Keynote rujan 2017 utisci
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Keynote rujan 2017 utisci


12.09.2017 | 19:57
I ekipa, šta mislite?
Zatrpali smo Vikalicu, pa da tu izmjenimo iskustva. Meni je sve OK. I sat, i telefoni, i Apple TV.
Kada bih imao love, uzeo bih sve troje. Ovako, vidjet ću koliko će X koštati. Ako će mi biti preskup, štedim za iPad Pro ili čak čekam novi (iPad Pro, mislim - jer će sada iz sve izbacivati senzor za otiske prstiju i home button)...
ScreenShot2017-09-12at21.15.35.png

Jeftini će, ako se mjerimo po britanskim cijenama, kod nas koštati oko 8275.55 kn, dok će skuplji biti 9518.12 kn po sadašnjem tečaju.
Kao i najjeftiniji Mac, jbt...
Da, jedino ni riječi o novom macOS-u kada izlazi. Do sada bi ga najavili na ovom eventu.
EDIT: Stavio sam namjerno UK cijene jer su mi u iStyleu rekli da kada hoću saznati kolikoće otprilike neki uređaj koštati u HR uzmem UK cijenu i to je okvirno to. I stvarno je.
12.09.2017 | 20:25
Fora je ekran preko "cijele" dijagonale uređaja, ali ja nemam tako glomaznu ruku za toliku ekrancinu. 6S plus sam morao prodat jer nije radilo s jednom rukom. Ovo otkljucavanje bu isto bilo nocna mora. Ista stvar i s multitaskingom. Bit ce psovanja. Tako da bi bilo bolje sacuvat novce i zivce.
Mislim da bum piknul SE sa 128Gb mjesta jer bu znatno jeftiniji ili eventualno za iphone 7 sa 128Gb
12.09.2017 | 20:25
Nakon sto mi je iphone 6 pao u more (prije sam imao 5s, 4, 3G, 2G) kupio sam novu Sony Experiu za 1000 kn.
Za sada radi bez greske :-D

Tak da me ovi mobiteli za 8.000 i 10.000 kn bas i ne zanimaju
12.09.2017 | 20:29
Ali on će dimenzijama biti manji od dosadašnjih Plus modela, mada će mu ekran biti 0.1" veći. Ali ako ti je i ekran bio prevelik, vjerojatno će ti biti i ona ovom. A ovo za Face recignition ćemo morati vidjeti - nismo baš svi bili niti za otiske u početku, zar ne. Tehnologija ide naprijed. A mi ćemo na kraju ko moja baka kada smo joj kupili novi TV 80-ih: "meni taj ne valja, onaj je imao bolju prognozu!"
Starimo, ljudi
Mada nije bilo riječi da je otporan na vodu više od 7-ice, da ga se može potopit na metar dubine i to. To je bilo u nekim leakovima isto...
12.09.2017 | 20:30
Pa cijena je definitivno bolesna. Zato razmišljam i o SE. 6s u manjem pakiranju.
12.09.2017 | 20:32
Ali oni će povući sve starije modele većih kapaciteta. Ostavit će samo minimalne. Znači 7 od 128 GB tko hoće mora ga uzeti sada, dok još ne dođe ova generacija u HR. I platit će ih isto kao i kada su došli. A kada novi dođu, ostat će im samo ovi od 32 GB, zar ne?
12.09.2017 | 20:32
Kloba kaže:
Ali on će dimenzijama biti manji od dosadašnjih Plus modela, mada će mu ekran biti 0.1" veći. Ali ako ti je i ekran bio prevelik, vjerojatno će ti biti i ona ovom. A ovo za Face recignition ćemo morati vidjeti - nismo baš svi bili niti za otiske u početku, zar ne. Tehnologija ide naprijed. A mi ćemo na kraju ko moja baka kada smo joj kupili novi TV 80-ih: "meni taj ne valja, onaj je imao bolju prognozu!"
Starimo, ljudi
Mada nije bilo riječi da je otporan na vodu više od 7-ice, da ga se može potopit na metar dubine i to. To je bilo u nekim leakovima isto...


Na 6s plus sam ispizdio. Imao ga valjda mjesec dana i riješio ga se. Baš me nerviralo.
  • FI4
  • Korisnik
  • 2
12.09.2017 | 20:35
Ovi eventi su mi sve gori, vecinu vidim prije po portalima, bez ovog hvalisanja. Cijena iPhone X-a je previsoka, plus mora se kupit wireless dock za punjenje od neke druge firme!?!
12.09.2017 | 20:38
A vjerujem da će i mene onda živcirati. Nisam Dino Rađa. Imam 184 cm, 103 kg, šapu malo veću i prste malo duže, ali ništa ogromnih proporcija. Baš me zanima kako će to šljakati. Ali onaj krajnji rub gore lijevo idesno je samo za pokazivanje funkcija, mreža, provider, baterija itd, tu je taj 0.1" otišao. A ovo ostalo ćemo vidjeti.
12.09.2017 | 20:40
FI4 kaže:
Ovi eventi su mi sve gori, vecinu vidim prije po portalima, bez ovog hvalisanja. Cijena iPhone X-a je previsoka, plus mora se kupit wireless dock za punjenje od neke druge firme!?!

Ovo za curenje informacija je točno, potpuno se slažem - Steve to ne bi dozvolio i bio bi veći vau efekt za sve, a qi punjač imaš njihov, samo za tri uređaja, ovaj zadnji bijeli na kojem su bili sat, airpods i telefon.
Ali to (ako nije Apple) ti nije tako skupo, imaš IKEA lampe kod nas sa tim punjačem koje nisu skupe uopće.
12.09.2017 | 20:41
Koja je ono (ne)bitna razlika između 6s i SE, osim ekrana?
12.09.2017 | 20:42
SE imitira iPhone 5S po dizajnu jel tako? Ostalo je praktički isto... barem mislim.
12.09.2017 | 20:43
Nemojte reć da su napokon napravili iPhone s beskontaktnim punjenjem? Jeej! Sad bi to napokon moglo postati opći standard, a onda možemo očekivati i ozbiljne dokove za beskontaktno punjenje za auto, ured, itd...
12.09.2017 | 20:50
Ali ako će sat imati vlastiti SIM u ugrađen tvornički u sebi, znači broj će mu se dodjeljivati softwareski - jeli moguće imati isti broj i na mobu i na satu?
A valjda je... Stvarno ne znam.
12.09.2017 | 20:57
Meni je ove godine sve bilo zanimljivo. Skoro godinu dana nemam otplatu uređaja u tmobile pretplati a sad će mi uskoro i vip iscuriti tak da definitivno ide novi uređaj oko Božića.

Jel netko skužio kako su napravili ovaj 'prijenos' broja u Watch? Nema fizički sim nego integrirani? To znači da se stvar nekako sinhronizira s telefonom? Kako je to legalno? Ili se mora odnijet sat kod operatera da oni to naprave?
12.09.2017 | 21:06
Mislim da ti operater u poslovnici, ili preko telefona - kada im potvrdiš da si to ti, nekako "podupla" broj s telefonske kartice na sat. Tako nekako po mojoj logici. Mora biti legalno, ne bi to radili da nije. Pa Verizon nije imao GSM i istu su stvar - elektornski davali brojeve iPhonea, pri kupnji uređaja ili im dodjeljivali stare ako si prelazio sa starog na novi.
Samo, postavlja se pitanje, što s onima koji imaju oboje - a puno putuju. Kako onda?
12.09.2017 | 21:14
iOS 11 dolazi 19.9. a macOS HS 25.9. evo sa službene stranice gledam.
12.09.2017 | 21:31
ATV mi je bio na nišanu prije keynota ako bi supportao 265, ali ne supporta, a 4K tv ionako nemam dakle skip što se toga tiče. Watch je sve bolji i bolji, ali nije mi i dalje nešto previše napet.

Kao ip6 user gledao sam ove ili rane 2018. mijenjati telefon, no X model je nešto što bi mi bilo prihvatljivo kao upgrade ako cijene kod nas ne budu previsoke (iako već jesu, ali ok).

Vidjet ćemo što će operateri ponuditi kada budu dostupni modeli.

Mislim da ćemo u svakom slučaju Davor i ja razgovarati i imacu prije kraja godine, uprkos ovim svim novim điđama. Stroj mi je bitniji od ove periferije.

Dodao bi samo još da mi je intro bio super, drago mi je da su otvorili sa Steveom. Zanima me kako će Steven Fry i Woz komentirati sve ovo skupa jer su ih prikazivali nekoliko puta. Za kraj drago mi je također da je i Ive ponovno voice tech videa, to mi je nekako falilo.

Sve u svemu ok keynote, ali spolieri su definitivno pokvarili neke stvari no ne dovoljno da se ipak prikažu u pravom Apple tonu kako samo oni znaju i umiju.
13.09.2017 | 00:30
HT već ima u svojoj ponudi eSIM. Cijena u USA za dodatni e-SIM je 10$ mjesečno, a nekako sam mišljenja da će se i kod nas ekstra naplaćivati, a bit će vezan uz tarifu koja je već aktivirana na glavnom SIM-u.
Ekipa koja je isprobala malo novi iPhone X je prilično oduševljena i nekako su mišljenja da će pravo "oduševljenje" doći tek s korištenjem uređaja.
Neke zanimljivosti za iPhone X:
"Swipe down from the left status bar for Notification Center. Right status bar for Control Center."
"Screenshot: Side button + Volume up"
"Feels about the same size as an iPhone 8, but the look of it (no bezels) messes with your brain a bit."
"Face ID: (1) photos cannot fool it (depth sensing). (2) data stored on SEP (never publicly compromised). (3) lock button 5x to disable."
"FaceID is also limited to one face"

Osobno ako bi sad išao na kupovinu novog iPhonea uzeo bi 8, jer je hardwareski (ispod haube) vrlo sličan X, ali ipak su u njemu provjerene metode otključavanja (TouchID).
Po testovima 7.ca je imala najbrži mobilni CPU po jezgri, a ova zvijer je još brža, jedino ima 2 GB RAM-a što je realno sasvim dovoljno, dok + model i X imaju 3 GB RAM-a.

Sat s LTE-om je sad sasvim ok i vrlo koristan kad ne želimo nositi mobitel sa sobom, jer idemo trčati, plivati ili što već + postao je i iPod nano.

Apple TV me najmanje zanima, što zbog dostupnosti sadržaja i zbog toga što nemam 4K, niti HDR TV, a najviše jer nije podržan u HR.

Ukupno su dosta dobro sve odradili s obzirom na to da je ama baš sve procurilo danima ranije i nije bilo nikakvog efekta iznenađenja.
13.09.2017 | 02:04
Soffoklo kaže: Apple TV me najmanje zanima, što zbog dostupnosti sadržaja i zbog toga što nemam 4K, niti HDR TV, a najviše jer nije podržan u HR.
Ne znam što ti znači da 4K i HDR nisu podržani u Hrvatskoj, jer po toj logici možemo reći i da Full HD nije podržan u Hrvatskoj. Programi se ne plasiraju u toj rezoluciji, barem ne većina (mislim na HD).
Ali u Hrvatskoj možeš gledati 4K sadržaj, a vjerujem i HDR, ako noviji Smart TV, na njoj Netflix app, brzinu interneta malo iznad 20 Mpbs (oko 25 Mpbs) - i to ti je dovoljno za 4K video kojeg danas u Hrvatskoj imaš na Netflixu i na YouTubeu.
Iako mi TV ima "HDR+", to nije niti HDR 10, niti DolbyDigital HDR - daje do 800 nita - a HDR 10 je 1000 nita, dok je Dolby Digital HDR 4000 nita.
Ali mislim da su - što se brzine interneta tiče, ista stvar kao i 4K - čak možda, da je brzina interneta tu još manje bitna.
Tako da je sadržaj dostupan već godinu dana, ne možemo reći da nije, i svakim danom je sve dostupniji.
Evo, ovaj sam mjesec platio zadnju ratu 4K Samsung telke kupljenu prije točno godinu dana, znajući da je taj sadržaj budućnost, te da je Full HD polako ali sigurno odlazi u prošlost.
Ima nas ovdje koji imamo 4K TV-e, i svi ti možemo potvrditi dostupnost sadržaja.
No, da trebaš imati brzinu interneta oko 25 Mbps, trebaš. Ali, i to se danas da riješiti mobilnim internet ruterom, tako da niti to nije neka greda. A kako će mjeseci i godine prolaziti, biti će sve manja.
13.09.2017 | 07:45
Krivo si shvatio ili sam ja loše napisao. Nisam mislio da 4K ili HDR nisu dostupni u HR, već sadržaj prilagođen Apple TV-u nije dostupan u HR, osim ako naravno ne koristis USA ili neki drugi strani account. Makar me lokalni USA ili Njemački ili neki treći programi ne zanimaju kao ni sport u USA
13.09.2017 | 08:01
Onda Soffoklo, moje isprike.
Tu se potpuno slažemo.
Ja imam US account, ali ga koristim da poberem neku epub knjigu na giveawayu, primarni mi je HR account. I kada vidim razlike, to je pretužno. Nije mi ni dan danas jasno, na HRK sa dolara su nas prebacili, zašto nam ne ponude filmove i pjesme - jel zbog Josipovićevog zakona o autorskim pravima?
PS. Osim košarke, baseball i američki football (u kojem noom okineš loptu dva puta u utakmici) mi nisu sportovi za gledanje uopće. Kada sam nedavno gledao kako ameri znaju napraviti sportski događaj, a europljani kraljevsko vjenčanje - to je neki američki voditelj govorio u emisiji uoči 20-e godišnjice smrti princeze Diane, smučilo mi se. Mislim, oni svoje baseball prvenstvo zovu World series. Ako je svijet SAD, onda sam ja pop...
Nego, dobar si link stavio na eSIM, nego jeli znaš odgovor na pitanje - hoće li se moći isti broj staviti na njega kao i na tvom iPhoneu, ili će morati biti drugi?
13.09.2017 | 08:12
Kloba kaže:
Onda Soffoklo, moje isprike.
Tu se potpuno slažemo.
Ja imam US account, ali ga koristim da poberem neku epub knjigu na giveawayu, primarni mi je HR account. I kada vidim razlike, to je pretužno. Nije mi ni dan danas jasno, na HRK sa dolara su nas prebacili, zašto nam ne ponude filmove i pjesme - jel zbog Josipovićevog zakona o autorskim pravima?
PS. Osim košarke, baseball i američki football (u kojem noom okineš loptu dva puta u utakmici) mi nisu sportovi za gledanje uopće. Kada sam nedavno gledao kako ameri znaju napraviti sportski događaj, a europljani kraljevsko vjenčanje - to je neki američki voditelj govorio u emisiji uoči 20-e godišnjice smrti princeze Diane, smučilo mi se. Mislim, oni svoje baseball prvenstvo zovu World series. Ako je svijet SAD, onda sam ja pop...
Nego, dobar si link stavio na eSIM, nego jeli znaš odgovor na pitanje - hoće li se moći isti broj staviti na njega kao i na tvom iPhoneu, ili će morati biti drugi?


Na Keynotu su rekli da ce broj biti isti kao na iPhonu
13.09.2017 | 08:52
Nisam taj dio skužio, vjerojatno sam pisao nešto na Vikalici.
Ali, naravno - da nema, bilo bi totalno glupo - no morao sam tražiti potvrdu.
Thanks!
13.09.2017 | 09:40
Zijev...
13.09.2017 | 09:55
Kloba kaže:
Nisam taj dio skužio, vjerojatno sam pisao nešto na Vikalici.
Ali, naravno - da nema, bilo bi totalno glupo - no morao sam tražiti potvrdu.
Thanks!


Da, broj ce biti isti kao na iPhoneu, jedini je problem sto to sve skupa vjerojatno nikad nece profunkcionirati u Hrvatskoj. Ovisi ne samo o Apple-u nego i o dogovoru s operaterima a svi znamo kako to kod nas ide.
13.09.2017 | 10:11
Ja sam izrazito tužan nakon jučerašnjeg Keynote-a.

Da sad ne pljujem, sve su to lijepi i korisni komadi elektronike, nesumnjivo pri vrhu onoga što se danas u tim kategorijama nudi.

No, uvijek mora biti ALI!
Pa jbt, zar je meni uistinu najbitnije da li ću hebeni mobitel otključati licem, ili prstom, ili kako god...

Jednostavno, nema nikakve revolucije. KONTAKTNI naćin punjenja, autonomija i dalje na razini manje od jednog dana...

Tužan sam zato jer su prihvatili QI punjenje kao standard, što znači da PRAVO bežićno punjenje nećemo vidjeti još bar 5 godina, a vjerojatno i dulje...

Jednostavno ne shvaćam ZAŠTO nema revolucije kod tih prokletih baterija, i iskreno - meni je taj model 10 ružan

Ono što me se prilično dojmilo, to je predstavljanje treće generacije sata. Tu vidim napredak, zajedno sa senzorima i software-om, mislim da se čini jako korisnim po pitanju zdravlja, rekreacije...

I samo da još komentiram cijenu: - Činjenica je da će se prodavati dobro, to je jednostavno fenomen i gradivo za sociologe, ali definitivno ne opravdava takvu cijenu. (OK, možda u 5 zemalja na svijetu opravdava, u ostalima - kako sam prethodno napisao - gradivo za...)
13.09.2017 | 10:17
Prema Watchu i iPhoneu kao proizvodima sam potpuno ravnodusan, pa tako i prema ovom Keynoteu. Cekam iduci.
13.09.2017 | 10:46
Zdravac kaže:
Ja sam izrazito tužan nakon jučerašnjeg Keynote-a.



I samo da još komentiram cijenu: - Činjenica je da će se prodavati dobro, to je jednostavno fenomen i gradivo za sociologe, ali definitivno ne opravdava takvu cijenu. (OK, možda u 5 zemalja na svijetu opravdava, u ostalima - kako sam prethodno napisao - gradivo za...)


Da još malo pojasnim ovo sa cijeom.
999 ili 1099 dolara (eura, funti...) za jednog Nijemca nije puno. Razumljivo, kada njihova minimalna plaća iznosi 1500 EUR, a prosječna im je skoro 2300 EUR. Dakle, zavisi iz koje perspektive gledamo. Nijemac (ili Njemica), KV radnik sa minimalnom plaćom mora za novu desetku raditi malo više od pola mjeseca, dok bi u Hrvatskoj KV radnik trebao dati skoro 3 mjesečne plaće!

Ne krivim Apple za to, naravno, samo kažem da to nije pravedno, gledano sa aspekta hrvatskog prosječnog radnika sa prosječnom plaćom, pa čak i sa iznadprosječnom...


Untitled_2017-09-13.png
13.09.2017 | 11:59
Mi smo ovi sa 1045€ prosječnom plaćom, jeli?
Toliko smo nagužvani, da se ne možeš snaći.
Zdravac, dobra karta!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 48 minuta
  • Kloba: Na Bačvicama, sorry
  • Kloba: Sjećam se. Spavali su u onom hotelu na Žnjanu. I ja sam tamo noćio jednom. Jako dobar hotel. Ko jučer da je bilo. Kako je Laušević rekao "Godine prođe, dan nikako". :)
  • drlovric: Prvi i zadnji put sam HR reprezentaciju gledao na Poljudu protiv Brazila. Davno je to bilo.
  • Kloba: I zaključno da se i ja priljučim - samo da se nešto novo i zanimljivo događa! :D
  • Kloba: Ma što se atmosfere tiče, nema do Poljuda. Još samo da nisu u svađi s HNS-om, svaka reprezentacija tamo se smrzne kada dođe. Samo šta ćeš kada kafići u koju zalaze Torcidaši otvoreno stavljaju znakove "ne poslužujemo osobe koje su došle gledati reprezentaciju". U tom stilu. Ne vole HNS nikako.
  • Kloba: Evo link [link]
  • Kloba: drlovric, pa spomenuo sam to ako ti je promaklo. Točnije, zacrtali su si da za 112. rođendan Hajduka (11. 02. 2023.) dosegnu probjku od 112 tisuća članova. A kako su ranije stigli sa 60 preko sto, nije bilo nerealno to očekivati. A po podacima za 2022., ako ne griješim, Real je imao 120 tisuća članova
  • drlovric: Ma nema veze, samo nek se nesto desava :D
  • cariblanco: Badava će trčati bili i plavi, kad će bijeli biti prvi ;)
  • drlovric: Poljud bi bio pun da je i duplo veci. Ne postoji na daleko losiji klub sa lojalnijim navijacima :)
  • drlovric: @Kloba: Hajduk ima 100 K clanova. Neki dan su pustili ulaznice u prodaju. Otvorio sam na 3 racunala, 7 browsera, logirao se u svaki (kao clan) da uspijem ugrabiit ulaznicu. I nisam uspio. Srecom je brat raido istu stvar u Njemackoj, pa nam je kupio on. Za 2h rasprodat stadion, serrver padao......lista cekanja po sat i po da udjes u sucelje da bi kupio kartu. I to sve ako si clan. Ostali nisu mogli
  • Kloba: Aha, hvala ti na informaciji!
  • Borisone: Ako imaš i LAN i WIFi aktivan na Mac-u, prioritet ti je po defaultu da promet ide prvo po LAN-u.
  • Borisone: To ti je propusnost WiFi-a usko grlo.
  • Kloba: Što se brzine neta tiče, kada laptop spojim LAN-om na ruter, iako mi je u postavkama i dalje Wi-Fi mreža kao opcija spajanja - brzina je 950 Mbps. Kada iskopčam LAN kabel, doslovno deset sekundi nakon ovog rezultata - brzina padne na 200 do 300 Mbps-a. Nije nam jasno! :D
  • Kloba: A Hajduk je ipak najtrofejniji i najstariji hrvatski klub. Bio bi red da se i oni vrate na staze stare slave. Zanimljivost mi je da imaju registriranih navijača više od 110 tisuća, u rangu Real Madrida. Respect, u svakom slučaju. :)
  • Kloba: Štose nogometa tiče, nisam pratio HNL osim u tekstovima pa ne znam tko je više zaslužio ove godine. Rijeka ili Hajduk. Ako je Rijeka dala više, neka bude Rijeka. Zarad one krađe kada ih je Gračan trenirao, ako se dobro sjećam.
  • Kloba: Star možda godinu dana, refurbished kupljen od A1.
  • Kloba: Mobitel je iPhone SE 2022.
  • Kloba: Ljudi, imam pitanje u vezi brzine interneta. Kako sada imam gigabit download u teoriji, u praksi mi je to na laptopu oko 940 Mbps. No na mobu, koji je spojen na isti Wi-Fi (5G) ne pokazuje više od 450 Mpbs download. Ima li neki razlog tomu?
  • cariblanco: I ja kao Dinavovac, bi Volvo da Rijeka osvoji naslov, jer je to zaslužila
  • drlovric: Dinamo j ezapoceo kao drzavni projekt, da se podigne nacionalna svijest u novonastaloj drzavi. Kasnije je prepusten kriminalnoj skupini na upravljanje, koja je radi osobnih interesa obesmislila cijelu ligu. Srecom ta vremena su iza nas. Mislim da je ove godine Rijeka najvise zasluzila da bude prvak, jer igraju najbolji nogomet.
  • Kloba: Iskreno, radi dobrobiti hrvatskog klupskog nogometa, htio bih da ili Hajduk ili Rijeka ili Osijek osvoje ovu sezonu. Da se stvori nova velika četvorka u ovoj maloj zemlji.
  • Kloba: Pa valjda ćeš ove godine slaviti. Dugo niste bili ovako blizu. ;)
  • drlovric: Za Hajduk. Zato sam ovako mlad i pogubio zivce :D
  • cariblanco: za koga navijaš...naše ;)
  • drlovric: Za vikend sam u Splitu. Ostajem par dana. Ako neko od Jabucara dolszi gledati najveci nogometni derbi u Hrvata, tu sam za pice, kavu, rucak…
  • smayoo: Nažalost, je... :(
  • Djuro genijalac: [link]
  • Djuro genijalac: Kaj je umrla Slađana Milošević?
  • smayoo: RIP Slađana Milošević :(
  • Yonkis: [link] iPhone prodan na aukciji za 130.000 dolara
  • Yonkis: macOS Sonoma 14.4.1: fixes USB hubs connected to external displays may not be recognized; Apps that include Java may quit unexpectedly
  • Soffoklo: Fora. Creating a Macintosh-inspired Mac Studio iPad dock. [link]
  • abajo: Kloba: [link]
  • Kloba: Ekipa, može li me neko upititi n stranicu da si skinem macOS Catalina kako bih nanovo reinstalirao komjuter? Taj OS mi je najnovji koji ovaj moj Retina iz 2013. može "progutati". Kako se svi razumijete u ove stvari više od mene, bio bih zahvalan!
  • cariblanco: Na kraju sam skužio koliko je sati, po svitanju...ono fakat čudno ?
  • cariblanco: Istina je da Paragvaj mjenja vrijeme koji je blizu, ali ja imam Argentinski sim :D
  • cariblanco: Sad na mobu s našim sim_om je 7.25 a na mobu s Argentinskim sim_om je 8.25 ! S tim da Argentina nema promjenu verbena ?
  • cariblanco: Jurors imam dilemma, koliko je sati ? koliko mi je poznato mi nismo premjenili vrijeme, mjenjamo ga sljedeći vikend
  • Zdravac: MKBHD pratim i ja, ok je lik, realno recenzira, ne sipa hvalospjeve
  • Kloba: Ma bez daljnjeg. Čovjek si je osigurao egzistenciju, pa i vrlo luksuzan stil života već sada. Ima video u kojem pokazuje svoj studio, linkao sam ga tu svojevremeno. Ma preludo. A tek onaj Mr. Beast? Taj živi u studiu. Opsjednut YT-om.
  • drlovric: Zaradio j eon puno vise na otm videu. Pogledaj samo broj pregleda :)
  • Kloba: NIsam ni ja znao. A šta ćeš, cijena napretka. Za šta je dao 40 somova, sliku CD-a i iTunesa... :)
  • Yonkis: Kloba, što nisi odmah rekao kako je završio unboxing i aktiviranje iPhonea :)
  • Kloba: MKBHD kupio originalni, nikada otvoreni first gen iPhone na aukciji u Chicagu za 32 tisuće dolara. Sa dostavom, porezima, i dodacima na sve ispalo ga je 40 tisuća. Video je tu: [link]
  • Yonkis: [link] - Justice Department sues Apple, alleging it illegally monopolized the smartphone market
  • Kloba: I ja brže na net, nađem video naslova 7 Ways To Fix PS5 Error Code CE-117773-6 :) I prvi "way2 mi pomogne, skužim da je do njih
  • Kloba: Uglavnom, kada sam htio skinuti save sa clouda PS Plua za Horizon 2, javi mi grešku Error Code CE-117773-6
  • Kloba: EON Premium sam uzeo, ne vjerujem koje sve kanale imam. Ruske, Ukrajinske, pa klasika CNN, BBC, Sky, ovo ono. Ali i puno iz regije

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Kloba, m@xym, Riba, SubZeroed, ZeljkoB, zoranowsky, Anonimci (1915)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.28 Seconds

Provided by iJoomla SEO