Forum
Dobrodošao, Gost
Molimo Prijava ili Registracija.    Izgubljena lozinka?
Powerbook G3 - pokvaren CD pogon
Idi na dno Označenih tema: 0
TEMA: Powerbook G3 - pokvaren CD pogon
Poruka: 4
graphgraph

Powerbook G3 - pokvaren CD pogon prije 8 Godina, 3 Mjeseci Karma: 0  
CD-rom na mom powerbooku je umro (laka mu zemlja) zanimalo bi me dali je (i gdje) moguce uskrsnuti istog i dali postoji mogucnost ugradnje CDRW pogona. Powerbook je G3 333mhz, HD20gb, 192mbRAM, OS 9.2. Unaprijed zahvaljujem svima koji bi mogli pomoci. Pozdrav.
| Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
Admin
Poruka: 4305
graphgraph

Powerbook G3 - pokvaren CD pogon prije 8 Godina, 3 Mjeseci Karma: 154  
Najjefitniji način je da naručiš zamjenski putem interneta kod neke od kompanija koje to nude. Gotovo sigurno možeš naći i odgovarajući zamjenski CDRW ili DVD/CDRW pogon.

Moja preporuka je www.powerbookmedic.com koji je specijaliziran za rezervne dijelove za Apple prijenosnike, ali ima još mnogo mjesta na kojima se to može dobiti.

Naravno, možeš tražiti i cijenu za zamjenski u Apple servisu, ali prema mojem iskustvu cijene su im daleko previsoke, a i čeka se tjednima. U Italiji je nešto bolje - barem što se tiče rokova.
Admin
Poruka: 4854
graphgraph

Powerbook G3 - pokvaren CD pogon prije 8 Godina, 3 Mjeseci Karma: 176  
MCE nudi zamjenske CDRW/DVD i DVD-R drive za G3 powerbook:
www.mcetech.com/products.html

Ne znam cijenu jer mi trenutno ne zeli otvoriti njihov store.
graphgraph

Prvo da se zahvalim na pomoci Dpasaricuii Ribi. Situacija bas i nije sjajna na stranicama koje ste mi preporucili. Cijena cdrw-dvd combo drive na mcetch.com iznosi 389$(mislim da je to bezobrazno puno) a trenutno su "out of stock"tako da nazalost nista od toga a sto se tice powerbookmedic.com imaju samo cd-rom drive po cjeni od 119$ sto mislim da je prihvatljivo samo neznam kako da izvedem kupovinu i dostavu.
Admin
graphgraph

Ako primaju kartice nije nikakav problem. Platiti ćeš overseas transport i to je to (carina ne bi trebala zezati za takvu sitnicu). Treba samo vidjeti da li imaju razumne troškove dostave. Prije nego uđeš u sve to pogledaj što kaže servis u Hrvatskoj (možda se zalomi kakva povoljna ponuda), a možeš probati i u Italiji ili Austriji - ovisno što ti je bliže. Mnogi su našli rezervne dijelove u Trstu povoljno (ja npr. CD install kit za jedan stariji Power Mac koji se inače nudio samo u USA)... tu ti adresu imam - Via San Giusto 9, Julia Computer, specijalizirani za Apple - tamo ti radi Gianluca, vrlo simpatičan momak -slobodno mu piši na engleskom... Ova je email adresa skrivena od spamera, moraš imati uključen javascript kako bi je vidio .
Poruka: 569
graphgraph

Powerbook G3 - pokvaren CD pogon prije 8 Godina, 3 Mjeseci Karma: 8  
Ima taj Julia computer kakav web sa cijenama?
Admin
graphgraph

Hmmm... ček da vidim... koliko se sjećam nisu baš imali neki smisleni web prije...
ovako... ovo sam pronašao: www.friulcomputer.it - imaju trgovinu u Trstu i Udinama. Mi smo tamo kupili tuce Macova i opreme nije bilo nekih zamjerki.
graphgraph

Uspjesno sam rijesio problem kupnjom CDRW-DVD cobo driva (Quanta SBW-242 dvd-rom/cd-rw drive). Sve apsolutno sjeda na svoje mjesto , osim poklopca za ladicu koji se mora sa malo truda prepraviti i zaljepiti (da bi bilo i estetski ljepo), ali inace sve radi savrseno. Najzanimljivije u cjeloj prici je cjena koja iznisi 832,50kn.!!!
Idi na vrh

Novo na Jabučnjaku

Komentari

Prijava

Vikalica™

Poruka primljena: pred 10 sati, 25 min
  • smayoo: Samo hrabro, john_st! Sjeti se da uvijek može gore! ;)
  • boriskr: @john_st-želim ti da što prije možeš ležati kako hoćeš: na trbuhu, na glavačke, na oba ramena istovremeno. Puno sreće!
  • john_st: @boris - da, samo jednom. i to šta je najčudnije od svega, na ono na kojem sam operiran :eek: kad se okrenem na lijevi bok imam osjećaj ko da mi iznutrice plešu i dođe mi muka.
  • H2O: nekoliko puta ponovljeno 'clear browsing data' + quit chrome + start chrome izgleda da je izlječilo boljku
  • H2O: Riba, probao sam resetirati safari i obrisati cache, ali u chrome i dalje ne radi. u safariju ide ok, u chrome sve normalno osim na jabučnjakovim stranicama blokirava i izbacuje "Aw, Snap!"
  • Nikola_Kala: da ali ne nadjem ja to xD meni treba ako znas xD gledo sam ali ne nadem a i neda mi se traziti samo me zanima zna li tko !
  • BB: Ima, stavila sam ti tamo link :)
  • Nikola_Kala: ima koga ?
  • boriskr: john_st, samo na jednom?
  • H2O: jučer sam čuo na jednom predavanju da postoji nekakav problem oko virtualbox-a + "ostali OS" kad je Mac u pitanju jer se na Apple strojevima po licenčnim pravima ne smije koristiti non-Apple software. koliko ima u tome istine?
  • DrAle: @BB onda imaš pravo. Nedostaje odgovor za tvoj slučaj.
  • BB: @DrAle: ne slažem se - ne kupujem ništa, a odobri ih onaj tko ih nudi (npr. Cydia, BigBoss itd.). I nije to samo moj slučaj :)
  • DrAle: @BB OK, nisam baš u toku s time, znam da nekada nije bilo tako. BTW imaš odgovor "Da, zbog kupovine neodobrenih aplikacija", tu bi spadao tvoj slučaj. Nisu odobrene, no valjda mogu biti legalne.
  • BB: @DrAle: Jailbreak je legalan, odobravao ga Apple ili ne, a time onda i programi...
  • john_st: jeeeej mogu spavati na boku 8) a i rame popušta :roll:
  • DrAle: @BB da, u stvari je zanimljivo pitanje jesu li besplatni legalni programi legalni ako se skidaju sa kanala kojeg Apple nije odobrio
  • BB: Da, zbog besplatnih LEGALNIH programa :)
  • Riba: Problem sa logiranjem i Safarijem je poznat godinama.
  • Boškardin: :) Reset Safari i Empty Casche
  • amsterdamxx: @cariblanco..i meni Safari stalno trazi ponovo logovanje...na Snou...
  • DrAle: @BB sada me baš zanima koji bi to odgovor bio, a koji nije među ponuđenima?
  • BB: Ova dolje anketa ne nudi odgovor koji bih ja kliknula :(
  • Riba: H2O, probaj Reset Safari i obrisi cache.
  • cariblanco: ok ty
  • smayoo: koristi neku drugu surfalicu umjesto Safarija
  • cariblanco: svaki put kad dođem na forum,moram se logirati...jel to normalno ili ne?
  • cariblanco: pozdrav svima iz vruće costarice
  • H2O: ove tri tockice su razne stranice unutar foruma
  • H2O: i svugdje je »Klikni!«
  • H2O: crveni popis na Console je dugačak, ali na svima isto: Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (NOT FOUND)

Moraš biti prijavljen!

Prisutni jabučari

Prijavljeni: gogh, h0ky, jzelko, rusty, Sank, zorsim
Anonimaca: 42

Anketa

Jailbreakate li svoj iOS uređaj?

Apple novosti

0.2081