Sveto Trojstvo
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sveto Trojstvo


21.05.2004 | 14:16
Les G5 équipés de PPC975 (nom de code: Trinity) seront annoncés à la WWDC et livrable au plus tard à l'Apple Expo. Le PPC975 consomme en moyenne 65W à 3 GHz et intègre 98 millions de transistors. Tous les modèles auront deux emplacement Superdrive et 4 emplacements de disque dur. Côté son, 24-bit 192Khz au moins sur le haut de gamme. Apple proposera avec ATI une carte graphique PCI-express professionnelle du type Fire GL.

Configs: (susceptible to changes):

Mono PPC 975 à 2,2 GHz
AGP 8x
FSB 1,1 GHz
Superdrive

Dual PPC 975 à 2,6 GHz
PCI-Express 16x
FSB 1,3 GHz
Superdrive Extreme (double layer)

Dual PPC 975 à 3 GHz
PCI-Express 16x
FSB 1,5 GHz
Superdrive Extreme (double layer)

***

Komentari?
Evo ja bih zapjevao onu Alkinu, ali mi fali pratnja:
"Lazi, lazi, lazi me ... Steve to radi najbolje ... "
21.05.2004 | 14:57
bar na engleskom ... sve je jasno

This is what Croquer dans la Pomme states: (so so translation)

-----
2004-05-20 - G5 Trinity with the WWDC

G5 equipped with PPC975 (code name: Trinity) will be announced
with the WWDC and deliverable at the latest in APPLE Expo. The PPC975
consumes on average 65W with 3 GHz and integrates 98 million
transistors. All the models will have two Superdrive site and 4 sites
of hard disk. Side its, 24-bit 192Khz at least on the top-of-the-range
one. APPLE will propose with ATI a graphics board PCI-express train
professional of the type Fire GL.

Config (likely to change):

Mono PPC 975 To 2,2 GHz AGP 8x FSB 1,1 GHz Superdrive

Dual PPC 975 to 2,6 GHz PCI-Express train 16x FSB 1,3 GHz
Superdrive Extreme (double layer)

Dual PPC 975 to 3 GHz PCI-Express train 16x FSB 1,5 GHz
Superdrive Extreme (double layer)
-----
These guys have been dead-on several times. In fact they announced the last Powerbook and iBook revision a few days before their release and were exact on all the specs! I'm not saying they are infallible, but they seem to have some real info (kinda like ThinkSecret).
21.05.2004 | 16:51
Sumnjam. Mada cure sline...
21.05.2004 | 17:38
Plakat ću od sreće ako ovo bude istina .

Ono što me u prvi mah zbunilo je to da je svuda 975... nekako mi se čini logičnijim da je u osnovnom modelu "stari" 970fx kao u Xserveu. Isto tako, u prvi tren sam pomislio da se radi o čudu s dvije jezgre, ali pobrkao sam stvari - ovo je samo izvedenica Power5 s jednom jezgrom. Šteta, vjerujem da bi mnogi rado platili dual-dvo-jezgreni stroj samo da se može kupiti .

Ako je istina ovo za dva slota za optičke driveove i 4 slota za diskove - konačno bi Apple napravio nešto po traženju korisnika.

Oduševila me i profi ATI grafika iz FireGL serije na PCI Express sabirnici... to je ono što je danas "in" i Apple bi napravio čudan potez da taj hardver na uvrsti u novi stroj koje se toliko očekuje.
22.05.2004 | 14:59
Ono što me u prvi mah zbunilo je to da je svuda 975... nekako mi se čini logičnijim da je u osnovnom modelu "stari" 970fx kao u Xserveu.

Ovo je sve bolje od boljeg -- Apple skace s prve revizije G5 chipa na trecu
Mislim da je rijec o "bolje polako, neogu grlom u jagode" pristupu.
975, izgleda, jos i dalje trci na 130 nm procesu, koji radi, za razliku od problematicnog 90nm 970fx.
Zato je 975 i malo topliji.
No briga me za sve to. Zanima me zasto se ne izbacuju novi iMacovi.
Sto li ce napraviti s tom linijom racunala?

Ako ovo bude istina, pogledajte ovaj nesrazmjer i glupost u liniji racunala, tipicno po Appleovski: na dnu je eMac s dvije-tri godine starim 1.25 GHz G4, a na vrhu 3 GHz PowerMac s 3. generacijom G5 procesora.

A izmedju njih jedno veliko ... NISTA!
23.05.2004 | 01:29
Ne, nemoguće da će ih ostaviti u tom stanju... ako se objave novi G5 mora izaći i update iMaca. U njih bi komotno mogli uvaliti 1.6 GHz G5, a u top model 1.8 ili 2.0 ako hlađenje dozvoli. No, onda imaju drugi glupi problem - consumer kućni stroj bi bio debelo brži od super-profi notebooka... a to se do sada nikada nije dogodilo... pa čak je bilo situacija kada su na silu sputavali conusmer liniju dok PowerBook ne ojača dovoljno da bude brži. Vidjeti ćemo, ovaj WWDC će biti JAKO zanimljiv - pa makar i ako se ništa ne dogodilo - jer bi i to bio događaj!
23.05.2004 | 07:46
No, onda imaju drugi glupi problem - consumer kućni stroj bi bio debelo brži od super-profi notebooka... a to se do sada nikada nije dogodilo...

Ako se budu toga drzali, onda ce GUBITI jos vise kucnih korisnika koji zele imati pristojan cijenom, i relativno mocan stroj. Ne znam zasto su Mac korisnici fiksirani u tu dogmu, ali ona je definitivno upropastila svaki pokusaj da netko nabavi pristojnog i snaznog Maca za po doma. Danas nemas izbora; ili inferiorni eMac, dobar za djake u skolama, ili PowerMac mrcina. Nicega izmedju.
Zbog nje iMac trpi jako losu prodaju, korisnici jako lose performance (ajde radi kucni video na G4 Macu -- ja sam odustao nakon 3 sata kad sam vidio koliko jadnicak kuha i muci se sa tranzicijama) a sve to Apple trpi financijski.
Ideja da profi notebook treba biti jaci od najjaceg kucnog racunala jednako je glupa kao i ona ideja da njemackom narodu treba vise zraka za disanje (Hitler, 1939).
Obe su donijele nesrazmjerno vise stete nego koristi.
23.05.2004 | 12:01
U potpunosti se slažem s tobom u pogledu Appleove "strategije"!? za consumer strojeve. To što Apple sada izvodi su jako čudne akrobacije. Nadam se da će po prvi put u povijesti odustati od toga i izbaciti consumer stroj koji će biti brži od notebooka.

No, ne slažem se sa, slobodno mogu reći, bahatom gluposti koju si provalio.

"ajde radi kućni video na G4 Macu -- ja sam odustao nakon 3 sata" ?!?!?!?!
Mislim what?))))))

Zvonimire, naša TELEVIZIJA, a ne nečiji "kućni video", radi SVE, i najkompleksnije i najskuplje projekte na običnom, prvom, najjadnijem G4 700 MHz iMacu. Kompletan marketing se montira na njemu, sve bolje emsije i sva nezavisna produkcija i post-produkcija. Ako si znatiželjan kako to izgleda, rado ću ti poslati par QT na mail, pa malo provjeri o čemu se radi. Da stvar bude zanimljivija, prošle godine se sve to radilo na G3/500 iMacu DV jer nam je bio krepao Sonyijev EditStation dedicated video-editing sistem od 40,000$. Kada smo jednom prešli na FCP, više nije bilo nazad. Sony stoji ugašen mjesecima, sve se radi na G4/700 iMacu s 15" ekranom. Stroj nije munja, ali ne posustaje čak u profesionalnim broadcast uvjetima. Naš FCP Apple Certifed Trainer koji radi na njemu bi skakao od sreće da ima jedan trenutni 1.25 GHz iMac s 20" ekranom za rad, a tebi to nije dovoljno niti za kućni video?
23.05.2004 | 13:31
Naš FCP Apple Certifed Trainer koji radi na njemu bi skakao od sreće da ima jedan trenutni 1.25 GHz iMac s 20" ekranom za rad, a tebi to nije dovoljno niti za kućni video?

Nije dostatno. Jedino sto iz Appleovog svijeta moze zadovoljiti koliko-toliko pristojan rad bez cekanja je dual G4, 1.25 GHz ili sl. Svi jednoprocesorski G4 Macovi su, nazalost, jako slabi u tim zahtjevnim granama.

Na poslu radim na dual G4, i on je dobar za rad. Istina, nije munjevit kao G5, ali sa 2GB memorije je okej (pazi sad: to je donedavno bio PowerMacov maximum!). Malko zapinje u radu kad pocne rolati po disku, ali je sve za eto, -4.

Kad sam isti materijal prebacio na gigahercnog 17" iMaca, rad se uvelike usporio. iMac je imao malo memorije (samo pola giga) i G4 sa svim tranzicijama se vise nego dvostruko vise mucio od duala. Vjerojatno bi s vise memorije islo brze, ali u jadnicka ne mozes niti staviti dovoljnu kolicinu jer je opasno limitiran. I sad: zasto bih zrtvovao dvaput vise vremena za isti rezultat? Jednoprocesorski G5 moze uraditi sve sto i dual G4 -- dajte nam onda G5 pa radimo malo brze, i stvaramo zahtjevnije video uratke!

Za stroj koji me dodje 3200 AUD (iMac 17) ja ocekujem vise, Davore, i to je problem. To je neormalno visoka cijena, koja je izvan svake pameti cak i ovdje, i za te pare ja ocekujem munju nebesku. No sve sto cu dobit je munja po djepu.

Kucni korisnici koji prvi put rade na Macu (oni kupuju eMaca -- iMac je u svijetu snova) vjerojatno i ne znaju da sve moze i brze, ali ja znam da moze, i to visestruko. Jesam li zahtjevan? A tko nije? Danas svatko od racunala najprije trazi BRZINU, pa onda sve ostalo. Glupo? Stojaznam, ali to je potrosacka psihologija.

Neka donesu G5 u kucna racunala i neka se kanu glupih dogmi - to ce svakom pomoci. Kakvu ce kutiju za nj napraviti? Bas me briga -- moze biti i od kartona, s par rupa probijenim olovkom za cirkulaciju zraka

Samo neka stave vise moderan procesor u cijenom pristojan stroj. To je sve sto mnogi traze. G5 prodaje, a sve ostalo je stvar proslosti.

Zao mi je sto su moje zdravorazumske analize tebi ispale bahate primjedbe -- ali ne pripisujem to tebi, vec Appleovom svijetu iluzije kojom nas je fiksao zadnjih godina. Tako je posjedovanje sporog i nenormalno skupog racunala bilo posve normalno indoktriniranom Mac korisniku. No ta su vremena prosla i kostala Applea puno novih, potencijalnih korisnika! Switch -- sto je bilo s onom reklamnom kampanjom? Nikad nismo dobili nikakvih sluzbenih rezultata. Bas me zanima jesi li i ti dobio kakav izvjestaj u papirima dionicara, u sto su se utrosili novci i sto se dobilo?

Takodjer, zao mi je sto vi na Televiziji koristite samo iMaca. S dualom ili G5 strojem mogli biste kudikamo vise toga napraviti! Mozda bi cak mogli ocutiti i onaj, starim Mac korisnicima gotovo zaboravljen osjecaj -- uzivanje u brzini! Pohvale vama komandosima koji iz svega mozete izvuci maksimum, a najostrije kritike vasim managerima na TeVeu, koji ne mogu nabaviti nesto suvremene opreme sto bi i njima pomoglo.

Bahatost? To je epitet koji samo mozemo Appleu pripisati, jer nas drzi budalama, a ne onima koji pokusaju zbrojiti dva i dva.
23.05.2004 | 14:41
"Nije dostatno"? )) Uopće ne želim o tome raspravljati jer praksa pokazuje da JEST, sve ostalo je razmaženo cendranje. Naravno da je bolje brže, ali reći da sadašnja serija iMac nije dovoljna niti za "kućni video" (kako je samo prvi FireWire G3 iMac bio dovoljan za kućni video?) dok mi radimo na staroj generaciji iMaca sve za potrebe TV kuće je bahato i razmaženo. Dapače, mogao bih se kladiti da su naši radovi na tom sirotom iMacu bolji od većine radova ekipe s dual "pilama".

Nisam dobio ništa u vezi te kampanje u dioničarskim papirima. Žalosno jest, da jedna TV kuća radi na takvoj opremi, ali to nije tema rasprave - tema je besmisleno omalovažavanje vrlo upotrebljive opreme. Slično kao da vlasnik novog BMW 7 priča vlasniku stare BMW trice kako je to nedostatan auto za put do Zagreba. Na kraju se dogodi da vozač starijeg modela dođe prije jer je jednostavno bolji vozač, a osnovne karakteristike o-ho-ho zadovoljava i stariji stroj.
23.05.2004 | 15:21
Slično kao da vlasnik novog BMW 7 priča vlasniku stare BMW trice ...

To su price za vrapce male.
Racunala nisu automobili. Cestovni promet reguliran je pravilima, znakovima, ogranicenjima, semaforima i zakonom o prometu. U nacelu, ceste su izgradjene tako da bi svako prometalo trebalo stici do zeljenog mjesta u jednakom vremenu, i stara trica i nova sedmica. Obje voze daleko iznad brzinskih ogranicenja. Medjutim, ogranicenje brzine vrijedi za svakog, da bi se uveo red. Ako sedmica stigne prije, to samo znaci da je njen bahati vlasnik opasno krsio prometne znakove tamo gdje ga nitko nije gledao i zasigurno opasno ugrozavao ljudske zivote na cesti.

Stoga molim kolege da se kane tih usporedbi racunala s automobilima jer nemaju nikakve veze sa stvarnoscu ni pamecu. U svijetu racunala vrijedi drukciji zakon: brze, vise i jace, svakim danom. Na latinskom se kaze: citius, altius, fortius

No glede TV studija, Davor je u pravu: iMac je vise nego dovoljan. Ustvari, i previse. Ima TV studija koji jos koriste Amigu 500! E, to ja zovem strojem -- dobar i nakon 16 godina! Nakon 16 godina, Mac je dobar samo za -- akvarij
23.05.2004 | 16:42
Ova je grafika definitivno bolje od svega sto smo vidjeli u zadnje vrijeme na Appleovom web sajtu
24.05.2004 | 00:08
Tvoja sarkastična primjedba kako neki još koriste i Amigu nije na mjestu u našoj priči. Da, Amigu je ranih devedesetih koristila i TV na kojoj sam tada radio, a i mnogo kasnije niz amaterskih TV, ali ja ne govorim o tome.

Da bude jasno - ja govorim o kvaliteti kakvu traži suvremena regionalna digitalna TV postaja. Da, stojim iza toga da je iMac G4/700 dovoljan za to. Govorim iz prve ruke. Bez obzira što to tebi izgleda smiješno, mi za divno čudo zadnje dvije godine imamo opremu programa na nivou HTV-a, a često i bolju. Ove godine imamo čak i tjednu produkciju emsija koje se rade isključivo na nelineranoj montaži i s gomilom efekata. Najbolji primjer je tjedna emisija o svjetskom nogometnom prvenstvu u Portgualu koja je produkcijski kvalitetnija i od HTV-ove verzije (koja je BTW kasnila mjesec dana za nama). Dakle, nisam hvalisav bez razloga.

Da, usporedbe s autima su često potpuno neprikladne, ali slikovitost im se ne može osporiti - pogotovo kada treba nešto naglasiti do ekstrema da bi bilo jasnije. Tvoj komentar o najnovijem iMacu na kojem ti ne možeš raditi niti kućni video je u toj priči tužaljka da s novim BMW-om ne možeš proći određeni zavoj brže od 100. Dok ti ja kažem da ga mi prolazimo s još starijim modelom sa 120. Dakle, problem je u ovom slučaju u tebi. Ponavljam, argumenti su mi vrlo opipljivi - daj mi lozinku FTP-a, pa ću ti nakrcati server s "kućnim videom" napravljenim na iMacu 700 MHz. Isto tako, rado bih vidio tvoj najbolji uradak, pa da pokušamo nešto zaključiti na osnovu nečeg opipljivog, a ne samo na pričama i dogmama.

Da li sam spomenuo da sam treću godinu za redom isfurao veliki art-kalendar na starom Beige G3/500? Svaki mjesec je imao 150-200 mega. I gle, sve je ispalo super, pričalo se o tome i u novinama. Ti bi vjerojatno rekao da taj stroj nije dovoljan niti za surfanje.

I za kraj šećer - Jabučnjak se vrti na Pentiumu 133 MHz. Da, 133 MHz. I ne samo Jabučnjak - na tom serveru je još desetak(!) drugih web-siteova i foruma! Kako to komentiraš?

Da, ovakva reklama za G5 bi zaista bila prava stvar! Tko zna, možda Apple smisli nešto još bolje? Nije da nisu imali svojih trenutaka...
24.05.2004 | 04:30
Jabučnjak se vrti na Pentiumu 133 MHz. ... Kako to komentiraš?

Viva la Linux!
Ali ipak, vidi se da je na starom blentiumu -- vrijeme ucitavanja Jabucnjakovih stranica je u granicama tolerancije.

Isto tako, rado bih vidio tvoj najbolji uradak pa da pokušamo nešto zaključiti na osnovu nečeg opipljivog, a ne samo na pričama i dogmama...

Ajme, nisu dogme.
Za razliku od tebe, ja ovdje neprestano govorim o ... V R E M E N U ... i nenormalnoj kolicini love koju Apple trazi za osrednje performance (iMac). Eto, to je kvaka. U njoj (ili bar jednom njenom dijelu) smo se bili slozili na vrhu ove niti pa me to veseli.

Eto.
24.05.2004 | 10:58
Vrijeme. Ako mi, kao mala TV kuća koja krpa s financijama i jedva zatvara kraj s krajem, imamo VREMENA složiti emisije često bolje produkcijske kvalitete nego ih napravi i nacionalna TV, onda je suludo reći da je taj iMac nedostatan. To da li će se nešto rendati 5 ili 20 minuta, nama čini minimalnu razliku - pogotovo ako se pametno organizira workflow.

Tisak je druga priča, tamo zaista može cijeli posao odraditi jedan čovjek. U video produkciji - teško, takvi su ljudi izuzetak. U pravilu radimo barem trojica.

Da, naravno da bismo bili bolji i produktivniji da imamo brži stroj, ali to je druga priča - ti sudiš o situaciji iz perspektive proletera (u najboljem smislu te riječi) kojeg je kapitalist zatrpao poslom i traži extra-profit. Naravno da ti onda svaka sekunda nešto znači da bi ostao plivati na površini, ali to nije razlog pričati da 1.25 GHz G4 iMac nije dovoljan "niti za kućni video" kada mi gonimo TV stanicu na daleko lošijem modelu.
25.05.2004 | 03:21
.. ali to nije razlog pričati da 1.25 GHz G4 iMac nije dovoljan "niti za kućni video" kada mi gonimo TV stanicu na daleko lošijem modelu.

Neprestano se vracas na to da je iMac sjajan i sl. Ma nitko ne kaze da nije, ali je preskup za ono sto nudi. Ono sto nudi je osrednjost ... cek, cek ... NE, to je najjadnija konfiguracija u trenutnoj liniji, evo sad sam pogledao Appleov web ... a cijena je ubitacna. Vrhunska. Za past u nesvjest. O tome sam govorio cijelo vrijeme, a ti neprestano kako je dobar za video studio.

Dobar je i za kucni video, dakako, ali je sve to S P O R O za novce koje dajes. Kuzis li sad o kojoj sporosti govorim? Kad takav kucni korisnik oproba dual G4 stroj star 2 godine, ili nedaj boze godinu dana star jednoprocesorski G5, on vise ne razmislja o nicem nego se pita tko ga je opljackao kad je za nov-novcat iMac istresao toliko novaca da mu ne moze pruziti niti polovicu performanci.

Onda je takav kupac ljut, jer i on zeli imati brz stroj a sve sto mu Apple nudi u "potrosackoj liniji" racunala, ovog trenutka i prijasnjih mjeseci, cista je sramota.

Ne zanosi se Davore idejama da su kucni korisnici budale kojima Steve treba reci sto je dovoljno snazno za njihove potrebe. Mislim da prodaja iMac racunala, koju ti kao dionicar zasiguno dobijes brojcano u papirima, to najbolje pokazuje.

Nije bitno je li nesto dovoljno -- tebi je, ali tako kupci danas ne razmisljaju. Oni traze dodatni luksuz i dodatnu brzinu za novce jer se racunalo ne kupuje samo za par dana. Mnogim je korisnicima to investicija za par godina.

PS. Skinuo sam iz gornje poruke detalje sto i gdje i kako radim. To je osobna stvar kojom ne zelim opterecivati nikoga u Forumu, pa ni tebe.
25.05.2004 | 11:55
Ne raspravljam ja da li je iMac preskup ili nije, to je neka druga tema, ja samo tvrdim da je izjava da iMac nije dostatan "niti za kućni video" bahato, razmaženo cendranje.

I da, vraćam se na to, jer ti sada stalno zaobilaziš sporni dio i vodiš raspravu u drugom smjeru - cijena/performanse .

Da, u trenutnoj paleti Apple proizvoda je zaista banana - odnos performansi koje dobiješ s G5 je daleko povoljniji od onog kojeg ćeš platiti kod iMaca, ali ako gledam globalno - što bih novo i bolje kupio za video potrebe za te pare ako ne želimo CRT eMac, a nemamo para za G5? Baš ništa! Kako onda nešto može biti sporo za date novce, ako na tržištu nema brže za TE pare? Druga je tema to da li bi na tržitu sada već TREBALO biti nešto bolje... i tu se slažemo, ali to je drugi par rukava...
26.05.2004 | 04:22
I da, vraćam se na to, jer ti sada stalno zaobilaziš sporni dio i vodiš raspravu u drugom smjeru - cijena/performanse ...

To mi je bila nakana reci, ali se rasprava otegla na drugi kraj. Pa je ispalo da cendram. Ma i jesam, priznajem, ali samo zato sto bih volio da mi Apple, firma u koju imam povjerenja, konacno rijesi tu zamrsenu i nejasnu situaciju na polju hardwera. Ne mogu je skuziti, zbilja.
A da bih smjesta kupio iMaca, za neke malo pristojnije pare, BIH! Sad kad ocigledno dolazi neki novi potrosacki stroj, bilo bi super kad bi Apple snizio cijene sadasnjim iMac modelima, pa da planu kao vruce kestenje. Tako rade drugi proizvodjaci. Ali samo zbog nekog nepoznatog razloga oni to nikad ne cine, pa ni sada. Steta!!
27.05.2004 | 11:31
Evo, da samo podijelim rijec dvije potvrde nasega razglabanja: zvao sam zadnja dva dana ducane koji prodaju Macove i trazio bi li mogao naruciti iMaca 20". Taj stroj mi skroz odgovara za po kuci, i lijep je korak naprijed u odnosu na maleckog Pisma. Zvah, raspitivah se .. i koju informaciju dobih?

Nemaju ga. Moraju ga naruciti. A kad ce stici, pitam? Ne znamo. Najmanje nekoliko tjedana, kazu. Sto, nemate ga na zalihama nigdje? Ne, moraju slati narudzbe koje se procesiraju jednom (mjesecno?) i onda iz Singapura stize nov roba. No ne znaju hoce li stici uopce jer pojma nemaju koji je status tog racunala. iMac. Nekoc najprodavanije racunalo na planetu, ne mozes naruciti, ne mozes dobiti u obliku i konfiguraciji kojeg zelis. Cekanje do nepoznata. Frustrirajuce? Itekako!

Nitko nista ne zna, svi kao da u mraku zive. Igra gluhih telefona. Prodavaci nerado daju obecanja jer su se, valjda, dosad dobro opekli. Kad je o Appleu rijec, bolje sutit' i ne zalijetat se. Jer vjerojatno ni Apple ne zna sto ce i kamo, tko zna?!
Nitko nista ne zna.
Crna rupa.

Eto.

Cak i kad hoces potrositi novac, ne daju ti Toliko o tome. Evo nesto za razonodu, sto procitah na webu. Zanimljivo i zbilja -- istinito!

* * *

It is quite offputting.

Whereas Intel and AMD are very adroit in releasing detailed roadmaps indicating exactly what they're researching, what strategies they are adopting, and what performances they expect to attain (how, and when!) IBM, Motorola and Apple enjoy keeping their own consumers in the dark and indulging in all this cloak-and-dagger stuff.

Do they consider us consumers (and especially, prosumers) so stupid that we can't be trusted with a clear view of the future? As if the fact that next year computers will be faster and cheaper than now is some sort of secret!

I'm sure Steve is kicking himself morally for "announcing" 3GHz machines by Summer 2004 - and consequentially looking at sales of only 60,000 PowerMacs. It's not the issue of imminent new machines - it's the inherent uncertainty about what is going on.

The PowerPC really needs to issue clear roadmaps because at the moment their collective behaviour is really pathetic. In order to make informed purchasing decisions I demand clear information.

Not to offend anybody, but the whole "Apple Rumours" phenomenon is merely an indication of how confused, unclear, and downright paranoid Apple is about letting anybody understand what they're up to. That is not becoming of a mature company. It reminds me of school-kids playing their CIA games with code-wheels and secret salutes.
27.05.2004 | 12:06
Živa istina. Sve bi bilo puno bolje da npr. kažu da će se modeli obnavljati jednom godišnje - i to je to. Točno bi znao što i kako, znao bi da desktopi dolaze ljeti, da se čeka PowerBook u proljeće, iMac zimi itd... pa kupiš ono što je na krivilji vrijeme/novac/performanse najbolje za tebe u tom trenu.

Možda će ipak nešto naučiti iz ovogodišnje G5 sapunice. Sada kada se novi strojevi na kraju i pojave, kladim se da će OPET imati stare probleme - SVI kupci žele top model, slamarice su ovaj put odavno pune i samo čekaju robu, a onda će biti čekanje, čekanje i čekanje...
27.05.2004 | 16:15
Sada kada se novi strojevi na kraju i pojave, kladim se da će OPET imati stare probleme - SVI kupci žele top model ..

.. a oni ce, kao pravi pravcati tudumi, visegodisnji ponavljaci prvog razreda, ponuditi za pocetnu konfiguraciju nesto totalno glupo, te s rokom isporuke svega toga bar za tri mjeseca od najave.
Velim, WWDC moze zbilja donijet svasta, ali gledano s potrosacke strane, ova je godina totalni shit. Ako mi izvan USA stavimo sape na nove strojeve prije studenog, slavit cemo! No ovo je krasna pouka svima nama -- kad vec vidimo s kojim debilima imamo posla, treba nam vise naucit kupovat'. Appleovi novi strojevi se kupuju 2 mjeseca nakon najave, kad konacno dodju u ducane (i kad vidimo sto oni, koji ih prvi kupise, komentiraju), i kupuju se godinu dana prije negoli sluzbeno otpisemo postojeci nam stroj, koji jos dobro vuce (jer mozda prodje i godinu dana izmedju dvije obnove linija -- s njima nikad ne znas!).
I tad se ne smije cekati nista, ni na kakve glasine -- ni pod koju cijenu ne odgadjati kupovinu! Kupuje ono sto se moze i cega ima. Iskustvo kupovine i cekanja Macova postalo je ovih dana jednako mukotrpno i neizvjesno kao i sverc droge: pajperom iz Kolumbije preko Panamskog kanala i onda spustanje padobranom u Salvadoru; pa kroz dzungle srednje Amerike do Mehika, soranje i razmjena vruceg olova s granicarima i psima na Rio Grandeu, prebijeg u USA; mijenjanje odijela i identiteta u Chicagu i onda avionom punim peradi u Nizozemsku; obrijat se i osisati do koze, obuci Armanijevo odijelo, promijeniti naglasak i onda kamionom punim tulipana u Njemacku; tamo nataknuti lazne brkove, fes i pokazati tursku putovnicu, kao da zelis nazad u domaju podno Istambula -- njemacki carinici te srdacno otpozdrave!, i onda konacno autobusom iz Austrije, skrivajuci drogu u zalihama bureka, u lijepu nasu.
27.05.2004 | 17:20
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 45 minuta
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)
  • imjasminh: Mobitel prodan useru s Jabučnjaka :)
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: Jel zna netko bez googlea odakle to?
  • Zdravac: ...Galebi, oj beli tići, poletite dole k jugu, ter moju pozdravite majku...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Jedro, Anonimci (429)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO