iTunes export muzike na USB?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iTunes export muzike na USB?


27.11.2017 | 14:56
Smayoo se odlogirao, a ja sam prekršio pravilo fair playa i ulovio kako Višani, da bi stigli do Palagruže, moraju ploviti međunarodnim vodama.
Pa - onda je JOHN pogodio, zar ne?
Evo link iz Slobodne Dalmacije di sam to pročitao.
Nemojte zamjeriti na kršenju pravila, samo sam provjeravao JOHN-ovu tvrdnju.
I izgleda da je čovjek u pravu.
27.11.2017 | 15:01
smayoo kaže:
DrAle kaže:
Sjedište je u Pazinu, a razlozi su politički. Tadašnja (i sadašnja) vladajuća stranka u Hrvatskoj smatrala je da je bolje staviti sjedište u Pazin koji je "hrvatskiji" od Pule.
Odluka se opravdavala povijesnim razlozima, no razlog kojeg sam gore naveo je pravi!


Jbg, trebao sam zabraniti Istrijanima da odgovaraju...

Da budemo precizniji, Pazin je jedini grad u Istri gdje je HDZ dobio barem nešto glasova na prvim izborima...

Da, u pravu si, dobili su nešto sitno (ipak više nego u Puli), ali nisu dobili najviše u Istri! Postoji mjesto u središnjoj Istri u kojem HDZ uredno dobiva izbore od 1990. do danas!
27.11.2017 | 15:05
DrAle kaže:
Najudaljeniji je Otok kraj Vukovara! Ipak je malo bliži Vinkovcima nego Vukovaru, no i to je dovoljno da bude hrvatski Otok najudaljeniji ne samo od Jadrana već i od mora (oni koji su odgovarali zanemarili su prvo veliko slovo!)..

Aaaaa. Dobra fora! Svaka čast.
27.11.2017 | 15:13
DrAle kaže:
Najudaljeniji je Otok kraj Vukovara! Ipak je malo bliži Vinkovcima nego Vukovaru, no i to je dovoljno da bude hrvatski Otok najudaljeniji ne samo od Jadrana već i od mora (oni koji su odgovarali zanemarili su prvo veliko slovo!)..

DrAle - svaka čast i od mene!
I Smayoo, tebi isto - ovo je stvarno bilo za bistrooke. Nikako za mene koji skačem na prvu...
27.11.2017 | 18:10
JEEEEEEEEE!!!! Bravoooooooo DrAleeeeeee!!!! Za nagradu vodim na marendu kad se zateknem u Puli!
A sad slijedeće pitanje... Otok kod Vinkovaca (Vukovara) je sjedište koje hrvatske udruge? Za mene i mojih 140 kg iznimno bitne, da dodam...

DrAle kaže:
Da, u pravu si, dobili su nešto sitno (ipak više nego u Puli), ali nisu dobili najviše u Istri! Postoji mjesto u središnjoj Istri u kojem HDZ uredno dobiva izbore od 1990. do danas!


Sveti Petar u šumi, naravnooooo!!!! JEEEEEE!!! Zamisli fore da su proglasili da je Sv. Petar u šumi županijsko središte Županije istarske....

E, sad, za ljubitelje jazza i one koji će to tek postati, evo jedne prigodne od naše najdraže 'Štrijanke, Tamare Obrovac!


Za one koji se pitaju što to ona pjeva - nabraja imena sela po Istri...
27.11.2017 | 18:59
Hahahaha, jest, Sveti Petar u Šumi je utvrda HDZ-a u Istri! BTW ime mjesta (SPUŠ) je vrlo zanimljivo pa se često koristi kada se navode nazivi stanovnika sela i gradova. Pitanje je: kako se zovu stanovnici Svetog Petra u Šumi?

PS može marenda u Puli! Ako me prije put nanese u Rijeku - javim se
27.11.2017 | 19:40
Smayoo, Otok je nacionalno središte Udruge uzgajatelja crne slavonske pasmine svinja. Valjda to? Ako ne, naučit ću sutra kada bacim pogled. Društvo, pozdrav!
DrAle, zovu se Supetarci - s posebnim, Istrijanskim naglaskom te riječi (ispadne nekako Svepetarci, pa zvuči još čudnije ljudima koji nisu s poluotoka).
Valjda i ovo pogodih.
Smayoo: nego, nisi mi odgovorio zašto je Gospić "glavni" grad Ličko Senjske županije?
27.11.2017 | 19:57
TAKO JE! A udruga se zove - "Fajferica"!
hr-hr.facebook.com/fajferica/

Ovo za stanovnike SPUŠ nisam znao. Inače, mislim da je Sveti Petar u šumi najdulji toponim u Hrvatskoj pa ga se koristi kao testni podatak u raznim obrascima, da se provjeri da li će stati u predviđeno mjesto, predviđenim fontom. Svojevremeno smo u jednom projektu surađivali s jednom poznatom dizajnerskom kućom, koji su dizajnirali izgled identifikacijske iskaznice koja je koristila specimen osobe Anamariju Vukobrat Karamehmedović iz Svetog Petra u šumi, Ulica Trinaeste primorsko-goranske divizije 999, iz Odjela za unaprjeđivanje poslovnih odnosa sa strateškim partnerima i Ivu Kos iz Iža, Iž 1, koja je bila CEO.
27.11.2017 | 19:58
Kloba kaže:
Smayoo: nego, nisi mi odgovorio zašto je Gospić "glavni" grad Ličko Senjske županije?


Pa ne znam... Tim više što ne znam (osim Sv. Petra u šumi ) nijedan grad u Hrvatskoj gdje postotno ima više hadezeovaca, nego u Senju... Samo sam pitao jer je zanimljiva ta anomalija...
27.11.2017 | 20:13
@smayoo, mislim da su to gluposti s testnim podatkom!

Sveti Petar u šumi = 18 znakova s razmacima
Sveti Martin na Muri = 20 znakova s razmacima
Donje Mrzlo Polje Mrežničko = 27 znakova s razmacima
27.11.2017 | 21:26
U pravu si. Ali eto. Sjećam se da su oni koristili Sv. Petar u šumi.
28.11.2017 | 06:49
Kloba kaže:

DrAle, zovu se Supetarci - s posebnim, Istrijanskim naglaskom te riječi (ispadne nekako Svepetarci, pa zvuči još čudnije ljudima koji nisu s poluotoka).
Valjda i ovo pogodih.

Stariji sebe zovu Šupetrani iako se upotrebljava i Supetarci. Inače, zanimljivo je to s etnicima. Nama u Puli je uvijek smiješno kada nas se zove "Puljani" jer u Puli nitko tako neće reći već će upotrijebiti termin "Puležani"!
28.11.2017 | 07:57
Da, to mi se smijao dečko iz Pule s kojim sam se sprijateljio, pa mi je objasnio i to za Puležane. A jedno je valjda gramatički točno (za Pulu pišem), a drugo po narječju. Iskreno, obzirom da se ta gramatika svako malo mijenja i čak više niti lektorima nije najjasnija, moje je mišljenje da bi trebalo biti i gramatički Puležani onda.
Čovječe, Žabac - di si izvukao ovo Donje... stvarno ga ima
Smayoo, u Vrbovskom se glavna cesta zove Ulica Ivana Gorana Kovačića, isto poduže ime.
Isto 27 znakova s razmacima, kako veli Žabac. Moja je djedovina na broju 45, ljepše se vidi na Google Maps, žuta kućerina sa devet prozora samo na strani koja gleda prema ulici - koje je to đubre od kuće - i zato što se stari, stric, i strina nakon smrti dede nisu mogli dogovoriti, sada 22 godine kontinuirano propada.
Od starog je, kada je on umro, otišlo na tri djela: dva su moja (moja starija sestra se odrekla svoje trećine u moju korist), jedan od mlađe sestre iz njegovog drugog braka; od strica na tri djela, jedan njegov i dva od svakog mu sina; od strine dio njen, a ostala dva od njena dva sina.
Pa ti to dijeli.
A tek kada mi je odvjetnica objasnila da kuću ne dijeliš kao tortu, nego svatko ima pravo na svaki kvadrat kuće, koji se onda dijeli kako se treba dijeliti. Jedino ako se dogovorimo.
Reko, hvala...
A unutra, osim dedine postolarske radione, ima još 11 soba (bez tavana, tamo se sušilo meso). I cijelo to vrijeme je kuća na prodaju, a nitko je ne želi kupiti. Jednom smo bili blizu, neka lovatorica ju je htjela i obnoviti, ali onda je skužila da kuća nije spomenik (kulture, građevine) ne znam točno čega, pa je odustala, jer je to bio njen uvjet.
I ovo dvorište sa slike je naše (Juga je dedi oduzela zemljište sa druge strane), iza kuće ima još voćnjak, štala, druga štala, garaža di smo kupili gliser kada bi išli na more ili ga vraćali unutra kada bi se mi vraćali s ljetovanja... I bunar ima, to zaboravih...
Toj potencijalnoj novoj vlasnici smo baš 2009., mislim, kuću zamalo uvaljali za 150 000 eura. Sada valjda ne vrijedi niti 50 000, po mojoj slobodnoj procjeni. Samo propada, a ne ulaže se ništa. Samo se računi plaćaju.
Vrbovsko.jpg

Ali nisu mi jasne ni te gradske vlasti Vrbovskog, to je najveća kuća (ne zgrada) i na full vidljivom mjestu - da se oni ne mogu dogovoriti da to kupe. Uz pomoć Županije, nešto. Pa je kasnije prodaju za tri puta veću lovu, kada se nešto konačno pokrene.
Stric (koji naravno vodi te poslove, vidimo kako uspješno) bi pristao odmah. Ovako ta kuća duhova nagrđuje cijeli taj gradić.
Moje je mišljenje da je to zato što je u pitanju Gorski Kotar koji još uvijek nikoga ne zanima. Da je Istra ili Dalmacija, već bi bila odavno prodana. Pa ili restaurirana ili sorena za neku modernu kuću. To je ogromno zemljište.
28.11.2017 | 14:21
Što je tebi? Pa grad Vrbovsko ne može namaknut proračuna ni za plaće...
28.11.2017 | 14:51
Pa znam to, vjeruj mi. Zato sam i dodao ovo "uz pomoć Županije".
Samo što ovo baš nagrđuje grad kao takav. Kuća točno na sredini glavne ceste, i svakim danom sve više propada...
No, da - u pravu si - to su sanjarenja.
Gradske vlasti jedva krpaju kraj s krajem, kamoli da bi neke nekretnine kupovali.
Inače, ne znam šta je s onom tvornicom čačkalica koja je tamo nekada postojala.
To je, pretpostavljam, kao i toliko ostalih radnih pogona diljem zemlje, umrlo...
EDIT:
Eh da, malo sam surfao zašto je Gospić "glavni" grad Ličko Senjske županije.
Sam grad je "u središnjem dijelu Like, smješten na ocjeditoj zaravni uz rijeku Novčicu. Prostire se na površini od čak 967 km2, dimenzija oko 42 km u smjeru jugoistok-sjeverozapad i oko 33 km u smjeru sjeveroistok-jugozapad. Od toga, samo mali dio stvarno se odnosi na sam grad Gospić, a ostalo se odnosi na okolna slabo naseljena i raštrkana sela, koja su administrativno u sastavu Grada Gospića, jer u blizini nema drugoga općinskoga mjesta. Površina Grada Gospića (kao općine) veća je od površine Grada Zagreba, čak i od Međimurske županije, a također veća i od površine Pariza i Berlina."
Paste sa Wikipedije.
Možda je to jedan od razloga. Najveći grad toga područja?
28.11.2017 | 17:07
Bokte...a Djuro samo pitao kako prebaciti mjuzu na usb
28.11.2017 | 18:27
Kloba kaže:
Možda je to jedan od razloga. Najveći grad toga područja?


Hja... Pazin je sjedište Istarske županije, a manji je jedno 6 puta od Pule.
Ali dobro, to je više bila zajebancija...
28.11.2017 | 18:31
Ovo pojma nisam imao. Da je Pazin središte Istarske županije? Svaka čast Pazinu, ali ne shvaćam kojom se logikom tu išlo.
kole, Djuro genijalac je dobio odgovor, koliko sam shvatio - a mi smo nastavili po svome.
Hoće to na Jabučnjaku. Češće nego rjeđe.
28.11.2017 | 18:43
Išlo se logikom tko ima veće purane i Pazin je pobjedio.
28.11.2017 | 22:49

A di su Radićeve guske? A? ... A?
29.11.2017 | 05:13
Možda ostale u magli?
29.11.2017 | 09:01
Nikako da se raziđe ta magla, majkumu...
29.11.2017 | 16:01
Spustila se gusta magla iznad Zagreba!
29.11.2017 | 17:11
Zagreba ili Kupresa? Nije valjda opet Zagreba?
30.11.2017 | 04:05
Nije Kupres popularan nešto u zadnje vrijeme.
30.11.2017 | 07:33
Eo u Beču pada snijeg. Saće i kodnas.
01.12.2017 | 05:02
Imam pitanje za znalce: iako mi je pod toucpad sve poklikano - više mi ne radi kao što je radio od kada sam ga kupio. Kako to vratiti?
Naime, sada ga doista uvijek moram stisnuti da bih nešto kliknuo, dok je prije bilo moguće isto napraviti sa tapom pomoću dva prsta. Sada to napravim i onda mi šeće gore dolje prozorom od Safarija, a izgleda da su za neke opcije omogućili tap s jednim prstom. Primjerice, označavanje neke riječi. Ali ne sve.
Pa sada gotovo non stop moram klikati taj touchpad, što mi je katastrofa.
Naime, upravo ta mogućnost ne klikanja mi je bila jedna od prvih opcija koja me oduševila na Macu (original sa Mountain Lionom), da ne moram stiskati trackpad k'o idiot - već ga samo tapnem.
Ima li još netko ovakve probleme i zna li kako ih riješiti?
Retina je iz 2013., nema haptic engine - samo da dodam.
Ponavljam, sve kvačice pod "System Preferences, Touchpad" su poklikane.
01.12.2017 | 05:16
Dosta je toga premješteno pod Accesibility tab pa Mouse & Trackpad.
01.12.2017 | 05:18
E da, možda bi trebao isključiti Force Click and haptic feedback.
Ovako kod mene izgleda:
Prilozi:
01.12.2017 | 05:48
Hvala Renzo, ali moja Retina ti je iz 2013, nemam haptic engine. Imam taptic engine na iPhone-u 8.
Ali možda ovaj Force click napravi to što želim. Hvala ti na brzom odgovoru!
Ali meni ti je sve i dalje pod trackpad. Ti imaš noviji laptop pa ti zato valjda premješteno. Evo, pogledaj:
Screenshot2017-12-0106.49.44.png

EDIT:
Ne, nemam niti Force click - to je sve za nove laptope.

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 52 minuta
 • Zdravac: John me pretekao, hehhe
 • Zdravac: Bertone, gle dolje; Piše da forum trenutno prati 514 anonimaca. Pazi da ti žena nije jedna od njih! :)
 • JOHN: Pazi da te žena ne dohvati. Ostat češ bez svega!:-)
 • Bertone: Eee lijepo je s vremena na vrijeme napraviti potpuni reboot,... i ja bi isto tako da mogu samo bi promjenio i ženu :D
 • drpongrac: Mijenjao sam i mail, prodao Mac mini, kupio novi iPhone 7. Napravio sam reset svega.
 • smayoo: Možda i jesu, ali se Dražen nije sjetio pitati... :)
 • Bertone: Zašto? Pa kaj nisu admini mogli promijeniti nick?
 • drpongrac: Pozdrav svima, otvorio sam novi account na jabučnjaku, prije sam bio drazenp1706..
 • drlovric: Nisam ni razmsljao o tome iskreno. Nemam Steam, jer igram uglanvom na PS4. Pokusat cu nac demo da vidim moze li to moj MBP 2018 uopce vrtiti.
 • kupus: [link]
 • kupus: ne znam jesi li je mislio uzet preko storea, ali ako to nije pod mus, na steamu imas opciju da vratis igru
 • drlovric: Jel ima neko Tropico 6 da cujem dojmove o tome kako to radi na MBP? :)
 • Dijete: fala @zoranowsky ... i bum...
 • smayoo: piši u forum, Ivane...
 • Zdravac: ivan, nisam 100% siguran, ali mislim da trebaš to dodati / instalirati preko office 365 web stranice
 • ivan.ocd: Zna li netko kako prilagoditi Office Word 365 za Mac tako da imam hrvatski jezični paket i bolju provjeru gramatike? Zasad mi je sve na engleskom, a provjera pravopisa je ok, ali dosta lošija bez jezičnog paketa.
 • JOHN: Ima koja alternativa u tim krajevima ili se bolje držati Ubera?
 • JOHN: Super
 • Borostef: @JOHN Koristis ovu kakva je, nema potrebe za ikakvim podesavanjima
 • JOHN: Imam uber aplikaciju i u HR sam ju koristio valjda dva puta. Ako odem u Stuttgart, dali moram posebno nešto podesiti na aplikaciji, instalirati novu aplikaciju ili koristim ovu kakva je?
 • zoranowsky: pardon je treba pisati!
 • zoranowsky: i daj reci Aldous da sam ju pozdravio :)
 • zoranowsky: @dijete ponosim se tobom!
 • rusty: no go
 • stefanjos: quick question, toshiba HDD go ili no go?
 • JOHN: odnosno izražaja!
 • JOHN: Pa meni je baš ekstremna i prikladna u kontekstu ove umjetnosti.:-)
 • Bertone: Zašto misliš da je ispred našeg vremena nego smo navikli? Možda je iza nas :)
 • smayoo: @energyman: business application product development?
 • smayoo: "Ekstremna" nije baš prikladno reći u kontekstu umjetnosti. Meni to sugerira nešto nasilno. Ja bih prije rekao "više avangardna nego što smo navikli".
 • JOHN: Za moje okvire ipak pomalo ekstremna umjetnost
 • energyman: kako bi preveli sa hrvatskog na engleski poziciju "razvoj poslovnih aplikacija" ali ne u smislu developmenta nego product managementa
 • Dijete: cak i svjetski priznata umjetnica, iz malog sela u malom novom zelandu... al nije za svakoga...
 • JOHN: ona je neka vrsta umjetnice?:-)
 • Dijete: ona bas zasluzuje paznju kod slusanja.. a koncerti su joj mrak... publika zasuti kad se pojavi i baci magiju :D
 • smayoo: Zanimljivo. Ali trebat će mi više gledanja... :)
 • Dijete: [link]
 • Dijete: Za laku noc iz djetetove kucne radionice :D
 • Zdravac: Ono što me fascinira je, koliko DOBRO radi sinergija Mac mini, Apple TV i Macbook Air. Jednostavno NIKAKVIH problema nema.
 • Zdravac: Znači, umjesto NAS-a mi je trenutno ;)
 • Zdravac: trenutno skida neke serije i filmove, kroz koji tjedan će vjerojatno i backup raditi
 • Zdravac: dragane, ja sam ga odneo pograj routera na tavan, nije čak ni ekran spojen na njega, nego se spajam preko screen sharinga i na apple tv
 • drlovric: A sta radite sa tim starim Minijima? Bas brzo se prodaju pa me cudi ta velika potraznja :)
 • Zdravac: pojavio se jučer oglas na njuškalu, i jučer je prodan - meni! :)
 • energyman: Ja sam svoj 2011 prodao za 2k :)
 • MacSlavko: Drugari, koji su ono iMacovi 27" (godište/serija) imali problem s grafičkom?
 • Riba: Ja sam svoj Mini late 2012 sa 16 GB RAMa i 1TB SSDom prodao za 2250 kuna, a tako im se kreću i cijene po eBayu...
 • VanjusOS: gdje si našao Mac mini za 1200 kn?
 • zoranowsky: Sjajno, 1200kn je kikiriki!
 • Zdravac: i još SSD cca 470 kn

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Novo u Appleu

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 0.90 Seconds

Provided by iJoomla SEO