Forum
Dobrodošao, Gost
Molimo Prijava ili Registracija.    Izgubljena lozinka?
Gdje kupiti Mac-a (1) Gost
Idi na dno Označenih tema: 0
TEMA: Gdje kupiti Mac-a
Poruka: 7
graphgraph

Gdje kupiti Mac-a prije 1 Mjesec, 3 Tjedana Karma: 0  
Dakle gdje bi u nas bilo najbolje kupiti Mac-a, budući da s ovlaštenim trgovinama sami su problemi. Problemi su vezani za obročno plaćanje. Tako npr. u Apcomu želim kupiti imac 27 i ako hoću na rate putem Mastercarda moram doći do njih (ajde to bih i pregrmio iako sam s kroz drugog kraja Hrvatske, ali dobro), a platiti ga mogu samo ako ga imaju na lageru. Bez obzira što sam ja voljan platiti odmah pa on kad dođe, to jednostavno nije moguće. Toliko gotovine nemam, a ni druge kartice. Ne razumijem takvu politiku firme koja radije neće zaraditi nego naplatiti i poslati robu kad bude na lageru. Ostale trgovine na koje sam naletio (Finder, istyle i ostali) također nemaju obročnu otplatu.
Jedino sam naletio na M-Computers koji su čak i nešto jeftiniji (vjerojatno jer se radi o web trgovini) pa me zanima ima li netko iskustva s njima ili ako netko ima za preporučiti neku drugu trgovinu u kojoj se može obročno platiti putem net-a
| Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
Poruka: 60
graphgraph

Mozda da dignes Mastercard kredit u banci (uvjeti, sto se tice kamata, su vjerojatno isti kao da placas mastercardom na rate) pa kupis Imac za Cash (mozda jos neki ekstra popust za cash)?
Moja iskustva sa m-computers su super, nikada problema, uvijek kako je i dogovoreno.
Koliko vidim kod njega je i akcija na i5 model (gratis Airport Express Base Station)
Poruka: 320
graphgraph

Gdje kupiti Mac-a prije 1 Mjesec, 3 Tjedana Karma: 27  
vidi kakve uvjete imaju: http://www.kreativni.hr/

a vidi malo i ovdje: http://istore.com.hr/
jeftini template-i www.iac.hr
Poruka: 137
graphgraph

Gdje kupiti Mac-a prije 1 Mjesec, 3 Tjedana Karma: 8  
Cini mi se da "Kreativni" vodi cash&carry politiku, ali to ce ti Davor reci iz prve ruke.
Neki frendovi su kupovali u m-computersu i stvarno nikad nisu imali nikakvih problema.
Admin
Poruka: 3647
graph

Gdje kupiti Mac-a prije 1 Mjesec, 3 Tjedana Karma: 100  
Što se tiče plaćanja mi svih nagovaramo da izbjegnu "financijske vampire" od banaka i kupuju gotovinom jer je to svakako najjeftinije. Obročno plaćenje nudimo, ali samo putem kartica izdanih od Raiffeisen banke, s drugima nemamo ugovor jer nam nije isplativo. Ukratko, gotovina je najpametniji izbor, sve ostalo nema smisla. Moja preporuka je da, ako se nema novca, radije čekati i uštedjeti nego platiti zelenaške provizije bankama.

Za našu županiju (PGŽ) Kreativni je nakon zadnjeg postrožavanja uvjeta od strane Applea ostao kao jedini "Apple Authorized Reseller", a zbog lokacije u najstrožem centru je dobar izbor za sve koji žele računala osobno isprobati. Na raspolaganju je sve bitno iz ponude (trenutno novi Mac mini, novi MacBook Pro, MacBook Air, iMac 27", Mac Pro, pa i iPad koji nije još u prodaji) i to u funkciji i sa softverima koje se mogu isprobati (Apple, Adobe, Corel, FileMaker...). Također se nudi usluga instalacije i održavanja - što je mnogima presudno. Tko sam nije vičan održavanju računala, a uleti u probleme kada Mac kupi u nekom velikom trgovačkom centru, riskira razočaranje. I onda se ušteda od par sto kuna pretvori u problem jer mu trgovci koji nisu certificirani ne znaju pomoći. Stari kupci to znaju, pa ne gledaju samo na hardver, nego na cijelu uslugu.

Za druge gradove ne znam situaciju, ali mislim da je svuda slično. Nažalost, daleko je još naše tržište od toga da Apple ovdje dođe "na velika vrata".
Poruka: 320
graphgraph

Gdje kupiti Mac-a prije 1 Mjesec, 3 Tjedana Karma: 27  
kupovao sam u kreativnom i nešto sitno u istore-u.

imam samo riječi pohvale. brzi, uljudni, uslužni... ocjena 10/10
jeftini template-i www.iac.hr
Poruka: 7
graphgraph

dpasaric je napisao:
Što se tiče plaćanja mi svih nagovaramo da izbjegnu "financijske vampire" od banaka i kupuju gotovinom jer je to svakako najjeftinije. Obročno plaćenje nudimo, ali samo putem kartica izdanih od Raiffeisen banke, s drugima nemamo ugovor jer nam nije isplativo. Ukratko, gotovina je najpametniji izbor, sve ostalo nema smisla. Moja preporuka je da, ako se nema novca, radije čekati i uštedjeti nego platiti zelenaške provizije bankama.

Gotovina jest najpametniji izbor, naročito onima koji prodaju, ali ne mogu se složiti da ostalo nema smisla. Iskeširati 18000 kn nije lako, pogotovo u ovo vrijeme. Ja nisam mislio na potrošačke kredite gdje, slažem se, banke deru kamatama nego na uslugu obročnog plaćanja, a cijena je kao za gotovinsko plaćanje.
Vašu preporuku da je bolje čekati i uštedjeti i ne vidim kao neku prednost jer evo računice: za cifru od 18000 kn, moram štedjeti po 1500 kn mjesečno i tek za godinu dana kupiti (i opet vjerojatno čekati još mjesec dana za dostavu), a s druge strane da imam mogućnost obročne otplate na 12 mjeseci (u biti Apcom to ima, ali pod uvjetima da je roba na lageru i da se mora odmah nositi) ja stroj dobijem odmah (ili čekam mjesec dana dostavu) i otplaćujem ga narednu godinu dana, ali imam na čemu raditi.
Ja bih volio da sam u situaciji da mogu to platiti gotovinom i to bi vjerojatno i učinio u Vašoj trgovini baš zbog dobrih referenci ovdje na forumu i mogućnosti isprobavanja, ali nažalost stvarnost i mogućnosti su nešto drugačije.
Admin
Poruka: 3647
graph

Gdje kupiti Mac-a prije 1 Mjesec, 3 Tjedana Karma: 100  
A znamo i mi to... ali situacija je takva kakva je, a generalno je sramota da ljudi u Hrvatskoj moraju štedjeti godinu dana da bi si kupili pristojno računalo. No, kako stvari idu bit će i gore.

Ako se radi o računalu koje će biti korišteno za posao, onda je možda vrijedno razmotriti opciju da se kupi nešto jeftinije, na njemu odradi par poslova, pa se time zaradi i uštedi za jače kasnije. Iz iskustva govorim da je iMac 27" u najjačoj varijanti dobrano iznad onoga što je potrebno za većinu poslova. Vjerojatno bi se isti zadatak s vrlo malom razlikom u ukupnom vremenu odradio i na osnovnom 27" modelu, pa čak možda i na manjem.
Idi na vrh

Novo na Jabučnjaku

Prijava

Vikalica

Poruka primljena: pred 1 sat, 5 min
  • john_st: ah... Toni Đugum... :roll:
  • Tomek: iOS 4.1 je vani i dostupan preko iTunesa...
  • smayoo: Naravno. Jeftinije je šlepati se na tuđi brand nego razvijati vlastiti. :)
  • BigMac: da iPad killer :D »Klikni!«
  • dpasaric: Prije smo imali "pouzdanu" informaciju i to ne od "male ribe" iz T-Mobilea da će biti 15.8. pa šipak...
  • dpasaric: Ništa nije pouzdano.
  • rkrosl: koliko je ta info. za iPhone pouzdana? Ja sam čuo da će ipak biti krajem 11. mjeseca.
  • john_st: super
  • bulldog3: konancno sam saznala!! - i phone 4 dolazi 24.9.!! jeee..za one koji ne znaju....
  • smayoo: tek sad to vidiš?
  • tommyvideo: ovaj lik je legenda :D »Klikni!«
  • Defou: barem duplo jeftinij nego u hr. G4
  • galeb: Gledam malo oglase pa mi se čini da ju powerpc strojevi malo precijenjeni. Kakva je situacija sa ppc strojevima u inozemstvu?
  • dpasaric: »Klikni!« Izgleda da 4.1 konačno dovodi na red brzinu na 3G iPhoneu...
  • BigMac: Također preporuka, m-computers, bez greške
  • MoschuS: jos jedna preporuka za m! Sasa bi stvanro mogao sluziti kao uzor mnogim vecim firmam kod nas!
  • smayoo: @ hal9000: :D mrak!
  • Djuro genij: i ja sam kupil kod Saše Majstorovića. Preporuka bez trunke razmišljanja
  • t_burgund: Uzimao sam ja u m-computers. Nije bilo problema.
  • hal9000: »Klikni!«
  • Lihto: Jel uzimao netko mac u m-computersu? Imaju dost povoljne cijene..
  • Defou: Nebih se slozio. REzolucije na oba iphone simulatora su 320x480, a na ipadu je 380x510. Uzeo sam screenshots i izmjerio. Mogli su malo vece. Da se bolje vidi. Ovako moram kupit iPad :D
  • Soffoklo: Pozdrav sinke ;)
  • User: Defou, pa svi simulatori rade na native rezolucijama... a rezolucija iPhone-a 4 nije puno manja od iPada :)
  • sinke: samo da velim: pozdrav svima ;)
  • ecvis17: fullscreen browser "plainview" :) »Klikni!«
  • Defou: Mogul su mall veci taj simulator napravit. Malo je veci od iPhona.
  • User: Pozdrav iz ipad simulatora :)
  • DrAle: Sada mogu viknuti, no ne mogu skrolati
  • Sank: Eto viknuh i sa iPhonea :)

Moraš biti prijavljen!

Prisutni jabučari

Prijavljeni: ecvis17, vedran17, zg0910jv
Anonimaca: 25

Anketa

Želite li Apple iPad?

Apple novosti

2.1591