Forum
Dobrodošao, Gost
Molimo Prijava ili Registracija.    Izgubljena lozinka?
WineBottlerCombo 1.1.44
Idi na dno Označenih tema: 0
TEMA: WineBottlerCombo 1.1.44
Poruka: 178
graphgraph

WineBottlerCombo 1.1.44 prije 1 Godina, 6 Mjeseci Karma: 0  
Ili pokretač .exe programa na osX.
Smajoo je predložio, u jednom postu, ovaj program u zamjenu za bootcamp, kako se ne bi bootali Win, a želi se pokrenuti npr. MS Internet Explorer. To se meni ućinilo jako zgodnim, jer kao što znamo banke nude internet bankarstvo s čitačem kartice koji ima
samo Win drivere. Ja instalirao, ali mi korištenje neide. Readme filom koji dolazi sa WBC sve izgleda jednostavno.
Zamolio bih te Smajoo da mi pomogneš, što konkretno, a nakon instalacije WBC-a, radimo s .exe dadotekom (IE).
| Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
Poruka: 6146
graph

WineBottlerCombo 1.1.44 prije 1 Godina, 6 Mjeseci Karma: 146  
Internet bankarstvo ti neće raditi pod Wineom jer driver za čitač kartice treba prave windowse, Wine nije Windows i ne može pokretati drivere.

Inače, ako ti svejedno treba internet explorer, on je jedan od predefiniranih paketa. Ne treba ti MSIE exe, samo otvori Wine Bottler, s lijeve strane klikni "Predefined packages" pa onda s liste zdesna odaberi "Microsoft internet explorer"
smayoo.blog.hr
3C & Qchine o životu, svemiru i svemu ostalom...
Poruka: 178
graphgraph

WineBottlerCombo 1.1.44 prije 1 Godina, 6 Mjeseci Karma: 0  
Sve je jasno. Nemam nikakve druge potrebe za IE, osim int. bank., pa ću ipak zato koristiti bootcamp na MB, jer mi se u tri godine pokazao korisnim na iMacu., gdje vrtim XPP.
Ipak, kako pokrenuti NEpredefinirane win programe?
Hvala i pozdrav.
Poruka: 6146
graph

WineBottlerCombo 1.1.44 prije 1 Godina, 6 Mjeseci Karma: 146  
S lijeve uklikaš "Create Custom Prefixes", onda desno choose file pa odabereš INSTALACIJSKI paket (EXE ili MSI file) ili SETUP.EXE s CD-a (ako instaliraš npr. MS Office ili takovo nešto što ide s CD-a) pa ispod toga poklikaš standardne OS DLLove koje instalacija još možda treba.

Ako ne znaš koji bi to DLLovi bili, nemoj poklikati ništa dodatno. Nakon završene instalacije kreirat će ti zapakirani .app. Pokreni ga. Javit će ti grešku ako mu fali neki DLL. A za neke DLLove će ti javiti još za vrijeme instalacije.
smayoo.blog.hr
3C & Qchine o životu, svemiru i svemu ostalom...
Idi na vrh

Novo na Jabučnjaku

Komentari

Prijava

Vikalica™

Poruka primljena: pred 4 sati, 22 min
  • BB: :)
  • metalni: hvala!
  • BB: Pogledaj u poruke :)
  • metalni: zanima me ili dan brown ili mario puzo
  • BB: A kako da znam što je tebi zanimljivo? Hoćeš 12. planet?
  • metalni: Ako imaš šta zanimljivo pošalji :)
  • BB: Ja sam našla svašta na engleskom, a ponešto i na hrvatskom, ali moram potražiti te linkove...
  • metalni: na hrvatskom
  • metalni: Da li tko zna gdje ima e-knjiga ili pdf-a beletristike za skinuti?
  • smayoo: Da
  • kinsif: ufff... :) thx! nego kratko pitanje, kad povucem timemachine backup, dali povlacim i update koji je bio na starom macu? 10.7.2 konkretno.
  • smayoo: jelda je sexy mala mašina? ;) Uživaj!
  • kinsif: stigao mini konacno! koje veselje :D
  • scarface32: john sto brzi oporavak ti zelim
  • john_st: hvala boris, hvala smayoo :)
  • smayoo: Samo hrabro, john_st! Sjeti se da uvijek može gore! ;)
  • boriskr: @john_st-želim ti da što prije možeš ležati kako hoćeš: na trbuhu, na glavačke, na oba ramena istovremeno. Puno sreće!
  • john_st: @boris - da, samo jednom. i to šta je najčudnije od svega, na ono na kojem sam operiran :eek: kad se okrenem na lijevi bok imam osjećaj ko da mi iznutrice plešu i dođe mi muka.
  • H2O: nekoliko puta ponovljeno 'clear browsing data' + quit chrome + start chrome izgleda da je izlječilo boljku
  • H2O: Riba, probao sam resetirati safari i obrisati cache, ali u chrome i dalje ne radi. u safariju ide ok, u chrome sve normalno osim na jabučnjakovim stranicama blokirava i izbacuje "Aw, Snap!"
  • Nikola_Kala: da ali ne nadjem ja to xD meni treba ako znas xD gledo sam ali ne nadem a i neda mi se traziti samo me zanima zna li tko !
  • BB: Ima, stavila sam ti tamo link :)
  • Nikola_Kala: ima koga ?
  • boriskr: john_st, samo na jednom?
  • H2O: jučer sam čuo na jednom predavanju da postoji nekakav problem oko virtualbox-a + "ostali OS" kad je Mac u pitanju jer se na Apple strojevima po licenčnim pravima ne smije koristiti non-Apple software. koliko ima u tome istine?
  • DrAle: @BB onda imaš pravo. Nedostaje odgovor za tvoj slučaj.
  • BB: @DrAle: ne slažem se - ne kupujem ništa, a odobri ih onaj tko ih nudi (npr. Cydia, BigBoss itd.). I nije to samo moj slučaj :)
  • DrAle: @BB OK, nisam baš u toku s time, znam da nekada nije bilo tako. BTW imaš odgovor "Da, zbog kupovine neodobrenih aplikacija", tu bi spadao tvoj slučaj. Nisu odobrene, no valjda mogu biti legalne.
  • BB: @DrAle: Jailbreak je legalan, odobravao ga Apple ili ne, a time onda i programi...
  • john_st: jeeeej mogu spavati na boku 8) a i rame popušta :roll:

Moraš biti prijavljen!

Prisutni jabučari

Prijavljeni: Ady, BB, culo23, Hackerivs
Anonimaca: 26

Anketa

Jailbreakate li svoj iOS uređaj?

Apple novosti

0.1942