Problemi sa Hard Diskom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problemi sa Hard Diskom


29.09.2011 | 08:42
Disk je za pocetak crko, ali na srecu imao sam CCC bootabilnu kopiju. Nakon toga sam zamijenijo HD i sa CCC-a vratio sve nazad. Nakon toga se komp poceo cudno ponašati. Sve je kopirano nazad i komp. se "normalno" ponašao, recimo... Digao se, ali trebalo mu je jako dugo. Nakon toga se precesto pojavljivao dugin kružić, do te mjere da sam ga morao prisilno ugasiti. Pri ponovnom paljenju se nije mogao nikako podići. Ponovno sam napravio prisilno gašenje i palio ga sa "option" te mi je ponudio samo da se podigne sa vanjskog diska, a za ovaj novi kaže da nije formatiran. Par puta sam ga pokušao formatirati ali bez uspjeha. Ostavio sam totako i nakon par dana ponovo pokušao formatiranje, koje je prošlo i ponovo kopiranje sa CCC-a i sad se normalno ponaša. Jedino kada pokušam napravit verifikaciju disk premissona javlja sljedeće: Warning: SUID file “System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/MacOS/ARDAgent” has been modified and will not be repaired.

Može li neka pomoć, šta se ovdje događa? Nekako mu ne vjerujem da ce raditi....
30.09.2011 | 08:31
Kako sam i mislio, nije dugo radio....

Simptomi: dugin kružić, pa onda kompletno smrzavanje..

Nakon toga prisilno gašenje, pa paljenje sa "option" i opet mi nudi samo vanjski disk za dizanje. Nakon sto se podigne kaze da disk koji sam stavio nije formatiran. Formatiranje ne prolazi...

Međutim sad se jako teško poceo dizat i sa vanjskog harda....
30.09.2011 | 09:22
Sad mi je vec malo panika i trebao bi relativno brzo rješenje ovog problema Trenutno sam u zagrebu, ima li neki servis gdje bi mogao otici da mi odmah pogledaju u cemu je problem?
30.09.2011 | 10:24
Opet neispravan disk?
30.09.2011 | 16:53
Pa cak mislim da nije problem sa diskom, i ovo definitivno ide u servis. Ali eto, zanimalo bi me ako netko zna u kom bi smjeru se mogao adresirati ovaj problem. Naime, više se ni sa vanjskog diska ne diže kako treba. Treba mu 4-5 minuta nakon sto odaberm vanjski disk na kojem je sistem. Nakon toga se pojavi desktop kao da je sve u redu. mišom mogu po ekranu ali ništa ne mogu pokrenit, nikakvu aplikaciju. Nakon toga se uključi postavljeni screen saver kojeg ne mogu prekiniti, jer nema nikakve reakcije ni na miša ni na tastaturu. Nakon 10 min screensavera sam se "probudi" i sve radi najnormalnije kao da ništa nije bilo. Pokušao sam napraviti clean instal Lion-a na još jedan vanjski disk, instalacija je prošla ali on se ponaša isto ovako kako sam opisao. A onaj novi hard koji sam stvaio i koji je neko vrijeme radio normalno pa onda sve one zafrkancije koje sam gore opisao, više ne vidi ni disk utility...??? e, samo da napomenem, ovo pisem sa tog stroja, kad prođe cijela ona procedura oko dizanja sa sistemom na vanjskom disku, on se ponasa normalno.

Radi se o MBP....
30.09.2011 | 18:02
Probaj bootat u verbose modu pa gledaj di zapinje. Meni je slicno bilo sa simptomima, a otisao je ili SATA kanal ili kabel, sad sam narucio novi za 20 dolara pa cemo vidjet. Naime, iskopcao sam taj kabel, i super boota s vanjskog diska ili s drugog sata kanala.

Tak da bi ti prvo preporucio da to napravis, otvori iza i iskopcaj, pa probaj bootat s vanjskog.
30.09.2011 | 18:18
Nisam nikad bootao u verbose modu, sta mogu tamo ocekivat uopce i da li ce meni kao neupucenom korisniku to biti od ikakve pomoci?

Ovo sa Sata kabelom mi zvuci dosta logicno, izvadit cu disk koji je unutra pa cemo probat....
30.09.2011 | 18:38
Command V kod uključivanja. Vjerojatno ti ništa neće biti jasno, ali probaj uhvatiti što piše dok "čeka" pa ćemo zajedno laše doći do odgovora.
30.09.2011 | 20:43
ok, napravio verbose mode, nista nisam zapamtio i nista mi nije zapelo za oko. to sam i ocekivao. Pokusat cu opet, pa cu poslikat ekran
30.09.2011 | 21:25
Ne znam može li ovo pomoci
_MG_2214.jpg
30.09.2011 | 21:26
evo još
_MG_2215.jpg
30.09.2011 | 21:27
i još...
_MG_2218.jpg
30.09.2011 | 21:27
i još
_MG_2218.jpg
30.09.2011 | 23:35
Znači na tim mjestima stane? Ovo prvo mi se čini ok, na zadnja dva nešto petlja po mreži ili očekuje s nje, pa provjeri da nije neki network boot uključen ili što takvoga. Za BootCache.playlist sam provjerio kod mene i on postoji. Pogledaj iz Findera ili terminala postoji li i kod tebe. Za početak bi probao još nekoliko rebootova i utvrdio događaju li se pauze uvijek na istim mjestima.
01.10.2011 | 08:32
Jutros u totalnoj tišini sam skužio da se iz MBP-a cuje nekakav cudan zvuk, nešto kao kombinacija "cin i cak". Pojavljuje se recimo 1-2 puta u minuti, ali nije pravilo....
01.10.2011 | 11:53
Hard disk umire, 100%. To se čuju glave kako se repozicioniraju. Koliko sam skuzio to je novi disk? Moguće je da si stvarno imao nesrecu da si dobio opet disk koji je neispravan ali to je lako utvrditi tako da ga stavis u vanjsko kuciste. Ako tamo radi onda je ili kabel ili kontroler, ali mislim da simptomi ne bi bili ovakvi.
01.10.2011 | 20:28
evo da imam i ja jedno pitanje vezano uz diskove. Naime ja imam problem s diskovima u svom macbook, vec sam 1 sahranio a ovaj drugi polako sahranjujem. Macbook imam 1 i pol godinu i to me jako sjekria jer neznam sta se dogada. Jel moguce da sam bas toliki nesretnik da sam dvaputa naletio na lose diskove . Ima li netko nekakvu ideju u vezi ovoga
01.10.2011 | 21:49
Loša sreća ! Meni već 4 god. radi. Lani sam ga premjestio u vanjsku ladicu, za arhivu, ubacio veći u iMac, zamjenio u TCu za veći. i svi rade.
Zato mi se čini da mi rikava na netbooku ( Acer) koji je star 2 god. Sve duže mu traju sve radnje.
01.10.2011 | 23:23
ma i sad zbog the lose srece nezelim kupovati novi pa da opet isto hehe a ovako se neda raditi vise evo pitanje koliko su dobri ssd diskovi jel se to sta manje kvari
02.10.2011 | 09:18
Mislim da je ipak nesto drugo ili možda još nešto drugo. Jer dok nisam ubacio novi disk unutra mogao sam ga normalno koristiti bootajuci ga sa vanjskog diska. Međutim nakon ubacivanja novog diska pojavili su se simptomi sporog bootanja i sve ostalo sto sam gore opisao. Naravno da je i sam disk vjerovatno neispravan, ali mislim da ima tu još problema. Uskoro cu znati više, jer pacjent je otišao na servis...
02.10.2011 | 13:17
@Stain javi!
@Mirkec - iz mog iskustva nije rijetkost da ti se dogodi da dva diska crknu. SSD diskovi bi trebali biti pouzdaniji jer nemaju mehaničkih pokretnih dijelova.
02.10.2011 | 14:40
znam da nije rijetkost da crknu dva diska i sto je najbolje 2 razlicita proizvodaca al dobro kazes da su ssd pouzdaniji. Jel zna netko di bi nabavio neki 60Gb HDD? Posto gledam da uzmem ovaj SSD pa da prije nego uzmem vidim jel ce mi to biti dosta
09.10.2011 | 09:32
...nastavak ove cudne priće sa hard diskom ili ipak nije HD u pitanju...

Ostavio sam MBP u isyle servisu u Vlaškoj u Zagrebu da provjere sto se to cudno događa sa HD-om i nakon par dana mi je javljeno da je disk u redu, da je sata konektor i kabel ok, da nisu ni kontroleri i da je najvjerovatnije nešto na matičnoj ploči...? naravno da je usljedilo pitanje što to nije u redu na matičnoj, a pogotovo što je matična promijenjena prije nekoliko mjeseci zbog problema sa grafikom i to po drugi put u životu ovog MBP-a. Međutim na to pitanje nisam dobio odgovor, ne zna....

Cijena zamjene je oko 3500 kn, što naravno ne dolazi u obzir i dogovoreno je da dolazim po MBP, a ideja je bila organizirati pokop istoga. Međutim nakon 10 min ponovo poziv iz servisa, kaže da je pokrenuo program i dobio pozitivan odgovor od apple-a da se može besplatno zamijenit matična!? ponovo, treči put? MBP je star 45 mjeseci, i nkako ne ulazi niti u produženo jamstvo za tu seriju, a nije ni problem sa grafikom već nešto drugo i to za sada ne definirano...?

Ok, nemam pojma hoće li zamjena matične ukloniti problem, jer ne kužim se puno u tu problematiku, ali rekao sam ok neka je promijene kad je besplatno pa cemo viditi dalje.

Jeli moguce da je problem u matičnoj, s obzirom na opisano ponašanje?

Pozz, javim se sa novim informacijama cim me pozovu da dođem po MBP...
09.10.2011 | 12:08
Mirkec kaže:
znam da nije rijetkost da crknu dva diska i sto je najbolje 2 razlicita proizvodaca al dobro kazes da su ssd pouzdaniji. Jel zna netko di bi nabavio neki 60Gb HDD? Posto gledam da uzmem ovaj SSD pa da prije nego uzmem vidim jel ce mi to biti dosta

Ako ti sistem podrzava SATA III (6G) onda definitivno ovaj (skuplji je 10$, a osjetno brzi):
eshop.macsales.com/item/OWC/SSDEX6G060/
Ako zelis potrositi sto manje love:
www.adm.hr/product_info.php?products_id=10497
09.10.2011 | 20:46
Stain kaže:
Ok, nemam pojma hoće li zamjena matične ukloniti problem, jer ne kužim se puno u tu problematiku, ali rekao sam ok neka je promijene kad je besplatno pa cemo viditi dalje.

Jeli moguce da je problem u matičnoj, s obzirom na opisano ponašanje?


A moguće je naravno, iako ne znam što još može otiči na ploči za ovakve simptome osim kontolera koji navodno nije a nalazi se i tako na ploči.
Ma neka mijenjaju, besplatno je... statistički ne bi smio imati problema neko vrijeme.
10.10.2011 | 07:40
da, ali tko može vjerovat statistici....
14.10.2011 | 11:15
Evoga, dosao meni i kabel za disk. Dakle, za isti laptop za koji su u iStyleu rekli da nije ni disk, ni kabel, nego da je krepala maticna, s novim (tj rabljenim) kabelom za 100 kn sve radi.

Dakle, ili su nesposobni, ili su htjeli prodat novi laptop.

A covjeku su jos ponudili velikodusno 100 kn da mu otkupe 'dijelove'.

Hrvatska posla.

Znam samo da me vise nece tamo vidjet.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 33 minuta
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)
  • imjasminh: Mobitel prodan useru s Jabučnjaka :)
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: Jel zna netko bez googlea odakle to?
  • Zdravac: ...Galebi, oj beli tići, poletite dole k jugu, ter moju pozdravite majku...
  • Gjuroo: Moj talent za poeziju nije skriven :)
  • Air: ...možda bi se razvili skriveni talenti za poeziju :)
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis... brzo bi se reducirao broj vojnih stratega, predsjednika, trenera... :)
  • smayoo: @Air: :D
  • imjasminh: u biti cmd r xD
  • imjasminh: updatane slike mobitela u oglasniku - cmd f5 ako vidite stare slike...
  • imjasminh: Apple iPhone 14, 128GB, Midnight Blue - 89% - Spuštam na 450 EUR - [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

m@xym, Riba, rusty, Sank, smayoo, tino1, zoranowsky, Anonimci (556)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO