21,5Mbit. Da stvar bude bolja dodatnih 5Mbit se dobilo samo zato jer se dsl linija uključila direktno u rutera, a ne preko prednaponske utičnice. Kada uzmeš u obzir takve situacije onda ti razlika udaljenosti od recimo 300m do centrale (kada je VDSL u pitanju pogotovo) i te kako igra.

S druge strane zašto bi tech support morao znati gdje mogu isporučiti toliko i toliko Mbita? Zato i postoje mjerenja, a kao što sam prije naveo ovo što sada isporučuju (50Mbit pakete itd..) to se mogu nadati samo ljudi koji su poprilično blizu centrale i imaju kvalitetnu infrastrukturu (dakle ne lokacije sa problemima kao što je primjerice Smayoo naveo).

Sve osim optike je prodavanje magle. DSL je arhaična tehnologija i od toga treba pobjeći što prije, a dokle god mogu ISPovi će musti koga god budu mogli. Tough luck.

Što se pak širenja tiče to ti nitko neće moći reći (osim eventualno HTa) jer svi ovi wannabe operateri i dalje u ovoj državi jako ovise o tcomu. Rijeka (dakle Rijeka uži dio eventualno prsten do Kozale) bi trebao biti pokriven optikom do kraja ove godine.

Sva ostala periferija, pogotovo sjever, sjeverozapad i slično, kada bude. Naravno tko je u kući taj možda optiku neće ni dočekati, ali valjda je to cijena da nemaš idiote od susjeda.
04.03.2015 | 13:33
apsolutno se slažem da proces širenja ide preko Ht gamadi, ali isto tako sasvim jasno da manipuliraju brojkama pokrivenosti brzinama a da ne govorimo o optici koaj je još veća laž od svega ostalog na koji opet HAKOM ne reagira, neka mi netko napiše ovdije od korisnika tko ima HT optiku i brži internet od 10 MB te brži Upload od 600 kb/s, a svi se oni na sva vrata naveliko reklamiraju i svi oni nude ulta brzi internet, možda jedino da si u zgradi do HT- centra, kužim da muljaju oko toga ali jednostavno najviše mi smeta čista lopovluk kao pšto je sa tim naknadama za korištenje, pa ponašaju se kao da smo svi debili i sda nemamo niti završenu osnovnu školu pa dodaju takve stavke, " *Mjesečna naknada za osiguranje funkcionalnosti opreme - Kako bismo osigurali ispravnost opreme koju vam dajemo na korištenje (modem, router, set top box), naplaćuje se mjesečna naknada koja pokriva sve troškove popravka ili zamjene opreme i dolaska tehničara na vašu lokaciju. " troškove zamjena rutera znači ja moram dodatno plačati iako su ionako cijene preskupe, ( svi oni imaju usklađeni cjenik da se razumijemo ) pa što nebi bilo sasvim jasno i normalno da ukoliko ti oprema neradi da je onaj tko ti pruža usluge mora i osigurati normalan rad bez dodatnih troškova, po meni tih 30 kn nesmije nikako ulaziti u troškovnik, i sve dok se nitko ne buni protiv ovakvih stavki u ponudama i kojima je to sasvim normalno imat čemo ovo što danas imamo, a to je bahatost jer to to mogu i nitko im ništa nemože.
Neka stavi taj dio u Njemačkoj pa da vidimo koliko će dugo ta opcija biti aktualna, čekala bi ih kazna od miju eura , ali daaa tu može svatko raditi što želi.
04.03.2015 | 14:12
HT bi na dosta lokacija provlačio optiku, ali ih guzi HAKOM da moraju ustupit tu optiku i ostalim operaterima... pa je tu sad situacija povuci/potegni... to je interna HT-ova priča, tako da nije neprovjereno, a i čini mi se realno... jer da budem iskreno, više bi im se isplatilo, kvarovi svedeni na minimum, o gromovima da ne pričamo... mogli bi još ljudi otpustit, nažalost
04.03.2015 | 14:15
evo ja imam optiku 100/20MBit (dakle 10MB down i 2MB up) i radi točno koliko piše. Bez problema mogu zapucat taj bandwith. Naravno nisam u zgradi od HTa.

@havdic - to je točno. HAKOM je dignuo embargo po pitanju polaganja optike koji je trajao dobar dio prošle godine upravo zbog razloga kojeg si naveo.

Sada su se djeca opet sprijateljila i posao je krenuo dalje.
04.03.2015 | 14:20
rusty kaže:
Sada su se djeca opet sprijateljila i posao je krenuo dalje.


Dio sam HT grupacije, Combis Ali i pljuvam kad treba, ne bježim od loših komentara
Našli su svi zajedničku računicu vjerojatno
04.03.2015 | 14:31
amen to that
  • Sank
  • Moderator
  • 219
04.03.2015 | 17:42
zeljko.zucko kaže:
...neka mi netko napiše ovdije od korisnika tko ima HT optiku i brži internet od 10 MB te brži Upload od 600 kb/s, a svi se oni na sva vrata naveliko reklamiraju i svi oni nude ulta brzi internet, možda jedino da si u zgradi do HT- centra,...

Dok sam živio u Rijeci na Zametu u zgradi od 100 stanova, dobio sam od HTa optiku po cijeni 1kn na dvije godine. Cijena ugovora mi je ostala ista, brzina stalnih 10MB/s bez obzira na MaxTV. Upload je isto bio oko 600KB/s. U to vrijeme nisam uzeo veću brzinu jer mi je bila preskupa, a oni sami mi nisu ponudili ništa povoljnije brzine kao korisniku otpičke linije.

Sada živim u kući na selu Dražice blizu Rijeke gdje je HT u potpunosti obnovio centralu i kablove do privatnih kuća. Dakle, sad sam opet na bakrenim linijama, samo obnovljenim, pa kad mi je MaxTV prijemnik na standby brzina DL mi ide do 15MB/s, a kad gledamo MaxTV onda je stabilnih 10MB/s. UL mi je pak stalnih 512KB/s

Dakle, ja imam čak i veću brzinu nego što mi naplaćuju

...kužim da muljaju oko toga ali jednostavno najviše mi smeta čista lopovluk kao pšto je sa tim naknadama za korištenje, pa ponašaju se kao da smo svi debili i sda nemamo niti završenu osnovnu školu pa dodaju takve stavke, " *Mjesečna naknada za osiguranje funkcionalnosti opreme - Kako bismo osigurali ispravnost opreme koju vam dajemo na korištenje (modem, router, set top box), naplaćuje se mjesečna naknada koja pokriva sve troškove popravka ili zamjene opreme i dolaska tehničara na vašu lokaciju. " troškove zamjena rutera znači ja moram dodatno plačati iako su ionako cijene preskupe, ( svi oni imaju usklađeni cjenik da se razumijemo ) pa što nebi bilo sasvim jasno i normalno da ukoliko ti oprema neradi da je onaj tko ti pruža usluge mora i osigurati normalan rad bez dodatnih troškova, po meni tih 30 kn nesmije nikako ulaziti u troškovnik, i sve dok se nitko ne buni protiv ovakvih stavki u ponudama i kojima je to sasvim normalno imat čemo ovo što danas imamo, a to je bahatost jer to to mogu i nitko im ništa nemože.

Ja sam korisnik HT usluga od uvođenja ADSLa i MaxTVa. U tih kusur i nešto godina više puta su mi mijenjali opremu, da li zbog promjene na novu bolju uslugu ili zbog kvara, ali nikad nisu posebno naplatili dolazak servisera niti instaliranu opremu. Eto, ja priznajem da sam pravi debil s balkana koji trpi njihov lopovluk sve te godine bez da zucnem. Tko zna koliko su mi para bespravno uzeli...

Neka stavi taj dio u Njemačkoj pa da vidimo koliko će dugo ta opcija biti aktualna, čekala bi ih kazna od miju eura , ali daaa tu može svatko raditi što želi.

Baš sam provjerio što naplaćuju u Njemačkoj kad si već potegao to pitanje pa evo ti i čitaj ako znaš njemački, a ako ne znaš potrudi se kao i ja pa si prevedi s google prevodiocem:

Deutsche Telekom

Vidi pod "benötigte hardware" što bi po našku značilo Potreban Hardware, piše monatlich (mjesečno) 4,94€ što bi u naškoj domaćoj valuti bilo oko 38 kunelića. Eto, ispada da nismo samo mi debili
Neka netko tko zna dobro njemački potvrdi, jer ja njemački ne znam pa sam se oslonio na google prevodioc, a u tom slučaju moguće je da sam pogrešno razumio da i Njemci moraju plaćati opremu mjesečno, a i da im jednokratno oduzmu skoro 100€ ako žele da im serviser ugradi opremu.

Dakle, zeljkec, tko je sad debil?
05.03.2015 | 10:15
Sto se tice naknada u Njemackoj one su mizerne i sigurno nisu cijenovno u istoj kategoriji kao i kod nas, kod njih je ta naknada mozda i 100% niza nego kod nas, isto tako raspitivao sam se kod svih mogucih operatera za brzi internet i brzi upload ( to mi je trenutno napotrebnije ) nitko a ma bas nitko mi nenudi nista beze od 640 kb/s, o kakvoj mi mrezi pokrivenosti pricamo, Iskon Internet je uveo tu bijelu zonu koju mi u pocetku prijenosa nisu uopce niti spominjali, prije sam godinama bio na HT uslugama ali su poceli bolesno varati na racunima, od 260 kn mjesecno doslo je do 400 kn, i tek nakon pritiska i javnog pljuvanja po fejsu i mailu i prijavi Hakomu su priznali da su mi slali krive racune za usluge koje nisam trazio te se i ispricali, nakon nekoliko mjeseci navlacenja i pisanja prigovora na racune,
Ne prihvacam tu stavku od 30 kn za osiguranje opreme jer sam i prije imao Max Tv i adsl i telefon i uvijek su sve greske otklonjenje bez ikakve naknade, a sada oni glume tu nekakve dodatne namete.
Da, HT kao monopolist bez obzira na konkurenciju koja u biti to niti nije( usporedite cijene televizije+interneta+telefona) sve su one identicne, nigdje necete naci ispod 290 kn, ako nadete onda sorry, u krivom sam.
Ne postoji konkurencija kod nas to tvrdim kada usporedujem cijene
Iskona
HT/a
B/ Neta
Optime
Amis
svi oni se drze do 300 kn paketa 3in1
Da je HT bio korektan u svojim racunima i uslugama nikd nebih prelazio kod drugoga jer Iskon je katastrofalno los provider ( nazalost kod mene u zgradi samo Iskon i Ht ) su dostupni bez provjera, Iskon u bijeloj zoni a HT nude 3in1 sa 10 mb brzinom, i naravno nije bilo uopce spomena da cu biti u bijeloj zoni jer nude usluge preko HT/a pa sam i ocekivao u skoro vrijeme i brzi net i tv za pristupacnu cijenu, nazalost nista od toga nije ostvarivo, odgovor koji dobivam sirimo mrezu ili se vratite na HT i preko njih cete prije dobiti vece brzine pd 10, eto to je Iskon Internet.
05.03.2015 | 10:16
havdic kaže:
kupili su nas za 220 milijuna kuna... ne znam zašto smo im trebali ali dobro


Njihov IT odjel je imao jebenu zaštitu (glupih i nepopustljivih) sindikata, radnici su imali nevjerojatna prava i povlastice, a to je sve puno koštalo.

Sad plaćaju vas za kikiriki.

Da su sindikati bili pametniji, ljudi bi još bili zaposleni tamo, s manjim povlasticama i svi bi bili sretni. Ovako, snađi se druže, zovi agenciju
05.03.2015 | 10:18
zeljko.zucko kaže:
Da je HT bio korektan u svojim racunima i uslugama nikd nebih prelazio kod drugoga jer Iskon je katastrofalno los provider ( nazalost kod mene u zgradi samo Iskon i Ht ) su dostupni .


Iskon ti je u vlasništvu HTa. Isti kurac.
05.03.2015 | 11:02
Vanjuška kaže:
havdic kaže:
kupili su nas za 220 milijuna kuna... ne znam zašto smo im trebali ali dobro


Njihov IT odjel je imao jebenu zaštitu (glupih i nepopustljivih) sindikata, radnici su imali nevjerojatna prava i povlastice, a to je sve puno koštalo.

Sad plaćaju vas za kikiriki.

Da su sindikati bili pametniji, ljudi bi još bili zaposleni tamo, s manjim povlasticama i svi bi bili sretni. Ovako, snađi se druže, zovi agenciju


Je, slažem se... Ali su dijelom i bivši djelatnici sami krivi... rješavali su se problemi i kvarovi, bez vođenja evidencije, pa je netko podvukao crtu i utilizacija je karikiram bila 10%, pa im je to sve omogućilo da naprave što su napravili... govorim ovo jer znam, ne nagađam
05.03.2015 | 11:03
Mene su u srpnju 2013. zašprehali da s T-Com-a prijeđem na H1 - prešo sam uglavnom jer sam za istu lovu dobio 3u1 plus HBO Total paket (300 kn mjesečno, istina) - ali i zato jer su jedini kao hrvatska tvrtka. Ali iako sam od njihove antene udaljen 300 metara zračne linije (brzina 10 Mbit/s / 512 kbit) imao sam užasnih problema sa ruterima. Prvo su mi dali ZTE ruter koji nije šljakao, pa dva Fritza, i tek onda ponovo ZTE da bi tek posljednja dva mjeseca linija bila konstantno OK. Do tada sam jedva čekao srpanj ove godine da pređem kod nekog drugog. Sada, iako mi je OK, razmišljam o VIPu...
24.04.2015 | 12:41
Evo da ne otvaram novu temu.

Od jučer nakon kratke trakavice i gluhog telefona prebačen sam na tcom VDSL (koji iskreno nisam ni očekivao, ali eto ga).


ScreenShot2015-04-23at16.51.24.png


Stabilno i brzo.

Lokacija je Drenova, ako to nekome nešto znači.
24.04.2015 | 13:48
Ja bi trebao biti prebačen na Iskonov VDSL krajem mjeseca, obećana brzina
50/10 Mbit...
Baš me zanima kako će to funkcionirati. Javim dojmove kad me prebace.
24.04.2015 | 14:56
svi koje znam da su na iskon VDSLu (i to dosta blizu centrale) nisu prešli 28Mbit, 30 max.
24.04.2015 | 15:12
rusty kaže:
svi koje znam da su na iskon VDSLu (i to dosta blizu centrale) nisu prešli 28Mbit, 30 max.


To nisu dobre vijesti... Doduše ja znam barem dvoje ljudi na Iskonu (centar Zagreba) a da su dosegli brzinu od oko 40 Mbit...
Kako god bilo račun će biti manji od onog što sam dosad plaćao Optimi za 10 Mbita, a ako baš nikako ne bude funkcioniralo imam tri mjeseca probnog razdoblja pa mogu i raskinuti ugovor... Optika bi bila jedino optimalno riješenje ali je kod mene u blizini baš i nema...
24.04.2015 | 15:42
IMG_3820.jpg


centar zagreba cca. 800m od centrale
24.04.2015 | 16:57
da optiku i ja čekam, ali za istu cijenu koju sam davao za 10Mbit Adsl, sada su mi dali VDSL tako da ne mogu se žaliti. Ja bi vjerojatno mogao dobiti i više pošto mi je deklalirano oko 54Mbit kao max, ali tcom ima taj turbo 30 paket i vidno je da me štopaju na 31Mbit, ali i to je super.

u svakom slučaju sve više od 25Mbit i neki pristojni upload speed je bolje od ovog vucaranja ispod 1Mbit uploada (već mi je to dosadilo).
24.04.2015 | 17:01
Ja sam prije tjedan dana prešao na VDSL, trebala je biti 30/5 brzina, no imam
]ovo[/url]
Uglavnom zadnja sam žica od centrale, i tu se ne može ništa popraviti.
Dobio sam 10% popusta, pošto ne mogu ispuniti ugovornu brzinu
24.04.2015 | 18:22
Eto upravo testirao Plex preko neta sada kada upload dozvoljava. Stream na iOS Plex client u 4Mbps [720p] radi bez problema, a Plex server na NASu transcodira on the fly. CPU na DS412+ je oko 60-80%. Još jednom, synology rocks .
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 7 minuta
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO