Macbook Pro 2016 i monitor
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook Pro 2016 i monitor


06.03.2017 | 08:03
Koji je najbolji način za spojiti Macbook Pro 2016 bez touch bara sa Dell U2515H. Mislim se dal da naručim USB C - HDMI adapter ili USB C displayport kabel s eBaya. Ima li kakvih preporuka?
06.03.2017 | 10:13
Ja imam Dell P2414H spojen na rMBP preko nekog Ebay adaptera (TB to HDMI) od 3-4$. Sve radi odlicno...

Sa ugradjenim HDMI sam imao neke probleme (ne sjecam se vise sto tocno), pa sam narucio ovaj jeftini adpater, i sve je OK.
06.03.2017 | 11:52
Naručio sam s eBaya nekakav hub sa USB-om i HDMI portom pa će valjda raditi uredu. Hvala na odgovoru
06.03.2017 | 16:20
Adapter biras prema konektorima na monitoru. Ako monitor ima zvucnike, tada ja HDMI jedini izbor, ako ima TB onda je na drugoj strani TB. Ne treba sktrariti na time jer lose izvedeni konektor fizicki moze ostetiti uredjaj. Ne kazem kako ovi od par $ nisu losi, ali treba oprez.
06.03.2017 | 19:50
za par $ ne kupujem ni salamu u dućanu, cijena je ipak mjerilo, mada je mnogima nedostupna
06.03.2017 | 20:39
@cariblanco:

Shvatam sto zelis reci, ali moje iskustvo je drugacije. Puno puta mi dulje traje kineski kabel za puniti iPhone u autu recimo nego "originalni Apple" kojem izgori izolacija i sav pozuti nakon mjesec dana. I kasnije se pokida kod konektora. A recimo 7-8 puta je skuplji.

Koja bi konkretna korist meni bila da sam platio originalni HDMI `adapter recimo $40, umjesto sto sam ovaj platio nekih 5? Imao bi bolju sliku? Dulje bi trajao? Ne kuzim...
06.03.2017 | 20:55
drlovric kaže:
@cariblanco:

Shvatam sto zelis reci, ali moje iskustvo je drugacije. Puno puta mi dulje traje kineski kabel za puniti iPhone u autu recimo nego "originalni Apple" kojem izgori izolacija i sav pozuti nakon mjesec dana. I kasnije se pokida kod konektora. A recimo 7-8 puta je skuplji.

Koja bi konkretna korist meni bila da sam platio originalni HDMI `adapter recimo $40, umjesto sto sam ovaj platio nekih 5? Imao bi bolju sliku? Dulje bi trajao? Ne kuzim...


Ne otvaraj Pandorinu kutiju po pitanju kabela, jer audiofili imaju cijele teorije o tome.
06.03.2017 | 21:12
Ajd kad me je već @zabac potegnuo za riječ...šta bi ti rekao da sam dao 2 k kn za usb kabel za audio jest da je srebro i ima ostale dinđe, al je 2 kilo kuna.... kad to slušaš, onda znaj da ima i cijenu koja, opravdava to

plis, da gluhi smayoo ostane po strani
06.03.2017 | 21:16
Da si napisao da si dao 2 k kn za npr. zvučnički kabel, ja bi rekao samo da svatko ima pravo svoj novac trošiti na što god želi. Ali ako si dao toliko novca za USB kabel, onda si budala, jer USB je digitalni protokol i svaki je kabel koji nije potpuno govno - jednako dobar.
06.03.2017 | 21:21
slabo sam editirao post,tj. prekasno , nisi u pravu, ne zbog audioforuma net, ili sl. foruma, nego isključivo zbog mog slušanja... ne zbog mog ega, jer on stvarno spomena nije vrijedam, nego zbog mojih ušiju

ps. upiknem obični usb i ovaj, razlika je kao nebo i zemlja.
06.03.2017 | 21:27
Ma o kakvom kabelu se radi? Je li to neki adapter? Ima li on na sebi nekakve analogne portove?

Ako nema, onda je Smayoo u pravu, razlika je i teoretski nemoguća jer se radi o digitalnoj tehnologiji.
06.03.2017 | 21:37
Radi se o ovom kablu www.audioquest.com/hdmi/diamond koji je puno skuplji kao nov, normalno da sve kablove kupujem u sh shoppu, jer baš nemam toliko love.
@dpasaric jesi li ti ikad slušao glazbu u digitalnom formatu, vjerovatno jesi, sad postoji dsd format, od dsd 64,128 i do dsd 256 formata. Jedini je problem što najnovija glazba u dsd 256 formatu je out i nema naše stare glazbe u tom formatu...to ti je isto kao retina i retina 8k, samo moraš imat opremu da čuješ to
06.03.2017 | 21:46
Ipak je otvorena Pandorina kutija!
Izmedju dobrog i loseg USB kabela ima razlike. Ja nemam DAC da bi mogao kabele usporedjivati (ono govance koje imam se ne racuna).
06.03.2017 | 21:50
Meni je jedino žao, što nema r@l mjuze koja je u tom formatu, nego se najde na torrentima ta mjuza koja je ripana prek ps 3 i nije to, to

malo smo zaspamali temu, ali sljedeće OI u Japanu će ići u 8K, sad bu smayoo rekao isti klinac kao 2 k
06.03.2017 | 22:12
Meni je sasvim jasno da, ako platiš toliko novca za kabel, *moraš* čuti razliku pa makar je i ne bilo moguće ičim izmjeriti. Što bi inače mislio sam o sebi?
Dalje od toga nemam zapravo što više reći. USB je digitalni bus. Podatak je ili prošao, ili nije. Kraj. Razlika između lošeg i dobrog kabela postoji. Loš je onaj kroz kojeg preveliki postotak podataka ne prođe od prve pa ukupna propusnost pada, a time i širina pojasa. Dobar je onaj kod kojeg se to ne događa. Kad se radi o digitalnom busu, razlika između dobrog i superultrafenomenalnog - ne postoji. To jest - ne postoji u stvarnosti. Postoji samo u percepciji onih koji su je spremni platiti.
06.03.2017 | 22:24
Ma sve to, tvoje stoji i nema beda. Pročitao sam to na masu foruma za to tvoje i protiv tvog, na kraju mi crv nije dao mira i kupio to protiv vašeg ( općenitog ) uvjerenja, neznam kak da ti objasnim, jer objašnjenja idu u placibo sferu, ali ja to stvarno čujem ! Nije zbog toga što sam dao lovu za to, jer je moj ego zaista malen, ali itko tko je slušao native dsd 256, zna o čemu pričam...druga je stvar, što origigi native dsd 256 nema u našoj mjuzi...ali ti je to tak, kaj god ti mislio o tome
06.03.2017 | 22:33
Ne znam te superspecijalne nove formate, ne pratim to. Teoretski je moguće da razlika u šumu i izobličenjima kvantizacije postoji za neke čujna razlika. Ali to opet nema veze s kabelom. To je digitalni bus. Podaci su prošli ili nisu prošli. Ako su prošli, kabel je dovoljno dobar. Sigurno, ako je format takav da iziskuje propusnost kanala blizu teorijske, trebaš kvalitetan kabel. Recimo, neće ti valjati onaj od 15 kn, morat ćeš kupiti onaj od 200 ili 300 kn. Da li ti treba onaj od 2000 kn? Pa da, sigurno da treba!
Znam ja npr. tako neke superzgodne žene. Mlade, lijepe, noge do poda i tako to. Ali nevjerojatno je koliko su one ružnije u nekoj običnoj majici i trapericama s placa. Ta njihova čudesna ljepota pojavljuje se *SAMO* kad su u superskupoj dizajnerskoj odjeći. Kužiš? Nevjerojatno!
06.03.2017 | 22:50
Kužim ja to smayoo, samo nemaj ti ja love za obleku, pa kupujem kablove hahha, samo nemoj očekivati da češ čuti razliku na sistemu od cca 10 k kn, moraš dodati još koju nulu i onda su sve zgodne Ispike autoru teme, jer smo ju možda zagadili,a možda je stekao neke nove spoznaje.....btw. svi moji kablli u sistemu su cca. 3 k $ , pa kome drago a kome ne, kaj ću ja
07.03.2017 | 01:40
Evo pročitao sam sve s tog linka, sorry, ali meni to izgleda kao sjajan PR bullshit:

"AudioQuest’s DBS creates a strong, stable electrostatic field which saturates and polarizes (organizes) the molecules of the insulation. This minimizes both energy storage in the insulation and the multiple nonlinear time-delays that occur. Sound appears from a surprisingly black background with unexpected detail and dynamic contrast."

Ovo je opis na razini onih bullshit "organizatora molekula u benzinu snažnim magnetima" čime se štedi 10% goriva!

Sve ovo bi još donekle teoretski držalo vodu da se radi o analognom signalu, ali kada podaci idu digitalno, to jednostavno nema smisla, podatak je ili prošao ili nije. Ako ima previše grešaka onda kontroler ponavlja upit i usporava prijenos dok se checksum ne poklopi. Kod uređaja gdje je konstantan flow bitan, javi se error.

Stoji da postoji više vezija HDMI kabela i da nisu svi iste propusnosti. E sada, iz moje perspektive čini mi se da je samo za audio vjerojatno i onaj osnovan više nego dovoljan. No, možda ti šalješ i video i zvuk istovremeno, a onda razlika postoji. Oni obični stari su imali tek 1.65 Gbit/s, a novi imaju čak 6 Gbit/s. Dakle, moguće je da ti uspoređuješ dva kabela koji nisu uopće isti HDMI standard, pa od tuda razlika - pa npr. onaj starijeg standarda prenosi jednostavnu nižu rezoluciju zvuka, a onaj iz klase Ultra-HDMI rezolucija ima veći bandwidth. No, opet, i najobičniji Ultra-HDMI kabel (kakav mi koristimo npr. za 4K monitor) košta 40-ak kuna i to je to. On mora prenositi bandwidth po zadanoj specifikaciji inače se ne bi mogao prodavati kao takav.

Test je vrlo jednostavan, treba ga izvršiti 10 puta s tobom potpuno naslijepo, pa ćemo vidjeti uzorak, ti bi morao u 100% slučajeva jasno čuti koji je kabel u pitanju. A onda možemo uzeti HDMI kabel od našeg 4K monitora u firmi koji ima provjereno veliku propusnost i bagatelnu cijenu, pa vidjeti čuješ li tu razliku.
07.03.2017 | 10:49
Sound appears from a surprisingly black background...
Fakat... a ja se smijem Ruskinjama koje kupuju svilene rukom vezene tapete za 7500€ po roli...
07.03.2017 | 11:35
Ajd kad ste se vec raspricali moze preporuka i link za dobru bezicnu tipkovnicu i mis za isti taj Macbook
07.03.2017 | 12:36
smayoo kaže:
Sound appears from a surprisingly black background...
Fakat... a ja se smijem Ruskinjama koje kupuju svilene rukom vezene tapete za 7500€ po roli...


Meni su te HiFi recenzije na nivou onih sommelierskih za vino....s tim da su ovima drugima vec dokazali da ono sto pricaju neme veze sa cinjenicama.

Uvijek je zabavno citati doduse. Mislim da vjerojatno imaju nekakve tecajeve kicastog govora.
07.03.2017 | 12:37
ja isto mislim da treba napraviti blind test , pa da vidimo onda i ko "cuje" flac naspram mp3 320
07.03.2017 | 14:21
Svaki bedak ima svoje veselje. Ni vi niste cjepljenj protiv toga.
Uvjek se sjetim one stare: "Zasto pas lize jajca?"
08.03.2017 | 14:05
Ja zaista slušam glazbu nemilo.... ne sjećam se kad mi je zadnji put televizor bio upaljen, ali glazba ide po cijeli dan... navika bez koje više ne mogu... kad je tišina u stanu, nešto nije dobro

Pa sad u svemu tome, i kčer se naravno navukla i ne prestaje (postade ona neki audiofil ). Tako da sam joj doma kupio sve neke audio điđe, "zlatne" kablove, sve to na Duel zvućnicima (najviših stndarda, "supersonic" bullshit ). Niti se sam sjećam sada koliko sam to sve poplaćao kad je kćer izbacila "minimum specifikacije"....

Ovdje gdje radim ( i meni trešti glazba po cijele dane) slušam sve preko BT zvučnika JBL Flesh 3.... i moram priznati, ja ne čujem neku bitnu razliku od onoga što ima điđa svih doma i ovoga gdje radim

Sad il su meni uši začepljene, ili što li već....
08.03.2017 | 20:37
Privatno kaže:
ja isto mislim da treba napraviti blind test , pa da vidimo onda i ko "cuje" flac naspram mp3 320


Na 90% uređaja koji reproduciraju muziku nece nitko cuti razliku. Ako imas onih ostalih 10% uređaja mozes cuti razliku.

Da bi cuo razliku na istom sistemu izmedu dvije iste pjesme u drugom formatu, prvo moras cuti onu koja je u kvalitetnijem formatu da bi mogao zapaziti sto je mp3 srezao a sto je napravljeno namjerno ili slucajno u produkciji.


Zlatni kablovi i te fore su odavno dokazane da su prodavanje magle za one koji to zele imati da bi mogli reci da imaju. Sto nekome znaci zlatni kabel i konektori na opremi na kojoj slusa kad je taj zvuk snimljen sa mikrofonima koji su povezani obicnim kabelom sa xlr konektorima? Znaci ta razlika koju bi dalo to zlato u odnosu na bakar nikad nije ni snimljeno. Sam mikrofon ima svoje mane koje degradiraju zvuk, prostorija u kojoj se snima nesto najcesce nije savrsena akusticki tretirana...
09.03.2017 | 17:33
Mozda sam glup, ali sta bi to bio savrsen zvuk?

Meni je recimo bilo tako savrseno kada je na techno partijima pucketao vinil na plocama
09.03.2017 | 18:25
Ti si cuo pucketanje ploce na techno partiju mislim da je tebi pucketalo od drugih stvari

Salim se naravno,na dobroj opremi se itekako osjeti razlika u zvuku
09.03.2017 | 20:52
Dok sam bio srednjoškolac, moji su imali gramofon (Iskra Turandot, nije bio neka sreća ), vrtilo se na njemu par ploča, ali glazba koju sam slušao je uglavnom bila na kazetama, presnimavanim, ponekad i "na tišinu". Naime, nisu ti "Rudi Čajavec" i slični top brandovi kazetofona baš uvijek imali line-out i line-in jack pa da ih spojiš kabelom kad presnimavaš. A oni double deckeri... hjooooj... to kad se pojavilo...
Za one koji si ne mogu to predočiti, presnimavanje "na tišinu" je kad u jedan kazetofon (npr. spomenuti Rudi Čajavec) staviš kazetu s muzikom, u drugi (npr. Iskra) staviš praznu kazetu. OK, ne baš praznu. Neku koja je pri ruci, po mogućnosti s muzikom koju sluša mlađa sestra i sl. I onda zatvoriš vrata od sobe, nasloniš kazetofone jedan na drugi (zvučnik na mkrofon, dakle), na jednom kazetofonu stisneš play, na drugom rec i play i nadaš se da ti neće mama uletjeti u sobu s rečenicom "Ajde odnesi smeće" ili tako nešto. Jer ti onda taj "jingle" ostane zauvijek snimljen na tom mjestu...
Tako je moj frend imao verziju Balaševićeve "Slovenske" koja je išla otprilike:
Nošen dahom sna
doleteo je crni golub
na moj dlan
Zašto, ko da znam,
al' to sam jutro dočekao
PA DOBRO JEBEMU DOKLE ĆU JA TEBE ZVAT!!!? (glas ljutitog oca)
ko da sam i ja
leteo s njim
krilima teškim, olovnim
itd...

I tako, sjećam se svog iznenađenja kad sam, PUNO kasnije (cca neke 1996 ili tu negdje, kad sam se zaposlio i počeo redovito zarađivati) kupio prvi CD player i par CDova, pa stavio "Time" od Floyda i - skužio da na početku nije samo tišina (odnosno "hissing noise" magnetske vrpce), nego da tu ima nekih zvukova prije nego zazvoni budilica.

Tako da - i mene zapravo zanima - što je to - "savršen" zvuk?
09.03.2017 | 21:30
Ha, ljudi su si umišljali kako je jugić auto, kasnije su shvatili što je to auto. Ovo prvo je bila hrpa dreka.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 22 minuta
  • Kloba: Na Bačvicama, sorry
  • Kloba: Sjećam se. Spavali su u onom hotelu na Žnjanu. I ja sam tamo noćio jednom. Jako dobar hotel. Ko jučer da je bilo. Kako je Laušević rekao "Godine prođe, dan nikako". :)
  • drlovric: Prvi i zadnji put sam HR reprezentaciju gledao na Poljudu protiv Brazila. Davno je to bilo.
  • Kloba: I zaključno da se i ja priljučim - samo da se nešto novo i zanimljivo događa! :D
  • Kloba: Ma što se atmosfere tiče, nema do Poljuda. Još samo da nisu u svađi s HNS-om, svaka reprezentacija tamo se smrzne kada dođe. Samo šta ćeš kada kafići u koju zalaze Torcidaši otvoreno stavljaju znakove "ne poslužujemo osobe koje su došle gledati reprezentaciju". U tom stilu. Ne vole HNS nikako.
  • Kloba: Evo link [link]
  • Kloba: drlovric, pa spomenuo sam to ako ti je promaklo. Točnije, zacrtali su si da za 112. rođendan Hajduka (11. 02. 2023.) dosegnu probjku od 112 tisuća članova. A kako su ranije stigli sa 60 preko sto, nije bilo nerealno to očekivati. A po podacima za 2022., ako ne griješim, Real je imao 120 tisuća članova
  • drlovric: Ma nema veze, samo nek se nesto desava :D
  • cariblanco: Badava će trčati bili i plavi, kad će bijeli biti prvi ;)
  • drlovric: Poljud bi bio pun da je i duplo veci. Ne postoji na daleko losiji klub sa lojalnijim navijacima :)
  • drlovric: @Kloba: Hajduk ima 100 K clanova. Neki dan su pustili ulaznice u prodaju. Otvorio sam na 3 racunala, 7 browsera, logirao se u svaki (kao clan) da uspijem ugrabiit ulaznicu. I nisam uspio. Srecom je brat raido istu stvar u Njemackoj, pa nam je kupio on. Za 2h rasprodat stadion, serrver padao......lista cekanja po sat i po da udjes u sucelje da bi kupio kartu. I to sve ako si clan. Ostali nisu mogli
  • Kloba: Aha, hvala ti na informaciji!
  • Borisone: Ako imaš i LAN i WIFi aktivan na Mac-u, prioritet ti je po defaultu da promet ide prvo po LAN-u.
  • Borisone: To ti je propusnost WiFi-a usko grlo.
  • Kloba: Što se brzine neta tiče, kada laptop spojim LAN-om na ruter, iako mi je u postavkama i dalje Wi-Fi mreža kao opcija spajanja - brzina je 950 Mbps. Kada iskopčam LAN kabel, doslovno deset sekundi nakon ovog rezultata - brzina padne na 200 do 300 Mbps-a. Nije nam jasno! :D
  • Kloba: A Hajduk je ipak najtrofejniji i najstariji hrvatski klub. Bio bi red da se i oni vrate na staze stare slave. Zanimljivost mi je da imaju registriranih navijača više od 110 tisuća, u rangu Real Madrida. Respect, u svakom slučaju. :)
  • Kloba: Štose nogometa tiče, nisam pratio HNL osim u tekstovima pa ne znam tko je više zaslužio ove godine. Rijeka ili Hajduk. Ako je Rijeka dala više, neka bude Rijeka. Zarad one krađe kada ih je Gračan trenirao, ako se dobro sjećam.
  • Kloba: Star možda godinu dana, refurbished kupljen od A1.
  • Kloba: Mobitel je iPhone SE 2022.
  • Kloba: Ljudi, imam pitanje u vezi brzine interneta. Kako sada imam gigabit download u teoriji, u praksi mi je to na laptopu oko 940 Mbps. No na mobu, koji je spojen na isti Wi-Fi (5G) ne pokazuje više od 450 Mpbs download. Ima li neki razlog tomu?
  • cariblanco: I ja kao Dinavovac, bi Volvo da Rijeka osvoji naslov, jer je to zaslužila
  • drlovric: Dinamo j ezapoceo kao drzavni projekt, da se podigne nacionalna svijest u novonastaloj drzavi. Kasnije je prepusten kriminalnoj skupini na upravljanje, koja je radi osobnih interesa obesmislila cijelu ligu. Srecom ta vremena su iza nas. Mislim da je ove godine Rijeka najvise zasluzila da bude prvak, jer igraju najbolji nogomet.
  • Kloba: Iskreno, radi dobrobiti hrvatskog klupskog nogometa, htio bih da ili Hajduk ili Rijeka ili Osijek osvoje ovu sezonu. Da se stvori nova velika četvorka u ovoj maloj zemlji.
  • Kloba: Pa valjda ćeš ove godine slaviti. Dugo niste bili ovako blizu. ;)
  • drlovric: Za Hajduk. Zato sam ovako mlad i pogubio zivce :D
  • cariblanco: za koga navijaš...naše ;)
  • drlovric: Za vikend sam u Splitu. Ostajem par dana. Ako neko od Jabucara dolszi gledati najveci nogometni derbi u Hrvata, tu sam za pice, kavu, rucak…
  • smayoo: Nažalost, je... :(
  • Djuro genijalac: [link]
  • Djuro genijalac: Kaj je umrla Slađana Milošević?
  • smayoo: RIP Slađana Milošević :(
  • Yonkis: [link] iPhone prodan na aukciji za 130.000 dolara
  • Yonkis: macOS Sonoma 14.4.1: fixes USB hubs connected to external displays may not be recognized; Apps that include Java may quit unexpectedly
  • Soffoklo: Fora. Creating a Macintosh-inspired Mac Studio iPad dock. [link]
  • abajo: Kloba: [link]
  • Kloba: Ekipa, može li me neko upititi n stranicu da si skinem macOS Catalina kako bih nanovo reinstalirao komjuter? Taj OS mi je najnovji koji ovaj moj Retina iz 2013. može "progutati". Kako se svi razumijete u ove stvari više od mene, bio bih zahvalan!
  • cariblanco: Na kraju sam skužio koliko je sati, po svitanju...ono fakat čudno ?
  • cariblanco: Istina je da Paragvaj mjenja vrijeme koji je blizu, ali ja imam Argentinski sim :D
  • cariblanco: Sad na mobu s našim sim_om je 7.25 a na mobu s Argentinskim sim_om je 8.25 ! S tim da Argentina nema promjenu verbena ?
  • cariblanco: Jurors imam dilemma, koliko je sati ? koliko mi je poznato mi nismo premjenili vrijeme, mjenjamo ga sljedeći vikend
  • Zdravac: MKBHD pratim i ja, ok je lik, realno recenzira, ne sipa hvalospjeve
  • Kloba: Ma bez daljnjeg. Čovjek si je osigurao egzistenciju, pa i vrlo luksuzan stil života već sada. Ima video u kojem pokazuje svoj studio, linkao sam ga tu svojevremeno. Ma preludo. A tek onaj Mr. Beast? Taj živi u studiu. Opsjednut YT-om.
  • drlovric: Zaradio j eon puno vise na otm videu. Pogledaj samo broj pregleda :)
  • Kloba: NIsam ni ja znao. A šta ćeš, cijena napretka. Za šta je dao 40 somova, sliku CD-a i iTunesa... :)
  • Yonkis: Kloba, što nisi odmah rekao kako je završio unboxing i aktiviranje iPhonea :)
  • Kloba: MKBHD kupio originalni, nikada otvoreni first gen iPhone na aukciji u Chicagu za 32 tisuće dolara. Sa dostavom, porezima, i dodacima na sve ispalo ga je 40 tisuća. Video je tu: [link]
  • Yonkis: [link] - Justice Department sues Apple, alleging it illegally monopolized the smartphone market
  • Kloba: I ja brže na net, nađem video naslova 7 Ways To Fix PS5 Error Code CE-117773-6 :) I prvi "way2 mi pomogne, skužim da je do njih
  • Kloba: Uglavnom, kada sam htio skinuti save sa clouda PS Plua za Horizon 2, javi mi grešku Error Code CE-117773-6
  • Kloba: EON Premium sam uzeo, ne vjerujem koje sve kanale imam. Ruske, Ukrajinske, pa klasika CNN, BBC, Sky, ovo ono. Ali i puno iz regije

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

ammadeus, IgorD, ipetri68, Maxxy, Riba, stefanjos, Anonimci (531)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.35 Seconds

Provided by iJoomla SEO