Forum
Dobrodošao, Gost
Molimo Prijava ili Registracija.    Izgubljena lozinka?
razlika izmedu 27" i5 2.66 i i5 2.8
Idi na dno Označenih tema: 0
TEMA: razlika izmedu 27" i5 2.66 i i5 2.8
Posjetitelj
Poruka: 2
graphgraph

razlika izmedu 27" i5 2.66 i i5 2.8 prije 1 Godina, 5 Mjeseci Karma: 0  
Pozdrav ekipi

Zanima me razlika ismedu navedenih 27-ica, s obzirom da sam kupio prije nekih cca mjesec dana iMac 27" i5 2.66 s ATI Radeon HD 4850 a sad koliko vidim se ne proizvode odnosno su ubacili i5 2.8 s novom grafickom.Vidim da je i nekih cca 1000 kn skupla,u principu me zanima dali san se zaj... i dali je izbacen s razlogom model i5 2.66 s trzista?

unaprijed hvala
| Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
Admin
Poruka: 4310
graphgraph

razlika izmedu 27" i5 2.66 i i5 2.8 prije 1 Godina, 5 Mjeseci Karma: 155  
Nije "izbačen" nego je došla nova generacija čipova, potpuno normalan proces. Novi modeli su skuplji gotovo 1800 kn, pa mislim da se nisi zeznuo jer je prošli i5 i dalje vrlo moćan stroj.

Konkretne brojke imaš ovdje:

www.jabucnjak.hr/forum/hardver/53929-ima...core-i7-2.93ghz.html

Inače, stalno dolaze upiti od ljudi koji bi kupili baš taj tvoj stari model radi razlike u cijeni (a brzina grafike im nije kritična), ali nažalost danas sam saznao da je i zadnjih 15 komada na lageru rasprodano. Dakle, tko je kupio - dobro je kupio jer je dobio super vrijednost za novac obzirom na poskupljenje nove serije, a to što je novi Radeon brži ne znači previše kada znamo da je i stari bio izuzetno brz. Što se tiče procesorske snage, razlika od 2.66 do 2.8 je mala.
Poruka: 182
graphgraph

razlika izmedu 27" i5 2.66 i i5 2.8 prije 1 Godina, 5 Mjeseci Karma: 4  
Upravo tako kak Davor kaže, ja sam copio jedan od zadnjih modela 2.66qc i to uber jeftino za 13942kn sa pdvom, plus na poklon dobio AirPort express to je ponuda koju sam cekao.. Još nekih 7h dok nedode, bit će slike setup-a
iMac 27'' QC 2.66
iPad Wifi 16Gb
iPhone 4 16Gb
Posjetitelj
Poruka: 2
graphgraph

razlika izmedu 27" i5 2.66 i i5 2.8 prije 1 Godina, 5 Mjeseci Karma: 0  
Hvala na odgovorima , posto sam novi korisnik mac komjutera vise sam mislio da je bila neka greška u pitanju.
Poruka: 46
graphgraph

Pozdrav svima na Jabucnjaku. Moj prvi post ide bas na ovu temu jer sam pred koji dan bas uplatio ovaj 2.66 ali kako su svi prodani "morat" cu uzet 2.8. Davoru i ovako javno hvala na svim savjetima i preporukama!

Pisemo se kad stigne...

Poz
g
Poruka: 182
graphgraph

Meni stiglo,ajme gromada uff predobar prvi dojam.

Dali napravit update na 10.6.4? Trenutno je na 10.6.2
iMac 27'' QC 2.66
iPad Wifi 16Gb
iPhone 4 16Gb
Admin
Poruka: 4310
graphgraph

razlika izmedu 27" i5 2.66 i i5 2.8 prije 1 Godina, 5 Mjeseci Karma: 155  
Napravi slobodno.
Idi na vrh

Novo na Jabučnjaku

Komentari

Prijava

Vikalica™

Poruka primljena: pred 3 sati, 35 min
  • BB: :)
  • metalni: hvala!
  • BB: Pogledaj u poruke :)
  • metalni: zanima me ili dan brown ili mario puzo
  • BB: A kako da znam što je tebi zanimljivo? Hoćeš 12. planet?
  • metalni: Ako imaš šta zanimljivo pošalji :)
  • BB: Ja sam našla svašta na engleskom, a ponešto i na hrvatskom, ali moram potražiti te linkove...
  • metalni: na hrvatskom
  • metalni: Da li tko zna gdje ima e-knjiga ili pdf-a beletristike za skinuti?
  • smayoo: Da
  • kinsif: ufff... :) thx! nego kratko pitanje, kad povucem timemachine backup, dali povlacim i update koji je bio na starom macu? 10.7.2 konkretno.
  • smayoo: jelda je sexy mala mašina? ;) Uživaj!
  • kinsif: stigao mini konacno! koje veselje :D
  • scarface32: john sto brzi oporavak ti zelim
  • john_st: hvala boris, hvala smayoo :)
  • smayoo: Samo hrabro, john_st! Sjeti se da uvijek može gore! ;)
  • boriskr: @john_st-želim ti da što prije možeš ležati kako hoćeš: na trbuhu, na glavačke, na oba ramena istovremeno. Puno sreće!
  • john_st: @boris - da, samo jednom. i to šta je najčudnije od svega, na ono na kojem sam operiran :eek: kad se okrenem na lijevi bok imam osjećaj ko da mi iznutrice plešu i dođe mi muka.
  • H2O: nekoliko puta ponovljeno 'clear browsing data' + quit chrome + start chrome izgleda da je izlječilo boljku
  • H2O: Riba, probao sam resetirati safari i obrisati cache, ali u chrome i dalje ne radi. u safariju ide ok, u chrome sve normalno osim na jabučnjakovim stranicama blokirava i izbacuje "Aw, Snap!"
  • Nikola_Kala: da ali ne nadjem ja to xD meni treba ako znas xD gledo sam ali ne nadem a i neda mi se traziti samo me zanima zna li tko !
  • BB: Ima, stavila sam ti tamo link :)
  • Nikola_Kala: ima koga ?
  • boriskr: john_st, samo na jednom?
  • H2O: jučer sam čuo na jednom predavanju da postoji nekakav problem oko virtualbox-a + "ostali OS" kad je Mac u pitanju jer se na Apple strojevima po licenčnim pravima ne smije koristiti non-Apple software. koliko ima u tome istine?
  • DrAle: @BB onda imaš pravo. Nedostaje odgovor za tvoj slučaj.
  • BB: @DrAle: ne slažem se - ne kupujem ništa, a odobri ih onaj tko ih nudi (npr. Cydia, BigBoss itd.). I nije to samo moj slučaj :)
  • DrAle: @BB OK, nisam baš u toku s time, znam da nekada nije bilo tako. BTW imaš odgovor "Da, zbog kupovine neodobrenih aplikacija", tu bi spadao tvoj slučaj. Nisu odobrene, no valjda mogu biti legalne.
  • BB: @DrAle: Jailbreak je legalan, odobravao ga Apple ili ne, a time onda i programi...
  • john_st: jeeeej mogu spavati na boku 8) a i rame popušta :roll:

Moraš biti prijavljen!

Prisutni jabučari

Prijavljeni: culo23, gjuroo, Hackerivs, macpitanje, Scorp21, Zmijutin
Anonimaca: 20

Anketa

Jailbreakate li svoj iOS uređaj?

Apple novosti

0.2075