Forum
Dobrodošao, Gost
Molimo Prijava ili Registracija.    Izgubljena lozinka?
USB to FW i obratno
Idi na dno Označenih tema: 0
TEMA: USB to FW i obratno
Poruka: 80
graphgraph

USB to FW i obratno prije 3 Mjeseci, 1 Tjedan Karma: 3  
Zanima me je li itko isprobao neki od USB/FW adaptera i ako je, kakva su iskustva?
Pretpostavljam da to ništa ne pomaže s brzinom, nego da eventualno može biti korisno ako jedna sprava ima samo FW, a druga samo USB, pa da ih se ipak može spojiti...

Hvala na bilo kakvom komentaru ili odgovoru!
| Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
Admin
Poruka: 5128
graphgraph

USB to FW i obratno prije 3 Mjeseci, 1 Tjedan Karma: 185  
Čemu to? Sjećam se da su bili skupi. Za što ti to treba, jedino mi Air pada na pamet?
Poruka: 55
graphgraph

USB to FW i obratno prije 3 Mjeseci, 1 Tjedan Karma: 0  
Imaš za sitnu lovu na eBay. Međutim to ne radi jer su različiti protokoli. Zaboravi USB to FW jer je to nemoguće.
graphgraph

Hvala na odgovorima! I mislila sam da je bezveze

@Riba: imala sam već situacije da mi je usfalio FW na Mac Booku, kad sam trebala prebacivati neke gomile koječega, pa to preko USB traje sto godina...ili recimo, ako externi disk ima FW, a MB nema, bilo bi lijepo da postoji čarolija koja taj USB na MacBooku pretvori u FW
Admin
graphgraph

O kojem se MacBooku radi?
Poruka: 1946
graphgraph

USB to FW i obratno prije 3 Mjeseci, 1 Tjedan Karma: 22  
Ajde, ne tjeraj mak na konac. Mislim kako je pitanje bilo više hipotetski,be očekivanog valjanog odgovora.
Po meni, takve su situacije rijetke. Koliko vidim samo 3 od 11 MB-a nemaju FW, dva zadnja i aluminijski.
OK, postoje situacije.
Smrt fašizmu i komunizmu.
graphgraph

@Riba: moj je MB Unibody, tj. alu (2008).

@zabac: nije mak na konac, stvarno me zanimalo. Ja sam još uvijek povremeno u situaciji da nešto trebam napravti sa starijim Macovima koji imaju FW, pa mi fali što moj MB nema...
Poruka: 382
graphgraph

USB to FW i obratno prije 3 Mjeseci, 1 Tjedan Karma: 11  
Nema - nema Ako ti je stvarno potreban, prodaj Macbook i uzmi Pro
MacPro1,1@2,1 | MacPro2,1 | HackPro3,1 | MacMini G4 | iPhone 4 32 GB iOS 5.0 | iPad 16GB WiFi iOS 5.0
graphgraph

Joj, vidiš, kak se nisam sama toga sjetila?!

Nije da ne volim čačkati po starim Macovima (a i novim), ali da mogu samo tako "uzeti" bilo što, već bih davno štošta riješila

U svakom slučaju, hvala svima na komentarima i odgovorima!
Poruka: 1853
graphgraph

USB to FW i obratno prije 3 Mjeseci, 1 Tjedan Karma: 51  
Sjećam se da je bilo nekog čarobiranja FW i Eternet, samo preko nekog adaptera i jednosmjerno. Ako te interesira, malo proguglaj, možda naletiš na odgovor.
 iMac 20"alu TimeCapsule iPhone4
Admin
graphgraph

BB, zaboravi firewire. Jeftinije i lakse je kupiti vanjski USB disk nego bilo kakav pokusaj spajanja na FW sa ovim sto imas. Ja sam vec zaboravio taj Appleov fush sa skidanjem firewire portova na MacBookovima.
graphgraph

Hvala svima na komentarima!

Već sam to i prije proučavala (i USB/FW i Ethenet/FW) i konstatirala da je i ono što se spominje kojekuda prekomplicirano, preskupo ili neodređeno.
Onda sam nedavno vidjela da se i kod nas prodaje neki tobožnji adappter, pa sam zato pitala o iskustvima...

Ostajem ja uz USB kojeg većina sprava ima, a u budućnost ćemo ionako putovati kroz Thunderbolt
Idi na vrh

Novo na Jabučnjaku

Prijava

Vikalica™

Poruka primljena: pred 4 sati, 59 min
  • john_st: I meni isto, i nije mi žaj 8)
  • Gjuroo: Lijepo ti je mater rekla. Ja svoju nisam slušo i đava mi uzo par godina života.
  • smayoo: :D :D :D :D :D
  • john_st: neću nikad zaboravit materinu reakciju iz tamo negdi 2002. kad san igra Diabla. Na stolu kutija od igrice i mater čita i izjavi: "Ostavi se toga đavla i aj u crkvu boga molit" :D
  • dpasaric: :D
  • Defou: Eto te vraže na!
  • Riba: "Đava III" :)
  • john_st: 8) »Klikni!« 8)
  • smayoo: Imam ja takav, ali apsolutno me ne zanima prodaja. :) Predobar mi je. Još da mi netko kaže da je bio skup... Kad podijelim s godinama i količinom zajebancije, to je najjeftiniji kompjuter ikad. 8)
  • ecvis17: Pozdrav, zanima me kupnja rabljanih Mac Minija oglas tu »Klikni!«
  • nmrzlja1: lol :D
  • dpasaric: iPhone igra s hajducima! :) »Klikni!«
  • Tony.Sopran: Ok.
  • smayoo: Daj ne brljaj po vikalici, piši u forum pa ćemo vidjeti u čemu je problem
  • Tony.Sopran: @saint / @smayoo ?
  • Tony.Sopran: Trebao bih jedan brzi odgovor, problem je ovaj svoj externi HDD sam spojio sa prijateljevim običnim laptopom, do sada sam uvijek prenosio podatke na njega sa svoga Mac-a, međutim sada kad sam spojio na njegov laptop uredno prepozna HDD, ali mi ne daje mogućnost ulaska u njega?! :upset:
  • Renzo: Molim, molim.
  • radar: fala Renzo
  • Renzo: Karticu koristim isključivo za AppStore. Korištenje je jednostavno, na šalteru banke uplatiš na AppStoreu trošiš :)
  • bumbar: Ja za internet kupovinu imam OTP web karticu ali nije podržana za App Store :'(
  • radar: RENZO kolika je naknada mjesecna/godisnja za karticu i koliko je to jednostavno za koristenje, dali ju koristis samo za internet placanja :)
  • Finn: ne kužim "posebnost" ove kartice... ja za paypal imam deviznu karticu na koju isto tako uplatim love koliko mi treba za neku kupovinu.
  • bumbar: @renzo. I ta kartica uredno radi za kupovanje u App Stor-u?
  • Renzo: Ima nas nekoliko na forumu koji koristimo ovo »Klikni!«
  • john_st: home is where the iPhone syncs ;-)
  • bumbar: ima li kakvih novosti oko bankovnih kartica (koje nisu kreditne) za app store?
  • smayoo: Dom je tamo gdje je srce. 8)
  • campo: svuda pođi kući dođi
  • yawn pong: Zašto bi se i vraćao ovdje ako odem u Australiju. Jedino za posjet rodbini i to je to.
  • smayoo: mrak! :D

Moraš biti prijavljen!

Prisutni jabučari

Prijavljeni: ammadeus, BigMac, Bill, Defou, Hackerivs, ivek, john_st, kruna, pak, svenibor, zabac, Zdravac
Anonimaca: 33

Anketa

iPad treće generacije

Apple novosti

0.4832