Forum
Dobrodošao, Gost
Molimo Prijava ili Registracija.    Izgubljena lozinka?
Airport Extreme Card za Mac Pro
Idi na dno Označenih tema: 0
TEMA: Airport Extreme Card za Mac Pro
Poruka: 55
graphgraph

Airport Extreme Card za Mac Pro prije 1 Godina, 6 Mjeseci Karma: 2  
Kupio sam Mac Pro (2009/Nehalem) i sada bi u njega zelio ugraditi Airport Extreme 802.11n karticu. Prije same kupnje zanimaju me dvije stvari.

Da li ce kartica raditi sa ruterom koji je 802.11.b/g tj. da li ce se kartica "spustiti" na g brzinu (barem dok ne kupim Airport Extreme Base Station).

Koji je model uopce kompatibilan sa mojim strojem (gledao sam na ebayu i od sume ponudenih modela ne vidim "stablo" tj. onu koja bi meni odgovarala).

Zahvaljujem na pomoci.
| Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
Poruka: 133
graphgraph

Airport Extreme Card za Mac Pro prije 1 Godina, 6 Mjeseci Karma: 7  
Dali ti je neophodna ova kartica u tom stroju, rezultati nisu baš oduševljavajući, ja bih ipak razmislio o ethernetu.
Kartica će raditi ili kako kažeš "spustiti", a kompatibilna je baš ova Extreme o kojoj pričaš, sve ispod toga zaboravi.
graphgraph

Kako to misliš da rezultati nisu zadovoljavajući? Nestabilnost u radu ili problemi s propusnošću?

Kartica mi nije neophodna, već više da smanjim broj kabela, a 802.11n bi me po brzini zadovoljio.

Za kompatibilnost pitam jer sam vidio da ima Airport Extreme b/g koja je kompatibilna s određenim modelima Mac Pro-a pa sam mislio da isto vrijedi i za n verziju.
Admin
Poruka: 4310
graphgraph

Airport Extreme Card za Mac Pro prije 1 Godina, 6 Mjeseci Karma: 155  
Zašto radnu stanicu poput Mac Pro spajati bežično? To barem nije računalo koje stalno selimo da nam je bitan broj kablova. Iz mojeg iskustva veza radi dobro, ali naravno da nikada ne može biti onoliko brza koliko stara dobra žica.
Poruka: 1644
graphgraph

Airport Extreme Card za Mac Pro prije 1 Godina, 6 Mjeseci Karma: 17  
IEEE 802.11 a/b/g/n
"a" 5GHz 54Mbps
"b" 2,4GHz 11Mbps
"g" 2,4GHz 54Mbps
"n" 2,4 i 5GHz 150Mbps
Ovo su osnovne specifikacije. Vidis da "b" i "g" mogu rsditi skupa, "a" ide samo s "n", dok "n" moze sa svima. Znaci, trebalo bi raditi bez problema. Opet, ako je proizvodjec napisao lose drivere ili je sami uredjaj ocajan, tesko je biti siguran. Garabcija sigurnosti ti je da kupis od recimo Cisca/Linksys ili tako nekako. Mada mi je cudno da ima za kupiti samo 802.11n, a da ne podrzava i ostalo.
Smrt fašizmu i komunizmu.
Poruka: 1534
graphgraph

Airport Extreme Card za Mac Pro prije 1 Godina, 6 Mjeseci Karma: 64  
Kume, posluhni Davora. Kad počneš seliti nekaj od 200 Mb, onda ćeš zažaliti kaj nisi ostavil žicu. Ovo bežično je teoretski OK, ali žica je žica..... Kod ozbiljnog posla za žice još uvijek nema zamjene
Budi svjestan svega što znaš, ali poštuj sve ono što ne znaš
graphgraph

Zanimalo me da li se isplati uložiti u wireless, ali s obzirom na sve, ipak ću se držai žice.

Zahvaljujem svima na odgovorima.
Poruka: 1644
graphgraph

Airport Extreme Card za Mac Pro prije 1 Godina, 6 Mjeseci Karma: 17  
Pa sa n protokolom i nebu nekaj predugo cekal. Povremeno selim filmove na WDTV i nisam primjetil da traje vjecnost. Mada sam prije 1-2 godine sebi dal zadatak "Soba bez zice!" i smanjil sam broj zica, mada bi jos trebao. LOL
Smrt fašizmu i komunizmu.
Idi na vrh

Novo na Jabučnjaku

Komentari

Prijava

Vikalica™

Poruka primljena: pred 2 sati, 48 min
  • BB: :)
  • metalni: hvala!
  • BB: Pogledaj u poruke :)
  • metalni: zanima me ili dan brown ili mario puzo
  • BB: A kako da znam što je tebi zanimljivo? Hoćeš 12. planet?
  • metalni: Ako imaš šta zanimljivo pošalji :)
  • BB: Ja sam našla svašta na engleskom, a ponešto i na hrvatskom, ali moram potražiti te linkove...
  • metalni: na hrvatskom
  • metalni: Da li tko zna gdje ima e-knjiga ili pdf-a beletristike za skinuti?
  • smayoo: Da
  • kinsif: ufff... :) thx! nego kratko pitanje, kad povucem timemachine backup, dali povlacim i update koji je bio na starom macu? 10.7.2 konkretno.
  • smayoo: jelda je sexy mala mašina? ;) Uživaj!
  • kinsif: stigao mini konacno! koje veselje :D
  • scarface32: john sto brzi oporavak ti zelim
  • john_st: hvala boris, hvala smayoo :)
  • smayoo: Samo hrabro, john_st! Sjeti se da uvijek može gore! ;)
  • boriskr: @john_st-želim ti da što prije možeš ležati kako hoćeš: na trbuhu, na glavačke, na oba ramena istovremeno. Puno sreće!
  • john_st: @boris - da, samo jednom. i to šta je najčudnije od svega, na ono na kojem sam operiran :eek: kad se okrenem na lijevi bok imam osjećaj ko da mi iznutrice plešu i dođe mi muka.
  • H2O: nekoliko puta ponovljeno 'clear browsing data' + quit chrome + start chrome izgleda da je izlječilo boljku
  • H2O: Riba, probao sam resetirati safari i obrisati cache, ali u chrome i dalje ne radi. u safariju ide ok, u chrome sve normalno osim na jabučnjakovim stranicama blokirava i izbacuje "Aw, Snap!"
  • Nikola_Kala: da ali ne nadjem ja to xD meni treba ako znas xD gledo sam ali ne nadem a i neda mi se traziti samo me zanima zna li tko !
  • BB: Ima, stavila sam ti tamo link :)
  • Nikola_Kala: ima koga ?
  • boriskr: john_st, samo na jednom?
  • H2O: jučer sam čuo na jednom predavanju da postoji nekakav problem oko virtualbox-a + "ostali OS" kad je Mac u pitanju jer se na Apple strojevima po licenčnim pravima ne smije koristiti non-Apple software. koliko ima u tome istine?
  • DrAle: @BB onda imaš pravo. Nedostaje odgovor za tvoj slučaj.
  • BB: @DrAle: ne slažem se - ne kupujem ništa, a odobri ih onaj tko ih nudi (npr. Cydia, BigBoss itd.). I nije to samo moj slučaj :)
  • DrAle: @BB OK, nisam baš u toku s time, znam da nekada nije bilo tako. BTW imaš odgovor "Da, zbog kupovine neodobrenih aplikacija", tu bi spadao tvoj slučaj. Nisu odobrene, no valjda mogu biti legalne.
  • BB: @DrAle: Jailbreak je legalan, odobravao ga Apple ili ne, a time onda i programi...
  • john_st: jeeeej mogu spavati na boku 8) a i rame popušta :roll:

Moraš biti prijavljen!

Prisutni jabučari

Prijavljeni: Bertone, culo23, kufalo, mruzic, saint, tetanus
Anonimaca: 45

Anketa

Jailbreakate li svoj iOS uređaj?

Apple novosti

0.3819