Forum
Dobrodošao, Gost
Molimo Prijava ili Registracija.    Izgubljena lozinka?
WoW 3.3.0 patch - problemi s performansama
Idi na dno Označenih tema: 0
TEMA: WoW 3.3.0 patch - problemi s performansama
Admin
Poruka: 4310
graphgraph

WoW 3.3.0 patch - problemi s performansama prije 2 Godina, 1 Mjesec Karma: 155  
Tko je sa zadnjim 3.3.0 patchem primjetio pad performansi ili zastajkivanje (lako se primjeti u Dalaranu) neka u Config.wtf file doda liniju: SET gxapi "OpenGL" - meni je pomoglo. Navodno se radi o nekakvom kombiniranom OpenGL / WoW bugu u zadnjoj varijanti oba. Ovime ga vraćamo na stariju varijantu koja je bila okej.

Imao sam isti problem kao ovaj korisnik i na sličnoj konfiguraciji:

The 3.30a patch pushed down on Monday introduced significant and serious perfomance and lag issues that almost make the game unplayable:

- When switching between zones, or toons, the load time for the new zone or toon has increased by a factor of 10-20

- When leaving a toon, or exiting the game, it can take 30-60 seconds

- The above get progressively worse with the more zones/toons crossed or used, necessitating a quit of the application and a relaunch

- Constant lag spikes are encountered: I will be on my mount and consistently, every 5-10 seconds, the screen will pause and then jump

I am running under Mac OS X 10.6.2 on a 2 x 2.8 GHz Quad-Core Intel Xeon processor with 8GB 800 MHz DDR2 FB-DIMM and with an NVIDIA GeForce 8800GT graphics card, on a 30-inch display with 2560x1600 resolution.

When the above happens, the FPS meter indicates anywhere from 30-72 fps. It is a very different phenomenon than slow frame rate.

These issues were encountered only after Monday's patch was installed. Prior to that, aside from obvious memory leak issues with Version 3.3 (which necessitated a quit/relaunch of the application after switching between many toons), performance was good.

Evo i link na službeni Blizzard forum na tu temu:

forums.worldofwarcraft.com/thread.html?t...p;sid=1&pageNo=1
| Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
Admin
Poruka: 4310
graphgraph

WoW 3.3.0 patch - problemi s performansama prije 2 Godina, 1 Mjesec Karma: 155  
Evo jedna trivia koju sam spoznao u procesu testiranja... naime, u prvi tren nakon patcha sam pomislio da imam neki problem s Macom, da je disk gdje je WoW jako fragmentiran (što bi bilo čudno), da su možda dodali neke nove grafičke efekte zbog kojih se usporio i slično, pa sam ga išao probati u nižoj rezoluciji i spustio sve na 1920x1080 i onda iskoristio novokupljeni HDMI kabel da vidim kako to izgleda na LCD telki... problemi su ostali, pa sam onda zavirio na net i našao da je to "common problem", tada sam modificirao config file i napravio test dok sve radi apsolutno glatko...

Zanimljiv dio je taj da sam ostao zatečen koliko dobro WoW izgleda na velikom 42" ekranu i kada nije onako super-oštar kao na Cinemi! Grafika na sjeveru (koja je primjetno bolja od one iz originala i Burning Crusadea) ne izgleda ništa lošije od AAA PlayStation 3 i XBox naslova! Stvar izgleda epski i da ponekad nisu potrebni detalji u opisima questova i slično, skoro da bih ga počeo igrati na velikom ekranu s nekakvim wireless mišem i tastaturom! Predstava kao u kinu!
| Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
Idi na vrh

Novo na Jabučnjaku

Komentari

Prijava

Vikalica™

Poruka primljena: pred 3 sati, 52 min
  • BB: :)
  • metalni: hvala!
  • BB: Pogledaj u poruke :)
  • metalni: zanima me ili dan brown ili mario puzo
  • BB: A kako da znam što je tebi zanimljivo? Hoćeš 12. planet?
  • metalni: Ako imaš šta zanimljivo pošalji :)
  • BB: Ja sam našla svašta na engleskom, a ponešto i na hrvatskom, ali moram potražiti te linkove...
  • metalni: na hrvatskom
  • metalni: Da li tko zna gdje ima e-knjiga ili pdf-a beletristike za skinuti?
  • smayoo: Da
  • kinsif: ufff... :) thx! nego kratko pitanje, kad povucem timemachine backup, dali povlacim i update koji je bio na starom macu? 10.7.2 konkretno.
  • smayoo: jelda je sexy mala mašina? ;) Uživaj!
  • kinsif: stigao mini konacno! koje veselje :D
  • scarface32: john sto brzi oporavak ti zelim
  • john_st: hvala boris, hvala smayoo :)
  • smayoo: Samo hrabro, john_st! Sjeti se da uvijek može gore! ;)
  • boriskr: @john_st-želim ti da što prije možeš ležati kako hoćeš: na trbuhu, na glavačke, na oba ramena istovremeno. Puno sreće!
  • john_st: @boris - da, samo jednom. i to šta je najčudnije od svega, na ono na kojem sam operiran :eek: kad se okrenem na lijevi bok imam osjećaj ko da mi iznutrice plešu i dođe mi muka.
  • H2O: nekoliko puta ponovljeno 'clear browsing data' + quit chrome + start chrome izgleda da je izlječilo boljku
  • H2O: Riba, probao sam resetirati safari i obrisati cache, ali u chrome i dalje ne radi. u safariju ide ok, u chrome sve normalno osim na jabučnjakovim stranicama blokirava i izbacuje "Aw, Snap!"
  • Nikola_Kala: da ali ne nadjem ja to xD meni treba ako znas xD gledo sam ali ne nadem a i neda mi se traziti samo me zanima zna li tko !
  • BB: Ima, stavila sam ti tamo link :)
  • Nikola_Kala: ima koga ?
  • boriskr: john_st, samo na jednom?
  • H2O: jučer sam čuo na jednom predavanju da postoji nekakav problem oko virtualbox-a + "ostali OS" kad je Mac u pitanju jer se na Apple strojevima po licenčnim pravima ne smije koristiti non-Apple software. koliko ima u tome istine?
  • DrAle: @BB onda imaš pravo. Nedostaje odgovor za tvoj slučaj.
  • BB: @DrAle: ne slažem se - ne kupujem ništa, a odobri ih onaj tko ih nudi (npr. Cydia, BigBoss itd.). I nije to samo moj slučaj :)
  • DrAle: @BB OK, nisam baš u toku s time, znam da nekada nije bilo tako. BTW imaš odgovor "Da, zbog kupovine neodobrenih aplikacija", tu bi spadao tvoj slučaj. Nisu odobrene, no valjda mogu biti legalne.
  • BB: @DrAle: Jailbreak je legalan, odobravao ga Apple ili ne, a time onda i programi...
  • john_st: jeeeej mogu spavati na boku 8) a i rame popušta :roll:

Moraš biti prijavljen!

Prisutni jabučari

Prijavljeni: gjuroo, hgradeca, Zmijutin
Anonimaca: 28

Anketa

Jailbreakate li svoj iOS uređaj?

Apple novosti

0.1917