Forum
Dobrodošao, Gost
Molimo Prijava ili Registracija.    Izgubljena lozinka?
Virginia tech G5 cluster
Idi na dno Označenih tema: 0
TEMA: Virginia tech G5 cluster
Poruka: 1238
graphgraph

Virginia tech G5 cluster prije 8 Godina, 3 Mjeseci Karma: 30  
Vidim, malo se kod nas spominje cijela ta prica - ali doista, kad mi oet neki luzer kaze da je mac - spor

www.macdevcenter.com/pub/a/mac/2003/10/29/osxcon_g5cluster.html

Link je na O'Reillyu tako da nitko ne moze reci da je to mac only site
| Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
Poruka: 838
graphgraph

Virginia tech G5 cluster prije 8 Godina, 3 Mjeseci Karma: 3  
Evo jos jednog zanimljivog detalja s:
macslash.org/article.pl?sid=03/10/28/2357235&mode=thread

Q: How did use the G5 instead of the Opteron or Itanium?

A: Both are fairly nice, but they're expensive. First, it didn't pass the price/performance ratio test. Opteron doesn't do what the G5 does. 4Gflops at peak, the G5 is twice that. The Itanium is phenomenally efficient, but only at 1.5Ghz, not the 2Ghz. The #4 is a 8.6Terafllop Itanium II cluster (on 2000 procs).

Poruka: 38
graphgraph

Virginia tech G5 cluster prije 8 Godina, 3 Mjeseci Karma: 0  
Pitanje:
Sta IBM misli raditi sa PPC970 procesorima?
Naravno, osim sta ih Apple koristi.
Jer cini mi se (iz price) da ih i oni misle nekako prodavati?!?
Poruka: 987
graphgraph

Virginia tech G5 cluster prije 8 Godina, 3 Mjeseci Karma: 39  
Samo neka ih prodaju - bar ce im R&D biti up-to-date za razliku od Motojoje...

Breed
Drive away and it's the same
Everywhere death row, everyone's a victim
Your joys are counterfeit
This happiness corrupt political shit

Living life like a comatose
Ego loaded and swallow, swallow, swallow
Poruka: 662
graphgraph

Virginia tech G5 cluster prije 8 Godina, 3 Mjeseci Karma: 12  
Apple je u rubrici "Jobs" (poslovi) diskretno raspisao natječaj za ljude koji bi slagali clustere za treće kupce. MOSK kaže da Apple predviđa za 2004. samo po toj osnovi prodati 80.000 jedinica! Ovo mi se čini vjerodostojnim.
Admin
Poruka: 4305
graphgraph

Virginia tech G5 cluster prije 8 Godina, 3 Mjeseci Karma: 154  
Apple se na čudan način i prilično neočekivano ušuljao u supercomputer tržište. Da li je ozbiljan igrač? Vidjeti ćemo...

Da li su konačno izašli brzinski rezultati G5 clustera? Ima li kakvih novih tračeva po pitanju "Xstation" projekta? "Xgrid" je isto često spominjan u zadnje vrijeme...

Osobno sam uvijek govorio da mislim da bi se uvijek našlo tržište da Apple izbaci kakav quad ili octa stroj... ako ništa drugo, Jobs bi ga mogao prodati sam sebi u Pixar!
graphgraph

Tko god pogleda novog PowerMaca, i malko promozga, skuzit ce da ono kuciste NIJE napravljeno ni za single, ni za dual G5.
Takodjer, jos se sijecam onog rumora s HardMaca da su u proizvodnju isle 2 ploce za G5. E, sad ...
graphgraph

Vjerojatni je druga ploca bila za XServe.
Idi na vrh

Novo na Jabučnjaku

Komentari

Prijava

Vikalica™

Poruka primljena: pred 9 sati, 25 min
  • smayoo: Samo hrabro, john_st! Sjeti se da uvijek može gore! ;)
  • boriskr: @john_st-želim ti da što prije možeš ležati kako hoćeš: na trbuhu, na glavačke, na oba ramena istovremeno. Puno sreće!
  • john_st: @boris - da, samo jednom. i to šta je najčudnije od svega, na ono na kojem sam operiran :eek: kad se okrenem na lijevi bok imam osjećaj ko da mi iznutrice plešu i dođe mi muka.
  • H2O: nekoliko puta ponovljeno 'clear browsing data' + quit chrome + start chrome izgleda da je izlječilo boljku
  • H2O: Riba, probao sam resetirati safari i obrisati cache, ali u chrome i dalje ne radi. u safariju ide ok, u chrome sve normalno osim na jabučnjakovim stranicama blokirava i izbacuje "Aw, Snap!"
  • Nikola_Kala: da ali ne nadjem ja to xD meni treba ako znas xD gledo sam ali ne nadem a i neda mi se traziti samo me zanima zna li tko !
  • BB: Ima, stavila sam ti tamo link :)
  • Nikola_Kala: ima koga ?
  • boriskr: john_st, samo na jednom?
  • H2O: jučer sam čuo na jednom predavanju da postoji nekakav problem oko virtualbox-a + "ostali OS" kad je Mac u pitanju jer se na Apple strojevima po licenčnim pravima ne smije koristiti non-Apple software. koliko ima u tome istine?
  • DrAle: @BB onda imaš pravo. Nedostaje odgovor za tvoj slučaj.
  • BB: @DrAle: ne slažem se - ne kupujem ništa, a odobri ih onaj tko ih nudi (npr. Cydia, BigBoss itd.). I nije to samo moj slučaj :)
  • DrAle: @BB OK, nisam baš u toku s time, znam da nekada nije bilo tako. BTW imaš odgovor "Da, zbog kupovine neodobrenih aplikacija", tu bi spadao tvoj slučaj. Nisu odobrene, no valjda mogu biti legalne.
  • BB: @DrAle: Jailbreak je legalan, odobravao ga Apple ili ne, a time onda i programi...
  • john_st: jeeeej mogu spavati na boku 8) a i rame popušta :roll:
  • DrAle: @BB da, u stvari je zanimljivo pitanje jesu li besplatni legalni programi legalni ako se skidaju sa kanala kojeg Apple nije odobrio
  • BB: Da, zbog besplatnih LEGALNIH programa :)
  • Riba: Problem sa logiranjem i Safarijem je poznat godinama.
  • Boškardin: :) Reset Safari i Empty Casche
  • amsterdamxx: @cariblanco..i meni Safari stalno trazi ponovo logovanje...na Snou...
  • DrAle: @BB sada me baš zanima koji bi to odgovor bio, a koji nije među ponuđenima?
  • BB: Ova dolje anketa ne nudi odgovor koji bih ja kliknula :(
  • Riba: H2O, probaj Reset Safari i obrisi cache.
  • cariblanco: ok ty
  • smayoo: koristi neku drugu surfalicu umjesto Safarija
  • cariblanco: svaki put kad dođem na forum,moram se logirati...jel to normalno ili ne?
  • cariblanco: pozdrav svima iz vruće costarice
  • H2O: ove tri tockice su razne stranice unutar foruma
  • H2O: i svugdje je »Klikni!«
  • H2O: crveni popis na Console je dugačak, ali na svima isto: Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (NOT FOUND)

Moraš biti prijavljen!

Prisutni jabučari

Prijavljeni: amsterdamxxx, CooL, drlovric, noviruses, rusty, teebz1978, tino1, Tomek, zabac
Anonimaca: 35

Anketa

Jailbreakate li svoj iOS uređaj?

Apple novosti

0.2179