MAC mini i problemi sa zvukom u Windowsima XP
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MAC mini i problemi sa zvukom u Windowsima XP


26.01.2011 | 21:08
Znam znam....

Nemojte mi se smijati, sve mi je jasno.....

Ali....

Žena mi ide na ECDL tečaj pa sam morao na BootCamp-u instalirati Windowse XP i Office 2003 jer u tome polažu taj ECDL.

Tako da je to razlog instaliranja windowsa.

Međutim, sve je super osim jedne stvari a to je da mi zvuk nije stereo.
Pitao sam se zašto je tako šugav sound i onda sam skužio da je u biti mono zvuk na izlazu.

U mikseru probaš lijevo i desno ali je svuk stalno u sredini.
Pokušao sam prebaciti kao što se može u MAC OS-u izlaz za slušalice ili izlaz za zvučnike, ali je i dalje sve mono...

Ima li tko kakvu ideju???

Što napraviti?

Pozdrav,
Siniša
26.01.2011 | 22:30
Neka položi ecdl, pa ti makni to s kompa i problem riješen, ustvari nism skužio zašto je bitan besprijekoran stereo zvuk za rad u office-u i učenju opcija i funkcija
26.01.2011 | 23:42
JA nisam shvatio zašto je BootCamp bio bolji izbor od VirtualBoxa. Ali jbg, sad je kasno.
Ne znam zašto ti je šugav sound i ne znam zašto uopće gubiš vrijeme na to.
27.01.2011 | 00:57
ja ne znam zasto se vecina korisnika macos-a pravda ako sebi instalira windowse.ono eto kao morao sam izvinite ,znam da nisam trebao itd itd

ja koristim oba sistema i zadovoljan sam macos-om i windowsima.
27.01.2011 | 01:35
Ja imam Windows Vistu u VirtualBoxu na svom Mac Miniju i naravno da se svima ovdje ispričavam zbog toga.

Nekakav zvuk izlazi iz nje, da li je stereo, ne bih znao. Znam kad sam prvi put instalirao Vistu prije par godina na pravi Wintel notebook da je nakon istalacije bila potpuno nijema, ali je kod reboota ponudila da napravi neke update i sama pronašla na Internetu drivere za moju zvučnu i nakon toga je sve bilo ok.

Imam i jedne neraspakirane XP, ali to s instalacijom Windowsima je zbilja patnja i muka i nekako mi se ne da.

Vista se instalirala cijelu većer. Bio je King Kong na televiziji i odgledao sam ga cijelog za to vrijeme. Onda sam umetnuo extra CD koji je bio priheftan na Vistinoj kutiji (Service Pack 1) i tako sam odgledao još jedan film. Onda je kod reboota Vista rekla: Please, don't kill me, Installing 1 of 45 updates, please wait." Još jedan film, i oko 3 ujutro sam išao spavati. Nakon par dana, upalim ja Vistu da nešto probam, kad ono, "Installing 6 of 45 updates, please wait."

Kako god, tko mora koristiti Windowse - mora i šta se tu može. Ali više od toga, reči da si zadovoljan...?! Kao Androidi koji su zadovoljni svojim telefonima, ali zato svako malo naletiš na raspravu poput ove.
27.01.2011 | 09:24
Igore i mi smo zadovoljni svojim,ali svako malo naletim na raspravu ,zasto se novi mac 27" cuje dok radi.bruji pravo. ja sam instalirao 7-cu (boot camp) i trajalo mi je nekih pola sata.poslije toga update deset minuta i to je to.neki dan sam reinstalirao os leopard i trajalo je cirka pola sata.kad sam zavrsio javio mi je da vise od deset uppdates i to je trajalo oko 15 minuta.znaci skoro identicno.sistem sa windowsima se digne za manje od minutu a toliko treba i mac os-u.do sad sa sedmicom nisam imao problema.
izgleda da je uobicajeno kod apple korisnika ,ne samo na ovom forumu nego inace, da se pljuje windows.a da nije bilo Gatesa sa finansijskom inekcijom mi danas nebi imali ni apple.
27.01.2011 | 09:49
Priča je podugačka...

Trebalo je uvjeravanja kako bi mi žena dopustila da si napokon u životu kupim igračku koju želim.
(mislim da je nekima od vas to poznato)

E sada, kako je njoj problem MAC OS općenito, kako ona na poslu radi pod windowsima i kako ide na taj tečaj (i to do travnja mjeseca) morao sam joj instalirati Windowse XP jer u tome rade... (kako bi vježbala doma)

Eto, to je razlog zašto mi se često u zadnje vrijeme na miniju vrte windowsi, jer je njoj VELIKI problem prebaciti OS (bilo MAC ili win).

Pa iz tog razloga je i zvuk bitan jer mi je mini u stvari media centar u kući, spojen na TV i HiFi.
(dosta o tome...)

Probao sam staviti Windowse7 i oni rade super i zvuk je genijalan, ali njoj treba XP.
U 7-mici se može odabrati koji izlaz zvuka želiš koristiti (zvučnik ili slušalice), ali iz razloga što je to MACmini, njegov jedini izlaz su slušalice, a zvučnik je ugrađen u samo kučište minija.

XP nema mogućnosti odabira audio izlaza i na izlazu za slušalice imam to što imam, mono zvuk koji je razočaravajući.

Ja vas samo molim da ako imate kakvu ideju predložite što da radim...

Probao sam se igrati i sa driverima (Realtek) koje sam dobio uz minija, ali bezuspješno.
Pokušavao sam se igrati sa mikserima i od windowsa i od realteka i ništa...

Pozdrav,
Siniša
27.01.2011 | 10:46
I dalje ne shvaćam zašto se windowsi moraju vrtiti bootcamp, a ne pod virtualboxom? I, BTW, moja je supruga ECDL instruktor, pitao sam je: na ECDL-u se *NE* traže win xp. Otkud to?

Moj ti je prijedlog da potaracaš BootCamp particiju, instaliraš VirtualBox i u njemu prozorse koje želiš, a ženi, ako je baš tako tvrda, namjestiš u login items da se odmah diže VB i windowsi čim se ulogira. I onda neka ona radi u Windowsima, a sve ostalo vrti na Macu.
27.01.2011 | 10:47
I, da, naravno, ja imam Windows XP pod BootCampom, radi AutoCAD-a (jer je AutoCAD za Mac još uvijek neupotrebljiv) i svima se ispričavam radi toga.
27.01.2011 | 10:50
scarface32 je napisao:
da nije bilo Gatesa sa finansijskom inekcijom mi danas nebi imali ni apple.


Scarface, nemoj opet da se sramotiš, čak sam vrlo siguran da sam ti već ranije negdje skrenuo pažnju da pričaš gluposti.

Microsoft je dao 150 miljunčeka za što? Za Appleove dionice bez prava glasa, za prekid svih sudskih tužbi koje su do tada bile aktualne, za cross licenciranje svih elemenata u oba OSa do dana potpisivanja ugovora, za defaultni IE na Macu te na kraju za obavezu pisanja Officea minimalno slijedećih 5 godina.

Apple se izvukao samo zbog Jobsove kreativnosti i vizije, te njegovih pogolemih muda, a ne zbog tričahiv 150 milijuna koje je Bill rado dao da se domogne IPa i završi sudske procese.
27.01.2011 | 10:53
Ajoj, nećemo valjda opet ustaše i četnike izvlačit??
Ja sam namjerno prešutio išta odgovoriti na to...
27.01.2011 | 11:02
smayoo je napisao:
I dalje ne shvaćam zašto se windowsi moraju vrtiti bootcamp, a ne pod virtualboxom? I, BTW, moja je supruga ECDL instruktor, pitao sam je: na ECDL-u se *NE* traže win xp. Otkud to?


Čak sam i ja bio na tom tečaju i radili smo na windowsimaXP.
Prvi dio je sama teorija, ali drugi dio je rad u windowsima i to winXP (barem kad sam ja bio).
Meni nije problem bilo koja platforma, pa bilo to neka verzija windowsa, linuxa ili MAC OS-a (u zadnje vrijeme).

Ona me je zamolila da joj stavim Windowse XP jer u tome radi na tečaju (FINA), također i na poslu te se ne snalazi u Windowsima7.



smayoo je napisao:
Moj ti je prijedlog da potaracaš BootCamp particiju, instaliraš VirtualBox i u njemu prozorse koje želiš, a ženi, ako je baš tako tvrda, namjestiš u login items da se odmah diže VB i windowsi čim se ulogira. I onda neka ona radi u Windowsima, a sve ostalo vrti na Macu.


Razmišljao sam i o tome, ali...

Rekla je da kada upali kompjukter neka joj se podignu windowsi jer se ne želi opterećivati sa virtualnim mašinama niti tražiti gdje se nalazi BootCamp.

Sve to joj moram dopustiti jer je na pomolu nabavka MacBooka i moram biti dobar...
27.01.2011 | 11:16
Jbg onda... Živi s mono zvukom.

Lijepo ti kažem da se to može složiti da se ne mora ni sa čim opterećivati niti tražiti. Napraviš da joj se automatski diže VirtualBox i u njemu automatski ta i ta virtualna mašina. Jedino što ona treba napraviti je uklikati svoj account na login prozoru.

BTW, što se ECDL-a tiče, moju su dragu upravo jučer kontaktirali iz King ICT-a da bi joj skrenuli pažnju da je promijenjen curriculum za nastavu i ispitivanje. To će reći, napravili su novi paket flash-a za ispitivanje, baziran na Win 7 i Office 2010 (ili 2007, nisam siguran). Tako da...
27.01.2011 | 11:46
Izgleda da ću morati proživiti malo sa mono zvukom ipak...

Nema veze.
Mislio sam da netko ima iskustva sa time pa da pripomogne.

Budem sada probao napraviti da mi automatski podigne u Wmvare fusion-u winXP pa ako joj to bude zadovoljavajuće.... super....

I sam sam se smijao tom ECDL tečaju kako još i dalje rade na winXP-u iako je do sada promijenjena platforma dva puta. Uskoro niti Microsoft neće davati podršku za XP, a mi još i dalje radimo ECDL na "istrošenoj" i zaostaloj platformi.

Također je smiješno i to da rade na Office 2003 koji je isto tako do sada promijenio dvije verzije od 2007 do 2010 i čemu onda sve to???

Samo bezvezni papir koji ti opet neće ništa značiti...

Na fakultetu mi je bilo smiješno kada smo ispite imali vezane uz Microsoft Windows i Microsoft Office. Na kraju prilikom web dizajna koristili Dreamwiever pa kada sam upitao zašto ne Microsoft Front page (zbog svih ostalih microsoftovih proizvoda koji su bili obavezni do tada) dobio odgovor koji ne bi sada prenosio ovdje.

Tom profesoru sam rekao zašto onda nismo sve radili u Linuxima i zašto onda ne bi mogli sami odabrati na kojoj platformi raditi, ionako je bitan samo rezultat.
Na kraju sam imao same probleme... (kada se pravim pametan)

Zašto ne naprave taj ECDL i za platforme kao što je MAC OS ili Linux?

Ili je to opet neka muljaža vezana uz našu vladu koja je ionako pogonjena Microsoftovim proizvodima....

Zašto vlada nije odabrala Linuxe kao i recimo njemačka vlada (koji su besplatni ili barem dvostruko jeftiniji)...
ili recimo MAC??
27.01.2011 | 12:02
Nije problem u Kingu, nego (konkretno u slučaju koji je meni poznat) u MZOS koje nema sređenu i jasnu politiku po pitanju informatičkih resursa. Po školama se radi na starim kantama koje i Office 2000 jedva vrte, a kamoli 2007 ili 2010. Iako postoje dogovorene paušalne licence za Microsoft, ali ne samo to, nego postoji i podrška i upute kod CarNET-a kako koristiti opensource platforme i aplikacije (OpenOffice itd.), opet se po školama uglavnom vrte pokradene licence zastarjelih verzija. Uglavnom zato što se očekuje od profesora informatike i ostalog informatički pismenog osoblja da besplatno i u svoje slobodno vrijeme i servisira, i održava raspadajuće strojeve, sve za 0 kn, pa se sve to svodi na improvizaciju gdje na kraju sami učenici popravljaju strojeve i instaliravaju na njih što im padne na pamet.

ECDL je generički sustav naobrazbe koji ne naglašava preferenciju niti jedne platforme i niti jednog softvera. Pisalo se već o tome ovdje. Mislim da je Macak pisao ECDL-u na tu temu i dobio službeni odgovor da nije problem odraditi ECDL na Macu (ili Linuxu, dodajem ja), samo da u Hrvatskoj nije bilo dovoljno interesa.

Što se Vlade tiče - i pitanja zašto nije odabrala Linux. Hrvatska Vlada nije odabrala ništa. Hrvatska Vlada uopće nije svjesna da tu postoji neki problem kojim bi se trebalo sistemski pozabaviti, nego je sve to prepustila stihiji.

Hrvatska Vlada je, općenito rečeno, jedna lakrdija (i to nema baš nikakve veze sa strankama - sumnjam da bi bila bolja i da ju je itko drugi sastavio - to ima veze s nama koji dopuštamo da nam takve nesposobne parazitske vucibatine vladaju).

Sorry na OT. Malo me uzelo...
27.01.2011 | 12:34
scarface32 je napisao:
ja ne znam zasto se vecina korisnika macos-a pravda ako sebi instalira windowse.ono eto kao morao sam izvinite ,znam da nisam trebao itd itd


JBT scarface ... dosadan si s tim pitanjem.
Zato jer su tu OSX useri koji to vole više od MS os-a!

Koji dio ne razumiješ, to što ljudi ne žele non stop relativizirati sve i govoriti kako je sve stvar ukusa ?!?!

Mislim ja nikako nisam oduševljen sa OSX i a još manje sa Apple -om u svemu.
No probaj pohvaliti Apple proizvod na drugim forumima koji nisu orjenitarani na Mac, odi na www.linuxzasve.com/forum i reci im nešt pozitivno o OSX ... pa javi na koliko si razumjevanja naišao. Ili recimo odi ovdje forum.pcekspert.com pa javi kako su reagirali na pohvalu OSX-a.

Ono ... odustani ili napravi forum svjetorelativno.com gdje će se okupljati ljudi koji vide kvalitete u obje od suprostavljenih pozicija i svi ćete biti sretni.
27.01.2011 | 13:34
scarface32 je napisao:
Igore ... izgleda da je uobicajeno kod apple korisnika ,ne samo na ovom forumu nego inace, da se pljuje windows.a da nije bilo Gatesa sa finansijskom inekcijom mi danas nebi imali ni apple.


Ja nisam pljuvao ni po čemu već sam samo opisao što mi se dogodilo početkom mjeseca. Vjerujem da sa Sedmicom stvari stoje bolje, ali pošto neki moji korisnici imaju Vistu moram je i ja imati negdje. Gore sam se zbog toga već ispričao svim Mac ljubiteljima, zašto se sad moram ispričavati i nekom ljubitelju Windowsa?

27.01.2011 | 14:33
ecvis,volim i ja apple ali ne pljujem po MS.meni valjaju oba,s tim da vise koristim mac os.a po forumima za pc-e ne idem jer mi sad mi sad ne treba.dok sam koristio windows isao sam ali sigurno nisam vidio pljuvanje po mac os-u.barem ne u ovolikoj mjeri kao na forumima samo za korisnike apple-a.bilo da su nizozemski, engleski ili hrvatski.pa cak i na bosanskom.hehehhehe

a za forum,vidis, nije ti losa ideja.
27.01.2011 | 15:09
smayoo je napisao:
Hrvatska Vlada je, općenito rečeno, jedna lakrdija (i to nema baš nikakve veze sa strankama - sumnjam da bi bila bolja i da ju je itko drugi sastavio - to ima veze s nama koji dopuštamo da nam takve nesposobne parazitske vucibatine vladaju)

Naišao sam na ovo na netu pa rek'o - vodje će pasat.
[file]
179024_10150168234888835_778193834_8503459_967388_n.jpg
27.01.2011 | 20:03
Ahm, što se ECDL-a i škola tiče, PRO-MIL je u svoj srednjoškolski udžbenik ugurao primjere i zadatke na Linuxu i open source programima (OOO, Gimp), a u CARNetovoj e-knjižnici (e-knjiznica.carnet.hr/e-knjige) ima i set PRO-MIL-ovih ECDL knjiga za razne Linux distribucije.

Znači može se, ECDL nije nužno vezan uz Windowse. Sad bi trebalo vidjeti može li se, po tim nekim ECDL pokazateljima, napisati skriptu/knjigu za OSX. Tad ne bi bilo problema sa virtualizacijom, Boot campom, i problemima oko mono zvuka
29.01.2011 | 15:59
Samo da se pohvalim...

Nakon čačkanja po kompjukteru i izmišljanja svakakvih fora napokon sam uspio dobiti stereo zvuk.

Skinuo sam najnovije drivere od Nvidije i update-ao drivere od zvuka iz foldera HD audio i sada radi!!!!

Istu stvar sam ranije uradio i sa originalnim driverima koje sam dobio uz minija, ali nisam uspio dobiti željeno.

Eto...

Ako ikad bude nekome trebalo...

Pozdrav svima,
Siniša

Thanks!
  • Sank
  • Moderator
  • 219
29.01.2011 | 16:11
drajveri za zvuk pod Win XP na Macu, Vlada republike Hrvatske i njezino sranje i ECDL programi stvarno idu pod istu temu. Nema boljeg foruma od jabučnjaka !!! Kaže dobri duh Kasper
29.01.2011 | 20:00
Istina, Sank, nasmijao me cijeli thread. Samo u Lijepoj našoj!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 51 minuta
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)
  • imjasminh: Mobitel prodan useru s Jabučnjaka :)
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: Jel zna netko bez googlea odakle to?
  • Zdravac: ...Galebi, oj beli tići, poletite dole k jugu, ter moju pozdravite majku...
  • Gjuroo: Moj talent za poeziju nije skriven :)
  • Air: ...možda bi se razvili skriveni talenti za poeziju :)
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis... brzo bi se reducirao broj vojnih stratega, predsjednika, trenera... :)
  • smayoo: @Air: :D
  • imjasminh: u biti cmd r xD
  • imjasminh: updatane slike mobitela u oglasniku - cmd f5 ako vidite stare slike...
  • imjasminh: Apple iPhone 14, 128GB, Midnight Blue - 89% - Spuštam na 450 EUR - [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, damir1, Riba, Sank, smayoo, zoranowsky, Anonimci (617)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO