Forum
Dobrodošao, Gost
Molimo Prijava ili Registracija.    Izgubljena lozinka?
Pioneer DVR-105 u Superdrive?
Idi na dno Označenih tema: 0
TEMA: Pioneer DVR-105 u Superdrive?
Poruka: 28
graphgraph

Pioneer DVR-105 u Superdrive? prije 8 Godina, 2 Mjeseci Karma: 0  
Jednostavno, da li je moguće pretvoriti DVR-105 u uređaj koji Mac prepoznaje kao Superdrive? Da li je potrebno samo napraviti update firmwarea koji se nudi u Softwareupdateu ili treba mlo više hakleraja?

Huh, zadnje vrijeme sam pun pitanja.
| Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
Poruka: 272
graphgraph

Pioneer DVR-105 u Superdrive? prije 8 Godina, 2 Mjeseci Karma: 4  
Najbolje ti je provjeriti na www.xlr8yourmac.com, .....tamo ti imaju bazu sa takvim stvarima.
free-zg.t-com.hr/piko
--
Pravi programeri programiraju magnetom po disketi
Poruka: 132
graphgraph

Pioneer DVR-105 u Superdrive? prije 8 Godina, 2 Mjeseci Karma: 7  
Pioneer A-105, ako misliš na njega, je Apple SuperDrive u većini G4 strojeva. Kasniji njegov nasljednik je Pionner A-106 koje je i sada aktuelan u G5 strojevima. Za dotične uređaje ne treba ti nikakav update ili slično pod uvjetom da radiš u MAC OS X. Možeš ih slobodno instalirati u stroj. Cjena istih uređaja na HR tržištu je oko 1200 - 1300 kn + PDV.
Poruka: 25
graphgraph

Pioneer DVR-105 u Superdrive? prije 8 Godina, 2 Mjeseci Karma: 0  
e to bi i meni tribalo - da mi idvd prepoznaje fw dvd przilicu (pioneer 105) kao superdrive, ali ne znam kako to srediti.
Admin
Poruka: 4305
graphgraph

Pioneer DVR-105 u Superdrive? prije 8 Godina, 2 Mjeseci Karma: 154  
Kupi drive koji provjereno radi i to je to. Pitaj Performitu, ona je na iMacovima radila upgrade combo za superdrive...
Poruka: 132
graphgraph

Pioneer DVR-105 u Superdrive? prije 8 Godina, 2 Mjeseci Karma: 7  
Saša, na zalost ja nisam uspio naći riješenje ovog problema. Pokušavali smo razne kombinacije sa ext. fw i Pioneer A-106 i iBook na 600, ali nismo uspjeli. Na Mac OS X 10.2.8 sigurno ne radi, instalacija iLife iz koje smo je pozivali, instalira sve osim ispravnog iDVD (instalira se ali se ruši se prilikom pokretanja aplikacije). Istu nismo uspjeli pokrenuti niti sa "custom" instalacijom, jednostavno ne vidi ext. SuperDrive, dok sve ostale kombinacije internog uređaja uredno rade bez problema. Zadnja kombinacije je bila da korisnik proba instalirati 10.3, ali niti to nije uspjelo. Za sada se snalazi na taj način da digitalnu kameru spaja na fw i snima unutar Toast 6. i usput uči DVD Studio Pro koji uredno radi i uredno prijavljuje ovaj uređaj na fw. Možda netko drugi zna riješenje ovog problema jer sam čuo da "postoji" riješenje ali nisam došao do njega.
Poruka: 272
graphgraph

Pioneer DVR-105 u Superdrive? prije 8 Godina, 2 Mjeseci Karma: 4  
xt. fw i Pioneer A-106 i iBook na 600, ali nismo uspjeli. Na Mac OS X 10.2.8 sigurno ne radi, instalacija iLife iz koje smo je pozivali, instalira sve osim ispravnog iDVD

To je zato što je iBook G3 stroj, a iDVD se instalira na G4 strojeve sa SuperDriveom
free-zg.t-com.hr/piko
--
Pravi programeri programiraju magnetom po disketi
Poruka: 569
graphgraph

Pioneer DVR-105 u Superdrive? prije 8 Godina, 2 Mjeseci Karma: 18  
Evo breed je našao riješenje i čekam da ga podijeli s ostatkom...
**WiFi....sky is the limit www.wifihr.net** A ima i heKint0sh
Poruka: 1238
graphgraph

Pioneer DVR-105 u Superdrive? prije 8 Godina, 2 Mjeseci Karma: 30  
Prvo - iDVD nece raditi sa vanjskim przilicama iz jednostavnog razloga sto je to besplatan program koji nesto vrijedi - i zato Appleu nije u interesu da svi kupe vanjske DVD-R prze i njih zaobidju.

Drugo - iDVD se moze instalirati svugdje, cak i na stroj bez DVD-Ra - ali nece raditi dok se ne aplicira 3.0.1 update.

Trece - iDVD ce raditi bez problema na bilokojem stroju (mada tu nisam siguran - mozda samo na G4) ako je DVD-R podrzan od Applea i jos ubacen interno.
Idi na vrh

Novo na Jabučnjaku

Komentari

Prijava

Vikalica™

Poruka primljena: pred 10 sati, 4 min
  • smayoo: Samo hrabro, john_st! Sjeti se da uvijek može gore! ;)
  • boriskr: @john_st-želim ti da što prije možeš ležati kako hoćeš: na trbuhu, na glavačke, na oba ramena istovremeno. Puno sreće!
  • john_st: @boris - da, samo jednom. i to šta je najčudnije od svega, na ono na kojem sam operiran :eek: kad se okrenem na lijevi bok imam osjećaj ko da mi iznutrice plešu i dođe mi muka.
  • H2O: nekoliko puta ponovljeno 'clear browsing data' + quit chrome + start chrome izgleda da je izlječilo boljku
  • H2O: Riba, probao sam resetirati safari i obrisati cache, ali u chrome i dalje ne radi. u safariju ide ok, u chrome sve normalno osim na jabučnjakovim stranicama blokirava i izbacuje "Aw, Snap!"
  • Nikola_Kala: da ali ne nadjem ja to xD meni treba ako znas xD gledo sam ali ne nadem a i neda mi se traziti samo me zanima zna li tko !
  • BB: Ima, stavila sam ti tamo link :)
  • Nikola_Kala: ima koga ?
  • boriskr: john_st, samo na jednom?
  • H2O: jučer sam čuo na jednom predavanju da postoji nekakav problem oko virtualbox-a + "ostali OS" kad je Mac u pitanju jer se na Apple strojevima po licenčnim pravima ne smije koristiti non-Apple software. koliko ima u tome istine?
  • DrAle: @BB onda imaš pravo. Nedostaje odgovor za tvoj slučaj.
  • BB: @DrAle: ne slažem se - ne kupujem ništa, a odobri ih onaj tko ih nudi (npr. Cydia, BigBoss itd.). I nije to samo moj slučaj :)
  • DrAle: @BB OK, nisam baš u toku s time, znam da nekada nije bilo tako. BTW imaš odgovor "Da, zbog kupovine neodobrenih aplikacija", tu bi spadao tvoj slučaj. Nisu odobrene, no valjda mogu biti legalne.
  • BB: @DrAle: Jailbreak je legalan, odobravao ga Apple ili ne, a time onda i programi...
  • john_st: jeeeej mogu spavati na boku 8) a i rame popušta :roll:
  • DrAle: @BB da, u stvari je zanimljivo pitanje jesu li besplatni legalni programi legalni ako se skidaju sa kanala kojeg Apple nije odobrio
  • BB: Da, zbog besplatnih LEGALNIH programa :)
  • Riba: Problem sa logiranjem i Safarijem je poznat godinama.
  • Boškardin: :) Reset Safari i Empty Casche
  • amsterdamxx: @cariblanco..i meni Safari stalno trazi ponovo logovanje...na Snou...
  • DrAle: @BB sada me baš zanima koji bi to odgovor bio, a koji nije među ponuđenima?
  • BB: Ova dolje anketa ne nudi odgovor koji bih ja kliknula :(
  • Riba: H2O, probaj Reset Safari i obrisi cache.
  • cariblanco: ok ty
  • smayoo: koristi neku drugu surfalicu umjesto Safarija
  • cariblanco: svaki put kad dođem na forum,moram se logirati...jel to normalno ili ne?
  • cariblanco: pozdrav svima iz vruće costarice
  • H2O: ove tri tockice su razne stranice unutar foruma
  • H2O: i svugdje je »Klikni!«
  • H2O: crveni popis na Console je dugačak, ali na svima isto: Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (NOT FOUND)

Moraš biti prijavljen!

Prisutni jabučari

Prijavljeni: CooL, Dr. Beast, jzelko, kufalo, noviruses, rusty
Anonimaca: 62

Anketa

Jailbreakate li svoj iOS uređaj?

Apple novosti

0.1662