Poruka: 8
|
|
Problem oko zvuka prije 1 Godina, 5 Mjeseci
|
|
|
Pozdrav svima. Nazalost imam jedan problem na MacBook Pro.
Do jucer sam ima zvuk na laptopu, a kada gledam filmove koristim slusalice. Izvadim slusalice i jednostavno nemam zvuka na laptopu. Opcija za pojacavanje je jednostavno zamrznuta, kada odem u opcije da namjestim soundefekt ima mi samo "digital out". Zna li netko u cemu je problem ?
|
|
Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
|
Poruka: 518
|
|
|
|
|
Probaj propuhati malo konektor taj. Cini se kao da je malo prasine ili prljavstine ostalo unutra i aktiviran ti je opticki out. Prijateljica je imala identican problem.
|
|
|
|
|
|
|
Jesam, al nazalost nista  i dalje mi digital out 
|
|
|
|
|
|
|
Probaj sa stapicem za usi i malo alkohola. naravno moras glavu malo stanjit  Nikako nemoj spricati kontakt sprejevima zabog optickog outputa unutra. Mislim da ti je 100% to problem, da nije softwerski.
|
|
|
|
|
|
|
Upravo sam uradio kao sto si rekao, al i dalje isto. Ubacim slusalice radi sve normalno, izvadim slusalice zavrsnuto sve. Cak sam malim kompresorom propuhavao konektor, al jednostavno nista  ma komp je novi, nema mu ni 10 dana, zato me jako cudi da se to desava.
|
|
|
Poruka: 1534
|
|
|
|
|
Onda pravac servis.... Nemoj niš sam petljati, nego odnesi u servis dok je pod jamstvom
Budi svjestan svega što znaš, ali poštuj sve ono što ne znaš
|
|
|
Poruka: 103
|
|
|
|
|
Jeli vidiš crveno svijetlo unutar konektora za slušalice, ako vidiš onda je problem taj koji Defou spominje sa zaglavljenim digitalnim izlazom.
Probaj uštekat i ištekat slušalice par puta, onako fino malo zaokreneš konektor, pa se možda oslobodi...
|
|
|
|
|
|
|
|
Da da svijetli crveno svijetlo. Ma cackam vec oko tog neprestano, al ne desava se ama bas nista. Znaci definitivno je taj problem koji Defou spiminje ?
Otisao bi ja i do servisa al nisam trenutno u mogucnosti, ukrcao sam se na brod ima par dana i nema me nekoliko mjeseci, a ovaj problem me jednostavno nervira...
|
|
|
Poruka: 1751
|
|
|
|
Možda banalno, ali ugasit i upalit komp ili restartat prije svega ! Poslije pravac u servis ! 
iMac 20"alu TimeCapsule iPhone4
|
|
|
Poruka: 6135
|
|
|
|
|
Pitanje je kako si uspio zaglaviti mikrić od digital out-a ako si unutra gurao samo jack od slušalica? Imaš li sigurno odgovarajući konektor na slušalicama (3,5 mm stereo, dakle tropolna, banana)? Ne četvoropolna od mobitela (kombinacija slušalice-mikrofon), nego tropolna (samo stereo slušalice).
Ako si na silu ugurao predugački jack unutra, onda si zgnječio digital out mikrić i neće pomoći ni puhanje, ni alkohol.
|
|
|
|
|
|
|
Nebih se slozio sa Smayoom oko velicine 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neznam stavrno kako sam uspio to zaglaviti. Cijeli dan sam pokusao rijesiti problem, al nikako  eh sada nisam siguran dali imam odgovarajuci konektor ili ne, uglavnom koristim male slusalice od iPoda, bijele. Sada koliko je dugacko ili jeli odgovarajuci jack, pojma nemam.
|
|
|
|
|
|
|
|
Koliko crnih prstenova ima na tom jacku? 2 ili 3?
|
|
|
|
|
|
|
Svi jackovi su iste velicine. Nebitno imaju li 2, 3 ili 4 prstena. 
|
|
|
|
|
|
|
Cudno mi je to sve. Ja sam u svoj konektor stvarno svasta gurao i uvijek uredno prepozna sto je spojeno ...
Adapter za opticki signal ima "zlatni" vrh i to je ono sto aktivira digital out. Na tocno kojem principu ne znam. 
|
|
|
|
|
|
|
|
Meni ovo djeluje kao da je milimetar dulji na vrhu, ili je pola milimetra deblji na podebljanom obodu. Sama boja vrha ga sigurno ne uključuje. Ima mikrić sigurno.
|
|
|
Poruka: 55
|
|
|
|
|
Ne znam kako funkcionira s tim računalom stvar konkretno, ali nekad procesori (za inst.) zatiltaju ako im gruneš mono jack, odnosno stereo, ovisi...Jedan prsten je mono, dva stereo kod velikog banana jacka, a brijem i kod ovih mini je ista stvar.
|
|
|
Poruka: 54
|
|
Problem oko zvuka prije 1 Godina, 4 Mjeseci
|
|
Ja sam nedavno imao isti problem, nesto sam cackao i rijesio. Nisam siguran kako al mi se cak cini da se rijesilo samo od sebe. 
Sican se da kad bi mi se desilo to da ne mogu kontrolirat zvuk i ukljucio se digital out, jednostavno bi ustekao i istekao slusalice i nakon toga bi neko vrijeme sve radilo kako treba. U svakom slucaju nakon dva dana ustekavanj i istekavanj pametniji je popustio, ocito mu dosadilo kad je osjetio da se puno ne uzrujavam pa je proradio, sve mi se vratiolo na normalu tako da ima nade i za tebe.. 
Provaj jednostavno par puta ustekat i istekat slusalice..
Pozdrav
|
|
|
|